Mustaschutmaningen - sista veckan

Fyra veckor har gått. Mustascher har kommit och gått. Men två har faktiskt bestått och nu har de skickat in sina sista bilder.

Mustaschman 1





Mustaschman 2






Nu återstår det bara för Spelarfruarna att utse en vinnare! Håll utkik!

Sponsorduellen

                                   VS

"Facit" Omgång 9 Blekingefyran
Hasslö GoIF - Kristianopels GoIF X (1-1)
Sillhövda AIK - AIK Atlas 1 (3-0)
Mörrums GoIS FK - FC Giffarna 2 (0-3)
Asarums IF FK - Högadals IS 1 (3-1)
Jämjö GoIF - Hörvikens IF 2 (1-2)
Rödeby AIF - Ronneby BK 1 (3-1)
Jämshögs IF - IF Trion X (1-1)

Som ni ser innebär detta att Fotfilen stoltserar med 4 rätt medan A.Pettersson´s Bygg får nöja sig med 2 rätt. Fotfilen är med andra ord vidare till kvartsfinal i Sponsorduellen. Spelarfruarna grattulerar till detta och tackar A.Pettersson´s Bygg för sin medverkan.




                                

Mössor

Under våren har man kunnat se familjen Andersson i underbart roliga grönvita mössor. Spelarfruarna har nu fått reda på att det är Ann-Marie Rönnberg, en vän till Timmys morfar Lasse, som knåpat ihop dessa. Om det finns någon som är intresserad av att köpa en sådan här mössa. Så kostar de 150 kronor ch då ingår även allt garn.

 
Här ser vi Tommy Andersson possera i sin mössa.

Spelarfruarna förmedlar gärna kontakten så hör antingen av er per mail ([email protected]) eller direkt på plats till Malin Federley.

Och ja vi vet att det snart är juni och att värmen förhoppningsvis kommer visa sig snart men det lurar alltid en försäsong runt knuten så varför inte vara ute i god tid?

Fakta om...

 

Söndagens match spelas mot Jämshög på Motorpavallen.  
Kort historik om Jämshög:
19 april 1931 bildades föreningen
8 juni 1941 invigdes Jämshögs idrottsplats
23-29 juni 1948 spelade Jämshög utomlands (i Danmark) för första gången. Laget vann samtliga 3 matcher och blev uppmärksammade i tidningarna.
12 januari 1960 invigdes ishockeyrinken.
1976 vinner Jämshög div 4

Under åren har det i föreningen bedrivits verksamheter inom fotboll, bandy, handboll, gymnastik, ishockey och friidrott.

Föreningens herrlag har ett svenskt rekord från kvalet 1994 i div 4 upp till div 3 fram till år 1996, rekordet var i antalet seriematcher utan förlust, hela 50 stycken lyckades laget med.

2005 vann herrlaget div 5 och har sedan 2006 spelat i div 4. Förra året slutade de på en 9:e plats. Inför detta året bytte laget tränare till Lennart Weidenstolpe.

För mer info besök klubbens hemsida, www.jifonline.net


Jämshögs IF - IF Trion

Då var vi på plats i metropolen Jämshög och sitter på deras fina läktare och tittar ut över en förvånansvärt grön gräsmatta.

Triongrabbarna var först ute på planen och har lekt loss sedan dess. Trionpubliken, bland annat nyblivne pensionären Kalle Andersén, är än så länge flest på läktaren. Men det är ju inget ovanligt direkt.

Spelarfru Malin är ute och inspekterar arenan, Timmy Anderssons lille söte valp Junior har gjort detsamma och de grönvita grabbarna har nu börjat med en lite mer organiserad uppvärmning.

Såhär tror vi att Trion ställer upp laget idag:

Ola
Tobbe J  Elias  Pule  Snej
Ola G  Håkan  Alle  Koffa
Dennis  Timmy

Avbytare:
Björn, Linkan, Pontus

Det är så vi tror alltså, baserat på gissningar och hur det ser ut på uppvärmningen.

Kalle Andersén konstaterar att det blivit mycket billigare att gå på fotboll nu. Endast 20 kronor behövde man betala som pensionär.

Vi kan också notera att den här läktaren har man lyckats bygga utan stolpar mitt i vägen. Ett stort plus eftersom det annars är en utmaning - att hitta en plats där stolpen inte skymmer någon väsentlig del av planen.

Fotograf-Lotta fick känna på den jämshögska humorn. Hon undrade var toaletten fanns och fick till svar att hon kunde göra som Gud och söka svaret i bibeln....

Nio minuter kvar till matchstart och grabbarna har lämnat planen för den sista uppladdningen inne i omklädningsrummet. Domartrion kör ett par ruscher till på planen, övar lite sidledslöpningar och går sedan in till sitt lilla krypin.

Speakern hälsar oss välkomna och vi kan lägga ännu en speaker till samlingen som inte lyckas läsa Kaptenens efternamn. Anessdiasis fick han det till. Spännande hur svårt det kan vara.

Matchen är igång.

Min 1: Inkast nere vid hörnflaggan till Jämshög. Bollen rinner in i straffområdet och där kan Ola plocka upp bollen.
Min 2: Alle får framåtrotation men lyckas ändå få fram en fin boll som med lite tur går ut på Koffas kant, han hinner dock inte riktigt med i svängarna och bollen rinner ut till inkast via ett jämshögsben.
Min 3: Koffa lägger en frispark från högerkanten och in i straffområdet. Bollen går över alla spelare och Elias står helt själv vid bakre stolpen, men han blir nog lite ställd över att bollen når fram och det blir målvaktens boll.
Min 4: Koffa skär in och skjuter med vänstern, bollen går strax över och publiken drar efter andan. Koffa tar sig åt ljumsken, vi hoppas att det är en skenmanöver.
Min 5: Hörna till Trion. Bollen boxas bort av målvakten, Koffa skjuter utifrån och bollen går ut.
Min 7: STRAFF till Jämshög efter att Elias spelat handboll i straffområdet. Straffen går i stolpen men tyvärr är inte trionspelarna riktigt med på returen och en jämshögsspelare slår in bollen. 1-0.

Vi kan konstatera att Jämshög har några riktigt kvicka spelare offensivt och det lär bli löpa av för trionspelarna.

Min 9: Timmy lossar skott utifrån, bollen seglar dock över och förbi målet.
Min 10: Tobbe J fintar loss på sin backposition och slår sedan en fin pass framåt, bollen går dock via nickskarv till blått.
Min 11: Frispark till Jämshög rakt framför mål, men en bra bit ut. Ingen fara på taket dock, bollen går upp i trädtopparna.
Min 13: Dennis snor åt sig bollen när en Jämshögsspelare missar. Han kör klassikern lägga bollen på ena sidan och springa förbi på andra. Precis när han ska skjuta studsar dock bollen iväg och han får ingen träff alls.
Min 15: Trion får en hörna sedan jämshögsspelaren rensat rakt upp och bakåt. Hörnan blir låg och rensas bort på första stoplen.
Min 16: Pule rensar rakt i skallen på en jämshögsspelare som får lite ont i pannan.

Min 18: Timmy blir nedriven mitt på offensiv planhalva och hans morfar kräver gult kort från läktaren. Domaren tycker dock inte likadant. På frisparken är det nära att Elias når högst och kan nicka in bollen, men en jämshögsspelare kan rensa bort.
Min 21: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Ola målvakt slår en låååång boll som Timmy tar med sig, han får ingen klockren träff men bollen rullar långsamt långsamt in i mål. 1-1.
Min 23: Hörna till Trion efter att Ola G haft lite härlig lekstuga på kanten. Hörnan blir lång och just på bakre stolpen finns ingen grönvit. Men det finns en blå som håller på att med ryggen stöta in bollen. Det blir dock en ny hörna, som blir resultatlös.

Trion visar prov på riktigt bra spel och rullar bollen fint från kant till kant och genom hela laget. Mycket roligt att titta på.

Min 27: Dennis spelar fram Timmy med en lurig bakåtspark (som lika gärna kan träffa rakt i nyllet) Timmy lyckas ta sig förbi en spelare och har bara målvakten kvar att överlista, men han lägger bollen i burgaveln.
Min 28: Frispark till Trion, ungefär mitt på offensiv planhalva. Koffa lägger frisparken som går till bara blåa spelare.
Min 29: Pule blir tacklad i luften och ramlar med ansiktet först ner i gräset. Gult kort till en jämshögsspelare och Pule tar sig upp på benen igen.

Min 31: Pule når nya höjder med rösten när han oväntat nog ryter till när Trion tappar boll i mittcirkeln.
Min 32: Timmy tar sig fram och är ännu en gång själv med målvakten, men han får en fin snedträff och bollen går ungefär 10 meter utanför.
MIn 33: Jämshög skapar en riktigt farlig chans när de tar sig fram på kanten och spelar in bollen. Tobbe J magar ner bollen och Ola kan sträcka ut och plocka in den.
Min 34: En jämshögsspelare försöker filma sig till en frispark men domaren står bra placerad och säger bara nej nej och spelet går vidare.
Min 35: Koffa och Timmy utövar klapp-klapp-spel och tar sig fram på högerkanten. Bollen rinner dock ut till inkast.

Min 37: Jämshög skjuter utifrån, ett hejdundrans bra skott, men Ola står rätt placerad och fångar bollen.
Min 41: Alle kör slalom på mittfältet. Vi kan också konstatera att Ola G och Koffa bytt kant. Ola G slår en fin boll till Koffa som får till ett bra skott som målvakten får dyka ner och fånga.
Min 43: Dennis lossar skott på halvvolley och bollen seglar bara en liten liten bit över.
Min 44: Tobbe J blir neddragen och alla som hejar på Trion tycker det skulle vara frispark, men domaren tycker inte likadant och Jämshög får en riktigt bra chans. Skottet går utanför.

Det är ungefär det sista som händer i matchen och nu vallfärdar vi till kiosken.

Pausmusiken spelar för bänkensgrabbar som leker lite på planen. För Trions del ser det inte ut som det kommer bli några byten i halvlek (med tanke på intensiteten), inte heller i Jämshög ser leken ut som något annat än just lek. Morgondagens Jämshögsspelare visar upp sina talanger strax framför läktaren,återväxten ser bra ut.

I halvlek har Junios fullt upp, det blir mycket kel när man är sååå söt!

Spelare och domaren anländer planen.
Matchen är igång.
Inget byte på Koffa trots tidiga intentioner på ljumskont. Det är ju ett bra tecken.
Koffa är ju dessutom lite av en publiklirare och stannar kvar på publiksidan.
Min 47: Timmy och Dennis kommer 2 mot 4, blir övermannade och bollen går ut till Ola som lyckas få bollen till inkast.
BG har för övrigt tippat 3-1 till Trion, återstår att se om han för en gångs skull får rätt.
Min 50: Hörna till Jämshög, hörnläggaren slår bollen utanför linjen.
Min 51: Alle tunlar en blåing.
Min 51: Timmy blir omringad av 4 jämshögsspelare man kan nästa tro att de i sin tur tror att Timmy är en midsommarstång som det ska dansas runt.
Min 53: Dennis tar sig in i offensivt straffområde. Även han blir skapligt uppvaktad av inte mindre än 3 motståndare, blir av med bollen.
Min 54: Ola får sig en flygtur, kropp mot kropp med efterföljande kap. Gult kort till Jämshögare.
MIn 55: Salle blir ensam med en liten ettrig Jämshögare. Salle lyckas fint avväpna honom i straffområdet.
Min 56: Jämshög tar sig in i Trions straffområde. Spelaren lyckas lura inte mindre än tre vita innan han skjuter på Ola som lämnar retur men som sedan tar den själv.
Min 57: Dennis kommer nästintill fri men målvakten räddar skottet.
Min 59: Elias gör en stjärtnedtagning, det går lika bra som något annat!
Daniel Edin gör en insats och ska leverera bollen till en inkastare men dtet går inte så bra.
Min 60: Ola G skjuter på mål. Koffa är framför mål men målvakten fläker sig och tippar bollen i stolpen utom räckhåll för Koffa.
Min 61: Farlig frispark till Trion. Ola G skjuter en hård luring på mål men målvakten kan boxa bort bollen.
Min 63: Hörna till Trion. Koffa lägger bollen vid straffpunkten, samtidigt som en kvinna på läktaren går upp i väldigt höga toner, målvakten boxar bort precis framför Timmys huvud.! 
Min 65: Elias har dröjt sig kvar på den offensiva halvan. Det går så bra att han får till ett hårt skott, räddning.
Min 66: Tobbe J blir varnad, oklart varför men Syan går in och förklarar att det var fasthållning.
Min 66: Hörna Jämshög. Salle nickar bort, visd straffområdeslinjen klipper en Jämshögare till, bollen når ett huvud innan den går till Olas inspark.
Min 68: Björn värmer upp.
Min 69: Timmy kommer fri skjuter bollen i pannan på målvakten som snabt är uppe eftersom returen går till Koffa. Innan Koffa får iväg skottet har en back hunnit täcka.
Min 70: Hörna Jämshög. Pule nickar bort.
Min 71: Jämshögsspelare får Timmys kropp i örat och får inte oväntat lite ont men frisparken går till Trion. Efter lite turbulens i straffområdet kan Jämshögs suveräna målvakt ta bollen.
Min 72: Pule nickar hem till Ola, publiken har hjärtat i halsgropen men grabbarna har läget under kontroll.
Min 73: Fortsatt övning till midsommardansen då Timmy plus motståndare gör armkrok på mittplan.
Min 75: Alle gör hands på mittplan, frispark.
Min 76: Hårda tag från Triongrabbarna.
En liten hundälskare har sett alla hundar på läktaren. Han kommer fram och är supersöt med hundarna!
Min 77: Linkan är ute och.....går i terrängen. Nu spurtar han längs med linjen.
Min 78: Timmy skjuter i famnen på Jämshögs målvakt.
Min 82: Jämshög tar sig in Trions straffområde. Försöker nå medspelare framför mål men Ola är med på noterna.
Min 82: Koffa blir lite för het i en situation så Salle får gå in och lugna ner.
Min 84: Timmy kommer in i straffområdet,kommer inte till skott men Koffa får bollen och skjuter givetvis på målvakten. Hörna som nickas bort. Ola G får bollen och Elias går upp med målvakten och som brukligt är blir det frispark till målisen.
Det är två lag som i slutminuterna vill avgöra och absolut inte förlora! Tufft och hårt.
Min 87: Jämshög får frispark vid offensiv hörnflagga. Koffa nickar bort med hela ansiktet! Hörna. Efter en del turbulens rensar Timmy bort bollen.
Min 89: Hörna till Jämshög. En kort hörna. som kan rensas bort.
En Jämshögspelare springer in i Ola, Elias blir vansinnig och knuffar spelaren. Bråk uppstår i klunga. Elias och Jämshögsspelaren får båda rött kort!
Min 91: Koffa får på skott, givetvis tar målvakten bollen.
Min 91: Salle fäller en Jämshögare och får gult kort.
Lite av hockestämning så här på slutet men matchen slutar 1-1.

Spelarfruspoäng:
3 poäng: Pule - stabila brytningar och nickar matchen igenom.
2 pöäng: Timmy - stark som ett djur mest hela tiden.
1 poäng: Håkan - störig mittfältaren.

Klappen på axeln går till Jämshögs målvakt som varit helt fenomenal hela matchen!!!

Dagens födelsedagsbarn

Daniel "Gusten" Gustavsson fyller 25 år idag.



Spelarfruarna önskar ett stort grattis!


Havsvallen

Havsvallen gör skäl för sitt namn. Havet ligger verkligen i princip ett spott bort. Men det gör också att friska vindar är mer regel än undantag. Här kommer Spelarfruarnas arenareportage, direkt från Sturkö.



Det är förmodligen lite halvsvårt att planka in på Havsvallen. Från parkeringen finns bara en synlig ingång och går man där så passerar man också biljettluckan. Smart tänkt av föreningen.



Läktaren har både en del med tak och en del med fri sikt upp mot himlen. En trevlig lösning som kan ge skydd mot regn och sol eller ge just en härlig stund under solen.

Planen ser riktigt fin ut när vi är på besök. Inga kala fläckar eller lerpartier som vi annars har blivit vana vid den här säsongen.

Avbytarbåsen har som en extra bänk utanför själva båset. Lite oklart vilka som sitter där. Men vår gissning är att det är trötta vattenbärare eller bänkvärmare som håller på att bli kokta inne i båset som får ta plats där.

Omklädningsrummen har lite mer att önska. Bortalagets omklädningsrum känns inte speciellt välkomnande, men ett stort plus för att fönstrena nu fått frostat glas så att insynen inte är lika total som vi vill minnas att det var förut. Hemmalagets omklädningsrum har en inredning som känns mer ombonad än de vita väggarna i bortalagets. Men det blir lite bastukänsla när hela rummet liksom är klätt i trä. I hemmalagets omklädningsrum har fönstret däremot inte frostats, kanske är det så att spelarna vill njuta av utsikten mot havet?



Duschen är inte någon favorit. Den stora anledningen till det är att lagen delar dusch, inte någon hit tycker vi. Först ska man kämpa på planen där det inte sällan är tuffa tag och sedan ska man stå spritt språngande sida vid sida i bara hudkostymen. Två duschar per lag ser det ut att vara, ja om man då inte är så fräck att man blandar in sig hos motståndarna.


Men Havsvallen är ändå en trevlig arena och den får därför 3,5 poäng av fem möjliga.




TränarTomas har ordet

Härligt med en seger i matchen mot Atlas. Vi tyckte den kändes bergsäker, hur känner du själv?

Ja, det kändes bra. Vi började matchen på ett bra sätt men föll lite i kvalitet när dom gjorde 2-1. Sen så lyfte vi oss igen efter att Alle snyggt gjort 3-2. All nötande av passningsspel börjar ge resultat nu när planerna börjar bli lite bättre. 

Jämshög borta en söndagkväll låter väl inte som den roligaste matchen på säsongen kanske, hur har ni under veckan förbrett er?

Jämshög borta är enligt mig en mycket rolig match. Ett spelande lag som tyvärr för dom, har tappat Kullman, det måste kännas och märkas då han var fyrans bästa spelare förra året. Träningarna denna vecka har sett bra ut och framförallt i tisdags då vi kanske gjorde vår bästa träning för säsongen. Bänken vi hade mot Atlas visar att konkurrensen har ökat och det medför även bättre träningar.

Det är en viktig match också, vid förlust kommer Jämshög upp på samma antal poäng. Vad blir stategin under matchen?

Strategin är den samma som mot Atlas. Att med bollinnehav skapa fler målchanser än våra motståndare.

Vet du redan nu hur du kommer formera laget på söndag? Något du vill släppa?

Japp, startelvan släpptes på träningen innan match. Inga konstigheter. Tobbe fortsätter som ytterback då han gör det riktigt bra, Salle kommer in och Pontus vilar. Ola G är tillbaka och går även han in i laget.

Förlust för b-laget

Spelarfru Anna åkte igår till Asarum för att bevittna möttet mellan Asarum-IF Trion.



Asarum tog kommandot i början av matchen, gjorde mål redan efter 7 minuter. Men Trionkillarna hängde inte med huvudena, utan kämpade sig in i matchen. Efter 35 minuter gjorde Nicklas "nicke" Andersson 1-1, som också blev halvtidsresultatet.

I andra halvlek var Trion det klart bästa laget. Men tyvärr stack Asarum upp på en kontring och gjorde 2-1.
Efter det tryckte Trion på, men lyckade inte få in bollen. Slutresultat, 2-1.

Annas intryck av matchen var att hela laget gjorde en bra insats. Om ni fortsätter så här så kommer segrarna.
Ett exra plus till Linus målvakt, för många fina räddningar.






Sista mustaschen

Idag är det dags för våra mustaschprydda herrar (det är två stycken som hänger i) att skicka in den sista bilden på sin mustasch. Efter det är det fritt fram att raka av ansiktshåret, om man så skulle vilja.

Vår mustaschutmaning har vi ju haft som en inspiration från Cancerfondens stora nationella kampanj Mustaschkampen. Vi har också en egen insamling hos Cancerfonden där man kan skänka en slant. Hittills har det kommit in 100 kronor via vår insamling, pengar som alltså går direkt till Cancerfonden. Vill du också ge en gåva så kan du ju med fördel göra det här. Vi kan väl tillägga att den som vann årets mustaschkamp (den stora alltså, vi har inte utsett vår vinnare ännu) hade samlat in 252 786 kronor till Cancerfonden!

Efter att vi fått in de sista mustaschbilderna så kommer vi utse den snyggaste/bästa mustaschen. Vinnaren får fritt välja ett pris från vår lucka i kiosken.

Melodifestival

Så här i "Eurovision song contest"-tider kan man konstatera att Sveriges chanser i Oslo hade varit gigantiska om den svenska tävlingsledningen bara hade hittat till deltävlingen i Egby som hölls redan under sommaren 2009. Efter att ha sett ett rafflande startfält och en svår omröstning kunde ju Christina (Linda Bengtzing) och BG Printzlow (Markoolio) ta hem deltävlingen. Om vi ändå kunnat skicka detta bidrag!

Det för oss osökt över till 2010 års Melodifestival i Egby. Spelarfruarna tar gärna (ja, redan) emot anmälningar till tävlingen. Den extre tuffe kan ju köra ett solonummer á la Lunta eller så drar man ihop en grupp så man kan gömma sig lite bakom de andra.

              
          Bilder från 2009

Tips på helgaktiviteter

Fredag: Asarums IF FK - IF Trion (b-laget) klockan 19.00.
Lördag: IF Trion DAM - FTT klockan 14.00. Härligt derby på IP alltså.
Söndag: Jämshögs IF - IF Trion klockan 18.00.

Man kan alltså med andra ord fylla hela sin helg med fotboll.
Tänk så fint.

Och om ni inte redan visste det så kan man på förbundets sida se föreningens samtliga matcher.

Ledare till Trionlägret



Anmälningarna till Trionlägret börjar strömma in till lägerledningen. Nu undrar ledningen om det finns några bloggläsare som skulle kunna tänka sig att under dagarna två (3-4 juli) vara ledare för alla dessa underbara barn.
Anmäl ditt intresse till :
Lina Brynjebo 0734-202106
Jenny Färm 0708-459922
Henrik Lindqvist 0703-230381
Eric Dahlstedt 0706-930695

Skulle man föredra att vara i köket istället för på fotbollsplanen går det också för sig.
Anmäl ditt intresse till Malin Federley 0730-466892

Läs mer om lägret här.

Ni har väl inte glömt...



Och för den som har kläder att skänka är det självklart fortfarande fritt fram. Ta kontakt med valfri Spelarfru så ordnar vi det! Vinsten från klädloppisen kommer gå direkt till IF Trion, så att skänka kläder som kan säljas är med andra ord en bra idé! En ännu bättre idé är det att hjälpa till att sprida att det är just klädloppis den 19 juni! Berätta det för alla du känner och några till!


Trionläger

Det är nu hög tid att anmäla sig till 2010 års Trionläger!!!



Alla barn i åldrarna 4-18år är välkomna. Lägret hålls helgen 3-4juli. Vi startar upp på lördag kl 10 och avslutar söndag kl 16.

Övernattning uppe på idrottsplatsen natten mellan lördag - söndag sker i egna eller våra tält, klubbstugan kan användas för det minsta. Vill man sova hemma är detta helt okej men tala om detta för ansvariga ledare innan man avviker.

Priset för lägret är 350 kr och syskon 300 kr. I dettta ingår 1 T-shirt, 1 vattenflaska och 1 fotboll och all mat under helgen.

Betalningen sker på plats i samband med lägerstarten.

Anmälan lämnas till någon i Ungdomssektionen eller på mail [email protected]
I anmälan behövs: Namn, adress, storlek på T-shirt, född år, telefonnummer hem, telefon nummer under lägertiden, övrigt bra att veta t.ex. allergier, mediciner m.m.
Sista anmälningsdatum är 1 juni

Vid frågor funderingar kontakta Lina Brynjebo 0734-202106 eller Jenny Färm 0708-459922

Hiss & Diss

Denna veckan är det Spelarfru Sara som hissar och dissar.



HISS
Sola och bada i piña colada. Härliga tider. Vinterguden har äntligen släppt sitt grepp om oss och det kändes lite smått overkligt att kunna ligga på en filt på Stumholmen och sola. Utan att frysa ihjäl. Även om vi nästan var blåa efter veckans match ute på Sturkö - som var av det lite kyligare slaget för publiken - så räckte det i alla fall med en filt och inga termobyxor behövdes. Bara det att man blir sugen på glass är ju ett solklart tecken. Sommaren är på gång.

DISS
55 kronor. Så mycket kostade en liter jordgubbar förra veckan när jag var toksugen på röda goda bär. 55 kronor. Det är ju helt tossigt. Visserligen kanske det inte är 100 % säsong ännu, men ändå. Fast å andra sidan så verkade ju askarna gå åt ändå, vilket leder in till en lite spännande fråga (som någon säkert har ett svar på) vad händer med jordgubbar som inte blir sålda? Måste ju kännas lite småsurt att slänga jordgubbar med guldpris menar jag...




Sponsorduell

                               VS 

I omgång 9 av Blekingefyran är det så dags för nästa 8-delsfinal. Denna gång är det Fotfilen och A.Pettersson´s bygg som möts.

Fotfilen: ligger på Långö och där kan du få helt underbara fötter. Det är den auktoriserade medicinska fotterapeuten Madeléne Salleke som driver enmansföretaget och har så gjort i snart sex år. Vad är det roligaste med ditt jobb?
- Att kunna hjälpa männskor som har problem av olika slag. Visste ni att de flesta problem beror på fel skor? Sedan träffar man så många trevliga människor också.

Madeléne har hand om en hel del fotbollsspelare men från IF Trion har det varit dåligt med besök. Antingen så tar Trionspelarna extra bra hand om sina fötter och kan stoltsera med Blekingefyrans snyggaste eller så är det raka motsatsen (kanske det troliga?). Sallekes tips för fina fotbollsfötter är följande:
+ Smörj fötterna varje dag.
+ Fila en gång i veckan.
+ Knyt skorna. Då behåller skorna formen och foten slipper massa döda hudceller som eventuellt spricker.

Fotfilens Madeléne tror på en seger i tipset då det är hon som har koll på alla fötter.

A.Pettersson´s bygg: är ett företag som varit i byggbranchen sedan 1994. Det är inte helt otippat en A. Pettersson som äger företaget där A:et står för Anders. Anders är mån om IF Trion då han själv skördat framgångar i klubben, som då på 70-talet då hans lag gick obesegrade genom äldre pojklagsserien.
- Jag har min släkt som jobbat mycket i föreningen, så det känns naturligt med sponsring. Jag tycker det är viktigt att klubben lever kvar, säger Anders.

A.Pettersson´s bygg är ett Holmsjöföretag som idag har 14 anställda och utför allt inom bygg.

Pettersson följer Blekingefyran i den mån han hinner men eftersom han är en obotlig optimist så tror han givetvis på en sponsorseger till A.Pettersson´s byggs favör.




Det återstår att se vem det är som prickat in den rätta raden....eller i alla fall fått flest rätt.

Kiosken på havsvallen

I måndags besökte Spelarfruarna Havsvallen och det var dags för den obligatoriska kioskutvärderingen. När Spelarfruarna har tagit sig den långa vägen från fastlandet ut till ön är det fortfarande en och en halv timme till match men det är inget som hindrar kioskpersonalen från att ha öppnat. Grillen har dessutom redan tänts. Vi är mäkta imponerade av detta! Efter en lång arbetsdag kan det vara passande att ta sig en korv redan innan matchen startar.
BG Printzlow ger den grillade korven 5 poäng av 5 möjliga.

                             
Här ser vi grillmästare Håkan som först inte vill vara med på bild då han inte hade sminkat sig men efter lite övertalning går han med på en bild och Spelarfruarna kan försäkra denne man att han även passar utan spackel!

I kiosken finns det lite smått och gott till exempel salta och sura krytioniter, hembakade bullar (!) och många goda glassar bland annat Grandy Candy, som är en kopia av Ben and Jerrys.
När man fått sin korv har man inte mindre än tre olika sorters senap att välja mellan från "senapsbordet" utanför kiosken. 

  

Betygsättningen av kaffet:

Anne-Lie Edin

  

Patrik "Palle" Jonsson
 

Eric "Wynalda" Dahlstedt
  

Det ger ett medelbetyget 3 kaffekoppar av 5 möjliga. Något som ger lite extraplus i kaffefrågan var att man under matchens gång kunde köpa kaffe direkt från läktaren. En funktionär gick runt med kaffe i högsta högg. Detta var något som gav jubel i publiken.
- Jag och pappa brukar alltid bråka om vem som ska hämta kaffe men här behöver vi inte det, meddelade Rebecka Printzlow i halvtid.



                        
                                         I kiosken hittar vi tjejerna Erica och Rebecka.





Bilder från Atlas-Trion

På ett kallt och blåsigt Havsvallen kunde fotografen, Lotta Törnström, ändå bemästra avtryckarfingret med bravur, här kommer matchbilder från AIK Atlas - IF Trion.




Hämta din jacka

ModeMaster Linkan låter hälsa att de som beställt jackorna kan hämta dem på träningen ikväll. Och om man vet med sig att man inte betalt än så kan det vara läge att ta med sig slantarna också.

Troligtvis är det bara idag (denna veckan) som Linkan och jackorna kommer vara på plats. Med andra ord är det en bra idé att susa förbi spjutan ikväll om du vill ha din jacka denna veckan.

SponsorDuellen


Den mycket spännande duellen mellan Daniel Edin och Familjen Dahlstedt är nu avgjord. De fick ju nöjet att tippa resultaten i omgång 8 i Blekingefyran och när de, oberoende av varandra, gjort sina analyser visade det sig att de prickat in samma resultat. Det blev alltså redan från början klart att i den här duellen skulle det bli antalet gjorde mål som avgjorde.

Daniel Edin gissade på att totalt 30 mål skulle göras under omgång 8.
Familjen Dahlstedt satte sin tro till att 28 mål skulle bli gjorda.

Och hur gick det då?
Jo, totalt gjordes 24 mål i omgång 8 och det är alltså familjen Dahlstedt som kommer närmast och som går segrande ur duellen.

Grattis!

Mustaschutmaningen rullar vidare

Bättre sent än aldrig har ännu en vacker mustaschbild nått spelarfruarna. Två herrar har lyckats få iväg en bild, men enligt uppgift finns det fler som fortfarande har mustaschen kvar. Skicka din bild till [email protected]

Och en slant till Cancerfonden kan du skänka via vår insamling här.

 

AIK Atlas - IF Trion

Spelarfruarna är på plats. På Havsvallen har vi just nu strålande sol och lite blåst, innåt land är det däremot stora svarta moln som vi dessutom vet innehåller regn och blixtrar (enligt rapporter norrifrån). Vi har hunnit med en armbrytarduelll, inhämtande av information till både kioskinlägg och arenarepportage. Dessutom har vi hunnit med att hälsa Trionpubliken välkommen då vi sitter väldigt nära insläppet.

På väg hit blev vi omkörda i en hejdundrans fart av en röd bil. Någon som är sen till samlingen skämtade vi och visst var det så. Det röda fartvidundret stod mycket riktigt på parkeringen när vi kom fram.

Planen ser fin ut, i alla fall från håll. Och det är just lite från håll vi kommer att få kika på den här matchen. Vår sladd räcker inte hela vägen bort till läktaren så idag har vi tagit plats bakom det ena målet. På läktaren börjar det bli riktigt gott om folk, nästan så det ser lite trångt ut.

Nu är det bara minuter kvar. Grabbarna har gått in och börjat med de sista förberedelserna innan matchstart. Enligt uppgift till Spelarfruarna är det lite omkastningar i dagens startelva jämfört med hur det sett ut i de tidigare matcherna.

Trion ställer upp med följande lag:
Ola
Tobbe J  Elias  Pule  Pontus
Koffe  Fabbe  Alle  Dennis
Linkan  Timmy

Avbytare:
Salle, Håkan, Björn, Adam, Carl-Christian

En raspig röst har hälsat oss välkomna och presenterat lagen, men enligt uppgift har det inte hörts bort till läktaren, och nu är det dags för match.

Under tiden som Spelarfruarna letar efter en bättre position för att kunna se hela planen lyckas triongrabbarna vaska fram den första halvchansen. Atlasmålvakten kan dock fånga upp bollen.

Min 1: Trion tar sig in i straffområdet och efter lite fjöppel får Koffa iväg ett skott. Målvakten räddar.
Min 2: Frispark till Trion ungefär vid mittcirkeln sedan Fabbe blivit mosad. Koffa lägger frisparken som går rakt på en framhoppande atlasspelare. I nästa situation ser det från spelarfruhåll ut att vara en solklar hands i straffområdet, men ingen åtgärd från domaren.
Min 4: Alle slår en kalasfin crossboll till Koffa. Han ser ut att ta sig fram i ett riktigt bra läge, men bollen går utanför.
Min 5: Timmy lägger in bollen, Dennis nickskarvar och Koffa når så när bollen med sitt huvud.
Min 6: Ola slår en låååång boll som når fram till Linkan. Han flyttar på sin motståndare och får iväg ett bra skott, bollen går dock över.

Det råder inte direkt någon värmebölja, något som även publiken märker av:
"Varför vi inte har några vantar med till dig, ja det är ju för att det är sommar nu", hör vi från sidan i ett samtal mellan en pappa och en liten tjej.

Min 8: Frispark till Trion efter att Fabbe blivit neddragen i en nickduell. Koffa tar frisparken och lägger den rakt i målvaktens gap.
Min 9: Atlas tar sig in i Trions straffområde, men de grönvita lyckas få bort bollen. I nästa situation blir det återigen lite småfarligt, men bollen sparkas bort.
I vändningen får Timmy ett riktigt bra läge, men han får inte riktigt tag på bollen och den rinner ut över kortlinjen.

Min 11: Dennis får en djupledsboll, skär in och skjuter i stolpen.
Min 12: Atlas vaskar fram ett bra läge, ett högt och långt inlägg når fram till en atlasspelare vid bakre stolpen. Han nickar och Ola kan rädda.
Min 13: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Timmy är stark och tar sig in i straffområdet och lägger in bollen längs marken vid bortre stolpen. 0-1.
Min 16: Nummer 9 i Atlas lossar av ett hejdundrans skott som går precis utanför Olas vänstra stolpe. Det går ett sus genom publiken.
Min 17: Alle tar sig fram, hans markrullare tar på en Atlasspelare och sedan till målvakten.

Min 18: Atlas forcerar fram på högerkanten och Ola får göra en benparad för att freda sitt mål. Bollen går till hörna som resulterar i ytterligare en hörna. Den hörnan leder till frispark till Trion.
Min 19: Koffa springer in i väggen, eller ja stängslet då, när han inte hinner stanna i tid.
Min 21: Alle gör en snygg brytning mitt på offensiv planhalva, atlasspelaren blir liggande ett tag, men studsar upp efter att ha rullat några varv på gräset.
Min 24: Alle satsar på en tåfis, bollen studsar ut över kortlinjen.
Min 25: Dennis fixar och trixar vid hörnflaggan, men när han ska ta sig förbi blir han av med bollen.
Min 26: Fabbe mosar en atlasspelare som ser ut att få riktigt ont. ArmbrytarKristian får skynda in. Fabbe får matchens första varning. Det verkar inte vara några större fel på atlasspelaren som är uppe igen. Frisparken blir farlig, en slags chippvariant. Men Pule kan karatesparka bort bollen.
Min 28: Den mastige biten Linkan åker på en luftfärd som heter duga, frispark till Trion strax utanför straffområdet. De kör någon slags variant där Koffa lägger den på marken ut på kanten till Tobbe J, som inte riktigt får kontroll på bollen.

Min 30: Trion får en ny frispark. Bollen seglar in i straffområdet där atlasspelarna väljer att nicka bollen rakt upp i luften två gånger om. Bollen dimper till slut ner hos Timmy som lossar skott på volley, bollen över.
Min 31: STRAFF till Trion sedan Timmy blivit fälld i straffområdet. Svårt att avgöra om det verkligen var straff, det beror nog på vilka glasögon man har på sig. Fabbe lägger straffen i MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. 0-2.

Den lilla tjejen som innan ville ha vantar verkar ha hittat någon värmekälla, hon svalkar sig i alla fall med en isglas nu.

Min 35: Elias är på offensiv utflykt och kör en vän-med-bollen-övning utanför straffområdet.
Några minuter senare ser Elias ut att fortfarande försöka återhämta sig efter löpturen till motståndarnas straffområde.
Min 37: Elias lägger en frispark, bollen går in i straffområdet men där blir det ruff och frispark till Atlas.
Min 38: Hörna till Atlas. Hörnan blir lång, vid bakre stolpen står en atlasspelare men hans skott går utanför.
Min 41: Alle skär in i straffområdet, avlossar ett skott som målvakten fångar.
Min 42: Hörna till Atlas som går i mål. En atlasspelare får stå helt själv och nicka in bollen. Det var nummer 10 i Atlas som gjorde 1-2.
Min 43: Ny hörna till Atlas, denna är Ola först på och boxar ut. Bollen dimper då ner hos en atlasspelare utanför straffområdet som skjuter över.
Min 45: Frispark till Trion och en atlasspelare snackar till sig ett gult kort. Elias lägger frisparken, den hamnar hos Tobbe J som får en knuff i ryggen men lyckas få fram bollen till Timmy som skjuter utanför.

Första halvleken är nu slut, 1-2. Publiken vallfärdar till kiosken.

Det ser ut som att Adam gör sig redo för inhopp i den andra halvleken. Han har i alla fall tagit av sig överdragsbyxorna och det gör man ju annars inte frivilligt såhär års när sommaren känns långt borta.

Spelarna kommer ut från omklädningsrummen.
Linkan blir utbytt då Adam får komma in. Adam blir yttermittfältare och Koffa forward.

I andra halvlek spelar Trion mot målet som är mer än 100 meter ort. Lite svårt att se anfallsspelet med andra ord.

Min 47: Adam har sin första bollkontakt. Tar ned bollen på bröstet och spelar vidare.
Spelarfruarna har ommöjligt ännu sämre sikt just nu då ett gäng leker muren.
Hört från kioskkön: - Trion kommer ju vinna för Atlas markerar ju sig själva i backlinjen, oklart vem som yttrade dessa ord.
Min 49: Atlas tar sig in i straffområdet, spelar snett innåt bakåt till en fristående Atlasspelare=Niklas Holgersson som lägger in bollen, 2-2. Atlas har en gemensam målgest, de samlas i ring och hurrar.
Min 51: Pule räddar Trion när han nickar bort bollen till hörna.
Min 53: Elias plockar ner bollen med handen men domaren blåser inte.
Min 54: Tobbe J puttas och får frispark emot sig.
Min 57: En Atlasspelare tar de lugnt med bollen i eget straffområde då kommer igeln Timmy och skjuter bollen mot mål. Bollen tar stolpe ut.
Min 59: Atlas är på gång frammåt men i sista sekunden kommer Elias i vägen.
Min 59: MMMMÅÅÅÅÅLLLL!!!! 2-3. Alle skjuter ett LÅNGskott från halvaplanen nästan.
Min 61: Tobbe blir kraftigt nedtacklad och domaren blåser sitt allra hårdaste i pipan men inget kort.
in 62: Bollen går in i Trions straffområde, Ola hoppar upp och får en "snyting" i ansiktspartiet. Frispark och gult kort.
Min 64: Pontus J rensar som sisteman i backlinjen.
Min 64: Fabbe avslossar kanonen, över mål.
Min 65: Frispark straff utanför straffområdet till Atlas, Ola plockar ner.
Min 65: Alle och en blåing leker rottning på mittplanen.
Min 65: Atlasspelare tar sig in i straffområdet, ramlar och publiken skriker efter straff. Domaren tycker han ska ställa sig upp.
Min 66: Hörna Atlas. Det blir gröt framför mål, domaren blåser Trionfrispark.
Det är mycket närkontakt nu. Matchen står och väger.
Min 69: Hörna till Trion. Koffa slår en kort hörna och får tillbaka bollen. Laddar, bollen går lååångt utanför.
Min 70: Frispark strax utanför straffområdet. Både Elias och Timmy är sugna. Det blir Timmy, Elias tar plats i muren. Timmy prickar Elias i muren, var detta ett sådant bra drag?
Min 71: Alleslår en perfekt djupledsboll till Dennis som tar sina stora kliv. Det blir duell med målvakten som får ont, Dennis får gult kort?
Min 73: Koffa tar en frispark från höger delen av planen. Går på skott men icke.
Min 74: Ytterliggare en frispark strax utanför straffomårdet, denna gång utanför Olas domäner. De försöker sig på samma variant som Trion gjorde i första halvlek. Bollen går över linjen.
Min 76: Bollen går mot straffpunkten men där är det Ola som bestämmer, boxar ut bollen.
Min 77: MMMMMMÅÅÅÅÅLLLL!!!! 2-4. Elias slår en frispark till okänd och bollen går i stolpen. Koffa tar returen och lägger in den i nätet.
Min 79: Fabbe är på gång och försöker sig på ett skott från halva planen. Bollen rullar över kortlinjen till inspark.
Min 80: Tobbe J blir kapad och en Atlasspelare åker på gult kort. Frispark väldigt nära straffområdet! Det är trängsel runt bollen. Elias blir till sist den man som avlossar bössan. ollen träffar stolpen och går ut till inkast.
Min 82: - ÅÅÅ jag får kramp i skrevet, Lelle.
Min 83: Alle sliter som ett djur. 
Min 86: Fabbe skriker: - Ola ta upp bollen! Ola försöker däremot fördriva tiden, inte helt fel.
Min 87: Spelarfruarna noterar att Ola har nya målvaktskläder, dessa går i svart.
Min 87: En långboll letar sig in i Trions straffområde men Ola plockar ner.
Min 88: Hörna Atlas. Bollen går genom hela straffområdet till Alle som lägger bollen till inkast.
Min 90: Pontus blir kapad bakifrån. Pontus blir riktigt förannad och brusar upp. Ola är tvungen att lugna Pontus. Domaren visar att spelaren ska byta, det var något nytt.
Matchen är slut!!!!!
Timmy får pris som bäste spelare i Trion.

Spelarfruspoängen:
3 poäng: Alle
2 poäng: Pule
1 poäng: Tobbe J

En klapp på axeln ger Spelarfruarna till resten av Trionspelarna.

DerbyDuellen

Direkt från Sturkö kommer här derbyduellen. Båda lagens andretränare Kristian Nilsson från Atlas och Tobbe Nilsson från Trion ska göra upp i armbrytning, men först ska de såklart få svara på ett par frågor.

Hur har ni laddat upp inför matchen?
- Ska förhoppningsvis inte spela, har laddat upp med att jobba en hel dag innan. Man tjänar ju inga pengar på att vara spelare direkt, säger Kristian Nilsson.

Även Tobbe Nilsson har ju laddat upp med jobb. För Tobbes del har det handlat om jobb hos Trionsponsorn AC EL.

Hur tror ni att det går ikväll?
- Ganska jämt, tror på hemmaseger med uddamålet, säger Kristian.

- Det blir repris från förra matchen fast hälften så många mål, säger Tobbe. (alltså 3-1)

Själva armbrytningen var snabbt avklarad. Det var liksom aldrig något snack om saken. Tobbe vann solklart, men vi är lite osäkra på om det var för att han är så väldigt stark eller om Kristian inte tog i ordentligt.




Armbrytningsresultat
IF Trion - Derbymotståndarna
2-1


Flyttad c-lagsmatch

C-laget skulle ikväll mött Sillhövda på hemmaplan, men matchen är flyttad och kommer istället spelas den 2 juli enligt information från coach Edin.

Nu när det inte blir någon matchkrock är det med andra ord  fritt fram för samtliga att vallfärda till Sturkö ikväll och samtliga kan även njuta av derbykänslorna den 2 juli.

Tänk så bra.

Faktaruta Atlas

...AIK Atlas inför kvällens match på Sturkö.

Klubben bildades 1936 (om det året klingar bekant så är det samma år som vår egen förening bildades).Från början gick föreningen under namnet Sturkö GIS. De idrotter som man ägnade sig åt var tyngdlyftning, handboll, friidrott och boxning.

1939 ändras namnet till det idag gällande AIK Atlas.

Det dröjde fram till 1957 innan en fotbollssektion bildades och ytterligare 2år innan man deltog i seriespel för första gången, 1959 skede detta.

1991 vinner Atlas sensationellt segern i div. 4

1992-1995 Spelade laget i div. 3.

Från 2003 har laget hållit till i div. 4 där man förra året slutade på en 12:e plats.

I dagsläget ägnar sig föreningen åt tyngdlyftning och fotboll (herrar, dam 7an och ungdomslag finns).

Herrlagets tränare heter Mikael Heimfors. 

Inga-Britt Thornsäter är den som håller i klubban på styrelsemötena

 

För att få mer information om klubben ta en titt på deras hemsida www.aik-atlas.nu lägg där märke till att historiken kan fås på engelska!


TränarTomas har ordet

Nu har snart en tredjedel av säsongen spelats, hur skulle du vilja sammanfatta inledningen?

Tycker att vi är bra med i alla matcher men kanske inte fått den utdelning poängmässigt som vi vill ha.

Har du något att säga om förra matchen?


Jag anser att vi är det bättre laget och att vi skapar fler chanser än Hörviken. Så länge vi skapar fler chanser än vad vi släpper till så är det bra. Procentuellt så borde vi vinna fler matcher än våra motståndare om vi skapar fler klara målchanser än dem. Lite som poker, det är alltid rätt att spela om man har 51% chans att vinna.     

På måndag är det ju dags för Atlas på bortaplan, vad vet du om motståndarna?

Ett lag som tappat otroligt mycket spelare de två senaste åren. Ändå så ligger dom över strecket och är med, Imponerande. De spelar efter sina resurser och är alltid svåra att möta. 

Hur ser vinnartaktiken ut för måndagsmatchen?

Vi kommer gå "all in". Vi ställer upp med ett extremt offensivt lag med bra bollspelare. Tanken är att ha mycket boll och skapa chanser genom ett spelövertag.

Vill du tippa resultatet?


4-1 till Trion

Dagens födelsedagsbarn

Just idag är det Tobias "Fabbe" Fabbekes tur att fylla 28 år.
Grattis, Grattis!!


Mustaschutmaningen - vecka 3

Än så länge har bara en av våra mustaschpojkar skickat in sin tredje bild, men vi fyller självklart på när fler bilder dykt upp. På denna första bild kan vi tydligt se hur personen på bilden närmar sig den eftertraktade spjutsbygdsmustaschen. En vecka kvar för honom och den största frågan är ju självklart om han kommer att fortsätta odla även efter nästa vecka...?




Svar på frågorna

Ja, frågestunden fick ju inte direkt kommentarfältet att sprängas men en fråga är solklart bättre än ingen fråga och självklart ska den få ett svar.



Jag undrar vad ni får allt i från. Er källa verkar aldrig sina.

- Spelarfruarna har som tur väl är blivit begåvade med en fantasi som faktiskt aldrig sinar. Det är just fantasin som är vår källa. Dessutom har vi ju alla kontakter på olika sätt in i laget och får därför också veta en hel del om vad som är på gång. Lägg en stor dos nyfikenhet till det och så har du ungefär svaret på var vi får allt ifrån. Livlig fantasi, bra kontakter och nyfikenhet alltså.


Ännu en fråga har dykt upp och självklart ska även denna få ett svar.

Hur många Spelarfruar finns det?

- Totalt är vi 12 stycken denna säsongen, men för närvarande är vi 11 i Karlskrona och en som utvandrat till norr. Förra året var vi tre, men för att kunna göra lite fler saker (till exempel sälja våfflor och ordna klädloppis) så kände vi att vi behövde vara fler.


Dags att skicka in din mustasch!

Då var det dags för tredje veckans inskick av mustaschbild. Nästa fredag är det sista gången och sedan får man alltså raka av sig överläppshåret om man så önskar. Som vanligt ska bilden mailas till [email protected]

Och såhär såg våra mustaschpojkar ut efter vecka två:



Vi kan också komma med det oerhört glädjande beskedet att vår insamling nu blivit dubbelt så stor. 100 kronor har skänkts till Cancerfonden via Spelarfruarnas insamling. Vill du också skänka en slant? Klicka här

Frågestund

Spelarfruarna vill inte vara sämre än de stora bloggarna och därför kommer vi ha en frågestund med start ganska precis...NU. 

Ställ era frågor, kom med önskemål om vad vi ska skriva om, så svarar vi under morgondagen.

Skriv din fråga, fundering eller önskemål som en kommentar till det här inlägget.


Värmen får fart på gräset

Varma vindar sveper in över Karlskrona. Vinterjackan kan äntligen hängas in i garderoben och kanske kan vi slippa frysa halvt ihjäl vid nästa match.

De varma vindarna hjälper förhoppningsvis också till att få fart på gräsrötterna i Spjutsbygd. Just nu ser planen okej ut om man bara tittar på den, kisar lite och undviker att titta på delen närmast läktaren. Men det läggs ner mycket arbete för att få fason på den gröna ytan och värmen är välkommen.
- Detta är vad vi väntat på. Värmen och att planen får vila kommer att göra gott. Nu är det ju så att den lerjord som planen ligger på blir väldigt blöt och lerig snabbt, dessutom är vi så lyckligt lottade att den blir stenhård så fort den torkat. Det är en riktig balansgång med vattning, regn, gödning och solsken, säger Arne Nilsson från anläggningssektionen.


Sponsorduellen


I omgång 8 av Blekingefyran har det blivit dags för Daniel Edin att möta Familjen Dahlstedt i sponsorduellen. Smutskastningen har, som vanligt, redan börjat.
- Vi har redan vunnit tävlingen eftersom ingen i familjen Edin är intresserade av fotboll och de kan därför inte tippa några resultat, hälsar familjen Dahlstedt.

Såhär tippar sponsorerna:



Den uppmärksamme ser att det är två identiska rader som lämnats in och den här duellen kommer då alltså avgöras på det antal mål som görs. Rafflande!


19 juni - klädloppis på IP


Har du missat våra tidigare klädinsamlingar så är det inte kört än. Även vid bortamatchen på måndag kan du lämna ditt bidrag till klädloppisen till Spelarfruarna.

Kläder, skor eller väskor går bra. Det ska vara helt och rent och de pengar vi får in kommer att gå direkt till IF Trion.

Boka genast in den 19 juni i kalendern! Då är det dags för klädloppis!

Sommarjobb

I sommar är det dags att kavla upp ärmarna och jobba lite på olika festivaler runt om i kommunen. Totalt är det sju arbetspass som ska genomföras, men det fina är att eftersom det finns många starka herrar att tillgå så kommer det bli två pass per person för de flesta (några drar även vinstlotten och får ett pass - på hela sommaren).

Alla som ska hjälpa till kommer att få en lapp med sina datum så att det blir lätt att hålla koll på när det är dags. Det är Hasslöfestivalen, Viva och Sailet som ska byggas och rivas.

Fördelningen bygger på att det tunga jobbet i sommar görs av herrlaget samtidigt som damlaget då förväntas vara med på alla inventeringar istället.

Men som sagt, håll utkik efter ditt eget personliga arbetsschema från en klubbmästare nära dig!

1-6

C-laget kunde ikväll vinna med 6-1 över Atlas på Havsvallen. Koffa gjorde tre mål, med viss hjälp från en atlasspelare vid ett av målen. Resterande tre mål svarade Ola G för. Dubbelt hattrick idag med andra ord.

Trion gjorde ett tidigt ledningsmål, men Atlas kvitterade i slutet av första halvlek. Innan pausvilan kunde Trion dock ta ledningen igen och i andra halvlek rullade bollen Trions väg.

Vi kan också rapportera att planen ser fin ut
"Ja, den har ju gräs", som någon i publiken uttryckte det.
Kraven är inte jättehöga såhär års.

Skaffa mustasch - skänk en slant

Under maj månad pågår ju cancerfondens stora nationella Mustaschkamp. Även här hos Spelarfruarna mustaschar vi och just nu har vi ett gäng grabbar (varav tre som skickat in sina bilder) som sparar hår på överläppen.

Du kanske känner att mustasch inte riktigt är din grej, eller så kanske du helt enkelt inte kan få fram någon mustasch. Det fina är att för att skänka en slant till förmån för forskning om prostatacancer krävs ingen mustasch. Det kan alla göra.

Spelarfruarna har, som många andra, startat en insamling via Cancerfonden. Än så länge har 50 kronor skänkts via vår insamling. Skänk en slant du också! Pengarna går alltså inte till oss utan till Cancerfonden!

Och om du vill visa upp din mustasch kan vi varmt rekommendera att skicka en bild till [email protected]. Våra grabbar gör sitt tredje inskick nu på fredag, men om du känner dig modig får du gärna ansluta nu. Bäst mustasch får fritt välja ett pris från vår spelarfrulucka. 

C-laget rekar Havsvallen

Ikväll skickar vi ut vårt C-lag till Havsvallen för att reka lite innan måndagens drabbning. Det är alltså AIK Atlas - IF Trion klockan 19.00 som står på schemat för den fotbollssugne i afton.

C-laget ligger just nu på femte plats i reserv div 2 östra. Senast blev det vinst mot Eringsboda/Blåningsmåla och innan dess har laget en oavgjort och en förlust i bagaget.

När vi tjuvkikar på laguppställningen (som ligger i gästboken på Trions hemsida) så kan vi bland annat se att Koffa finns med och verkar göra comeback på planen.

19.00 ikväll på Havsvallen alltså.

Den hemlige krönikören

Så var det dags att ge plats åt Spelarfruarnas hemlige krönikör som har funderat och spekulerat. Denna gången är det det ideella arbetets betydelse som är på tapeten.


Vad vore föreningslivet utan alla ideella krafter? Inte mycket om du frågar mig. IF Trion som förening skulle förmodligen inte klara sig länge utan alla de personer som varje vecka lägger ner ett oräkneligt antal timmar, helt ideellt, på föreningen.

För många, som kanske inte drar sitt ideella strå till stacken, finns allt där det ska finnas som genom ett magiskt trollslag. Det ideella arbetet syns oftast inte så mycket utåt, men om det skulle försvinna så skulle det garanterat märkas direkt. Kiosken fyller inte på sig själv med godsaker, fakturorna betalar tyvärr inte sig själva heller och det hade nog inte varit många som hade betalat inträde till matcherna om det inte suttit någon i luckan. För att bara nämna en liten, liten del av allt det arbete som läggs ner.

Dessutom så är det ju faktiskt så att pengar tyvärr inte trillar ner från himlen och rakt in på IF Trions konto. Även om det hade varit betydligt bekvämare än att inventera, sälja lotter eller bygga tält på festivaler. För det är precis det vi gör när vi hjälps åt och arbetar för föreningen – ser till att det kommer in pengar på kontot som i förlängningen ger varmt vatten i kranarna, tejp i medicinväskan och nät i målen.

Principen ju fler man är desto roligare blir det, stämmer även när det kommer till ideellt arbete. Om alla drar sitt strå till stacken så behöver inte samma personer slita ut sig år efter år. Det är såhär det fungerar i en liten förening som IF Trion, man hjälps åt.

Tillsammans är vi tusen gånger starkare, glöm aldrig det.


Sponsorduellen

Så var då äntligen omgång sju färdigspelad och våra tippande sponsorer kan räkna ihop sina rätt. Inför måndagens match hade ju varken Mamma&Pappa eller Bergdala VVS lyckats skrapa ihop ett ända rätt. Mamma&Pappa gjorde dock en stark slutspurt och prickade in samtliga tre matcher på slutet. Mamma&Pappa vann alltså över Bergdala VVS med 3-2.



Vi säger stort grattis till Mamma&Pappa som gick segrande ur den här duellen.




Veckans hiss & diss

Veckans hiss & diss är komponerad av Spelarfru Malin Federley.

Hiss
Veckans hiss måste gå till den annalkande sommaren. Under slutet av förra veckan fick vi en liten försmak av vad detta kan betyda. Kjol, t-shirt och solbrillor under match istället för understället och vantarna som vi tyvärr fått använda lite väl frekvent under upptakten av 2010-års Blekingefyra.

Tänk de sommarkvällar när världens bästa fotbollslag spelar på Sjutsbygds IP, solen håller på att gå ner sådär så att man på läktaren inte ser någonting alls. I luften ser man alla dessa kryp som surrar runt. Underbart!

Diss
Här placerar jag alla dessa energisugande människor, alla de som inte kan dra på smilbandet någon gång ibland, de som bara ser alla livets negativa sidor (och aldrig de bra och härliga) samt de människor som inte kan bemöda sig att bemöta sina medmänniskor med värme. Fy för er!




Sponsorerna tippar

Just omgång 7 är lite utdragen och de sista matcherna spelas nu ikväll.
Men om man kikar lite på hur det gått för våra tippande sponsorer fram till kvällens matcher kan vi se att både Bergdala VVS och Mamma&Pappa lyckats med konststycket att inte ha ett enda rätt.

Det kan alltså bli spännande för sponsorerna ikväll och eftersom de har liknande resultat i två av tre resterande matcher kan det bli avgörande vad det blir för resultat i matchen Hasslö-Sillhövda. Mamma&Pappa tror på vinst för Sillhövda medan Bergdala VVS tror på oavgjort.

Spännande upplösning i sponsorduellen ikväll alltså.

Trionläger

För alla våra läsare med barn vill vi göra er uppmärksamma på att det är dags att anmäla barnen till årets trionläger.


Alla barn i åldrarna 4-18år är välkomna. Lägret hålls helgen 3-4juli. Vi startar upp på lördag kl 10 och avslutar söndag kl 16.

Övernattning uppe på idrottsplatsen natten mellan lördag - söndag sker i egna eller våra tält, klubbstugan kan användas för det minsta. Vill man sova hemma är detta helt okej men tala om detta för ansvariga ledare innan man avviker.

Priset för lägret är 350 kr och syskon 300 kr. I dettta ingår 1 T-shirt, 1 vattenflaska och 1 fotboll och all mat under helgen.

Betalningen sker på plats i samband med lägerstarten.

Anmälan lämnas till någon i Ungdomssektionen eller på mail [email protected]
I anmälan behövs: Namn, adress, storlek på T-shirt, född år, telefonnummer hem, telefon nummer under lägertiden, övrigt bra att veta t.ex. allergier, mediciner m.m.
Sista anmälningsdatum är 1juni

Vid frågor funderingar kontakta Lina Brynjebo 0734-202106 eller Jenny Färm 0708-459922


Bilder från Trion- Hörviken

Spelarfruarnas fotograf Lotta Törnström var självklart på plats på IP och förevigade 2-2-matchen mellan Trion och Hörviken.

Om man inte vill vara med på bild, eller om man skulle vilja använda någon av bilderna, är det bara att höra av sig till Spelarfruarna på valfritt vis.























Mustaschutmaningen - vecka 2

Mustascherna växer och vår mustaschutmaning rullar självklart vidare! Vi har fått in hela två mustaschnykomlingar som sparat och hoppar rakt in i dramatiken. Såhär ser våra mustaschpojkar ut vecka 2:

Nykomlingarna:



Veteranerna:
än så länge verkar det som att bara en av veteranerna håller ut?

Från insamlingen kan vi komma med de glädjande nyheterna att vi faktiskt fått in vår första gåva. 50 kronor har skänkts till vår insamling som är en del av Cancerfondens Mustaschkampen. TACK! Och vi vill självklart gärna uppmana fler att passa på att skänka en slant.

If Trion - Hörviken

Då var spelarfruarna på plats i vår fina spelarfru lucka. Idag har Lelle och Ninni fått äran att sända live på bloggen!
På planen har våra grön, vita herrar kommit ut och värmer upp så smått. Som vanligt ser det ut som killarna är super taggade!
På parkeringen kan vi se att Hörvikenspelarna har åkt buss hit idag, men dom gömmer sig än så länge i omklädningsrummet.

Nu en halvtimme innan matchstart gör Hörviken entre tillsammans med domarna.
Hörvikens tränare har hittat upp till kiosken och han var lite hungrig såhär innan match så han köpte sig två stycken korvar! Det gillar vi!

Laguppställningen för dagen ser ut såhär:

Ola.K
Salle  Pule Elias Pontus

Tobbe.J Timmy Alle Ola.G

Linkan Dennis

På bänken har vi Thomas, Björn P, Oskar, Håkan

Ella och Anna B gör våffelsmet för fullt

Nu radar lagen upp sig för att gå ut på planen och hälsa på publiken


Min 1. Avspark och Trion börjar med boll
Linkan får bollen och skjuter ett skott som går precis utsnför målet
Min 2 Jens bryter bollen till inkast som han senare nickar ut till nytt inkast
Min 3. Hörviken försöker pressa trion spelarna  men det löser våra killar bra genom att få bort bollen mot mittplanen. Frispark till trion tjugo meter från straffområdet läggs av salle o Ola.G avslutar men tyvärr utanför.
Min 4 och hörviken har ett anfall men slutar med offsidfe.
Min 5 Timmy fick gult men det är oklart om varför. ingen som riktigt förstod.
Min 6 Hörviken fortsätter att pressa med ett nytt anfall men vår backlinje sätter dom offiside ännu en gång. Födelsedagsbarnet Sara har nu kommit och vi sjunger en truddelutt för henne
Min 9 Nytt anfall för trion, tobbe vinner boll på högerkanten men misslyckas med sitt inlägg.
Gruff mellan timmy och en grönsvart spelare
Min 10. TTobbe J tar ett inkast som nästan ser ut somett inlägg, han kastar vääääldigt långt med andra ord.
Min 12. Frispark efter att alle har blivit nersprungen, 10 meter strax utanför straffområdet. ola lägger den mot mål men den rensas bort till inkast,
Min 13Hörviken får frispark som går mot mål och elias nickar bort den. Nytt anfall till trion och dennis fälls o får frisparken med sig, återigen strax utanför straffområdet. Ola g lägger den men får inte riktigt till sina frisparkar idag.
Min 15 Alle kommer fri med Hörvikens målvakt efter ett snyggt mottag, bollen rullar precis utanför vänstra stolproten.
Min 16 ofarlig frispark till Hörviken
Min 18 Pule går in och bryter ett anfall
Min 19 Dennis nickar fram bollen till Linkan, anfallet bryts.
Alle får en frispark emot sig.
20 min Timmy spelar fram till Dennis, Dennis hinner inte upp passningen.
Snygg framspel av Tobbe till Dennis, Alle får bollen för långt ifrån sig.
21 min Timmy styr upp ett det i backlinjen.
22 min Hörviken gör 0-1 på nick. Målskytt Stefan Olofsson
22 min Alle slår kompis pass till Pontus.
23 min Alle börjar finta i straffområdet.
Alles kläder kommer kräva kemtvätt för att bli rena efter denna matchen.
23 min Timmy ser ut att ha ont. Håkan värmer upp. Förmodligen ska timmy ut.
Min 24 Tobbe kommer fri efter en dribbling, passar till ola g. skottet går på en försvarsspelare o det är ruggit nära mål. Alle prövar på ett långskott men går långt över mål.
Min 25 Timmy ut och Håkan kommer in. Vänster knä går det rykten om att det är som spökar på timmy. I samma veva så skjuter Alle strax utanför mål
min 26 hörna som slås av ola g. han får tillbaka bollen. Linkan får på ett hårt skott men räddas av målvakten. Alle ligger ännu en gång men denna gången får han ont, men reser sig igen
Min 27 linkan brottas med tre hörviken försvarare men förlorar bollen.
Min 28 Linkan får en frispark emot sig. för att han slängde sig efter en försvarare.
Ny frispark o denna gången är det mycket närmre vårrt straffområde. bollen nickrensar bort frisparken.
Min 30 håkan blir nertacklad vid mittlinjen o får frispark med sig, alle träffar en hörvikenspelare som blir liggandes. Rykterna om timmys knä stämmer, för nu kommer han utlinkande från omklädningsrummet med bandage runt knät. Några minuter senare såligger hörvikenspelaren fortfarande kvar, han ser ut att ha väldigt ont.
Under tiden så kan vi se knattelaget börjar värma upp borta på b-planen.
Hörviken spelaren har rejält ont och får bäras ut från planen. vi hoppas på att det inte är nåt allvarligt.
Min 34 och spelet är igång igen.
min 35farligt framspel för hörviken men återigen är det offside.framspel av ola.g till dennis som får brottas med en försvare men stark som han är så lyckas han får iväg ett skott strax utanför målet.
Min 36. Alle o domaren är inte vänner idag o hörviken får frispark som skravnickas in vid ola.k vänstra stolpe.
0-2 till hörviken
Min.39 Alle får ta en massa fula smällar och tacklingar idag, men domaren vill inte se detta. Trion tappar bollen ganska mycket denna halvlek och får jaga mycket.
Min 40. Ola.g får en frispark med sig vid mittlinjen som slås mot målet, denta nickar till håkan som kommer fri med målvakt men bollen går precis utanför igen. vilken otur!
Min.42. Elias vinner boll men sen händer inte mycket mera.
Min 43. Linkan kommer med bollen och får frispark emot sig, för ingenting. Timmy är uppe på benen igen och småjoggar vid sidan.
Min 45. Inkast till Hörviken nästan nere vid vår hörnflagga som rensas bort av Alle med en benskyddsspark.
Min 46 och vi är inne på övertid i första halvlek, denta nickar ner till ola som passar linkan som skjuter på målvakten.
Min 47 och domaren blåser av första halvlek.

Vi sammanfattar denna halvlek med att Trion har mest boll men Hörviken lyckas sätta sina två chanser.
Nu tar vi en kort paus men är strax tillbaka igen!


ANdra halvlek.
Min. 1 Avspark av Hörviken.Som börjar pressa ganska hårt. Backlinjen får jobba, som ställer deras anfallare i offside
Min 2 frispark till Hörviken. Nickas undan.
Min 3 Ola spelar fram till Dennis som lyfter in till Pontus. Pontus försöker maga in bollen i mål.
Min 4 Nytt inkast till Trion som går till Dennis som snabbt får iväg ett skott mot mål som målvakten räddar.
Min 4 Dennis försöker åter med ett skott mot mål som målvakten räddar.
Min 5 Dennis vinner upp Olas framspel, på något konstigt viss får han frispark emot sig och även en tillsägelse.
Min 6 frispark till Hörviken utanför straffområdet. Rensas ut till hörna av Elias. Nickas bort av Linkan.
Irritation över domarbesluten på läktaren.
Min 8 inkast till Trion som rensas av Hörviken.
Min 9 Linkan får en frispark med sig, 20 m utanför straffområdet som Ola. G lägger. Går rätt igenom alla spelarna.
Min 11 Björn byter om tillfotbollsskor.
Min 12 Hörna till Trion. Går över alla anfallarna.
Min 13 Håkan värmer upp.
Spekulerar om Pontus gått upp på Tobbes plats och Tobbe ner på Pontus back position.
Min 14 spelar bollen ner mot straffområdet kort inlägg som Pontus går upp och nickar, målvakten boxar ut bollen.
Min 16 hörviken skjuter ett skott strax över ribban
Min 17 inkast till trion som blir till ett inlägg men går precis över linkans huvud.
Min 18 Salle kommer fri på kanten som gör ett perfekt inlägg till Dennis, men bollen går utanför
Min 19 TTimmy får en kanon pass  som han stänker rakt in i mååååååååååååååååååååååål!!!!!  1-2 är resultatet nu men vi hoppas på flera mål till trion
Min 22. Pontus ut och Håkan in. Timmy är uppe som anfallre och Dennis är nerflyttad på vänster ytter mittfält
Min 24 BJörn P börjar värma upp.
Min 25 Misslyckat hemspel som hörviken får tag på, men ola k gör en läcker benparad.
I samma minut får Håkan med sig bollen och lägger snyggt in den i höger kryss! Måååååååååål! 2-2 o spänningen är olidlig
Min 27 Nu pressar trion med ett nytt anfall, ola.g passar fram bollen till linkan, men blåses av för offside.
Min 29 Ännu ett snyggt anfall, ola.g startar en härlig löpning, fintar bort spelare till höger o vänster och får till ett skott, som tyvärr går rakt på¨målvakten.
Min 30 Linjedomaren väljer att kapa sig själv, Dennis prövar ett skott utanför som går strax över,
Min 32. Ola.g ut och Björn P in. Ser ut som dom spelar 4-3-3, speakern informerar om att noplen leder mot rödeby med 2-1.
Min 35 hörna till Hörviken, som baxas bort av Ola.K som även får en frispark med sig.
Min 36. Pule redar ut ett anfall o passar hem till Ola som skjuter upp bollen.
Min 37. Ola misslyckas med en utspark som fångas upp av Hörviken men får på ett löst skott på mål som Ola räddar.Nästa utspark går oxå till hörviken men räddas av elias
Min 38. Frispark till hörviken, endast tjugo meter från straffområdet, nickas strax utanför Olas mål.
Linkan nickar fram till Dennis som lobbar strax uanför mål.Bollen studsar på ribban! Otur!
Min 40. Fint framspel av Björn till Timmy men domaren blåser offside
Min 41 Linkan ut och Ola.G kommer in igen. Frispark till hörviken och salle får ett gult kort. oklart varför. Frisparken rensas bort av Elias. Trion spelar bra nu!
Min 43. Ännu en gång får Alle en frispark mot sig.
Min 44Farligt anfall från Hörvikens sida men Pule rensar,
Min 45. Björn skjuter utifrån men målvakten räddar, han gör ett nytt försök men målvakten räddar återigen!
Min 47 Övertid o Björn gör ett sista inlägg, men ingen där! Samma minut blåser domaren av matchen!
RESULTAT 2-2


Spelarfrupoängen idag går till:
3 poäng till Alle, för allt slit.
2 poäng till Salle för en stabil insats i backlinjen
1 poäng till Håkan förr ett supersnyggt mål

klappen på axlen får Timmy idag för en bra insats och sin envishet!

Vi tackar o bockar för idag och hoppas ni följer oss även nästa match!
Ciao!

Brunnsvallen

I onsdags var vi på plats på Brunnsvallen i Ronneby för att både titta på matchen och även passa på att inspektera arenan. O vi kan konstatera att vår upplevelse är positiv, precis som vi förväntade oss.

Det finns två olika läktare, bra av flera olika anledningar tex. om supportrarna skulle bli osams. Dessutom är det tak på en av läktarna , det finns alltså alternativ för dom som inte vill sitta o lapa sol.
Runt om planen går en löparbana, som man tvingas  ut på när man ska slå en hörna eller kasta inkast. Löparbanor = halt underlag vid regn och fotbollskor på fötterna. För den med extra mycket speed tycker vi att det är bra att det finns en "tjockmatta" som man kan landa i, ett minus är att när man väl landar i den så landar man i en vattenpöl.



Vi gjorde självklart ett besök i omklädningsrummet där vi hittar Pule framför speglen( när alla andra värmer upp så fixar Pule frillan) vi lämnar Pule åt sitt öde och tar oss vidare in, men dimman kom över oss, och så väl kameralins och glasögon immar igen. Ventilation?? Vi putsar upp vår syn och hittar ett tak i duschrummet, anno 1972, inte fräschast i stan (vad vi vet?) men på plus sidan hamnar ett lååååångt handfat med hela 5 stycken kranar där det bara är att rada upp flaskorna till våra herrar! I omklädningsrummet hittar vi också ett försök till sopsortering, men det verkar inte som att någon har förstått hur man gör.( vi har hört ryktet om att Björn P är grym på detta och kanske kan ha en undervisning )





På vägen ut upptäcker vi att man kan göra toalettbesöket till ett mycket trevligt besök, man kan nämligen ta med en vän. Det finns båda toa och pissoar i samma rum, med endast en liten vägg som avskiljare.

Med en snabb överblick så kan vi se att planen är i mycket gott skick, kanske till o med den bästa just nu, många verkar ha problem med lång vinter o solen som lyser med sin frånvaro.

Vi vill också ge ett stort plus till mannen med koll i båset som kom och styrde upp musik, lottdragning, el och resultat från dom andra matcherna! Ninni vill även ge ett eget plus till den snälla mannen för hans härliga röst!



Totalt får Brunnsvallen höga poäng. En stark 4 av 5 möjliga.


Idag söndag, är det match på spjutsbygds ip! matchstart 15.00. Be there!

2-2 för b-laget

Trions b-lag mötte idag Giffarna hemma på IPs gröna (?) plan i reserv division 1. Giffarna tog ledningen tidigt och trots att Trion jobbade sig in i matchen så var det bortalaget som kunde utöka ledningen och efter en halvlek stod det 0-2 på resultattavlan.

I andra halvlek var det Trion som skapade de farligaste chanserna och Tobias Fabbeke kunde också trycka in 1-2. Trions kvittering kom genom Dennis Törnström efter att Elias lagt en snygg pass till Björn som i sin tur spelade fram Fabbe som lägger den snett inåt bakåt där Dennis kommer och skjuter upp bollen i krysset.

Jakten på tre poäng inleddes och Trion hade ett bra tryck och många bra chanser mot Giffarnas mål. Men 2-2 stod sig och lagen fick alltså ett poäng var med sig.

Nästa match för b-laget spelas den 23 maj hemma på IP. Trion möter då Jämshög och matchen börjar klockan 15.00.

Kiosken i Ronneby

Under onsdagens bortamatch var det så dags för Brunnsvallens kiosk att bli inspekterad. Spelarfru Anna tog sig en tur till kiosken strax innan hällregnet gjorde entré.



I kiosken står en liten tjej som Heter Ebba. Hon kan erbjuda oss kexchoklad i godisväg. Lite skillnad om man jämför med vårt utbud. De hade inga kokta korvar, bara grillade kyckligkorvar.

Kiosken får ett plus för att de serverade varm oboy, perfekt om man vill värma sig och inte gillar kaffe. Till kaffet fanns det kakor att köpa, bondkakor och chokladbollar, för en billig peng.

Kaffet får inga toppbetyg från vår kaffepanel. Som max kan man få fem koppar och såhär säger kaffepanelen om kaffet i Ronneby:

Louise Dahlstedt


Nina Dahlstedt


Anne-Lie Edin









Sponsorduellen

I omgång sju av Blekingefyran är det lite av giganternas kamp här i vår sponsorduell. Mamma&Pappa möter nämnligen Bergdala VVS. Psykningarna från Bergdala låter inte vänta på sig: "Meddela "Mamma och Pappa" direkt att dom är utslagna", hälsar Warren Johansson.

Och såhär har sponsorerna tippat:



Som synes ganska lika gissningar, förlåt analyser, från Bergdala VVS och Mamma&Pappa så det kan bli en riktigt rafflande kamp det här.






TränarTomas har ordet

Inför söndagens match mot Hörviken har Spelarfruarna som vanligt fått några ord med TränarTomas.



Match igen på söndag, mot Hörviken. Vad vet du om motståndet?

Hörviken är ett lag med bra spelare men dom har verkligen inte imponerat och varit ojämna. Gustav i mitten är en bollskicklig spelare som helst inte ska få stå och mata bollar. Annars så gäller det att se upp med en taktik dom körde förra året i en match mot Jämjö. Dom la in höga bollar i mitten och gick upp i en 50/50 duell. Sen så var dom snabbt på plats när bollen damp ner och la ut den på ett mot kanten. Vet ju inte om dom kommer köra den grejen, men dom har samma tränare så det är ju inte omöjligt.

Vad kommer du ändra på och vilka erfarenheter ta ni med er från ronnebymatchen?

Man ska inte glömma att det är två lag som spelar och att det finns 11 andra människor som också vill vinna matchen. Ronneby är som tabellen ett bra lag och Ronneby borta är en av de svåraste bortamatcherna i serien. Men visst, från första halvlek vill vi inte ta med oss någonting. Vår sämsta halvlek i år med dålig rörelse, passningsspel samt att vi låg för långt ifrån dom och dom fick vända runt över hela plan. Uselt men det finns så klart förklaringar till det.

I andra halvlek såg det mycket bättre ut och det fanns avslut som var riktigt bra, men deras målvakt räddar både med lite tur och mycket skicklighet.Hade inte han varit i toppform skulle vi till och med kunnat vunnit matchen, men så är det.

Är söndagens startelva spikad?

Ja, den är spikad.

Hur ser vinnartaktiken ut?

Till och börja med så måste inställningen vara på topp så vi kommer rätt in i matchen. Annars så vill vi få upp Tobbe lite högre upp i banan ge våra forwards något att jobba med. Tobbe är en spelare med en väldigt stor potential.

Och ja, det går ju sådär med tippandet men det kanske är dags att få rätt nu då, hur går det i matchen?

Tror vi håller nollan. 2-0

Klädinsamling även på söndag

Stort tack till alla som skänkte kläder till vår kommande loppis vid den förra klädinsamlingen. Om du missade den så får du en ny möjlighet nu på söndag.

Från klockan 14.30 på söndag finns vi på plats och tar emot dina kläder! Villkoren är att det ska vara hela och rena kläder, skor eller väskor.

Vi återkommer med datum för klädloppisen.

Mustaschutmaningen

Eftersom vi vet hur förvirrande det kan vara med röda dagar såhär mitt i veckan vill vi påminna om att det är fredag imorgon och därmed dags för våra tre mustaschdeltagare att skicka in bilder på sina mustascher efter ännu en vecka.

Mustaschbilder skickas till [email protected]
Och eftersom vi inte är knussliga kan du fortfarande skicka in bild på din mustasch. Skynda skynda.

Sponsorduellen

 

Sponsormatchen mellan Ronneby Guldsmide och Rödeby Allivs är avgjord. De fick chansen att tippa resultatet i omgång 6 av Blekingefyran och när vi sammanställer resultatet kan vi konstatera att det är Rödeby Allivs som går segrande ur den här kampen med 2 rätt. Ronneby Guldsmide lyckades knåpa ihop ett rätt genom att hålla på Hasslö i deras match mot Mörrum. Allivs hade rätt både i matchen Kristianopel-Jämjö och matchen Mörrum-Hasslö.

 



Vi säger stort grattis till Rödeby Allivs som vann.

Denna tippomgång avgjordes ju på antal rätt och vi behöver därför inte ta till utslagsdelen med det antal mål som sponsorerna tippat på.

Ronneby - Trion i bilder

Våra grönvita grabbar åkte till Ronneby och Brunnsvallen för att spela match. Det blev inga poäng med hem, men bilder från vår fotograf Lotta Törnström blev det:













Om man inte vill vara med på bild eller om man vill använda någon av bilderna så är det bara att höra av sig till Spelarfruarna så ordnar vi det.




Ronneby BK - IF Trion

Brunnsvallen är intagen av Spelarfruarna. Spelarfruarna Ninni och Sara är redan ute på inspektionen av arenan, resultatet av denna kommer senare i veckan. När vi anländer idrottsplatsen blir vi varmt välkomnade av inträdespersonalen. Undra om det var fjäsk eller om de är så trevliga mot alla? =)

Trions lag har redan kommit ut på planen. De står nu i cirklar och försöker få upp värmen. Delar av Ronnebylaget är också ute på planen men där är det mer långpass och jogg.
Ur högtalarna strömmar Abba och "The winner takes it all".

Ser man i tabellen är Ronneby BK uppe på en andra plats och har än så länge inte förlorat i 2010 års upplaga av division 4. Trion har blandat friskt 2 segrar, 2 förlorade och en oavgjord. Ska Trion kunna hota Ronnebys förlustfria svit?

Löparbanorna är hala och vi hoppas att spelarna är medvetna om det. Vi vill inte ha några skador utanför planen.

Micke P är en riktig retsticka! Först bråkade han med Pontus (Pontus är en rutinerad lillebror) som inte bryr sig, då går Micke på Timmy istället och fejkslår honom i huvudet. Kan det kanske vara så att Micke är den som ska få igång spelarna innan match så att de blir lite tjuriga?

Nu är Trions uppvärmning igång på riktigt. Vi kan se att Alle är med i startelvan och att Elias är tillbaka efter sjukdom.
Ninnis penna ramlar ner i springan på läktaren.

Idag är det Jonny Andersson från Bromölla som dömer. Till sin hjälp har han Peter Blomqvist och Percy Stark. Spelarfruarna har redan fått sig en pratstund med dessa och profilbilder undanbedes idag.
Spelarfruarna har hört ryktet att en av bröderna Hasani ska saknas idag och vi kan konstatera att det är Besart som saknas (enligt laguppställningen i våra händer). Det är även Ronnebys bästa målskytt, detta kan vara en fördel för de grönvita. 

Vi får även rapporter från hemmaplan och enligt uppgift åskar det mastigt mycket och spöregnar. Vi hoppas att det vädret stannar där borta, men om inte så är vi extra glada för taket över huvudet.

Pontus har anammat Pules bakochframstil när det gäller hur de bär de fina rosa västarna.

Trion börjar idag med följande lag:
              Ola
Salle  Elias  Pule  Pontus
Ola G  Alle  Micke  Tobbe J
      Linkan  Timmy

Avbytare:
Dennis, Björn, Fabbe

Grabbarna har gått in i omklädningsrummet för den sista uppladdningen och vi väntar med spänning på att matchen ska dra igång. Trionsupportrarna sitter samlade som vanligt och fyller i alla fall en fjärdedel av läktaren.

Stor eloge till speakern som som första speaker lyckas uttala Elias efternamn rätt.

Matchen är igång.
Min 1: Matchens första frispark till Trion mitt på planen efter att Micke fått en tryckare.
Min 2: Första läget går till Ronneby som får en spelare helt fri en bit från Trions mål, han är dock offside.
Min 3: Ola får fånga upp bollen sedan Elias glidit förbi boll och spelare.
Min 4: Trionspelarna får i sista stund stopp på Ronnebys nummer 10 som kör slalom mellan trionspelarna en lång stund.
Min 6: Timmy slår en lurig höger utsida, så lurig att ingen annan trionspelare är med på den och bollen rinner ut till inspark för Ronnebys målvakt.
Vi får oroväckande rapporter om att det inte ska finnas något godis i kiosken, men mer om detta i kioskreportaget som kommer i veckan.
Min 8: Olas utspark på rullande boll går rakt till en ronnebyspelare och pappa Lindqvist fick dagens första utbrott.
Min 9: Vass chans till Trion när Timmy först kommer för långt ut på vänsterkanten, lägger in bollen längs marken. Där på andra flanken finns Tobbe J som slår ett inlägg till Linkan. Han nickar bollen bara en hårsmån från målramen.
Min 11: Nummer 8 i Ronneby gnäller till sig ett personligt samtal inklusive pekande finger från domaren.
Från balkongerna på andra sidan kan man säga att de boende har första parkett.
Min 13: Timmy och Tobbe J skakar fram ännu en vass chans till Trion. Bollen rinner dock ut till hörna. Hörnan blir hög och lång och ingen vitgrön når den.
Min 15: Tobbe J och Alle möts på mitten och man kan säga att de verkligen möts, det blir en höfttackling a la hockey.
Min 16: Ronnebys lagkapten tar sig fram, lossar skott och bollen går in. 1-0 till Ronneby.
Henriks största fanclub har nu kommit igång på läktaren. Klädda i rosa och med ljusa stämmor försöker de göra sina röster hörda. Kan även tilläggas att de står framför oss utan att för den sakens skull skymma, medellängden är ca 1 meter.
Min 19: Farlig chans till Ronneby sedan de kommit runt på vänsterkanten och sedan spelar in bollen fint i mitten. Pontus och Ola avstyr med gemensamma krafter anfallet.
Min 21: Ännu en farlig chans till Ronneby på ett inspel från andra kanten. Elias styr ut bollen till hörna. På hörnan hoppar Tobbe J högst av alla och nickar bort bollen.

Vi får rapporter om att matchen i Sillhövda är avbruten på grund av kraftig åska. De hann spela 7 minuter innan de fick bryta matchen vid ställningen 0-0

Min 24: Elias och Ola missar i kommunikationen och Elias nickar ut bollen till hörna. Hörnan blir farlig, med en lurig skruv och på andravågen är det en rödklädd som når högst, bollen går dock utanför.
Min 25: Ola får en bakåtpass som studsar upp i knähöjd och på utsparken nuddar bollen också en framrusande ronnebyspelare.
Min 27: TränarTomas manar på trionspelarna från kanten och är framme vid linjen och viftar och gastar.
Min 28: Timmy får en djupledsboll, men faller i närkampen i straffområdet.
Min 29: Timmy visar på fin styrka vid linjen när han helt enkelt bara sätter i fötterna och håller emot.
Min 30: Trion har problem att få bort bollen, när de försöker rensa så går bollen rakt på ronnebyspelarna. Till slut får de dock iväg bollen.
Min 31: Hörna till Ronneby, Salle är dock först på bollen denna gången.

Just nu är det mest böljande spel fram och tillbaka utan några direkta farliga chanser.

Min 36: Salle går in i en närkamp så att det smäller högt upp på läktaren. Men ingen fara med den mastige högerbacken.
Min 38: Elias nickskarvar till Ola, i nicken splashar det från Elias huvud och vi har hört att det regnar där ute.
Min 39: Ronneby ökar på sin ledning till 2-0 efter att Trion inte lyckas få bort bollen. En ronnebyspelare får stå helt själv mitt framför Ola och behöver bara lägga in bollen.
Min 40: Timmy är tokstark till höger utanför straffområdet och ser till så att Trion får en frispark och Ronneby en varning. Ola G lägger frisparken mot första stolpen där ronnebyspelarna kan rensa bort bollen.

Trion har inte riktigt fått igång något spel i den första halvleken, man får mest jaga boll och lyckas inte med passningarna när de väl får tag på bollen.

Min 45: Varning till Pontus efter att ha tacklat ner en ronnebyspelare på mittplan. Det är också det sista som händer i hälvleken.

Spelarfruarna får agera lottdragare och kontrollanter i dagens lotteri. Vilket heders uppdrag!

Resultat övrig matcher:
Atlas - Hörviken 2-1
Giffarna - Rödeby 2-1
Högadal - Jämshög 2-1
Mörrum - Hasslö 0-2
Sillhövda - Asarum 1-1 (Matchen har tydligen återupptagits)

Avbytarna är uppe och värmer. Trions avbytare värmer hårdast, byte på gång?

Ronnebys speaker har en alldeles underbart härlig röst, som Spelarfru Ninni sammanfattar det hela:
- Han skulle man vilja höra när han läser Bamse.

Bollkallarna behöver också paus. Den närmast oss byter ut sina vantar mot en glass.

Till dagens match har en del ryggsäckar fått följa med. I halvtid tittas det djupt ner i botten på dessa.

Fabbe gör sig redo för inhopp så även Dennis. Det beryktade monsunregnet börjar göra entré. Spelarfruarna sitter säkert under tak på den fina läktaren. Läktaren är så gemytlig att läktarbråk lätt skulle kunna uppstå.

Min 45: Dennis in, Linkan ut och Fabbe in, Micke P ut.
Min 45: Ronneby får frispark tätt utanför straffområdet. Slår den snabbt. Ola får rädda ut till hörna som leder till inspark via nick.
Min 47: Tobbe J tokklackar till Alle, snyggt!
Min 49: Pule når bollen precis innan RBKare kommer fri. Pule ramlar senare över bollen och får handen mot bollen. Frispark som går utanför.
Min 50: Dennis slår en snygg pass ut till en fri Ola G som går på kanonskott, målisen är med. Ola G får en ny chans men målvakten är även där. Bollen går till Tobbe J som slår ett lurigt skott. Hörna, resultatlös.
Giffarna - Rödeby 3-1.
Min 52: Elias gör en snygg nedtagning.
Min 53: Bollen går in i omklädningsrumsskugga.
Min 53: Tobbe J slår en fin djupledare till Dennis. Uffe Edin har fått fnatt och skriker "SKJUUUT" varenda gång Trion är på offensiv planhalva.
Min 54: Fabbe har vunnit ca 90% av nickduellerna sedan han kom in men å andra sidan var det det han tränade på vid uppvärmningen.
Min 55: Trion har fint spel från kant till kant. Resultatet blir inspark för Ronneby.
Min 56: Ola G får 4 personer på sig. Det får han ju ta som en komplimang.
Min 58: Timmy snor nästan bollen i straffområdet hos Ronneby.
Min 59: Ronnebyare skjuter över målet.
Min 59: Timmy irriterar åter i straffområdet. 
Min 60: Skott utifrån mot Olas mål, tätt utanför.
Min 60: Ola G lägger in en boll mot straffpunkten. Dennis skjuter på volley, precis över.
Min 61: Läktarbråk! Jörgen vill stå upp men det vill inte Trionsupportrarna som sitter bakom. Han blir bryskt satt på plats.
Min 62: Bollkallarna har det hektiskt just nu bakom Trionmålet då bollarna slås högt över mål.
Min 63: Tobbe J slår en pass till Fabbe som tar sats. På rullande boll slår Fabbe till. Bollkallarna bakom Ronneby målet får också att göra. Bollen hämtas ända bort på b-planen.
Min 68: Trion får frispark till vänster om straffområdet. Nickas bort.
Högadal - Jämshög 3-2
Sponsorfru Jessica hjälper Spelarfruarna med Dennis logga. Det är nämligen så att Bergåsa ljud & ljus har ny logga.
Min 69: Ola gör publiken nervösa när han tar ner bollen på bröstet och vrickar den lätt till sin back.
Min 70: Pule fäller anfallare. Får gult kort.
Min 73: Tobbe J får bollen, skjuter lite på halvvolley och bollen går en millimeter från krysset. Ett sus genom publiken. 
Högadal - Jämshög 4-2
Speakern har det hektiskt. Telefonen ringer hela tiden.
Giffarna - Rödeby 5-2
Min 75: Salle crosscheckar. Frispark Ronneby.
Salle vänsterprasslar, håller hand med Ronnebyare. Vad ska Anna nu säga?
Min 76: Ola räddar ett skott.
Atlas - Hörviken 2-2
Min 76: Pontus och Elias täcker tillsammans när Ronnebyare skjuter.
Min 77: Hörna Ronneby. Hörnan nickas ort.
Min 78: Fabbe gör sin hundrade nick idag.
Min 79: Hörna Trion då Ola G försöker tråckla sig förbi. Ola får en benskyddsträff när han slår hörnan.
Min 82: Timmy kraschar i sandgropen efter att ha försökt rädda bollen kvar i spel.
Min 83: Alle gör en snygg kroppsfint.
Min 84: Hörna Ronneby. Salle nickar bort.
Bollarna rinner iväg. Tiden rinner iväg.
Min 86: Pontus J hinner ifatt en galloperande motståndare.
Min 87: Hörna Ronneby. Hörna igen. Fabbe....ja just det, nickar bort bollen.
Min 88: Björn in, Tobbe J ut.
Min 88: Elias är på topp.
Min 88: Hörna Trion. Fabbe nickar i stolpen.
Min 90: Ola räddar.
Min 90: Björn nickar mot mål. Målvakten tar bollen.Matchen slut.

Spelarfruspoäng:
3 poäng: Pontus J
2 poäng: Fabbe
1 poäng: Pule
Dagens klapp på axeln får Tobbe J.

Värm upp med oss

Här kan du värma upp med Spelarfruarna inför kvällens match med liveblogg. Givetvis behöver man värma upp fingrar och händer för att kunna få ut maximalt av bloggandet. 

  
Fingrarna måste stretchas


     
Fingrarna är viktiga i live-bloggandet. Sträck och böj.

   
Knyt handen, håll och släpp.


Spänn handen samtidigt som du öppnar den.


 
Handleden måste även den värmas upp. Vi snurrar handen.

Ikväll är det match igen för herrarna i division fyra. Då besöker vi Ronneby BK och Brunnsvallen. Om du inte kan komma finns matchen givetvis i bloggform här hos oss.






Mustaschutmaningen - Fler mustascher

En mustasch till har trillat in till Spelarfruarna och det är nu alltså tre deltagare i mustaschutmaningen. Om du inte skickat in din mustasch än så är det hög tid. Andra bilden vill vi ha nu på fredag (14/5). Din fina mustaschbild skickar du till [email protected]

Anledningen till vår mustaschutmaning är ju att maj är den stora mustaschmånaden då den nationella Mustaschkampen drivs av Cancerfonden. Läs mer här

Den tredje mustaschen:



De två tidigare mustascherna:


Sponsorduellen

                                


I omgång sex av Blekingefyran möts Ronneby Guldsmide och Rödeby Allivs i en rafflande duell.

Ronneby Guldsmide startades under hösten 2003 av Kim Färm. Idag har företaget fyra anställda inklusive Kim själv. Det roligaste, enligt ägaren, är att sitta ned med kunden och designa smycket. Det är roligt och göra något personligt som de är ensamma om, en unik vigselring eller bevara ett fint minne av ringar som gått i arv i familjen men som ändå blir modernt. Jag vill göra smycken som används dagligen.
 
Varför sponsrar Ronneby Guldsmide just IF Trion? 
- Jag bor i Spjutsbygd och det finaste vi har och som gör oss mest stolta är våra lag och föreningen som binder ihop byn. Det vill jag vara med och bidra till.

Ronneby Guldsmide har under hela maj ett erbjudande till Trionmedlemmar. Visar man sitt medlemskort när man är inne i butiken och shoppar får man 10% rabatt.

Rödeby Allivs är matbutiken som ligger mitt i Rödeby. Butikschefen Mats Carlsson var tyvärr inte på plats när tippandet skulle utföras så han fick skicka sina medarbetare Carina och Lena. Allivs har ca 10-15 anställda och har som Carina och Lena säger: - "Alltid funnits".

Tjejerna som tippar kanske inte har järnkoll på just Blekingefyran utan man går mer på känn när man tippar så som "Där bor mina föräldrar" och "Mina pojkar brukar vinna över det här laget". Det återstår att se vad som är bästa metod.



Ronneby Guldsmide tror att det i omgång sex av Blekingefyran kommer bli 23 mål medan Rödeby Allivs tror hårt på 13 mål, ganska målsnålt med andra ord. Efter i morgon kväll vet vi svaret, vem går vidare till nästa omgång av "Sponsorerna tippar"? 

 







 

 


Veckans hiss & diss

Denna vecka är det Spelarfru Ida Melin som hissar & dissar de senaste händelserna.


Hiss
Veckans hiss går till TV 4:s "Fuskbyggarna", Martin Timell och Lennart Ekdal. Tillsammans med byggexperter och jurister hjälper de familjerna att rätta till fusket och ställer de ansvariga hantverkarna mot väggen.

Martin Timell hjälper, tillsammans med ett team av byggexperter och jurister, de utsatta familjerna att hitta felen och rätta till dem medans Lennart Ekdal ställer de ansvariga hantverkarna mot väggen. Ekdals detektivarbete tar honom i vissa fall utanför Sveriges gränser, och leder till dramatiska konfrontationer.


Diss
Veckans diss går till de kringresande asfalltsläggarna som erbjuder asfaltering och plattsättning. Dem har setts till i Smedby nu i helgen och det här är ett återkommande problem varje sommar. Det sällskap som nu kommit består av ett 20-tal fordon och ett femtiotal personer, hela familjer, från Irland.

- Det är barnen på tio-tolv år som ringer på hos folk och frågar om de är intresserade, säger Roland Carlson som har råkat ut för dessa människor. En del nappar på erbjudandet och ofta blir det problem med sprickor i asfalten en tid efteråt. Ofta görs aldrig något ordentligt underarbete.




Inför matchen med TränarTomas

Som vanligt svarar TränarTomas på Spelarfruarnas frågor inför nästa match. Och just nästa match spelas ju nu på onsdag, på Brunnsvallen klockan 19.00.



Då var det matchdags igen redan på onsdag, ett tufft spelschema. Hur fungerar det för laget?


Ja, det är mycket matcher nu då vi är igång med 3 lag. Men det är bara kul. Edin, BG och alla lagledarna gör ett kanonjobb med b- och c-laget och det flyter på bra. Det blir inga problem för laget utan jag hoppas att alla tycker det är kul att spela matcher. Vi tar bort träningen på tisdag, så vi kör bara två träningar denna vecka så det ska vara lugnt.

Vad tar ni med er från 1-1-matchen mot Högadal?

Jag tycker vi gör en bra match med de förutsättningar som var med blåsten. Speciellt i första halvlek då vi hade vinden i ryggen anser jag att vi borde avgjort matchen. De hade en del giftiga chanser i slutet men som helhet tycker jag vi är det bättre laget.

Ronneby har ju börjat riktigt bra och ligger tvåa, hur ser taktiken ut inför onsdagens match?


Jag tycker att vi har visat att vi kan spela jämt med alla lag och det gäller nog mot Ronneby också. Som tabellen visar är Ronneby ett bra lag med bröderna Hassani i spetsen. Men jag är övertygad att dom har respekt för oss och att vi kommer stå upp bra.

Blir det några förändringar eller överraskningar i laget på onsdag?


Jag kan bara konstatera att vi har en intakt trupp till på onsdag vilket innebär en härlig konkurrens på flertalet av platserna. Spelarna kommer att få visa på träningen vem som ska starta. Den starka truppen möjliggör även till att kunna förändra en eventuell matchbild då vi kommer ha tillgång till spelare med olika egenskaper.

Tränar ni extra mycket på något innan onsdag?

Träningen idag måndag kommer bestå av tempo och närkamper. På matchen kommer tempot som vanligt bli högt med mycket spring och kanske inte så mycket ordnat spel, men det är en spelform som passar oss bra. Men det gäller att vi kan hitta bra kombinationer även i ett sådant spel, vårt mål mot Högadal tycker jag är ett bevis att vi är på rätt väg.

Och så till sist, en gissning på resultatet kanske?

0 rätt på fem matcher gör att självförtroendet inte direkt ligger på topp. Nån känsla säger 3-1 till Trion, hoppas den stämmer.




C-laget

C-laget spelade inte mindre än två matcher förra veckan. I onsdags spelades den uppskjutna matchen mot Ramdala IF. Spelarfruarna har hört att en Dahlstedtarna halkar i eget straffområde och lyckas få bollen i famnen, straff! Snygg räddning, kanske skulle satsa på en målvakt karriär?
Trion förlorar tillslut matchen med 1-3 efter mål av återvändaren Alexander "Alle" Latvaletho.

Under lördagen spelades matchen mot skogskonkurrenterna Blåningsmåla/Eringsboda. Trion vann med 4-1 med mål av Mikael "Kurre" Karlsson 2 mål, Mathias "Kjelle" Dahlgren och Patrik Nilsson.

En dag med...

Återigen kommer här "En dag med..." och denna gången är det "pappan" i laget Thomas "Stockholmar´n" Andersson vi får följa.


Klockan är 02.00...dags att stiga upp och åka till jobbet.


Framme vid anstalten, jobbet alltså.


När Thomas kommer hem runt middagstid brukar han lägga sig på den underbart sköna soffan och sova ett par timmar.


Thomas och sambon Madde Karlsson har skaffat sig ett litet gulligt hus i metropolen Spjutsbygd. De stormtrivs!


Det är ett litet renoveringsobjekt de köpt så varje dag försöker de göra lite grann på huset.


Här ser vi Thomas älskade sambo Maddde och den hyperaktive katten Maja.


Lite trädgårdsarbete blir det också mellan varven. Här ska paret anlägga ett potatisland. Tydligen har de förra ägarna haft just denna hörna till skräphörna då de hittills har hittat bildelar, 2 parasoller, en solstol, lite järnrör och 2 bowlingkäglor!


3 dagar i veckan är det träning på Spjutsbygds IP. Dock kan Thomas bara träna varannan vecka på grund av jobbet men, enligt honom själv, så räcker enbart talangen långt för honom...


Han älskar att spela tv- och dataspel och ger honom även avkoppling. Just nu är det väldigt mycket "Bad Company 2" som gäller.

När klockan börjar närma sig 21.00 är det dags för Thomas att krypa till sängs, man måste ju orka morgondagen också.

En helt vanlig dag i Thomas Anderssons liv.


Vinst för b-laget

Det blev vinst för IF Trion i reserv division 1 idag på bortaplan mot Kristianopel. Slutresultatet skrevs till 0-4 efter att Dennis Törnström gjort ett äkta hattrick i första halvlek.



Trions startelva idag:

Linus
Pontus L   Palle   Björn   Gusten
Danne L   Alle   Thomas   Oscar
Dennis   Micke P

På bänken:
Salle, KHP och Kjelle

Trion kom igång bra i matchen med det skulle dröja nästan en halvtimme innan Dennis påbörjade sitt målskytte. 1-0 och 2-0 kom tätt efter varandra och var också väldigt lika. Djupledsboll, Dennis springer ifrån backlinjen och lägger in bollen.

Kristianopel fick en frilägesutvisning tidigt i matchen sedan Dennis kommit fri och blivit neddragen strax utanför straffområdet.

I Kristianopels backlinje fanns Mattias Alvén som vi kunde se i de grönvita kläderna på försäsongen. Alvén stod för en hejdundrans kapning av Micke P i slutet av första halvlek och blev då varnad (i slutet av matchen fick Alvén sitt andra gula kort och Kristianopel sin andra spelare utvisad).

Även Micke P passade på att fylla på sin hög av gula kort. Idag blev han dock inte varnad för att ha spelat fult på något sätt utan för att ha gjort något så dramatiskt som att sparka iväg bollen efter avblåsning.

Andra halvlek blev betydligt mer avslagen än den första. Trion hade mest boll, men såg ganska nöjda ut med 3-0 och inga superfarliga chanser skapades.

Efter 35 minuter får Trion dock en frispark. Gusten stegar fram, bollen räddas av målvakten men på returen håller Danne L sig framme och petar in 0-4.

Båda inhopparna Salle och Kjelle verkade vara målfarliga och mot slutet av matchen blev det både skott i ribban och bra nickchanser för de båda. Salle hade även en chans där det i stort sett bara var att peta in bollen, men hans backfot var inställd på att få bort bollen istället och han lyckades inte göra mål.

Slutresultat 0-4 alltså och nästa match för b-laget spelas hemma på IP mot SGIF/Giffarna på lördag (15 maj)


Sponsorduellen



Veckan har varit full med psykningar från båda håll men nu är det avgjort. Efter fredagens matcher trodde båda sponsorerna att det var TA-Gräv som kammat hem segern. AC EL grattulerade till och med till segern, något som måste svidit i det Nillssonska skinnet. Det roliga är ju att båda sponsorerna hade fel.

Det är nämligen AC EL som går vinnande ur denna duell. Efter att båda haft tre rätt i själva tippningen fick det hela avgöras på målskillnad. AC EL tippade 31 mål i omgången medan TA Gräv var lite mer blygsam på sina 24 mål. Nu är det inte bättre än att denna åttondelsfinal har avgjorts på minsta möjliga marginal, ett enda mål! I omgången gjordes det nämligen 28 mål vilket gör att AC El var närmast. Hade omgången däremot slutat med 27 mål hade TA Gräv varit närmast. Så kan det gå.




Spelarfruarna grattulerar AC EL till segern!

Bilder Trion - Högadal

Spelarfruarnas fotograf Lotta Törnström var såklart på plats på Spjutsbygds IP när Trion mötte Högadal. Såhär såg matchen ut genom hennes kameralins:











Om man inte vill vara med på bild så att det bara att höra av sig till någon av Spelarfruarna, så ordnar vi det. Samma sak gäller om man vill använda någon av bilderna.




Mustaschutmaningen - första veckan

Första inskickningen av mustaschbilder var som sagt i fredags. Vår mailbox har inte direkt svämmat över, men två mustascher är bättre än inga mustascher. Som det heter.

Om du helt missat vår mustaschutmaning så kan du fortfarande hänga på. Skicka in din första bild så snart du kan och häng med på bild nummer två nästa fredag (14 maj). Bilderna skickas till [email protected].

Utmaningen pågår till och med den 28 maj och efter det korar vi snyggaste mustaschen. Den som utses till "Mannen med snyggast mustasch" vinner valfritt pris från vår spelarfrulucka i kiosken på IP.

Men. De två första mustascherna kommer här:
(fritt fram att gissa vilka de tillhör)




Comeback för Dennis

Förra årets skyttekung i IF Trion, Dennis Törnström, gör på söndag comeback efter att ha varit borta från spel i 6 veckor på grund av en nyckelbensfraktur.



På söndag är det IF Trions b-lag som möter Kristianopel på bortaplan och den comebackande skyttekungen är, efter att ha missat hela inledningen av seriespelet, riktigt sugen på spel.
- Så sugen som jag är på att spela nu var det nog längesedan jag var. Vi har bättre lag och bättre motstånd i år och det gör att vi har många roliga matcher framför oss, säger Dennis.

Att precis ha läkt från en nyckelbensfraktur skulle ju kunna göra att en viss nervositet smyger sig in, men Dennis har än så länge inga fjärilar i magen.
- Nej jag har varit mer nervös på alla matcher jag varit och kollat på. Och när det gäller axeln så behöver jag ju kanske inte gå in direkt i de tuffaste duellerna med just den sidan.

Hur tror du det går på söndag?
- Vårt b-lag är riktigt bra i år så jag tror att vi kommer vinna matchen. Och förhoppningsvis kommer första målet för min egen del i seriesammanhang denna säsongen.






Dagens födelsedagsbarn

Timmy Andersson fyller 24 år idag!!

 

Många grattis från Spelarfruarna.


IF Trion - Högadals IS

Laddningen för match är i full gång! I högtalarna spelas "fotbollsmusik", på parkeringen står Trensum buss och i kiosken förbreder damerna kaffe, korv och godis.
Dagens väder är kanske inte det bästa, ca 6 grader ovanför nollan, betydande vind och regnet hängandes i luften.
Man får hoppas att grabbarna värmer upp ordentligt så Spelarfruarna slipper se sträckningar i ljumskar och dylikt.

I kiosken råder stor förvirring över en walkietalkie som ligger här och pratar. Vem är det som pratar??
Lasse D går in (från okänd plats) med tydlighet i rösten:
- Sluta lek med radion!

Nu, nu händer det som Trionhjärtat väntat på, Alle tar sina första uppvärmningssteg iklädd matchdress på planen.

Båda lagen tar sina första stapplande steg, de ser lite frysna ut.
Den enda (hittills) som är iförd short är Ola Gunnarsson.

Speakern har läst upp laguppställningarna. Nu väntar vi bara på lagen.

Det känns som att kaffe och korv kommer gå som smör i solskenet i just brist på solsken.

Splarfruarna håller på att sätta eld på kiosken men det reder sig.

Dagens laguppställning:

Ola

Salle   Björn P   Pule   Pontus J

Tobbe J   Håkan   Micke P    Ola G

           Timmy    Linkan

Avbytare: Alle, Fabbe, Daniel L

Elias saknas som vi ser, enligt uppgift är han förkyld men på plats.

Domare: Joakim Karlsson som assisteras av Ola Samuelsson och Stefan Norrman. Huvuddomare Joakim har shorts, kortärmat och mössa!

Matchen är i gång!
Min 1: Björn P gör sin första brytning.
Min 1: Hörna Trion. En lång hörna som når Björns huvud. Bollen tar på någon och går ut till Salle som laddar kanonen, det blir någon slags snurrboll som går till inspark.
Min 2: Bakåtpass från Björn till Ola där Ola är pressad och slår bollen mot läktaren.
Min 4: Högadal går till attack. En spelare får komma helt oattackerad i mitten men i sista passen slår han bollen för långt. Olá plockar upp.
Timmy är för dagen kapten.
Min 4: Tobbe J gör något slags magplask på halva planen men är uppe snabbt.
Min 6: Linkan går på skott utifrån men bollen gå på sidan av stolpen.
Min 8: Linkan snor åt sig bollen av en back och lägger in den i straffområdet. Bollen bort.
Min 9: Hörna Trion. Ola G slår bollen mot första stolpen. Där står Tobbe J som nickar bollen på målvakten. Mycket flipper men sen går bollen ut ur straffområdet.
Min 11: Timmy nickar en boll vidare till Linkan att springa på. En Högadalsback kommer emellan och lägger til hörna. Ytterliggare en farlig hörna från Ola som rensas bort.
Min 12: Micke P kapar och matchens första varning är ett faktum.Följande frispark går in i straffområdet där den stöter på Björns huvud inte mindre än två gånger innan bolln försvinner.
Min 14: En Högadalsspelare vänder in i straffområdet men Ola kan rädda.
Min 14: Ola G försöker på volley men utanför.
Efter en kvart av matchen är det Trion som har mest boll.
Min 18: Linkan slår en pass till Timmy som tyvärr får den på klacken.
Min 20: Micke P slår en djupledare men den blir lite, lite lång.
Trädgårdshandskarna är heta även denna match.
Min 23: Tobbe J slår ett lurigt inlägg. Trionspelarna skriker efter hands men ingen åtgärd från domaren.
Min 25: Ola G springer offside för andra gången på lika många minuter.
Min 26: Trion stressar Högadal redan i uppspelsfasen vilket  verkar stressa.
Min 27: Dagens högsta (hittills) står Högadals målvakt för, när han på en utspark slår bollen rakt upp.
Min 28: Micke P stegar upp fr en frispark på halva halva. Trionsbänk klappar igång honom. Spelarfruarna gissar att de är tagna av skottet från förra matchen och vill se en återupprepning. Det blir det inte.
Min 29: Timmy får skjuta innanför straffområdet. Rebecka P tror det blir mål och jublar lite men finner sig snabbt.
Min 31: Micke P åker på en riktig tunnel i eget straffområdet men det löser sig ändå.
Min 32: Tobbe J vinner boll tre gånger men när han får tre Högadalsspelare mot sig blir det för svårt.
Min 33: Högadals målvakt tar bollen precis innan Timmy får huvudet på den samma.
Spelarfruarna hoppasnu att Benny Slätt nu kan se referatet.
Min 38: Tobbe J tar ner bollen på bröstet i straffområdet och försöker sig på ett skott. Bollen går utanför.
Nina Dahlstedt studsar förbi med sin supersöta mössa.
Susse smyger förbi och försöker göra sig osynlig...
Min 39: Timmy vrider och vänder i straffområdet. Får i väg ett vasst skott, målisen tippar till hörna. Resultatlös.
Fabbe "vinkorken" Fabbeke springer på andraidan. Oklart om det är uppvärmning eller ett försök att skaka av sig istapparna som bildats.
Min 42: Högadal tar sig in i Trions straffområde. Det blir lite halvfarligt men Pontus J kan rensa. 
Min 43: Nu är det Pules tur att rensa i straffområdet.
Min 44: MMMMMÅÅÅÅLLLL!!!! 1-0 till Trion. Linkan försöker sig först på en tåfis men målisen är där, lämnar retur och där är Linkan igen.
Halvlek.

Jämjö - Giffrana 2-2
 
Vinst nr på dagens två lotterier dras.

IF Trions egna kampsång spelas ur högtalarna, text och musik T. Edin.

Lagen kommer ut på planen igen.
Andra halvlek drar igång.
Jämjö-Giffarna 3-2.

Inga byten i Trion.
46 min: hörna till bortalaget. Ofarlig.
48 min: Björn P rensar ut till inkast.
Mycket spel på mitten av planen.
50 min: skott långt utifrån som foträddas av Ola K, returen till Högadal spelare men Ola är snabbt ute och plockar den.
52 min: Timmy kommer fri med målvakten, Högadals målvakt gör en räddning med fötterna.
53 min: Skott av Högadalspelare strax utanför Olas vänstra stolpe.
54 min: Linkan ut, Fabbe in. Tobbe J går upp som forward.
55 min: Pontus J går in med kroppen och avstyr ett anfall.
Alle kommer in, Micke går ut. Välkommen tillbaka Alle!
57 min: Timmy tar sig förbi på höger kanten, passningen till Tobbe bryts av försvarare.
60 min: Alle går in och bryter ett anfall. Håller undan Högadal spelaren, starkt.
61 min: Fabbe slår ett långt inlägg från högerkanten. Går över alla spelare framför målet.
62 min: Ola G gör ett snyggt framspel till Pontus, bryts av en försvarare.
63 min: frispark till Trion långt ner på höger kanten.
Högadal trycker på framåt.
64 min: frispark till Högadal strax utanför straffområdet, går strax utanför Olas vänstra stolpe.
Högadal spelarna vill ha straff.
66 min: hörna till Högadal, rensas av Trion försvarare.
Nina Dahlstedt vinner sin egna kaka på lotteriet. Och skäker densamma till kiosken. Vilken hjälte!
Min 69: Det börjar skymma och det är långt kvar av matchen.
70 min: Timmy slår en passning menad till Ola G.
71 min: Gult kort till nr 14 i Högadal efter att Timmy blivit kapad.
72 min: Alle vinner åt sig bollen på mitten och klackar fram till Ola G.
73 min: Björn P går in framför Högadal spelare och bryter ett anfall.
Daniel Lindblads in, Salle ut.
75  min: farligt anfall av Högadal. Hörna.
76 min: Hörnan går mot bottre stolpen och nickas in av Högadal. 1-1.
77 min: lång slagen frispark av Högadal som nickas mot mål, Ola är ute och fångar upp bollen.
78 min: Högadal ligger på mot Trions mål, frispark Trion.
 Tobbe J har gått ner på höger backs position och gör det bra.
82 min: Alle bryter sig fram framför mål. Högadal vinner boll.
Håkan gör en snygg brytning på mittplan.
83 min: Ola gör dubbel räddningar på två närskott...bollen rensas undan av Tobbe J.
Hörviken-Ronneby 0-1.
84 min: Ola K gör ytterligare en kanon räddning.
85 min: hörna till Högadal. Högadal spelare går på skott, farlig. Fångas upp av försvarare.
88 min: Högadal skjuter utanför straff området, går på Trion spelare. Ytterligare ett skott på mål av Högadal, Ola K räddar.
89 min: Timmy A tar sig förbi försvaret men kapas precis utanför straffområdet. Frisparken läggs av Ola G, går strax utanför.
MATCHEN SLUT! RESULTAT 1-1

Dagens spelarfru poäng blir följande:
3 poäng: går till Ola K för alla sina räddningar. 
2 poäng: Björn P för en stabil insats i backlinjen.
1 poäng: Salle för alla sina brytningar och fina framspel.

Jämjö-Giffarna 3-2
Hörviken- Ronneby 0-1
Hasslö- Atlas 1-1


 


Våfflor

I kväll är det premiär för nygräddade våfflor i Spelarfrusluckan i kiosken. Självklart ska du komma och smaka. Man får köpa en våffla med tillbehör för 20 kronor, vill man köpa två våfflor samtidigt kostar dessa 30 kronor. Lite mängdrabatt med andra ord!

Varmt välkomna till Spjutsbygds IP ikväll klockan 19.00 för matchen IF Trion och Högadals IS.

Inför matchen

Inför kvällens match mot Högadals IS har Tomas Eriksson fått ett par frågor från Spelarfruarna.

Härligt, härligt segerns sötma smakar alltid bra, apropå förra helgens match. Snart match igen och dags att fokusera om. Högadal är det ett lag som skrämmer? De vann över Kristianopel i premiärmatchen med 3-0, oavgjort mot Atlas, förlust Ronneby och vinst sist mot Hörviken.

Förra året hade Högdal ett ungt lag och dom gillar att rulla boll. Ett kul lag att möta och dom har flera bra spelare, vi har respekt för motståndet men vi är inte rädda. Gör vi själva en bra match har vi stora möjligheter att ta 3 poäng.
 
Under förra veckan fick Trion två nyförvärv, Alle och Samuel, vad har du för kommentar till det? Är någon av dessa aktuella för fredagens match?

Riktigt kul att få in två kvalitetsspelare. Alle känner ju alla i Trion sedan tidigare. Men Samuel är ny och har visat upp ett bra och konstruktivt spel på träningarna. Alle kommer vara med i truppen. Samuel är i London så han är inte med.
 
Har Micke P:s fot svallnat än?

Nä, det har varit svårt att få bort killens flin denna vecka. Han har erbjudit alla spelare specialträning i tillslag och pendelrörelse. Sen så är det inte så oväntat då han drar in 2-3 sådana skott på varje träning...
 
Något speiciellt som grabbarna tränat på denna vecka?

Nja, vi har tränat lite på vårt anfallsspel med vändningar. Annars så har fokus legat på antal bolltouch per spelare som vanligt, ju mer en spelare har bollen desto bättre blir han med bollen. Enkel matematik.
 
Till sist, hur tror du matchen slutar?

Jag är helt kass på att tippa verkar det som. 3-1 till Trion.

Sponsorduellen

                            


I första omgången, tillika åttondelsfinalen, av "Sponsorerna tippar" möter AC EL - TA Gräv. Det är en kaxig Arne Nilsson från AC EL som hälsar:
- Här kommer rätt resultat, du kan väl skicka det till tidningarna så slipper de skicka ut reportrar.

AC EL:  AC står för Arne och Claes. Dessa grabbar grundade företaget 1990. Claes och Arne är kusiner (givetvis, för hur många kusiner har inte Arne?) Claes är även Tobbe och Sandra Johanssons pappa. Arne och Claes arbetade ett par år tillsammans innan Claes gick tillbaka till sitt gamla jobb och Arne fortsatte med firman på egen hand. 

AC i namnet AC EL är lite finurligt för det betyder inte "bara" Arne och Claes utan även växelström, har man en elfirma är det ju som sagt ganska finurligt.
- Börjar man namnet med ac kommer man också först i telefonkatalogen, informerar Arne.

 Idag har företaget 6 anställda. Kontoret finns hemma hos Arne i Spjutsbygd medan lager och fikarum är placerat i Rödeby.
Varför sponsrar AC EL Trion?
- Jag varit med i föreningen sedan 1968 och under mina uppväxtår fått en stor stöttning som spelare av föreningen och då är det naturligt att man vill ge något tillbaka. Bor man sedan i byn finns det inget val!

- Jag hoppas och tror att vi får en bra säsong i division fyra och att AC:s egen spelare Ola Gunnarsson kommer att göra succe. Tycker bara att det är synd att Tommy TA gräv skall åka ur tipstävlingen så tidigt, avslutar Arne Nilsson.

Tommy tar detta med ro och frågar:
- Hur kan en sådan liten tomte som han vara så kaxig? Låt bästa man vinna.

TA-gräv: Ägs av Tommy Andersson som också har sitt säte i Spjutsbygd. TA-gräv är ett företag som har ca sex år på nacken. Som namnet antyder sysslar Tommys firma med allt inom gräv.

När Spelarfruarna undrar varför TA gräv sponsrar just IF Trion blir svaret (med ett skratt):
- För att jag får lägga ner så mycket frivilligt arbete i denna föreningen.

TA:s spelare Timmy Andersson är, precis som AC:s, en offensiv kraft i Trionbygget. Även här kan de båda firmorna tävla om vem som är bäst. Är det Ola eller Timmy som kommer näta flest gånger? Efter fyra omgångar har båda killarna gjort vardera tre mål. Jämt!





Hur går då denna tävling till?
Jo, den som har tippat flest rätt (1,X,2) står som vinnare när omgången är färdigspelad. Skulle de båda företagen få exakt lika många rätt är det den som kommer närmast totalt antal mål gjorda i omgången som vinner. (AC EL tror att det kommer bli 31 mål medan TA-Gräv tror på 24 mål.)


Mustascha dig!


Glöm inte att skicka in din mustasch imorgon. Eller ja, kanske inte hela mustaschen men gärna en bild på den. Du skickar bilden till [email protected] och om du vill läsa mer om vår mustaschutmaning, hur du skänker pengar till mustaschkampen via vår insamling och så, då gör du det här

Klädinsamling på fredag



Din gamla tröja blir som ny för mig
Min klänning som blivit liten kanske passar dig
Så skänk det du rensat ut, ratat och plockat bort
det kan vara byxor, tröjor eller en kjol som blivit för kort

Fågelmara IP



Som nummer två i Spelarfruarnas arenaundersökning är "NOPELNS" hemmaplan, Fågelmara IP. Entrén är tydligt skyltad med vackra gula (givetvis) blommor utanför. I inträdet hittar vi väldigt trevliga människor och lotteriförsäljning. Ett litet minus för programbladet då det innehåller ganska lite information och att tröjnummerna fel. 

 
Vi kan nog säga att det är den arena i Blekingefyran som är tydligast "skyltad"! Den gula klubbstugan ligger alldeles intill E 22:an och på det svart tegeltaket ser man gula plattor som bildar just ordet NOPELN med stora bokstäver. Häftigt!




När vi sedan kommer in på Fågelmara IP så får vi den "rätta" känslan. Trion är ett lag som alltid är i god tid och när vi kommer hit en och en halv timme innan matchstart är förberedelserna i full gång. Musiken är i gång, öppet i omklädningsrum, bollar framlagda på planen och ledare som välkomnande tar emot.

      
Inträde                            Omklädning                   Dusch

Bortalagets omklädningsrum är väldigt litet, endast en toalett och tre duschar men rent och snyggt. Däremot är hemmalagets "sida" stort med många utrymmen, så kanske lite konstigt fördelat....men psykningarna ska ju börja redan innan matchen.

Städgrejer är framsatta i omklädningsrummet vilket vi uppskattar eftersom vi har som policy att städa efter oss! Spelarfruarna tog även en sväng i domarrummet, kaffe framdukat till domarligan, trevligt! Besöket i domarrummet tog en liten stund, då endast en av dem visste var Spelarfruarna kom i från och vad vi gör. Hmmmm, nå ja hjälpsamma som vi är så informerade vi resterande två så nu är de fullt insatta!
Förövrigt i klubbstugan, en lagom stor samlinglokal med tillhörande kök.

Och så till omgivningarna utomhus.
En liten lekpark för småttingar är alltid bra. En grillplats för sammankomster på sommarkvällarna, trevligt. Två gräsplaner och en grusplan, alltså gott om träningsmöjligheter. När det gäller sittplatser, nja, där är väl kanske lite mer att önska. Liten läktare utan tak på ena långsidan andra långsidan endast en träbänk son dessutom skyms av avbytarbåsen.

          

                              

Bra högtalaranordning där vi bland annat fick höra Nopelns kampsång. Alltid trevligt med sådana inslag. Dock drar närheten till den hårt trafikerade vägen ner "mysfaktorn" lite. Sammanfattningsvis ger vi Fågelmara IP ett ganska högt betyg, 4 av 5 möjliga. Plus för förberedelser, mottagande, bollkallar runt planen, kampsång och takskyltning. Minus för trångt omklädningsrum, liten läktare utan tak och alldeles för få sittplatser.




Lika som bär

Två grabbar som kanske har en och annan likhet?


   

Patrik Federley?           Winston Churchill?


Matchdax

Ikväll spelas den uppskjutna matchen för c-laget som skulle ha spelats i fredags.
Det är Ramdala IF som kommer på besök och 19.00 blåser domaren igång.


Nya shorts

Trions a-lag har ju som bekant fått nya matchkläder. Mycket stiligt!
Spelafruarna måste ju givetvis visa hur snygga shortsen blivit. Baktill har Spelarfruarna fått den bästa platsen. På vissa spelare syns trycket väldigt tydligt medan det på andra veckar sig lite. Hm...

                     

Framtill är det någon som verkligen tänkt till. Hur kan man annars förklara att "Kraftverkets"-logga är placerad just över...ja, "det lilla kraftverket"?


Kiosken på Fågelmara IP

Under söndagens omgång i Blekingefyran var det så Fågelmara IP:s tur att få sin kiosk inspekterad och bedömd av Spelarfruarna. Mycket publik, fint väder men lite kyligt i vinden var förutsättningarna.



Det är en fin kiosk till utseendet, givetvis målad i gult och svart. Det är tydligt uppmärkt vart man ska vända sig då man vill köpa sina godsaker, bra för den som är ny på idrottsplatsen. När man kommer närmare ser man något som Spelarfruarna inte varit med om i sin historia med kioskreportage, man går in i kiosken. Det är riktigt skönt att kunna gå in under tak de dagar det regnar.

        

När man väl kommit in möts man av Nopelns maskot samt bord och stolar. Man kan alltså även slå sig ned inomhus för att avnjuta sitt kaffe. Ska man tro Spelarfruarnas kaffepanel är det kanske inte kaffe man ska köpa just denna dag.

Erik Dahlstedt


Patrik "Palle" Jonsson


Louise "Lelle" Dahlstedt


Snittbetyget blir här 1 knapp kaffekopp av 5 möjliga. Spelarfruarna gillar dock att man kan få två olika storlekar på kaffet. Liten kaffe fås för 10 kronor i plastmugg medan en stor kaffe kostar 15 kronor men då får man en större och framförallt lyxigare kopp att dricka sitt kaffe ur.

I kiosken hittar man Triumfglass, kokt korv, ostbågar, grillchips och sourcream chips. Notera att Kristianopel har satsat på ett annat korvmärke än Bullens. Bra eller dåligt? Ja, det är det bara smaken som kan avgöra och den är ju som bekant delad. 

En annan originalitet är att lösgodiset köps i hektopris, precis som i affärerna. Man får som kund även ta själv. Detta måste verkligen underlätta för kioskpersonalen som slipper:
- Hur mycket kostar den, och - En sån, två sånna och en sån.
Man tar vad man vill ha sedan vägs det i kassan.

           
                                

Det finns några chokladbitar att köpa, klubbor och läsk i flaska. Spelarfruarna är inne i kiosken då någon lämnar igen sin urdruckna flaska. Spelarfruarna tycker det låter som att man får en godisbit i pant, trevligt!!! Det stimulerar verkligen till återlämnande av flaskorna. Hade vi varit i åttaårsåldern hade vi verkligen dammsugit idrottsplatsen på flaskor och fått en rejäl godispåse att smaska på.

Utanför kiosken äger den obligatoriska grillningen rum. I halvtid lyckas Spelarfruarna få tag på den näst sista korven precis före Glenn som roffar åt sig den sista. Strykande åtgång verkar det ha varit denna dag.


Klädinsamling

Som vi tidigare flaggat för kommer vi under våren/sommaren (exakt datum är inte fastställt ännu) att ordna en klädloppis på IP. Om du har ett gäng kläder över som du vill skänka kommer Spelarfruarna att finnas på plats vid klubbstugan nu på fredag, i samband med A-lagets match, för att ta emot kläder.

Vårt enda krav är att kläderna ska vara hela och rena.
Även skor och handväskor går bra att skänka.

Överskottet av försäljningen går självklart till Trion.

Men på fredag alltså, från klockan 19.00, kan du lämna kläder till klädloppisen till Spelarfruarna som finns på plats på IP.

Veckans hiss & diss

I denna veckas hiss & diss är det Spelarfru Anne-Lie Edin som fått äran. Om du själv vill hissa & dissa hos oss på bloggen är det bara skicka ett mail till [email protected]


Hiss
Till alla eldsjälar som ideellt arbetar,oftast i det tysta, i alla föreningar.Dag efter dag, år ut och år in,i ur och skur,i med och motgång så finns de där och får allt att fungera.
Beundransvärt och jag är stolt att få tillhöra den stora skaran...
 
Diss
Till alla gnällspikar som finns runtomkring och har åsikter och synpunkter om hur det ska skötas och vad som ska göras men som sällan eller aldrig gör något själva.
Beklagligt och jag är stolt att INTE tillhöra den lilla skaran...

Spelarfruarnas mustaschutmaning



Maj månad är lika med den stora mustaschmånaden. Mustaschkampen är Cancerfondens årliga kampanj mot prostatacancer – Sveriges vanligaste cancerform. Kampanjen pågår under maj och syftar till att öka medvetenheten om prostatacancer och samla in pengar till fortsatt forskning.

Självklart vill även Spelarfruarna uppmärksamma denna viktiga insamling.
Om du tänkt skänka en slant kan du med fördel göra det via Spelarfruarnas insamling

Dessutom tänkte vi ha vår egen lilla mustaschutmaning här på bloggen. Om du vill vara med i denna utmaning skickar du ett mail till [email protected], gärna med en bild på din mustaschs dagsform. Tanken är sedan att du varje fredag skickar in en bild på din mustasch. Bilden publiceras här på bloggen.

Fredagen den 7 maj är första dag då mustaschbilder kan skickas till [email protected], bara att börja odla med andra ord.

Vår mustaschutmaning pågår under hela maj. Den sista mustaschbilden ska alltså skickas in den 28 maj. Därefter korar vi en vinnare (spelarfruarna är enväldiga domare). Den med snyggast mustasch vinner ett valfritt pris från vår fina lucka i kiosken till ett värde av ca 50 kronor (där finns bland annat knappar, glasunderlägg, almanacka, dvd)


Nopeln - Trion i bilder


Kristianopels GoIF - IF Trion

Spelarfruarna är givetvis på plats när lagen börjar komma ut på planen. Just nu, med 66 minuter kvar till matchstartär det endast Trions lag som entrat planen. Man kan tänka sig att de är lite ivriga att komma ut och visa upp sig för sina fans, för just idag är det premiär med det nya matchstället. Vi har hört ryktas om att "Mamma och pappa" sponsrar Pontus J, att Daniel Edin tar plats på magen hos lagkaptenen samt att Fotfilen sponsrar Salles tröja. Ska bli mycket intressant att se.
Linkan var enligt uppgift extra nöjd med Tröjrygget (vi gissar att det är ryggtrycket han menar...). 

Nu har Nopeln också kommit ut efter att ha haft sitt snack.
Inträdet har öppnat och domartrion Joakim Karlsson, Andreas "Ludde" Ludvigsson och Christer Åkesson finns nu också på arenan, det börjar helt enkelt dra ihop sig.

Frisyrstatus i IF Trion:
- Ola G kommer till match i en kort snaggad frisyr.
- Micke P hade ju klippt sig redan till förra matchen, så till denna match hoppas Spelarfruarna att de lärt sig att känna igen Micke. Vi hade lite svårigheter med det sist.
- Pule kör Stureplansinspirerat backslicket.
- Pontus L har volym idag som att han hade fönat håret stende uppochned. Spelarfruarna skulle nog behöva prata en stund med Pontus för att höra vilket volymspray just han använder sig av.


I Kristianopel spelar nog många tuffa grabbar av musik att döma, det spelas varken "Långa bollar på Bengt" och
"Folköl och dunka dunka".

Ola G är den enda som väljer att springa framlänges när resten av laget backar...

"Nopeln låten" spelas nu. Trevlig!!
En medryckande låt som man lätt kan sjunga med i: Nopeln, Nopeln, Nopeln...

Laguppställningen:

Ola

Snej   Elias    Pule   Pontus J

Tobbe J  Håkan   Micke   Ola G

        Timmy     Linkan

Avbytare: Björn, Daniel L, Fabbe, Pontus L och Nicke

(Tobbe J spelar alltså endast på ena kanten!)

4 små bollkallar gör sig klara. Just nu ser dtet ut som deplanerar hur de ska gå tilväga.

Vi kan konstatera att ja högtalarna fungerar utmärkt. Speakern fick precis spelarfruarna att lyfta lite från bänken när han tog ton.

Sidbyte. Det verkar vara planerat då Kristianopels målvakten avvaktade och inte gick ända ner till målet.
Matchen är i gång.
Min 3: Micke P gör en höjdboll till Ola målisen. Tur att Ola är så bra på att ta ner bollen.
Min 4: Nopelnspelaren nickar med hela huvudet och faller till marken men är snabbt uppe igen.
Min 4: Diego får frågan vilka han hejar på. -Dem röda svarar han. (domarna alltså)
Min 5: En väldigt lycklig liten flicka kommer och visar upp två godisband, hon berättar att hon fått dem i kiosken. Då var hennes dag räddad.
Min 6: Anne-Lie Edin har hittat sin sten i ett hav av vitsippor. Hon ser ut som en liten blomsterflicka.
Min 7: Tobbe J jobbar tillbaka bollen på ett föredömligt sätt.
Min 8: Linkan tar emot bollen, putar med rumpan (motståndare ur spel) och skjuter ett högt skott.
Pappa Dahlstedt har den skotskinspirerade hatten på sig så nu är det bara säckpipan och kilten som saknas.
Min 9: Tobbe J snor återigen bollen och slår en djupledare till Timmy. Timmy har en motståndare i ryggen och skottet blir en fösare till målvakten.
Min 11: Timmy kommer ur skottsektorn och slår en pass till Håkan, bollen över.
Min 12: MMMMMMMÅÅÅÅÅÅLLLLL!!!! Micke P går på kanonskott, ett skott som sitter fint i nätet. 0-1.
Min 13: Nopeln har hörna. Slår en korthörna med tillbakapass, blir lite halvfarligt men bollen går utanför.
in 14: Nopelhörna igen, hörnläggaren lägger bollen utanför. Han ger argaögat till hörnflaggan.
Min 15: Trionhörna. Ola G slår in bollen precis framför mål. Elias och målvakten dansar armkrok ett tag.
Min 18: Spelarfruarna blir lite oroliga när Pontus J och Micke spelar flipper med motståndarna det reder upp sig och Håkan kan slå en smörpass till Ola G. Ola G får pinna på lite för mottagningen är inte perfekt. Han hinner upp bollen och slår ett inägg till Timmy som vrider och vänder men skjuter utanför.
Min 21: Timmy gör lårnedtagningen. Kanske inte den bästa då bollen sedan går till inkast.
Min 23: Frisprak långt ut på kanten, Elias slår in bolen framför mål. Noplare nickar bort och Timmy går på skott. Utanför.
Min 26: Pontus J offrar sig och bollen går till Håkan.
Min 27: Ola G ska göra ett inkast. Håkan gör värsta löpningen men Ola står fortfarande med bollen i handen.
Min 28: MMMMMÅÅÅÅLLLL!!!! Linkan har tre spelare hängandes på ryggen. Kötte vänder runt och lägger bollen i båda stolparna innan den passerar mållinjen. 0-2.
Min 30: Ninnis mamma kommer till Fågelmara IP.
Min 30: Timmy blir köttad. Frispark på halva planen. Frisparken går längs marken och efter ett ovisst spel från Trions sida skjuter Håkan i famnen på målvakten.
Min 32: Djupleds boll som gör att Nopelnspelaren kommer skapligt fri med Ola. 1-2.
Min 34: Pule kapar på "halva halva". Frispark Nopeln. Strax utanför krysset men Ola rör inte en min så vi gissar att vi sitter lite konstigt till.
Min 35: Farlig chans till Nopeln. Ola gör en benparad och bollen går sedan till inkast. Vid inkastet går bollen till Nopelnspelare strax utanför straffområdet, han klipper till, ett rungande skott. 2-2.
Min 37: Snygg liten vickning av Ola G. Firma Timmy-Ola stöter dock på patrull.
Min 38: Den grillade korven är nu klar. Kalle servar frugan sin.
Min 39: Micke får sitt gula kort. Han är ju lite ruffig helt enkelt.
Min 40: Linkan åker på en crosschecking men ingen åtgärd.
Min 43: Tobbe J blir nedriven i straffområdet, straff!!! Ola G stegar fram, bombar bollen i MMMMMÅÅÅÅLLLL!!!! 2-3.
Min 44: Lagkaptenen Elias spelar tuff. Frispark till Nopeln. Jonas Jönsson laddar bössan. Bollen går förbi Ola sedan in i stolpen.
Halvlek.
I halvlek är det straffsparkstävling. Det är vår alldeles egen Linus som har vunnit en plats. Han är tvungen att slå 2 av 3 straffar i mål för att vinna 330kr. Första sitter, andra går tätt utanför och tredje sitter välplacerad! Grattis till vinsten Linus!

Fabbe får direktiv av coachen i paus, vilket vi självklart tolkar som att det vankas inhopp.
Nu är det dags för andra halvlek, domaren bankar på Trions dörr och båda lagen är nu ute på planen.

Mycket rktigt har Fabbe kommit in och Micke P har gått ut.
Min 46: Hörna till Trion. Returen går ut till Tobbe J som skjuter. Bollen går dock över och ut på parkeringen.
Min 47: Nytt läge til Trion när Timmy kommer fri, bollen går dock utanför.
Min 48: Bra läge till Nopeln, Ola räddar dock och det blir hörnan. Hörnan blir väldigt lång och går ut.
Min 52: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL Timmy får bollen i straffområdetk, vänder upp och skjuter i mål. 2-4!
Min 55: Ola gör en kanonräddning på ett friläge. Returen går ut till en Nopelspelare som skjuter i ribban.
Min 59: Hörna till Trion som går ut innan den ens kommit in på plan.
Min 60: Pontus J står för en köttartackling som får nopelnspelaren att ligga kvar.
Min 62: Tobbe J fintar loss på kanten, hans inlägg går på mål och blir nästan lite småfarligt.
Min 63: Linkan tar emot ett inkast och vänder bort sin bevakning så som bara Linkan kan, hans skott går utanför.
MIn 64: Ola, ja alltså Ola Karlsson, fintar loss lite på sin plats. Sin målvaktsplats... Men Ola är säker och det är inga problem.
MIn 65: Linkan blir nerköttad, det hör inte direkt till vanligheterna, frisparken läggs av Ola G mot Fabbes huvud, men bollen går utanför.

Lasse D vill passa på att hälsa till Lungan på västkusten.

Min 66: Hörna till Trion. Bollen går mot Tobbe J som hoppar högst och är helt fri vid bakre stolpen. Tyvärr når han inte bollen som är lite hög.
Min 67: Hörna till Nopeln efter en benskyddsträff av Pontus. Hörnan går dock förbi och ut över linjen.
Min 70: Den interna fighten mellan Timmy och nopelns nummer 3 Rickard Nilsson resulterar i frispark till Trion sedan Rickard försökt sig på något slags bockhopp över Timmy.
Min 71: Ola G tar sig fram på kanten och ordnar fram en hörna. Kapten Elias når högst på bollen, men vi misstänker att ögonen var stängda för bollen går över.
Min 74: Salle gör en tvåfotare och serverar Ola G en fin boll på kanten. Längre än så varar dock inte anfallet för nopelns backlinje bryter.
Min 75: Nopelns målvakt går ut, men tar inte bollen och för en stund är målet fritt. Ola Gs inlägg når dock inte Tobbe J som häckar vid bakre stolpen.

Nu har Linkan gått ut och Daniel Lindblad har tagit hans plats längst fram.
Även Björn har kommit in. Ola G har gått ut, Fabbe har tagit hans plats på kanten och Björn tar plats på innermittfältet.

Min 79: Hörna till Nopeln som blir till en ny hörna från andra hållet. Hörnan boxas ut av Ola som skadar sig i samma ögonblick. I nästa läge kommer en Nopelnspelare fri, Ola springer ut och nopelnspelaren faller. Domaren väljer dock att varna honom för filmning och inte döma straff.

Ola är uppe på benen igen och lägger insparken själv så han verkar vara okej.

Min 84: Varning till Daniel Lindblad efter att han ruffat och dragit i sin motståndare.
Min 85: Timmy gör en hejdundrans löpning på kanten, Björn gör också en storstilad löpning och får bollen från Timmy. Den gamla klassikern snett inåt bakåt funkar ju alltid. Björns skott räddas till hörna och på hörnan är det mycket nära att Elias lyckas nicka in bollen.

Min 88: Hörna till Nopeln efter att Elias tårensat bort bollen. Hörnan går till inspark.

Dagens Spelarfrupoäng:
3 poäng: Timmy för ett härligt kämpande längst fram
2 poäng: Pontus J för en stabil insats i backlinjen
1 poäng: Tobbe J för ännu en bra match, speciellt första halvlek

Dagens klapp på axeln går till Kapten Elias.

Nu är matchen slut och resultatet blev alltså 4-2-vinst till Trion.
Nästa trionmatch spelas hemma på IP på fredag mot Högadal.



Match och inventering

Idag är det inte bara match klockan 15 i Kristianopel. Vi ska även bege oss till Rödeby Allivs för inventering en liten stund efter att matchen är avklarad. 18.00 börjar inventeringen, och om du är osäker på om du ska dit kika på listan och informationen i det här inlägget.

Men först match alltså.
Och om du inte kan ta dig till livevisningen av matchen så kan du självklart kika på livebloggningen här hos oss.
15.00 är det dags.

Inför Nopeln med tränare Tomas

Nu är vi en bit in i serien. Hur känns det så här långt med laget, spelet och motståndarna? Har det blivit som du trodde?

Ja, nu har vi spelat de tre inledande matcherna och jag är egentligen nöjd med alla matcher fast på olika sätt. Första matchen mot Mörrum vann vi, vilket så klart var bra. Matchen mot Sillhövda följde spelarna den uppsatta taktiken och vi gjorde ett ärligt försök men det räckte som bekant inte ända fram. Senast mot Giffarna tycker jag vi spelar helt okej på en svårspelad plan och vi skapar garanterat fler klara målchanser än våra motståndare och med en normal utdelning offensivt och defensivt så vinner vi den matchen.

Det känns som resten av laget har samma tankegångar som jag då jag inte har märkt av någon negativ stämning alls, utan vi har toppat vår träningsnärvaro denna vecka med över 30 spelare på träning samt med bra fart, så vi är på gång. Sen är det kul att Alle och Samuel har kommit in i truppen. Det ökar konkurrensen markant och det mår vi bara bra av.   

Det är en ganska viktig match på söndag mot Kristianopel. Hur förbreder ni er för denna?

För oss är det en match av 26. Men visst är det viktigt att vinna mot ett förmodat bottenlag. Men vi förbereder oss inte på något speciellt sätt utan det blir som vanligt.

Matchen sist var väldigt jämn med många målchanser till Trion. Hur ska du få spelarna att ha kylan i de lägena och sätta bollen i mål (och avgöra matchen)?

Anfallsspelet är det sista jag är nervös över. Vi är tunga centralt och har även kanter av absoluta toppklass. Och då saknar vi ändå förra årets skyttekung. Nä, vi gör två mål förra matchen och det är vi nöjda med. Det är inte rimligt att vi ska göra 5 mål varje match, nog för att vi hade chanser till det mot Giffarna.

Vad vet du om Nopeln? Någon speciell man bör se upp med?

Nopeln är ett fysiskt starkt lag som inte backar i några närkamper. Dom har tappat lite kvalitet från förra året men har en hel drös med karaktärspelare kvar i truppen. Vi är förberedda på en tuff match men vi är redo och dom kommer behöva göra en riktigt bra match och vara tuffa för att slå oss på söndag.  

Hur tror du matchen slutar?

Var rätt nära med resultatet senast. Nu tror jag på 3-0 till Trion

Betta på Trion

Oddsen inför Trions match mot Kristianopel på söndag (på NordicBet.com) ser bra ut om man tittar med våra grönvita ögon.

Vinst Kristianopel: 3.45
Oavgjort: 4.85
Vinst Trion: 1.55

Tänk så fint.

RSS 2.0