Noplentränaren

Denna veckan var det dags att ringa till Kristianopels tränare Calle Andrén och kolla hur läget var i laget inför den kommande matchen nu på söndag.
- Allt är bara bra och vi är glada att ha några som varit skadade tillbaka på plan, meddelade Andrén.



Deras spel har förbättrats och de tog sin första poäng mot Hörvikens IF under deras senaste match som slutade 1-1. De ser fram mot mötet med Trion och tror att det kommer bli en spännande och jämn match där ”den med mest vilja kommer segra”.

Andrén anser att det i övrigt är många bra lag i division 4 och han har läst att Trion har en del nyförvärv som han ser fram emot att möta. Att ha ett så stort urval är väldigt bra för Trion, och han ser mycket fram mot mötet på söndag.

Dagens födelsedagsbarn

Idag har vi ett födelsedagsbarn i föreningen, det är Karl-Henrik Pettersson som fyller 25 år.



Grattis önskar Spelarfruarna!


Armbrytning

Då var det dax för ännu en armbrytning!


Som alla vet så spelar våra herrar borta mot Kristianopel på söndag och inför denna matchen har vi fått byta ett par ord med en äkta noplare, ingen mindre än Robert Johansson som fyller 23 i år. Han började i föreningen redan som 5-åring, men har gjort några år i KAIF, där han var med och spelade pojk- och juniorallsvenskan.
På sin fritid så jobbar han som trollkarl och jag kan intyga att han är riktigt grym på sitt arbete! Han umgås också med sin flickvän (Annie Petersson) som är en gammal trionspelare och så pysslar han mycket med jakt och fiske.
Här var lite fakta om  Robban och innan duellen mellan Björn Printzlow och Robban börjar så ska han få svara på lite frågor.

Vem vinner armbrytningen?
- Hmm, det beror på vad Björn jobbar med? Haha, men jag tror att Björn vinner för han ser stor och stark ut!
(ironi eller inte..? hmm?)



Hur har det gått i era tidigare matcher i år?
- Vi förlorade mot Högadal med 3-0, den matchen spelades på Marieborg i Svängsta, efter den tunga förlusten upptäckte Noplenspelarna att det inte bara var 3 poäng dom förlorat utan också kläder, värdesaker, 7 st byxor, 5 st jackor, väskor och tro det eller ej ett par Björn Borg kalsonger! Härlig seriepremiär säger Robban ironiskt.
Andra matchen spelade vi mot Ronneby och det blev förlust återigen med ett resultat på 0-2. Robban tycker att det vore mer rättvist med ett lika resultat.
Tredje matchen spelades mot Hörviken, även den borta där det slutade 1-1 som Noplen krigade sig till.

Kan du tippa Trions och Noplens platser i serien?
-Det kan nog bli väldigt jämnt. Kan tänka mig Trion på en nionde plats och Noplen på en åttonde plats då såklart!

Hur kommer det att gå på söndag?
-Svår match, men jag tycker att Noplen är på uppgång. Jag tror på 2-1 till Noplen.

Jag har hört att du inte ska spela på söndag. Varför?
- Efter ett omdiskuterat domarbeslut så är jag avstängd förmodligen tre matcher framöver.
Vad hände?
-Jag fick först ett gult kort för snack och senare i samma situation så fick jag ett gult kort till för snack, det blir ju ett rött och beslutet är under utredning.

Hur är du egentligen som spelare?
- Har aldrig snackat mig till 2 gula kort i samma match tidigare, utan brukar vara lugn men med lite plats för psykningar, vilket tillhör. hehe


Då tackar jag dig Robban för att du ville ställa upp på detta och får även önska lycka till under säsongen!
Robban vill tillägga att Noplen också har en egen låt som Magnus Andersson har skrivit och inom kort kommer den att finnas på Spotify.

Kom o heja på våra grön/vita gossar på söndag! Med matchstart 15.00 på Fågelmara IP.



Armbrytningsresultat
IF Trion - Derbymotståndarna

1-1 

 


Resultat

Onsdagens match för IF Trions b-lag blev en trevlig tillställning. Trion vann nämligen med
3-1 (3-0) efter mål av Adam Johansson (1), Daniel Lindblad (12) och Niklas Andersson (35).

Spelarfruarna kan konstatera att det fortfarande är lite för tidigt på säsongen att lägga matchstart 19.00. I slutet av matchen var det väldigt mörkt.
- De sista fem minutrarna var det väldigt svårt att spela. Avståndsbedömningen är inte riktigt som den ska vara, kommenterar Per Brynjebo efter matchen.

Andra reflektioner från matchen:
- Gusten tror fortfarande att det är vinter ute. Han hade full mundering det vill säga mössa, vantar och fullt underställ. Men ju längre matchen led ju mer började publiken undra om inte Gusten trots allt var killen med koll. Det var svinkallt!
- Dennis, Alle, Elias och Timmy tränade på att bilda mur (framför kiosken) under hela matchen. Av allt att döma är de riktigt slipade på just denna punkt i sitt fotbollsspelande då kioskpersonalen inte kunde se en enda glipa i muren.
- Det är bra tillväxt i föreningen. Under första halvlek kunde publiken skåda lilla Lova slå en hörna på a-plan under pågående match. Salle fick ryka ut från bänken och agera ordningsvakt.
- Per Bynjebo har en stigande formkurva och Daniel Lindblad gjorde en bra match.


Morgondagens match för Trion c är inställd och kommer spelas under nästa vecka.


Nyförvärv

IF Trion har fått ytterligare ett nyförvärv denna veckan. Denna gång är det Samuel Ulvenhag som kritat på. Samuel är en 24-åring som närmast kommer från Lyckeby GoIF. Det var dock ett tag sedan han spelade så han är enligt uppgift klar med detsamma. Spelarfruarna har hört att Samuel är riktigt vass och var med i Lyckebys a-lag redan som 15-16-åring. Tyvärr stoppades hans lovande karriär av skador. Spelarfruarna hoppas att dessa har försvunnit och att Samuel ska trivas som fisken i vattnet i IF Trion.



Välkommen till föreningen!

Stig i motvind

Dagens ordspråk:
-Var inte rädd för motstånd, kom ihåg att det är i motvind och inte i medvind som en drake stiger...



Fundera på den ni.
Antingen kan man välja att tolka det väldigt ordagrant och vara glad för alla som vill flyga drake i Karlskrona - där motvinden alltid lurar runt hörnet.

Eller så kan man använda det i sin uppladdning till helgens match och välja att stiga och växa tillsammans trots att det kanske inte är världens nedförsbacke just nu.

Inför IF Trion 1 - IFK Karlshamn

I morgon onsdag är det då åter dags för match på Spjutsbygds IP. Man kan verkligen konstatera att säsongen är igång med full kraft, härligt tycker Spelarfruarna. I morgon är det IFK Karlshamn som är på besök och de ska ge sig i kast med Trions b-lag. Inför matchen har Spelarfruarna fått en stund med BG Printzlow.

- Det är väldigt positiva vibbar i b-laget, bollen är rund men självklart vinner vi på onsdag, säger BG.

Enligt uppgift är b-lagstruppen intakt och efter a-lagets match i söndags finns det fler spelare att välja mellan. BG känner att det enda som behöver ändras på sedan sist är tillbakajobbet annars verkar han rätt nöjd.

IFK Karlshamn har spelat en match innan denna. Det blev tre poäng då man besegrade Kristianopels GoIF med 4-0. Som bekant är b-laget ute efter sin första vinst då premiärmatchen slutade 5-3 till KAIF och sista matchens resultat mot Saxemara skrevs till 3-3.

Spelarfruarna kan även här på bloggen avslöja att tränare BG Printzlow har en till "hobby". Han har kanske lite svårt att släppa fotbollen då denna hobby är fotbollsspel på datorn.
- Det kan gå åt flera timmar varje dag, avslöjar han.

IF Trion 1 - IFK Karlshamn spelas på Spjutsbygds IP onsdag 28 april klockan 19.00.


Veckans hiss & diss

Denna veckan är det Spelarfru Sara som hissar och dissar. Har du något du vill hissa eller dissa? Skicka ett mail till [email protected]


Hiss
Solsken. Finns det något bättre än solsken? Jag är i alla fall rätt så övertygad om att kombinationen solsken och fotboll på vårt vackra IP är i det närmaste oslagbart. Nu ska gräset bara få fart också så att en doft av nyklippt gräs kan läggas till listan. Solsken + fotboll på IP + doft av nyklippt gräs = det härligaste!

Diss

Regn, snö, is och storm. Förra veckan tajmade jag in veckans enda oväder. Ja till och med den dagens enda oväder. Det varade ungefär i sju minuter, ganska precis så lång tid det tar för mig att cykla från jobbet till lägenheten. Kastvinden från höger tvingade mig nästan ombord på Aspöfärjan, isbitarna som föll från himlen kändes som stenar mot ansiktet och kroppsfärgen när jag kom hem hade en lätt blåton.


Goda nyheter

Spelarfruarna kan så här på måndagskvällen komma med strålande nyheter. Alexander "Alle" Latvaletho är tillbaka i föreningen. Efter några månader på villovägar har nu Alle kommit hem. Alexander har under några veckor tränat med laget och idag kom Trion och Rödeby överrens om en övergång. Han beräknas vara spelklar för Trion i början på nästa vecka.
Spelarfruarna frågar givetvis den klassiska frågan "Hur känns det?":
- Det känns underbart, riktigt underbart, svarar återvändaren. Det är länge sedan jag spelade match så jag är otroligt spelsugen, det riktigt spritter i benen. 
Spelarfruarna gissar att det blir dags för match redan nästa vecka med något av Trionlagen.

 



Spelarfruarna önskar Alle varmt, varmt välkommen tillbaka!

Efterlysning

Linkan efterlyser betalning från er som beställt en vindjacka.
Om du har beställt en jacka men ännu inte betalat så är det ett hett tips att ta med 300 kronor till nästa träning. Om det nu skulle vara så att du missar de kommande träningarna så är nästa heta tips att ta kontakt med Linkan och bestämma träff någonstans.

Beställd vindjacka = 300 kronor till Linkan.
Inte jättesvårt.

Bilder Trion- Giffarna

Här kommer ett gäng bilder från matchen IF Trion - FC Giffarna.



IF Trion - FC Giffarna

Ett strålande väder möter upp när man kommer in på Spjutsbygds IP. Båda lagen har anlänt, FC Giffarna i en fin buss. Trion har dessutom kommit ut på planen. Just nu är det bara lite lek av de grönvita. Spelarfruarna pimpar sin lilla lucka medan Susse förbreder kiosken.

På läktaren är det disko i form av Gyllene Tider.
- Anna Brander har hittat ytterligare en nyhet i kiosken: Frukt! Högsta betyg av Anna.
Vi har även hittat kokosbollar i kiosken vilket vi inte sett innan. Väldigt billigt också, endast 3 kronor!

Giffarnas a-lag spelade i går och förlorade med 2-1 mot Moheda.
Även domarna värmer upp, kör några ruscher framför läktaren och visar på fin fart.
Giffarna och Trion kör liknande uppvärmningar med smålagsspel i varsin ruta - så långt från varandra som det bara går.

Spelarfruarna kan också konstatera att Micke P för dagen har ny frisyr. Pule har dock västen bakochfram som vanligt - det känns tryggt.

Familjen Andersson i form av Tommy och Marre verkar ha haft en gemensam syjunta då de dyker upp i idrottsplatsens snyggaste grön/vita mössor.

10 minuter kvar och Lasse Dahlstedt berättar nu om nyheterna på idrottsplatsen. Nu är det även dags för världspremiär av Trions nya kamplåt.

Bara minuter kvar nu, Trion har gått in och även Giffarna verkar runda av sin uppvärmning.

Nu är det äntligen dags!
Giffarna börjar med boll. Det ser ut att vara ett ungt Giffarna, medelåldern är nog ganska många snäpp lägre än hos Trion.

Trions lag:
Ola
Salle  Elias  Pule  Pontus
Tobbe J  Håkan  Micke P  Ola G
Linkan Timmy

På bänken:
Björn, Fabbe, Adam, Daniel L

Giffarna har börjat riktigt piggt.
Min 2: Frispark till Giffarna ca 5 meter utanför straffområdet. Frisparken går i Olas gap, en giffare är sedan tuff mot Ola när han redan har bollen i händerna. Bollen tappas in, men Ola får frispark.
Min 5: Trion biter sig fast på offensiv planhalva. Pontus får bollen i straffområdet, vänder om och passar till Ola G som skjuter på halvvolley. Bollen går några meter utanför målet.
Min 7: Trion är på väg att rinna igenom när Håkan och Tobbe J hjälps åt att vinna boll på mitten. Djupledsbollen går dock till en offsidestående Linkan.
Min 8: Ola G stjäl bollen på vänsterkanten, gör en löpning över till andra sidan och passar sedan fel.
Min 9: Plötsligt är Linkan fri med målvakten. Hans skott på mål går dock över mål och vi hoppas att golvet i kiosken är ordentligt förstärkt om det ska vara såhär spännande.
Min 10: Fin boll diagonalt över hela planen från Tobbe J till Ola G, bollen rinner dock ut över kortsidan.

Giffarna ligger hela tiden väldigt nära och är snabba i sitt anfall, Trion har inte många sekunder på sig att ta emot, titta upp och leverera bollen. Vilket också ger ett härligt spel att titta på.

Min 13: Matchens första varning efter en stämpling på Micke P. Salle lägger en lång och hög frispark mot bakre stolpen. Via en giffare når bollen till Linkan som försöker skarva in bollen med ryggen mot mål.

Min 15: Frispark till Giffarna ett par meter utanför straffområdet efter att Pule och Pontus hjälpts åt att vinna boll. Frisparken är lite lurig och dimper till slut ner hos en svartklädd utanför straffområdet. Han laddar bössan, men bollen går utanför.
Min 17: Elias gör en helt egen dribbling och fint på mittplan. Lite som en tvåfotare fast med löpboll till sig själv invävt.
Min 18: Timmy slår dagens högsta inlägg.
Min 19: Tobbe J vinner boll på vänsterkanten dit han nu flyttat. Lägger en smörpass till Timmy som bryter fram och igenom, slår bollen mot bakre stolpen där Ola G kommer och skjuter. Över.
Min 20: Frispark till Giffarna på halva Trions planhalva, bollen går hela vägen till Olas famn.
Min 21: Hörna till Trion, nickas bort vid första stolpen av en Giffarna. I andravågen nickas bollen fram till Elias som står helt fri. Han lägger in bollen i mål, men domaren har vinkat offside.

Min 26: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Tobbe J slår en kalaspass diagonalt till Ola G som springer ifrån Giffarnas backlinje, han rundar målvakten och lägger in bollen.
Min 28: Lååångt inkast av Tobbe J som tar sig studsande in i straffområdet där Salle är på plats och irriterar lite på sitt alldeles speciella sätt.
Min 29: Hyfsat farligt läge till Giffarna som Elias avstyr i sista stund i straffområdet.
Min 30: Ola G slår en defensiv djupledsboll på Pule som får löpa ut.
Min 32: Farlig chans till Trion när Timmy klämmer sig fram, han får dock inte riktig träff på bollen och målvakten kan rädda med en tåspets.
Min 31: Giffarna räddar på mållinjen när Timmy gör någon form av karatespark och slår bollen över målvakten.
Min 34: Fint samspel mellan Ola G och Timmy på högerflanken och de tar sig så när hela vägen fram.
Min 35: Håkan lyckas bli tunnlad fast han ligger ner, måste ses som något av en prestation. Ett farligt vapen för Trion är helt klart snabba vändningar när Ola kastar ut bollen och de grönvita kan gå till anfall direkt.
Min 37: Studsen på bollen är något oberäknelig och ställer nästan till det för grabbarna i backlinjen.

Min 39: Frispark till Giffarna på halva Trions planhalva efter att Elias ha hakat i en svartklädd spelare. Det är mycket ruff i straffområdet, men Elias kan hoppa högst och nicka ut bollen till hörna. Hörnan rensas bort, men Giffarna biter sig ändå kvar på offensiv planhalva.

AnneLie Edin kommer nu upp på läktaren, oklart när de hände senast... om det någonsin har hänt. Kan eventuellt bero på att kaffet och kiosken har flyttat hit.

Min 43: Frispark till Trion som Elias lägger. Målvakten boxar ut bollen och får Linkan med sig på vägen. Linkan är dock uppe och studsar igen.

Min 45: Ola gör en kanonräddning på ett närskott. Bollen går till hörna, men domaren väljer att blåsa av matchen innan den hinner läggas.
Paus och Spelarfruarna extraknäcker lite som kioskpersonal i rusningen. Vi kan tipsa den trionmedlem som inte har något speciellt för sig när det är match att sätta upp sig på listan och hjälpa till i kiosken. Det behövs!

Det har handlats friskt i pausen, men nu är det dags att fokusera på personerna på planen istället. Domare och spelare har kommit ut och vi gör oss redo för 45 nya minuter.

Min 45: MÅL till Giffarna när Salle olyckligt halkar precis utanför straffområdet. Viktor Svensson är det som står för kvitteringen. 1-1
Min 49: Hörna till Giffarna, som helt klart är de som inlett den andra halvleken bäst. Hörnan nickas bort, till ny hörna. Bollen slås, men domaren blåser av för ruff i straffområdet.
Min 50: Mycket bra chans till Trion när Ola G tar sig fram på högerkanten, spelar in bollen till Timmy som dock inte lyckas fälla ut benet och peta in bollen.
Min 51: Håkan går ner i spagat på mittplan (och slår ... i gruset?).
Min 52: Efter avvaktande försvarsspel kan Giffarna rulla in 1-2 genom Anton Håkansson.
Min 53: Linkan slår ett inlägg mot Ola som tar i ribban. Giffarna rensar till hörna. Ola G slår hörnan precis framför målvakten och Linkan är framme och sätter dit 2-2. MMMMMMÅÅÅÅÅÅLLLLL!!!
Min 53: I samma veva byts Micke ut och Fabbe får komma in. Håkan ut och Adam in.
Min 57: Frispark av Elias, Fabbe hoppasr HÖGT och bollen dimper ner framför fötterna på Adam som sätter bollen i maskorna men målet ogillas pga offside. Fortfarande 2-2.
Den delen av läktaren som badar i sol verkar vara varm då flertalet av publiken på den delen sitter utan jacka nu.
Min 59: Giffarna sticker fram och det bir lite oroligt i straffområdet men Pontus tas bryskt och får frispark.
Min 60: Publiken på läktaren distraherar Linkan och han ler mot publiken.
Min 62: Giffarnas tränare får en tillsägelse av domaren, oklart varför.
Min 63: Timmy kommer nästintill fri med målvakten. Målvakten halkar när han ska ta sig frammåt mot Timmy men lyckas ändå på något sätt få bollen till inkast.
Spelarfruarna får även korrigera kring Giffarnas tränare, han blir nog utvisad för han går nu längs med sidlinjen mot parkeringen.
Min 65: Ola  slår ett inlägg från kanten men ingen finns framför mål och bollen går till inspark.
Min 66: Fabbe ska ta emot bollen men lyckas få bollen under foten och när han lägger all vikt på just denna fot så finns det inget annat alternativ än att dråsa i backen. I ren frustration sparkar han även en Giffare som får frispark.
Min 68: - Planen ser hal ut på något torrt sätt, filosoferar Spelarfru Sara och hon får medhåll av kioskens Nina D.
Min 70: Dagens betalande publik är idag 92 stycken.
Min 71: Giffarna får frispark strax utanför straffområdet och skjuter över.
Min 71: Giffarna får på ett skott utifrån och målet är ett faktum, 2-3. Anton Håkansson är det som skjuter så fint.
Min 72: Salle lyfter in bollen till Linkan som nickar i målvaktens famn.
Min 72: Björn P in och Pule ut.
Min 73: Linkans hejarklack har tröttnat och skriker: -Hendriiiiiiik gör mål!
Min 74: Fabbe nickar på mål.....eget mål! Hörna. Hörnan blir lång och Björn tar bollen.
Min 76: Adam försöker nå Tobbe J med en djupledsboll men Giffarna får en tå på bollen. Hörna. Hörnan blir låg och rensas bort.
Min 78: Ola G lägger ett inlägg och Fabbe tar strid med målvakten. Frispark målisen.
Min 80: Adam agerar klätterställning, får frispark. Bollen sparkas iväg och domaren varnar en Giffare för spelförstörelse.
Min 81: Salle är i offensivt straffområde.
Min 81: Långboll som Fabbe nickar vidare till Timmy. Det leder till hörna som blir ofarlig. Målvakten får kort för att det dröjer en aning länge för honom att få bollen i spel.
Min 85: Hörna till Giffarna. Inspark till Ola.
Min 86: Elias flyttar upp.
Min 89: Björn gör en crosschecking frispark dömt till Giffarna.
Min 89: Linkan vänder i straffomrdet och får på ett skott som målvakten tar.
Matchen är slut.

Spelarfruspoängen går till
3 poäng: Ola Karlsson - som vanligt stabil längst bak får även poäng retroaktivt sen SAIK-matchen.
2 poäng: Ola Gunnarsson - han trixar och trixar, snabb och rapp.
1 poäng: Henrik "Linkan" Lindqvist - köttar som den "Kötte" han är.

Musik

Spelarfruarna har nåtts av ett rykte om att det till dagens match kommer lanseras en ny trionlåt. Givetvis var vi tvungna att ta reda på lite mer. Vi ringde upphovsmannen Timmy Edin. Timmy bekräftar att det idag kommer en helt ny låt. Text och musik Timmy Edin och Tommy Carlsson. Det är bandet Frankley Everlong som spelat in låten. Spelarfruarna fick till och med en förhands uppspelning. Vi kan avslöja att det är en rockig låt som givetvis inte har missat orden "Don´t stop believing".  

Titeln på 2010 års trionlåt är "The green and whites". Timmy och Tommy har slipat på låten i ca 2 veckor innan lanseringen och upphovsmannen Timmy är jättenöjd med resultatet.
Vill du också höra låten? Missa då inte matchen som startar 15.00 på Spjutsbygds IP.


Matcher

Det senaste dygnet har det varit full fart på Trions reservlag. Under fredagskvällen åkte b-laget till Saxemara för att försöka besegra deras b-lag. Vid rapportering från fantaster på plats ledde Trion med 2-0 men slutresultatet skrevs till 3-3.

Lördagsförmiddagen gick också i fotbollens tecken då Trions c-lag fick ta sig till Rosenholm för match mot det nya laget Ankaret FK. Från denna match fick Spelarfruarna ett lite mer utförligt referat. Matchen slutade 1-1. Tomas Andersson gjorde Trions mål på straff. Ankaret var bäst första 15 minuterna av båda halvlekarna medan Trion var bättre under resten av halvlekarna. Enligt uppgift var det bara målen för Trions del som saknades. Avslut var något som rekommenderades till nästa träning för just c-lagsspelarna.


Inventering på Rödeby Allivs

Klubbmästare Björn är i full gång med att styra upp årets olika aktiviteter där vi tjänar ihop pengar till föreningen. Utöver 3 inventeringar (två på CityGross och en på Allivs) ska föreningen även jobba för Leijon i sommar. För att det inte ska vara samma personer som alltid hjälper till är planen att dela upp arbetena mellan alla starka figurer i föreningen.

Då jobbet för Leijon i sommar är av den riktigt tunga sorten har Björn inte räknat med damlaget där, damerna kommer istället att ombedas hjälpa till vid samtliga 3 inventeringar.


De ur herrlaget som inte inventerade på CityGross i vintras ska nu dra sitt strå till stacken på Allivs istället. De herrar som kallas till inventering klockan 18.00 söndagen den 2 maj är:

- Micke p
- Kurre
- Pule
- Håkan S
- Hilding
- Danne L
- Pontus L
- Palle
- Ola K
- Adam
- Tobbe J
- Jimmy T
- Tobbe N
- KHP
- Micke Lindskog
- Lunta
- Alle
- Ola G
- Per Brynja
- AG
- Andreas Christiansson
- Fabbe


Giltigt förhinder meddelas till Björn Printzlow.

Utöver detta räknar man alltså med att alla damer som inte har giltiga förhinder också infinner sig i Rödeby. Övriga eldsjälar som vill hjälpa till och räkna är självklart hjärtligt välkomna.


Glöm inte...

...att passa på och åka till Holmsjö marknad idag och köpa sill av Nina och Lasse som bemannar sillavagnen.

...att åka till Rosenholm klockan 13 för att se när c-laget spelar sin premiär mot Ankaret.

...att ladda upp ordentligt inför morgondagens drabbning mot Giffarna. Spelarfruarna kommer ladda upp genom att bland annat stretcha fingrarna för att kunna skriva extra fort under liverapporteringen.




Förberedelser

Under den långa vintern och det ännu längre uppehållet har vaktmästarna på Spjutsbygds IP inte legat på latsidan direkt. Under dagar när vädret tillåtit har det varit febril aktivitet utomhus läktaren har spolats av och oljats in, målen har fått nya nät, båsen har rätats upp, räcket runt planen har antagit en mer vit nyans och b-planen har fått ett lyft. När vi säger lyft så menar vi verkligen lyft! Man har nämligen fyllt i den bortre delen av planen så att den är i samma höjd som resten av ytan. Denna förvandling har gjort att det nu finns två 11-mannaplaner som håller godkända "matchmått". Man har även lagt nytt gräs på vissa delar.

När vädret inte har varit alltför roligt har vaktmästarna flyttat in sitt arbete. På övervåningen har trägolvet oljats inte mindre än fyra gånger. På undervåningen har materialrummet fått sig en ansiktslyftning. Man har utökat materialrummets storlek. Varje spelare har fått ett skåp med nyckel samt en plats att ställa sina skor på, även bollarna huserar numera på ett ställ. Man har inte bara snickrat utan penseln har också gått varm då både väggar och tak är målade i utrymmet.

Även sillavagnen har man skrämt liv i. Kablar är bytta, gasolen är ny och man har framförallt rengjort den. Det passar bra till helgen då sillavagnen kommer att ta plats på Holmsjömarknad för att....ja just det sälja sill.

Benny Slätt är lite av chefen i det hela och till sin hjälp har han Börje, Ewald, Bosse och Stefan. Alla har sin egen specialitet som Stefan till exempel han är byggnadsingenjör och står för mycket av ritningarna som de andra sedan slutför. Bosse har en gång i tiden varit lagledare i IF Trion så han vet vad som behövs vid match därav har han som uppgift att packa väskorna med kläder och material vid bortamatcher. Det är även Bosse som tvättar kläderna när de kommit hem från match, kanske inte världens roligaste jobb tror Spelarfruarna.

När Spelarfruarna under torsdagskvällen besökte idrottsplatsen var det febril aktivitet. Det är mycket som ska hinna bli klart innan fredagens första hemmamatch för året. Tommy satt i sin grävmaskin medan en annan del av anläggningssektionen kritade planen.

                    
                     Delar av anläggningssektionen.

                                            

En stor del av arbetet för vaktmästarna och anläggningssektionen har den senaste tiden gått åt till att få kiosken på läktaren i ordning. Man har byggt en lång disk där man tagit tillvara plank från tomathuset, man har målat och satt in infravärme så att inte kioskpersonalen ska frysa. Man har även lagt in en plastmatta för att skydda planket. Utanför kiosken har man ställt upp bänkar och bord där man kan avnjuta sitt kaffe.

  

Under torsdagen fanns det en hel del att göra innan kiosken är klar men Benny lovade att innan damernas match kommer det mesta att vara klart. Varmt välkomna till den nya kiosken!

Coach Tomas har ordet

Inför helgens match har vi självklart kollat läget med tränare Tomas Eriksson.


Vad kommer fokus ligga på under veckans träningar?
- I veckan kommer vi köra vidare på vårt passningsspel och om vi har möjlighet att träna på A-planen så ska vi träna på att vända spelet på mittfältet. I dagsläget tränar vi på en för liten yta för att kunna göra något speciellt egentligen då B-planen är lite liten samt att man lägger nytt gräs på en bit av B-planen. Men det kommer bli bättre när vi kommer ut på den stora planen.

Hur vill du att matchbilden på söndag ska se ut och hur ska ni göra för att nå dit?
- Den medvetna taktiken som vi körde med mot Sillhövda var bara tillfällig. Kan låta lite märkligt när man förlorar med 0-3, men jag tycker vi hade koll på dom defensivt i alla fall under första halvleken. Tyvärr så fungerade inte vårt kontringsspel så som jag hade velat och trott. Sillhövda gjorde det bra och jobbade ned på rätt sida när vi fick bollen vilket gjorde att våra forwards hade 4-5 motståndare mot sig när dom fick bollen. Vi skulle behövt hålla 0-0 ungefär 20 minuter till så hade dom kanske blivit nervösa och slarvat med sin defensiv. Då skulle vi kunnat ändra matchbilden genom att flytta upp folk och fått ett mer böljande spel. Tyvärr räckte det inte ända fram denna gång.
 
- Nu har vi mött på förhand det bästa laget i serien på bortaplan. Våra spelare vet nu om att det blir inte värre än så i div 4 och vi känner oss starka efter matchen. På söndag mot Giffarna kommer vi spela mer traditionellt och försöka ta fram det vi är bra på i vårt anfallsspel. Matchbilden kommer bli böljande och öppen då våra motståndare rullar mycket boll och har en vilja att anfalla. 

Vad vet du om Giffarnas lag?
- Förra året när vi mötte Giffarna med Jämjö hade dom ett ungt lag men med riktigt bra och skolade fotbollsspelare. Jag hoppas att Sölvesborg/Giffarna fortsätter med att köra med sina unga spelare i div 4 även detta år då jag anser att det är en bra grund för att utveckla talangerna som när Sölvesborg och Mjällby. Kan dom fortsätta att hålla en sådan nivå på sin ungdomsverksamhet så kommer framtiden se bra ut för fotbollen i Sölvesborg. 
 
Vill du tippa ett slutresultatet?
- I första matchen var jag ju nära med mitt 5-1 tips. Mot Sillhövda hade jag ju fel med 5 mål. Så nu tror jag på en jämn match som slutar med vinst med 3-2

Dagens födelsedagsbarn

Tobias Johansson fyller idag 23 år.

 

Spelarfruarna önskar Tobbe J en härlig dag!


Giffarnas tränare har ordet

På söndag är det dax för "premiär" uppe på Spjutsbygds idrottsplats. Inför mötet med FC Giffarna fick Spelarfruarna en intervju med deras tränare, David Svensson. Han gör sitt första år som tränare för Giffarna medan laget gör sin tredje säsong i division 4.
Svensson berättar att alla spelarna är tillgängliga för spel i helgen och de förbereder sig genom att träna både torsdag och fredag. FC Giffarna har även dem spelat två matcher, förlust mot Ronneby BK 4-5 och vinst senast mot Hörvikens IF 3-1.

Deras målsättning i år är att komma på den övre halvan i tabellen. Svensson tror att de yngre killarna i laget kommer visa framfötterna i år.

Vilka har ni som seriefavoriter?
- Sillhövda har ett bra lag på pappret. Jag har även sett att många tippar på just dem, svarar David.

Svensson vet inte så mycket om Trion, men har hört att det är ett spelande lag.
Vi avslutar med att Svensson får tippa resultatet på söndag:
- FC Giffarna vinner med 2-1.

Kiosken

I går var det kioskmöte och givetvis var Spelarfruarna på plats för att ta del av arbetet men även höra sig för lite om säsongens kioskverksamhet. Det är Susse Karlsson som är kioskchef vilket även innebär att hon är sammankallande och lite av ordförande vid mötet. Runt bordet kunde man även skåda Nina Dahlstedt, Lena Nilsson, Lena Wanner och Kathie Johansson. Det var en del återbud just till gårdagens möte därav den lilla skaran.

 
Många kalendrar blir det på det ovala bordet.

Efter att alla packat upp sina kalendrar (vissa behöver två kalendrar, en med alla matcher och en med schemat från jobbet) och fått alla hemmamatcherna i sin hand kunde mötet börja.
Vem vill stå i kiosken och när?

Under genomläsandet av hemmamatcherna kunde man konstatera att det är svårt att få till matcher där inblandade lag kan komma, domare ska finnas och planen ska vara ledig. Här är några exempel på kanske lite tvivelaktiga speldagar: Valborgsmässoafton klockan 19.00 och Lövmarknadsdagen samt att två derbyn krockar IF Trion C - Sillahövda AIK samt AIK Atlas - IF Trion A.


Under den här säsongen kommer lite nya förändringar i kioskverksamheten att äga rum. Kiosken nedanför läktaren som använts så länge Spelarfruarna sprungit runt på Spjutsbygds IP kommer förmodligen att vara helt stängd. Däremot har uppehållet använts till att renovera och fixa i ordning kiosken på läktaren. Det är bara elen kvar (en ganska viktig del i kaffekokandet) men under gårdagens möte kunde Spelarfruarna höra att Eddie Brynjebo förmodligen är räddaren i nöden då han "hittat" en elkabel som ska kunna fungera.

Förhoppningsvis hinner elen bli klar till helgens första hemmamatcher, damerna på fredag klockan 18.45 och herrar A söndag klockan 15.00. Om det inte skulle bli så har givetvis kioskchefen en plan b. Eftersom det kan vara lite svårt att ta sig upp på läktaren kommer förmodligen en kiosk till att hålla öppet, på Spjutsbygds IP är alla välkomna även de som inte kan bestiga toppen av läktaren.

        

Den tomma kiosken.          Den nya kiosken.            Extra kiosken.

Kiosken presenterar en nyhet i år och det är minipåsar med Ahlgrens bilar. En annan liten nyhet är att Spelarfruarna kommer få en helt egen lucka i kiosken där det kommer finnas försäljning av diverse Spelarfrus attiraljer så som knappar, kalendrar, Trionlägerbilder mm. Spelarfruarna kan även lugna Claes Lindqvist att löständer har köpts in. I övrigt kommer kiosken se ut som förr om åren med en uppsjö av smågodis, kaffe och hembakat. Vill man baka till kiosken är det varmt välkommet hälsar Susse och hon fortsätter:
- Det finns även en del tider om man vill vara kioskpersonal. Det är bara att ringa mig.


Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Alexander "Alle" Latvalehto 20 år.



Spelarfruarna grattar!!


Kioskmöte

Spelarfruarna vill påminna om att det är kioskmöte ikväll klockan 18.00 i klubbstugan. Att stå i kiosken kräver inte mycket energi av dig, är riktigt trevligt och dessutom slipper du ju stå i kö för att köpa godis... Kom på mötet ikväll eller ta kontakt med kioskchef Susse och sätt upp dig på säsongens lista.

Ju fler man är, desto roligare blir det.
Och att påminna om hur viktigt det är att hjälpas åt kan väl knappast vara nödvändigt?

Vindjackor

Linkan önskar få in 300 kronor från alla som beställt vindjackor. Dessa slantar vill han gärna ha omgående och ett hett tips (både för betalning och frågor om vindjackorna) är att han kommer finnas på träningen både tisdag och torsdag.

Det kommer bli trionlogga på bröstet, stå IF Trion på ryggen och intersport på ärmen.
300 kronor till Linkan alltså. Så snart du bara kan!

Inventering

1, 351, 761 , 15......

Spelarfruarna vill påminna alla Trionmedlemmar att det är inventering i Rödeby Allivs nästa söndag. Notera att det detta år INTE är inventering dagen efter sista april det vill säga första maj utan den andra maj. Herrarna spelar mot Kristianopel borta klockan 15.00 vilket medför att inventeringen börjar 18.00, lite senare än vanligt alltså.

Varmt välkomna!

Kiosken i Bredasjön

Spelarfruarna har varit i farten igen och denna gång är det kiosken i Bredasjön som ska betygsättas. Vädret  var inte det varmaste denna lördagseftermiddag så kaffet gick på högvarv och det tog ju fruarna tillvara på!



Här kommer då betyget för denna underbara dryck och som ni ser har Spelarfruarna gått utanför "frusfären" för hjälp med betygsättningen.

Erik Dahlstedt:
 

Patrik "Paken" Federley:


Fredrik "Långepärlan" Persson:


Oskar Dahlberg:


Ninni Holgersson:


Louise "Lelle" Dahlstedt:


Man kan ju konstatera att det var väldigt varierat efter smak men snittbetyget blir alltså 3,5 kaffekoppar av 5 möjliga.

Själva kiosken var väldigt trevlig, det fanns det mesta. Dom hade även delat upp den i två olika "stationer", en för godis, kaffe, läsk, kokt korv med mera och en med enbart läsk och grillad korv! Personalen var väldigt trevlig i båda kioskerna och det får dom givetvis ett stort plus för.
Priserna var väldigt bra. En kopp kaffe fick man för endast 5 kr, observera 5 kr!!!

         

Plockgodis fanns det mycket att välja mellan, det fanns även chipspåsar, popcorn, chockladkakor och tuggummi. Det var väl uppmärkt vad priset var för respektive vara. Utanför kiosken stod det trevliga blommor, skänkta av en sponsor. Fint! Det fanns dock ingen glass än så länge men det kan vi inte klaga på när vädret var som det var!

   


Förlust i premiären för b-laget

På söndagen spelades IF Trions premiär i reserv div 1 på ett blåsigt Rosenholm. Kaif stod för motståndet och det var också de som tog ledningen med både 1, 2, 3 och 4-0 i den första halvleken.

I den andra halvleken hade Trion medvind på alla möjliga tänkbara sätt. Kaif kunde dock öka på sin ledning innan Daniel Lindblad visade vägen mot upphämtningen genom att skjuta in det första målet för Trion. Även Niklas Andersson och Henrik Lindkvist fick göra mål och det såg ett tag ut som att det skulle bli en vändning av sällan skådat slag.

Men tiden räckte inte riktigt till och slutresultatet skrevs till 5-3 till Kaif. Ett resultat som kanske inte helt speglar matchbilden då Trion gjorde en riktigt bra match.

Nya tag för grabbarna blir det redan på fredag när man möter Saxemara på bortaplan.

Arenorna i fyran

Den senaste veckan har det varit en hel del nyheter på bloggen och vi fortsätter med det. Det är nämligen dags för "Arenorna i fyran" där Bredasjön, Sillhövda AIKs hemmaarena, blir först ut med inspektion från Spelarfruarna.


När man kommer till idrottsplatsen möts man av en välkommande skylt. Arenan ligger belägen vid Bredasjöns strand, därav namnet skulle vi tro. Det väldigt mysiga omgivningar. Tänk att efter en hård träning en varm sommarkväll kunna hoppa i plurret och få svalka. Underbart! Så här på vårkanten skådas även ett hav av vitsippor. Spelarfruarna like!

   

Innan man kommer in på själva fotbollsarenan ser man både en dansbana och en scen, är det här man får ta emot medaljerna när man spelar i Sillhövda? Det är även skönt med parkeringsplats så nära planen.


I inträdet träffar vi på två trevliga människor men man märker att det är första hemmamatchen på ett tag och att Spelarfrun är tidigt på plats då inträdesansvarige inte riktigt har koll på priset men det ordnar sig snabbt efter en liten tjuvtitt på inträdesskylten som är placerad utanför.

                              

Vid inträdet får man även ett programblad helt gratis. Det är kanske inte det mastigaste programbladet man sett men det är snyggt och informativt i fyrfärg. Programmet är unikt för varje match och den allra senaste informationen finns med. Hur ser serien ut? Vilka spelare kan man se på planen? Vad heter domarna? Vilka är matchens sponsorer? Allt detta får man svar på, bra!


Väl inne på arenan kan man se att gräset är grönt på de flesta ställen, linjerna relativt raka och så har Bredasjön ett konstverk, det är inte varje fotbollsarena som kan stoltsera med det.


Tröttnar man på fotboll kan man alltid sadla om och ändå bli kvar på Bredasjön. Då får det bli boule, man har nämligen på den bortre delen av arenan en bouleplan med flera planer.


Resultattavlan är informativ och överskådlig. Man har speaker och ett högtalarsystem som faktiskt hörs.


Själva sittdelen av besöket kan man nog önska lite mer av. På ena sidan av planen finns en liten läktare utan tak medan det på andra sidan finns träbänkar som inte är supersköna att slå ner sin bakdel på. Spelarfruarna siktar dock, förmodligen ett hemmafans, som har med sig egna väldigt vadderade sittkuddar. Rutinerat! Börjar det regna får man även stå bredd med paraplyt.

      

Spelar man mot Sillhövda får man heller inte ha en allt för bred trupp, finns risk att en del av spelarna då får sitta på bänken utanför.


Så till städdelen av reportaget. När man som hemmalag tar emot ett annat lag vill man ju givetvis att de ska städa efter sig eller sopa upp efter sig i alla fall. Då är det ju viktigt att man har tillgång till den rätta utrustningen. Innan man går tillbaka in i omklädningsrummet har man möjlighet att borsta av skorna och i själva omklädningsrummet hittar vi också städutrustning. Exemplariskt.

Spelarfuarna kikade bara in i bortaomklädningsrummet. Ett väldigt litet omklädningsrum men dessto mysigare kanske...
Duscharna går i samma tema som resten av omklädningsrummet, litet. Massagebänk finns även för bortalaget. Det är ju riktigt bra. Det är ju oftast en eller kanske två som behöver plåstras om redan innan match.

     

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det är en arena med ett väldigt mysigt läge. Enligt uppgift till Spelarfruarna sker allt på frivillig basis då inga anställda vaktmästare finns. Får lov att säga att dtet är bra jobbat av dessa frivilliga krafter. Så, hur många poäng får då Bredasjön?
3,5 poäng av 5 möjliga. 
Plus för omgivningarna, dansbanan, scenen och boulebanan medan det blir minus för sittmöjligheter och avsaknaden av tak på läktaren. 


Bilder Sillhövda-Trion


Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Ola Gunnarsson 27 år.



Grattis!


Saik - Trion

Spelarfruarna är på plats. Lite senare än vanligt kanske men vi har innan match inspekterat arenan till vår nya reportageserie "Arenorna i fyran" (se kommande inlägg). Båda lagen har börjat sina uppvärmningar, vilket är en extra nödvändighet en dag som denna när långkallsingarna, mössorna och vantarna är på, svinkallt! Blåsten som letar sin in från Bredasjön gör inte att temperaturen stiger heller. Spelarfruarna får hoppas att spelet kommer värma desto mer.

Vi måste även kommentera att "Saik-personalen" är riktigt tillmötesgående och var snabbt framme och frågade om vi behövde el. Stort plus! =)
Trycket är stort vid inträdet, en lång kö har bildats, men vem vill inte se en sådan här match?

Trion ställer upp med följande lag:

    Ola

Tobbe J   Björn P   Elias   Salle   Pontus J

   Håkan   Adam   Fabbe

         Timmy     Ola G

Avbytare: Oskar, Micke, Linus J och Linkan 

Dagens domare är Mattias Bengtsson från Rödeby som till sin hjälp har Christer Åkesson och Bo Ludvigsson.

Trionspelarna går in i omklädningsrummet nu medan Sillhövda fortfarande värmer.

Speakern har tagit till orda. Läser upp laguppställningarna. Och han är en av de få som får Elias namn helt rätt, imponerande. Domaren blåser att lagen ska komma ut ur omklädningsrummen och hans lungorna är det inget fel på. Precis framför Spelarfruarna ställer lagen upp, många söta rumpor kan nu skådas. Trionpubliken i form av Patrik Federley försöker psyka de röda
- Och kolla vad Anton Hallengren gått upp i vikt, är ett av exemplen. Återstår att se om det lyckas.

Matchen är igång! 
Min 4: Efter att lagen känt på varandra får Saik hörna. Trion lyfter bort.
Helt omöjligt att få ihop hur Trion spelar, återkommer. Håkan har iaf fått den härliga uppgiften att leka "följa John" med Fredrik Åkesson.
Min 5: Högst idag av Ola G.
Min 6: Saikare  blir fälld strax utanför straffområdet. 4 Saikaren ser sugna ut, kör de klunsen? 2 Gav sig iaf. "Kongo" blir den utvalde och slår bollen över målet.
Publiken har placerat sig på ena sidan och står i rader för att se medan de på läktaren har gott om plats.
Min 8: Spelarfruarna kan nu lista ut att Trion spelar 5-3-2, något de måste tränat på i smyg kanske.
Min 9: Skott mot Trions mål, inspark.
Mycket av spelet är förlagt till Trions planhalva.
Min 11: Spelarna går in i publikskugga men det blir iaf ett inlägg mot bakre stolpen där en saikare dyker upp med skallen, utanför.
Min 12: AG har sin första bollkontakt på 1½ år utan att ens få ont i foten (ja, AG är publik).
Min 14: Sillhövda får in en höjdboll i straffområdet som Trossö nickar ner men Björn är där och rensar.
Min 15: Någon slags frispark vid kanten för Saik men den skruvar sig ut och inspark till Ola.
Min 16: Trion försöker sig på en kontring på vänsterkanten men bollen rullar över linjen.
Min 18: En kross boll av Saik där Trossö försöker sig på någon slags cykelspark men bollen går ändå till inkast.
Elias har nu tagit av sig trädgårdshandskarna medan Adam ch Ola G fortfarande behåller sina på. Gröna fingrar?
Min 19: Frispark till Trion på Saiks planhalva. Ola G stegar fram och Trion har nu nytt rekord av spelare på den offensiva planhalvan. Ola G når Elias skalle (han hoppar riktigt högt) och målvakten får sträcka ut ordentligt. Första bollkontakten. Hörnan blev resultatlös.
Planen är fin men bollen får en studs varje gång man passar oavsett hur fin pass man slagit. Lite klurigt med andra ord.
Min 22: Dåligt skott av Saikare men bollen studsar som sagt,  Ola får ändå kontroll.
Min 24: Tobbe J slår en djupledare mot Ola G men målen går över linjen och Ola passar på att kapa Hallengren utanför planen.
Min 25: Håkan skulle kunna knäcka extra på Posten som frimärken, han är riktigt vass i den rollen.
När vi kom luktade det gott från grillen men nu undrar man lite lätt vad som grillas, har man glömt att ta bort plasten?
Min 28: Pontus J tar emot bollen spelar till Adam som lägger lång till Ola G. Ola kommer på kanten och blir fälld!!! Av sig själv, därav ingen frispark trots att publiken skriker om just frispark. 
Bollinnehav?? 80-20 kanske...
Min 29: Saik-hörna. Tjockt av folk vid första stolpen men hörnan når Tobbe J som kan rensa.
Min 30: Långt inkast där det blir ett fjöppelskott, Ola tar bollen.
Min 31: De tre Trion-mittbackarna konfererar medan Ola hämtar bollen och gör inspark.
Min 32: Första riktiga närkontakten mellan kaptenerna. Elias trycker Micke i ryggen. Frispark, tätt utanför straffområdet. Den går över målet.
Min 34: Skott mot mål från Timmy.
Min 35: Trion bygger upp ett spel. Efter ett antal pass slår Björn bollen mot Timmy som får bollen för långt ifrån sig och målisen kan plocka upp bollen.
Min 36: Ola G testar skott.
Inte helt oväntat är Fabbe den enda som spelar i fullt underställ.
Kristianopel - Ronneby 0-1 enligt speakern.
Min 40: Elias med knuff tar bollen.
Min 41: Björn blir upprörd då domaren blåser frispark till Saik. Lite läktarfight mellan Uffe och okänd Saikare. Spännande!
Min 42: Saik-Micke får en kanonchans när bollen dimper ner (efter någons luftspark) strax bredvid straffpunkten. Ola gör en kanonparad.
Min 43: Dubbelhörna till Saik. Resultatlös.
Min 45: Krossboll av vänsterbacken i Saik till högerytter som får på ett skott. Ola räddar och blir samtidigt lite sparkad på. Frispark.

Halvtid.

Chokladkakor, servetter och ljus samt en vas har lottats ut i paus till några lyckliga vinnare.

Nu är det dags igen. Vi kán konstatera att Micke P kommit ut på planen och ersatt Adam. Vi tror inte att Sillhövda gjort några förändringar.
Min 46: Frispark till Sillhövda ett par meter utanför straffområdet. Bollen få precis utanför, men från vår vinkel såg det ett tag ut som att den gick in i krysset så vi drog ett par djupa andetag här.

Det är än så länge en väldigt snäll match. Inget derbygruff så långt ögat når.

Min 50: Timmy visar äntligen prov på sin styrka och tar sig nästan hela vägen fram.

Vi kan också konstatera att linjemannen tagit på sig en vante, men bara på den hand som han inte håller flaggan med - man kanske inte får rätt känsla i viftet med vante...

Min 54: Hörna till Sillhövda som är bra och blir lite farlig när det kommer rödklädd mot andra stolpen, men Fabbe är först och starkast och håller undan.
Min 55: Sillhövda får en bra chans när Elias råkar nickskarva till en fri sillhövdaspelare. Men han revanscherar sig omgående genom att slå en härlig pass på kanten till Ola.
Min 57: MÅL till Sillhövda. Inlägg längs marken som en sillhövdaspelare kan peta in. Enligt vissa i publiken i misstänkt offsideläge. 1-0 och våra triongrabbar behöver flytta upp positionerna nu...
Min 59: Pontus får gult kort efter en misslyckad glidtackling som blev till en kapning bakifrån.
Min 62: MÅL till Sillhövda. Trionspelarna protesterar...
Min 63: Björn får en varning. Den efterföljande frisparken går utanför. Linkan håller på och värmer upp med en spänstig indiandans.
Min 64: Fabbe kör flygplanet och fixar en frispark till Trion på mittplan. Frisparken blir lite småfarlig, men inte direkt så att vi börjar hoppa och studsa.
Min 68: Matchen mellan Hasslö och Jämjö står nu 1-1
Min 69: Linkan har kommit in, ersätter Håkan men ser ut att ta en mer offensiv position.
Min 72: Timmy går på skott, men bollen går till inkast. Men det är i alla fall några små offensiva tendenser från Trion nu.

I matchen mellan Kristianopel - Ronneby står det nu 0-2.
Vi har haft lite tekniska problem här, under tiden har Sillhövda haft en ribbträff och även ett läge där vi trodde att domaren dömde straff men tack och lov var det en offsideavvinkning.

Min 79: Linkan har ett bra läge, men målvakten fäller ut en lång arm och fiskar in bollen.

I matchen mellan Hasslö och Jämjö står det nu 2-1.
Min 81: Vi rekommenderar kardborre eller dubbelknut till Linkan som nu knyter skorna för andra gången sedan han kom in.
Min 83: MÅL till Sillhövda. 3-0 efter att Fredrik Åkesson petat in bollen bakom Ola.
Min 84: Hörna till Trion, en bra hörna men Sillhövda är först på bollen. Trion får till slut en hörna till, men den blir resultatlös.
Min 85: Hörna till Sillhövda, resultatlös.
Min 87: Ola G räddar spelarfruarna från att vara med i spelet lite mer än vi vill. Boll + dator är ingen trevlig kombination, så vi är glada att Ola hittade spänsten.

Där var det slut. Vinst till Sillhövda med 3-0.

Spelarfrupoängen idag går till:
3 poäng - Tobbe J för en felfri insats under hela matchen
2 poäng - Håkan för härligt frimärkesjobb när han körde punktmarkering
1 poäng - Elias för en stabil insats där bak, men också med bra offensiva tendenser.

Derbydags

15.00 blåser domare Mattias Bengtsson igång derbymatchen mellan Sillhövda AIK och IF Trion. Självklart kommer Spelarfruarna vara på plats och självklart kommer ni kunna följa matchen här på bloggen. Om ni inte har möjlighet att ta er till Bredasjön i eftermiddag, det är annars något vi varmt kan rekommendera.

Vi ses och hörs klockan 15.

Inför b-lagets premiär

Det är inte bara derby i helgen. Det är premiär för IF Trions lag i reserv division 1. Spelarfruarna fick på torsdagen en pratstund med B-G Printzlow som har hand om laget som möter KAIF på söndag klockan 15 på Rosenholm.
- Det blir oerhört spännande på söndag och en härlig uppgift att få möta KAIF också. Vi kommer göra vårt yttersta och det är bara bra att vi inte behöver spela med favorittrycket. Vi är laddade inför söndag och de som ska spela då har sett heta ut på sista träningen innan det är dags, säger B-G och fortsätter:
- Det är 15 spelare som tas ut, vi släpper inte laget än, men räkna med en del skrällar i laget på söndag.

Eriksson inför derbyt

Givetvis måste ju Trions tränare också uttala sig om årets, än så länge, hetaste match i divsion 4 fotbollen. Nu är premiären avklarad och det med bravur, hur känns det?
- Det känns bara bra. Men det var en tuff match och det är bara att konstatera, vi behöver kämpa för att vinna matcher i år. Det inte finns några lätta matcher, svarar Tomas Eriksson.
 
Tomas berättar att laget inte känner någon press trots att de den gångna veckan har stått överst i tabellen.
- Det är skönt med en bra start och nu kan vi spela lite mer avslappnat. 
 
Matchen på lördag kommer bestå av mycket kamp, en svårspelad plan och ett frenetiskt kämpande Trion.
- Jag tror att förutsättningarna kan passa oss ganska bra, fortsätter Trions huvudtränare.
 
Tomas vet tydligen en hel del om Sillhövdas lag. Med sin gamla klubb, Jämjö GoIF, mötte han laget två gånger förra året och vet hur de vill spela. Han tror att Sillhövda är ett bra lag som kommer hamna högt upp i sluttabellen men att det finns fler lag som vill göra upp om seriesegern, så allra högst upp kanske de inte kommer stå... 
 
Till sist, vad tror du slutresultatet blir?
- 2-0 till Trion, avslutar Tomas.

Duellen

Ännu en alldeles färsk punkt hos Spelarfruarna den här säsongen är Duellen. Inför varje derby kommer en spelare från varje lag mötas i ett uppsnack och i en rafflande armbrytning.


En armbrytningsduell mellan IF Trions och Sillhövdas lagkaptener, Elias Anessiadis nr 8 och Mikael Kjellsson nr 9.

Innan vi satte igång ställdes några snabba frågor och de bästa polarna var överens om de flesta svaren, men det var en känsla som sa att de djupt inne visste att de är rivaler på lördag.

Vad tror ni om matchen Sillhövda-Trion?
Efter ett par oseriösa svar så säger Mikael att det kommer att bli en kamp. Han säger även att Sillhövda är tippade favoriter. Men laget ser inte själva på det viset utan deras enda målsättning är att vara bättre än i fjol. Elias säger att Sillhövda har all press på sig eftersom Trion inte har någonting att förlora. Så kortfattat kommer det att bli en prestigefylld match och en kamp om att visa vilka som är bäst. Alla tiders derby.

Hur tror ni matchen slutar?
Mikael har sedan ett tag tillbaka sagt 3-1 till Sillhövda. Elias tror att Trion kommer att ta hem segern och att det kommer stå 2-3 på Sillhövdas resultattavla.

Finns det några hemligheter spelarfruarna kan luska ut?
Mikael vs Elias, offensiv mittspelare mot Trions mittback. Kan det bli annat än blod, svett och tårar? Båda spelarna säger att de spelar schysst och att det inte kommer att bli brutalt eller trashtalk på något sätt. De anser sig båda som snälla spelare så att möta varandra i en duell blir inga problem. Sillhövdas kapten säger att de har lite ny taktik som ska sättas på prov mot Trion.

Vem vinner armbrytningen?
Som det går i armbrytningen går det på matchen säger Mikael, alltså svarar han att han själv vinner. Elias utbrister "vet du hur stark jag är" och håller helt klart på att han kommer vinna.

Vem är starkast?
Elias är snabb med att säga att han är starkast psykiskt men Mikael är fysikst starkare. Mikael tycker att han är starkast i båda kategorierna.

Och hur gick det då i armbrytningen. Ja, en bild säger som bekant mer än tusen ord...





Armbrytningsresultat
IF Trion - Derbymotståndarna
0-1


Uppsnack med kaptenerna

Redan förra veckan passade kapten Anessiadis på att känna på pulsen på Sillhövdas kapten Micke Kjellsson med 5 snabba frågor:

Vilka vinner division 4?
- Vi, säger sillhövdakaptenen

Har du varit inne på Spelarfruarnas blogg?
- Ja

Vad tycks?
- Mycket fint initiativ av spelarfruarna

Hur slutar matchen mellan Trion och Sillhövda?
- 3-1, svarar Kjellsson efter en lång stunds funderande.

Vem vänder du dig till om du behöver låna?
- Jag har aldrig förstått det där med att låna, men skulle det tryta så beger jag mig till Borgmästaregatan, och då syftar jag inte på Swedbank...

Uppladdning pågår

På torsdagen genomfördes veckans sista träning innan helgens derby. Spelarfruarna var självklart på plats uppe på IP för att känna av stämningen.

Smålagsspel och lite löpning på slutet var det som stod på menyn för kvällens träning. Vi kunde bland annat konstatera att backklippan Jens Salleke stod vid sidan av planen i civila kläder.
- Jag är lite förkyld, krasslig i halsen, men det är ingen fara. Jag ska vara med på lördag. Jag tror det blir en tuff match, men att vi vinner, säger Salle.

Glädjande nog var Tobbe J i träning igen. Han missade ju premiären då han låg däckad i 39 graders feber.
- Jag är frisk, tillräckligt för att spela på lördag i alla fall. Det ska bli intressant, jag tror på vinst. Om mamma kommer så vinner vi. Jag är inte nervös, det är jag aldrig, men det är skönt att vara underdog, säger Tobbe.

För dagen var det B-G Printzlow som höll i träningen och han kunde rapportera att samtliga spelare som ska snöra på sig skorna i derbyt såg heta ut på träningen.
- Det har varit en bra träning idag och hela veckan. Vi är laddade för helgen, säger B-G.

Precis som Spelarfruarna med andra ord.

Wedeborg inför derbyt

Spelarfruarna fick en liten pratstund med Sillhövdas tränare Jens Wedeborg inför lördagens derby. Wedeborg tror på en Sillhövdaseger med 3-1.
- Vi är i bra form nu och har fördel av hemmaplan.

Det för oss osökt in på hur planen ser ut. Är den verkligen i speldugligt skick? Jens Wedeborg kan lugna Spelarfruarna på den punkten.
- Planen har varit spelbar i flera veckor men vi har tränat på en annan yta för att spara planen så länge som möjligt. Vi tränar för första gången på planen ikväll. Den är förmodligen den bästa planen i närområdet.
Jens fortsätter med att berätta att det är många ideella krafter som ställt upp för att räfsa och lufta planen.

Sillhövda har en man borta på lördag och det är Jimmy Jönsson som hör hemma i backlinjen. Han har en bristning i låret och är indisponibel under en tid framöver.

Jens berättar att Sillhövda givetvis vill göra sitt bästa i serien och vara med i toppen.
- Vi vill deifintivt bli bättre än förra året (Spelarfruarnas anm. då de kom på delad fjärdeplats.). Det är en oviss serie där utgången verkligen är oviss. Jag tror dock att det blir ett toppskikt och ett bottenskikt men att det inom dessa skikt är väldigt jämt, där alla kan slå alla.

- Jag vet för lite om Trion för att kunna uttala mig om dem. Laget verkar dock ha ett bra go. Om det hjälper till att vinna macther återstår att se, avslutar Wedeborg.


Fina fakta


...Sillhövda AIK inför lördagens rafflande derby.

SAIK är förkortning för Sillhövda Allmäna Idrottsklubb. 
Föreningen bildades 28 december 1967 genom en sammanslagning av Saleboda IF och
Holmsjö IF. 
 
1976 utformades det nuvarande klubbmärket i färgerna rött, svart och grönt. 
 
Värt att notera kan vara att 1989 var 5 av 8 platser i huvudstyrelsen tillsatta kvinnor.
 
Herrarna har spelat i div 4 sedan 2002.
Förra året slutade laget på en delad fjärdeplats. 
Idag sitter Mikael Grönskog som ordförande i föreningen, det är den 12 i raden sedan starten. 
 
Huvudtränare för herrlaget är Jens Wedeborg.
 
På klubbens hemsida www.saik.info finns bland annat en intervju med tränaren Jens Wedeborg inför derbyt, där han avslutningsvis tror på vinst mot Trion med 3-1. 

Det återstår väl att se på lördag vad som händer uppe på Bredasjöns Idrottsplats...


Tabellen

När man efter en omgång tittar över tabellen är det en fröjd för ett trionhjärta att läsa. Läs och njut för på lördag är det en ny drabbning och man vet aldrig hur det slutar.



Grästräning

Härliga, härliga gräs!!!
De som inte varit på IP sedan i höstas kanske inte känner igen sig på bilderna men ja grabbarna tränar på b-planen och halva skogen är borta.


Hiss och diss

Ännu en ny grej för säsongen på bloggen, "Veckans hiss och diss". Idag är det Spelarfru Elize som hissar och dissar. Vill du också hissa eller dissa något? Skicka då ett mail till [email protected] med din lista så publicerar vi den vid lämpligt tillfälle.

Veckans hiss:
 
- Veckans hiss går till en man som has been "livin´la vida loca". Det har tydligen varit åratal av spekulationer, inget jag vet om eftersom jag är för ung - men nu har den världskända sångaren Ricky Martin kommit ut som homosexuell. I ett uttalande på sin hemsida och på sin Twittersida skriver han bland annat: "Jag är stolt att säga att jag är en lyckligt lottad homosexuell man. Jag är väldigt lycklig att jag är den jag är". Så en hiss till dig Ricky Martin som äntligen tagit dig i kragen och klivit ur din extremt dammiga garderob.


Veckans diss:

- Veckans diss går till Victoria Beckham som nu har beslutat sig för att skaffa ett fjärde barn tillsammans med fotbollsstjärnan David Beckham. Jag undrar då hur detta hudklädda skelett ska kunna gå nio månader med en stor kula på magen, igen. 
Det sägs att Victoria har gett David ett par dagar i månaden där hon har störst chans att bli gravid, men då krävs det att de har sex fem gånger om dagen den perioden. Hur ska stackars David med avsliten hälsena klara av denna uppgift?
Det sägs även att fotbollsstjärnan är trött på benranglet till fru och då kanske det inte passar så bra att skaffa ett till barn. Det verkar inte så klok helt enkelt.

Spelarfrufesten

Här är ett axplock av bilder från lördagens festligheter. Håll till godo!


Spelarfruarnas hedersmedlemmar

Det var ett fantastiskt 1-årsjubileum som Spelarfruarna fick vara med om i lördags. Under denna tillställning utsåg Spelarfruarna sina första fem hedersmedlemmar. Dessa män har under det första året gjort betydande insatser för Spelarfruarnas blogg. Här är hedersmedlemmarna:


Ulf Edin


Patrik Federley


Tommy Andersson


Dennis Törnström


Glenn Nileby

Under kvällen blev det plockmat, välkomstbål och tipsrunda där segern gick till lag Syan. En mycket glad lagkapten kom fram och hämtade sitt pris, en knapp med motiv "guldhatt-Dennis".


Här ser ni Syans lag.

Spelarfruarna vill även passa på att tacka för de fina blommor som vi fick.
     

Utprovning av matchtröjor

Vid kvällens grästräning kommer även utprovning av matchtröjor till A-lagets matchställ att äga rum. Linkan, som håller i hela matchkläderiet, vill därför att så många som möjligt kommer på träningen ikväll. Även om du inte tänkt träna, på grund av valfritt giltigt skäl, så är det alltså bra om du tar dig upp till Spjutsbygd.

Annars kan vi få se både tältvarianter och magtröjor på våra A-lagsspelare och det känns väl kanske lite småtråkigt (eller roligt - beroende på hur man ser på saken).

Provning av A-lagets matchtröjor idag alltså.
Be there or be in wrong size hela säsongen.


Plastpluttar under en nyduschad fot

Ingen kan vara gladare än Spelarfruarna när försäsongen äntligen börjar lida mot sitt slut och gräsplanerna börjar tas i besittning. För Spelarfruarna innebär försäsongen i stora drag följande:

- blöta kläder som inte luktar hallonbåt sprids på diverse torkplatser i hemmet.
- tvättsäckar som blir proppfulla fortare än grabbarna hinner springa ett varv på klockan.
- golv som täcks av en hinna med finfinfinfinkorniga plastpluttar.
- nyduschade fötter som täcks av en hinna med finfinfinfinfinkorniga plastpluttar.

Visst är det underbart med försäsong.
I alla fall när den tar slut. Tjiho idag börjar grässäsongen!

En dag med...

Spelarfruarna presenterar här en helt ny serie som vi väljer att kalla "En dag med...". Tanken är att ni här ska få följa en av IF Trions spelare under en dag. Först ut att dokumentera sin vardag är kapten Elias Anessiadis.


En dag med Elias (klicka på bilderna så blir de större)


1. Elias hemkommen efter en natts jobb och ska borsta tänderna innan det är dags att sova.


2. Elias har vaknat.


3. Kollar posten...


4. Ringer sin kära sambo (Spelarfru Elize)


5. Ett toalettbesök med allt vad det innebär.


6. Dags att ge sig ut på stan


7. Ta ut lite pengar


8. Boka resa


9. Resa bokad! :)


10. Träffa Sillhövda AIKs lagkapten för en lunch. Elias passar då på att ställa fem snabba frågor inför det kommande derbyt (håll utkik efter frågor och svar här på bloggen)


11. Dagens lunch på favoritstället 1344


12. En snus efter maten är ett måste för Elias


13. Hemma igen och ska lira lite Fifa och vila lite innan kvällens träning.


14. Träning på Rosenholm.



Tack

Spelarfruarna vill tacka alla som gjorde vårt 1-års kalas till en så rolig fest som det var.
Vi borde fylla år oftare. Tack!


Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller mr Bubbetorpsjulmarknad, Lennart Bohnsack år.

 

Grattis önskar Spelarfruarna!


Trion- Mörrum

Under gårdagens match var det inte mindre än tre pressfotografer på plats, här kan man se Spelarfruarnas egna fotograf Lotta Törnströms bilder.



Vill man inte vara med på bild är det bara att skriva en kommentar i kommentarsfältet vilken bild man vill ta bort så ska vi fixa det.

IF Trion - Mörrums GoIS FK

Spelarfruarna har i god tid intagit Rosenholm och har redan upplevt en hel del.
Vi har fått se trionkiosken flytta in i rosenholmskiosken.
Vi har överlevt en regnskur - tack och lov för stora paraply och parasoll till stolen.
Vi har även fått höra Lasse D testa ljudanläggningen och speakern rapporterar att han är blixtertaggad.

30 minuter till match. Trionspelarna har kommit ut på planen och känner lite på bollen. Av Mörrum har vi ännu inte sett ett spår.

Lite lägesrapporter inför matchen:
- Tobbe J är sjuk oh kommer inte till spel.
- Pule känner av en ljumskskada och kommer inte heller till spel.
- Ola G har meddelat att han känner av pressen och att han gärna vill rycka i skytteligan redan nu genom en massa mål nu i premiären.
- Kapten Elias har däremot säger att han har nerverna under kontroll, han har ju varit med om det här innan...

Mörrum har nu också anlänt och påbörjat sin uppvärmning.

Trions laguppställning:
Ola
Pontus  Elias  Björn  Salle
Ola G  Fabbe  Adam  Danne Lindblad
Timmy  Linkan

All information om laguppställningen har vi fått från Dennis som på grund av ett brutet nyckelben missar premiären, men då kan han å andra sidan snoka i omklädningsrummet åt Spelarfruarna.

Anne-Lie Edin anländer, laddad med både alvedon och en full ask cigg.
Trionpubliken fullkomligt strömmar in till Rosenholm. Vädret ser ut att klarna upp, så var inte rädd för regnet - kom hit!

Nu tittar solen fram. Det är 5 minuter kvar till seriepremiären och Spelarfruarna är laddade för 90 minuters rapportering.

Nu är det dags!
Sidbyte och Mörrum börjar med boll.

Fotografen och fotografen är också på plats, både Spelarfruarnas och Sydöstrans.
Min 1: Vi hoppas att nervositeten som råder vid sidan av planen inte smittar av sig ut på planen. Trion har inlett friskt och får även första frisparken, på egen planhalva.
Min 2: Kapten Elias får ont i fossingen när han bryter en passning. Men han är ju grek, så ingen fara med honom.

Vi kan också konstatera att det är betydligt fler i publiken på andra sidan planen - på snyltsidan.

Linkan har publikens yngsta hejarklack. "Hendriiiik, hej hej"
Min 6: Mörrum är på väg att skapa en riktigt farlig chans på ett fint inspel, men domaren vinkar offside.
Min 7: Salle avlossar sitt första skott mot mål för säsongen, han plockar fram den stora skopan. Mörrums målvakt plockar in bollen.

Min 11: Salle slår en guldboll till Ola G på vänsterkanten som spurtar fram och lägger in bollen till Timmy. Timmy avslutar direkt, men bollen smiter precis utanför. Trions bästa chans
Min 12: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Tobias Fabbeke gör Trions första mål i div 4. Efter en hörna som nickskarvas från första stolpen  mot bakre där Fabbe nickar in bollen.
Min 13: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Timmy gör 2-0 efter att ha fått en fin djupledsboll från Adam.

Min 15: Mörrum får en rätt så bra chans när Elias kör ljuset - fast står kvar på marken...
Min 17: Linkan kraschar in målvakten och drar då även på sig årets första varning.
Min 19: Fint anfall från Trion. Fabbe lägger en smörpass till Ola G på kanten som spelar bollen snett inåt bakåt där Linkan kommer lufsande. Målvakten hinner dock först.

Min 20: Ola studsar förbi på vänsterkanten, gör en tunnel på sin motståndare. Sedan blir vi så distraherad av att det ser ut som att Mörrums lagkapten fått en bristning i baksida lår att vi inte ser vad som händer vidare med bollen.

Min 23: Trion rullar runt bollen fint i backlinjen i väntan på läget att slå en längre boll.

Efter att Mörrum fått en spelare skadad ser det nu relativt tomt ut på deras bänk. Vi har ju kunnat läsa på bland annat fotbolliblekinge idag att de har lite problem med spelare.

Min 25: Hörna till Trion som går till Ola G vid bakre stolpen. Hans avslut går dock högt högt över och förbi. Ola vill ju som sagt gärna göra mål idag, han meddelar från sidan att han känner pressen.
Min 27: Salle fintar loss på högerkanten och visar fina offensiva talanger när han får två man på fall. Hans djupledsboll blir dock för lång och går till inspark.

Min 28: Ola G snurrar på kanten, får iväg ett kanoninlägg som Timmy försöker nicka på. Helt fri står han, men får bara till en sköldpaddsnick.

Min 29: Varning till nr 16 i Mörrum efter en tuff ryggtackling mitt på planen. Frisparken går, men får slås om då domaren måste gå in och avbryta ett gruff mellan Linkan och en mörrumsspelare.

Min 34: Hörna till Mörrum. Hörnan är bra, men den går via nickskarv ut till inkast till Trion.

En ganska lång period nu utan några direkta chanser åt något håll.
Min 40: Elias är på offensiv utflykt och skapar nästan en riktigt farlig chans.
Min 42: Pontus slår en kanonboll till Ola på kanten som lurar ner sin motståndare i "gräset". Ola passar Timmy som dock inte får iväg ett skott.
Min 43: Hörna till Trion, resultatlös men Trion behåller trycket mot mål.

Vi kan också rapportera att det finns mygg på Rosenholm. Men det är nog också det enda sommartecknet, någon värme är det i alla fall inte.

PAUS. 2-0 till Trion och Lasse D passar nu på att hälsa publiken välkomna till vår b-plan här på Rosenholm.

Matchen är åter igång!
Det börjar bli lite småkyligt och de shortsbeprydda grabbarna får akta sig så de inte drar på sig någon onödig skada.

Trion har formerat om laget, oklart hur. Salle kryper iallafall upp på yttermittfältet.
Min 46: Hörna till Trion som blir resultatlös.
Min 47; Fabbe blir lite trampad på och får frispark. Elias lägger in bollen i straffområdet där får Mörrum frispark.
Min 48: Mörrum tar sig förbi på vänsterkanten och inlägget går till en Mörrumsskalle som får bollen utanför målet.
Min 51: Salle verkligen tråcklar sig förbi den ena Mörrumsspelaren efter den andra i straffområdet. Han får till ett lägge som går utanför. Tillbaka till sin plats har Salle tid att prata med Spelarfruarna: - Hoppas det där kommer med! Lite väl avslappnat tycker nog Spelarfruarna. 
Mörrum har kommit igång mycket bättre i andra halvleken. De hotar backlinjen och Ola får göra ett ingripande.
Min 54: Mörrum får på ett bra skott som precis smiter förbi stolpen.
Mörka moln har dragit in över Rosenholm hoppas de har slut på vatten bara...
Min 57: Mörrum är inne i straffområdet men Pontus lyckas rensa. Bollen kommer tillbaka och Mörrum kan reducera till 2-1 genom ett skott utifrån.
Det där med att Trion hade bytt uppställning stämde nog inte efter närmare funderingar.
Min 60: Ola G skjuter, målvakten räddar.
Min 62: Adam ut, Håkan in. Linkan ut och Oskar in på kanten, Daniel går upp på kanten.
Mörrum har verkligen vaknat till liv efter målet. Pigga.
Min 64: Björn får sin sko avtrampad.
Min 65: Salle spelar en yttersida hem till Ola som får springa genom straffområdet för att möta den.
Min 67: Fabbe gör ett instick till Timmy som tyvärr är offside.
Min 69: Oskar gör ett fint inlägg men ingen där. Oskar få hejarop från publiken för sin insats.
Nu är det så kallt om händerna att fingrarna stelnat MEN serien är igång! =)
Min 70: Håkan drar på sig sitt frsta gula kort. Frispark låångt utanför straffområdet men Mörrum har en frisparksspecialist som går fram och lödar på, i muren och till resultatlös hörna.
Min 71: Skott långt utifrån från Mörrumsspelare men den går lika långt utanför målet vid sidan av.
Min 72: Elias och Björn passar lite mellan varandra i backlinje och Rebecka P håller på att gå upp i limningen.
Min 75: Trion har en chans som precis smiter förbi.
Min 76: Ola målvakt slår ut en hemmåtpass, Oskar nickskarvar till Daniel som slår ett inlägg till Timmy. Timmy tar ner bollen och det blir MMMMMMÅÅÅÅÅÅLLLLL!!! 3-1.
Min 79: Oskar gör ett riktigt snyggt nickmål men tyvärr är han offside.
Min 80: Håkan försöker få in bollen men det är mycket människor i vägen. Trion har nu helt klart tänt till efter målet.
Min 81: Lasse D leker skyddande mur när lilla Jonna "slickar" linjen.
Min 83:Timmy fick Ola G:s varning då Ola "hoppade" på en Mörrumsspelare.
Högadal - Kristianopel, slutresultat, 3-0.
Min 85: Oskar hoppar upp och.....landar, helt fel men det var tydligen inga vitalare delar som tog skada.
Min 85: Hörna Trion. Salle kommer på andra våg, avlossar kanonen men bollen går utanför.
Spelarfruarna undrar om Oskar kanske ska skaffa sig en avslappnande massage i julklapp då han har en ganska....stel springstil.
Min 88: Timmy är STARK, han får till ett skott som går utanför.
Min 89: Daniel slår en pass till Ola G som kallt tar emot bollen i straffområdet, hans försvarare springer förbi och Ola stänker in bollen i maskorna. 4-1

SLUT!!!!

Spelarfruspoängen går denna kväll till:
3 poäng - Ola G
2 poäng - Daniel
1 poäng - Björn

En viktig kom-ihåg-lista

Inför kvällen och helgen kommer Spelarfruarna här med en viktig kom-ihåg-lista:

- Trots att kvällens match inte spelas på IP kommer det ändå att vara möjligt att handla i Trions underbara kiosk som ikväll tillfälligt huserar på Rosenholm.

- Imorgon är det danseskor och finkläder på som gäller när Spelarfruarna bjuder in till ettårskalas på IP. Klockan 19 börjar kalasandet. Vi bjuder på välkomstbål, men om du misstänker att du kommer bli törstigare än så kan det vara bra att ta med egen dryck. Vi kommer förhoppningsvis att kunna visa El Classico under kvällen också. Alltså finns det inga anledningar kvar att inte komma på kalaset.

- 19.00. Rosenholm. Seriepremiär. Ikväll. Medtag egen stol att sitta på om du inte vill stå. Rosenholm har ju tyvärr inte samma fina läktarförutsättningar som IP.

- Om du av okänd anledning inte kan ta dig till Rosenholm ikväll så kommer du självklart kunna följa matchen här på bloggen. Precis som vanligt.

Kaffekorg

När den riktigt seriöse fotbollstittaren går på match följer givetvis fikakorgen också med. Lite kaffe att njuta av, några mackor när magen kurrar och en tidning att fördriva tiden med innan grabbarna kommer ut för uppvärmning, för givetvis är den seriösa fotbollstittaren vid matcharenan samtidigt som killarna samlas.



Här har vi rutinerade Anna Branders fikakorg.

Det är idag det gäller, det som vi har väntat på en lång, mörk vinter.
Ikväll är det seriestart, 19.00 på Rosenholm.

Läget i laget

Nu är det nära, endast en enda dag återstår innan de grönvita pojkarna ska upp till bevis i division 4. Inför detta har Spelarfruarna givetvis pratat med Tomas Eriksson som ska leda laget denna första säsong i fyran. Tomas som är ny i föreningen berättar att han trivs bra.
- Alla runtomkring laget är professionella och arbetar hårt för att ge oss de bästa förutsättningarna för att vi ska lyckas uppfylla vår målsättning.

Enligt Tomas är den externa målsättningen att klara nytt kontrakt.
- Vi har många bra spelare men det har våra motståndare också. Vi måste vara ödmjuka inför uppgiften.

Nu är en lååång försäsong över. Hur känns det att äntligen få bekänna färg?
- Ja, det har varit en lång och kall försäsong. Men nu är den över och solen skiner. Det känns bara bra att börja och nu är det bara att gå ut och vinna matchen, redo eller inte. 
 
Försäsongen har som sagt varit både kall och ovanligt lååång. Trionspelarna har fått träna både fysiskt och psykiskt för att stå redo till i morgon. Tomas berättar att laget är som bäst just nu men hoppas att spelet ska fortsätta utvecklas. 

När Spelarfruarna frågar om det saknas någon spelare inför premiären berättar Tomas att någon spelare är avstängd medan andra är skadade men att truppen är så pass bred att de som startar idag lika gärna skulle kunnat ha spelat fast alla i truppen varit tillgängliga. Omsättningen på spelare under försäsongen har varit ganska stor. 

 
 Tomas Eriksson

Spelarfruarna går vidare och undrar om Tomas har koll på motståndet, Mörrums GoIS FK.
-I dagsläget inte så mycket då jag inte sett dom på plats. Men däremot har jag pratat med en kompis i Svängsta som mött dom på försäsongen för att få reda på deras grundförutsättningar och om det finns någon speciell spelare man ska se upp med. Man kan ju konstatera att Brosson är deras målskytt.

Tränare Eriksson tror att Mörrum kommer få slåss för att undvika de två sista platserna. Deras försäsong har ju inte imponerat, MEN det spelar ingen roll nu försäsongsresultat är ju just försäsongsresultat.

Sen den givna frågan, hur tror Tomas att första matchen för säsongen kommer sluta?
- Jag tror seriöst att med med vår målform som vi har just nu så slutar matchen 5-1, till Trion. (Spelarfruarnas anm. Trions a-lag har under de två senaste träningsmatcherna gjort åtta mål).


Fotboll i Blekinge

Fotbolliblekinge går igenom lagen inför seriestarten av fyran.
Först ut är IF Trion titta in här för att se vad som skrivits.


Tipp

Spelbolaget NordicBet håller Sillhövda AIK som favoriter till serieseger i blekingefyran i år. Asarum och Hörviken är de närmaste utmanarna om seriesegern enligt NordicBet. Om man sätter en slant på att Trion vinner serien är oddsen 40 gånger pengarna.

Inte för att vi vill uppmana till spel eller så, men att satsa lite pengar på Trion är ju en helt annan sak... nästan.

Läs mer om NordicBets odds på Blekingefyran

IP är redo

Glädjande nyheter för alla går idag att läsa på IF Trions hemsida.
Efter en hård vinter, där snötäcket stundtals varit så tjockt att det sett ut som att vi aldrig någonsin mer skulle få njuta av sjudande liv och grästräningar på IP, verkar det nu faktiskt vara på gång.

Enligt planerna ska b-planen i Spjutsbygd kunna användas för träning redan nästa vecka. Det är ju faktiskt helt underbart.

Det närmar sig sommar på riktigt.

Spelarfruarna blir kändisar

Spelarfruarna kommer inom kort att bli kändisar. Vi får se om vi ens kan gå runt på Karlskronas gator utan att bli tvungna att skriva autografer. Det är nämligen så att Sydöstran vill uppmärksamma vår lilla blogg och under tisdagen gjordes det både intervju och fotografering med tanke på "det stora reportaget" som kommer i pressen torsdag eller fredag denna vecka.

                    

Här ser ni den stilige fotografen som givetvis genast blev attackerad av Spelarfru Anne-Lie Edin, han var ju tvungen att få alla de snyggaste knapparna som Spelarfruarna producerat.
Som ni ser blev han nog väldigt nöjd.


Så håll ögonen öppna.


Hurra!


Tur

Spelarfruarna fortsätter sitt 1-års firande med ett gammalt inlägg om tur. Kan vara bra att ta upp nu när det endast är tre dagar kvar.


Sitter turen i kalsongerna?

Vad är väl bättre söndagsunderhållning än att sitta vid sidan av en fotbollsplan i Olofström och se Trions b-lag vinna med 2-1. Linus Hildingsson inledde målskyttet redan efter några få spelade minuter med en fantastiskt snygg språngnick. Johan Dahlstedt ökade sedan på till 2-0 innan Olofström fick in en reducering.

Enligt uppgift till spelarfruarna försökte Thomas Andersson maximera sin tur genom att använda samma kalsonger som vid de senaste två matcherna då det gått bra. Uppgifterna gör också gällande att kalsongerna inte tvättats mellan matcherna för att turen inte skulle försvinna. Kommer turen att hålla i sig? Kommer kalsongerna åka i tvätten? Fick Thomas skav av intorkat salt svett?

Frågorna är många, men framför allt kan man ju fundera över om det handlar om tur och om den i så fall sitter i kalsongerna?


Oavgjort i genrepet

I måndagens genrep mot Kalmar AIK fick Trion 3-3 efter två mål av Timmy och ett mål av Ola G. Det såg länge ut att kunna bli seger för trionkillarna, men Kalmar lyckades kvittera på hörna i slutminuterna. Glädjande nog såg spelet bra ut och Spelarfruarna tycker sig se en stadigt stigande formkurva inför fredagens premiär.

Fotograf Lotta Törnström var självklart på plats och dokumenterade genrepet.










Raka linjer

Här kommer åter en tillbakablick från året som gick. Denna gång har Spelarfruarna grävt upp inlägget om när linjerna kom till på IP inför seriestarten 2009, förhoppningsvis något som snart stundar även detta året.

Jag har bestämt träff med anlägningssektionens Arne Nilsson på Spjutsbygds IP för att se hur det går till när linjerna kommer på plats. När jag anländer är det sex herrar som går runt på planen med ett långt snöre, ett måttband och en linjeringsmaskin. Det är ett verkligt lagarbete det här. Medan tre personer går åt till att hålla snöre och köra maskin så står resterande tre och planerar nästa drag.

    

Det syns att dessa män varit med förr och dragit linjer, det går undan. Jag pratar med Jörgen Johansson som berättar att första gången som linjerna ska målas för säsongen tar det cirka 3 timmar, men sen när vaktmästarna tar över är det betydligt lättare då man bara kör maskinen över de befintliga linjerna. För att hålla linjerna på plats behöver man fylla på linjerna ungefär en gång i veckan, detta trots att färgen är regntålig.

Det finns gånger då man överlåtit kritningen till andra personer och då kanske inte varit helt nöjda med resultatet. Som den där gången när man lät målen stå kvar under kritningen och bara körde runt stolparna eller som en annan gång då sjumannaplanen hade kritats och straffpunkten låg utanför själva straffområdet. Men idag görs inga misstag, raka vita linjer på rätt plats.

Vad jag förstår så är det alltså Jörgen Johansson som gör linjerna raka och det håller han med om när jag frågar honom.



På arbetet

Förra året fick Spelarfruarna denna bild mailad till sig. Får lov att säga att det är en härlig sysselsättning på arbetet när man missar match.
Så här ser det ut på ABB i Karlskrona, skift 4:



Spelarfruarna tycker det borde se ut på detta vis på ALLA arbetsplatser i landet!!!



Vinst i träningsmatch mot Svängsta

På självaste påskafton var det dags för triongrabbarna att spela träningsmatch på bortaplan mot Svängsta. Matchen började på sämsta tänkbara vis för Trion och de hamnade i underläge med 2-0 redan efter några minuter.

Spelet tog sig dock och under den andra halvan av första halvlek kunde en härlig upphämtning påbörjas. Björn Printzlow, kapten för dagen, visade vägen genom att göra 2-1 med ett långskott. Och innan vi i publiken hann blinka hade Trion gjort både 2-2 och 2-3, båda målen genom Linkan. Svängsta kunde dock kvittera till 3-3 innan halvtidsvilan.

I paus åt triongrabbarna som vanligt frukt och choklad. Men Ola G måste även ha ätit någon form av raketbränsle. När han gjorde 3-4 var det ingen som hängde med. Det sa bara swoooosch på vänsterkanten och pang så var det mål. Ola gjorde även 3-5 till Trion, innan Svängsta kunde göra 4-5. Detta resultat stod sig matchen ut, men båda lagen hade fina chanser att göra ännu fler mål.

Skönt med en seger och skönt att spelet har fått fart. Imorgon måndag spelas den sista träningsmatchen innan premiären på fredag!

Härlig känsla

Spelarfruarna har ju fått en önskning om inlägg, här infriar vi önskningen och försöker samtidigt sprida en härlig påskkänsla. GLAD PÅSK!

Bilder från en oförglömlig match

Invasionen av trionsupportrar, händelser under en viktig match och ett försök att göra en liten plan lite större, nakenchock och guldhattar i mängder. Allt är förevigat och som vanligt är det vår underbara fotograf Lotta Törnström som hållt i kameran.


     

     

     

     

     

     

        
       

Trotjänarna

Idag är det bara 7 dagar kvar till 2010-års seriepremiär. För att fortsätta firandet av Spelarfruarnas blogg publicerar vi idag "uppsnacket" inför förra årets premiär där vi fick träffa trotjänarna Andersén/Edin.



Rapport från trotjänarna


Alla fyra har varit engagerade i IF Trion så länge att det är svårt att komma på exakt när allt började. De goda minnena är minst lika många som åren och inför den kommande säsongen är IF Trions trotjänare laddade och förhoppningsfulla.

 


Kalle, Syan, Anne-Lie och Uffe. Fyra trotjänare med ett stort hjärta för IF Trion. De sköter om herrlaget och föreningen med allt från tvätt till godisförsäljning. Kalle och Syan Andersen kom till föreningen redan i mitten av 70-talet när deras äldsta son började spela fotboll i IF Trion. För Anne-Lie och Uffe Edin var det också äldste sonens fotbollsintresse som gjorde att de kom med i föreningen.

- Jag började faktiskt min tid i Trion redan som liten och spelade i pojklagen fram till jag var 16 år. Sedan hade jag ett uppehåll från fotbollen när jag flyttade från byn, berättar Uffe.

- Uffe var en mycket duktig och lovande fotbollsspelare, men han var alldeles för lat. Hade han satsat hade han nog kommit med i Blekingelaget, säger Kalle som var tränare för Uffe i pojklaget.


Sedan nuvarande coach Federley kom till föreningen är alla fyra överens om att det har hänt en hel del. Choklad och frukt på matcherna, tvätt av handdukar och träningskläder är bara några exempel.

- Vi skämmer bort killarna, men det är nog också en av anledningarna till att de trivs här.


Efter många år i föreningen är även minnena många. Kalle minns hur han körde 1100 mil en säsong för att hämta spelare när han var tränare för pojklaget. Anne-Lies bästa minne ligger lite närmare i tiden.

- Mitt starkaste minne från Trion är i nivå med fotbolls-VM -94. Det var när Björn, Dennis och Jens framförde sin Trionsång på årsfesten i höstas. Jag trodde det skulle bli en skämtsak, men när killarna tog ton blev det knäpptyst i lokalen. Efter framförandet blev det stående ovationer. Jag får fortfarande en tår i ögat när jag tänker på det.


Att vara en del av IF Trion handlar om mycket mer än fotboll. Det är en kopp kaffe på idrottsplatsen en försommarkväll. Det är träningsläger, gemenskap och bullens korv i kiosken.

- Jag älskar att vara på IP. Man känner sig som en i gänget och jag vet inte vad jag och Kalle skulle göra annars, säger Syan.


Men visst är det ändå fotbollen som är den gemensamma nämnaren. När seriepremiären nu står för dörren är de förväntansfulla och även en smula nervösa.

- Vi vill inte ha för stora förväntningar på oss, då går det inte bra, säger Anne-Lie som aldrig sitter på läktaren under matcherna utan trivs bättre ensam på en sten under en björk.

- Fast i år har vi ett väldigt bra lag så förhoppningar har vi i alla fall, säger Uffe.

- Vi ska upp i fyran i år. Vi har ett bra gäng med väldigt duktiga killar, säger Syan.



Så var det då den där gåtan med Syans namn. Hon har ju ett annat namn som står på breven som landar i brevlådan. Vi vet var smeknamnet Syan kommer ifrån, vet du?
  


April, april

Ja. Om någon nu inte förstod det. Om någon står redo med snöskyfflar och burkar. Så måste vi ju avslöja att snöröjningsinlägget var ett aprilskämt från första till sista bokstav.

April, april. :)


Det allra första inlägget

Efter ett par månaders förberedelser kunde så Spelarfruanas blogg se dagens ljus i mitten av april 2009. Grundarna av bloggen fullkomligt sprutade av idéer och alla möjligheter som fanns framför dem. Nedan kan man läsa Spelarfruarnas allra första inlägg någonsin, ihopsnickrat av Sara Persson "Spelarfru a la Dennis Törnström". 


Skogens konungar

Nu är fotbollssäsongen snart igång på riktigt igen och spelarfruarna reser land och rike, eller ja, länet runt för att följa skogens konungar - IF Trions herrar.

Efter att ha genomlidit ett antal småkyliga träningsmatcher vid sidan av slaskiga grusplaner och svampiga konstgräsplaner är vi nu ytterst nöjda med att säsongen är igång.

För spelarfruarna innebär fotbollssäsongen inte bara att de får besöka platser de knappt visste fanns det innebär också att fikakorgen packas, tummar hålls och händer blir surriga av applåder.

Spelarfruarna trivs bäst på länets finaste läktare där på hemmaplan i Spjutsbygd. Men så länge grabbarna vinner kan vi överleva en speta i baken i Backaryd också.

Om du ser till att hålla koll på spelarfruarnas blogg så ska vi se till att hålla dig uppdaterad om allt från skoskav och udda ritualer till nakenbad och avlossade skott.

Välkomna till spelarfruarnas blogg!


(Och som vår käre ordförande sa på senaste årsmötet: "Om vi inte tar oss till division 4 under 2009, så gör vi det säkert något annat år.")

Snöröjning

Det är lätt att se den stränga vintern som något negativt. Helst eftersom våra fina herrars första match i division 4 inte kan spelas på Spjutsbygds IP.

MEN.
Varför vara negativ när man kan vara positiv. Istället för att se snön som något dåligt kan vi ju faktiskt göra något kul av den. Därför kommer vi samlas på IP lördagen den 3 april för att samla upp den snö som finns kvar.

Och för att göra det hela ännu lite roligare så vill vi be er att ta med burkar och byttor som snön kan läggas i. Vi vill också be er att göra plats i frysarna. Tanken är nämligen att bevara snön till sommaren och sedan ha ett hejdundrans snöbollskrig på trionlägret.

Lördag, 3 april, klockan 13.00 alltså. Då ska det samlas snö.

RSS 2.0