Spelarfruarnas kalasmånad

I morgon drar Spelarfruarnas 1-års kalas igång. Utöver kalaset som äger rum nästa lördag kommer vi under hela april fira vårt första jubileum med små glimtar av året som gått.

Ni, våra läsare, kanske har frågor om året som gått.
Det är bara att fråga på så ska vi försöka svara.

Ni kanske har något favoritinlägg som ni vill se igen??
Hojta till så ska vi friska upp ert minne.

Premiär

Nu har speldatum och plats blivit klart för premiären mot Mörrum. Det är fredagen den 9 april klockan 19.00 på Rosenholm som gäller.

10 april


Spelarfruarna vill göra er uppmärksamma på att det kommer bli ett härligt fint kalas för bloggen i april. Datumet som vi tycker att ni ska skriva in i almanackan för denna festlighet är 10 april. Tid kommer vi att meddela lite senare, så håll ögonen öppna.

Klädloppis

Under våren kommer Spelarfruarna anordna en klädloppis (datum och tid meddelas senare). Till denna kommer vi samla in kläder och skor som kommer att vara till försäljning. Pengarna vi får in kommer att gå till IF Trion och kläderna som mot förmodan inte blir sålda kommer vi att skänka till Erikshjälpen.

Vi tar bara emot hela och rena kläder/skor, ej underkläder. Under våren kommer vi ta emot kläder under vissa givna tidpunkter på Spjutsbygds IP. Man kan även ta kontakt med Louise "Lelle" Dahlstedt på telefon 0708-84 32 37 så fixar hon så Spelarfruarna hämtar kläderna hemma hos dig, om du bor inom rimligt avstånd vill säga.


Så nu får du börja rota djuuupt i garderoben.

Den hemlige krönikören spekulerar

Vad gjorde IF Trions herrlag till vinnare förra säsongen? Hur kom det sig att laget från Spjutsbygd stod som seriesegrare då den 26 september 2009?

Det är förstås svårt för mig, som inte är en direkt del i laget, att med säkerhet säga vad det var som gjorde att IF Trions herrlag var ett vinnande lag förra året. Men det jag kan vara säker på är att det är just ordet lag som är nyckelordet.

IF Trion stod inte som seriesegrare 2009 tack vare en eller ett par extremt skickliga individuella spelare. Lagarbetet hela vägen, från målvakt via backlinje och mittfält fram till forwards, var nyckeln till framgångarna. En god stämning i laget, positivitet, sammanhållning och framförallt en tro på det som gjordes (även om det kanske inte alltid var det snyggaste som skådats) la grunden till 50 poäng, 66 gjorda mål och smått fantastiska 17 insläppta mål.

Vi har levt i ett rus, ett segerrus med Don't stop believing på repeat i hjärnan, sedan dess. Nu börjar det bli dags att sätta ner fötterna igen. Det börjar närma sig helt andra, helt nya och väldigt spännande utmaningar i division fyra för IF Trions herrlag.

Men oavsett motståndare tror jag att det viktigaste för ett lag som IF Trion är att hitta glädje, vara positiva, sporra varandra till bra resultat, vara ett lag och tillsammans hitta den väg som man tror är den bästa att gå på för att nå framgång.

Och vad framgång är, det kan vi fördjupa oss i en helt annan gång.

  /Den hemlige krönikören

Dagens födelsedagsbarn

Idag är det Timmy Edins tur att fylla år, han blir 24 år.

Grattis från Spelarfruarna!


Träningsmatcher

Det blev förlust med 3-2 i kvällens träningsmatch mot Nättraby. Efter en mållös första halvlek, blev det något av en hejdundrans målkavalkad i slutet av matchen.

Nättraby börjar med att göra 1-0 efter en hörna. Trions kvittering kommer snabbt när Ola kastar ut en boll till Tobbe J på vänsterkanten. Tobbe J sätter full fart framåt och kan sedan lägga in bollen i mål. Med vänstern.

Repliken låter inte vänta på sig. Nättraby gör 2-1 omgående via boll i djupled och sedan inlägg till en nättrabyspelare som kan nicka in bollen.

Trion lyckas kvittera igen när Timmy lossar av ett skott utifrån som nättrabymålvakten tappar in i mål. I slutskedet av matchen gör Nättraby 3-2 genom ett stenhårt skott som smiter in i första hörnet.



Även Trions b-lag har i helgen spelat mot Nättraby. I den matchen blev det förlust för Trion med 2-1. Tyvärr var skrivande spelarfru inte på plats då och kan tyvärr inte ge ett utförligare referat än så.


Onsdagens träningsmatch mot Backaryd slutade med storförlust för Trion. Matchen slutade 6-0 enligt rapporter från de som var på plats på Kallinges betongläktare.


Sommartid

Nu har vi äntligen kommit in i sommartid och förväntningarna på den stundande våren och sommaren är stora. Det är mindre än två veckor kvar till seriestart. Spelarfruarna har varit i kontakt med flera i föreningen angående den stundande seriestarten men ingen vet när matchen spelas, förbundet har inte gett några besked. Vi har ju hört rykten om att matchen kanske kommer spelas på annan plats och kanske på en annan tid. Vi hoppas att vi snart kan bringa klarhet i detta.

Spelarfruarna kan bara hoppas att alla ställt om sina klockor för idag är det träningsmatch mot Nättraby GoIF, 18.45 blåser domaren av matchen på Rosenholms konstgräs.

Mackan

Du som var med och hjälpte till under Bubbetorps julmarknad har väl inte glömt att det är i morgon som belöningen kommer i form av Bubbetorpsmackan? 16.00 börjar tillställningen på Spjutsbygds IP.

Det är nog lite sent att anmäla sig men har man sin silkeslena röst kanske Susse och hennes damer tillåter ditt deltagande. Telefonnummer till dessa är:
Nina 43237
Lena N 43248
Susse 43272

Förra Bubbetorpsmackan kom idén om Spelarfruarnas blogg upp på tapeten, vilka idéer kommer se dagens ljus i år?


Dagens födelsedagsbarn

Tommy "TA-gräv" Andersson fyller 60 år just idag.

  

Ett stort grattis från Spelarfruarna!


Träningsmatch

Lite sent kanske men ikväll är det match för herrarnas a-lag. Matchen mot Backaryd som skulle ha spelats i morgon torsdag är flyttad till ikväll istället och med ikväll menar vi i KVÄLL! Matchen sparkas igång 20.45 (Spelarfruarnas anm. det är precis samma tid som Champions League brukar dra igång) på konstgräsplanen i Kallinge.

Spelarfruarna beräknar att matchen är slut ca 22.30, därefter väntar duschning och hemfärd. För de allra långsammaste duscharna kan detta betyda att huvudet får träffa kunde lagom till tolvslaget men ska man ligga på topp...

Medlemsavgift

Ännu en påminnelse på samma ämne, men erfarenheten visar att det inte kan bli för många påminnelser när det gäller det här att betala medlemsavgift.

Mars lider nu mot sitt slut och det betyder att det är dags för alla fina trionmänniskor att betala in medlemsavgiften, om detta inte redan är gjort.

Läs om hur du går till väga


Pratbubblan

Som vanligt har våra läsare varit så där fyndiga och roliga som bara våra läsare kan vara när det kommer till att bestämma vad som ska stå i pratbubblan.

Denna gång har vi valt Anne-Lies förslag och resultatet ser du nedan:

 


Tjejmilen 2010

Under tjejmilen 2009 deltog tre Spelarfruar i Tjejmilen i Stockholm. Det var så roligt att vi även detta år planerar att åka upp och mäta våra krafter. Nu finns det chans för dig att också följa med. Vi tänkte boka vandrarhem så att vi kan bo tillsammans och även åka upp tillsammans. Vad priset blir vet vi inte idag men anmälan är bindande. Kan man sedan mot all förmodan inte följa med får man ändå betala.



Tjejmilen 2010 går av stapeln 5 september 2010. Vi åker tidigt lördag morgon den 4 september och återkommer till sydligare breddgrader under måndagen den 6 september.

Du får själv anmäla dig till loppet. Givetvis får man följa med i egenskap av supporter också, alltså inget krav på att ta sig runt milen men vi rekomenderar det för det var en häftig upplevelse.

Sista anmälan till oss är den 4 april till [email protected]

Träningsmatch Trion - Mjällby

Lördagens träningsmatch bevakades som vanligt av Spelarfruarnas fotograf Lotta Törnström. Såhär såg det ut genom hennes kameralins:










Trion - Mjällby J

Lördag = fotbollsdag.
Idag styrdes kosan västerut mot Sölvesborg och konstgräsplanen på Svarta Led. Mjällby J stod för trionkillarnas motstånd idag.

Det kändes att trionspelarna mer och mer börjar hitta rätt i spelet och sina positioner. Matchen slutade visserligen med förlust (4-1) men speciellt i andra halvan såg spelet riktigt bra ut från Trions håll. Trions mål gjordes av kapten Elias på straff. Det märktes att det var ett bra spelande lag Trion mötte idag då det gjorde att även Trion kunde få igång sitt spel mycket bättre än tidigare.

Ja, om sisådär tre veckor drar allvaret igång.
Vi tror och hoppas att formkurvan ska vara stigande och på topp när serien sedan drar igång.


1 år

Spelarfruarnas blogg fyller 1 år i april.
Tänk vad fort tiden går när man har roligt.

Självklart ska denna födelsedag firas. Alla fina trionmedlemmar är därför välkomna på kalas lördagen den 10 april på IP.

Vi återkommer med mer information, men börja med att boka in den 10 april om ni vill vara med och fira!

Säsongskort

Lagom till IF Trions comeback i division 4 kommer en nyhet vad gäller inträdet till herrlagets matcher. I år kan den trogne trionsupporten köpa sig ett säsongskort. Varje säsongskort kommer ha ett nummer och en ägare men säsongskortet kommer inte att vara personligt så om man mot förmodan skulle få förhinder kan man låna ut sitt kort.

Hur gör man då för att få tag på detta åtråvärda säsongskort?
Man tar kontakt med någon i PR-sektionen dvs Henrik "Linkan" Lindqvist, Johan Törnqvist, Ann Windén, Lena Nilsson eller Patrik "Palle Pussy" Jonsson. Förhoppningsvis kommer man även att kunna köpa kortet vid inträdet av entrébaron Von Munchausen = Kalle (PR-gruppens anm.) på Trions hemmamatcher.

Säsongskortet kommer kosta 500 svenska kronor. Man får då inträde till 13 matcher, ordinarie priset (vad PR-sektionen erfar) kommer att ligga på 50 kr/match. Man sparar med andra ord 150 kronor genom att köpa kortet.

Snart är det dags! =)

Slutspel i Kallinge

Då var fruarna på plats på betongläktaren i Kallinge. Lite småkyligt är det, men vi har utrustat oss med filtar och ca ett ton kläder. Så vi hoppas på att överleva.

Trions match mot Kallinge är igång. De första minuterna har varit lite trevande från båda lagen.
Min 10: Måååååååååååååål. Henrik Kötte Lindqvist gör 1-0 till Trion genom en nick via stolpen och in.

Min 12: Kallinge tar sin första straff. Ola räddar med en fin benparad!!!!!
Vi kan också konstatera att Ola för dagen har södra Sveriges grönaste tröja, att Trion som vanligt är många supportrar på plats och att speakern ännu en gång  misslyckats med att uttala Elias kluriga efternamn.

Min 16: Linkan väljer att passa kallingemålvakten istället för Ola G.

Min 17: Björn får en varning. Oklart varför. Anne-Lie spekulerar i att det kan vara för att han sprungit för mycket eller möjligtvis varit för positiv.

Min 19: Tobbe J tråcklar sig fram och lägger en genomskärare menad för Ola G. Målvakten hinner dock först. Samma målis väljer att vid utsparken rensa bort bollen mot läktaren. (han verkar tro att det är ett vinnande koncept eftersom han gör det igen...)

Min 19: Frispark i farligt läge till Trion. Elias Assarsson Anessiadis Annasiadas Långstrump stegar fram. Bollen landar i målvaktens famn.

Slut på första halvleken. Trion leder med 1-0.

I halvlek så känner avbytarna lite på bollen.


Min 21. Killarna rullar bollen mycket bra. Annelie ger Arnes kaffe ett klart VG.
Min.24 Kallinge får hörna, som Ola plockar ner lätt.

Min 25 Trion kommer på anfall o Tobbe J skjuter på mål men träffar stolpen! målvakten bör nog köpa en trisslott dagen till ära.

På andra sidan skådar vi 4 avbytare som börjat värma upp, oklart vilka det är.

Min 26 får kallinge en frispark som går ut till ett inkast
Händerna har nu intagit samma färg som kallinges kläder! alltså blåa!
Vi får en hörna med oss som kapten el greco nickar mot mål.

Min 27 tar Kallinge sin sista straff, som dom sätter nere i högra hörnet.
Nu står det 1-1

Min 30. Linkan får bollen rakt framför mål men väljer att skjuta på 7 manna målet som står en bit utanför planen.
Min 31 Micke P får en varning, o det är en farlig frispark framför målet till kallinge. Men Ola plockar den.
I denna minuten har även Dennis kommit in, o elias har gått ut. På elias plats har vi micke p.

Min 40. trion skjuter mot mål som tar i ribban o studsar ut o linkan skjutrer den i mål, domaren blåser till mål, men ändrar sig när kallinge spelare snackar sig till att bollen va ute,hmm?! o domaren blåser bort målet.. är cupen uppgjord?

Nåja. Matchen slutar 1-1 och Trion laddar nu för match mot Sölvesborg.

Matchen är igång. Inga farliga chanser till något av lagen i inledningen.

Eftersom Sölvesborg ligger en division högre innebär detta alltså att Trion har en straff tillgodo i den här matchen.

Min 3: Dennis skjuter Trions första skott på mål. Men hans vänsterskott styrs ut till hörna. Hörnan blir resultatlös.

Min 5: SGIF har sitt första skott på mål. Bollen smiter utanför Olas högra stolpe.
Min 6: SGIF gör mål. 1-0, genom att lägga in bollen via stolpen och in.
Trion tar sin bonusstraff direkt.

Mååååååååååål. Ola G sätter Trions straff stenhårt vid stolproten. 1-1.

Min 10: Hörna till Trion efter att Dennis fått iväg ett hårt skott. Hörnan blir resultatlös.

Min 10: Timmy har lekstuga på kanten, köttar lite och jobbar fram en hörna till Trion.
MÅåååååååååååååååååååål. Elias nickar in bollen. 2-1 till Trion.

Min 14: Ola får bollen, skär in, är jättehögerfotad och bollen rinner sedan ifrån honom.
Ninni ger kallingekaffet betyg sump.

Min 19: SGIF gör 2-2 på ett mystiskt skott som vi misstänker att Ola inte ser.
Någon, vi tror det är Fabbe, ligger och gör situps på andra sidan. Why?

Min 20: Tobbe J får bollen på kanten och lägger en smörpass i djupled till Dennis. Han halkar lite i fintögonblicket och inspelet fångas upp av målvakten.

Min 20: Hörna till Trion. Ola G lägger den. Björn går upp och nickar och målvakten får göra en panterräddning.

Paus, 2-2.

Andra halvlek.
Min 22 Dennis får till ett kanonb skott mot mål men målvakten räddar.
Min 26 Ola gör en fantomräddning men returen går ut till en sölvesborgspelare som gör mål.  3-2 till sölvesborg
Min 28 dennis lägger ett kanoninlägg mot bakre stolpen som slås på volley av antingen timmy eller ola g mot mål.Målvakt räddar. Vi har upptäckt att timmy o ola gunnarsson är svåra att skilja på ute på planen.

Min 30 trion kommer på anfall ola g slår ut till timmy som laddar bössan med ett sten hårt skott. precis över målet.
Annelie tipsar spelarfruarna om att sittunderlagen även kan användas som ståunderlag vid kyliga matcher. Isolerar jätte bra mot kylan från marken! Tänk på det nästa träningsmatch

Min 38 så får sölvesborg ett friläge, misstänkt offsidesituation, drar iväg ett skott men skjuter i stolpen!
MIn 40 o matcehn är slut! det blev 3-2 till sölvesborg. Men enligt fotbollsproffsen på läktaren så ska grabbarna va nöjda med matchen. för dom spelade riktigt bra o rolig fotboll!
Nu är det ungefär en timma o 25 min kvar till nästa match o vi återkommer om vi inte frysit ihjäl..huuuuu!

Nu är det lite paus här i kallinge. men sven-ingvars i högtalarna o sölvesborg spelare visar upp sina bolltalanger! det är ca 40 min kvar till våra grabbar spelar sin sista match.

Kan även meddela att någon sommarvärme inte kommit till kallinge än, lite värmeslingor i betongläktaren hade inte varit fel!

ÄNTLIGEN!
Efter en evig väntan är det nu äntligen dags för Trions sista match. I pausen har vi värmt oss i klubbstugan en sväng, så känseln har återvänt i fingrar och tår. Matchen mellan SGIF och Kallinge slutade med vinst till SGIF, en match som verkade vara längre och längre ju kallare det blir.

Trion verkar satsa på chocktaktik och kapten Elias Långstrump ser ut att ta plats som målvakt. Enligt uppgift har Ola ont i ljumsken. Även Håkan, Adam och Pule uppges vara skadade.

Min 1: Elias gör sitt första ingripande när han springer ifatt bollen och fångar upp den.

Elias är smidig som en katt i målet.

Det märks att det inte är en match som gäller så där väldigt mycket, avslaget spel från båda håll.

Min 10: Hörna till Trion x 2. Olas första hörna blir låg och kort, men går på en sillhövdare och ut så han får en ny chans. Även den andra hörnan blir låg och kort och Ninni kan konstatera att det verkar som att Ola har problem att få upp den... ja, bollen alltså.

Domaren har lagt ribban väldigt högt, det mesta tillåts i höfttacklingsväg.

Min 15: Domaren använder pipan för första gången.

Linkans pappa känner på vinden och ryckningarna i tårna att det ska bli vinst här i den sista matchen. Vi hoppas att det är sant, men just nu har Trion svårt att få igång spelet.

Innan turneringen har vi blivit lovade 3 mål från Ola G och ett höftskott från Micke P, återstår att se om de kan leverera lite nu på slutet. Ninni har kameran laddad för att föreviga detta.

Min 17: Frispark i farligt läge för Sillhövda. Elias ser vass ut i målet och han räddar även bollen.
På utsparken skapar Ola G, Linkan och Claes. Claes försöker lobba över målvakten, men lobbar över hela målet istället.

Min 19: Pule kommer in, det känns bra eftersom det borde tyda på att han inte är allvarligt skadad. Pule ersätter Pontus på vänsterbacken.

Paus och 0-0.

Min 22 frispark till sillhövda. ofarlig.
Min 23: susse sitter o sparkar förbrilt.tomas får tillsägelse av domaren i en förmodligen offside situation.
min 25: björn rensar ut till hörna..o elias handflatar ut bollen från straffområdet. nytt anfall o ett frligt inlägg in på vår nya målvakt elias som tippar ut den från målet.


Min 27: Pontus o Tobbe J har bytt plats, tobbe är nu på backen och pontus höger forward.
Det rullas ganska boll i denna matchen men inget värmande spel.

Min 31: Linjedomarinsatsen denna matchen är helt klart godkänd  när våran allas BG har fått fatt i flaggan.
Nu blev det 1-0 till sillhövda.

Min 34: Elias är som en grekisk gud i målet. I denna minuten gör han en super snygg benparad.

Min 37 : Hörna till sillhövda, salle rensar.

Min 39: Nu är det ganska hård pressmför trion då sillhövda har många anfall o vi får jobba mycket
På hörna gör sillhövda mål. 2-0 till sillhövda alltså.

Min 40 o matchen är slut, slutar med 2-0 till sillhövda.

Spelarfrupoäng:

ELIAS 3 poäng för insats som en panter mellan stolparna
BJÖRN 2 poäng för sitt positiva snack på plan o ett enormt bra jobb.
DENNIS 1 poäng för sin kämparinsats o sina luriga situationer!

Vi tackar för oss, nu ska vi se till att få lite värme:)
Hej så länge!

Slutspel ikväll

Spelarfruarna ska försöka servera er som inte kan närvara i Kallinge idag med rapportering från matcherna. Det finns dock risk för frostskador på både fruar och dator så vi vågar inte lova att varje minut rapporteras.

Första matchen spelas 18.15.
Hoppas så många som möjligt kan ta sig till Kallinge så att vi kan vara flest supportrar på plats, som vanligt.

Domarutbildning

Söndagen den 28/3 kl. 18 är det dags att uppdatera sina domarutbildningar.

Alla som gick förra året ska delta, vilket är:
Elize Andersson, Nicklas Andersson, Timmy Andersson, Helen Andersen, Thomas Andersson, Elias Anessiadis, Eddie, Lina och Per Brynjebo, Siv Carlsson, Johan Dahlstedt, Daniel Edin, Linus och Malin Hildingsson, Caroline Fredriksson, Veronika Fredriksson, Johan, Daniel och Tobias Lindblad, Erik Jansson, Pontus Lindskog, Linus Johansson, Madde Karlsson, Anton Åstrand, Lolo och Sofie Tilving, Oskar Svensson, Ida Melin, Caroline Sjöqvist, Daniel Gustavsson, Jonas Lundberg, Alexander Latvalehto

Utbildningen startar kl. 18 i klubbstugan så kom gärna ett par minuter innan, det bjuds på fika. Bra att ta med kalender då det kommer finnas domarlista med matcherna som ska fyllas i.

Om man inte kan komma så ska man ha en bra anledning och även lämna återbud till Lina Brynjebo.


Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Patrik "Paken, HB, Demontränaren" Federley 36 år.



Spelarfruarna grattar!


Ölandslägret

Ölandslägret kommer som ni vet att ske under slutet av vecka 28. För de som är intresserade kan Spelarfruarna informera att Ulf Lundell kör sin turnépremiär i slottsruinen i Borgholm fredagen den 16 juli.

Är du intresserad? Beställ biljetter här.

Söndag

Trions b-lag spelade idag träningsmatch mot Gullabo/Gullaboås IF liksom igår var lagen jämna och matchen slutade 2-2. Målskyttar för IF Trion var Ola Gunnarsson och Henrik "Linkan" Lindqvist. Nästa träningsmacth för b-laget är nästa söndag då Ramdala står för motståndet.



Slutspelet i Svensk Fastighetsförmedling Cup är flyttat och spelas nu på onsdag istället för lördag som var sagt innan. Första matchen startar 18.15 mot Kallinge SK, sedan blir det Sölvesborgs GoIF 19.00 och kvällen avslutas 21.15 mot Sillhövda AIK. Allt detta spännande sker på Jernvallen i Kallinge.


Träningsmatch 13 mars i Torsås





 

Torsåsbesök

Idag styrde vi kosan till Torsås. Efter lite sökande kom så alla till grusplanen. Japp, det var grus idag men hemmalaget hade en ypperlig organisation vilket innebar sladdning av planen både innan och i paus. Dessutom bättrade man på linjerna i halvlek. Spelarfruarna var helt klart imponerade!


  

Trion mötte Gullabo/Gullaboås IF som hör hemma i division 4 sydöstra Småland. Säsongen 2009 slutade laget på en tredje plats. Dagens resultat skrevs till 1-1 efter mål av Trions Dennis Törnström.



I morgon kan man åter se IF Trions färger i matchsituation. Herrarnas B-lag spelar mot Gullabo/Gullaboås kl 12.00 på Västra Mark. IF Trions damer går dessutom in i Svensk fastighetsförmedling Cup. Första matchen spelas mot Karlskrona FF kl 15.15 på Rosenholm

Glenn

Nu har det hänt igen. Allas vår Glenn hade i helgen tänkt ta en tur till Spanien, rättare sagt Barcelona, för att njuta av våren och se Zlatan spela.

Men bara för att just Glenn ska komma ner går Zlatan och blir utvisad förra helgen (=avstängd denna helg= ingen Zlatan på planen) dessutom har det under veckan i just Spanien varit värsta snöstormen på 25 år, vilket lett till att det är 50 cm snö.

Spelarfruarna hoppas att Glenn kan njuta av sin resa ändå.

Fruarna goes Fb

Tänka sig.
Spelarfruarna finns nu också på Facebook. Om du inte redan gått med i vår grupp, gör det nu direkt!

Vi kan också med glädje konstatera att gårdagens besöksantal var det högsta detta året. 104 unika besökare. Härliga tider.


1 månad kvar

Idag är det exakt en månad kvar till allt drar igång och livet planeras efter antalet matcher under veckan. Sist Spelarfruarna "besiktigade" idrottsplatsen, för en månad sedan, låg snön tjock. Månaden som gått har ju gått i snöns och kylans tecken vilket lett till att den gröna mattan fortfarande gömmer sig under ett stort, tjockt vitt täcke. Under helgen som gick har några grabbar försökt bota bort detta vita täcke, planen har skottats.



Det är Timmy Andersson och Tobias Nilsson som lagt ca sju timmar av helgen på att få bort snön. Grabbarna stötte dock på lite problem, eftersom skaren var så tjock var det problem för maskinen att orka skotta bort allt.
- När skopan blev full kunde man inte skjuta snön framför sig, berättar Tobbe. 

     

Finns det fler planer för att få planen att bli klar i tid undrar Spelarfruarna.
- Om det blir minusgrader ska vi skotta en omgång till. Det måste vara minusgrader för annars blir det djupa spår efter maskinen, det brukar ju jag och Kalle lyckas ganska bra med ändå.
Annars skulle man ju kunna ha en träning här uppe där alla har varsin skyffel i handen, föreslår Tobbe.

     

Tobbe tror att man ska kunna spela premiären på planen och tillägger:
- Den kommer i alla fall se bättre ut än när AIK - IFK Göteborg möttes i supercupen häromsistens.


Mörka tider

Spelarfruarna vill bara göra alla medlemar, och då framförallt de stackars staugrabbar som förvillat sig till de djupaste spjutsbygdsskogarna, att det fortfarande är mörkt ute om kvällarna och att man då behöver reflexer för att synas. Staugrabbarna befinner sig nu lååångt från den trygga gatubelysningen och då kan även pannlampan vara en bra uppfinning om man vill se något förutom det kompakta mörkret. Spelarfruarna tipsar nedan om nödvändiga attribut då man ger sig ut på en joggingrunda i de mörkaste av skogar.

  


Givetvis köper ni detta hos vår sponsor Intersport.


Medlemmar - se hit!

Till er som varit medlemmar sedan långt innan läktarens tid.
Och till er som blev medlemmar när årtalet i kalendern var 2009.
Men framförallt till er som helt missade att bli medlemmar under till exempel förra året.

Nu är det dags.
Dags att betala in medlemsavgiften.

Det går till som så att du sätter in din slant på bankgironummer: 495 - 1315
Du kan välja mellan följande medlemsalternativ:

Familjekort: 500 kr
Aktiv medlem: 400 kr
Passiv medlem: 200 kr

Licensavgift aktiv: 100 kr

Observera alltså att aktiv spelare över 15 år ska betala 100 kronor utöver medlemsavgiften!

Glöm inte att skriva namn, adress och Personnummer (10 siffror)på inbetalningskortet. Får det inte plats maila in uppgifterna. Du kan också vända dig till personal i kiosken eller ringa medlemsanvarig Lena Nilsson, 0455-43248 för att bli medlem.

Medlemsavgiften ska vara betald absolut senast när serierna drar igång, så lägg detta tillsammans med räkningarna nu i mars och passa på att betala den då.

Det är viktigt av ungefär en miljon anledningar att du betalar medlemsavgiften.
Gör det!

Kiosken i Kyrkhult

Även Spelarfruarna kan behöva någon match "i benen" innan serien och allvaret drar igång. För att de nya fruarna ska bli varma i kläderna fick de i uppgift i Kyrkhult att betygsätta kiosken. 

Nu när Spelarfruarna äntligen fått några kaffedrickare i gänget så har vi nu en ny punkt på schemat:

Baristakollen


Madde Karlsson
 

Ninni Holgersson
   

Anne-Lie Edin
     

Louise "Lelle" Dahlstedt
   

Vi var 4 stycken som var med och betygsatte kaffet, snittbetyget på denna underbara dryck blev
3 kaffekoppar av 5 möjliga. Notera även att två av fruarna gissade rätt på vilken kaffesort kiosken bjöd på, nämligen Gevalia.

Kiosken i allmänhet tyckte vi var trevlig, mycket trevlig personal och det såg ut att vara ordning och reda.
Utbudet var kanske inte det allra största men det var mycket charmigt med hemmabakat fika!



Läsk, kaffe, kokt & grillad korv, mackor och godis var utbudet i denna lilla kiosk.
Bra betyg fick även behållarna med ketchup och senap som hängde utanför.

     


Slutspel!

Trions herrar lyckades ta sig vidare till slutspel i Svensk Fastighetsförmedlings Cup som en av fem bästa tvåor. Slutspelet kommer spelas den 20 mars i Kallinge och det ser ut att bli en härlig utmaning för våra triongrabbar.

10:00  Sölvesborgs GoIF - Sillhövda AIK
10:45  IF Trion - Kallinge SK
11:30  Sölvesborgs GoIF - IF Trion
12:15  Sillhövda AIK - Kallinge SK
13:00  Sölvesborgs GoIF - Kallinge SK
13:45  Sillhövda AIK - IF Trion

Spännande!




Slutspel?

Efter en del räknande hit och dit med fingrarna som hjälp kan Spelarfruarna nog, förmodligen, kanske meddela att IF Trions herrlag går vidare till slutspel i Fastighetsförmedling Cup 2010. Slutspelet spelas 20 mars i Kallinge och Svängsta.

Svensk Fastighetsförmedlings Cup

Strålande solsken och fotboll. Vilken härlig kombination. Såhär såg dagen ut genom linsen hos Spelarfruarnas fotograf Lotta Törnström.


















Spelarfruarna på plats i Kyrkhult

Efter lite tekniska problem kan vi meddela att Trions första match är igång och det står just nu 0-0 mot Rödeby.
Trion har i inledningen lyckats skapa ett par farliga chanser men bollen har inte letat sig in i målet. Än.

Vi kan också konstatera att speakern, som vanligt, hade problem med det ytterst kluriga efternamnet på kaptenen.

Vi har just nu inte lyckats lösa strömförsörjningen, så om det blir avbrott är det strömproblem det beror på.

Min 10: Rödeby får en farlig frisparkschans utanför straffområdet, men den blev resultatlös.

Matchen utspelas just nu mest på mittfältet. Inga farliga chanser åt något håll. Micke P försöker skjuta från halva planen, kanske inte är fel eftersom vi har hört ryktas om att han ska ha ett grymt skott.

Min 15: Dennis tacklar ner en rödebyspelare som blir liggande och Trion skapar en farlig chans, men Ola G lyckas inte få in bollen.
Min 16: Domaren använder sin pipa frekvent och Rödeby får ännu en farlig frisparkschans. I målområdet får Ola dock en tryckare och det blir frispark till Trion.
Min 17: Björn gör en snygg dragning i backlinjen och lurar upp en rödebyspelare på läktaren
Min 20: Timmy övar sin nacksving på Alle. Frispark till Rödeby och MÅL. 1-0 till Rödeby.
PAUS

Andra halvlek börjar....
Inga byten i Trion.

21 min: Elias får ett bra frisparksläge.
Trion ligger på i Rödebys straffområde.
22 min: Björn P räddar ett friläge med bröstet.
24 min: Micke P får en tillsägelse av domaren.
24 min : Ola Gunnarssson gör MÅL! 1-1...framspelad av Tobbe och Dennis.
25 min: Micke P går ut Linkan kommer in. Börjar med att få en frispark emot sig.
Ola går ut och plockar en långboll.
27 min: Ola Gunnarsson dansar "samba" med sin motståndare.
28 min: Björn lägger ostört ut bollen till inkast.
29 min: Frispark till Rödeby...går till hörna Rödeby.
30 min: Timmy A får gult kort för snack.
31  min: Linkan fixar till en hörna åt Trion....går tillytterligare en hörna. Elias går upp och nickar på målvakten.
Timmy A tacklar Alle, frispark till Alles fördel.
31 min: Linkan skjuter Tobbe stenhårt i baken.
33 min: Irritation på Trions bänk efter en utebliven frispark.
34 min: Linkan tar sats och skjuter långt utanför.
35 min: Salle gör en klockren brytning på sin vänsterkant.
36 min: MÅL!!!Linkan blir fri med målvakten och gör 2-1.
Annelie E tycker att matchen kan vara slut nu när det står 2-1 till Trion.
38 min: Hörna till Trion, Ola G slår den långt.
Björn P hamnar i målbrottet.
39 min: Dennis skjuter i burgavlen.
Matchen är slut....VINST till Trion. Linkan utsågs till matchens lirare i Trion.

I andra matchen spelar Trion mot Olofström. Matchen är igång!
Pule får nu spela för första gången denna dag. Han ställer upp iklädd en massa kläder! Kan det vara så att det egyptiska klimatet satt djupa spår?
Min 2: Ola får göra en insatts när han motar bort bollen från målet.
Min 4: Bollen är dålig och byts ut.
Min 5: Pule lägger en snygg boll till Timmy i straffområdet som blir avbruten i sin bollbehandling av en olofströmare. Inkast.
Min 7: Elias går till anfall. Spelar snyggt till Ola G som slår ett inlägg mot Dennis men inlägget når inte riktigt Dennis. Efter en del krångel blir det trionhörna. Farligt men enligt publiken blundade Micke i nickögonblicket.
Min 10: Adam slår en pressisionspass til Ola G. Ola tar mark och passar tillbaka till Adam som träffar insidan av stolpen.
Efter ett litet strömavbrott är Spelarfruarna nu på gång. Under uppehållet har Pule tunnlat en olofströmare, Ola G har varit fram på mål två gånger och Micke P har kört ett bombarskott.
Min 17: Spelarna går in i snöhögsskugga (ett helt nytt begrepp inom Blekingefotbollen).
Min 18: Dennis kommer på friläge men målvakten hinner före. Dennis "fru" tycker inte att han sprang fullt. Skada?
Min 19: Frispark till Trion strax utanför straffområdet. Ola G bombar in i nätet, tyvärr fel nät.
0-0 i halvlek och Olofström har inte utnyttjat sin handikapstraff.
I andra halvlek har Spelarfruarna planen ur Olas synvinkel, det vill säga att vi sitter bakom målet.
Min 23: Hörna till Trion, nickas bort av OIF.
Min 24: Olofström tar sin handikapstraff. Micke P lägger till och med upp bollen, snällt. Olofström gör mål på sin straff 1-0.
Min 27: Ola och Björn försöker spela sig ur en situation som tur är slutar detta "bara" med hörna som slås bakom målet.
Dennis har nu utgått och Fabbe är på planen.
Min 29: Pontus balanserar på linjen, domaren dömer inkast, Trionpubliken låter missnöjt.
Min 30: En olofströmare rensar bollen hela vägen till Olofström. De kanske har taskigt med material...
Min 32: Björn slår en fin boll till Timmy som ordnar en hörna. Hörnan blir lång och nickas till inspark.
Min 32: Linkan in och Mikce P ut.
Min 33: Ola G blir fälld i straffområdet men domaren viftar att han ska ställa sig upp. Anne-Lie Edin hörs över hela idrottsplatsen.
Min 34: Resultatlös hörna från Trion.
Min 35: Hörna återigen, resultatlös. Efter en del krångel når bollen Elias som gör en grekisk specialare.
Min 36: Olofström gör 2-0.
Min 39: Olofström får till ett farligt skott utanför.
Matchen är slut och Spelarfruarna skyller förlusten på Jan-Åke och Christina Persson som av någon konstig anledning för med sig förlust när de besöker Trions matcher.
Trion hinner knappt ladda om innan matchen mot Märserum sätter igång.

Inledningen av den tredje matchen har under de första minuterna inte bjudit på några superfarliga lägen åt något håll. Det är dock Trion som haft mest boll. Även i denna match har motståndarna en straff på Trion.

I den här cupen är det föreningsdomare som går på linjen, då kan det mesta hända. En áv linjemännen i denna matchen väljer till exempel att ta en kaffe nu...

Min 6: Farlig frispark till Trion, men bollen smiter ett par meter utanför stolpen.
Min 8: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. 1-0 till Trion genom Ola G efter fint förarbete av Dennis och Tobbe J.
Min 10: Ola G skapar ännu en riktigt farlig chans när han får en djupledsboll ut på kanten, tar sig fram och skjuter. Men en märserumsspelare räddar på mållinjen.
Min 11: Hörna Trion och MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL av Fabbe.
Min 16: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Dennis får en fin långboll och sätter bollen i krysset. 3-0 till Trion.
Min 18: Någon får ett gult kort. Oklart varför. Oklart till vem. Det mesta var oklart.
Min 19: Fabbe visar på snabbhet och snor så när åt sig bollen från målvakten.

Andra halvlek är nu igång. Vi har förflyttat oss tillbaka till läktaren och ser nu matchen ur en lite mer logisk vinkel.
Inledningen av den första halvleken är en smula avslagen såhär i inledningen.

Min 22: Fabbe skríker och vrålar efter bollen, nästan så att det borde höras hem till Karlskrona.
Min 23: Dennis älgar fram på kanten, spelar in bollen i mitten där en märserumare hinner först.
Min 24: Märserum väljer att ta sin straff. Straffen går i ribban och vi väljer att se det som att Ola räddar.
Min 25: Timmy får till ett inlägg som nästan går in, men den touchar i ribban.

Nu när vi återvänt till läktaren kan vi också konstatera att Glenn har vunnit en spann med smarrigt innehåll.

Min 28: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Fabbe ökar på Trions ledning till 4-0. Bollen snyggt i krysset bakom målvakten.
Min 29: Alvén är på offensiv utflykt men väljer, på backvis, att spela när han nästan var helt själv med målvakten.
Min 31: Även kapten Elias är på offensiven. Han får en smörpass från Dennis men skjuter ett par meter över. Dock hade huvuddomaren då redan beslutat att han stod offside. Kanske tur med tanke på missen.
Min 33: Alvén får iväg ett hejdundrans skott på halvvolley, bollen tar i stolpen.
Min 34: Linkan försöker lobba över en liggande målvakt, men målisen räddar. Linkan får då ännu en chans, men målisen räddar ännu en gång. Hörna till Trion som blir resultatlös. Linkan spelar nu med en snygg slits på shortsen.
Min 36: Ola leker loss ute på kanten. Får iväg ett inlägg, men bollen letar sig inte in.
Min 39: Linkan spelar ut snyggt till Dennis som fintar på sin kant, lägger bollen snett inåt bakåt till Timmy som skjuter mitt på målvakten.

Trion är nu klara i turneringen och det avgörs i matchen mellan Rödeby och Olofström vilka det är som går vidare. Om Rödeby vinner så går Trion vidare, om vi räknat rätt. Det kan vara målskillnaden som avgör till slut.

Spelarfruarna kan tillägga att Warren trodde det var inomhuscup och kom väldigt snajsig i vit skojorta och vindjacka. Snyggt men en aning kallt tydligen.

Till turneringens bästa trionspelare vill spelarfruarna utse:
3 spelarfrupoäng: Ola G
2 spelarfrupoäng: Elias
1 spelarfrupoäng: Fabbe

Inför Svensk Fastighetsförmedling cup

Inför morgondagens första riktiga prövning för det nyblivna division 4 laget har Spelarfruarna kollat läget i laget. Vi fick en pratstund med tränaren, Tomas Eriksson, som tycker att det känns bra inför söndagen. 
- Vi är laddade och hoppas på tre bra matcher. Jag tycker vi hamnat i en bra grupp för oss. Det finns inga bottenlag men samtidigt finns det heller inga klara favoriter. Det viktigaste under cupen är att vi får igång vårt spel men givetvis är det viktigt att vi vinner också.

Trion har inte någon speciell taktik utan kör på den taktik man har tänkt bygga upp spelet på under säsongen.
- Vi ska försöka anfalla så mycket det går och sätta hög press, säger Tomas.

Tomas tror och hoppas att IF Trion kommer stå som gruppsegrare i morgon (i och med det kamma hem 3 000 kronor). I gruppen ingår en seriekonkurrent i form av Rödeby AIF, samt Märserums IF och Olofströms IF som båda hör hemma i division 5.

I Svensk Fastighetsförmedling cup tillämpas handikapsystem där lag i lägre serier får slå det antal straffar som skiljer mellan lagen i divsionstillhörighet, det vill säga Märserum och Olofström får varsin straff i matchen mot Trion.
Tomas berättar att man inte tränat extra på straffar under veckan.
- Vi har tränat som vanligt. Det är under spelet vi ska prestera men det är ju roligt om Ola kan göra något bra.

Även kapten Elias Anessiadis har en bra känsla inför söndagen.
- Det känns som att vi är spelsugna. Jag tror det blir tre tuffa matcher, men vi vinner gruppen. Om det nu inte är uppgjort redan...

För den som inte lyckas leta sig till metropolen Kyrkhult imorgon kommer ni att kunna följa grabbarnas framfart här på bloggen!




Dagens födelsedagsbarn

Diego Cooper blir idag 21 år gammal.



Spelarfruarna grattar!


Dagens födelsedagsbarn

Idag har vi två födelsedagsbarn i föreningen nämligen Linus Johansson som fyller 18 år
och Erik "Buskaboda" Jansson som blir 17 år.

  

Grattis!


REA hos fruarna



Mars månad är här och med det även en liten rea hos Spelarfruarna. Om du inte redan har införskaffat den finaste kalendern i mannaminne så har vi några kvar som vi nu rear ut. Under mars kostar en kalender futtiga 80 kronor.
Vill du köpa en kalender?
Skicka då ett mail till [email protected] eller ta kontakt med någon av fruarna på valfritt annat vis för att beställa din kalender.

80 kronor alltså.
Som hittat.




Nyförvärv

Under december och januari har Trions herrlag fyllt på truppen med ytterligare spelare. Trots att det var ett tag sedan dessa herrar blev klara för föreningen så måste de ju presenteras.



Claes Ketzenius är den högt flygande piloten närmast från Jämjö GoIF. 32-åringen började sin bana i Ramdala IF och har sedan dess också hunnit med Lyckeby GoIF, Nättraby GoIF och Rödeby AIF. Classe positionerar sig som offensiv mittfältare, det återstår väl att se vart han hamnar i IF Trion.
- Jag valde Trion för att det (förhoppningsvis) inte finns några spelare med kontrakt, fotboll på vår nivå är en hobby och inget jobb, avslutar Ketzenius.


Martin Jäghagen kommer från Rödeby AIF och sägs vara en riktigt bra spelare. "Jägarn" spelar, enligt uppgift till Spelarfruarna, i backlinjen.


Adam Johansson kommer till IF Trion från Lyckeby GoIF. Han är fostrad i Karlskrona AIF och har även hunnit med ett år i Sillhövda AIK under sin fotbollskarriär. Enligt Adam själv valde han IF Trion för att han hört mycket bra om klubben och att det dessutom finns en hel del gamla lyckebyare som han känner sedan gammal. Den offensivt lagda Adam trivs än så länge väldigt bra i föreningen.


Micke Persson är en gammal bekanting för de Trionsfans som varit med ett par år. Under Patrik Federleys ledning spelade Micke för ett par år sedan i föreningen med stort F. Om inte Spelarfruarna minns fel är Micke en kille som inte drar sig för att ta ett och annat rött kort. Han är en riktig tuffing med andra ord som de andra lagen får se upp med om de inte vill få ont...
Micke är lillebror till Fredrik "Pärlan" Persson vilket ger ytterligare ett syskonpar i den familjära föreningen.


Diego Cooper som inom kort blir 21 år gammal kom till IF Trion för att han kände några av spelarna och har hört att det är en bra klubb. Diego har spelat i Lyckeby GoIF, Karlskrona AIF och Blåningsmåla IF. Man hittar denna grabb på mittfältet eller som forward. Diego tycker han har hittat ett riktigt härligt gäng.
- Jag tycker även det är bra träningar trots att jag missat många träningar under kylan som varit. Jag ser fram emot säsongen.

Spelarfruarna kan också meddela en ganska tråkig nyhet, nyförvärvet Carl-Johan Hertzberg har fått jobb utomlands och gjorde sin sista träning med laget förra veckan.
- Det är en stor förlust för oss, både på och utanför planen, kommenterar BG Printzlow förlusten.

Dagens födelsedagsbarn

Idag säger Spelarfruarna grattis till Oscar Svensson som fyller 19 år.



Grattis!


RSS 2.0