Tuffa grabbar

I en artikelserie här på bloggen kommer vi syna våra hjältar in på bara skinnet, vi ska nämligen få se grabbarnas tatueringar. Spelarfruarna fick en stund med Oskar Svensson i duschen och detta blev resultatet:

Foto: Sara Persson


Oskar (eller heter han Sven!? Spelarfruarna svävar fortfarande i ovisshet) har tänkt på att tatuera sig i över två år och nu när han äntligen fyllde 18 i mars så slog han till. Innan var han lite pirrig och trodde det skulle göra riktigt ont men det var inte så farligt. Det var nog bara på undersidan av armen som det kändes lite extra. Texten som ni ser i tatueringen är ett citat hämtat från filmen American history X, men Oskar är lite hemlig och berättar att han inte vill tala om varför han valde just detta motivet/citatet att pryda sin arm. 

Möt våra nyförvärv

Här möter ni en kille som gör comeback i föreningen och som lyckades missa fotograferingen men spelarfruarna har lyckats få fatt i en idolbild istället:

Foto: Sara Persson


Namn : Kristoffer "Koffa" Andersson
Ålder : 26
Tidigare klubbar : Lyckeby GoIF, Sillhövda AIK, Mjällby AIF och Karlskrona AIF
Position : Mittfältare
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Snuskigt rik!
Vad har du för intryck av laget/föreningen : Kanonlag och en ofantligt gemytlig förening
Meriter : 2 barn

Dagens födelsedagsbarn

Idag får vi grattulera Karl-Henrik Pettersson som fyller 24 år.



Årets andra bortamatch närmar sig

Den 1 maj klockan 15.00 blåses matchen mellan Hasslö GoIF och IF Trion igång på Skärgårdsvallen. Hasslö har hittills under säsongen vunnit mot Hällaryd och Backaryd. Hur det gått för våra triongrabbar än så länge har ni förstås stenkoll på.

Så till lite historia om motståndarna.

Hasslö GoIF bildades 1934. Då hade föreningen hela 27 medlemmar och medlemsavgiften låg på mastiga en krona. Det dröjde dock fram till 1947 innan fotbollen gjorde entré i föreningen. Innan dess var det tyngdlyftning, boxning och friidrott som var de stora grenarna. Hasslö spelade sina hemmamatcher på Aspö ända tills Gamla Skärgårdsvallen invigdes 1956. Mer historia finns på http://www.hasslogoif.com/

IF Trion och Hasslö Goif möttes även förra året i division fem. Då delade man lika på poängen och vann en varsin match. På fredag är det som sagt dags för årets första drabbning mellan lagen och vi hoppas på många trionsupportrar på plats för att heja fram våra fina grön-vita grabbar.

För att alla supportrar ska vara på plats och i tid följer här en vägbeskrivning:
Sväng av från E22:an i rondellen som skyltar mot Hasslö. Sen får man följa samma väg i ca 1 mil, då har man anlänt Hasslö! När man kommer till Fabian Månssons staty (på vänster sida) svänger man vänster där så man ser denna ståtliga man framifrån. Följ vägen en bit så kommer idrottsplatsens parkering uppenbara sig på höger sida. Vi hoppas alla anhängare ska hitta så vi slipper samtal från någon annan ö som vedebörande förvirrat sig till.

Möt våra nyförvärv

Här presenterar vi ytterligare ett nyförvärv:



Namn : Pontus "SK" Lindskog
Ålder : 18
Tidigare klubbar : Lyckeby GoIF, Karlskrona AIF och Fjärdsjömåla AIF
Position : Vänsterback och vänster yttermittfältare
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : AAAh! Allt! (Red. anm. det återstår att se vad det är)
Vad har du för intryck av laget/föreningen : Gott lag
Meriter : Pontus har spelat i pojkallsvenskan men också hunnit med att komma näst sist i 6an med fjöset.

Vissa har det inte lätt

I dessa tider med matcher var och varannan dag så är det inte lätt att vara supporter. Det finns personer i föreningen som försöker hitta andra intressen för att komma runt illamåendet och ångesten.

Smsskörden den senaste veckan har haft innehåll så som:
- Är så in i helvete nervös för i morron! Klöks så fort jag tänker på det. Usch!
och
- Tror jag ska börja med fågelskådning ute på Torhamns udde istället.....Kanske man får se en sädesskvätta eller sittgök.

Påskrift

Spelarfruarna kan idag gå ut med det mystiska nyförvärvet,
det är så klart hemvändaren Patrik "Palle-Pussy" Jonsson.
Palle skrev på alla nödvändiga papper i måndags så snart får vi
se honom glida in på mattan åter iförd de grönvita färgerna.

Foto: Sara Persson

Det meddelas att Palle redan har kommit in bra i laget bland alla nyförvärv.
Han är en människa som har Trion i blodet och kommer
tillföra mycket både på och utanför planen.

Välkommen tillbaka!!



Upplösningen på mysteriet

Nu ska vi inte hålla er på sträckbänken längre. Vi vet att ni har väntat och längtat, klurat och funderat. För ett tag sedan släppte vi ju den lilla frågan vad Syan heter egentligen. Ja, hon har faktiskt ett annat namn i passet. Tro det eller ej...

Rätt svar på denna klurighet ska självklart vara Ann-Margrethe.
Varför hon kallas Syan kan ni ju fundera vidare på. Ett hett tips kan vara att fråga hennes syrra, som eventuellt kanske hade lite problem med de där r:en i unga år...

Lika som bär

Här har vi hittat ett gäng som vi knappt känner igen, vilka är vilka?
        
Bröderna Dalton?                         Herrklubben?

Möt våra nyförvärv

Här stiftar vi bekantskap med ännu en nykomling i föreningen:



Namn : Mikael "Kurre" Karlsson
Ålder : 28
Tidigare klubbar : Lyckeby GoIF och Fridlevstad GoIF
Position : Forward
Kan du avslöja något vi inte vet om dig :"Kurre" har inte en endaste hemlighet!!
Vad har du för intryck av laget/föreningen : Känns bra, bra gemenskap.
Meriter : Avancerat till division fyra med Fridlevstad.

En bildkavalkad från helgens drabbning

Mål, solsken och närkamper. Allt och lite till fångade spelarfruarnas pressfotograf Lotta Törnström som använde kameran flitigt under matchen mellan IF Trion och Fridlevstad GoIF i lördags.

Klicka på bilderna nedan så blir de större!

     

     

     


Möt våra nyförvärv

Här får ni möta ytterligare ett av Trions alla nyförvärv för året:



Namn : Anton "SnyggAnton" Åstrand
Ålder : 17
Tidigare klubbar : Lyckeby GoIF
Position : Ytter- eller innermittfältare
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Anton är bra på både dart och balett. Han är också en hejare på att äta mycket mat.
Vad har du för intryck av laget/föreningen : Gott lag med många som är engagerade i föreningen. Det är väldigt bra stämning.
Meriter : Anton har spelat i pojkallsvenskan i två år, han har vunnit DM 2007 och också hunnit med att komma nia i Trions pokerturnering.

Releasefest

I går var det ju releasefest för bloggen i det varma vårvädret. Vi matchbloggade, bjöd på salta pinnar och cider samtidigt som vi försökte få så många som möjligt att ta ett "visitkort" så de vet vilken sida som är hetast just nu i fotbollsblekinge. Först på plats var Madde Karlsson som lät sig väl smakas av cider och pinnar.

Madde tillsammans med spelarfrubloggaren Sara Persson

Efter matchen har vi fått samtal både från Norge och Östergötland som är mycket tacksamma att man kan följa sådanna stormatchen som IF Trion - Fridlevstad GoIF direkt på webben. Spelarfruarna tackar för uppskattningen och hoppas kunna leverera denna tjänst hela säsongen.

På releasedagen lyckades bloggen komma upp i hela 79 unika besökare vilket är rekord i skrivandets stund. Vill du som företagare visa upp ditt företag på denna arena så kan ni kontakta spelarfruarna för kostnadsförslag, allt överskott går självfallet till IF Trion.

Som grädde på moset, pricken över i:et  eller som visarna på matchuret så krossade våra grabbar skogskonkurrenten med 6-0, spelarfruarna tackar för uppvisningen och hoppas målgörandet håller i sig.

Sitter turen i kalsongerna?

Vad är väl bättre söndagsunderhållning än att sitta vid sidan av en fotbollsplan i Olofström och se Trions b-lag vinna med 2-1. Linus Hildingsson inledde målskyttet redan efter några få spelade minuter med en fantastiskt snygg språngnick. Johan Dahlstedt ökade sedan på till 2-0 innan Olofström fick in en reducering.

Enligt uppgift till spelarfruarna försökte Thomas Andersson maximera sin tur genom att använda samma kalsonger som vid de senaste två matcherna då det gått bra. Uppgifterna gör också gällande att kalsongerna inte tvättats mellan matcherna för att turen inte skulle försvinna. Kommer turen att hålla i sig? Kommer kalsongerna åka i tvätten? Fick Thomas skav av intorkat salt svett?

Frågorna är många, men framför allt kan man ju fundera över om det handlar om tur och om den i så fall sitter i kalsongerna?


Möt våra nyförvärv

Här har vi åter en hemvändare att presentera:



Namn : Fredrik "Pärlan" Persson
Ålder : 33
Tidigare klubbar : Rödeby AIF och Karlskrona AIF
Position : Mittback
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Jag är oskuld (red. anm. det var verkligen något vi inte visste eftersom Pärlan har två barn)
Vad har du för intryck av laget/föreningen : Ett roligt lag/förening
Meriter : Pärlan har hunnit med en hel del men så är han ju lite till åren kommen också, han har vunnit både division fyra och fem med RAIF. Han har spelat division två med KAIF där den bästa placeringen är fyra. 1989 blev han Blekingemästare i badminton och 1996 åkte han ur division fem med Trion. Innan serien startade det året var det bara frågan om hur mycket Trion skulle vinna med men det gick åt skogen kan man säga.

Vem är det som har skrivit på?

Trion har fått ytterligare ett nyförvärv!!
Det är en spelare som än så länge vill vara anonym men som fattat pennan och plitat på för föreningen.


IF Trion - Fridlevstad GoIF

Trions startelva för matchen ser ut enligt följande.
Ola
Pontus  Pule  Elias  Salle
Fabbe  Timmy  Alle  Koffa
Dennis  Tobias J

Avbytare:  Björn, Thomas, Anton, Hilding, Daniel Lindblad

På morgenen har Tobias J meddelat förkylning och det är därför en smula oklart hur länge han kommer att orka.

Nu är matchen igång! Publiken strömmar till idrottsplatsen.

I matchminut tre har Dennis ett farligt läge men bollen går precis utanför höger stolpe.
Trion har börjat piggt i inledningen av matchen, skapar en del chanser och hittar varandra med öppnande passningar.

Min 9: Ett tafat skott av Tobbe J som målvakten lätt plockar i skopan.
Min 13: Mååååål. Trion tar ledningen med 1-0 genom Tobias Fabbeke som nickar in bollen på ett inlägg från Jens Salleke. Strax därefter får de ytterligare ett läge som får publiken att dra efter andan.
Min 18: Tobbe J får iväg ett ganska tungt skott men det är folk i vägen.
Min 22:
Fridlevstad får en spelare skadad i eget straffområde. Det ser ut att göra ont runt foten vad vi kan se från vår position nästan bakom läktaren...
Min 23: Trion har ett skott precis över ribban
Min 26: Coachen manar på sina triongrabbar: "Det är roligt med fotboll grabbar"
Min 29: Måååål. Dennis Törnström gör 2-0 till Trion.
Min 31: Mååååååååååål!!!! Koffa slår en svepande frispark från vänstra delen av planen som når Elias huvud i straffområdet. Elias placerar säkert in bollen i bottre delen av målet, målvakten chanslös!

Slut på första halvlek.
Trion har haft i princip allt i första halvlek, skott, spel och mål. Trion har stått för farligheterna och Fridlevstad har inte haft ett farligt skott på mål. Spelarfruarna hoppas att matchbilden blir densamma i andra halvlek eftersom vi då förhoppningsvis kommer se lite mer av spelet. Placeringen bredvid kiosken gör nämligen att läktaren står i vägen en smula...

Inträdet rapporterar 106 betalande besökare för dagen.

Grabbarna kommer in på planen, äntligen kan man från sitt mingelbord se målet där triongrabbarna ska göra det!!

55 min: Coach Federley tar i från tårna och vrålar allt vad han kan. Spelarfruarna kan dock inte redogöra för vad det var som fick coachen att höja rösten denna gång...
56 min:
Mååååål! 4-0 till Trion genom Timmy Andersson. Fyra olika målskyttar än så länge alltså.
60 min: Björn Printzlow gör entré på plan, ersätter Tobias Johansson.
63 min: Mååååååål! Timmy Andersson ökar på ledningen till 5-0 mycket snyggt framspelad av Björn Printzlow.
69 min: Alle skjuter över målet från straffpunkten.
70 min: Mååååååååål!! Åter Elias på nick!!! 6-0!!
71 min: Koffa nickar och målvakten gör en svettig räddning. Bollen till hörna som blir resultatlös.
76 min: Inlägg av Timmy. Fabbe kommer på bottre stolpen och sätter huvudet till men lyckas missa målet precis.
83 min: Timmy tar sig runt sin back och lägger bollen snett inåt bakåt där Fabbe kommer men bollen över tyvärr.
87 min: Elias är vass på huvudet idag. Ytterligare en nick på mål. Målvaktsräddning.
88 min: Dennis lägger bollen inne hos grannen.....

Trion klättrar i serien.

Slut och en förkrossande seger för Trions grabbar. Nu lyssnar vi till skönsången från omklädningsrummet och ser fram emot nästa match som är borta mot Hasslö fredagen den 1 maj.

Inför matchen



Spelarfruarna fick en exklusiv pratstund med Fridlevstads tränare Mikael Sellgren en kort stund innan matchen när han var på väg att besöka trionkiosken. Spelarfruarna var såklart tvungna att ta pulsen på honom:
- Vi tror självklart på vinst, men det blir väldigt tufft. Jag tror att vi vinner med 2-1. sa Sellgren.

Grabbarna har nu kommit ut på planen och börjat känna på bollen. Nu är det bara en kvart kvar till matchstart och vi tycker att spelarna ser riktigt laddade ut.

En timme kvar

Om en timme är det dags för säsongens första match på idrottsplatsen i Spjutsbygd för våra grabbar. Klockan 15.00 blåser domaren igång skogsderbyt mellan IF Trion och Fridlevstad GoIF.

Spelarfruarna finns självklart på plats och rapporterar vad som händer under matchen.
Välkommen upp till idrottsplatsen eller välkommen in här på bloggen om du inte har möjlighet att närvara så ska vi se till att hålla dig uppdaterad.

Heja IF Trion!

Möt våra nyförvärv

Här möter vi ytterligare en av de unga nyförvärven:



Namn : Oscar Svensson
Ålder : 18
Tidigare klubbar : Karlskrona AIF, Karlskrona FC och Lyckeby GoIF
Position : Back
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Oscar verkar vara en person som inte har några hemligheter för spelarfruarna.
Vad har du för intryck av laget/föreningen : Bra gemenskap och bra service (tvätt, Kalles kiosk mm)
Meriter : Vann 5an med Karlskrona FC

En känsla inför hemmapremiären

Solen skiner, fåglarna kvittrar, doften av nyklippt gräs och svettiga benskydd ligger tät över Spjutsbygd. På läktaren trängs hängivna Trionsupportrar med tillresta motståndare från andra sidan skogen.


På planen rullar bollen fint längs nymålade vita, studsar kanske till lite lätt på en tuva och går sedan vidare till nästa spelare, en trionspelare förhoppningsvis, som gör århundradets snyggaste fint och får till sitt livs bästa skott. Supportrarna drar efter andan när bollen närmar sig mål och brister ut i ett euforiskt jubel när nätet rasslar bakom motståndarmålvaktens rygg.


Vid sidan av kiosken står de allra mest inbitna förståsigpåarna. De hejar förstås, och våndas en smula när bollen inte går den väg de tänkt. I pausen ringlar kön sig lång till nygrillad korv och sega godisbitar.


Bredvid kiosken, strax innan läktaren, bjuds på salta pinnar och barnvänligt bubbel. Spelarfruarna har releaseparty för bloggen och delar ut lappar med bloggadressen till höger och vänster. Deras stjärnreporter Berra C:son är som alltid på jakt efter dagens scoop.


När domaren äntligen blåser av matchen får vi höra skönsång från hemmalagets omklädningsrum och varenda trionsupporter går med ett lyckligt leende hemåt i den ljumma försommarkvällen.



Ja, ungefär såhär tror vi att det kommer bli på lördag när det är hemmapremiär för våra grabbar. Missa inte det för allt i världen!


Möt våra nyförvärv

Idag får ni möta Trions nya skvallerreporter:



Namn : Berra C:son
Ålder : I min bästa år
Gjort innan : Scoop i massor
Position : I framkant
Intrycket av laget och föreningen IF Trion : Oj oj oj här ska man nog kunna avslöja både det ena och det andra. 
Största hemlighet :  Stolt filatelist
Meriter : Har varit inblandad i många stora avslöjanden, kan tyvärr inte gå in mer på det pga säkerhetsskäl.

Vinnaren i tävlingen

Spelarfruarna kan nu stolt presentera vinnaren i veckans tävling.

Susse Karlsson vinner en fribiljett till helgens hemmapremiär!
Grattis!

Hon svarade rätt på frågan vilka IF Trion mötte i sin allra första match, någonsin, och rätt svar ska vara Karlskrona AIK.
" 1937 Den 5 maj invigde föreningen sin första idrottsplats. Det var Hinderåsplanen som togs i besittning där också föreningens första fotbollslag spelade en invigningsmatch mot Karlskrona AIK ... "

Nu kanske ni undrar hur själva dragningen av vinnaren gick till. Just denna första gång löste sig det problemet helt av sig själv eftersom Susse var den enda som skickade in ett svar...


Glöm förresten inte att läsa Uffes tankar inför hemmapremiären på Trions hemsida

Årets första....

Årets första skada i seriesammanhang är ett faktum. Under tisdagens match mellan IF Trion och Saxemara IF i reserv division 1 skadade sig Jonas "Lunta" Lundberg. Det var under en drabbning på mittplan som "Lunta" låg kvar och vred sig i smärtor. Efter att "läkarteamet" varit inne på planen bars "Lunta" ut, inte på bår som de stora lagen gör utan genom att man tog varsin arm och varsitt ben och nästintill släpande honom av planen.

På dagens träning kom mittbacken hoppandes på kryckor. Domen löd: Ledbanden i foten förmodligen av.
Så 18-åringen fick fint sida på sidan och titta på medan de andra pojkarna tränade avslut inför kommande matcher.
Enligt läkaren kunde läkeprocessen ta allt från två veckor upp till flera månader. Jonas försöker se positivt på saken och hoppas han ska kunna glida in på gräset inom kort. Spelarfruarna håller tummarna att rehabiliteringen går snabbt!


Jonas "Lunta" Lundberg med sin skadade fot.

Gott från Trions kiosk

De står där i långa rader. Godissorterna alltså och besökarna som väntar på sin påse eller kopp med gott från Trions kiosk.

På idrottsplatsen i Spjutsbygd finns Karlskronas, Blekinges eller (förmodligen) Sveriges bästa kiosk. Det finns ALLT i Trionkiosken. Från röda rallybilar och glass till kaffe, korv och popcorn.

     
Litet urval ur kiosken som spelarfruarna fått med på bild.

Något annat som är speciellt för Trions kiosk är att den oavsett vilken toppmatch som spelas är öppen. Den är lika välsorterad när B8 spelar som när damsjuan och herrarnas A-lag står för underhållningen.

Innan första hemmamatchen för säsongen styrs kosan mot Karlshamn där godiset inhandlas. För det mesta görs en resa västerut en gång till under säsongen för att fylla på godisförrådet.


Här finns ännu fler sorter!

Susse Karlsson är den som sköter om kiosken och är den som har klurat ut mysteriet med hur många kannor kaffe som behöver kokas och hur många korvar som ska läggas i grytan eller på grillen.
- När det är kallt ute vill fler ha kaffe. Varma dagar säljer vi mer läsk och glass.Om matchen ligger tidigt på dagen är det fler som vill ha korv. Vid senare matcher har fler hunnit med att äta hemma , säger Susse.

Vill man nu vara med och arbeta (= hälla upp kaffe och prata strunt) i kiosken vid matcherna så vill Susse och hennes medhjälpare gärna ha hjälp. Det är dessutom väldigt uppskattat med kakbidrag till kiosken, det vill säga att baka kakor av något slag som kan säljas till kaffet.

Kontakta Susse om du vill hjälpa till i kiosken under säsongen.

Dagens födelsedagsbarn - 23 april

Idag får vi gratulera Tobias "Tobbe" Johansson som fyller 22 år.


Foto: Sara Persson

Mannen bakom rösten

Vi hör honom i högtalarna på IP när det blivit mål men mellan dessa gånger lyckas han sticka in en och annan kommentar som får oss att skratta. Spelarfruarna är nog säkerligen inte ensamma om att ibland undra var allt kommer ifrån.
- Det finns bara skit i huvudet på mig. säger Lasse Dahlstedt, mannen bakom rösten.


Inför varje match går Lasse in på BFF:s hemsida för att titta hur lagen ligger i tabellen. Det var skillnad när det var allsvenska matcher på IP då kunde förbredelserna ta upp till en halvtimme. Lasse har rutin på det här med att prata i högtalaren. Han började som speaker redan under mitten av 90-talet.
- Jag tror att det blev jag för att jag var den ende som vågade, säger Lasse.

Lasse är egentligen helt ointresserad av fotboll men har genom sina barn engagerat sig. Familjen Dahlstedt flyttade till Bredabäck strax norr om Spjutsbygd 1986. De behövde hjälp med ett elarbete och hade hört att Arne Nilsson var duktig, så det var bara att knacka på hos Nilssons. På den vägen är det, det var Arne som först introducerade dem för Trion men när dottern Louise "Lelle" började spela som 5-åring blev de mer involverade. Lasses fru Nina är kassör i föreningen vilket leder till många timmar i föreningens tjänst.

Som speaker är Lasse opartisk och korrekt, men sticker samtidigt inte under stolen med att han faktiskt har en favorit bland spelarna i de grön-vita dräkterna.
- Utan tvekan. Det finns bara en.....och det är Lungan, ibland finns det två då är Eric med också, säger Lasse och pratar då om sina äldsta söner. På lördag vid hemmapremiären finns dock inte familjen Dahlstedt på plats då Lasses mamma håller 90-års kalas. Lasse tror att det blir Arne Nilsson som blir hans stand in. Annars tror inte Lasse att det blir fler bortfall i år, det skulle kanske vara om det blir någon viktig HD-träff framöver som han får lov att avstå sin post.


Här står han, mannen bakom rösten.

Möt våra nyförvärv

Idag får ni möta vårat jubilerande nyförvärv:



Namn : Alexander "Alle" Latvalehto
Ålder : 19
Tidigare klubbar : Rödeby AIF och Lyckeby GoIF
Position : Innermittfältare
Kan du avslöja något vi inte vet om dig? : Större.......censur
Vad har du för intryck av förlaget/föreningen? : Mycket bra!
Meriter : Alexander har spelat i Blekingelaget där han också fick följa med på elitpojklägret. Han har också spelat så högt upp i seriesystemet som division 3.

Dagens födelsedagsbarn - 22 april

Idag får vi gratulera Alexander "Alle" Latvalehto som fyller 19 år.


Bilden är hämtad från www.facebook.com

Snygga herrar och vackra damer

Vad vore snygga herrar utan vackra damer?


Foto: Malin Federley

IF Trion har ju faktiskt ett damlag också, som har en egen blogg.
snedspark.blogg.se

Möt våra nyförvärv

Vi fortsätter vår serie om nyförvärven och idag möter ni en spelare som efter en kort sejour på villovägar återvänt till föreningen, nämligen:



Namn : Thomas "Stockholmar´n" Andersson
Ålder : 32
Tidigare klubbar : Fridlevstad GoIF, Fjärdsjömåla AIF, Sillhövda AIK och Tving GoIF
Position på planen : Innermittfältare
Kan du avslöja något vi inte vet om dig? : Jag har slagit sönder tre tennisrack i samma match pga ojämt underlag i tennishallen...
Vad har du för intryck av laget/föreningen? : Så j..vla underbar på alla sätt!
Meriter :    Thomas har både vunnit Aspö open i tennis och b-lagsserien med Trion.
                   

"Linjemannen" har besökt IP

Jag har bestämt träff med anlägningssektionens Arne Nilsson på Spjutsbygds IP för att se hur det går till när linjerna kommer på plats. När jag anländer är det sex herrar som går runt på planen med ett långt snöre, ett måttband och en linjeringsmaskin. Det är ett verkligt lagarbete det här. Medan tre personer går åt till att hålla snöre och köra maskin så står resterande tre och planerar nästa drag.

              

Det syns att dessa män varit med förr och dragit linjer, det går undan. Jag pratar med Jörgen Johansson som berättar att första gången som linjerna ska målas för säsongen tar det cirka 3 timmar, men sen när vaktmästarna tar över är det betydligt lättare då man bara kör maskinen över de befintliga linjerna. För att hålla linjerna på plats behöver man fylla på linjerna ungefär en gång i veckan, detta trots att färgen är regntålig.

Det finns gånger då man överlåtit kritningen till andra personer och då kanske inte varit helt nöjda med resultatet. Som den där gången när man lät målen stå kvar under kritningen och bara körde runt stolparna eller som en annan gång då sjumannaplanen hade kritats och straffpunkten låg utanför själva straffområdet. Men idag görs inga misstag, raka vita linjer på rätt plats.

Vad jag förstår så är det alltså Jörgen Johansson som gör linjerna raka och det håller han med om när jag frågar honom.



Ni glömmer väl inte ...

... att tävla om den där fribiljetten till fredagens match.
Frågan som ska besvaras:

" IF Trion bildades 1936 genom att tre föreningar (IF Dacke, IF Fenix och Spjutsbygds AIS) slogs samman till en. Man spelade på den tiden sina hemmamatcher på Hinderås som ligger ca 6 km norr om Spjutsbygd. Premiärmatchen vanns enkelt med 8-0 men vilka var det Trion mötte?"

Var man inte på plats och kommer ihåg detta kan man hitta svaret någonstans på Trions hemsida
www.klubben.se/iftrion

Mejla ditt svar till [email protected] senast klockan 24.00 torsdagen den 23 april om du vill vara med och tävla.

Möt våra nyförvärv

IF Trion kryllar av nyförvärv. Självklart vill spelarfruarna ge dig stenkoll på vilka dessa grabbar är. Först ut:


Namn
: Björn "Pule" Franzén
Ålder: 30 enligt Björn själv, 31 enligt spelarfruarna och troligtvis även enligt passet.
Tidigare klubbar: Kaif och Lyckeby
Position på planen: Backlinjen
Kan du avslöja något vi inte vet om dig?: Spelat bordtennis i Frigg. Är också nykterist...
Vad har du för intryck av laget/föreningen?: Bra stämning. Kalle och hans kiosk. Vad mer kan man begära.

Eftersom Björn själv inte delade med sig av några meriter tog spelarfruarna sig friheten att plocka fram några av hans höjdpunkter:

- Pule är obesegrad dubbelpartner med coach Federley i badminton.
- Pule har vunnit div 4 med Lyckeby GoIF 2008.
- Pule har även varit så högt upp som div 3 med KAIF.
- Regerande världsmästare i längdskidåkning, Buskaboda runt.

Bilder från premiären

Vad vore en spelarfrublogg utan en alldeles egen pressfotograf. Lotta Törnström var självklart på plats med sin Nikon vid premiären. Klicka på bilderna så blir de större.

        


Premiären avklarad - nu väntar nya äventyr

En premiär avklarad, nu står nästa på tur. Det vill säga hemmapremiären. Veckan som kommer är full av matcher för skogens konungar.

Måndag 18.30:
Torhams GoIF - IF Trion (reserv div 2 östra)
Tisdag 18.30: IF Trion - Saxemara IF (reserv div 1)
Lördag 15.00: IF Trion - Fridlevstad GoIF (div 5)

Men under den kommande veckan ska ni läsare av spelarfrubloggen också få följa med lite bakom kulisserna. Vem gör de vita linjerna så raka och fina och hur går det till? Vem är mannen bakom rösten i högtalarna? Vilket nytt godis finns i kiosken? Vem kommer att vinna de åtråvärda fribiljetterna till lördagens match?

Allt detta kulminerar i releaseparty för spelarfrubloggen på lördag.
Missa inte det för allt i världen.

Vinn gratis inträde

Lagom till hemmapremiären för herrarnas a-lag kan spelarfruarna presentera en tävling där priset består i gratis inträde för en person till matchen IF Trion - Fridlevstad GoIF kl 15.00 den 25 april.

" IF Trion bildades 1936 genom att tre föreningar (IF Dacke, IF Fenix och Spjutsbygds AIS) slogs samman till en. Man spelade på den tiden sina hemmamatcher på Hinderås som ligger ca 6 km norr om Spjutsbygd. Premiärmatchen vanns enkelt med 8-0 men vilka var det Trion mötte?"

Var man inte på plats och kommer ihåg detta kan man hitta svaret någonstans på Trions hemsida www.klubben.se/iftrion

Vi vill ha ditt svar mailat till [email protected] senast kl 24.00 torsdagen den 23 april. Vinnaren presenteras här på bloggen under fredagen den 24 april.


Priset kan endast utnyttjas den 25 april för angiven match på Spjutsbygds IP!

Kiosken Belganet-Hallabro

Under division 5 säsongen är tanken att fotbollsfruarna ska vara med och utvärdera kioskerna på de olika arenorna. Här kommer en rapport för första kiosken, Belganet-Hallabro.

Det var kioskpersonalen i Hallabro som fick stå som välkomstkommité när pojkarna anlände planen. Tyvärr hade de dock inte blivit betrodda med nyckel. När väl nyckel kom på plats gjorde de sig redo i den till synes stora kiosken. De hade ju en del kaffe att koka med tanke på att i inträdet till matchen ingick kaffe till de 30 betalande kronorna. Det får testpanelen säga var ett fint initiativ.



Som vanligt är det trionsupportrar som anländer först och dessutom i stora skaror. När matchen drar igång kan man räkna till över 100-talet i publiken. I paus går jag bort till kiosken för att kolla läget. Man kan minst sagt säga att det är kaos. De två, väldigt trevliga och hjälpsamma damerna, har fullt sjå. De finns tyvärr ingen termos i kiosken vilket resulterar i att när kaffet tar slut får man bilda en liten kö vid sidan av för att invänta mer bryggning. Jag hör de båda damerna säga att de inte är vana med denna publikskaran vilket gör att man får vänta lite extra.



I stort sett är det kaffe och korv som går att köpa. Halvt gömt högt upp på en hylla står några tablettaskar, pingvinstänger och chokladkakor variant små. Fotbollsfruarna lät sig dock inte frestas till ett smakprov på dessa olika varor.

Slutsats: Belganet-Hallabros kiosk får väl godkänt vad gäller kaffe och korv men tyvärr rent av underkänt i godisväg.

Direkt från seriepremiären

Spelarfruarna har delat upp sig idag och befinner sig dels på hemmaplan i soffan och dels långt-bort-i-skogen. Rapporter från skogshållet gör gällande att trionkaravanen nu anlänt och att de även ställer sig lite frågande till varför Björkvallen är så öde. Skylten som angav att det är match stod visst gömd bakom en cirkusvagn...

70 minuter innan matchstart rapporteras stenkastning. Det är bara att anta (och hoppas) att det är stenar som plockas från planen och kastas åt sidan och inte okända huliganer som spontankastar sten.

En timme innan matchstart anlände Trions motståndare för aftonen. Spelarfrun på plats rapporterar även att kiosken har öppnat och att det nästan är obefintligt med godis i den...

18.05: Ännu inga grabbar på plan. Taktiksnack är viktiga grejer.
18.15: Åtminstone en trionsupporter har förvillat sig till Belganet. Övriga är ju i Hallabro... Det är som vi brukar säga: Varje dag är ett äventyr.
18.30: Grabbarna traskar in på plan. "Så fina så", är den ordagranna rapporten. Belganet-Hallabro fick avsparken. Nu är årets säsong igång på riktigt.
18.31: En riktigt vass chans till BHIF.
18.51: Mycket långbollar på liten plan enligt rapporterna.
18.53: Ola gör en räddning på ett närskott.
19.02: Alltså matchminut 32. Farlig chans för Trion genom ett skott strax över ribban från Tobbe Johansson.
19.05: Gult kort till Elias efter cirka 35 minuter spelade. Dobbar före i offensivt straffområde och tydligen inget att diskutera.
19.15: En halvlek spelad och inga mål gjorda. 0-0 alltså.

Nu tar rapporteringen också paus.

Resultatet från första halvlek stod sig och slutresultatet blev alltså att lagen fick en poäng var.
I Trions serie har även Hasslö - Hällaryd spelat ikväll, den matchen slutade 2-1 till Hasslö.

Rapport från trotjänarna

Alla fyra har varit engagerade i IF Trion så länge att det är svårt att komma på exakt när allt började. De goda minnena är minst lika många som åren och inför den kommande säsongen är IF Trions trotjänare laddade och förhoppningsfulla.


  

Kalle, Syan, Anne-Lie och Uffe. Fyra trotjänare med ett stort hjärta för IF Trion. De sköter om herrlaget och föreningen med allt från tvätt till godisförsäljning. Kalle och Syan Andersen kom till föreningen redan i mitten av 70-talet när deras äldsta son började spela fotboll i IF Trion. För Anne-Lie och Uffe Edin var det också äldste sonens fotbollsintresse som gjorde att de kom med i föreningen.

- Jag började faktiskt min tid i Trion redan som liten och spelade i pojklagen fram till jag var 16 år. Sedan hade jag ett uppehåll från fotbollen när jag flyttade från byn, berättar Uffe.

- Uffe var en mycket duktig och lovande fotbollsspelare, men han var alldeles för lat. Hade han satsat hade han nog kommit med i Blekingelaget, säger Kalle som var tränare för Uffe i pojklaget.


Sedan nuvarande coach Federley kom till föreningen är alla fyra överens om att det har hänt en hel del. Choklad och frukt på matcherna, tvätt av handdukar och träningskläder är bara några exempel.

- Vi skämmer bort killarna, men det är nog också en av anledningarna till att de trivs här.


Efter många år i föreningen är även minnena många. Kalle minns hur han körde 1100 mil en säsong för att hämta spelare när han var tränare för pojklaget. Anne-Lies bästa minne ligger lite närmare i tiden.

- Mitt starkaste minne från Trion är i nivå med fotbolls-VM -94. Det var när Björn, Dennis och Jens framförde sin Trionsång på årsfesten i höstas. Jag trodde det skulle bli en skämtsak, men när killarna tog ton blev det knäpptyst i lokalen. Efter framförandet blev det stående ovationer. Jag får fortfarande en tår i ögat när jag tänker på det.


Att vara en del av IF Trion handlar om mycket mer än fotboll. Det är en kopp kaffe på idrottsplatsen en försommarkväll. Det är träningsläger, gemenskap och bullens korv i kiosken.

- Jag älskar att vara på IP. Man känner sig som en i gänget och jag vet inte vad jag och Kalle skulle göra annars, säger Syan.


Men visst är det ändå fotbollen som är den gemensamma nämnaren. När seriepremiären nu står för dörren är de förväntansfulla och även en smula nervösa.

- Vi vill inte ha för stora förväntningar på oss, då går det inte bra, säger Anne-Lie som aldrig sitter på läktaren under matcherna utan trivs bättre ensam på en sten under en björk.

- Fast i år har vi ett väldigt bra lag så förhoppningar har vi i alla fall, säger Uffe.

- Vi ska upp i fyran i år. Vi har ett bra gäng med väldigt duktiga killar, säger Syan.



Så var det då den där gåtan med Syans namn. Hon har ju ett annat namn som står på breven som landar i brevlådan. Vi vet var smeknamnet Syan kommer ifrån, vet du?


Spelartruppen 2009

IF Trions herrar 2009 (inte helt komplett, men ganska nära)


(Klicka på bilden så blir den stor!)

Foto: Sara Persson

Rättelse

Coach Federley har hört av sig och bett oss korrigera vägbeskrivningen inför morgondagen. Att den där idrottsplatsen ligger på höger sida är förstås beroende av vilket håll man kommer ifrån. Det är även felaktigt om man kommer från Backarydshållet (vilket tillresta trionsupportrar troligen kommer att göra) då uppenbarar sig nämligen idrottsplatsen på vänster sida och följaktligen då också i slutet av byn/samhället/metropolen.

Vad coachen kunde minnas från sitt förra besök finns det inga skyltar och planen är därför kanske lite småsvår att hitta. Så håll ögonen öppna, kika in mellan husen och titta efter en bensinmack.

På vänster sida alltså.

Även våra storspelare har ritualer

Att fotbollsspelare, ja idrottsmän överlag egentligen, är vidskepliga är väl knappast något sensationellt avslöjande. Det kan vara viss sorts mat som måste ätas innan match, skor som ska tas på och knytas i särskild ordning, frisyrer som ska se ut på ett speciellt sätt. Ja, listan kan göras lång. Det finns minst lika många olika sorters ritualer som det finns godissorter i kiosken på Trion.

Och precis som storspelarna i Europa har såklart även Trions herrar en del ritualer för sig.

Ola Karlsson: Det ryktas om att Ola-målvakt alltid gör ett besök på toaletten, av den längre varianten, när han anländer till idrottsplatsen innan match. Ingen kan såklart veta säkert vad som egentligen händer bakom dörren, men oviljan att gå in där efter vår målvakts besök talar sitt tydliga språk...


Foto: Lotta Törnström

Tobias Fabbeke: När vi andra svettas floder på läktaren värmer han upp i långbyxor och långärmat. Tobias Fabbeke gör alltid det, oavsett väder. Likaså tar han alltid en dusch innan match, varför förtäljer inte historien men om man värmer upp i full overallmundering så kan det kanske behövas...


Foto: Malin Federley

Vi har även hört ryktas om Koffas flitiga användande av nässpray, ja faktiskt varje dag de senaste 11 åren, men huruvida det har med matchritualer att göra får vi låta vara osagt tillsvidare.

Vet du något vi inte vet? Känner du till någon ritual som någon i Trions herrlag inte viker en tum ifrån? Dela gärna med dig i kommentarsfältet här nedanför.

Motståndarinformation

18.30 på fredag blåser domaren igång division 5 på Björkvallen i Hallabro. Idrottsplatsen ligger precis till höger när man kommer in i metropolen/samhället. Spelarfruarna tipsar om samåkning för den som känner sig osäker på färdvägen (preliminärt åker spelarna 16.30 från Angöringen). Vi kan också tipsa om att ta kläder efter väder då det enligt våra uppgifter inte finns någon storslagen läktare på plats.


 
Bild från idrottsplats.se


Lite historia om motståndarna:

Belganet-Hallabro IF bildades 1970 efter att Belganet IF och Hallabro IF slagits samman. Herrfotbollen har sedan föreningens bildande spelat i div 6 i Blekingeserien. Laget var i början av 1990-talet nära att avancera till div 5, då man kvalspelade ett flertal gånger, men man lyckades aldrig ta sig upp.


Förra säsongen lyckades Belganet-Hallabro IF vinna div 6 västra och avancerade då för första gången i föreningens historia upp till div 5.

Belganet-Hallabro IF


Genrepet

Nu närmar sig seriepremiären med stormsteg och på annandag påsk var det dags för genrep mot KFC på Rosenholm för Trions herrar. Spelarfruarna missade tyvärr första delen av matchen då de gav sig på att gå från Karlskrona city till Rosenholm. För den som undrar så är det betydligt längre än man tror, bakom varje kurva lurade ny (bortglömd) raksträcka.

Väl på plats kunde vi se Trion ta ledningen genom en vindsnabb Johan Dahlstedt. Det kluriga med mål är ju att det fungerar som tändvätska för båda lagen på planen. Det lag som förvaltade den extra tändningen bäst den här gången var KFC som gjorde de två följande målen och efter första halvlek var resultatet 2-1.

Lite slarv och drällande med bollen i början på andra halvlek gjorde att KFC kunde utöka sin ledning till 3-1. Innan fingrarna var helt blåa reducerade Trion till 3-2 genom en nick på hörna från Jonas Lunta Lundberg (ja han heter faktiskt Jonas).

KFC gasade då på lite till och slutresultatet skrevs tillslut till 5-2.

Vi hoppas på lite mer skärpa, lite finare resultat och väldigt gärna lite varmare temperatur på fredag när det är dags för seriepremiär.


IF Trions lag i genrepet:

Ola Karlsson
Jens Salleke, Björn Franzén, Jonas Lundberg, Kristian Blaschke
Tobias Fabbeke, Timmy Andersson, Anton Åstrand, Kristoffer Andersson
Tobias Johansson, Johan Dahlstedt
Avbytare: Oscar Svensson, Björn Printzlow, Niklas Andersson, Daniel Lindblad och Daniel Gustafsson

Skogens konungar

Nu är fotbollssäsongen snart igång på riktigt igen och spelarfruarna reser land och rike, eller ja, länet runt för att följa skogens konungar - IF Trions herrar.

Efter att ha genomlidit ett antal småkyliga träningsmatcher vid sidan av slaskiga grusplaner och svampiga konstgräsplaner är vi nu ytterst nöjda med att säsongen är igång.

För spelarfruarna innebär fotbollssäsongen inte bara att de får besöka platser de knappt visste fanns det innebär också att fikakorgen packas, tummar hålls och händer blir surriga av applåder.

Spelarfruarna trivs bäst på länets finaste läktare där på hemmaplan i Spjutsbygd. Men så länge grabbarna vinner kan vi överleva en speta i baken i Backaryd också.

Om du ser till att hålla koll på spelarfruarnas blogg så ska vi se till att hålla dig uppdaterad om allt från skoskav och udda ritualer till nakenbad och avlossade skott.

Välkomna till spelarfruarnas blogg!


(Och som vår käre ordförande sa på senaste årsmötet: "Om vi inte tar oss till division 4 under 2009, så gör vi det säkert något annat år.")

RSS 2.0