SponsorDuellen

SponsorDuellen är avgjord även denna gång. Här hade BLT och Sveas tippat exakt samma rad så det blev målskillnad som fick avgöra, även här var det jämt BLT trodde på 24 mål medan Sveas trodde på 25.



Hur gick det nu då? Jo, båda sponsorerna fick 5 rätt till antalet men vinnare är (trumvirvel) BLT!!! Antal gjorda mål i omgången skrevs till 23 vilket gör att BLT är närmast trots att Sveas bara är 2 mål ifrån. Så kan det vara.

Spelarfruarna tackar Sveas för sin insats i SponsorDuellen och välkomnar BLT tillbaka till en semifinal mot The Bones.

 


Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Ola Karlsson 28 år.



Grattis!


Hörviken - Trion

Bilder från ett regnigt Gröna Vallen av Lotta Tönström.



Vill man inte vara med på bild hör man av sig till [email protected] så tar vi bort den.

Ingen bebbe än

För alla som bettat på bebben och nu sitter och väntar med spänning för att se om datum och kön och vikt ska bli enligt just din gissning kan vi rapportera att ingen bebis tittat ut ännu.

Idag, den 29 augusti, är ju dagen då det är uträknat att bebisen ska titta ut och träffa sina föräldrar. Men han/hon verkar trivas bra i Ninnis mage och har alltså än så länge valt att stanna där.

Hörvikens IF - IF Trion

Spelarfruarna är på väg till Hörvik. I tron att matchen börjar 15. Men nu när vi passerat ett par skyltar inser vi att matchen visst börjar 14. En liten missräkning, men vi räknar med att komma till matchstart i alla fall.

Nu svänger vi in på Bollvägen och kan se våra fina grabbar värma upp. Nu ska vi bara hitta parkering också, lutar åt att det blir en fin fin felparkering.

9 minuter kvar till match.

Vi har hittat läktaren på Gröna Vallen och det verkar även som att åskoväder och regn har hittat hit. Vi hoppas innerligt att matchen inte ska bli inställd, kanske känns lite halvjobbig att åka till årets längsta bortamatch fler gånger än nödvändigt.

Trion ställer upp med följande lag:
Ola K
Pule  Salle  Elias  Pontus
Tobbe J  Alle  Håkan  Koffa
Timmy  Dennis

På bänken: Linkan, Pontus L, Oscar

Matchen är igång.
Min 1: Salle fintar att han missar, men rensar sedan bort bollen fint.
Min 1: Pontus avstyr ett anfall i sista stund efter att Hörviken spelat sig fram riktigt bra.
Min 2: Hörna till Hörviken som rensas bort. Nu kommer skyfallet.

Vi har lite svårt att se vad som händer, men vi försöker formera in oss under ett stoooort paraply. Läktare med tak är ju en underbar uppfinning.

Glenn hastar förbi med siktet inställt på att skydda fotografen med sitt paraply.
Min 7: Trion lossar sitt första skott mot mål. Det kan ha varit Timmy som sköt, lite oklart. Situationen var i paraplyskugga...

Ett riktigt skyfall har letat sig in över Hörvik och Spelarfruarna har fått söka skydd i domarrumet. Under tiden som vi sprungit från läktaren har Trion skapat en del chanser, bland annat två hörnor och ett läge för Timmy. Dock inga mål.

Min 14: Ola K gliiiider ut och stöter bollen till hörna. Ola boxar sedan även bort hörnan.
Min 15: Djupledsboll till Dennis, han får dock bollen lite för långt ifrån sig och målvakten hinner först. I närkampen får målvakten ont och Dennis blir varnad.
Min 16: Vi skymtar lite ljusare himmel och hoppas att regnet kan lätta lite.
Min 18: Messi springer förbi fönstret samtidigt som Pule gör den patenterade slå bollen på ena sidan och spring på andra. Hans fintiga tilltag går hem och Trion tar sig framåt.
Min 19: Pontus J spelar Timmy som drabbas av underlaget, han halkar alltså, och förlorar bollen.
Min 19: Timmy spelar en djupledsboll till Koffa som inte riktigt hinner, målvakten plockar upp. Vi har lite svårt att bedöma avstånd här från vår position bakom mål och träd så det mesta i anfallsväg ser farligt ut.
Min 21: Anne-Lie gör blåsgrimaser på fönsterrutan.
Det verkar vara lite halvlurigt att spela på det blöta underlaget, bollen rullar inte något vidare och det blir många studsar. Men båda lagen kämpar på och linjemannen tar ytterligare några klafsande steg längs linjen.

Min 23: Koffa ska sno åt sig bollen från en motståndare, men blir tokfintad och drattar på ändan. Han ser närmast ut som en sköldpadda på skalet där han ligger i gräset.
Min 24: Hörna till Trion sedan Koffa avlossat skott via gröna ben. Hörnan blir bra, går mot första stolpen där Dennis finns och skarvar vidare bollen. Hörviken rensar.
Min 25: Någon, oklart vem, skjuter. Bollen gör en så kallad regnstuds och målvakten blir lite ställd och kan inte hålla bollen. Timmy är där och skjuter, på målvakten. Hörna till Trion. Som blir resultatlös.
Min 26: Tobbe J försöker köra osynliga-mannen-tricket, misslyckas och får bollen på sig.
Min 27: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Dennis tar sig fram och får in bollen i straffområdet, bollen går sedan ut till Håkan som sätter bollen i krysset. Nästan en repris av målet från förra matchen. 0-1.

Min 29: Frispark till Hörviken till vänster utanför straffområdet. Pule nickar bort.
Min 30: Domaren fipplar med de gula korten. Vi vet dock inte vem, eller i ens vilket lag, som den som blir varnad spelar. Allt utspelar sig i trädskugga.
Vi anar att det nu är uppehåll då de flesta som skjulat under tak har letat sig ut.
Min 32: Hörviken bygger upp ett bra anfall, en hög djupledsboll når så när deras framrusande forward, men domaren blåser för offside.
Min 34: Hörna till Trion. Hörviken nickar bort, men där är Alle och snor åt sig bollen. Han spelar vidare till Tobbe J som skjuter. Ny hörna. Hörnan nickas bort, men Alle håller sig framme igen och vinner boll. Anfallet rinner dock ut i sanden.

Spelarfruarna vill önska sig att Alle och Timmy kanske kan låta bli att klippa sig i samma frisyrer nästa gång så att vi kan se skillnad på dem även på långt håll.
Min 38: Hörviken bygger upp ett anfall, men då är Alle där. IGEN. Och styr upp verksamheten så att Trion får tillbaka bollen.
Min 39: Frispark i farligt läge till Hörviken, går via huvuden i muren och ut till hörna. Trion rensar, precis framför gyttjepölen. Bollen går ut till en hörviksspelare som skjuter, utanför.
Min 40: Spelet vänder fort. Nu är det hörna till Trion. MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Trion kör en ny variant, en klunga framför målvakten och det visar sig vara en genidrag. Bollen går in och hörnläggare Koffa skrivs upp för det målet. Trionsupportrarna är glada, men visar på fin sportslighet när de ber om ursäkt till hemmasupportrarna för sitt jubel. 0-2.
Min 42: Elias håller på att träffa publiken med sin rensning. Hörna till Hörviken. Tobbe J nickar bort.

Andra halvlek är igång.

Min 47: Alle tar bollen på mitten och skjuter långt ifrån. Inspark.
Spelarfruarna har fått rapporter om att Sillhövda förlorat över Hasslö med 2-1.
Min 48: Vi noterar även att domarna är rutinerade då de bytt tröjor i halvlek. Trion däremot kör lite mer "mr wet t-shirt" med sina våta, vita matchtröjor. Vi noterade även ett burr från Salle.
Min 49: Pule och Ola har ett fint samarbete men blir lite för exalterade och passar till Hörviksspelare, inspark.
Min 50: Hörviken avancerar på kanten lägger in bollen, Ola tappar bollen sittandes mellan benen men lyckas ifatt bollen innan den går över linjen.
Min 50: Regnet har i halvlek återvänt och piskar spelarna.
Min 50: Pule är i offensiv utflykt som så många gånger den senaste tiden. Pule blir av med bollen.
Min 52: Salle slår en hejdundrandes lång boll till Dennis som inte hinner ifatt bollen innan den rullar upp på den gröna vallen som sträcker sig runt tre sidor av planen.
Min 52: Hörviken anfaller, Ola räddar. Trion vänder spelet på Dennis som spelar bakåt till Tobbe J som spelar Alle men sen rinner anfallet ut i den berömda sanden.
Min 53: Timmy skjuter, målvakten räddar.
Min 54: Hörviken behöver plocka fram både en och två spelare för att få stopp på Dennis.
Min 56: Salle rensar i sista stund. Inkast vid mittplan.
Det är en mycket trevlig dialekt här ute på Lister, språket liksom rullar över tungan.
Min 56: Frispark till Trion vid mittlinjen samtidigt som en Hörvikare får gult kort efter en glidtackling.
Min 57: Dennis nickar, målvakten fångar.
Min 58: En Hörviksspelare halkar ut bollen till inkast för Trion.
Min 60: Pappa Lindqvist ser lite blöt och frusen ut. Försöker ta skydd under en björk.
Min 60: Trions frispark som togs av Koffa rensas bort i straffområdet.
Min 60: Tobbe J snor bollen, skjuter över.
Min 61: Spelarfru-Sara tar upp sin väska och noterar samtidigt att: - Oj va mycket flugor det var i hans väska. I domarrummet härskar flugorna. Om domarna i halvlek skulle få lite tråkigt kan en av dem hoppa upp på en cykel som är uppställd på en bänk, lite mer spänning så.
Min 62: Hörna till Trion sedan Dennis hållt undan sin motståndare. Hörnan nickas av Elias i magen på en motståndare. Elias jobbar hem och kan tackla en motståndare så illa att det blir frispark på mittplan. Han körde sin klassiska upp med händerna och blicken "jag har inte gjort något".
Min 65: Ett inlägg slås in framför Trions mål. Hörviken nickar och Ola når inte bollen riktigt, MÅL 1-2.
Min 65: Tobbe J byter med Pontus L. Hur ska det gå med Pontus hår i denna vätan? Han har ju en lite fluffig frisyr som vi misstänker inte vill bli blöt.
Min 61: Pontus första ingripande: stämplar en spelare i Hörviken.
Min 67: Frispark Hörviken som går mycket över.
Min 68: Bohnsack går förbi med paraplyt "Regnar gör det alltid" från regionteatern.
Min 68: I samma minut lyckas både Pule och Håkan glida med ryggen först.
Min 69: Håkan gör en fladdrig glidtackling och får frispark emot sig.
Min 69: Elias nickar bort.
Min 69: Hörna till Hörvik. Salle nickar bort.
Min 70: Koffa slår en långboll till Dennis om tar sig fram. Skjuter på täckande försvarare. Hörna. Oskar som byter med Koffa kommer direkt in och slår hörnan. Hörnan går längs marken och rensas bort.
Min 73: Ola är, efter en situation med en motspelare, nere för räkning men tar sig upp. Han ser dock lite halt ut.
Min 74: MMMMMÅÅÅÅÅLLLLL!!! 1-3 Dennis skjuter via fötter och detta ställer nog målvakten för bollen går in trots att det i början såg ut som att bollen skulle gå över.
Min 75: Sara börjar städa i domarrummet.
Min 76: Linkan in och Dennis ut.
Min 76: Linkan gör något bra som Spelarfruarna inte ser men målvakten räddar så så himla farligt kan dte ju inte ha varit. ;-)
Min 80: Pontus L verkar ha tagit antingen skridskor eller sockeplast i dag, han glider ståendes längs planen.
Min 82: Hörna till Hörviken. Det tar en stund innan hörnan slås då en Hörvikenspelare ligger ner. Hörnan nickas bort av en Hörvikenspelare.
Min 83: Tobbe J tar åter på sig sin genomsura matchtröja. Byte?
Min 83: Alle tokhalkar när han ska spela in bollen i farligt läge och skriker samtidigt NNEEJJ! 
Min 84: Skott utifrån av Hörviken som går utanför.
Min 84: Tobbe J åter in och Elias ut. Han ser lite skadad ut eller eventuellt har bajs i byxan. Pule in som mittback, Tobbe J tar verkligen en kant då han senare visar prov på detta genom att ta löpet längs med kanten innan han skjuter ner Björn P som sitter på läktaren.
Min 85: Ola tar bollen, som det ser ut härifrån, på mållinjen.
Min 86: Tommy gnäller på de ledande spelarna.
Min 87: Det är mycket tuvor på planen nu den ser lite mer ut som en hästpoloplan.
Min 88: Frispark till Trion en bit utanför offensivt straffområde. Salle, som tagit över kaptensbindeln, stegar fram och lägger den i gapet på målisen.
Min 89: Timmy tacklar ner sin motståndare i gräset. Det var nog sådär skönt.
Min 90: Oskar får en boll i straffområdet och avlossar, målvakten tvingas ner på knä och lämnar retur men kan ta den själv innan Oskar hinner fram med sin slide.

Slut! Vinst med 3-1.

Idag byts Spelarfruarnas "bästa spelare poäng" ut mot snyggaste glidtacklingen för dagen (men den kommer att räknas in i den totala ställningen av poäng):
3 poäng - Ola för sin splashade slide i första halvlek. Det riktigt stänkte om honom.
2 poäng -  Pule för sin karate-glidtackling
1 poäng - Dennis då han tog både målvakt och gräs med bravur för att sedan resa sig och få gult kort för denna.

Jobba, jobba, jooobba

En sommar full av tältbyggen börjar gå mot sitt slut. För en del har sommarens arbetsinsats krävt mer än av andra. Men det är ju alltid trevligt att summera lite, oavsett, så här kommer lite siffror från sommarens arbete:

Den kompletta listan
Björn. 23 tim 4 pass
Erik D 14 tim 3 pass
Denta 12.5 tim 2 pass
Salle 12.5 tim 2 pass
Tomas 11 tim 3 pass
Ola K 11 tim 2 pass
Hans D 10.5 tim 3 pass
Filip D 10.5 tim 3 pass
Pontus L 10 tim 3 pass
Fabbe. 10 tim 2 pass
Tobbe J 9 tim 2 pass
Hilding 8 tim 2 pass
Warren 8 tim 2 pass
Linkan 8 tim 2 pass
Pule 8 tim 1 pass
Palle 8 tim 1 pass
Carlos 8 tim 1 pass
Tomas K 8 tim 1 pass
Gusten 7.5tim 1 pass
Håkan 7.5tim  1 pass
Linus J 7 tim 2 pass
Pontus J 7 tim 2 pass
Tobbe N 6.5 tim 2 pass
KHP 6.5 tim 2 pass
AG 6 tim 2 pass
Lungan 6 tim 1 pass
Andreas C 6 tim 1 pass
Oskar 5 tim 2 pass
Per B 5 tim 1 pass
Danne L 5 tim 1 pass
Kjelle 4.5 tim 1 pass
Koffa 4 tim 2 pass
Markus D 4 tim 2 pass
Lelle 3.5 tim 1 pass
Danne E 3.5 tim 1 pass
Micke L 3 tim 1 pass
Sammy 1 tim 1 pass

Totalt antal personer som hjälpt till
37 stycken

Totalt antal arbetade timmar
288,5 timmar (med reservation för felräkning)

Sedan vet vi ju att IF Trion består av en himla massa fina tävlingsmänniskor. Och som tävlingsmänniska vill man väl alltid ligga på topp, i toppen av en lista? Se därför till att hamna i toppen även på denna åtråvärda lista genom att dyka upp på inventeringen på CityGross imorgon söndag klockan 15.

Spelarfruarna utfäster en belöning till de tre personer som kommer på plats 1-3 på den här fina arbetslistan.

Dessutom så gäller regeln, ju fler desto fortare när det kommer till just inventering. All hjälp är värdefull och uppskattad, så vi ses på CityGross imorgon klockan 15.

Hitta till Hörvik

Det kanske inte är solklart för alla hur man hittar till metropolen Hörvik. Men eftersom Spelarfruarna sitter på lite lokalkännedom så tänkte vi dela med oss av en liten vägbeskrivning.

Kör västerut. När du passerat Norje, Ysane och hela rasket och kommer upp på motorvägen igen så tar du första avfarten, med sikte på Listerlandet.

Sedan är det bara att följa den fina landsvägen mot Mjällby. När en Preemmack uppenbarar sig på vänstersidan är det dags att svänga vänster. Sedan direkt höger och därefter full fart på kringelikrokavägen mot Hörvik. Följ denna väg tills det liksom inte går längre, då svänger du vänster. Mot Hörvik.

En skarp kurva och nu börjar vi närma oss. När det börjar kännas som ett samhälle, ja då är vi framme i Hörvik. Sväng höger in på Bollvägen och så uppenbarar sig idrottsplatsen Gröna vallen där på högersidan.

Med reservation för eventuella fel i vägbeskrivningen och allmän förvirring så kan det kanske vara bra med en karta också.

SponsorDuellen

Det dags för BLT mot Sveas i den sista kvartsfinalen. Vinnaren får möta The Bones i en semifinal.

BLT inledde sitt tävlande mot ärkerivalen Sydöstran där man kunde vinna med 3-2.

Sveas vann efter målskillnad över Hårloftet i sin första omgång. Vad tror du om era chanser mot BLT:
- Denna gången ligger ju all press på BLT. De om några ska väl ha koll på Blekingefyran.
Men vem vet, det har ju skrällt förut, svarar Fredrik "Lillen" Svensson.


 


TränarTomas har ordet

En lång borta match på lördag, det är Hörviken som ska besökas. Har du besökt Gröna Vallen förr? Dina intryck av arenan.

Ja, det är den längsta bortamatchen i år. Gröna vallen ligger på landet och har en skön festlokal i riktig gammal stil. Gemytligt ställe.
 
Vilka är dina intryck av själva laget?

Ett lag som under mina två år här nere blivit tippade i toppen men som inte kommer ända fram. Har i grunden riktigt bra spelare så jag vet faktiskt inte varför dom ligger högre upp. Men det är ett lag med bra individuella spelare
 
Några ändringar i laget sedan sista matchen mot Atlas?

Fabbe jobbar och Koffa spelade sjuk mot Atlas. Vi får se hur Koffa mår men annars så är det samma lag. I och med den långa bortamatchen så kallar vi en rätt liten trupp så att alla som åker med blir garanterad speltid.

I och med de senaste segrarna så har det ju blivit ett litet avstånd neråt, känns det som att division 4-kontraktet är säkrat?

Hmm, det är aldrig säkert förrän det är det teoretiskt säkert. Men visst ser det bra ut och jag är tveksam att Atlas tar in 11 poäng på oss i de fem sista matcherna samt att det ligger lag mellan oss och Atlas. Och eftersom jag inte tror att Saxemara åker ut så klarar sig nog Atlas också. 15 poäng till Rödeby är en omöjlighet att tappa då vi har mycket bättre målskillnad. Så ja, jag sticker ut hakan och säger att det är klart. Föreningen arbetar redan nu med planeringen inför nästa säsong så laget kan utvecklas och bli bättre. 

Hur tror du lördagens match kommer att se ut?

Jag tror det kan bli rätt jämt. Vi har en del spelare i riktigt bra form som Salle och Håkan. Hoppas deras formkurva fortsätter att peka uppåt. Vi har 5 matcher kvar på säsongen och vi satsar på att vinna alla. Då kommer vi även klättra några till placeringar i serien. Det är viktigt och det är alltid roligt att vinna matcher.

Trion - Atlas

Här kommer omgångens matchbilder från Lotta Törnström.



Vill du inte vara med på bild, skicka ett mail till [email protected]..

Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller den björnjagande Per Brynjebo 20 år.



Grattis, grattis!!


Spelarfruarnas våffelbjudning

Efter tisdagsträningen bjöd Spelarfruarna alla Triongrabbar på våfflor med sylt och grädde. Allt gick lysande bra tills det att alla våffeljärnen stacks i väggen. Spelarfruarna kunde inte förstå hur smeten liksom bara smetade fast i järnen. Lotta kom fram till att det i hennes järn hade blivit härdsmälta. Fram med improviserad skruvmejsel och kniv här skulle sladden kortas. Som den tekniker hon är löste hon detta magnefikt bra.



Vi andra kunde inte riktigt förstå vad som var fel på de resterande tre järnen och specialistkompetens kallades in, elektrikern Tobias Nilsson. Det var med lätt panik i rösten som Spelarfru Malin ropade upp honom från duschen. Tobbe kunde snabbt konstatera att det blev för hög belastning och propp hade gått. Under tiden började hungriga grabbar strömma in i lokalen. Fort som den lokaliserade vi om oss och de första våfflorna kunde gå ut en stund senare.

Susse tog under våffelbjudningen curlandet till en helt ny nivå. För att grabbarna inte skulle behöva resa på sig och själv hämta våfflor, avstånden är ju oändliga i vår stora klubbstuga, så sprang Susse i skytteltrafik med tallrikar och våfflor. Man kan väl säga att hon i och med detta kvalade in till OS-curlinglaget, som skipper.


SponsorDuellen



Tredje kvartsfinalen i SponsorDuellen är nu avgjord. Det blir The Bones som går vidare till semifinal då de lyckades pricka in fem rätt. Fotfilen fick ihop två poäng och får där med se sig som besegrade.



Vi önskar The Bones lycka till i fortsättningen och tackar Fotfilen för sin medverkan.

Kiosken på Jämjö IP

Kiosken på Jämjö IP hittar vi i klubbstugan några meter från plan och publik, tummen upp! 


 
Utbudet i kiosken tycker vi nog är lite tunt. Det finns ett fåtal glass-sorter och inte speciellt mycket smågodis. På den positiva (och obligatoriska) sidan hittar vi både grillad och kokt bullens, kaffe, the och läsk. När vi letar vidare bland utbudet hittar vi chips och chokladbitar i modell mindre. Kioskpersonalen är mycket trevlig och tillmötesgående, härligt!
 
Så till slut, kaffeomdömet:   

B-G Printzlow:


Ulf Edin:


Ninni Holgersson:


Hanna Nileby:


Glenn Nileby:


IF Trion - AIK Atlas

Match igen! Det är sista vardagsmatchen för säsongen och det märks att det är lite i tidigaste laget för att alla ska hinna i tid till samlingen detta yttrar sig i att en Atlasspelare/ledare rullar in med endast 25 minuter kvar till match.
Även Spelarfruarna är lite senare till sin lucka än normalt.

Uppgifter ger gällande att målvakt Sztanski var inne på Subway vid lunch men vände i dörren, det är fortfarande oklart vad det tillslut blev för uppladdningsmat.

Atlas tränare Heimfors har hunnit med att mingla både med Coach Eriksson och tränar-BG, är han ute efter något? BG har även han varit inne på "fel" planhalva och då diskuterat något med en av Atlasspelarna, såg ut som allternativa löpvägar.

Några vilsna själar visar sig på läktaren, måste vara bortaklacken! Annars är det gemensamma för alla i publiken den där lite frusna blicken. Hösten har verkligen kommit till Spjutsbygds IP denna dag med mörka moln och kraftiga vindar. Kvicksilvret visar inte heller över de där behagliga 20-graders strecket som vi blivit så bortskämda med men Lasse W spelar i högtalarna, det kan inte bli bättre.

För att motverka tornado i kiosken har godiset för dagen flyttat till korvluckan.

Domartrion går en inspektionsrunda.

Tränare Tomas värmer upp inför match med två bullens.

Atlas värmer nu upp sin målvakt med att alla i laget får gå på skott. Om detta nu egentligen är uppvärmning vet vi inte riktigt om vi håller med om. 50% av skotten går utanför och det tar sex skott innan målvakten får göra isn första insats.

Spelarfruarna vill göra alla uppmärksamma på att IF Trion i dagens "Veckans lag" hade en spelare med som mittback, ingen mindre än Jens "Salle" Salleke!!

Trion stället upp med:

          Sztanski

Pule    Salle   Elias   Tobbe J

Håkan   Alle  Fabbe   Koffa

              Dennis Timmy

            

Avbytare: Linkan, Pontus J, Ola G, Björn P

Elias börjar med att tackla linjedomaren när han ska springa tillbaka till sin plast efter slantsinglingen. Han ser taggad ut.

Min 0,5: Timmy slår fram en pass till Koffa som får bollen emd sig men gör ett mesavslut. Han kanske tyckte det var synd om målvakten som inte fick göra mycket på uppvärmningen.
Min 1: I närkamp med Elias får sig en Atlasspelare sig en törn mot huvudet. Domaren blåser av men inte för frispark.
Min 2: Atlas tar sig in i Trions straffområde och Salle får en tå på bollen precis innan skottögonblicket. Hörna till Atlas som Pule nickar bort. Spelarfruarna misstänker att Susse är bollkalle. Den bortnickade bollen når tillslut Timmy som skjuter bollen i burgaveln.
Min 4: Pule är i offensivt straffområde och skjuter Dennis i huvudet. Anfallet fortsätter och Timmy skjuter utanför.
Min 5: Frispark till Atlas på halva planen som går utanför. Susse blir lite osäker när bollen studsar in på planen igen, linjedomaren går in och styr upp.
Min 6: Håkan slår en boll till Dennis som i duell med målvakten försöker nå bollen. Blir avblåst för offside.
Min 7: Pule slår en pass i knähöjd till Sztanski som får en spelare emot sig men han reder upp det.
Den stora frågan för kvällen: Kommer Susse komma till kiosken och handla för sina 20 intjänade pengar???
Min 8: Hörna till Trion. Dennis kan plocka upp andrabollen och filma till sig en frispark. Dennis hoppar över bollen och Koffa skjuter, han har mist siktet lite sen senaste matchen så bollen går över.
Min 10: På motsatt sida från Susse har Mille och Philip kommit till räddning som bollkallar.
Min 10: Tobbe J går på skott där Atlasspelare täcker ut bollen, inspark. Lite märkligt kan man tycka.
Min 11: Koffa slalomar sig egenom en massa spelare och blir bryskt nedriven. Gult kort och frispark nästintill på straffområdeslinjen. Dennis får bollen runt muren i hörnet av målet men målvakten är också där.
Min 11: Ninni balanserar kaffekopp på magen.
Min 11: Pule kör fällebenet.
Min 14: Tobbe J slår ett inlägg som tas bort av Atlas men där dyker Alle upp och slår in bollen på volley. MMMMÅÅÅÅLLLLL!!! 1-0.
Min 15: Sztanski kommer ut och gör en handbollsmålvaksträddning.
Min 16: Krasch i flaskstället då bollen kommer farande.
Min 19: Timmy (den annars så stadige) blir sjysst borttacklad från bollen.
Min 19: Tobbe J blir av med bollen när han omringas av inte mindre än fyra stycken blåa.
Min 20: Kontring av Atlas men Fabbe kan styra av.
Min 22: Dennis har satt igång veven (dvs armen för den oinvigde) men hinner ändå inte upp bollen innan målvakten kan ta upp den.
Min 24: Sztanski får göra en benparad då en Atlasspelare trixar sig in i straffområdet och skjuter.
Min 24: Syan behöver inte längre leka bläckfisk för att hålla kvar vinsterna i lotteriet då hon nu överlämnar dessa för uthämtning i kiosken.
Min 25: Koffa joggar tillbaka och ser allmänt lidande ut då Atlas har kontring.
Arne (speaker för dagen) ropar upp bollkallarna: Emilio Andersson, Philip Dahlstedt, Susse Karlsson och Sten-Erik Nilsson.
Min 28: Dennis gör både en, två och tre motspelare. Han tvingas dock till ett skott med vänsterfoten och bollen styrs bort av atlasben. Bollen går vidare till Koffa som tar sig ett par steg fram, men målvakten hinner först på bollen.
Min 29: Sztanski hoppar efter ett bissaskott som går precis över. Han hoppar då in i nätet och Salle får rycka in, upplyft av Sztanski för att laga.
Min 31: Strömavbrott på IP. Kioskens lyse slocknar, klockan slocknar, publiken på läktaren märker dock inte att strömmen försvinner... förrän musiken plötsligt sätter igång.
Min 31: Koffa kommer i läge men bollen går jämsmed linjen istället för över.
Min 32: Håkan gör lite av en liggande karatespark när han tar bollen på mittplan, men sjysst.
Min 34: Timmy går på skott. Hörna. Nickas bort.
Min 34: Nu kom solen! Rakt i fejan på de som sitter uppehåller sig på läktarsidan.
Min 35: Hörna Trion. Fabbe kommer högst. Nickar över.
Mörrum- Sillhövda 1-0. Kan detta stämma?!
Min 39: Alle glidtacklar fint men domaren gillar inte hans tilltag. De väljer att slå frisparken snabbt men Sztanski är med. Sztanski lägger en lång boll till Timmy som i närkamp med målvakten tar bollen till inspark.
Enligt uppgift har fotografen bytt sida för att slippa ha linjemannen med på alla bilder.
Timmy är väldigt offsidig idag, påpekar Edinskan som för ovanlighetens skulle sitter på läktaren.
Min 41: Fyra trionspelare behövs för att ta bort bollen. Tobbe J får bollen och blir manglad. Gult kort till Atlas.
Min 42: Timmy springer ifrån sina försvarare och stöter på målvakten som räddar med rumpan.
Min 44: Koffa får ett gult kort då han kör den långsamma gången (och får bollen på sig) bort från bollen då Atlas har frispark.
Halvtid.
Speakern rapporterar att publiksiffran är 16 212 för dagen, men han märker sedan att det är elräkningen han tittat på och rättar sig till 51 betalande på idrottsplatsen.

Andra halvlek är igång.
Min 46: Frispark till Atlas ett par meter utanför straffområdet, rakt framifrån. Frisparken blir riktigt bra, men Sztanski gör en panterräddning och får bort bollen. I andravågen får Sztanski rädda igen, denna gången med en utboxning som han sedan fångar upp själv.
Min 47: Dennis spelar till Håkan som är helt fri med målvakten, men han lägger den mitt på den utrusande målisen istället för i mål tyvärr.
Min 48: Tobbe J får hjälp av en atlasspelare för att få fram bollen till Koffa. Koffa driver ner mot kortsidan, lägger in bollen och målvakten fångar.
Min 50: Håkan går på skott, han får bra träff men bollen sveper förbi utanför målet.
Min 51: Atlas provar skott från distans, men Sztanski är med på noterna och fångar upp bollen.
Min 52: Atlas har börjat piggt i den andra halvleken och skapar nu ännu en chans, men bollen går över.
Min 53: En felpass i trions straffområde leder till en kontring för de grönvita. Bollen går till Dennis som spelar vidare till Håkan. Målvakten kommer dock ut och gör en bra räddning. Det blir hörna till Trion, som blir resultatlös.

Min 55: Dennis frispelar Timmy som lägger in bollen i mål, tyvärr är han offside och blir avblåst.
Min 56: Frispark till Trion, lite oklart varför eftersom situationen utspelar sig i läktarskugga. Frisparken går mot bakre där Fabbe kommer studsande, men han når inte bollen först och Atlas kan rensa bort.
Min 59: Frispark till Atlas ungefär mitt på offensiv planhalva, ute vid långsidan. Frisparken blir bra och går till en Atlasspelare, Sztanski fångar enkelt.
Min 60: Dennis kommer fri, men bollen verkar studsa till på en tuva för hans skott blir mer till en pass till Timmy på andra sidan. Timmy lägger in bollen i mitten där hans look-alike Alle kommer susande och han når så när bollen.

Mörrum - Sillhövda 1-3.

Min 63: Timmy vinner närkamp och boll på kanten, petar vidare den till Koffa som gör ett kalasinlägg till Håkan. Han är ännu en gång fri med målvakten och även denna gång räddar atlasmålisen.
Min 64: Salle vinner boll i backlinjen och håller starkt undan sin motståndare.
Min 65: Tobbe J lägger en riktigt fin boll bakom backlinjen mot Timmy, målvakten får dock en tå på bollen först.
Min 66: Hörna till Atlas. Hörnan blir bra och det är tur att Trion har en spelare vid stolpen som kan rensa.
Min 67: Dennis får en lång boll och har en atlasspelare och atlasmålvakten mot sig. Han får på ett bra skott som tyvärr smiter över och skickar iväg Susse ut på parkeringen.
Min 68: Ola G är på G för ett inhopp. Koffa ut, Ola in.
Min 71: Frispark till Atlas, precis utanför högersidan av straffområdet. Frisparken går till en atlasspelare som nickar in bollen. 1-1.

Det känns lite avslaget på idrottsplatsen idag. Det kan vara höststormen som liksom gjort så att den annars så engagerade publiken stelnat till.
Min 75: Pule är på offensiv utflykt, gör det bra och får också in bollen till Dennis. Han nickar, men målisen räddar.
Den unga hejarklacken hejar friskt på Tobbe J.
Min 77: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Tobbe J slår en långboll till Timmy, via en atlasspelares huvud. Timmy fipplar lite, sular vidare bollen till Håkan som tar emot och lägger in den i bortre krysset. 2-1. Publiken vaknar till liv.
Min 80: Fabbe varnad, frispark till Atlas mitt på trions planhalva ute vid långsidan.
Min 81: Sztanski boxar ut bollen, rakt på Elias som försöker sjunka genom jorden. Misslyckas otippat nog med det och får bollen på sig. Motståndarna ropar efter hands, men den gubben går inte domaren på.
Min 82: Ola G får en boll på kanten. Han lägger in den, men bollen går i stolpen och ingen trionspelare är på rätt ställe ochkan peta in bollen.
Min 83: Alle varnad sedan han blivit upprörd när Timmy blir stängd precisa utanför straffområdet utan att få någon frispark.
Trion gör ett byte. Fabbe ut, Pontus in.

Min 84: Mörkret börjar sänka sig över IP och vi kan konstatera att Dennis valt helt rätt skor, med självlysande detaljer för det här ljuset.
Min 85: Atlas gör 2-2. Ännu en gång är det en frispark som nickas in.
Timmy verkar ha gjort sig ovän med domaren, han får onda ögat och frispark emot sig så fort han är i närheten av någon atlasspelare.
Min 88: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Dennis får bollen på kanten, spelar in den i mitten där Alle kommer farande och petar in bollen. Publiken är i extas. 3-2.
Min 89: Hörna till Atlas sedan Sztanski gjort en fin räddning på ett bra skott. Hörnan blir resultatlös.
Min 89: Tjejskrik på läktaren när Atlas får en riktigt bra chans, men där Sztanski vinner närkampen och fångar bollen.
Anne-Lie är riktigt nervös och rapporterar direkt till Uffe via telefon.

Och där är matchen slut. Vinst till Trion!

Dagens spelarfrupoäng:

3 poäng: Håkan - han kämpar bra hela matchen och gör dessutom ett riktigt snyggt mål och snygga mål ger poäng i vår värld.
2 poäng: Tobbe J - stabil insats på backpositionen och slår många riktigt fina bollar framåt.
1 poäng: Alle - han gör två mål, bara det är ju underbart, dessutom kämpar han riktigt bra hela matchen.

Dagens klapp på axeln till Salle som som vanligt är stabil i backlinjen och dessutom var han ju med i Veckans lag i BLT!

Det kan inte sägas för många gånger...

Inventering.
Söndag 29/8.
CityGross.
15.00.

Kom!
Du behövs!

TränarTomas har ordet

Match igen, det är ett späckat program nu med match var och varannan dag känns det som. Hur klarar grabbarna det?

Ja, det är mycket matcher nu men det är bara bra. Vi tar bort någon träning och spelar match istället. Men förhoppningsvis tycker spelarna det är roligare med match än träning så det ska vara lugnt.
 
Förra matchen mot Atlas spelades på Sturkö en isande vårdag i slutet av maj. Trion vann ganska enkelt, tror du det kommer upprepa sig?

Atlas är alltid roliga att möta. Ett riktigt krigargäng som spelar helt rätt efter sina förutsättningar. Alla visste att dom skulle ligga i botten men de ser än en gång ut att klara ett nytt kontrakt vilket är riktigt imponerande. Jag är övertygad om att det kommer bli en jämn och tuff match där 100% inställning är ett måste.

Är Pontus tillbaka eller fick han fler än en matchs avstägning?

Han är tillgänglig.
 
Några som saknas till Atlasmatchen?

Nej, som det ser ut nu har vi de flesta tillgängliga. Det lutar åt en bra konkurrens med en stark bänk att tillgå.

Förlust för b-laget

B-laget åkte på måndagen hela vägen till ett regnigt Sölvesborg för att spela match i reserv division 1.
Inför matchen hittar vi IF Trion på plats sju i tabellen. SGIF/Giffarna ett par snäpp längre ner.

Efter första halvlek stod det 2-1 till hemmalaget, men de grönvita fortsatte kriga på. Tyvärr blev det till slut förlust med 5-3 för våra grönvita grabbar efter att Linkan gjort ett trionmål och Picknick två.

Enligt rapport till Spelarfruarna så hade Trion bra chanser att göra fler mål, men det var istället SGIF/Giffarna som drog det längsta strået och vann matchen.

För Trions del innebär förlusten ingen förändring i tabellen, man har fortfarande sju poäng ner till den otrevliga platsen under strecket.

Nästa match för b-laget spelas mot Jämshög på bortaplan på söndag, 29/8, klockan 11.00.

SponsorDuellen



                         


Denna gång är det Fotfilen som möter The Bones i SponsorDuellen.

Fotfilen öppnade sitt tävlande mot A.Pettersson´s Bygg och vann ganska enkelt med 4-2. Fotfilen tror att chanserna att vinna mot The Bones är mycket goda men har något mycket viktigare att berätta:
- Tack för en underbar blogg! Träffade en viss "Falle" och hans flickvän i helgen och fick en smärre chock. Det borde vara lag på att alla i laget tog hand om sina fötter en gång i veckan. Ett fotbad inte för varmt och max 15-20 minuter fila, smörj in fötterna med en bra fotkräm. Klipp naglarna, inte förkorta.

The Bones tog sig an Hoglands i sin 8-delsfinal och vann med exakt samma siffror som Fotfilen, det vill säga 4-2. The Bones viktiga budskap lyder:
- TRION ROCKAR FETT!!!!!


Jämjö IP

Förra helgen hälsade IF Trion och Spelarfruarna på Jämjö IP. Spelarfruarna och grabbarna kom alla samtidigt och redan en och en halv timme innan matchstart var förbredelserna på idrottsplatsen i full gång. Dessutom blev det ett väldigt trevligt mottagande då det bjöds på kaffe vid ankomsten, härligt!

Jämjö IP är en fin och välskött arena. Det är gott om spel- och träningsmöjligheter då man förfogar över två stycken 11-mannaplaner, en 9-mannaplan, en 7-mannaplan och en grusplan. Samtliga är belägna i närhet av parkering och klubbstuga/omklädningsrum, bra!

     
 
Spelarfruarna gör en sväng in i klubbstugan och konstaterar att den är stor och rymlig, i samlingslokal hittar vi också en "soffmyshörna". I klubbstugan finns också omklädningsrummen, även dessa är välskötta och fräscha så även duscharna.
 
När Spelarfruarna placerar sig vid planen konstateras att högtalarsystemet är bra. 
 
Det finns en fin grillplats bakom "läktaren" och där kommer vi in på det som sätter ner betyget: Läktare/sittplatser! Till en sådan fin idrottsplats som Jämjö IP har man helt glömt bort komforten för åskådarna. Sittplatserna är väldigt provisoriska med väldigt låga och lösa plankor placerade på cementrör. Nä, inte alls sittvänligt trots att Spelarfruarna är utrustade med en ganska mjuk och sittvänlig bakdel.

               
 
Så till betyget. Spelarfruarna ger Jämjö IP 4 av 5 möjliga poäng.



Trion - Jämshög

Här kommer Jämshögsmatchen i bilder.


SponsorDuellen

Förmodligen har ni våra läsare redan insett vem som vann SponsorDuellen denna gång men här kan vi för den osäkra informera att den avgörande matchen Hörviken - Jämjö slutade 3-1, en etta. Detta innebär att "Familjen Dahlstedt" går vinnande ur striden och i semifinal får möta
AC EL.



Denna omgång av SponsorDuellen var den bästa någonsin, det finns ingen sponsor som innan denna omgång har haft alla rätt, eller ens varit i närheten, men "Familjen Dahlstedt" kan stoltsera med denna bragd. Dessutom var de bara två mål (de trodde på 36 mål) ifrån rätt antal mål (som blev 34 stycken). Familjen Dahlstedt seglar upp som favoriter i avgörandet av SponsorDuellen 2010.

Spelarfruarna grattulerar till segern och tackar "Mamma och Pappa" för en mycket väl genomförd kvartsfinal.

Dagens födelsedagsbarn

Dennis Törnström fyller 24 år.



Hipp hipp hurra!!!


Betta på bebben

Kom ihåg att det i morgon är sista dagen för att betta på bebben som just nu bor i Ninnis mage. Man kan maila sin gissning till [email protected] och betala så fort som möjligt. Det är alltså
1. Datum
2. Kön
3. Vikt.
På bebisen alltså inte på Ninni eller pappa Björn.

Den som kammar hem vinsten, alltså kommer närmast rätt svar, vinner potten som i dag består av flera hundralappar.

                            

Dagens födelsedagsbarn

Idag har föreningen två födelsedagsbarn,
det Pontus Johansson som blir 17 år
och Arne Nilsson som fyller 53 år.

  

Ett stort grattis på födelsedagen!


Nyförvärv?

Trion har fått ytterligare ett nyförvärv, lite sent på säsongen men ändå. Det är Jens "Falle" Falén som presenterar sig på följande vis. Han kanske känns lite bekant...




Råkar du veta hur Jens "Falle" Falén fick sitt smeknamn i dagens BLT så får ni gärna höra av er till Spelarfruarna, vi är mycket nyfikna på hur Jens "Salle" Salleke kan bli fel. En sådan legend måste väl alla kunna namnet på!?

IF Trion - Jämshögs IF

Det är matchdags på vårt soliga IP.
Spelarna har anlänt i en strid ström och vi har kunnat göra många intressanta iaktagelser.
- Koffa kommer på cykel och ser helt slut ut när han kommer fram. Ser ut som att han cyklat lite längre än från hemmet några hundratal meter bort.
- Alle anländer med en Fanta i ena handen, en Powerrade och ett par kalsonger i andra.
- Timmy och Nicke har samma fina sportbag som Alle, det vill säga "hand-väskan".
- Linus H kommer även han på cykel och det verkar vara en tuff, smått okänd, uppförsbacke innan idrottsplatsen då svettpärlor även letar sig fram på hans panna.

Jämshögsspelarna gör entré och passar på att berömma idrottsplatsen när de passerar Spelarfruarna. Föredömligt. Men de gör det med all rätt. Just idag är gräsmattan nyklippt och linjerna är vita och spikraka.

För dagen ser vi en tydlig förändring i trionlaget. Målet ska nämligen vaktas av Mikael Sztanski.

Trionkillarna börjar nu den lite mer seriösa uppvärmningen efter en stunds bollande. Och de inleder med en promenad i takt, inklusive ett par diggande steg, till Don't stop believing.

De grönvita grabbarna ser riktigt avslappnade ut, det är många glada miner när de försöker göra en avancerad armövning.

Inför kvällens drabbning parkerar Jämshög på plats 8 i tabellen och Trion på plats 10. När lagen möttes senast blev det 1-1. Det var ju en dramatisk match med viss hockeykänsla. Det skiljer nu tre poäng mellan lagen, en hyfsat viktig match för Trion alltså.

Sju minuter innan match värmer en Jämshögsspelare upp med lite situps och armhävningar. Intressant uppladdning.

Musiken tystnar. Domarna har kommit ut och nu gör även spelarna dem sällskap.

Trion ställer upp med följande lag denna fredagkväll:
Sztanski
Tobbe J  Salle  Elias  Pule
Björn  Alle  Håkan  Koffa
Timmy  Dennis

Avbytare: Linus H, Ola G, Nicke

Trion kör en variant direkt på avspark, Koffa och Björn tar plats på samma kant. Riktigt lurigt. Det verkar dock som att ingen annan var med på just den varianten eftersom bollen inte kommer dit.

Det är lite lätt oklart hur de egentligen spelar. Det verkar vara många som vill vara centralt på mitten och färre som känner för kantspringandet. Våra försök till analys leder dock till att vi tror de kör en diamantuppställning på mitten.

Min 2: Dennis tar sig förbi sina motståndare med en nick över spelarna. Sedan får han dock inte riktigt kontroll på bollen och avslutet går högt över.
Min 3: Hörna till Trion efter att Timmy brutit sig in och ordnat ut bollen över kanten. Hörnan resulterar i frispark till Jämshög sedan Tobbe J putat lite väl mycket med rumpan i närkampen.
Min 4: Pule tar sig fram på kanten, vänder om och spelar till Håkan som i sin tur spelar vidare till Timmy. Han gör en fin vändning, avslutar och bollen går tätt utanför.
Min 5: Jämshög tar sig fram och in i straffområdet, via lite trionben kommer bollen fram till en helt fri blå spelare som dock lägger bollen utanför.

Vi kan konstatera en viss skillnad mellan tränarna. Jämshögs tränare kör mer kostymnissestilen medan det på Trions bänk är den avslappnade svenska-landslaget-träningsoverallsstilen.

Min 8: Jämshög passar fel, Dennis fångar upp bollen, älgar iväg några steg och lägger sedan in bollen i mitten. Där finns det dock blåklädda som rensar ut till hörna. Hörna går till Björn som får bollen i ansiktstrakten, han kastar sig och försöker få in bollen, men Jämshög rensar bort.
Min 9: Jämshögsmålvaktens utspark når upp på halva Trions planhalva.
Min 10: Dennis tar sig fri, tror vi, plötsligt dyker det upp en blåklädd i straffområdet och då tar det stopp. Jämshögsspelaren blir liggande efter kollisionen, men tar sig upp efter en liten stund på gräset.
Min 11: Frispark till Jämshög i mittcirkeln. Bollen rensas bort av trionspelarna.
Min 12: Timmy snor åt sig bollen strax utanför straffområdet, efter lite kamp går bollen ut och det blir inspark. Insparken går rakt i gapet på Dennis som skjuter, utanför.

Vid matchstart var det ganska glest på läktaren, men nu en kvart in i matchen har såväl publik som domarkontrollant anlänt. Kanske var det oklart med starttiden.
Min 14: Timmy lägger en boll bakom backlinjen, där kommer Dennis som inte riktigt får full kontroll på bollen och Jämshög kan rensa bort.
Min 15: Jämshög går på kontring, de spelar in bollen i mitten och där kommer Alle som verkar ha smort in sig med olivolja för han får ett hejdundrans glid och är först på bollen.
Min 16: Jämshög går till anfall och det finns gott om ytor i mitten. De spelar in bollen och Björn får lägga på snabbspeeden för att nå fram. I situationen springer jämshögsspelaren in i Sztanski, som får ont.

Min 19: Pule tar en kantlöpning, spelar ut till Dennis som väljer att försöka spela tillbaka till Pule. Det lyckades de blåklädda räkna ut och bollen rensas bort.
Min 20: Hörna till Trion. Dennis hoppar högst av alla men når inte bollen, den dimper istället ner hos Elias som får träbensträff.
Min 22: Timmy får ett snack med domaren sedan han kommit lite sent in i en duell i jakt på bollen. Frispark till Jämshög. Salle nickar bort frisparken, Koffa fångar upp bollen, tar i allt vad han kan och spelar upp bollen till Dennis. Han spelar vidare till Timmy som klackar ut på kanten där Björn kommer springande. Bollen rinner dock ut över kanten.
Min 23: Alle varnad efter en tackling i ryggen. Alle håller inte riktigt med domaren om det beslutet...
Min 24: Sztanski är ute och försöker fånga bollen, men verkar vara sponsrad av Grumme tvättsåpa.
Min 25: Alle tråcklar och trixar och får till slut en frispark bara en liten liten bit utanför straffområdet. Dennis och Koffa ser båda sugna ut, men det blir Dennis som tar den. Frisparken är riktigt bra, med skruv mot ena stolpen. Dit hinner dock jämshögsmålvakten som tar bollen och tacklar stolpen.
Min 26: Pule tar sig förbi på kanten slår en hög lång boll in till Björn som laddar för kung och fosterland för skott. Bollen går dock snarare snett bakåt där Timmy fångar upp bollen och skjuter, över.

Ronneby - Rödeby, 2-1 efter ungefär tio minuter.

Min 29: Alle är en gigant på mittfältet. Letar efter någon att spela och blir lite småirriterad när han får leta lite för länge.
Min 29: Koffa fipsar ett par fips innan han vänder runt och skjuter, över.
Min 31: En jämshögsspelare ligger ner, men situationen är lite i läktarskugga så vi ser inte så mycket mer än att Timmy är inblandad i situationen och blir varnad.
Min 32: Jämshögs kommer på ett bra anfall, Trion ligger högt upp och har för en stund bara två försvarare hemma. Bollen går till en helt fri jämshögsspelare vid bakre delen av straffområdet, men han lägger bollen utanför.
Min 34: Lelle försöker få vinst på ett par gamla lotter men icke, det går inte kioskpersonalen = hennes mamma med på.
Min 36: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Dennis spelar in till Timmy och precis när vi tror han ska skjuta så spelar han vidare till Koffa som dammar av högerfoten och lägger in bollen. 1-0.

Min 38: Salle jagar en jämshögsspelare med en tranliknande fågeldans bakom den blåklädde motståndaren.

Ronneby - Rödeby, 3-1.

Min 40: Sztanski visar på sådan kyla så att personalen i kiosken nästan får hjärtinfarkt. Susse funderar på att gå ner och ta ett snack med trionmålvakten.
Min 42: Tobbe J stjäl bollen och tar en löpning på kanten, han lägger in bollen men precis när Dennis ska nicka så kommer han i obalans.
Min 43: Pule kommer som skjuten ur en kanon på kanten och hjälper till med att hålla kvar bollen i offensivt läge.
Min 44: Koffa spelar till Dennis som får en tryckare precis i nickögonblicket och hans nick blir av försvarskaraktär istället för att gå åt rätt håll.

Nu var det dags för paus.

Vi vill passa på och påminna om att det på söndag är sista dagen för att Betta på Bebben. Se till att leta upp någon Spelarfru illa kvickt och gör din gissning för en liten tia.

Avbytarna tränar på långa krossbollar i halvtid. Mamma Hildingsson vann en lövlisa, dotter Malin är inte lika nöjd som mamma då hon laddat mer för den goda "Nina-kakan".

Sillhövda - Atlas (eller Atlas - Sillhövda) 0-0

Mycket grabbar på planen nu, halvleken är över.

Det är många som är kåta på "Nina-kakan", nu är det Stene som frågar om han vunnit den MEN Stene får nöja sig med en platttånt/hårfön. Lolo som vunnit kakan erbjuder sig att byta och det går Stene gladeligen med på.

Min 47: Getingstick på Spelarfru i kiosken.
Min 47: Frispark till Jämshög. Elias gruffar (som brukligt mot detta motståndet). Frisparken går med hjälp av en nick in i Trionmålet. Kan eventuellt vara deras kortaste spelare som får nicka in den. 1-1
Min 49: Frispark till Trion ungefär mitt på offensiv planhalva. Dennis lägger den, får bra träff, men bollen styrs av en jämshögsspelare till Timmy som försöker sig på en bissa.
Min 50: Hörna till Trion efter att Tobbe J fått framåtrotation. Jämshögsmålvakten når högst med fingertopparna på bollen.

Atlas-Sillhövda 0-1

Min 52: Koffa blir lite ilsk i en närkamp på mittplan när hans motståndare vill dansa armkrok lite för länge.
Min 53: Hörna till Trion. Hörnan nickas bort av Jämshög.
Min 54: Alle lägger en fin fin boll längs kanten till Tobbe J. Tobbes inspel blir dock lite långt och Dennis får jaga efter bollen.
Min 55: Koffa får bollen, tar ett par steg i straffområdet, skjuter. Från kioskens håll ser det ut som att bollen är på väg att gå in, men den träffar sydöstranskylten bakom.
Min 57: Elias går in i en närkamp med bollen och ser väldigt skyldig ut till hands. Frispark! Snabb frispark som blir ganska så farlig då bollen seglar ner framför Sztanski men han tar ner den.
Min 58: Koffa får tag på bollen och kör slalom mot målet. Frispark efter en kapning. Dennis flyttar bak bollen några meter och överraskar alla då han hoppar över bollen och där, där kommer han, den GLÖDHETA Koffa Andersson med sin sträcka vänstervrist. Ett pangmål och läktaren kokar. Vilket måååååålllll!!!!! 2-1.
Min 59: Publiken ropar skjut så fort Koffa får tag på bollen.
Min 61: Det mörkar på lite trots det fina vädret.
Min 62: Kioskflytt! Den innan så talrika kioskpersonalen har nu reduserats till en kioskpersonal plus en Spelarfru.
Min 63: Ett snyggt inlägg från kanten (förmodligen från Pule) där den långa och ståtliga Jämshögsmålvakten ska plocka ner bollen men där är Dennis med sitt huvud och bollen går mot mål men tyvärr utanför.
Min 65: Dennis spelar Timmy inne i straffområdet. Bollen går till hörna efter ett genombrottsförsök. Alle går mot bollen, kolliderar med Jämshögares karatespark. Blir liggande. Vattenpojken för dagen, Tobbe Nilsson, kommer med stora kliv. Alle tas ut på sidan, vi återkommer mer om Alle.
Giffarna -Mörrum 0-1
Min 68: Ola G gör sig i ordning medan Alle haltar mot båset.
Min 68: Målvakten väljer att chippa över Timmy.
Min 68: Ola G in och Alle ut. Första bollkontakten...sådär.
Min 69: Tobbe J har tre blåa på sig, får frispark.
Min 70: Alle stretchar lite. Ola G ut och Alle in!
Notera att tipparna i SponsorDuellen just nu har prickat in rätt resultat.
Min 71: Kiosken har fått en alldeles egen getingdödare i form av Filip D.
Min 72: Björn rensar på Elias bak, Elias väljer att dribbla i eget straffområde, blir av med bollen och där kommer Salle och rensar bort.
Min 73: Hektiskt för Ola G som är inne igen då Pule "med bajs i byxan" går ut. Spelarfruarna gissar att Pule är lite sliten efter alla sina ruscher på kanten, han kör nämligen stretchposition mot flaggstången.
Min 75: Jämsögare kommer nästintill fri med Sztanski men där har vi Koffa som petar bort bollen i precis rätt tid.
Min 75: Bollen går utanför straffområdet, frispark efter kamp om bollen. I den 5-mannade muren står Håkan och stretchar. Frisparken slås över.
Min 77: Koffa slår en lyra till Timmy som i farten tar ner bollen med foten i huvudhöjd, på halvvolley träffar sedan Timmy ribban innan bollen går till hörna. Jämshögsmålvakten kan plocka ner bollen i lugn och ro.
Min 78: Tobbe J gör ett mastigt hemmåtjobb och fixar fram en inspark.
Min 79 MMMMÅÅÅÅLLLL!!! Björn tar en snabb, kort frispark till Alle som tar sig förbi på kanten. Alle passar Dennis precis framför målet som skjuter på blå men i andra läget får Dennsi trycka in sitt blott andra mål för säsongen.3-1.
Min 80: Bollen rullar in i omklädningsrummet.
Kaffe för att lugna ner nerverna hos kioskpersonalen ja.
Min 81: Koffa tråcklar, tråcklar och springer runt i cirklar. Blir av med bollen.
Hur ska matcherna som startade senare än Trions match avslutas??? Med pannlampa?
Min 82: Alle är mastig i ett riktigt "ta-sats-motlägg".
Min 83: Koffa skjuter ut på parkeringen med råge över skyltarna.
Min 83: Hörna till Trion. Kapten Grek får motta länge med huvudet men bollen smiter utanför.
Min 85: Dennis åker på en klägning i armen. Frispark i straffområdes hörnet. Koffa lödar en fis men målvakten får problem efter att en bortaspelare touchar bollen.
Min 86: Hörna till Jämshög som får blåsas av två gånger på grund av Sztanski. Domaren placerar sig sedan utanför planen strax bredvid stolpen. Var en bra idé då det blir väldigt kaotiskt framför mål. Frispark till Trion.
Min 88: Nicke in och Håkan ut.
Min 88: Nicke ser pigg ut, tar löpet från ena sidan till den andra och får också bollen.
Min 89: Jämshögs avbytare är de som syns bäst i sina neonorangea västar.
Min 90: Sztanski tar bollen och studsar samtidigt in i stolpen.
Min 91: Jämshög får en frispark en bit från mål. Blåing får huvudet på bollen, Sztanski är där.
Min 91: Samma som ovan men Elias kan styra av samtidigt som domaren blåser av.

Spelarfrus poängen:
3 poäng - Pule springer upp och ner hela matchen. Gör ett par fina nummer längs med kanten.
2 poäng - Alle som sliter som ett djur hela matchen, inte ens en liten karatespark kan stoppa honom.
1 poäng - Koffa får poäng för sin glödheta fot som förmodligen måste läggas om med kylbandage.

Klapp på axeln till hela laget som kämpar på i 90 minuter.


SponsorDuellen

I den andra kvartsfinalen är det dags för en familjeduell, det är "Mamma och Pappa" som möter "Familjen Dahlstedt".

"Mamma och Pappa" mötte i första omgången Bergdala VVS, efter en dålig inledning med noll rätt lyckades familjen pricka in tre raka rätt i slutet och kunde vinna med 3-2.

"Mamma och Pappa" hälsar till motståndet:
- Detta är en viktig seger, lika bra att familjen Dahlstedt kastar in handduken. Dom har inte en chans!!!

Familjen Dahlstedt premiärtippade den jämnaste matchen hittills i SonsorDuellen då man mötte Daniel Edin. De båda sponsorerna hade ovetandes om varandra tippat exakt samma rad. Det hela fick avgöras på målskillnad där "Familjen Dahlstedt" kom närmast de 24 gjorda målen i omgången (Dahlstedts trodde på 28 mål medan Edin trodde på 30, jämt även där).

Nu är det ny match och nedan kan ni se hur familjerna tippat omgång 20:



Familjerna har som ni ser tippat väldigt lika! Nyckelmatchen är Hörviken - Jämjö, skulle Jämjö vinna den matchen kommer SponsorDuellen garanterat att avgöras på målskillnad där "Mamma och Pappa" tror på 24 gjorda mål medan "Familjen Dahlstedt" tippar 37 mål.

Årsfest 2010


Inför match

Matchandet trummar på. Hemmamatch mot Jämshögs IF denna gång. Sist lagen möttes var deras målvakt en gigant i målet, han tog ALLT! Hur ska ni komma förbi honom denna gång?

Skjuta där han inte står och längs marken. Så enkelt är det i teorin. Han fick säkerligen hjälp av sina försvarare också vilket gjorde att vi inte kunde ta dom lätta avsluten.
 
I lördagens match mot Jämjö hade Trion massa chanser men gjorde bara ett mål, har det tränats extra på målgörandet under veckan?

Japp, B-laget mötte Nopeln i veckan där några av våra a-lagspelare var med. Vi vann med 8-3 så där fick dom verkligen sätta några bollar.
 
Pontus J blev utvisad och är givetvis inte med på fredag, är det fler som saknas?

Borta till denna match är som nämnd Pontus. Vi saknar även Fabbe, Linkan och Lindblad av de som brukar vara med.
 
Vem tar plats på backpositionen istället för Pontus?

Tobbe J går in på den positionen.
 
Vad tror du om fredagens resultat?

Jag hoppas att vi kan göra en bra match men det gäller att alla lyfter sig 3 snäpp gentemot senast för att vi ska ta några poäng.

Hur följer du IF Trion?

Här nedan har vi fått ett bidrag till bildserien från Daniel Edin. Daniel var under sin semester hänvisad till Spelarfruarnas blogg för att kunna "se" matchen Asarums IF - IF Trion.



Notera att Daniel äter våfflor även när IF Trion spelar bortamatch.

Vill du vara med i Spelarfruarnas bildserie? Ta då en bild när du är i fullgång att titta på en Trionmatch antingen på bloggen eller på plats på matcharenan. Du skickar sedan denna bild med några förklarande rader till [email protected]

Lika som bär

Här har vi två sötnosar som är lite svåra att hålla isär. Ser du skillnad?

    
Benny Slätt?          Svartbjörnen?


Inventering

Söndagen den 29 augusti är det dags för inventering på CityGross igen.
Vi sätter igång klockan 15.00 och alla som känner sig manade, samt alla andra, ombedes komma med huvudet piggt på att räkna varor.

Ju fler desto roligare. För det är ju faktiskt väldigt mycket roligare om det går undan...

Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Johan "Lungan" Dahlstedt 23 år



Hipp hurra från Spelarfruarna.


Hjälp till i kiosken!

Visst är det väl underbart att få välja och vraka bland godissorterna, svalka sig med en läsk, värma sig med en kopp kaffe eller dämpa hungerna med en korv?

Ja, det är ju det. Men för att det ska vara möjligt vid alla hemmamatcher så behöver fler ställa upp och hjälpa till i kiosken. Vid följande tider är det fritt fram att sätta upp sig för ett trevligt kioskpass:

20/8 - herrar A
Två personer till grillen behövs

25/8 - herrar A
Två personer till grillen behövs

4/9 - herrar A
En person till kiosken samt två personer till grillen behövs

12/9 - dam
En person till kiosken behövs

17/9 - herrar B
En person till kiosken behövs

18/9 - herrar A
Två personer till kiosken samt två personer till grillen behövs

19/9 - herrar C
Två personer till kiosken behövs

26/9 - dam
Två personer till kiosken behövs

2/10 - herrar B
Två personer till kiosken behövs

Så, när ska du stå i kiosken eller vid grillen? Hör av dig till Susse och sätt upp dig på valfri tid.

Jämjö - Trion

Lotta Törnström var givetvis på plats under lördagens drabbning. Här ser ni hennes bilder.



Vill man inte vara med på bild är det som vanligt, ta kontakt med oss så tar vi bort den.

Jämjö - IF Trion

Tjugo minuter kvar till avblåsning och vi ser ett taggat Trion! Vi kan också meddela att publikantalet så här långt ligger på runt 30st varav mer än hälften är här för att kolla på våra grön vita grabbar.
Trots vind och tråkigt väder så känns det som att det är ett vinstsuget Trion vi ser. Uppvärmningen är på topp och Björn Printzlof ropar ett par taggande ord från läktaren (som består av några träplankor på små stenpelare). Bra fokus och en härlig inställning. Tror vi kommer att få se en riktigt bra match idag här på Jämjö IP!

Vi vill också tillägga att Anne-Lie Edin har byggt upp en fasad av lugn men vid en närmre titt och även frågan om hon är nervös så kan vi klargöra att hon Är nervös och har tagit en och annan cigarett för att slappna av.

En annan sak är att det är 50 års kalas uppe i Spjutsbyggd så många av våra härliga medmänniskor befinner sig inte på dagens match, MEN trots detta är vi fler i publiken som hejar på våra grön vita stoltheter.


Dagen laguppställning:

Ola
Pontus   Elias   Pule   Salle
Tobbe J   Alle   Fabbe   Ola G
Timmy   Dennis

15.00 - avblåsning
Min 3: en Jämjöspelare tar sig in i Trions försvar och kommer igenom men får bollen lite för långt framför sig och Ola tar upp den.
Min 8: Alle lägger upp bollen till Dennis som krockar med målvakten och frisparken går till Jämjö.
Min 10: Dennis får ytterligare en fin långboll slagen till sig, den här gången från Pontus. Dennis driver bollen tills han slår över den till Ola G som försöker på mål.
Min 11: Tobbe J lägger en fin boll till Dennis som skjuter på mål.
Min 12: Trion sköter sig jätte fint och många fina chanser till mål. Vi ser även att Timmy ligger ner vid mittlinjen men återhämtade sig efter anfallet.
Min 15: Alle får en smäll och en frispark med sig. Elias lägger den och resulterar tyvärr inte i mål.
Min 17: Jämjös första riktigt anfall som Trion tog utan några problem.
Min 18: Trion anfaller nu med bra passningsspel och Timmy får bollen och går på avslut.
Min 21: Tobbe J gör ett inlägg långt utifrån, Ola G ge sig på ett avslut och även detta mållöst.
Min 23: Jämjö anfaller men slår det lite för hårt och Pontus täcker ut bollen galant.
Min 24: Nu händer det grejer! En jämjöspelare tar sig igenom, förbi och Pule hamnar lite på efterslänten, det resulterar i att alla gör allt för att bryta bollen i straffområdet. Ola går desperat ut efter bollen, missar och Jämjöspelaren får tag på bollen igen. Pontus har nu ställt sig i skottlinjen och får dessvärre bollen med armen och därav det röda kortet.
Min 24: Domaren blåser straff och straffen las som en pass i det högra hörnet 1-0.
Min 26: Matchens första hörna går till Jämjö, inte det bästa men det är den första.
Min 30: Elias står framför sin markering och får bollen studsande bakom sig och ger hans markering fritt att driva bollen mot mål. Där kommer Pule och slår ut den med en touch av en Jämjöspelare så bollen blir Trions.
Min 32: Ett anfall från Trion där Tobbe J får en klockren chans skott på mål men tar inte den direkt och Jämjöspelare hinner dit.
Min 34: En notis är att Trion inte lyfter laget som de brukar utan istället får vi se Tobbe J som nästan intar backposition vilket är lite logiskt med tanke på att de spelar med en man mindre.
Min 37: Jämjö har frispark som läggs på mål men offside vinkas från sidlinjen. Sedan läggs bollen upp av Dennis till Timmy som avfyrar skott men återigen inget mål.
Min 39: Timmy slår ett inlägg och Dennis kommer på språngnick men nådde inte riktigt fram. Dennis får skaffa sig en längre hals tills vidare. 
Min 40: Vi ser nu Pontus nyduschad och sitter här med oss på läktaren. Bra jobbat trots kortet!
Min 41: Anfall av Trion och Alle blir brutalt fälld i straffområdet men domaren vinkar lite fint att spelet ska fortsätta.
Min 43: Jämjös tur att anfalla och en bra bit utanför straffområdet skjuter de på mål, vilket faktiskt blir 2-0.
Min 45: Sista anfallet görs av Trion och inget mål blir gjort.


Som vi ser och som ni läser så är det ändå ett Trion som inte har gett upp utan fortsätter att spela bra i denna jobbiga uppförsbacke. Trots straff och mål utanför straffområdet så kämpar de på bra.

I paus ser det ut som att Håkan värmer lite extra fokuserat och det kan alltså vara dags för ett inhopp för honom. Linkan verkar dock inte så intensiv i sin uppvärmning då han tagit plats på läktaren istället tillsammans med resten av trionfamiljen.

Triongrabbarna lämnar sin plats under björken, det ser ut som att de håller humöret uppe och nu gör de sig redo för den andra halvleken.

Det ser ut som att det är Ola G som går ut och Håkan kommer alltså in istället.

Min 45: Trion går till anfall direkt via Dennis och Tobbe J, efter lite snurre snurr vid hörnflaggan så blir det inkast till Trion. På inkastet får Fabbe till en bissa, på riktigt, som går mot mål.
Fabbe varnad, oklart varför.

Det ser ut som att Dennis tagit ett steg ner på yttermittfältet, och att Timmy håller ställningarna själv längst fram.

Min 49: Alle jobbar som en dåre över hela mittplan för att vinna boll. Till slut får han hjälp av Tobbe J att ta bollen till Trion. Den efterföljande långbollen rinner dock iväg till Jämjömålisen.
Min 50: Timmy får en djupledsboll och har bara tre rödklädda på sig direkt. Han lyckas få ut bollen till inkast som resulterar i inspark till Jämjö.
Min 52: Samtidigt som vinden tar i när målvakten ska lägga inspark så fångar Trion upp bollen och plötsligt är Timmy helt fri med målvakten. Målvakten gör dock i smått historisk fotparad och bollen går ut till hörna. Hörnan blir resultatlös.
Min 54: En långboll mot trionsidan går ut till hörna till Jämjö. Hörnan blir bra med nickas ut över mål och det är Olas boll.
Min 55: Jämjö tar sig in i trions straffområd men där håller backlinjen ihop benen och kan få bort bollen.
Min 56: Hörna till Trion efter att Alle fått bollen på djupet och slagit den på en jämjöspelare ut. Alle lägger hörnan som blir riktigt lurig mot första stolpen, målvakten kan dock rädda.
Min 57: Ny hörna till Trion. Tobbe J lägger en riktigt bra hörna och Håkan kommer som en karatekid mot bollen, men når inte den. Det blir dock hörna igen som målvakten fångar.

Min 60: Alle gör en kantlöpning och spelar in bollen i mitten, men där finns det tyvärr ingen grönvit spelare.
Min 62: Dennis lossar bössan från distans, ett riktigt bra skott, men målisen lyckas hålla bollen.
En dag som denna är Spelarfruarna ytterst nöjda att vi inte försöker hålla koll på antalet frisparkar, domaren verkar nämligen gilla ljudet av den där visselpipan och det blir frisparkar till höger och vänster.
Min 63: Hörna till Trion efter ett mycket bra och aggressivt jobb av trionspelarna. Tobbe J tar hörnan. Hörnan fångas upp av målvakten.
Min 65: Fint samspel mellan Dennis och Tobbe J resulterar i ett skott utifrån, först från Tobbe, men hans skott täcks. Bollen går då vidare till Alle som skjuter över.
Min 66: Timmy får bollen och lägger en superhärlig passning bakom Jämjös backlinje där Dennis kommer älgande. Dennis springer ifrån alla och är fri med målvakten. Målisen räddar. Trionpubliken sliter sitt hår.

Min 69: Hörna till Jämjö. Hörnan blir helt resultatlös, kan hänga ihop med att jämjöspelaren halkar på ändan när han ska lägga hörnan.
Min 70: Pule vinner boll på mittplan, lägger sig sedan ner platt på marken för säkerhets skull, bollen går till slut till Tobbe J som gör som publiken önskar, alltså på egen hand. Hans vänsterskott går dock över.
Min 72: Salle dominerar i backlinjen, vinner boll och får dessutom frisparken med sig.
Min 74: Alle vinner ännu en gång bollen på mitten, bollen spelas ut till Tobbe J på andra kanten som skär in och skjuter. Men målvakten står rätt och fångar upp bollen.
Min 75: Dennis och Timmy hjälps åt att nicka bollen i rätt riktning, Dennis får dock inte riktigt med sig bollen hela vägen.

Nu kommer regnet också och spelarfruarna har fått omformera sig här på idrottsplatsen utan läktare med tak.
Efter en uppfriskande löptur har vi hittat tak, dock regnar det igenom...

Min 80: Vi upptäcker att Linkan kommit in, Pule har gått ut. Ett offensivt byte.
Min 81: Frispark i bra läge för Trion. Dennis lägger den, riktigt bra, men bollen nickas bort.
Min 83: Linkan knuffar undan sin motståndare och lägger en mycket bra boll på djupet till Alle som kommer fri med målvakten, som räddar igen.

På grund av för tillfället begränsat synfält blir det ytterst sporadisk rapportering från vad som händer vid trionmålet.
Min 86: Trion har inte gett upp. Dennis vinner boll, spelar den vidare till Timmy som lägger ut den till Linkan vid bortre delen av straffområdet. Linkan skjuter. Utanför.
Min 87: Linkan nickar ihop med en jämjöspelare, båda är nere för räkning. Det verkar dock inte vara någon större fara med spelarna, de är uppe på benen igen efter någon minut.
Min 90: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Äntligen blev det mål och det är Håkan som håller sig framme och petar in bollen. 2-1.

Vi ser nu att taket som vi trodde var ett tak visar sig vara ett altangolv och då får man ju faktiskt överleva att det är lite springor i golvet.

Där blåser domaren av matchen. Förlust med 2-1 för Trion.
Dagens spelarfrupoäng:
3 poäng: Alle
2 poäng: Tobbe J
1 poäng: Salle


B-lag och kiosk

I morgon söndag skulle b-laget spelat match mot Kristianopel men den matchen är flyttad till tisdag, den 17 augusti, istället. Matchen spelas på Spjutsbygds IP klockan 18.30. Är du nyfiken på tabellen gå in här.

Kioskchef Susse Karlsson kallar till kioskmöte på måndag den 16 augusti klockan 18.00 på IP. Det är bra om så många som möjligt kan dyka upp till detta möte då vi ska försöka lösa bemanningen till kiosken under återstående delen av hösten.

TränarTomas har ordet

På lördag är det dags igen. Ännu en gång är det en viktig match, det är Jämjö som står för motståndet. Vid vinst går Trion förbi Jämjö i tabellen. Hur ska Trion lyckas vinna sin andra match i rad?

Alla matcher är olika och vi möter sämre och bättre lag. Jämjö är ett mittenlag som vi har stora möjligheter att vinna mot.

När ni mötte Jämjö i våras var det något speciellt du la märke till?

Dom ställde upp på ett lite förvånat sätt förra gången med 3 innermittar. Jag tror dom kommer spela 4-4-2 denna gång.

Var det förvånande att Trion vann med hela 4-0 förra gången?

Faktiskt inte. Känns som våra spelare passar mot Jämjö. Sen så kan jag alla spelare i Jämjö så jag vet styrkor och svagheter med laget. Det är också en fördel.

Vad tror du om matchbilden?

Tror att vi kommer pressa ner dom precis som vi gjorde mot Rödeby. Dom kommer inte vilja det men dom har nog inget val. Skulle det inte bli så spelar det ingen roll, vi kan anfalla på andra sätt också och det viktigaste är att ta 3 poäng.

Är alla spelklara i truppen?

Ja, inga avstängningar i alla fall.

Några andra förändringar?

Lindblad och Koffa är bortresta. Adam är tyvärr skadad igen. Annars är vi full styrka.

Kiosken på Asarums IP

Även kiosken på Asarums IP fick givetvis en inspektion av Spelarfruarna. Kioskpersonalen är på plats tidigt, de startar igång och öppnar i god tid innan match. Även korvgrillningen startas tidigt, tummen upp för det!

  

Hur ser utbudet i kiosken ut då?
Det finns äkta kokt fotbollskorv, det vill säga Bullens. Ett litet annorlunda inslag är att det säljs toast, mycket trevligt! Spelarfruarna är för orginalitet på idrottsplatserna.
Godisutbudet är tyvärr ytterst litet. Enligt den väldigt trevliga kioskpersonalen är det bara för tillfället, så som det kan bli i semestertider.

Det finns läsk och festis samt the och kaffe. Har man problem att få med sig allt det inköpta kan man få det upplagt på små "blåvitrutrandiga" brickor, alltså helt i föreningens färger. Tumme också för det.

     

Till sist kaffeomdömet..

Kristina "Mamma-" Printzlow:

Tobias "Tobbe" Nilsson:
Mikael "LärarMicke" Lindskog:
B-G "Pappa-" Printzlow:
Anne-Lie "Edinskan" Edin:




Asarums IP

Spelarfruarna besökte förra veckan Asarums IP och här kan ni läsa vad vi tyckte om denna idrottsplats. Det är en väldigt fin och välskött arena med gott om utrymme, det finns två stycken 11-mannaplaner, två stycken 7-mannaplaner och en grusplan. Utöver detta finns även tennisplaner, allt lika välskött. Arenan ligger härligt inbäddat i lummig grönska. Läktare med tak finns och det är ju något som Spelarfruarna alltid uppskattar!

   

Utanför kiosken hittar vi bänkar och bord,trevligt.

När Spelarfruarna kommer in i omklädningsrummen kan vi konstatera att de är rymliga. Även inomhus är allt välskött, rent och fräscht. I anslutning till omklädningsrummen finns en fin samlingslokal.
Högtalaranläggningen ville inte vara med när vi var på besök så vi missade musik och speaker men sådana saker inträffar ju ibland på alla ställen...

   

Betyget hade nog blivit i topp men det som tar ner det hela är vägen från parkeringen till planen. Den består av en ganska lång uppförsbacke innan man kommer fram, inte så handikappsvänligt. Asarums IP saknade även en riktig entré, bord bars fram vid vilka man betalade, känslan av att "komma in" på idrottsplatsen försvinner lite på grund av det.

Vad blir då betyget? 4 av 5 möjliga, inte helt pjåkigt.


SponsorDuellen



Idag drar kvartsfinalerna igång av SponsorDuellen. I den första matchen är det AcEl och Rödeby Allivs som drabbar samman. AcEl gick vidare mot TA Gräv i en rafflande match. Båda företagen hade tre rätt och matchen fick avgöras efter målskillnad.

Rödeby Allivs lyckades däremot ta sig vidare på antalet rätt i tippningen då de mötte Ronneby Guldsmide.

Inför denna omgång har vi tyvärr bara fått in AcEl:s rad och därför vinner just detta företag på wo. Spelarfruarna grattulerar till den lite väl enkla segern och hälsar AcEl välkomna tillbaka i semifinalen.

Här kan ni se vad AcEL trodde på inför omgång 19 i Blekingefyran:


Lika som bär

Denna gång är det vår egen Jens Salleke som blivit förväxlad med Edwin Van Der Sar.


 
Edwin?              Jens?


Riva Sailet - uppdaterad lista

Listan över vilka som ska riva Sailet på söndag klockan 09.00 (observera tiden) är följande:
Gusten
Björn
Håkan
Danne L
Andreas C
Tobbe N
Tomas Karlsson
Ola K
Danne E
AG
Pule
Timmy
Alle
Salle
Tobbe J
Lungan
Elias
Ola G
Adam
Palle
Oskar
Per B
Kurre
Kjelle
Stanski

Och ja, om man vet med sig själv att: "Nej jag har nog inte hjälpt till så värst mycket, jag har nog snarare försökt glida med på den berömda räkmackan" ja då är man självklart välkommen att hjälpa till på söndag, 09.00 alltså.

Hur följer du IF Trion

Spelarfruarna startar härmed en slags bildserie om hur IF Trions (och Spelarfruarnas) fans följer matcherna. I en bildserie ingår ju oftast just bilder så skicka en bild till oss ([email protected]) på hur just du följer IF Trion antingen när du sitter framför datorn och följer livereferaten eller när du är på plats på matcharenan. Skriv gärna en rad eller två om hur du följer Trion. 
Den första bilden är från när syskonen Andersson är på semester. De sitter med godispåsen i högsta hugg när de följer matchen Asarums IF - IF Trion. Som lite extra kuriosa kan Spelarfruarna avslöja att de båda syskonen är flitiga tittare av Trionfilmen som släpptes förra hösten.




Trion - Rödeby

Skogsderbyt Trion - Rödeby slutade så här när Spelarfrufotografen Lotta Törnström var framme med sin kamera.



Vill du inte vara med? Hör av dig så plockar vi bort den bilden.

SponsorDuellen

Till nästa omgång i Blekingefyran, omgång 19 drar SponsorDuellen igång igen. För de som glömt vilka som gick vidare från vårens 8-delsfinaler kan ni nedan se svaret, de markerade sponsorerna är de som gått vidare.


Vi har alltså kommit fram till kvartsfinaler och nedan ser ni vilka sponsorer som möter varandra.


Spelarfruarna vill passa på att tacka alla som sponsrar IF Trion och ett extra tack till de sponsorer som valt att vara med i SponsorDuellen.

Bygga och riva Sailet

Imorgon är det dags att kavla upp ärmarna och bygga Sail så det står härliga till. Dagen delas upp i två pass och de som tar morgonpasset med start klockan 09.00 är följande starka grabbar:

Dennis
Markus
Pule
Linus
Pontus
Warren
Salle
Tomas
Koffa

Klockan 13.00 anländer sedan grupp nummer två:

Sammy
Timmy
Alle
KHP
Lelle
Hilding
Tobbe J
Lungan
Kurre
AG

Och på söndag är det sedan dags att plocka ner hela rasket igen. Samling 08.00 blir det för:

Gusten
Björn
Håkan
Danne L
Andreas C
Tobbe N
Tomas
AG
Ola K
Danne E

IF Trion - Rödeby AIF

Nu är det dags för det heta derbyt mellan Rödeby och Trion hemma på vårt fina IP.
Lagen har ställt upp, Rödeby börjar med boll och nu är matchen igång.

Och efter lite tekniska problem är även Spelarfruarna igång.
Under de inledande minuterna har lagen mest känt på varandra och inga direkta chanser har skapats åt något håll.

Trion ställer upp med följande lag idag:
Pontus  Elias  Pule  Salle
Adam  Fabbe  Håkan  Tobbe J
Dennis  Timmy

Min 4: Ola tvingas till en glidande fotparad när en hemåtpass blir lite för kort.
Min 6: Tobbe J och Salle hjälps åt att vinna boll på högerkanten.
Min 7: Fint spel från Trion, Fabbe gör en löpning ut på kanten, spelar in till Timmy i straffområdet som försöker vända upp, men han är hårt uppvaktad och får inte till något direkt avslut.
Min 9: Timmy och Dennis håller fast bollen i straffområdet, men de lyckas inte få iväg bollen mot mål utan tvingas vända tillbaka och Rödeby kan sno åt sig bollen.
Min 10: Domaren är ute vid Trions bänk och konfererar oklart om vad, men det blir i alla fall frispark till Trion ungefär mitt på offensiv planhalva. Salle lägger in bollen i straffområdet, Rödeby kan rensa bort till inkast och Trion lyckas sedan skapa en riktigt farlig chans på ett långt inkast. Men bollen vill inte nå Elias huvud.
Min 12: Håkan och Adam har båda bra skottlägen, men de väntar lite för länge med skottet och chanserna rinner ut i sanden.

Min 14: Mål. 0-1. Rödeby får in bollen i straffområdet och det blöta underlaget ställer till det för Trions försvar och plötsligt var det bara för en rödebyspelare att lägga in bollen.
Min 15: Adam skjuter i ribban! Hela läktaren drar efter andan. Hörna till Trion sedan Rödeby rensat ut bollen över linjen, hörnan blir resultatlös.
Min 17: Tobbe J får en riktig smörpass i bortre delen av straffområdet, tyvärr får han bollen lite för långt ifrån sig och Rödebyförsvaret kan rensa bort.
Min 18: Mååååååååååååååål. Fabbe slår en passning till Tobbe J som lurar i bortre delen av straffområdet och slår till med en riktigt välplacerad nick. Det ÄR kvitterat.
Min 20: Frispark till Trion i farligt läge. Dennis tar frisparken, men den går i muren.

Det största problemet i kiosken nu är hur grädden ska bli tjock, person nummer tre ger sig nu in i vispgänget.

Min 22: Hörna till Trion efter en fin prestation av Adam. Hörnan blir bra men resultatlös.
Min 23: Bra läge till Trion igen, Timmy får bollen framför mål och försöker vända runt men blir stoppad i sista stund. Hörna till Trion, som blir resultatlös i själva hörnögonblicket men bollen går ut till Håkan som får på ett riktigt bra skott. Dock är rödebyfötter i vägen.
Min 25: Pule blir varnad sedan han tacklat ner en rödebyspelare vid mittcirkeln. Rödebyspelaren får så ont att han inte bara rullar sjutton varv på planen utan tvingas även till byte. Elias nickar bort frisparken.
Min 29: Tobbe J skjuter från distans, bollen täcks av blåvita ben.
Min 30: Trion spelar riktigt bra nu och jobbar hårt över hela planen.
Min 31: Hörna till Trion, rödebymålvakten boxar bort, Trion biter sig dock fast i offensiven och Håkan skjuter från distans. Målvakten räddar.
Min 33: Dennis skjuter, hans kalasträff styrs ut till hörna. Rödebymålvakten styr ut bollen med fingertopparna och bollen går till slut ut till en ny hörna som rensas bort.
Min 36: Ola gör en fin räddning, en benparad, när Rödeby är på tillfälligt besök i Trions straffområde.

Min 42: Trion har helt klart mest boll och skapar flest lägen, nu är det Fabbes tur att skjuta från distans, men hans yttersida får lite väl mycket skruv och det blir målvaktens boll.
Min 44: Elias är på offensiv utflykt. Spelar ut bollen till Tobbe J som lägger in den i straffområdet och det är så när att bollen letar sig in direkt i mål.
Min 45: Frispark till Trion mitt på offensiv planhalva, Tobbe J tar den och väljer att gå direkt på skott, bollen styrs bort av rödebyförsvaret.

Det var också det sista som händer i den första halvleken, en halvlek som har dominerats spelmässigt av de grönvita, men det står alltså 1-1.

I paus värmer Ola G upp och ser ut att göra sig redo för inhopp.
Vi kan även konstatera att B-G passar på att mingla lite med motståndarna.
Tobbe J ser ut att ta steget in i mitten och Ola G blir kantspringare.
Nu är det dags för andra halvlek. Ola G går in istället för Håkan.
Min 46: Frispark till Trion en bit in på offensiv planhalva. Dennis ser sugen ut. Frisparken blir lurig och bra längs marken, Adam fångar upp bollen, skjuter och målvakten räddar.
Min 48: Ola G fintar ner sin motståndare i gräset.
Min 49: Pontus är på offensiv utflykt, han tar sig hela vägen in i straffområdet, målvakten räddar hans skott med en benparad.
Min 50: Ola G gör en kantlöpning modell längre, vänder om och passar till Salle som lägger en riktigt fin pass till Tobbe J som skjuter. Bollen går precis utanför.
Min 52: Pontus blir varnad sedan han glidtacklat med fotsulorna först.
Min 53: Salle spelar ut bollen till Ola G som lägger in bollen, och det är bara en liten liten bit ifrån att den går in i mål, men den landar i nättaket.

Trion biter sig fast på den offensiva planhalvan och fortsätter skapa chanser.
Min 56: Fabbe blir bryskt stoppad mitt på planhalvan, frispark till Trion som slutar med ett skott från Tobbe J som går en bit utanför.
Min 57: Fabbe skjuter från distans, bollen går utanför.
Min 58: Ola får känna lite på bollen för ovanlighetens skull, han fångar upp ett långskott utan problem.
Min 59: Salle ser målsugen ut, nu provar han skott från distans. Bollen går utanför.

Rödeby har nu inte en enda spelare på offensiv planhalva, vilket gör det trångt och svårt för Trion att anfalla och komma till de riktigt farliga lägena.

Min 62: Ola G fintar bort både en och två rödebyspelare och tar sig hela vägen in i straffområdet, hans skott täcks dock bort av en blåvit spelare.
Min 64: Timmy får en bra boll av Ola G på djupet. Han hinner upp den precis innan kortlinjen och spelar bollen snett inåt bakåt, där fanns tyvärr inte en enda vitklädd.
Min 66: Ännu ett bra läge till Trion. Dennis får en djupledsboll och trycker bort sin motståndare, anfallet flyttar ut ur straffområdet och slutar med att Tobbe J skjuter, över.
Min 68: Hörna till Trion. Tobbe J nickar, utanför.
Min 69: Rödeby skapar ett bra läge, skjuter från distans, Ola räddar.
Min 72: Rödeby flyttar upp hela fem spelare och bygger upp ett anfall, Ola räddar skottet som till slut kommer.
Trion har gjort ett byte. Linkan har kommit in istället för Adam. Tobbe J flyttar ut på kanten och Timmy ner på innermittfältet.
Min 74: Det verkar vara ordentligt halt på planen, eller så har Dennis för dagen tagit på sig sockiplast istället för fotbollsdojjorna.
Min 75: STRAFF till Trion sedan Tobbe J blivit neddragen i straffområdet. Ola G tar straffen och lägger den säkert mitt i mål. 2-1.
Min 76: Dennis får bollen på kanten, trycker bort sina motståndare och lägger sedan en mycket bra boll in i mitten där Timmy kommer rusande. Timmy skjuter, skottet täcks.
Min 80: Elias följer med upp hela vägen i anfallet. Det verkar ta ordentligt på krafterna för det tar en bra stund innan han kommit på plats i försvaret igen.
Min 83: Dennis varnad sedan han försökt vinna bollen på ett oschysst vis.
Min 84: Rödeby går till anfall, Ola kan dock fånga upp inlägget.
Miin 85: Dennis spelar ut till Ola G som fintar bort sin spelare. Han lägger sedan in bollen snett inåt bakåt i straffområdet, men där kan bollen styras bort av rödebyspelare.

Min 87: Frispark till Rödeby mitt på offensiv planhalva. Frisparken nickas bort av trionspelare. Men det blir sedan en ny frispark i ett farligare läge. Ett par meter utanför straffområdet. Frisparken går i muren.

Och där är matchen slut! Vinst till Trion med 2-1.

Dagens spelarfrupoäng går idag till:
3 poäng: Fabbe 
2 poäng: Salle
1 poäng: Adam


Grillmästare sökes!

Någon som vet med sig att de kommer bli sugna på en grillad korv någon gång under derbymatchen på söndag? Ja, vi trodde väl det. Då kanske det också finns någon som kan se till att de där korvarna blir grillade? Ingen som grillar = inga korvar.

Om du känner för att utnämna dig själv till grillmästare på söndag, eller om du i alla fall någon gång i livet har grillat en korv, så skulle vi bli väldigt glada om du hörde av dig till Susse och sedan infann dig på idrottsplatsen klockan 14.

Grillmästare sökes alltså.
Kom igen nu!

Asarum - Trion

Spelarfrufotograf Lotta Törnström var såklart på plats i Asarum för att föreviga matchen mellan Asarum och Trion. Som vanligt gäller att om man inte vill vara med på bild eller skulle vilja använda någon av bilderna så hör man av sig till Spelarfruarna så ordnar vi det.























Betta på bebben

Det drar ihop sig för den där bebben i Spelarfru Ninnis mage. Men än är det inte försent att betta på bebben. Vi håller öppet för gissningar fram till en vecka innan det uträknade datumet. För att tala i klarspråk är det alltså den 22 augusti som är sista dagen för att gissa på födelsedag, kön och vikt på den lilla bebben.

Och vad får då den som vinner, det vill säga lyckas komma närmast med sin gissning, jo då är det så finurligt att den personen vinner hela potten (vi kan avslöja att den just i skrivande stund består både av sedlar och mynt i olika valörer).

Så om du inte redan gjort din gissning, se till att haffa en Spelarfru och lämna över din gissning och en guldpeng. För övrigt så får man göra precis hur många gissningar man vill. Om du vill göra 1000 gissningar så är det helt okej, men då behöver vi också ha 1000 tior av dig.

Asarum - Trion

Spelarfruarna är nu på plats på den fina idrottsplatsen i Asarum och kan nu se våra fina mastiga grabbar värma upp för fullt.

Fru Edin vill pasa på att hälsa till sin lille Daniel som är på semester i Skåne.
Asarum hittar vi ju i toppen av tabellen så det är en tuff match som väntar för trionkillarna. De blåvita ser oroväckande biffiga ut när de värmer upp framför läktaren, men vi hoppas att det är för att de är några meter närmare än de grönvita.

Domaren sträcker ut ordentligt på löpsteget längs långsidan. Han får upp en riktigt fart och avslutar ruschen med lite baklängeslöp.

Ola-målvakts uppvärmning har just nu avancerat till att det ser ut som att han har kramp. Känns lite smått oroväckande. Men han är uppe och studsar igen nu, så det var nog bara en skenmanöver.

Trionpubliken anländer och grabbarna kör de sista förberedelserna på planen. Nu, med åtta minuter kvar till matchstart, styr de grönvita stegen mot omklädningsrummet.

Trion ställer idag upp med följande lag:

Ola
Pontus  Elias  Pule  Salle
Danne L  Fabbe  Alle  Björn
Dennis  Timmy

Avbytare: Hilding, Pontus Lindskog, Thomas

Lagen har hälsat på varandra och nu är det dags, Asarum börjar med boll.
Min 1: Första farliga chansen går till Asarum. En djupledsboll når till en blåvit och Ola tvingas göra en benparad för att avstyra anfallet.
Min 1: Frispark på mittplan till Asarum, de spelar sig fram riktigt bra och tar sig nästan hela vägen till trionmålet. Björn kan till slut få bort bollen.
Min 3: Elias nickar ut till hörna. Hörnan kan rensas bort av trionspelarna som genom Pontus J får upp bollen till mittplan.
Min 4: Ny hörna till Asarum. Hörnan blir lång och i andravågen kan Björn nicka bort bollen. Trion sätter full fart framåt. Frispark ungefär mitt på offensiv planhalva sedan Timmy blivit stängd. Salle slår en riktigt bra frispark mot bakre stolpen men asarumsspelarna når högst och kan nicka bort bollen.

Min 7: Pule rensar undan ett anfall i sista stund. Planen är riktigt fin, men just ett par meter utanför trions straffområde har en längdhoppsgrop bildats.
Min 8: Elias gör sin patenterade bakåtnick till Ola.
Min 9: Jens sträcker ut sitt lååånga ben och styr ut en boll till inkast. Just inkastet var minst sagt av den längre varianten, men trion kan avstyra.
Min 10: Trion lyckas bita sig fast en stund på offensiv planhalva. Björn får bollen på kanten, spelar in mot mitten, men där finns det ingen grönvit som vill/kan nå först på bollen.
Min 12: Ola rullar ut bollen till Björn som sätter på superspeeden längs kanten. Björn slår en bra och lurig boll in i mitten till Dennis som skarvar vidare till Alle som inte riktigt når bollen.
Min 13: Trion bygger upp ännu ett anfall. Fabbe spelar ut bollen till Björn som slår en fin fin crossboll till Danne på andra sidan, han får dock inte riktigt fatt i bollen och det blir blåvitt inkast.

Min 15: Olas boll när han med lite tur får fingrarna på en höjdboll. Bollen går sen på en asarumsspelare och ut till inspark.
Min 16: Dennis driver två spelare och får en frispark med sig mitt på offensiv planhalva. Frisparken slås av Elias, bollen går rakt mot mål. Där är Fabbe och tar duellen med målvakten, men målisen kan hålla bollen.
Min 17: Timmy faller någon meter utanför straffområdet, frispark till Trion. Elias, Fabbe och Dennis ser sugna ut. MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Dennis tar frisparken och lägger den i mål via målvaktens fingertoppar. 0-1.
Min 20: Timmy slår en fin djupledsboll till Dennis som tar ett par meter, lägger den på mål och målvakten lyckas inte hålla bollen, men en asarumsspelare hinner dit först och kan rensa bort bollen.

Vi kan också konstatera att asarumspubliken verkar vara i chock över det mastiga och engagerade trionpubliken. För att vara på den säkra sidan passade vi på att fråga om lov om det var okej att heja när blickarna vändes mot oss för sjuttielfte gången.

Efter en något trevande inledning från trions håll känns det nu som att de börjar hitta spel och positioner.
Min 24: Timmy vänder runt ungefär fem varv snett utanför straffområdet och får frispark med sig när han sedan trillar. Dennis tar frisparken, men nu går den över och bollkallen som fångar den får nog lite småont i händerna.
Min 26: Hörna till Asarum. Hörnan går rakt i Olas gap.
Min 28: Timmy lägger ett inlägg längs marken till Dennis som vänder runt, men precis när han ska spela vidare bollen så rinner den ifrån honom lite.
Min 30: Trion spelar fint från kant till kant, men lyckas inte komma till det riktigt farliga läget.
Min 31: Björn stressar sin motståndare och Danne kan sno åt sig bollen på mitten. Danne tar några meter och lägger sedan en riktigt fin boll till Timmy. Timmy får sig en tryckare, men kan hålla emot och vända runt. Målvakten räddar dock hans skott som inte blir av den hårdaste sorten då det är många fötter i vägen.
Min 33: Frispark till Asarum, mitt på offensiv planhalva, bollen dimper ner hos Björn och Salle som kan rensa bort bollen.
Min 34: Timmy får en djupledsboll från Fabbe och är helt själv med målvakten. Målisen kommer dock ut långt och hinner först till bollen.

Min 36: Dennis springer ifrån sina motståndare och tar sig in i ett riktigt bra skottläge. Hans skott blir bra, men smiter precis utanför stolpen.
Min 38: Fabbe nickskarvar till Dennis som kommer helt fri framför mål, målvakten lyckas få en fot på bollen. Vid returen står Timmy helt själv och fri med öppet mål vid stolpen, men lyckas skjuta i stolpen.
Min 39: På den efterföljande hörnan kommer Timmy ännu en gång fri och skjuter i stolpen igen. I nästa våg läggs bollen ut till Björn, han slår bollen mot mål och målvakten får hoppa högt för att plocka bollen. Det är händelserikt nu.
Min 42: Dennis får sig en tryckar i en nickduell, frispark till Trion ungefär mitt på offensiv planhalva. Salle lägger frisparken, men får ingen riktig höjd på bollen och Asarum kan nicka bort.
Min 44: Björn får frispark med sig när han kommer som en kanon och rensar bort bollen på egen planhalva samtidigt som en asarumsspelare plockar fram den lilla benkapen.

Första halvlek är slut och vi kan andas ut en liten stund. I paus passar Kapten Grek på att ta ett litet snack med domartrion, högst oklart vad det är han vill reda ut.

I paus har Pontus Lindskog värmt upp extra aktivt och han får också komma in. Han ersätter Dennis som enligt uppgift har känningar i baksida lår.

Min 45: Hörna till Trion direkt efter avspark. Hörnan går rakt i målvaktens gap.
Min 46: Asarum lossar skott från distans, lite halvlurigt med en studs precis innan Ola fångar upp den.
Min 47: Farligt inlägg från Asarum där det bara är en hårsmån ifrån att en blåvit hinner få en tå på bollen, men Ola fångar.
Min 49: Timmy snor åt sig bollen, tar några meter och spelar sedan ut den till Danne på kanten. Danne ordnar fram en hörna till Trion. Även denna hörna går rakt i målvaktens famn.
Min 51: Riktigt farlig chans till Asarum. De biter sig fast i offensiven och får in bollen framför mål. Avslutet går dock högt över.
Min 53: Timmy får sig en smäll i ansiktet i en närkamp, en händelse som dock inte domaren ser och Timmy blir lite lätt förgrymmad.
Min 54: Frispark på mittplan till Trion sedan Alle fått en hoppspark i magen. Frisparken blir bra, Fabbe nickar... i stolpen, men är avvinkad för offside innan.

Min 55: Alle kämpar järnet i utkanten av straffområdet och får bort bollen.
Min 56: Elias gör matchens snyggaste brytning när han knuffar bort bollen med ändan.
Min 58: Ola är långt ut och ska bryta bollen, men han missar bollen lite och målet är plötsligt tomt och öppet. Trion lyckas dock hålla emot så pass att Ola hinner tillbaka.
Min 58: 1-1. Asarum gör mål via ett inkast, spelar snett inåt bakåt och lägger in bollen vid Olas vänstra stolpe.
Min 60: 2-1. En asarumsspelare står fri i straffområdet och nickar enkelt in bollen.

Trion har gjort ett byte. Pontus har gått ut, Danne L har tagit hans plats som forward och Thomas har kommit in på vänsterkanten.

Min 63: 3-1. Ola ska gå ut och plocka bollen, men får inte riktigt tag på bollen och en asarumsspelare kan trycka in bollen.
Min 66: Frispark till Trion ett par meter ovanför mittlinjen. Bollen går mot bakre stolpen där Fabbe finns. Hans nick fångas av målisen.
Min 68: Hörna till Asarum. Ola reflexräddar när en asarumsspelare ännu en gång får stå fri i straffområdet och nicka.
Min 69: Elias rensar bort med hela kroppen när han kör kanonvarianten mellan två motståndare.
Min 70: Alle får ett gult kort sedan han tvingats till en kapning på mittplan när trion är på offensiven och tappar boll där man, enligt boken, inte får tappa boll.
Min 73: Timmy skakar fram en hörna till Trion. Hörnan går rakt igenom, men nuddar en blå spelare och det blir ny hörna fast från andra hållet. Hörnan blir resultatlös.
Min 76: Fabbe blir nergjord precis när han ska slå bort bollen, en asarumsspelare blir varnad och Trion får frispark i mittcirkeln. Frisparken går rakt på mål och målisen kan plocka bollen.
Min 78: Hörna till Asarum. Bollen dimper ner mitt framför mål och en asarumsspelare och Ola kämpar om att få tag på bollen. Det är en trasslig situation där vi inte riktigt ser vad som händer, men det vi ser och märker är att bollen till slut går in i mål. 4-1.

Min 81: Salle och Fabbe samspelar fint på kanten. Bollen går på djupet mot Timmy som dock glömmer fälla fram det långa benet och asarumsspelaren får en tå på bollen.
Min 84: Trion gör ett byte. Björn går ut och Hilding kommer in på hans plats.
Min 89: Frispark till Asarum på kanten, några meter utanför straffområdet. Frisparken blir bra, men Ola kan boxa ut den. Ola får frispark eftersom han blir knuffad i situationen.

Det är ungefär också det sista som händer i matchen, för där är det slut och det blev förlust för våra grönvita pojkar idag.

Dagens spelarfrupoäng har varit svåra att utse, men såhär har vi fördelat poängen:
3 poäng: Björn - kämpar riktigt bra och gör en kanoninsats på kanten, vi hoppas få se honom där igen.
2 poäng: Danne L - gör ännu en bra match, kämpar bra och är delaktig i mycket som händer, roligt att få se de egna trionprodukterna ta plats på planen.
1 poäng: Dennis - det märks tydligt när han går ut i andra halvlek vilken stor betydelse han har för kvällens anfallsspel.

Dagens klapp på axeln går till Alle, han sliter och vinner många viktiga bollar. Som vanligt. Han tar mycket stryk, men viker sig aldrig.



Dagens födelsedagsbarn

Idag säger vi grattis till Patrik Nilsson som fyller 19 år!



Hipp Hurra och grattis önskar Spelarfruarna


TränarTomas har ordet

Ikväll är det matchdags igen för våra grönvita grabbar och vi har självklart kollat läget med tränare Tomas Eriksson.



Ikväll väntar en tuff bortamatch mot topplaget Asarum, hur laddar ni upp inför den matchen?

Med träning på måndagen och massor med nyttig mat (hoppas jag).
 
I det förra mötet mellan Trion och Asarum blev det ju trionseger, vad kommer du ihåg från den matchen som ni tar med er till returen?

Vi var aggressiva. Jag hoppas vi kan vara lika aggressiva igen för det är nödvändigt för tre poäng.

Det blev ju tyvärr en knapp förlust mot Hasslö, finns det något från den matchen som ni tar med er till kommande matcher?

Tycker vi gör en ok match. Men dom gör mål på sina chanser och det gör inte vi. Trist, men det kan svänga snabbt i fotboll.
 
Hur ser laget ut? Några skador eller andra förändringar från senast?

Koffa är borta och Gunnarsson är sjuk, Fabbe och Björn är nya. Lindblad var lysande mot Hasslö och i B-laget så han går så klart in från start även denna match.  

Den hemlige krönikören

Då har den hemlige krönikören filosoferat lite igen. De filosofiska tankarna skrevs ner då när fotbolls-VM fortfarande var på var mans tv. Men filosofierna fungerar ju alldeles utmärkt nu också, på andra sidan vm.


VM går in i den intressanta slutfasen i form av kvartsfinaler. Agnarna är rensade från vetet, borta är de sk stjärnorna som tror och vill att dom ska vara större än själva laget. Alla som håller på med någon form av lagidrott vet att det inte håller i längden, varför är tex inte Ronaldinho med i Brasiliens trupp? Dels för att han sett sina bästa dar men framförallt för att han inte verkar vara så sugen på att ägna sig åt att stänga ytor, delta i det viktiga defensiva arbetet och allt annat "tråkigt" jobb som är så viktigt för att ett lag ska lyckas.

Det är ju bara att kolla runt på alla gärdsgårdsserier i vårt avlånga land. Från div 4 och neråt handlar det oftast om att de lag som har bäst inställning och laganda ligger högt upp i tabellen. Man behöver oftast inte någon "stjärna" i laget för att man ska ta klivet upp i tabellerna. Men visst finns dom där, även i gärdsgårdsserien, de där sk "stjärnorna" som anser sig viktigare än de andra lagkamraterna i laget.

Har personligen varit vittne till en spelare som kom från div 5 och skulle testa sina vingar i div 3, han var ju stjärna i ett bonngäng, äntligen skulle hans storhet ta ytterligare ett kliv, bort från bönderna i div 5 upp till laget i div 3 men fortfarande som stjärna. Men efter tre månaders träningar med nya laget, där han inte var den där stjärnan som i förra laget, fick han nog. Han struntade i träningarna och dök aldrig upp till träningsmatchen som han var kallad till. Tränaren blev vansinnig och gick efter en tids frånvaro av spelaren ut i tidningen och efterlyste honom med följande kommentar: "hellre stjärna i ett bonngäng än bonne i ett stjärngäng"




Förlust för b-laget

På söndagen satte höstsäsongen igång för b-laget när man tog emot Saxemara på Spjutsbygds IP. Det var en jämn match där det länge såg ut som att Trion skulle knipa tre poäng.

Det var dock gästerna som inledde målskyttet och gjorde 0-1 efter ungefär 11 minuter. I minut 21 kom Trions kvittering när Linkan var på rätt plats vid rätt tidpunkt och kunde stänka upp bollen i nättaket. Åtta minuter senare sätter Dennis full fart, och då har de flesta svårt att hinna med, han lägger säkert in bollen i mål och 2-1 var ett faktum. Det resultatet stod sig halvleken ut.

Trion gjorde en mycket bra första halvlek, i den andra halvan av matchen är det dock Saxemara som tar kommandot. Trots detta så var det Trion som gjorde nästkommande mål. 3-1 kom i den 71a minuten när Danne Lindblad slog in sin egen retur.

Bara 4 minuter senare kom reduceringen, 3-2 letade sig in bakom Linus från en lurig vinkel. Och 2 minuter senare var det också kvitterat sedan en Saxemaraspelare sprungit sig fri. En frispark i min 80 kunde nickas in av Saxemara och så stod det 3-4. Alldeles i slutskedet av matchen kunde Saxemara öka på ledningen till 3-5 och det blev också slutresultatet.

Nästa match för b-laget spelas på fredag, borta mot IFK Karlshamn.

RSS 2.0