Trion - Hasslö

Som vanligt har Spelarfrufotografen Lotta Törnström förevigat gårdagens drabbning. Så här såg matchen mot Hasslö ut genom hennes lins.

Vill man inte vara med på bild eller önskar använda någon av bilderna så är det bara att höra av sig till Spelarfruarna så ordnar vi det.












OBS ändrade jobbplaner OBS

Egentligen skulle de ju varit ett jobbpass på söndag och ett jobbpass på måndag. Dessa två har nu slagits ihop och samtliga ska istället samlas utanför Grevagården klockan 09.00 på måndag. Söndagspasset utgår alltså och de som skulle jobbat då flyttas över till måndagen.

De som förväntas infinna sig på måndag, 2 augusti, klockan 09.00 är:

Tobbe N
Linus J
Pontus J
Ken
Palle
Fabbe
Micke L
Pontus L
Ola K
Johan D
Eric D
Elias

Om du inte kan närvara, av någon väldigt bra anledning, så ser du till att byta med någon annan.

IF Trion - Hasslö GoIF

Första matchen på höstsäsongen är ett faktum och HÖST är just så det känns. Vädret är mulet med vindbyar och ingen direkt sommarvärme, men glöm för all del inte bort att det fortfarande är juli och inget annat!

Båda lagen är på plats. Hasslö hade lite problem att komma in på arenan då grindarna var låsta redan innan de kom med sina jättetrunkar. Kanske är en psykning från stabsidan?

Speaker Arne Nilsson testar systemet och det låter sisådär. Musiken låter bra men när Arne ska ta till orda sviktar utrustningen. Det låter lite som han pratar i en vuvuzela. Oklart om utrustningen vet att det är just Arne som pratar och därför strejkar, det har inte kommit något strejkvarsel innan iallafall.

Hasslö har nu haft samtal vid hörnflaggan i cirka 15 minuter.

Så här 45 minuter innan avspark är det ingen rusning i kiosken direkt. De ända åskådarna i sikte än så länge är Linus  och Jörgen Johansson.

Trion kommer nu försiktigt ut ur omklädningsrummet, de ser nästan lite rädda ut.

39 minuter innan match meddelar speakern per telefon att mikrofonen är ur funktion så vi får klara oss utan Arnes ljuva stämma. Han får spara sin röst till morgondagens släktfejd istället.

Trionlaget leker mest medan Hasslö har en mer avancerad uppvärmning.

I dagens match vet vi att Tobbe J inte kommer delta då han fick 2 extra matchers avstägning efter sitt tilltag i Hasslömatchen. Björn är inte heller med då han är gravid i nionde månaden. Fabbe kan inte heller vara med då han jobbar.

Koffa ser ut att vara riktigt stel då Trion drar igång sin uppvärmning.

Spelarfru-Sara kommer tillbaka från sitt "fixa-mikrofonen-försök" med en badboll. "Fixa-mikrofon-försöket" slog dock inte väl ut, fortfarande radiotystnad.

Potten på betta på bebben har ökat i ikväll! Det är fortfarande fritt fram att betta. Vi sätter inte stopp för gissningarna förrän vi får besked om att det hela har satt igång.

Alla tre domarna kör nu en synkad ljumskstretching samtidigt som svarta tunga moln drar in över IP. Håll i hatten, det är tur vi har en läktare med tak.

Nu gör även domarkontrollant Tony entré på läktaren med anteckningsblocket i högsta hugg.

Med tio minuter kvar till match förbereder spelarfruarna Malin och Anne-Lie, genom att krypa omkring på läktaren, en purfärsk nyhet som ni kan hålla utkik efter här på bloggen.

9 minuter innan match kommer Thomas och assisterar Daniel L med nässpray. Det ska tydligen vara någon slags allergi som spökar.

Spelarfruarna hoppas att Hasslö-trollet ska övervinnas denna kväll på Spjutsbygds IP. I dag har tränar-Thomas strukturerat om laget lite annorlunda 4-3-3 är det som gäller.

              Ola

Salle   Pule   Elias   Pontus J

Daniel L   Timmy   Alle 

Koffa  Dennis   Ola G

Avbytare: Linkan, Hilding, Pontus L

Min 1: Ola rensar bollen över linjen.
Spelarfrus luckan är belamrad med folk både Glenn och Björn hänger vid fruarna.
Min 1: Alle hoppar upp och ska karatesparka men får bollen på yttersida lår och ut till inkast.
Min 2: Elias kör överstegsfinten i eget straffområde.
Nu har Björn och Glenn bytts ut mot Paken så hela luckan är full.
Min 2: Daniel L kör klassikern spela bollen på ena sidan och spring på den andra.
Min 3: Fint spel på mittplan, Koffa slår en djupledsboll men där var det visst ingen som sprang.
Björn tycker att Björn ser bra ut inför matchen.
Min 5: Frispark till Hasslö ungefär två groddhopp utanför straffområdet till höger. Daniel L och Alle bildar stabil mur. Koffa nickar bort, andra bollen går ut över parkeringen så faran på taket är avblåst för nu.
Min 7: Dennis spelar väggspel med en Hasslöare och bollen går vidare till Daniel L.
Min 8: Ola G spelar fram en boll i mitten i Hasslös straffområde. Koffa är framme med tån men Hasslö-Niklas är med och räddar.
Min 9: Domaren är tvungen att fly från mittplanen.
Trion ser, de första 10 minutrarna, samlade ut.
Min 11: Pontus J går in i en duell i eget straffområde. Hasslöspelare söker straff men ingen signal från domaren.
Min 11: Timmy och Ola G snackar lite med varandra och småflinar. Är det vadet de diskuterar?
Min 13: Salle går på offensiv utflykt, spelar in bollen. Daniel L får fatt i den och spelar Dennis som går på skott. Bollen styrs ut till hörna. Publiken ropar efter hands men Spelarfruarna lutar nog mer åt fasthållning på Daniel L. Hörnan nickas bort.
Min 14: Alle spelar hem till Pule och sen var det ett klapp-klapp-spel som visades upp innan bollen slogs mot KOffa som var offside.
Min 15: Hörna till Hasslö. Hasslö kör en variant där alla ställer upp på led strax utanför straffområdet men det leder inte till något farligt.
Min 16: Hörna Hasslö. Timmy nosar bort bollen.
Min 17: Timmy lyfter in bollen där Koffa dyker upp som gubben i lådan. Även denna gång är det tån som får jobbar. Tyvärr går bollen tätt utanför.
Min 18: Hasslö stressar högt upp och vinner bollen. Kontringen stannar upp då Hasslö får inkast. Skott som går utanför Olas stolpe.
Publiken har hittat hit och läktaren ser tämligen fylld ut.
Min 19: Salle spelar Alle som på mittplan spelar vidare till Koffa. Koffa lägger en smörpass på djupet mot högerkanten där Dennis dyker upp. Dennis skär in och Niklas skär ut och tar bollen.
Min 21: Pontus J bryter ett uppspel, tar lite mark och spelar Ola G.
Min 22: Elias tar ett bestämt grekiskt steg (som Bryssel-steget fast längre) och får fatt i bollen.
Min 23: Ola G kommer fram på vänsterkanten spelar en höjdboll till Dennis. Dennis kommer in i bollen och tar ner den på bröstet. Springer sedan runt sin försvarare och skjuter en markare tätt utanför.
Min 24: Hasslö får ett mål bortdömt då det är frispark till Trion innan. Från läktarhåll kan man höra jävla fi--domare. Hårda ord!
Min 26: Pule drar ut benet och Hasslöspelaren ramlar över det. Frisparken är ca 25 glasunderlägg från straffområdeslinjen. Många vill slå frisparken men 10an får chansen. Lägger bollen i magen på Ola.
Kioskpersonalen är nog de enda som kommer att veta vilka som vunnit i lotteriet idag. Men Anne-Lie har erbjudit sig att stå på mittplan och skrika ut de vinnande numren. - PRICKIG LOTT 97.
Min 28: Mille lyckas ramla två gånger i trappen på sin väg upp mot krönet.
Syan: - Jag fick köpa de sista lotterna för att de skulle ta slut. Det ser ut som att hon kommer bärande på en hel bok.
Min 29: En klassisk stägning av Pule men ingen åtgärd.
Min 30: Elias lägger tillbaka tuvor på planen, föredömligt.
Ingen vinst på Syan trots hennes insats att köpa väldigt många lotter.
Min 31: Pontus J håller sin motståndare borta och passar bollen i luften över försvaret till Dennis som får på en fjösare som inte hinner in i mål innan Hasslöback får bort bollen.
Min 32: Hasslöhörna. Som vid andra vågen går till Ola som räddar. Hasslö har hörnvarianter på varendaste en. Roligt att se.
Min 33: Dennis skjuter och Niklas räddar.
Min 34: Salle räddar Trion med att ta ned bollen med rumpan i eget straffområde.
Min 39: Koffa försöker brotta ner sin motståndare något som domaren inte samtycker om.
Det blixtrar på ip men lugn, bara lugn det är Lottas blixt från kameran.
Min 43: Domaren vill snacka lite med Pule men kort är inte nödvändigt.
45.01: Domaren blåser för halvtid.

I pausvilan blir det viss rusning till kiosken, det är framförallt det värmande kaffet och godiset som är populärt. Även kaffebrödet har gått åt och Susse får nu trolla fram nya härligheter från frysen. Tur att det finns resurser.

Nu kommer äntligen spelarna ut på planen igen och musiken (det har spelats Cher hela pausen) tonas ut.

Min 46: Ola G tar första kantlöpningen, trixar och trollar lite nästan nere vid hörnflaggan. Han får till slut in bollen i mitten, men där är hasslöfötter först på bollen.
Min 47: Frispark till Hasslö i ganska farligt läge utanför Trions straffområde. Bollen går dock högt, högt över och vi hör välkända kraxande ljud från publiksidan.
Min 48: 0-1. Hasslö tar sig förbi på högerkanten, spelar bollen snett inåt bakåt och målet är ett faktum.
Min 49: Hasslö tar sig framåt igen, lossar skott som går en bit över.
Min 50: Trion är på offensiven, ett inlägg från Ola G mot Koffa resulterar i en hörna till de grönvita. Hörnan blir bra och går mot bakre delen av straffområdet. Där finns dock bara rödklädda spelare. Trion biter sig dock fast på den offensiva sidan.
Min 52: Vi konstaterar att Salle är riktigt högerfotad. Han kommer i riktigt bra skottläge med vänsterfoten, men tvingas vända runt och siktar sedan mot krysset. Bollen går utanför.

Min 54: Koffa får bollen på djupet, fläker sig för att nå bollen innan den går ut över linjen. Hasslömålvakten kan fånga upp bollen.
Min 56: Hörna till Hasslö. Vi tror att det var Pule som sträckte ut benet och avvärjde ett inspel. Det hela är lite oklart eftersom halva publiken tycker det är en bra idé att stå upp framför kiosken. Elias nickar bort hörnan.
Min 58: Frispark till Hasslö efter en löpduell mellan Kapten Elias och en hasslöspelare som slutar med att hasslöspelaren faller på knä. Frisparken går mot en framrusande hasslöspelare som nickskarvar precis utanför.
Min 60: Timmy gör en bra brytning a la glidtackling längs sidlinjen.

Vi kan konstater att det snart börjar bli läge att lägga matcherna tidigare, det börjar bli lite småskumt redan nu med en halvtimme kvar av matchen.
Min 62: Alle skjuter från distans, men halkar precis i skottögonblicket och skottet blir mer till en fösare.
Min 63: Pule får uppmuntrande ord från läktarplats och vi misstänker, trots att han är i läktarskugga, att han gör något bra i försvarsposition.
Min 64: Ola G spelar snett inåt bakåt till Koffa som vänder runt i straffområdet. Hans avslut blir dock resultatlöst.
Min 65: Salle vinner ett motlägg på mittplan.
Min 65: Dennis spelar bollen till Koffa, han är kylig och håller i bollen. Men hasslömålvakten hinner styra ut bollen till hörna. Hörnan blir riktigt bra och Salle är nära att nicka in bollen från sin position på mållinjen.
Min 66: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Ett inlägg från vänsterkanten når Danne Lindblad högst på och han nickar distinkt in bollen.
Min 67: Timmy tar sig fram, får genast två rödklädda på sig och hans inspel når tyvärr inte till någon grönvit.
Min 68: Dennis lossar skott, blir dock ingen riktig kraft i det och bollen smiter precis utanför stolpen.

Min 69: Salle avstyr i sista sista sista sekund ett inspel vid mållinjen. Så pass att benskydden flyger in i målet. Men så länge bollen inte följer efter så är vi nöjda.
Min 70: Koffa får frispark ungefär mitt på offensiv planhalva. I samma veva blir en hasslöspelare varnad, lite oklart varför eftersom just den varnade spelaren stod ett par meter bort. Koffa tar frisparken själv, bollen går utanför.
Min 72: Hasslö tar sig nära trions mål, men där är det stopp när Pule och Salle samarbetar.
Min 72: Salle tar sig fram på kanten, ivrigt påhejad från Björn på läktarplats, han slår en riktigt bra boll mot Dennis och hade han bara haft lite längre hår så hade han nått bollen.
Linus Hildingsson har kommit in, Ola G har gått ut. Eftersom Anne-Lie Edin innan har spått att Hilding kommer avgöra så känner ju detta naturligtvis fint.

Min 74: Daniel Lindblad slår en perfekt boll till Dennis som tar emot och skär in. Skottet fångas av hasslömålisen.
Min 75: Koffa springer och springer och springer och når nästan bollen i tiden.
Min 76: 1-2, en placering från nära håll som smiter in bakom Ola.
Min 77: Dennis spelar snyggt snett inåt bakåt till Timmy som lossar bössan. Ännu en gång står hasslömålvakten i vägen.
Min 78: Koffa får bollen, lossar vänsterskott och målvakten styr ut bollen till hörna. Hörnan är riktigt bra och fastnar bara någon meter framför mål, men trionspelarna lyckas inte få in den. Till slut går bollen till ny hörna som blir resultatlös.
Min 81: Hilding och Danne Lindblad samspelar fint på högerkanten.
Linkan värmer upp med fina studsiga höga knän på andra sidan.
Min 82: Elias slår en frispark till Dennis som lägger in bollen i straffområdet. Där finn både Danne Lindblad och Hilding, men de får inte fatt på bollen.
Min 83: Alle blir neddragen på egen planhalva och blir en smula irriterad.
Min 86: Dennis skjuter från distans. Målisen lyckas inte hålla bollen och returen går ut till Timmy som dock inte får någon riktig träff.
Trion jagar kvittering nu. Man har gjort ett offensivt byte och satt in Linkan framåt samtidigt som Pontus gått ut.

Varning till Alle. Han snackar till sig det och man kan väl säga pratat ihop till det där kortet under andra halvlek. Just vad som hände i den här situationen vet vi inte eftersom den inträffade i läktarskugga.
Min 88: Dennis springer ifrån alla sina motståndare och tar sig hela vägen in i straffområdet, men precis när han ska skjuta får han bollen lite för långt ifrån sig och faller i försöken att nå den.

Linkan får en varning sedan han mejat ner en motspelare på mittplan.
Min 90: Nu är det heta känslor både på läktaren och på planen sedan en tilltrasslad frisparkssituation.

Där var matchen slut och hasslöspöket lever vidare.

Dagens Spelarfrupoäng går till:
3 poäng: Alle - vinner många dueller, kämpar bra, har bra blick för spelet.
2 poäng: Danne Lindblad - får chansen från start, och tar den.
1 poäng: Koffa - springer mycket under matchen och är ett ständigt orosmoment framåt.


Årligt

I morgon är det dags för den årliga veteranturneringen mellan Rödeby AIF, Lyckeby GoIF och IF Trion. IF Trion börjar sitt spelande klockan 13.00 och detta sker alltså på Åvallen i Rödeby.

Spelarfruarna håller tummarna för att antalet bristningar och benbrott ska vara minimala till antalet under årets drabbningar. Vad snittet brukar ligga på har vi tyvärr inga uppgifter på.


Under lördagen är det även en annan årligt återkommande match på gång. Det är dags för släktmatchen med Samuelssons. Trionfolk vi känner i denna släkt är bland andra Sandra Johansson, Koffa Andersson och Arne Nilsson med familj. Ni hör ju, det är en mycket bred fotbollskunskap som ställs på benen i morgon på Skogsvallen i Fridlevstad. 15.00 börjar matchen som spelas mot Tving.

Detta är en viktig drabbning! Från en säker källa nära släkten har Spelarfruarna fått följande information:
- Tobbe E är extra glad då det nu för tiden bara är släktfotbollen han får medverka i.
- Vid 09.00 (lokal Spjutsbygdstid) kom det fram en gammal dam till Koffa och varnade honom att inga skador i kvällens match kommer accepteras. Medverkan i morgon är ett måste! 


Livereferat

Ett väldigt försenat livereferat kommer här. Referatet är skrivet live men publicerat nästan två veckor efter alltså.
Ta gräv - Syltans pöjkar

-TA startar med ett skott från avspark. Frispark till Syltans efter att Timmy har kapat Daniel. Hårt skott rakt på målis.
-Mycket känslor på plan när syltans pojkar pressar hårt framför koffas mål. Mycket skott i denna matchen.
-Timmy lossar ett skott som går rakt ut på åkern! TA försöker få igång spel, Lelle bryter spelet o skjuter i stolpen!!! Spänningen är olidlig!
-På andra sidan kan vi se att Sofie Tilving börjar värma upp.
-Ken nickar en inspark och Erik tokladdar för skott men missar i självla verket HELA bollen! Timmy får på ett bra skott men Linus är som en klippa i målet och gör en snygg enhandsräddning.
-Hörna till TA, rensas bort. Pule bryter ett anfall och ger Rebecka en smörpass men hon missar bollen.Paken undrar om hon är bollallergisk.
-Nytt anfall av TA, Alle skjuter i stolpen, ut.
-Matchen är avbruten pga av skada, Ken fick en rejäl smäll på knäet o publiken tror att han försöker få med sig en frispark..men icke. Bår! Soldat är skadad och vår sjuksköterska Lelle rycker in.
-Matchen är i gång igen, Ken sitter på en pressening utanför plan.
-Första är halvlek slut och resultatet är 0-0.

Ken kommer med informationen att melodifestivaluppträdandet kan vara i fara, han är ju nämligen bakgrundsdansare i deras nummer.

-Matchen är jämn. På b-planen värmer LBJ och det tyska laget upp. Publiken kan höra tysk uppvärminngsmusik.
-Hörna till Syltans, skott mot mål. Avslut från syltans o syltans pressar hårt.
-Nytt anfall från TA och Timmy lossar av ett skott rakt in i mål! 1-0 till TA
-Nyförvärvet JESPER PERSSON dominerar på plan och får av ett skott från halva plan och in i måååååååål! 2-0
-Strax efter kommer Palle in och hittar en lucka. MÅL 2-1 till TA.
-Hörna TA ut till ny hörna. Koffa gör ett avslut utanför mål.
-Inspark till Linus. Jeppe gör ett mål till men det blir bortdömt, enligt domaren var bollen ute!
-Publiken får se cupens första filming. Det ogillar vi!
-Hörna till syltans. Lelle får till ett smalbensskott!
-Familjen Lindqvist har anlänt i lagom tid till deras sons matchstart.
Matchen slut, resultat 2-1 till TA GRÄV


Qdorf - LBJ

-Qdorf kör sin tyska stil fullt ut. Tyskuppvärmningsmusik och tyska hejarramsor.
-Biffen lägger matchens första hörna som blir resultatlös.
-Sandra till Linkan och Linkan på dunderskott. Mål! 1-0. LBJ kör sin synkroniserade målgest, måsen.
-LBJ tar en kort hörna där bollen går in framför mål till en framrusande Björn. 2-0.
-2-1 görs snabbt av Biffen (kanske).
-3-1 görs av Linkan på avspark. Målen duggar tätt.
-Sandra avlossar ett tungt skott som Lindskog tippar till hörna. På hörnan är Björn framme igen och måsarna flyger. Salle skjuter, hörna. Ofarlig.
-Biffen slår en öppnande boll till Marcus men han hinner inte upp bollen innan den minimala planen är slut.
-Rutorna i grannhuset är i fara när Linkan avlossar.
-Tobbe J försöker chippa målisen Pontus L som hoppar, tippar bollen över samtidigt som bakhuvudet får sig en touch.
-LBJ gör 4-1 av Tobbe J
-Biffen gör 4-2.

-Målvakts Ola går på skott. Stockholmaren täcker till hörna.Björn tittar sig INTE åt båda hållen innan han går över vägen för att hämta bollen.
-Jullan får på ett volleyskott som räddas.
-Linkan och Thomas tar sig en sväng om i dansen.
-Kjelle tunnlar Ola och är euforisk. 4-3.Han kysser givetvis döskallen på matchtröjan.
-Matchen hettar till då domaren missar en glidtackling.
-5-3 till LBJ av Dennis som lekande lätt får in bollen.
-Lill-Kjelle klackar fram bollen.
-6-3 Linkan skottar in bollen.
-7-3 av Salle som gör sälen, är sedan tvungen att hämta snusdosan som han tappar i målgesten.
-Thomas gör 7-4.
-Madde förärar sig ett blåmärken på baklåret då hon ställer sig i vägen när Dennis dunderskjuter.
-Denna gång är det Pontus L som får sig en kyss av Dennis stenhårda skott.
-Salle gör en liten fösare i målvaktens högra hörn, den går in efter fummel och det står 8-4.
-Tyskarna har dunken med sig som de dricker av i bytena, oklart vad innehållet är.
-Björn spelar fram Linkan mycket snyggt. Linkan lägger in bollen 9-4.
-Tungt skott av Thomas, Ola räddar fint.
-Tobbe J gör mål 10-4.
Puh vilken målrik match Spelarfruarna är helt slut!
Efter att alla lagen blivit liverefererade går Spelarfruarna in i endast resultatrappportering i resten av gruppspelet.

Resultat

LBJ - Syltans Pojkar.
1-0 Pontus, kanonskott upp i krysset från distans på volley.
2-0 Dennis, håller sig framme på retur.
2-1 Danne Lindblad, skott i straffområdet.
3-1 Pontus, vänder runt och skjuter på nära håll.
Eric gult kort efter att ha köttat ner Björn så benskydden small.
Gusten gult kort, tar för lång tid på sig och sparkar sedan bort bollen.
3-2 Palle.
3-3 Palles skott styrs in av en LBJ-spelare.

TA-gräv - QDorf
1-0 Sanna
2-0 Timmy
3-0 Fabbe
4-0 Jeppe, överstegsfintar sig genom halva planen
5-0 Jeppe på straff sedan Rebecka blivit nergjord i straffområdet
5-1 Biffen, styr in ett markinlägg
6-1 Pule
7-1 Timmy
8-1 Alle
8-2 Lill-Kjelle lobbar snyggt in bollen
9-2 Jeppe skjuter direkt på avspark

QDorf - Syltans Pojkar
1-0 Kjelle styr in bollen
2-0 Lill-Kjelle slår in Thomas retur
2-1 Gusten
2-2 Lelle
2-3 Gusten
3-3 Tobbe N

Den sista gruppspelsmatchen står mellan TA-Gräv och LBJ eftersom denna är betydelselös så går Ottoasrunespojkscup direkt in i finalen.

Finalen går mellan TA-gräv och LBJ, det är så det sett ut de senaste åren. I Ottoasrunespojks cup finns det inget som hindrar att finalen spelas före matchen om tredjepris och det är precis det som händer. Istället för att spela sin sista gruppspelsmatch så kör de final direkt.

-1-0 LBJ, Tobbe J lägger in en frispark direkt i krysset.
-Det är en tuff match med mycket nerv i. Fabbe skjuter i stolpen, Ola ser cool-lugn ut.
-1-1 Jeppe direkt in på hörna.
-2-1 Linkan lägger in den i bortre krysset.
-2-2 Alle på hörna, den går direkt fast med en liten touch från Ola då eftersom bollen inte får gå direkt.
-2-3 Timmy lossar den stora bössan och lägger in bollen.
-3-3 Snabb replik från LBJ när Tobbe J lägger in bollen direkt på avspark.
-4-3 Tobbe J lägger in bollen i öppet mål när Koffa lämnat buren och LBJ vinner boll på mitten.
-Tobbe J skjuter i stolpen och Sandra missar sedan öppet mål när hon nästan bara har kvar att lägga in bollen.

En intensiv första halvlek är till ända och i paus peppar Björn sina lagkamrater med "Nu kör vi hela vägen till härligheten grabbar", den där bucklan är efterlängtad för LBJ.

-5-3 Linkan spelar Tobbe J på kanten som bara lägger in den i bortre.
-Timmy gör en ful glidtackling på Björn och får gult kort. Dennis lägger frisparken och skickar då ut Kalle på en boll-letarutflykt runt Egby.
-5-4 Timmy skjuter stenhårt och bollen går in i bortre bakom Ola.
-5-5 Alle lägger in bollen.
-En rafflande final där det är en hel del heta känslor. Grabbarna är lite lättuppretade och Rebecka försöker intala dem att det här är på lek. Vi misstänker att hon nog kan få ha svårt att förankra det hos de andra spelarna som tar det här på blodigt allvar.
-5-6 Jeppe snor åt sig bollen och lägger in den.
-Nu läggs ingenting mellan och såväl tjejer så som killar åker på ordentliga tacklingar till höger och vänster. Lite oklart om domar-Glenn är på väg att tappa kontrollen på matchen.
-5-7 Fabbe gör mål för TA och glädjen är total.
-6-7 Tobbe J gör ännu ett mål, ganska precis på samma sätt som de tidigare målen.
-6-8 Jeppe lägger in bollen direkt på frispark.
-Man kan ju lugnt säga att det är en målrik tillställning.
-Där är matchen slut och TA-gräv står ännu en gång som segrare och skanderar deras egen fina hejarramsa "Pengar på kontot".

Nu är det dags för match om tredjepris mellan QDorf och Syltans pojkar.

-1-0 av Hilding.
-Lindblad gör mål efter att Hilding har blivit kapad och spelet fortsatt. 2-0
-Lill-Kjelle gör mål i öppen kasse.2-1
-Daniel L gör tunnel på målisen. 3-1
-Biffen gör 3-2.
-Biffen gör åter mål 3-3.
-Kjelle sparkar bort hela planen!
-Linus Johansson går på skott!!! Bollen seglar förbi målvakten och syltans leder med 4-3.
-Dala gör en karatespark och bollen går in 5-3

Andra halvlek är igång.
-Thomas gör en grym nedtagning men bollen smiter förbi ena stolpen när han sedan skjuter.
-Hilding gör 6-3
-Eric skjuter från långt håll. 7-3
-Eric är på gång 8-3
-Stenhårt skott från nära håll 9-3 av Hilding.
-Biffen hamnar i målet men bollen går utanför. Byte på Biffen!
-Palle gör 10-3
-Lill-Kjelle försöker sig på en bicca, dömt att misslyckas mot eget mål dessutom!
-Gusten gör 11-3 och matchen om tredjepris är avgjord, Syltans pöjkar står som segrare.

Strömmen är tillbaka lagom till turneringens slut.

Dagens födelsedagsbarn

Just idag fyller allas vår Kalle år. Karl-Erik Andersén fyller 65 år!!



Grattis, grattis!!!


TränarTomas har ordet

Ja tänk, nu är det matchdags alldeles snart igen och Spelarfruarna har självklart kollat läget med TränarTomas inför matchen mot Hasslö.



Sommaruppehållet är nu till ända och första matchen stundar mot Hasslö GoIF. Sist lagen möttes blev det 0 poäng till IF Trion, hur ska det ändras till denna gång?

Ja, i den matchen var vi inte med. För att vi ska lyckas ta poäng måste vi vara med från början samt spela lite smartare än vad vi gjorde mot Hasslö senast. Vi vet om deras styrkor och svagheter så det ska bli intressant och se om vi kan få ut det i praktiken också. 
 
Hur har träningarna sett ut efter sommaruppehållet?

Vi har kört 4 träningar efter uppehållet och de två som jag har varit på har sett rätt bra ut med fokuserade spelare. Sen hoppas man att spelarna inte bara har ätit chips under uppehållet utan kanske även kört någon löprunda. Men det visar sig på fredag hur vi ligger till.
 
Några skador, någon borta?

Nån jobbar, nån har semester och Tobbe är avstängd. Men så är det på den här nivån så det är bara att gilla läget. Men vi har en bra trupp till matchen.
 
Vad är målet för höstsäsongen?

Målet är att vinna så många matcher som möjligt. Det är roligt att vinna matcher och sen så vill vi ha så många lag som möjligt bakom oss.

Dags att jobba - igen

Då är det dags för ännu en härlig arbetsinsats från ett gäng starka grabbar.
Söndagen den 1 augusti klockan 09.00 förväntas följande personer kavla upp ärmarna för att hjälpa till och plocka ner Viva!Karlskrona:

Tobbe N
Linus J
Pontus J
Ken
Palle
Fabbe

Precis som tidigare så gäller även i detta fallet att man ser till och själv byta sitt pass om det är så att man inte kan närvara.

Byamatch mellan Egby och Sandy

Prestigmötet mellan Egby - Sandby som spelades i lördags höll nästan på att flyta bort. Den nya planen skulle invigas och dusten som pågått mellan byarna i 50 år skulle nu åter igen få avgöra vilken av byarna som är den bästa de kommande tio åren. Ställningen var 2 - 2 inför den femte omgången. Trionfamiljen som hade sitt trivselläger helgen innan hade gjort allt för att ladda upp Egbyn inför stundande match. Naturligtvis så hejade alla i Trionfamiljen på Egbylaget var och en från sin stuga hemma i sin by. Det var 1970 det hela började med två grabbar på 9 och 11 år som fick ihop var sitt lag för att avgöra om vilken by som var bäst. Sedan dess så har lagen gjort upp första sommaren varje årtionde. Lördagens match slutade 3 - 1 till Egby och det blåfärgade Egbylaget var mycket stolta efter kvällens kamp.
Spelarfruarnas fotograf och paraplyhållaren som gjorde ett viktigt och avgörande arbete för att det över huvud taget skulle kunna bli några bilder var på plats för att på Trionfamiljens vägnar heja fram Egbylaget och föreviga denna mycket viktiga match. Så medan regnet forsade ner från en mulen och svart himmel blev det ändå lite bilder som inte har den bästa skärpan.



Klicka på bilden så blir den större!


Dags att jobba

Ja då var det åter dags för en arbetsinsats.
På onsdag, den 28 juli, klockan 09.00 närmare bestämt.

De som förväntas vara där då är:

Björn
Karl-Henrik
Tomas A
Oscar
Adam J
Ola G
Kurre
Kjelle

Samma sak gäller denna gången som den förra, om man inte kan närvara så ser man till och byter sitt pass. I god tid innan det är dags.

Dagens födelsedagsbarn

Melodifestivalvinnaren John "Biffen" Johansson fyller just idag 18 år.



Grattis önskar Spelarfruarna!


Bilder


Betta på bebben

Du glömmer väl inte att betta på bebben? Bebben är ju filuren som om okänt antal dagar kommer få träffa sin mamma Ninni och pappa Björn för första gången.

När tror du att bebben tittar ut?
Att betta på bebben kostar tio kronor. Vi vill att du gissar på vilket datum bebisen föds och om det blir en pojke eller flicka. Som utslagsdel vill vi också att du gissar på hur mycket den lille krabaten kommer väga.



För att kanske göra det liiite lättare så har vi ställt lite frågor till blivande mamman Ninni som svarar såhär:

Bebben är beräknad till den 29 augusti. I vecka 17 så gjorde vi ett ultraljud och då frågade vi om hon kunde se vad det var för kön, men eftersom det va så tidigt då så kunde man inte se det så jättebra. Hon gjorde dock ett briljant uttal om att det var 55% chans att det skulle bli en liten pojke. Hmm...55% ??

Jag tror och hoppas på att jag får tidigare än beräknat, denna värmen är olidlig. Björn har sagt från första stund att bebis kommer den 16 augusti så jag litar på honom. Själv föddes jag försent, med akut kejsarsnitt.

Förrutom värmen, svullna fötter och ben så mår jag ganska bra. Har haft en ganska smärtfri graviditet, det som spökar är känslor, humör och tröttheten men annars mår jag huur bra som helst och är världens lyckligaste!




Så säger alltså Ninni själv, men vad tror du?
Lämna din gissning och en tia till valfri spelarfru.

Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Patrik "Palle" Jonsson 26 år.



Spelarfruarna riktar ett stort grattis till Palle.


Melodifestivalen 2010

På lördagskvällen var det dags för Melodifestivalen och som tur var hade strömmen kommit tillbaka så alla lampor kunde lysa och musik kunde spelas på högsta volym. Innan det drog igång var det givetvis förra årets vinnare, äkta makarna Printzlow, som fick framföra den vinnande låten. 

Öppningsnumret var Björn, Salle och Dennis som framförde Herrey´s gamla dänga "Diggi Loo Diggi Lee". Se så snygga de är i sina vita...trikåer.


Rebecka hittade sin partner i Pule och de framförde duetten "Stjärnorna" med orginalartisterna Marie Bergman och Roger Pontare.
 

Anna och Lelle framförde "ABC" med Anna Book.


Spelarfruarna ställde upp med "Älskade ängel" och sidekicken Salle.
  

När Paken drog igång kunde man tro att Hasslöfestivalen var i Egby. Han framförde, tillsammans med sina dansare Ken och Timmy, Sinn Fenns "Angelica".
  

BG och Christina Printzlow var med också i år och de framförde "Vindarna vänder oss" med Fame.


Kjelle uppträdde med Galenskaparnas "Truckdriving song", som rekvisita använde han Gusten och Tobbe J.
     

Innan Biffen gick upp meddelade konferencieren för kvällen, Fabbe, att flickidolen Biffen egentligen hade ångrat sig och inte ville vara med men när han hörde den underbara publiken ändrade han sig. "Fröken fräken" med Sven Ingvars fick publiken höra.


Nytt i årets Melodifestival var de två pausframträdandena som publiken fick se. Anne-Lie Edin framförde "Mirakel" av Suzzie Tapper medan årets yngsta deltagare Ronja gjorde ett prickfritt uppträdande med "Manboy" av Eric Saade.
 

Något som också var nytt för i år var de olika jurygrupperna som fick avlägga sina röster. När dessa var räknade var det Biffen med "Fröken fräken" som gick segrande ur bataljen. Efter detta blev John fullt sysselsatt med att skriva autigrafer på diverse kroppsdelar. Spelarfruarna hoppas att han inte ska ha träningsvärk efter allt skrivande.

- Som vice ordförande i föreningen tycker jag vi skippar fotbollen! Sa en överväldigad Arne Nilsson efteråt.

Egbys melodifestival

Bilder från den underbara Melodifestivalen.



Evas kroppkakor från Köpingsvik

Under fredagen var det kroppkakor som stod på menyn. Givetvis hämtar IF Trion sina kroppkakor hos Eva i Köpingsvik! Det var väldigt många glada miner under måltiden. På grund av att det var ett gäng med fotbollsspelare som köpt mat så skickades det givetvis med några extra kroppkakor så att alla magar skulle blir riktigt mätta.



Foto; Sara Persson

Dagens födelsedagsbarn

Idag är det Anne-Lie Edins tur att fylla år! Hon blir 47 år ung.



Grattis!!!!


Bilder från Ottoarunespojks cup


Inför Ottoasrunespojks Cup 2010

De deltagande lagen är Qdorf, Syltans pojkar, LBJ och TA Gräv

     

Efter att Ottoasrunespojks cup fått skjutas upp på grund av ett ruggigt åsk- och regnoväder är vi nu i gång. Uppladdningen har fått ske vid församlingshemmet istället för på planen. Det är lite olika hur uppladdningen för de olika lagen sett ut. Vissa pojkar har legat två och två i samma säng och kelat medan andra försökt rädda sitt tält från översvämning. Sen finns det andra som har gillat läget och badat i redan nämda översvämning.


Under ovädret har Egby blivit strömlöst och bajsfrågan är nu ett stort problem för många av de inblandade lagen. Vissa har ju i sin ritual att göra ett sista besök på toaletten innan avspark. Helt klart ett störande moment.


TA Gräv har under ovädret fått en ny medlem som dessutom är så ny att han bara för några veckor sedan spelade för Jämjö GoIF. Hur reglementet ser på detta kan Spelarfruarna inte i detta läget uttala sig om.


Hönsen som förra året fanns bakom ett av målen överlevde och är bakom samma mål även i år. Innan cupen börjat har Spelarfruarna dock skådat att en av dessa tyvärr avlidit, så det är alltså inte fotbollens fel.


BG har innan turneringen gett Spelarfrusfotografen tips om att byta kamera så hon hinner med att registrera när han springer förbi. Frugan Printzlow har meddelat att hon INTE kommer att köra sin man till sjukhuset om det skulle uppstå komplikationer. Med tanke på att han var tvungen att få hjälp med påklädningen känns en inprogrammering av 112 aktuellt.


Öppningsmatchen är TA Gräv - Syltans pojkar och efterföljs av Qdorf - LBJ. Detta bestämdes under lottningen:

        

     


Tipspromenad

Under fredagkvällen var det dags för Spelarfruarnas tipspromenad. Utslagsfrågan bestod i att göra det mest kreativa fotot man kunde. Här är de olika bidragen:

   

   

       

Laget med Junior, Timmy, Dennis, Thomas och Tobbe N svarade rätt på flest frågor och vann därför tipspromenaden men laget som vann bästa bild blev Ninnis lag det vill säga den sista bilden.

En ny fotograf

                         

Spelarfruarnas fotograf Lotta har fått konkurrens, under Egbylägret har den unga och lovande Ronja fått tag på kameran. Här ser vi hur lägret såg ut genom hennes lins. 5-åriga Ronja ställde dessutom upp som pausunderhållning i Melodifestivalen och gjorde ett mycket starkt framträdande med Eric Saades "Manboy".

     

   


Spelarfruarna har under helgen haft problem med både elförsörjning och internetuppkoppling så under kommande vecka kommer allt om Egby-lägret att publiceras.

Dagens födelsedagsbarn

Daniel Lindblad fyller idag 19 år.



Grattis!


Vi lägger ner fotbollen...

...och satsar på schlager istället. Heja Melodifestivalen i Egby!

Full fart i Egby

En tapper skara har intagit Egby på Öland och i väntan på resterande i trionfamiljen har vi både provat musikanläggningen (som kommer sätta fart på hela Öland), grillat, badat, hängt upp sänghimlar, parkerat husvagnar och allmänt gjort oss hemmastadda. Imorgon fredag är det dags för alla som vill träna att sysselsätta sig med det vid ett par tillfällen. På kvällskvisten utlovas både tipspromenad och uppladdning och psykningar inför Ottoasrunespojks cup. På lördag har det utlovats melodikrysset lagom till frukost, sedan går den stora drabbningen av stapeln och på kvällen ska vi försöka lyfta taket på församlingshemmet i den årliga Melodifestivalen. Glöm inte att anmäla dig själv och ditt bidrag (som måste vara på svenska) det är inte försent ännu. Vi som är på plats hälsar resterande i familjen välkomna i morgon. Om man kommer med husvagn kan det vara bra att leta upp campingchef Glenn som lotsar dig rätt!

Nytt lag

Nyheten om att ett nytt lag kommer lägga sig i slutsegern i Ottoasrunespojkscup har nått spelarfruarnas ögon och öron. I Trions gästbok gick det under torsdagsmorgonen att läsa följande:

Hör att det kommer att ställa upp ett tysk lag i ottorunes!!! Achtung
http://www.facebook.com/pages/QDORF-FC/123737387671470
(Spelarfruarnas anm. Länken går att se trots att man inte är medlem i Facebook)

På ovan nämda länk kan man få informationen att lagets uppdrag är "To Win Ottorunespojk cup".

Spelarfruarna tycker detta är väldigt, väldigt intressant och mystiken bakom gör inte det hela sämre. Vem har startat detta lag och vilka är medlemmarna???

Ska årets Ottoasrunespojkscup bli den bästa??!!

Melodifestivalen

På lördag kväll är det dags för Melodifestivalen i Egby, redan förra året ägde denna händelse rum och det var äkta paret Printzlow som tog hem segern med Linda Bengtzing och Markoolios låt "Värsta schlagern". Är det din tur att vinna i år?

- Christer Björkman, nej förlåt vi menar Patrik Federley tar emot anmälningar. Telefon: 0706-69 49 75
- Eftersom det är Melodifestivalen så är låten tvungen att vara på svenska, men den behöver inte nödvändigtvis ha varit med i Melodifestivalen.
- Man sjunger inte själv utan det hjälper orginalartisten till med.
- I grupp eller solo, det är upp till dig.
- För att göra det hela lite roligare är utklädnad ett trevligt inslag som förmodligen ger mer poäng hos juryn.


Anmälda:
Björn Printzlow
Jens Salleke (2 bidrag)
Björn Franzén
Malin Federley
Sara Persson
Patrik Federley (2 bidrag)


Ölandslägret - hitta rätt

För den som kanske inte var med på Ölandslägret förra året och därför inte har stenkoll på metropolen Egby ligger kommer här en vägbeskrivning:

- Styr kosan mot Öland (nästan lite självklart va)
- När du passerat den väldiga bron tar du sikte på Borgholm
- När ruiner och annat har kryssats av fortsätter du färden mot Köpingsvik.
- I Köpingsvik ska du passera ett par campingar och en liten icaaffär innan det är dags för en högersväng mot Egby (fördelaktigt nog står det Egby på skyltarna till höger).
- Världens kortaste kilometer hittar du här och nu är det bara att följa väg och skyltar mot Egby.

- När du ser något som nog förmodligen kan kännas igen som en fotbollsplan på högersida och är framme vid en liten korsning så svänger du vänster. Mot kyrkan.
- Ganska precis mitt emot kyrkan ligger en gult hus, och nu är du framme vid platsen för Ölandslägret.

Om du känner att nej, den där vägen känns lite väl rakt på. Då går det utmärkt att följa vägbeskrivningen från förra året som leder dig ett annat håll till den östra sidan av ön.

Ottoasrunespojks "silly season"

På lördag är det som bekant dags för ännu en upplaga av Ottoasrunespojks cup, även denna gång går cupen av stapeln på Öland. Denna turnering har mer och mer blivit den viktigaste idrottshändelsen inom IF Trions verksamhet. Det värvas spelare mellan lagen, man försöker hitta de bästa (eller snyggaste, lite oklart vad lagen kör för prioritering) tjejerna och traschtalk är något som vissa spelare sysslar med, allt för att ta hem den åtråvärda bucklan.


Klicka för att stänga bilden




Ottoasrunespojks cup har gått av stapeln två gånger tidigare och TA Gräv har stått som segrare båda gångerna. Förra året såg LBJ väldigt heta ut i gruppspelet men föll dock i finalen. Ska dem ta sin efterlängtade revansch i år?

Spelarfruarna har fått lära sig att man i LBJ endast har livstidskontrakt och inget annat. TA Gräv försökte värva över en av deras framträdande tjejer till sitt lag men det gick inte! Många upprörda röster om den värvningen hördes men när LBJ sedan värvar från ett annat lag som också ställer upp i cupen var det inte lika höga röster. Spelarfruarna försökte få en kommentar från en av de inblandade men fick till svar:
- Inga kommentarer.
LBJ lägger alltså locket på.

Ett annat lag är oroliga för att deras duktige målvakt har blivit draftad av någon annan, nedan kan man se ett utdrag från Facebook:
- Jag hörde en osanning om att du bytt lag till helgen!? Skulle bara kolla så att de inte är sant!
- Jasså? Nej, jag är inte med i nått annat lag.
- Bra! Jag tror vi har en bra chans i år!

På lördag går alltså cupen av stapeln, tid meddelas senare men redan nu kan Spelarfruarna informera att det kommer bli liveblogg från matcherna.




Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Jens "Salle" Salleke 25 år!



Spelarfruarna grattar!!


Påminnelse - dags att jobba

Det är dags att kavla upp ärmarna. På onsdag sätter arbetsschemat igång och om du inte vill få en ovän för livet (i Björn) så är det riktigt smart att vara på rätt plats vid rätt tid (om du inte kan den tid du fått tilldelad dig så ser du till att byta med någon - INNAN det är dags)

Klockan 10.00 på onsdag ska följande starka pojkar vara på plats på Hasslö:

Dennis
Oscar
Salle
Fabbe
Eric D
Per B
Danne L


Kiosken på Laxvallen

Självklart gjorde vi även ett besök i kiosken på Laxvallen och inspekterade utbudet. För den godissugne är s-märken det finns mest av, men även ett par klubbor och lite chips går att köpa.

För den hungrige grillas det utanför kiosken korvar på löpande band och i kiosken går det att få en hederlig kokt korv i bröd. Enligt prislistan ska det även finnas grillad hamburgare, men när Spelarfruarna är på besök kan inte några sådana siktas.

Glasslistan lämnar lite mer att önska. Framförallt eftersom de flesta sorterna är överkryssade och när man sedan ska handla verkar det råda en viss förvirring över vilka sorter som egentligen finns.

Något av det som vi tycker är viktigast när vi hälsar på i kioskerna är självklart bemötandet. I Mörrum får vi ett leende och ett trevligt bemötande från Marie Edvardsson och Andreas Barkenholt som för dagen står för servicen.




Kaffepanelen har självklart också fått tycka till och de verkar vara rörande överens:

Syan: "Väldigt svagt"

Susse: "Svagt, men varmt"

Benny: "Jävligt tunt"

Laxvallen

                           

Spelarfruarna trotsade vm-fotbollen och besökte Laxvallen på tisdagskvällen. Det känns som att Mörrums GoIS har börjat en upprustning av arenan. Klubbhuset där bland annat omklädningsrummen är belägna är riktigt fräscha. Vi gissar att man börjat med just denna del. I bortalagets omklädningsrum kan man på det klinkrade golvet läsa "Laxvallen", fortsätter man in i duschen ser man ett helkaklat utrymme som är mycket rent och inbjudande. Omklädningsrummen kanske är i minsta laget men vad gör det när man satsat på kakel och klinker? I klubbstugan kan man även se ett stort allrum, bilder från diverse Mörrumslag hängandes på väggarna samt en monter med minnen från förr.

                    

                                       

Mörrum kan stoltsera med en mycket vacker läktare (hit har inte renoveringen kommit än). Läktaren är helt i trä och, lite förvånande, gul/vit. Under läktaren finns det förråd, ja vi är mycket imponerade. Den traditionella träsmaken i rumpan finns även den efter en stunds läktarhäng. Högtalaranläggningen man sitter inne med på Laxvallen är även den imponerande, inget skrål utan man hör högt och tydligt vad speakern vill ha sagt. Spelarfruarna får ge ett plus till den svängiga musiken som strömmar ur högtalarna dock ett minus för att det nog var samma låt som spelades, hela tiden! Vi reserverar oss för att vi kan ha fel men allt lät i allfall likadant.

     




Runt planen har man kvar de klassiska löparbanorna med det röda gruset. Man undrar om Mörrumsmästerskapen i friidrott äger rum varje år eller om det är en svunnen tid. Papperskorgar längs publiksidan är det gott om så man kan inte skylla på det när man ska göra sig av med godispappret eller läskeburken. Något som Spelarfruarna filosoferar över under matchens gång är Laxvallens grannar. Hur många fönsterrutor har de fått krossade genom årens lopp? I våra serier (och högre upp för den delen också) är kanske siktet inte alltid det bästa. Å andra sidan har ju grannarna "gratis" inträde och kan dessutom fortfarande sitta hemma i tv-soffan och titta på division 4 fotboll.

     

     

För den nostalgiske finns det en sten som förkunnar vilka som var med och startade föreningen.

    

Något som oroar Spelarfruarna däremot är de nersänkta avbytarbåsen. Man kan riktigt se framför sig hur en ivrig avbytare som precis fått tränarens order att värma upp i sin iver hoppar upp och slår i huvudet. Andra faror är när utbytta spelare är så trötta att de ramlar ner för kanten istället för att gå ner på "trappen".

Något vi annars tycker om är de snygga näten i målen. Det ser riktigt proffsigt ut när man har målställning, dessutom är nätet i blått och vitt. Snyggt! (för att vara en blå-vitförening alltså, givetvis ska de annars vara gröna och vita)

Hur många poäng blir det då från Spelarfruarna? Mycket svårt! Det blir 4 poäng men hade inte klubbhuset varit i tipptopp hade poäng sjunkit en aning.





Sommar, sommar, sommar

Nu går fotbollsgrabbarna in i sin korta semester, även Spelarfruarna kommer att försätta sig i dvala. Det blir inte helt tomt här på bloggen men det kommer inte riktigt lika många inlägg som vi brukar publicera varje dag. Så försvinn inte, håll lite utkik från hängmattan.

Glad sommar!

Pressen

I dagens BLT omnämns Spelarfruarnas blogg inte mindre än två gånger! Det är "Veckans lag" som snokat reda på att det förekom både ormar och glömda fotbollsskor under SAIK-matchen förra veckan.

På samma uppslag kan man dessutom läsa att TOMMY Andersson gjorde Trions första mål på snygg nick i gårdagens match mot Mörrum. Spelarfruarna ser direkt Tommy framför sig med den långa manen hoppa upp och vinna en nickduell i straffområdet för att därefter utgå på grund av skada...


Mörrum - Trion

Gårdagens Mörrumsmatch summeras på detta viset av fotografen:



Vill du inte vara med på bild tar vi givetvis bort dig om du hör av dig.


Melodifestival 2010

Nu är det som sagt hög tid att få till sitt nummer till Melodifestivalen på Öland. Spelarfruarna har fått in ett fåtal anmälningar. Känner du att vi missat dig, hör av dig!


Anmälda:
Björn Printzlow
Jens Salleke
Björn Franzén
Patrik Federley (2 framträdanden)


Mörrums GoIS FK - IF Trion

Då har vi tagit oss en bit bort i väst och har intagit läktaren på Laxvallen i Mörrum. Triongrabbarna var här i god tid och även delar av trionsupportrarna anlände innan mörrumsspelarnas samling ens börjat.

Vi kan idag konstatera att Trion har två målvakter med sig. Enligt uppgift känner Ola av en knäskada från senaste drabbningen och därför finns även Sztanski med ombytt och redo om så skulle krävas.

Uppvärmningen har nu dragit igång lite mer seriöst ser vi att Salle, Linus Hildingsson och Pontus Lindskog verkar ta plats på bänken. Enligt uppgifter inför matchen kommer Koffa få en fri roll på mittfältet, oklart om den fria rollen innebär fritt fast på kanten eller fritt fast i mitten. Blir spännande att se.

Mörrum har ju haft det lite tungt i division fyra såhär långt, men förra omgången tog laget sina första tre poäng och det kan ju innebära att laget har hittat formen nu. Lite olägligt kan väl vi tycka som ser med grönvita ögon på det mesta som händer.

Triongrabbarna värmen nu upp med smålagsspel och till vår förtjusning verkar västarna ha glömts hemma. Det är nämligen tröjor mot bar överkropp. Hur detta löser sig för Pule, som alltid brukar ha västen bakochfram, vet vi inte riktigt. Men det ser ut som att han än så länge behåller tröjan på på rätt håll.

Uppvärmningen av Ola pågår för fullt och de boende runt omkring får nog se upp. Daniel Edin är just nu hos grannarna och hämtar boll.

Nu bara väller trionpubliken in, nästan så man kan tro att de samåkt hit. Samtidigt verkar dagens domartrio vara nöjda med uppvärmningen och beger sig in till sig för vidare taktiksnack.

Tio minuter innan matchstart går Ola K förbi läktaren och gör peacetecknet. Vi hoppas att detta är detsamma som ett positivt tecken på att allt känns okej i knät och att han är laddad för match.

Nu kommer lagen ut på planen, Trion för dagen i det vinröda bortastället.

Trion ställer upp med följande lag idag:
Ola K
Pontus J  Björn  Pule  Tobbe J
Ola G  Alle Fabbe  Koffa
Dennis  Timmy

Vi är lite osäkra på om Trion kanske spelar 4-3-3 idag, lite svårt att avgöra på grund av Koffas fria roll. Förhoppnignsvis har Mörrum samma problem!

Min 1: Matchens första frispark går till Trion ungefär mitt på offensiv planhalva sedan Koffa blivit kapad. Pule, för dagen med Linkans nummer sex, lägger frisparken som går mot bakre, men bollen nickas bort.
Min 3: Ola gör sitt första ingripande. En reflexräddning på ett skott från nära håll.

Vi får rapporter från Linkan om att Trions uppställning i offensiven kan bli 4-2-4 med Ola G offensiv på sin kant och Koffa i fri roll.

Min 4: Mycket farlig chans till Mörrum, där de får in bollen i straffområdet och så när kan peta in den. Trion lyckas rensa i sista stund. I spelvändningen skapar Björn och Koffa en farlig chans med fint väggspel. Koffa tar sig nästan hela vägen fram.
Min 6: Alle får en hejdundrans snedspark med revancherar sig med ett fint hemjobb där han jobbar tillbaka bollen.
Min 7: Ola G är hela vägen nere i eget straffområde och hjälper till.
Min 8: Fabbe vinner boll på mitten, spelar Dennis som lägger den på djupet via en mörrumsspelare till Timmy. Timmy får bollen lite för långt i från sig och mörrum kan rensa. Det blir hörna. Koffa lägger hörnan, Fabbe går upp och tacklar ner målvakten. Bollen går in, men domaren blåser för frispark.
Min 10: Koffa går på skott från distans sedan han fått bollen av en mörrumsspelare, bollen smiter dock utanför målet.

Min 11: En mörrumsspelare går ner för räkning efter en nickduell med Fabbe. Efter en stund på rygg på gräset är han dock uppe på benen igen.
Min 12: Fint spel från Trion på vänsterkanten där Timmy skarvar lite lätt till Alle som förlänger till Ola G. Bollen går till hörna, hörnan nickas bort. Utanför straffområdet finns Alle och fiskar upp bollen, men hans skott går utanför.
Min 15: Just nu är det mest tjong hit och dit från båda lagen, ett böljande spel skulle man kunna säga om man vill vara snäll.
Min 16: Fabbe tar mark och spelar Timmy som kör en snurrfint. Timmy byter kant till Ola G som försöker finta bort sin spelare, men chansen rinner ut i sanden när Mörrum kan rensa bort inspelet.
Min 17: Pule rensar bort ett lurigt inspel längs marken. Tur det, för bakom honom smör en vitklädd motståndare omkring redo att peta in bollen.
Min 20: Trion biter sig fast på offensiv planhalva och en djupledsboll når nästan en framrusande Dennis. Annars har Trion inte riktigt fått igång sitt passningsspel, men vi hoppas att de snart ska hitta rätt och komma ur långbollsfasen.
Min 22: Koffa håller i bollen strax utanför straffområdet på högersidan, blir nerknuffad och hela spelet stannar upp. Domaren väljer dock att inte blåsa och Koffa tar sig upp på benen, slår ett inlägg mot Dennis panna. Dennis nickar mot mål, men målvakten räddar.
Min 23: Dennis skjuter från distans, bollen smiter precis utanför stolpen.
Min 24: Alle och Timmy samarbetar fint och spelar sig fram och det blir en riktigt bra chans när målvakten och backen inte riktigt lyckas med sitt samarbete. Dennis trycker på och kan nästan sno åt sig bollen.

Min 26: Fabbe missar en nick, slår ut med armarna och verkar skylla på solen.
Min 27: Alle lägger en smörpass till Ola G, han tar emot bollen och lägger in bollen mot mål. Där kommer Timmy och kan bara peta in den, men bollen går osannolikt nog över.
Min 29: Mörrum skapar en bra chans, får till en bra inlägg som går mot spelaren som gjorde tre mål för mörrum i förra matchen. Innan bollen når honom sätter han dock händerna i ryggen på Pontus och det blir frispark för Trion.
Min 30: En mörrumsspelare gör en klockren klack på egen planhalva, när hans medspelare en liten stund senare ska göra samma sak går det inte riktigt lika bra och Trion kan norpa åt sig bollen.
Min 32: Fint spel hela vägen från backlinjen och upp. Bollen når Dennis som vänder runt och skjuter. Bollen går preciiis utanför.
Min 33: Domaren är på väg att bjuda Trion på en hörna, men ändrar sig när linjemannen korrigerar. Till och med Benny Slätt tycker att det var rätt beslut, så då är det nog så.
Min 34: Tobbe J nickar mot mål, eget mål, Ola plockar ner.
Min 34: Timmy skär in framför sin försvarare och fintar av målvakten. Han har bara kvar att lägga in bollen när en mörrumsspelare får en fot mellan.
Min 35: Frispark till Trion vid mittcirkeln, Björn lägger den mot mål där trionspelarna rusar fram, men målvakten kan rädda.
Salle har tagit på sig matchtröjan, vi misstänker att det är Pule som vill byta då han varit ute och pratat lite med bänken.
Mycket riktigt blir det Pule som går ut, han springer ut och byter skor. Salle tar plats som mittback bredvid Björn och vi kan konstatera att vi inte har någon mastig backlinje på varken höjden eller bredden just nu.
Min 39: Dennis och Timmy lyckas med gemensamma krafter ta sig förbi den väldige nummer nio i Mörrums backlinje, Dennis skott med vänsterfoten plockas av målvakten.
Min 40: Riktigt farlig chans till Mörrum där Ola får reflexrädda. En mörrumsspelare försöker sig på en cykelspark, men får bara bollen på tåspetsen.
Min 41: Pule kommer in igen med andra skor på fötterna.
Min 41: Domaren vinkar av Dennis för offside, alla på läktaren, inklusive mörrumspubliken är dock överens om att så inte var fallet.
Min 42: Ola G kör fällebenet cirka 20 minuter utanför straffområdet. Frispark i farligt läge. Frisparken går i muren och det blir hörna. Vid hörna blir Ola nersprungen och får frispark.
Min 44: Dennis blir arg, händer inte jätteofta, när han nästan blir av med tröjan i en närkamp i straffområdet. Bollen går så småningom till hörna, hörnan blir resultatlös och det är även det sista som händer i den här halvleken.

I halvlek går musiken igång igen och Spelarfruarna som varit här en stund är lite trötta på just denna låt, den går nämligen på repeat. Linkan funderar över om funktionärerna försöker psyka ut oss.
Idag har vi även sett ett helt nytt grepp hos supportrarna, trots att de är på plats kollar de in bloggen för att se vad som händer i matchen.

Susse har bussat Sia på Jörgen (Sia har honom i skosnören) medan Susse försöker pressa sin sambo på pengar. Vad det ser ut från läktaren så lyckas det väldigt bra.

Sztanski minglar lite med publiken istället för att latja med "smågrabbarna" framför mål.

Min 45: Mörrum har avsparken. Andra halvlek har börjat.
Min 47: Pule går in och visar vart skåpet ska stå. Tittar stint på en lagkamrat för att han ska förstå. Frispark till Mörrum.
Inga förändringar i halvlek.
Min 48: Koffa slår en lyra mot straffpunkten. Där dyker Timmy upp samtidigt som målvakten. Timmy når högst och bollen går i MMMMMÅÅÅÅLLLL!!!! 1-0 till Trion. Timmy och målvakten kolliderar oh ligger åda ner en stund. Båda är uppe men Timmy haltar betänkligt.
Min 49: Koffa laddar från distans. Målisen har svårt att hålla bollen men tar sin egen retur.
Min 50: Snyggt väggspel längs hela vänsterkanten som avslutas av Ola G, målvakten tar bollen.
Min 50: Timmy går ut och Salle kommer in. Salle tar bollen det första han gör. Salle blir ytterback medan Tobbe J blir forward.
Min 52: Koffa tar skott. Utanför.
Min 52: Linkan utmanar Mille i glassätartävling. Båda har Frisky i sin hand.
Min 53: Björn är på offensiv utflykt.
Min 53: Ola G lägger en frispark tätt utanför målvaktens vänstra kryss. Spelarfru Sara som i andra halvlek agerar tidtagare har lite svårt med matten 45 + 7 är i hennes semestervärld 54.
Min 55: Ola G kommer nära målvakten, avlossar rakt på målisen.
Min 55: Alle blir mosad med hjälp av en hederlig hockeytackling. Benny skriker: - Det är fotboll inte rugby. Gult kort till Mörrumsspelaren.
Min 56: Salle blir lagkapten och mungiporna når nästan från öra till öra.
Min 56: Ola klistrar ett närskott.
Min 56: Mille kämpar med glass och Linkan är missnöjd med sin.
Min 57: Dennis slår en fin krossboll men kantspringaren på andra sidan sm missar bollen.
Min 58: Tobbe J skjuter med vänstern. Målvakten tar bollen.
Min 59: Linkan är klar med sin glass och han vinner glasstävlingen.

Min 60: MMMMMÅÅÅÅÅLLLL!!! 2-0 genom Tobbe J. Dennis gör en vickning bakom Mörrumsbackarna till Tobbe J som kan rulla in bollen bakom målisen.
Min 62: Frispark till Trion 5 meter utanför straffområdet när Fabbe blir fälld. Koffa och Fabbe ser båda intresserade ut. Det blir Koffa. Bollen går över!
Timmy sitter lindad på bänken och har svårt att stödja på onda benet.
Min 64: Fabbe får en armbåge i ansiktet. Gult kort. Salle gör sitt livs löpning efter kanten men Koffa har inte ens visat intresse för att slå bollen men ett fint iniativ av Salle.
Min 65: Alle är stark.
Min 66: Pule kör sälen, ofrivilligt. Tobbe J gör en snygg vändning, "vän med bollen"-filmen har nog gått varm i Södra Bostorp under uppväxtåren
Min 67: Alle försöker gå GENOM två Mörrumsspelare men där är det stopp.
Min 68: Fabbe får ännu mer stryk, frispark.
Min 68: Hilding och Pontus L värmer.
Min 68: Dennis skjuter med vänstern.
Min 69: Ola G dribblar fint och skjuter men målvakten får bollen på sig.

Min 70: Mörrumare träffar Olas burgavel. Inspark.
Min 70: Dennis ut och Hilding in. Ännu en lårskada? Lårskadades riksförbund ringde och undrade om Trions årliga lårepedemi skulle bryta ut just  i denna stund.
Min 72: MMMMÅÅÅLLL!!! Vilket byte han gör, Hilding slår in 3-0 till Trion. I samma anfall berättar Ola G för publiken att han spelat fram till 4 mål i matchen trots att det bara gjorts 3. Hm....
Min 73: Pontus får byta och in kommer hans namne Lindskog.
Min 75: Hilding krockar med Mörrumare på andra sidan men krocken hörs ända till andra sidan.
Spelarfru Sara håller även Grekland uppdaterat på vad som händer i matchen.
Elproblem
Min 77: Mörrum har en boll i stolpen. Returen går till Ola som kan rädda.
Min 79: Ola G har gått in  "vägra passa stadiet" och får bollen till hörna. Ny hörna som tas bort av Mörrum.
Hasslö-Jämshög 1-2
Min 80: Salle är i offensivt straffområde. Blir lite väl het. Lägger bollen över mål.
Min 82: Ola G passar Hilding snyggt. Han blir fri med målvakten som får ut ett ben.
Min 82: Alle blir varnad. Den andra ser halt ut så förmodligen var det kapning.
Timmy sitter nu på läktaren och berättar att domaren vid första målet undrade om Timmy ville har mål eller straff, svårt val om man sett Spanien - Paraguay...
Min 85: Snyggt spel framför mål oh när Alle bara ska lägga in bollen får målvakten ut benet och målet uteblir.

På grund av strömproblem har vi nu fått gå över till mobil bloggning. Trion radade upp chanser i slutet och i minut 89 kan Tobbe J fastställa slutresultatet till 4-0!

Dagens spelarfrupoäng:

3 poäng: Fabbe som vanligt en gigant på innermittfältet
2 poäng: Dennis är ett ständigt orosmoment för motståndarna.
1 poäng: Tobbe J är pigg och rapp och gör ett bra jobb över hela planen.

Dagens klapp på axeln går till Salle som gjorde ett mycket piggt inhopp samt till Ola K som höll nollan!

Fakta om...



 
... Mörrums GoIS

Våren 1925 hölls ett allmänt möte i Folkets hus i Mörrum för att se intresset för en idrottsförening. Den 7 november 1925 var stadgar och målsättningen klart, Mörrum Gymnastik och Idrott Sällskap var bildat.
Första åren spelades matcherna runt om på olika platser bland annat på åkrar. Kommunen köpte mark och en ny plan med löparbanor iordningställdes, detta blev Laxvallen som invigdes 1936.
Idag styrs föreningen av ordförande Ulf Karlsson.
Det finns en blogg att besöka där truppen presenteras innan matcherna,
klubben har även en hemsida


Tränarsnacket

Sista matchen innan sommaruppehållet och det är jumbon Mörrum som står för motståndet. Hur ska du som tränare få spelarna att inse att det inte bara är till att ställa ut skorna?
 
Hopps det inte ska vara något problem. Det är en viktig match där vi vid en vinst kan börja se uppåt i tabellen. Sen vill nog alla göra en bra match innan uppehållet.
 
Tobbe J, är han tillbaka efter avstägningen eller blir den längre än en match?

Tobbe J är tillbaka till den här matchen i alla fall. Förbundet har inte haft sitt möte och han är tillgänglig så länge det inte finns ett beslut från förbundet.
 
Mörrum tog sin första trepoängare sist, känner du hotet?

Ja, Mörrum har spelat bättre nu på slutet och kanske fått in lite nytt folk. De har spelat jämt i många matcher men kanske inte har tyngden/flytet att ta tre poäng.
 
Hur länge har grabbarna träningsledigt nu?

Vi börjar träna 22/7. Inget långt uppehåll om man säger så. 
 
Vad ska du själv hitta på under ledigheten?

Innan sommaren så såg kalendern nästan tom ut, vilket var skönt. Tyvärr så har den fyllts på med grejer så nu börjar det bli problem att få in mycket mer. Jag hoppas i alla fall att jag har sol vart jag nu befinner mig i Sverige.

Ottoasrunespojks cup

Under Ölandslägret, närmare bestämt lördagen den 17 juli, kommer den prestigefyllda Ottoasrunespojks cup gå av stapeln på den fina lilla gräsytan i Egby.

Lite saker att tänka på:

- En tjej/kvinna/dam måste hela tiden finnas med på planen i varje lag. Det kan alltså med fördel vara läge att kanske leta upp två av det kvinnliga könet så att det finns lite avbytesmöjligheter.

- Det är ju alltid trevligt om man går in lite för det i sitt lag och kanske enas om något roligt lagnamn, skaffar likadana kläder, lär ut en hejarramsa till publiken eller på annat sätt engagerar sig.

- Cupen spelas på sjumannaplan, vanliga fotbollsregler gäller och vansinneskapningar undanbedes vänligast.

- Alla ska med. Så om man inte redan blivit värvad till ett lag tar man kontakt med B-G Printzlow så ordnar det sig.

- Icke att förglömma är att det finns en stor fin pokal till vinnarna, bara en sådan sak gör ju att man vill vara med.

Mera lägerbilder

Fler bilder från dte underbara Trionlägret som ägde rum under helgen.



Vill du inte vara med på bild? Hör då av dig till oss så plockar vi bort den.


Anmäl dig till Egbylägret!

Under denna veckan behöver du anmäla dig till Egbylägret som äger rum under helgen vecka 28. Du anmäler ditt deltagande till Uffe eller Anne-Lie Edin. Familjen får självklart gärna följa med, anmäl dem också då!

Ikväll på träningen eller imorgon på mörrumsmatchen är två bra tillfällen att anmäla sig. Om man inte lyckas pricka in något av dessa tillfällen så får man kontakta Anne-Lie eller Uffe senast torsdag denna veckan. Det kostar 200 kronor (löjligt billigt för en hel helg) ta med dig pengar och betala samtidigt som du anmäler dig!

Om du redan har anmält dig men inte betalat så ska du ordna det innan torsdag denna veckan!

C-laget Trion - Sillhövda

Ännu fler bilder, denna gång c-lagsmatchen IF Trion - Sillhövda AIK.



Som vanligt, vill du inte vara med på bild så hör av dig så plockar vi bort den.


Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Linus "Hilding" Hildingsson 18 år!



Grattis!


Fotbollsläger 2010



En solig dag med underbara barn, duktiga ledare, god mat, fotboll, straffskjutning, solskyddsfaktor, massor av dricka och andra roliga aktiviteter.




Mera bilder kommer under morgondagen!

Inför Trionlägret 2010

Under fredagen rådde det febril aktivitet på Spjutsbygds IP, potatis skalades, tält restes och bollar pumpades. Här är ett axplock av gårdagen sett genom kameralinsen.



Trion - Sillhövda

Här är bilder från a-lagsmatchen Trion - Sillhövda. Fotografen har även lovat bilder från c-lagsmatchen som ägde rum mellan samma lag under fredagen. Så håll utkik efter mer.

 

Vill du inte vara med på bild, hör av dig så plockar vi bort den.


Match och resning

Ni glömmer väl inte kvällens två spännande aktiviteter?
Båda äger rum på Spjutsbygds IP.
Båda börjar klockan 19.00.

C-laget möter Sillhövda och tält ska resas inför helgens Trionläger.

Så kom till IP ikväll helt enkelt!

Ormfobi

Just innan andra halvlek skulle börja så fick Ola-målvakt linjedomaren Lasse Bark att med hjälp av linjeflaggan flytta eller kasta iväg ormen som spelarna hade lyckats stampa ihjäl. Vi hoppas att Lasse inte tog för stor skada av händelsen, eftersom han har ormfobi, utan att han kommer tillbaka till Spjutsbygds IP.




Melodifestivalen 2010

Sommaren har verkligen kommit och man kan känna att Ölandslägret också närmar sig med stormsteg. Det har börjat bli dax att komponera sitt melodifestivalframträdande. Man behöver först och främst bestämma sig för den låt och artist man vill vara, i vissa fall få ihop en grupp som kan backa upp en, hitta de rätta kläderna och inte att förglömma de rätta frisyrerna!

Efter att detta är klart är det hårda dagar av repetition som står på schemat. Spelarfruarna tar gärna upp anmälningar redan nu och slussar dessa vidare till Melodifestivalarrangörerna.

Detta året SKA vi lyfta taket på församlingshemmet!

IF Trion - Sillhövda AIK

Sommaruppehållet närmar sig men än återstår två matcher för Trions hjältar. Det är dagens match mot Sillhövda AIK samt tisdagens match borta mot Mörrum. Dagens match ser, på pappret, en aning svår ut. Sillhövda kommer att leda serien oavsett hur det går ikväll. De vill ju givetvis rycka lite i tabelltoppen medan Trion stretar på lite längre ner. Inför dagens match ligger Trion på en nionde plats men kan vid vinst gå om Jämjö. Trots det tunga motståndet ser Spelarfruarna en chans då Sillhövda faktiskt har tappat poäng mot Rödeby (3-3) och Asarum (1-1). Lagets enda förlust detta år kom mot FC Giffarna på bortaplan.

Lagens bästa målskyttar så här långt är Timmy Andersson (IF Trion) och Kristoffer Israelsson (Sillhövda AIK), båda killarna har lyckats peta in 8 mål vardera och ligger därmed på delad åttonde plats i Blekingefyrans skytteliga.

Publikligan toppar Sillhövda med 113 betalande åskådare under en match. Trion har endast kommit upp i 54 betalande men Spelarfruarna tror att denna siffra inte stämmer, att det mer är inrapporteringen som går sådär just på den punkten. Efter dagens match hoppas vi att Trion går upp i ledning.

Sillhövda anländer i sina resekläder sponsrade av Anton´s, mycket snyggt! Dessutom kan vi informera om att Sillhövdas målvakt bara packat ner en fotbollssko, den vänstra. Det känns lite som att han kanske ställt ut skorna lite för tidigt. Han fick iallafall hjälp att hitta en till, denna blev av Trionsort så vi hoppas att det ska ge utdelning för våra grabbar.

Fabbe har hämtat kaffe åt Sillhävdas tränare, lite väl smörigt kanske... Eller har han någon baktanke?

Spelarfruarna bloggar idag från klubbstugan, detta på grund av att ca 14 KILO köttfärs ska förvandlas till köttfärssås. Det är precis som att kolla på en vm match hemma. Det vanliga springet mellan fotbollen och matlagningen vill säga.

Det är ett högt tryck runt idrottsplatsen nu, det har varit köbildning vid inträdet och den solindränkta läktaren börjar fyllas.

Grabbarna gör nu de allra sista förberedelserna, Lasse läser lagen och Sillhövda har begett sig in i omklädningsrummet.

Nu går även triongrabbarna in. De ser fokuserade ut!

Oj oj, man kan nästan ta på spänningen! Det är onekligen lite extra spännande att stå här rakt ovanför där de går in.

Det ser ut att vara riktigt mycket folk. Härliga tider!
Vi konstaterar att målvakten har en vit och en svart sko. Snyggt.

Matchen är igång!
Sillhövda får iväg matchens första skott, dock totalt ofarligt en bra bit utanför.
Min 1: Salle tar i för kung och fosterland, men missar bollen. Pule och Pontus hjälps åt att avstyra anfallet i straffområdet.
Min 2: Trion försöker få till sitt första anfall, långboll till Dennis men sen tar det stopp.
Min 3: Matchens första frispark går till Sillhövda, ungefär mitt på Trions planhalva. Salle rensar bort till Dennis som spelar ut till Ola G på kanten. Ola tar några meter, gör ett inlägg som så när når Alles huvud först.
Min 5: Den flygande Greken gör en kanonbrytning på offensiv planhalva.
Min 6: Sillhövdaspelarna verkar törstiga, de vill ha vattenflaskor både lite här och var.
Min 7: Koffa söker frispark utanför straffområdet, men hans snubbling lurar ingen.
Min 8: Dennis får en frispark emot sig, såhär i inledningen ser det ut som att domaren gillar att använda pipan.

Min 9: Ola G får en smäll och får frispark vid mittplan. Pontus lägger frisparken, Fabbe når högst bollen går dock i målvaktens famn.
Min 10: En sillhövdaspelare får driva i stort sett hela planen, hans skott smiter precis över.

Vi får rapporter om att det än så länge är 166 betalande på plats.

Min 11: Sillhövda skapar ett ordentligt tryck och har mycket folk i straffområdet Riktigt farligt.
Min 11: Dennis får en långboll, lossar skott och målvakten får precis fingertopparna på bollen. Hörna till Trion. Hörnan blir resultatlös.
Min 14: Fabbe vinner boll på mittplan, bollen går till Dennis som är stark. Dennis passar Timmy som tar sig fram ett par steg och skjuter.... I STOLPEN! Trion behåller trycket och Timmy och Ola är starka och aktiva framför mål.
Min 15: Hörna till Sillhövda. Båda lagen passar på och dricka innan den slås. Hörnan nickas undan av trionspelarna.
Min 17: Fabbe vinner boll igen. Hans passning går dock inte fram till Koffa som nästan ser ut som att han springer och kikar lite på skuggan i skogen.
Min 18: Spelet vänder och det blir hörna till Sillhövda. Hörnan blir lite lurig, längs marken. Domaren hittar dock någon form av frispark och det är Trions boll.
Min 19: Sillhövda bygger upp ett nytt anfall. Det  blir resultatlöst och Ola kan fånga bollen.
Min 20: Ola G tappar boll några meter utanför straffområdet, i sin jakt på att ta tillbaka den blir det istället frispark till Sillhövda. Trion ställer tre i muren, bollen går på ett mystiskt vis under muren, men där bakom kan en trionspelare rensa bort.

Min 22: Alle gör en snygg och lyckad brytning utanför straffområdet. Bollen går så småningom fram till Dennis som får två röda spelare som ryggsäck. Han lyckas skaka dem av sig och lossar bössan. Målvakten räddar skottet.
Min 23: Alle jobbar bra defensivt och Sillhövda har svårt att ta sig hela vägen igenom. Det ser komtakt ut i den grönvita backlinjen. Det är dock Sillhövda som skapar det mesta trycket.

Pule ser ut att ha nya, alternativt väldigt upputsade skor.
Min 26: Fabbe vinner boll och tar sig snyggt och bra långt upp på offensiv planhalva. Dennis står helt fri på andra kanten men Fabbes instick når inte riktigt hela vägen fram.
Min 28: Dennis är på ny utflykt i straffområdet, får iväg ett skott på mål men målvakten räddar.

TränarTomas är på utflykt på andra sidan. Oklart varför. AnneLie Edin tar sitt femte varv runt planen.
Frispark till Sillhövda i eget straffområde "Han kan inte hjälpa det, men jag måste blåsa ändå", är domarens kommentar.

Min 30: Farlig chans till Sillhövda, men det blir Olas inspark.
Björn Printzlow tar hand om sina matchkläder, vid sidan av avbytarbåset har han vikt ihop sin tröja i nästan militärisk stil.

Min 32: Mål till Sillhövda. Ett riktigt fjöppligt mål. 0-1.

Vi har ju helt missat att presentera Trions lag idag, bättre sent än aldrig:
Ola
Pontus  Elias  Pule  Salle
Ola  Fabbe  Alle  Koffa
Timmy  Dennis

Min 34: Hård tackling på Pontus som får frispark. Domaren blåser i förstaläget annars kunde det mycket väl blivit frispark åt andra hållet eftersom Pontus plötsligt började spela basket vid mittlinjen.

Ronneby-Kristianopel 0-1 rapporterar Lasse.

Min 37: Dennis och Koffa verkar ha bytt plats, lite oklart om båda var med på det bytet.
Min 38: Trion jagar boll och Timmy dansar ofrivillig armkrok med en sillhövdaspelare.
Min 39: Dennis provar skott, högt över. Men provar man inte så kan det ju heller inte bli mål så småningom.
Min 40: Ola G jobbar hela vägen hem och vinner boll, tyvärr går den ut till inkast och Sillhövdas press håller i sig.
Min 42: Timmy är stark i straffområdet, fintar bort ungefär 3,5 röda spelare. Ola G står helt fri i andra halvan av straffområdet men dit kommer bollen tyvärr inte.
Min 44: Back efter back offrar sig i straffområdet och till slut blir det Olas boll.
Det verkar som att Trion stuvat om lite i laget. Koffa spelar mer i mitten, Dennis ute på kanten och Timmy själv på topp.

Nu är det paus och Trion ska ändå, trots 0-1, vara ganska nöjda med den första halvleken.

Avbytarna i båda lagen leker "ringen" dock inte med varandra. Sillhövda-killarna ser väldigt avslappnade ut, mycket fnitter.

I halvtid har Spelarfruarna sett många domare på plats, utöver de på planen vill säga. 

Båda lagen är redo för spel.
Vid avsparken ser Trionlaget väldigt annorlunda ut. Timmy vänsterytter? Alle på topp?
Min 46: Det var bara en luring för när spelet kommer igång ser laget ut som brukligt.
Min 47: På ett SAIK-inkast bildas en farlig chans då Trion inte får bort bollen. Saikare skjuter men bollen går utanför precis förbi den lilla röda tån som visar sig vid andra stolpen. Puh
Fotograf-Lotta har vunnit första pris i dagens lotteri. Grattis!
Min 47: Hårt skott i Olas mage.
Min 48: Ola får jogga ut ur straffområdet för att ta bort en extra boll som letat sig in på fel sida av linjen.

Spelarfru Malin återgår till köket. Nu för att göra smarriga kakor till hungriga trionlägerbarn.

Min 50: Trion bygger upp ett anfall. Fabbe lossar skott från distans, går en liten bit utanför stolpen.
Min 51: Sillhövda få frispark några meter utanför straffområdet sedan Salle spelat lite handboll i en närkamp. Frisparken går till en framrusande sillhövdaspelare som stöter bollen utanför mål och bort på b-plan.
Min 53: Det ser ut som att Trion är på gång att bygga upp ett fint anfall, men det tar stopp strax utanför straffområdet och Timmy tvingas till ett skott som går utanför.
Min 55: Salle spelar benskydden av Filip Trossö, inkast till Sillhövda.
Min 56: Koffa gör en fin löpning ner till försvarsposition och vinner boll. Mer sånt vill vi se!
Min 58: Mål, 0-2. Trionspelarna står passiva i straffområdet, en sillhövdaspelare får stå helt fri i straffområdet och kan helt ostörd skotta in bollen.

Ola G byter med Håkan. Det ser ut som att Håkan tar plats i mitten. Oklart vem som då tar kantspringarplatsen.
Min 60: Sillhövdaspelarna trillar lätt och får ännu en frispark på offensiv planhalva. Frisparken rensas ut till hörna. Hörnan rensas bor av Elias.

Björn försöker peppa de grönvita från kanten att inte deppa ihop, men det ser ut som lite tunga huvuden på trionspelarna.
Min 64: Trion är ordentligt tillbakapressade och har svårt att få tag i bollen och bygga upp något ordentligt anfallsspel.
Min 65: Timmy vinner boll när sillhövdamålvakten misslyckas med en utspark. Tyvärr verkar Trion ha gått över till att inte spela med något mittfält alls just i detta anfallet och Timmy får ingen hjälp.
Min 67: Ännu en frispark till Sillhövda. Bollen blir farlig och Ola räddar med en benparad.
Ronneby-Kristianopel 0-2.
Min 68: Salle varnad i en närkamp där sillhövdaspelaren skriker aj och får.... frispark. Ola räddar frisparken.  I efterföljande anfall för Trion är Timmy stark, men får frispark emot sig när han vinner boll från två sillhövdaspelare.

Tomas och Björn snackar taktik vid avbytarbåset. Ett genidrag hade suttit fint nu.
Min 72: Dennis jobbar på på högerkanten och vinner boll, men hans vänsterskott fångas av målvakten.

Björn in, Koffa ut.
Min 74: Fint inlägg från Timmy, Björn når nästan högst och först. Björn gör en fin fin insats med positivt snack på planen.
Min 75: Pontus fläker sig i straffområdet och rensar bort bollen.
Min 75: Mål och 0-3. Inlägg i straffområdet som nickas in.
Ser ut som att linjemannen här på kanten har lite problem med en lårskada. Han försöker i alla fall massera lite fint på utsidan av högerbenet.
MIn 79: Trion får frispark på offensiv planhalva sedan Fabbe blivit nergjord. Tyvärr är Trion just nu inte ens först på de egna frisparkarna och Sillhövda kan vinna boll.
Min 80: Mål och 0-4.
Min 83: Elias är på offensiv utflykt och verkar sedan stanna kvar i en liten mer offensiv position.
Min 84: Frispark till Trion som boxas bort av målvakten. Trionspelarna kör sedan ljuset en efter en i straffområdet och får inte bollen mot mål.
Min 85: Ny frispark till Trion. Elias lägger den, Fabbe blir nergjord i straffområdet men ingen åtgärd från domaren.

Ronneby - Kristianopel 1-2.

Min 87: En sillhövdaspelare gör ner Fabbe på mittplan och blir varnad. Fabbe skriker men det verkar inte var någon som helst fara med honom.

Ronneby - Kristianopel 2-2 efter två straffar till Ronneby.
Och där är matchen mellan IF Trion och Sillhövda slut.
218 betalande åskådare såg kvällens drabbning.

För att sammanfatta matchen ur trionvinkel kan man säga att de grönvita gör en bra första halvlek, men i andra är det inte jättemycket som fungerar som det ska.

Dagens spelarfrupoäng:
3 poäng: Alle - kämpar på och sliter som en varg.
2 poäng: Fabbe - vinner många dueller på mittfältet.
1 poäng: Håkan - gör ett bra inhopp.

Dagens klapp på axeln går till ena linjedomaren som vi hoppas kryar på sig i låret.

Sista matchen innan uppehållet spelar Trion borta mot Mörrum på tisdag.
I Ronneby får vi rapporter om att det nu står 3-2 till Ronneby när det återstår några minuter.

DerbyDuellen

Trion har denna gång kraftpaketet Timmy Andersson på sin sida medan Sillhövda ställer upp med Andreas Johansson.

                     

                         Här ser ni de båda innan match, notera Trionlägerattiraljerna i bakgrunden!

Hur slutar matchen?
2-1 till Trion, svarar Timmy medan Andreas tror på 2-0 till Sillhövda.

Vem kapar vem först?
Vi är nog inte så nära varandra anser Timmy (Spelarfruarnas anm. ska nog inte vara några problem tror vi då Timmy kan vara precis överallt!).

Vilka tror ni vinner fotbolls-vm?
Här är båda rörande överrens: Spanien.

Blir värmen ett problem idag?
- Jag är mest stillastående, förklarar Andreas.
- Det är inga problem för mig, säger Timmy.

                   
                     Som ni ser vinner Trion den viktiga "inför-matchen".


Armbrytningsresultat:
IF Trion - Derbymotståndarna
6-1


Att tänka på inför Trionlägret


Till helgen är det ju dags för det årliga Trionlägret. 79 fotbollssugna barn är anmälda och det kommer bli full fart på idrottsplatsen hela helgen. Det vågar vi lova. Lite småsaker att tänka på för dig som är förälder till ett barn som ska vara med på lägret:

- På grund av allergi får nötter i någon form inte förekomma på idrottsplatsen under helgen. Förutom rena nötter får det heller inte finnas godis eller liknande med nötter i, till exempel Snickers eller jordnötsringar.

- Det råder totalt alkoholförbud på idrottsplatsen under hela helgen. Föräldrar och vuxna får gärna sova över tillsammans med barnen, men vi ber er att lämna öl och annan alkohol hemma.

- Tänk på att det ska bli riktigt fint väder till helgen. Skicka därför gärna med ditt barn solskyddsfaktor så ser vi till att de smörjer in sig under dagen.

- Föräldrarna är hjärtligt välkomna att finnas med på idrottsplatsen och titta på under hela helgen. Det kommer finnas mat, kaffe och kaka att köpa för de vuxna.

- Trionlägret börjar klockan 10.00 på lördagen och avslutas klockan 16.00 på söndagen. Det är valfritt om man vill sova över eller åka hem och sova. Det kommer finnas ledare på idrottsplatsen dygnet runt hela helgen.

Hjärtligt välkomna till ännu ett härligt Trionläger!

Vinst för b-laget på Västra mark

I den matchtätaste veckorna i mannaminne var det igår kväll dags för b-laget att möta KAIF på Västra mark i reserv div 1.

Trion gick ut hårt och redan i matchens allra första anfall kunde Tobbe J peta in 0-1-målet efter fint förarbete av Nicke. KAIF vaknade dock till liv och kunde göra 1-1 på nick och sedan också skjuta in 2-1.

Som tur väl var hade Thomas Andersson snörat på sig de hårtskjutande skorna just denna kväll. Han lossar bössan och när målvakten inte kan hålla hans skott så är Gusten där och petar in 2-2. Efter detta var det målmässigt bara Trion för hela slanten.

2-3 petade Nicke in efter att Tobbe J gjort ett fint inlägg. 2-4 hanns också med innan paus och även här var Nicke inblandad. Han stod för ett mycket snyggt förarbete och ett instick till Danne Lindblad som bara behövde peta in bollen.

Målgöreriet fortsatte i samma härliga hastighet i andra halvlek. 2-5 kom på hörna, Björn Printzlow höll sig framme och nickade in bollen. I och med 2-6 så skrev också Håkan in sig i målprotokollet. Det var sedan ytterst nära att även Karl-Henrik KHP Pettersson blev målskytt, men hans mastiga skott tog i ribban och Tobbe J kunde sedan peta in returen och fastställa slutresultatet till 2-7.

Nu tar b-laget lite sommaruppehåll, men ikväll går det ju utmärkt att titta på fotboll på Spjutsbygds IP i alla fall då a-laget tar emot Sillhövda. Imorgon fredag kör c-laget något av en repris på kvällens match då de också tar emot Sillhövda hemma.

RSS 2.0