Guldhattar var det ja

     

     

        

        

           

 

    


Veckans lag

I dag publicerar BLT "veckans lag" precis som vanligt på onsdagar. Det som är lite ovanligt är att Trion är omnämnt på flera ställen, rättare sagt på 13 olika ställen! I själva laget kan man se Björn "Pule" Franzen som högerback medan Fredrik "Pärlan" Persson tar plats på bänken. Spelarfruarna tycker nog att HELA "veckans lag" skulle bestå av de alltid så stiliga och välspelande grabbarna från IF Trion istället för att blanda så fasligt mycket olika spelare...

I de små notiserna nedanför kan man läsa att Trions tränare Patrik Federley slutar, att slutskedet av matchen Märserums IF - IF Trion var lika avslagen som slutet av EM-matchen Sverige - Danmark från 2004 och att "Lungan" höll sitt löfte om att streaka om Trion vann serien.

Man kan även läsa om Trion och "HB" på veckans lista.

Guldhattar och pusskalas

   

   

     

     

      

   

Division 4

I dagens tidningar kan man läsa hur det gick på representatskapsmötet i Ronneby under gårdagskvällen. På agendan stod ett förslag att Blekingefyran ska krympa från dagens 14 lag till 12. Detta röstades igenom och ska träda i kraft 2011. Det innebär, om Spelarfruarna får spekulera, att det under nästa säsongen kommer bli lite marigare att få stanna kvar i serien. Exakt hur många lag som åker ur alternativt kvalar är ännu inte klart.

Man röstade även om ackumulerade gula kort i går och kom fram till att dagens system fungerar bra. Detta innebär att benknäckare, nämner inga namn, kan fortsätta knäcka åtminstone ett ben varje match förutsatt att man bara drar på sig ett gult kort. Man motiverar detta med att det är ojämn nivå på domarna. Är inte det att såga sig själva undrar Spelarfruarna. Är det inte bättre att utbilda domarna mer?

Dagens födelsedagsbarn

Idag har vi ett födelsedagsbarn i föreningen.
Det är nämligen söta goa Susse som blir 40 år just idag.



Spelarfruarna har inte fått någon uppgift på hur denna dag ska firas men vi hoppas
att Susse får en underbar dag med mycket uppvaktning.

GRATTIS!!


Rekord

Det här är vad man kan kalla rekord:

216 unika besökare hade vi i lördags!

Tänk att så många hittade hit. Det är helt fantastiskt och ännu en gång är det mer än vi vågat hoppas på. Ett otroligt härligt besöksrekord!


Det ÄR sant

Att vakna en måndagmorgon, fortfarande segerrusig och guldglittrig från århundradets bästa segerfest och då få slå upp tidningarna och se att det faktiskt är sant. IF Trion + division 4 = sant. Det är helt underbart det.

Spelarfruarnas egen fotograf har försett BLT med en härligt guldglimrande bild. Även i Sydöstran syns våra lyckliga grabbar i guldhattar och fina tröjor. Så om du vill bli lycklig i magen är det läge att slå upp lokaltidningarna med andra ord.

På fotbolliblekinge.se går det också att läsa om lagets bravader. "Trion klara för lilla allsvenskan" är rubriken och ja, det ÄR ju faktiskt så. Fotbolliblekinge tycker att det rådde karnevalstämning i Märserum efter slutsignalen. Vi kan inte annat än att hålla med. En karnevalstämning som höll i sig hela natten lång dessutom.

Don´t stop believing.
Det är så sant som det är sagt.


Bilder från en oförglömlig match

Invasionen av trionsupportrar, händelser under en viktig match och ett försök att göra en liten plan lite större, nakenchock och guldhattar i mängder. Allt är förevigat och som vanligt är det vår underbara fotograf Lotta Törnström som hållt i kameran.


















 

Märserumskiosken


Spelarfruarna har nu kommit fram till sin sista inspektion av division 5:s alla kiosker. Så här i slutet kan Spelarfruarna förstå att kiosken kan vara lite urplockad och tar också hänsyn till det. Märserums IF har givetvis målat sin kiosk blå, vilket matchar deras matchklädsel väldigt fint. 

I första halvlek gör speakern reklam i högtalaren genom att säga: - Glöm inte att besöka vår fantastiskt välsorterade kiosk. Detta gör ju att Spelarfruarna bygger upp förväntningarna en aning. 

       

I halvtid kommer då Spelarfruarna fram till kiosken. Kön till grillkorven (högra bilden) ringlar sig ända ut på planen så grillmästarna har full rulle. Det går dock undan för lagom till andra halvleks start är kön nästintill obefintlig. Imponerande! De hade då i och för sig tre stycken som hjälpte till, vilket var en himla bra idé. Priset för den grillade korven är 20 kr medan en kokt kostar 10. När man fått sin korv kan man gå och sätta sig på den fina terassen med tak som är i anslutning till kiosken. Terassen kan även vara ett bra komplement då det regnar eftersom läktaren (som för dagen var full med trionsupportrar) saknar tak.

     

Även på denna arena är det Engelholmsglass som är aktuellt. För dagen är priset halverat och det ger helt klart pluspoäng hos Spelarfruarna. Är det alltid halva priset ger det MÅNGA plus poäng men vi är lite osäkra på den punkten.

      

Spelarfruarna får lov att lyfta fram den fina termosen som var placerad i kiosken. Notera att blommorna matchar resten av föreningen i sin blåa ton. Här är det någon som tänkt till!

I Märserum har de kaffemjölk i små behållare vilket vi gillar. När man går in på godisavdelningen blir Spelarfruarna lite ledsna. Det finns kexchoklad, några tuggumin och så lite plockgodis. I sortimentet finns också det lite mer ovanliga Dextrosol och ostbågar. Det ger plus att man vågat satsa på något som inte alla andra har men annars får godishyllan ett ganska dåligt beyg.

Spelarfruarna vill passa på att tacka den mycket trevliga och hjälpsamma speakern på plats samt framhålla Märserums IF:s fina gest att ge motståndarna, tillika division 5 segrarna, en flaska champagne efter matchens slut.

Lördagen i bilder

     

     

     

     

     

     
  
     

Givetvis är det bara att höra av sig till Spelarfruarna om det är någon bild som du inte vill att vi publicerar.


Hej då


Märserum - IF Trion

Då var Spelarfruarna och en hel busslast andra trionsupportrar på plats i Märserum. Nervositeten är massiv hos de flesta, vi har konstaterat innan matchen att det snarare är alla runt omkring som är nervösa och inte så väldigt mycket de som ska spela. Vilket kanske är tur.

Det är väldigt många som redan innan matchen har konstaterat att linjerna nog inte är de rakaste i division 5. Linjedomarna har därför väldigt körigt idag.

Johan D har precis blivit färdigmålad av sin syster Louise, försöker han kamouflera sig inför sin springtur som förhoppningsvis kommer ske efter matchen?

Märserum har den gamla trionspelaren Geovanni Lucero i sitt lag. Vad Spelarfruarna minns hade han känsliga fötter och var en skicklig passningsspelare. Det återstår att se vad han kan få ut mot ett fysiskt lag som Trion är i år.

Klubbmästaren, tillika hejarklacksledaren för dagen, har tagit ton och leder nu läktaren mot nya höjder.
På motsatt sida av läktaren har nu det "gamla gardet" rullat in. Spelarfruarna tycker det är riktigt häftigt att även dessa supportrar hittat till Märserums IP. Bredvid det "gamla gardet" kör nu domarna indiandansen. De verkar vara på tå...

Grabbarna har nu gått in i omklädningsrummet och nervositeten tilltar ytterligare.
Även vår hedersordförande Lennart Ohlsson har nu gjort entré på Märserums idrottsplats. Han är ju helt klart en Spelarfrufavorit och vi får nu även höra att han ju är den äldsta medlemmen i Trion och en av dem som var med och bildade Trion.

Hjälp. Nu kommer de ut.
Spelarna är ute på planen.

Trion ställer idag upp med följande lag:

                    Ola

Salle   Pärlan  Pule   Pontus

   Björn  Elias  Alle  Dennis

          Timmy  Tobbe J

Avbytare: Fabbe, Nicke, Lunta, Koffa

Trionpubliken jublar när laguppställningen läses upp. Vi får hårt motstånd från den mastiga märserumspubliken.

Nu är matchen igång.

Min 1: Dennis inleder med att öva på Hollywoodtalangerna på sin vänsterflank.
Min 2: En märserumsspelare vågar sig upp på läktaren, för att sätta igång klockan. Det var modigt.
Vi får rapporter om att Pärlan idag har liverpoolkalsonger med sig. Det ska tydligen vara hans lyckokalsonger. Det är dock oklart varför han inte har dem på sig då...
Min 4: Triongrabbarna kämpar och sliter strax framför läktaren. Sen vänder spelet och det blir då lite onödigt spännande när det känns lite mesigt i backingripandet. Bollen rensas ut till hörna. Ola får sedan göra sitt första ingripande.
Min 5: Pule rensar ut till hörna. Hörnan går mot första stolpen där Pärlan står och nickar bort.
Min 6: Pontus gör ett bra jobb på sin kant och tvingar märserumsspelaren att slå ut bollen över kortlinjen. Det är inte utan att det verkar som att grabbarna är lite tagna av dagens allvar.
Min 7: Dennis skjuter från distans. Strax över.

Spelarfruarna bloggar under den första halvleken direkt från läktaren och därför även utan strömförsörjning. Vi räknar med att batteriet ska hålla under hela halvleken, men om vi skulle försvinna så vet ni varför.

Min 11: Tobbe J springer ikapp med backarna i Märserum och tar sig sånär förbi. Skottet blir dock lite lamt och målisen kan plocka. I nästa situation bryter sig Alle fram och kommer hela vägen fram. I närkampen med målvakten får målisen ont, men han har nu rest sig igen.
Min 13: Frispark till Märserum från halva plan. Bollen dimper ner i straffområdet och det blir lite oroligt innan Trion får bort bollen.
Min 14: Bra spel av Trion i och kring straffområdet. Dennis vinner bollen på vänsterkanten, spelar till Björn som tyvärr är offside.
Min 16: Frispark till Trion på egen planplanhalva. Salle lägger den mot Tobbes huvud som nickskarvar till Dennis som får strumpträff och bollen går inte i mål...
Min 17: Trion väggspelar sig fram på högerkanten. Salle, Björn, Timmy, Björn, hörna. Hörnan nickas bort av Märserum, landar utanför straffområdet hos Pontus vars skott dock blockeras.
Min 18: Timmy trixar och fixar i straffområdet. Bollen går ut. Publiken vill ha hörna. Domaren vill ha inspark.
Min 19: Trion biter sig fast i Märserums straffområde. Bollen går fram och tillbaka. Dennis fintar. Inlägg. Skott. Till sist går bollen ut till inspark.
Min 20: Frispark till Märserum strax utanför straffområdet. Ett bra läge, men bollen går över.
Min 22: Dennis får bollen på vänsterkanten. Skär in och avlossar ett tungt skott som målvakten tippar till hörna. "In med bollen i mål" skanderar publiken, men Märserum får bort den. Trion lyckas dock hålla sig kvar på offensiv planhalva. Här uppstår också en märklig situation när bollen är ute, solklart, men domaren väljer att ignorera det. I läge nästa rensar Salle med träbenet.
Min 24: Tobbe J sätter högsta fart på vänsterkanten. Tar sig förbi alla, avlossar ett mastigt skott som tar i stolpen. Publiken vrålar och sliter sitt hår.
Min 25: Frispark till Trion till höger utanför straffområdet. Det är dock märserumsspelaren som får ont och får bäras ut. Tobbe J ska lägga frisparken, bollen går mot första där Björn dyker upp. Dock är det en märserumsspelare som är först på bollen. Hörna. Hörnan blir lång och Dennis når högst på bollen. En märserumare rensar ut till ny hörna. Bollen dimper till slut ner hos Elias som skjuter ett lurigt skott. Bollen går ut till Alle som skjuter i burgaveln.
Min 29: Timmy har lekstuga på högerkanten. Sedan blir det nästan farligt när bollen studsar fel på massa ben.
Min 30: Elias skjuter, benparad från målvakten, Salle är nära att få en fot på bollen. Bollen studsar sedan ut till Dennis som skjuter. Över.
Min 31: Inlägg från högerkanten för Märserum. Deras lille snabbe forward når högst på bollen, men nicken går utanför.
Min 32: Fint spel mellan Dennis och Tobbe J på vänsterkanten. Inlägget når nästan Björn på bakre stolpen. Domaren dömer sedan en avvaktande frispark i favör för Trion. Dennis lägger den och bollen smiter precis utanför.
Min 34: Märserum går till anfall. Ett tungt skott går över.
Min 37: Märserum slår en snabb frispark på djupet, Trion är inte riktigt vakna och vi ska vara glada att skottet gick utanför.

Datorn med resultatrapporteringen har nu somnat, så det blir lite fördröjning i rapporteringen. Och med några minuter kvar av den första halvleken dog även den här datorn. Slutet av halvleken blev rätt så lik resten av halvleken, Trion pressade på, men de lyckades inte få in bollen.

I den viktiga matchen i Listerby har vi precis fått veta att det står 1-1.
Det är nu pausvila alltså och trionpubliken har vallfärdat till kiosken. Vi har också rapport om att det idag är minst 130 betalande här. Kan det vara publikrekord?

Nu är det dags för match igen. Grabbarna ser taggade ut. Hoppas målgörandet kommer igång riktigt ordentligt för de grönvita nu!

Det ser inte ut som att Trion gjort några byten i paus. Vi har nu fått ta plats på verandan vid kiosken och har lite begränsad sikt bort mot det viktiga målet.

Min 46: Domaren dömer frispark. På straffområdeslinjen. Bollen ligger dock innanför... Bollen går mot bortre, Ola tippar bort den, till en Märserumsspelare. Hjälp. Skottet till hörna. Hörnan plockas av Ola.
Min 47: Björn slår en djupledsboll till Timmy. Den blir dock för lång och målvakten kan plocka.
Min 50: Märserum kommer i mitten men Pule fläker sig och kan få tån på bollen och styra bort.
Min 50: Märserumsspelare får gult kort. Enligt speakern var det helt rätt då han kom med båda fotsularna före.
Min 52: Märserum kommer åter på anfall då Trion fumlar bort bollen på halva planen. Bollen går till hörna som Ola kan plocka ner efter ett fint upphopp.
Min 54: Hörna Märserum. Trion kan ta hand om bollen.
Min 56: Trion tar sig runt på högerkanten och det slutar i hörna. Pärlan nickar över och bollen landar ovanför målet i maskorna.
Min 57: Timmy spelar in framför mål där Alle står och lägger bollen över.
Min 58: Timmy kommer mot mål med två blåingar i ryggen. Han skjuter längs med marken och där är målisen och stannar bollen. Backen rensar till resultatlös hörna.
Min 60: Björn kommer runt på högerkanten (Spelarfru Sara sätter sig i vägen) men en Trionspelare prickar stolpen och bollen rensas till hörna som målvakten lätt kan plocka.
Min 61: Elias tuggar gräs när han får en tryckare i ryggen på egen planhalva. Frispark.
Min 63: Timmy spelar Dennis som får bollen för långt ifrån sig och den rosaklädda målvakten tar bollen.
Spelarfruarna får rapporter från Backarydsstaben med kommentaren: - Nummer 33 i BSK tycker Percy Stark (domaren på plats) borde sluta döma han borde bli frimärkssamlare.
Min 66: Hejarklacken är igång: IF TRION, klapp, klapp, klapp.
Min 67: Alle skjuter en bananare som målvakten tar i skopan.
Min 68: Björn slår ett inlägg som går lååångt.
Min 69: Märserums skadade spelare från första halvlek är nu uppe och går i alla fall, dock med en haltande stil men han går. Det såg inte så bra ut innan nämligen.
Min 69: Elias ut och Fabbe in. Timmy går in som mittfältare, Dennis upp och Fabbe som vänsterytter.
Min 70: Tobbe J kommer fri. Han ska precis gå runt målvakten när målvakten tar honom (som han måste göra i detta läget), utvisning och straff!! En stackars utespelare får dra på sig tröjan.
Min 71:Pärlan tar bollen, fipsar lite medan den nya målvakten gör sig klar. MMMMMMMÅÅÅÅÅÅÅLLLLLL!!!! 1-0.
Min 71: Publiken är i extas, den grönvita delen vill säga.
Min 76: Frispark till Trion i farligt läge. Coachen skriker: -PÄRLAN; PÄRLAN.  Men Dennis drar av ett av sina hårda skott som målvakten räddar. Alle skjuter över.
Spelarfruarna reflekterar att domaren ger varje lag varsin halvlek. Första till Märserum och andra till Trion
Min 78: Hörna Trion som nickas bort av blått.
Min 79: Märserumssupportrarna är även dessa nervösa då de endast har 1+ mål mot Fridlevstad. Just nu ligger båda lagen under med 1-0 och det innebär att Märserum går till kval.
Min 82: Dennis tar en frispark och lägger den högt över!!
Min 83: Hörna Trion. Den nyinsatt målvakten verkar vara rätt van mellan stolparna och går ut och plockar hörnan.
Min 84: Det är lite irritation bland supportrarna då någon borta på läktaren fifflar med klockan. Lolo får säga till på skarpen.
Min 85: Björn och Fabbe har bytt kant.
Min 87: Salle rensar i eget straffområde.
Min 87: Dennis springer hela kanten fram och skjuter sedan på bussen.
Min 88: Koffa inne och Björn ut. Koffa har egen hejarklack.
Spelarfruarna lägger nu ihop och hoppas på fest!

Följ arenorna

Här kommer du att kunna följa vad ställningen är hos samtliga division 5-arenor. Spelarfruarna reserverar sig för eventuella fel då vi endast har sms-kontakt med folk på plats och inte är där fysiskt. Vi är som ni kanske förstår på Märserums IP.

Hasslö GoIF - Kallinge SK  5-2  slut

Fridlevstad GoIF - Hällaryds IF  0-1  slut

Belganet-Hallbaro IF - Backaryd SK 1-1  slut

Märserums IF - IF Trion  0-1  slut

Mörrums GoiS FK - Nättraby GoIF  7-0  slut

Listerby IK - Olofströms IF  2-2  slut

Spelarfruarna vill tacka alla resultatrapportörer!


Dagens födelsedagsbarn

Just idag, en av de viktigaste på året, fyller Spelarfruarnas fotograf 51 år.



Vi hoppas alla att hon ska få den bästa presenten av dem alla,
en toppenmatch av IF Trion där de säkrar seriesegern.

GRATTIS LOTTA!


På väg

Imorgon åker vi vägen västerut. Just nu, i skrivandets stund, är det futtiga tre platser kvar i världens finaste supporterbuss. Vilket med andra ord betyder att ungefär 52 underbara trionsupportrar kommer att inta Märserum imorgon.

Alla ni som bokat plats:
11.30 på Statoil Angöringen.

Vi är på väg!

 

 

 


Resultatrapportering


Under morgondagens upplösning av den otroligt spännande division 5-serien i Blekinge kan man (live) följa resultatet här på Spelarfruarnas blogg. Under fredagsförmiddagen fick vi klart med den sista arenan och vi kan stolta presentera följande ansvariga på respektive arena:

- Tore Köning, Skärgårdsvallen
- Mia Johansson, Skogsvallen
- Agneta Bolin, Björkvallen
- Katta Rydén, Laxvallen
- Magnus Rådström, Åsavallen
- Elize Andersson och Ida Melin, Märserums IP

Givetvis kommer det vara en liten fördröjning men vi hoppas att tjänsten ska vara till belåtenhet ändå. För att komma direkt till resultatrapporteringen under matcherna trycker du på "knappen" som kommer att ligga i högermarginalen och som ser ut så här:




Spelarfruarna önskar alla lag lycka till i morgon (vissa mer än andra givetvis)!


Dagens födelsedagsbarn

Idag blir Pontus Lindskog myndig, hela 18 år fyller han med andra ord!



Grattis önskar Spelarfruarna!


Inför bortamatchen mot Märserum

På lördag klockan 13.00 blåser domaren igång matchen mellan Märserum och IF Trion. Det senaste mötet mellan lagen en kväll i juni slutade med seger med 8-0 för Trion. Det dröjde dock till minut 32 innan Trion kunde få in det första målet.

Lite historia om Märserum:
Det verkar som att föreningen antingen precis har bytt hemsida och därför inte hunnit uppdatera den historiska informationen eller så har de helt enkelt glömt bort det.

Av deras klubbmärke kan vi dock uttyda att det är en förening som bildades 1945.

2001 - 2003 spelade Märserum i division 5. Säsongen 2003 hamnade laget på kvalplats nedåt och lyckades inte hålla sig kvar. Det blev dock bara en säsong i division 6 innan man ännu en gång kvalade sig upp till division 5. 2007 tillbringades i division 6, men via kval (ni kanske börjar se ett mönster nu) så tog man sig tillbaka till division 5.

2008 fick man kvala för att hålla sig kvar, men klarade det och som tabelläget ser ut just nu lutar det åt kval åt fel håll eller nedflyttning för laget i år.

Summan av kardemumman: det är ett lag som kan det där med kval.

Märserums fotbollsplan ligger så där lägligt så att man ser den från E22an, det är med andra ord svårt att köra fel. Planen är i fint skick, enligt våra undersökningar från förra helgen, den har några små hösttendenser på vissa håll men är överlag fin. Den känns dock ganska mycket kortare än vår egen plan på Spjutsbygds IP och det är kanske just detta som gör Märserum så starka på hemmaplan.

Deras facit för säsongen ser ut som så att de tagit 13 poäng hemma och tre borta. På hemmaplan har de lyckats vinna eller spela oavgjort mot samtliga topplag.

Då detta är sista, och högst avgörande, matchen hoppas Spelarfruarna självklart att så många trionsupportrar som det bara går tar sig till Märserum på lördag. Men rapporter från busscentralen gör gällande att intresset är så pass stort att Märserum nog ska göra sig redo för en grön-vit invasion.

Konsten att räkna

På lördag är det, om någon nu mot förmodan lyckats missa det, dags för den allra sista omgången i division fem. Våra fina herrar ligger just nu på en härlig förstaplats, men att säga att det är jämt är ju minst sagt en underdrift.

Vi vet att Anne-Lie ligger vaken om nätterna och räknar, inte får då utan poäng i tabellen, men om någon istället valt nattsömn kan ni få förutsättningarna för Trion här och nu.

Trion möter Märserum på lördag. Vid vinst för triongrabbarna är det klart, direktplatsen upp till division 4 är säkrad.

Även oavgjort borde kunna räcka för trionherrarna, inte för serieseger men för att säkra direktplatsen.

Vid förlust får Trion förlita sig på att Listerby kan knycka poäng från Olofström.

Spännande värre med andra ord!


För Olofström är vinst mot Listerby ett måste för att nå direktplats. Listerby å sin sida behöver också vinna för att vara säker på att slippa kvalplats åt fel håll.

Mörrum möter Nättraby och för Mörrum är vinst självklart att föredra, i så fall är direktplatsen klar för dem. Vid oavgjort får de förlita sig på att Olofström inte vinner. Nättraby har fortfarande en chans att nå kvalplatsen. Om de vinner och Hasslö förlorar så blir det Nättraby som kniper den sista kvalplatsen.

Hasslö möter Kallinge och behöver vinna för att vara säkra på att få ha kvar sin kvalplats. Vid oavgjort samtidigt som Nättraby vinner hamnar Hasslö och Nättraby på samma poäng och målskillnaden avgör då till Nättrabys favör.

I bottenstriden kan Fridlevstad rädda sig upp på kvalplats om de lyckas vinna mot Hällaryd samtidigt som Trion vinner över Märserum.

Spelarfruarna reserverar sig för eventuella felberäkningar eller bortglömda scenarion.

Dagens födelsedagsbarn

Just i dag fyller Mattias Dahlgren 22 år.



Grattis!


Rösta

Du har väl inte missat att rösta om vilka två lag du tror kniper direktplatserna till division 4? Allt avgörs ju, som du vet, på lördag. Här hos Spelarfruarna kan du rösta på vilka lag du tror håller nerverna bäst i schack under lördagen.

Omröstningen hittar du till höger här på sidan.
Rösta!

En snej Snej

Är det bara Spelarfruarna som är imponerade av alla vinklar och former i den här bilden? Men det är klart, han heter ju inte Snej för inte.


Foto: Uffe Edin


Pressen

Idag har åter Trions herrlag placerat sig i pressen. Denna dag är det i BLT vi kan läsa om våra älsklings grabbar. I veckans lag har vi Dennis Törnström som forward medan Timmy Andersson tar plats på bänken bredvid veckans coach som är herr Federley.

Inte nog med detta i artikeln på samma sidan har BLT:s Jonny Samuelsson givetvis pratat med den värsta målsprutan denna veckan, Dennis. Innan helgens match var Dennis inne i en måltorka men man kan väl säga att vattenspridaren varit på max och gräset är grönt och frodigt nu, eller?

Reportern vill självfallet att Dennis ska säga att Trion är klara för divison 4, men Dennis svarar:
- Sakta i backarna. Vi måste vinna mot Märserum i avslutningsmatchen också - och de slåss för livet för att rädda nytt kontrakt.

Möt BG Printzlow

Ikväll spelar b-laget sin sista match för säsongen, mot Lyckeby på Rosenholm klockan 19.30 (hoppas killarna letat upp långkalsongerna för vid den tiden kan det ju vara lite småkyligt så här på höstdagjämningsdagen). Spelarfruarna tycker trots att de inte ligger i toppen av tabellen att det gjort första året i division 1 bra. Om Trions b-lag legat i ettan tidigare så är det ett par år sedan, så laget får av Spelarfruarna betyget klart godkänt.

Nu när b-laget spelar sin sista match för säsongen vill man ju får svar på vem han är?? Mannen som lett laget till fortsatt spel i division 1 nästa år.

Mannens fullständiga namn är Bengt-Göran Printzlow därav den helt naturliga förkortningen BG. Han föddes 5 januari 1961 och växte upp på Marieberg. BG blev känd för den stora publiken då han vann Melodifestivalen i Egby sommaren 2009, där han och frugan sjöng låten "Värsta schlagern".

Som sjuåring började lille BG spela i Karlskrona AIF. BG hittade man mellan stolparna då han fick agera målvakt genom sin karriär. Han har gjort två a-lagsmatcher för moderklubben. När han kom upp i tonåren fick han följa med till Halmstad med Blekingelaget där han spelade med bland annat Peter Truedsson.
- 61orna var en bra generation, minns BG.

BG la sin spelarkarriär på hyllan för cirka 10 år sedan men har sedan dess spelat lite i herrsjuan för Fjärdsjömåla AIF. - Det har bara gått på rutin, säger den erfarne målvakten.

Spelarfruarna undrar när tränarkarriären satte igång, då suckar BG och får räkna efter noga. Han använder sonen Björn som måttstock.
- Hur gammal är han nu egentligen? Han började spela när han var 5 år, ja då började jag träna 1987. Det var Björns lag som var det första laget och det var i Lyckeby GoIF det.

BG har också hunnit med att tränat Ramdala IF:s damer, Fjärdsjömåla AIF, Tvings GoIF samt Lyckebys P16 innan han kom till föreningen med stort F, IF Trion.

När Spelarfruarna undrar vad det största minnet från säsongen är säger han att Melodifestivalen självklart var en stor grej men att det han alltid kommer minnas är alla de träffar och träningar med laget och dess individer men också mötet med alla människor runtomkring som alltid är på plats.



Hetast just nu

Spelarfruarna har lite av en lokal favoritsida som besöks flitigt nämligen denna. I dag publicerades "Veckans lista" och IF Trion hamnar självklart på en sådan lista efter helgens vinst mot serieledarna. Något som är pricken över i:et, grädde på moset eller bara härligt är att veckans spelare också är från IF Trion.

Årets division 5 hamnar också på listan i och med att det endast är två lag som inte har något att spela för i helgen. Kallinge SK är klara för division 6 medan Backaryds SK ligger i mitten av tabellen och kan varken bli indragna i nedflyttningsstriden eller ta steget upp och vara med de tuffa grabbarna i serietoppen. Backaryd har ändå en rolig match på lördag då det är ett skogsderby mot Belganet-Hallbro IF på bortaplan som väntar. Belganet har allt att spela för då de nu ligger på en kvalplats ner till sexan.

Skojsigt tycker vi!

Hjälp oss kora årets...

Spelarfruarna behöver din hjälp!

Hjälp oss kora årets...

... mest spännande match
... bästa visdomsord från coachen
... godaste godisbit i kiosken
... supporter
... tabbe
... citat
... skada

Eller varför inte skapa en egen kategori? Spelarfruarna är öppna för det mesta.

Skicka ett mejl till [email protected] eller skriv en kommentar till detta inlägg för att dela med dig av ditt förslag till årets... !

Buss till matchen

Spelarfruarna kan med glädje meddela att nu är det klart att det blir en stor lyxbuss till avslutnings matchen på lördag i Märserum.

Bussen avgår kl. 11.30 från Statoil Angöringen. Efter matchen är det valfritt om man vill hoppa av på Statoil eller Spjutsbygds IP.

Bussen har 55 platser så först till kvarn...

Anmälan görs till Lasse Dahlstedt på tel. nr. 0455-43237. Kostnaden beror på om vi fyller bussen eller inte men räkna med runt en knapp hundring.

Clownen Sassa

I lördags var det dags för de barn som var på Trionlägret att åter besöka idrottsplatsen. Denna gång fick barnen leka lite klassiska lekar som "kom alla min kycklingar" och "datten", det blev fika, fotbollsspel och hejaramsor. Det kom nästan 30 barn som ville återse sina sommarlovsvänner. Man kunde även köpa bilder från lägret som vår fotograf Lotta Törnström tog. Är det någon som fortfarande vill köpa skivan och inte gjort det kan man göra en beställning här på Spelarfruarna.

       
Självklart var även Clownen Sassa på plats.

Spelarfruarna har också hört att föreningen fördubblar antalet ungdomslag då knattegruppen är så många att de delas upp i en yngre och en äldre grupp. Ungdomssektionen har även knutit till sig ytterligare en ungdomstränare i Daniel Edin som gjorde sin första träning i går.

Barn som är 4-7 år tränar 15.30-16.30 på söndagar och efter dessa tränar barn 8-12 år
16.30-17.30. Den 11 oktober börjar träningarna inomhus i Strömsbergs gymnastiksal, för mer information se Trions hemsida. Varmt välkomna!

Upphittad

Spelarfruarna kan nu meddela att den förlorade ringen är upphittad. Självklart var det man av ordning, Henrik "Linkan" Lindqvist, som hittade den försvunna ringen. Den hade fått en liten annorlunda form men den passar fortfarande på det nilebyska fingret.

     

Glenn Nileby tackar för hjälpen!

Tyvärr har varken Spelarfruarna eller Martin Holmström hört ett ljud om den försvunna tröjan.

Dagen efter

Dagen efter storsegern mot Mörrum är Spelarfruarna fortfarande lite rusiga, vilken grej. Spelarfruarna spenderade söndagen i väst då den ena spanande in Olofströms IF - Hasslö GoIF medan den andre kollade in "mattan" i Märserum inför lördagens match.

Eftersom Olofström vann sin måstematch, med 2-1 över ett blekt Hasslö, skiljer det nu 2 poäng mellan ettan och trean i tabellen. Trion har 47 poäng, Mörrum 46 och Olofström skuggar med 45 poäng. Det är upplagt för en rafflande slutmatch.

Det florerar många rykten inför lördagen en dag som denna. Det pratas om buss för supportrar tur/retur Märserum, sponsring av måltid till fest på IP samt nakenchocker på Märserums IP vid vinst på lördag. Vad som visar sig vara sant och vad som får strykas från listan återstår att se.

Glenn räknar

Glenn har kommit igång med sitt räknande så här kommer lite mer info om matchen
IF Trion - Mörrums GoIS FK.

Första halvlek:

Mål
Trion: 3.  Mörrum: 0.

Avslut
Trion: 10.  Mörrum: 7.

Avslut på mål
Trion: 5.  Mörrum: 2.

Offside
Trion: 4.  Mörrum: 0.

Frisparkar
Trion: 6.  Mörrum: 7.

Varningar
Trion: 0.  Mörrum: 1.

Utvisningar
Inga utvisningar.

Hörnor
Trion: 2.  Mörrum: 2.

Andra halvlek

Mål
Trion: 4.  Mörrum: 0.

Avslut
Trion: 11.  Mörrum: 5.

Avslut på mål
Trion: 9.  Mörrum: 2.

Offside
Trion: 1.  Mörrum: 1.

Frisparkar
Trion: 2.  Mörrum: 9.

Varningar
Trion: 3.  Mörrum: 1

Utvisningar
Inga utvisningar.

Hörnor
Trion: 4.  Mörrum: 1.

Bildkavalkad Trion - Mörrum

      

      

     

      

     

     

   

IF Trion - Mörrums GoIS FK

Förutsättningarna på Spjutsbygds IP är idag helt optimala! Mattan har under veckan fått rätt mängd vatten, vädret har varit och är även idag helt underbart där solen står högt utan att störas av ett enda moln och på läktarplats kommer Trion idag att ha ett massivt stöd då klubbens knattar så här 50 minuter innan match slipar på hejaramsor samtidigt som bullar och saft intas.

Trionherrarna har under omklädnaden spelat sin favoritlåt på repeat men när Coach Federley för någon minut sedan kom in i omklädningsrummet tystnade musiken snabbt och dörren stängdes. Det är idag det gäller! Vid vinst leder IF Trion division 5 inför sista omgången som spelas nästa lördag.

Nu kommer Wille, Adam och Ludvig upp på läktaren och tar nu plats framför Spelarfruarna. Den stora trionflaggan har de också med sig. Kan bli risk för dålig sikt med andra ord men sådant har vi bemästrat förr. Först på läktaren idag var dock mörrumssupportrar, de kanske fick åka med i den stora fina bussen som mörrumsspelarna anlände i tidigare?

Nästa generations storspelare i damlaget, Lova, går nu över planen med sin far. Hon (och hennes bror) har mycket att leva upp till då både mor och far varit framstående spelare i Blekinge.

Domartrion (Peter Blomqvist assisterad av Lars Rydell samt Arton Elshani) är först ut på planen och startar uppvärmningen lugnt och stilla genom att spatsera runt planen och lägga upp taktiken sinsemellan. Som tvåa på planen anländer Trion. Spelarna börjar genast leka med bollen.
Nu anländer också bortalaget, samma visa där, spelarna tar genast ett par bollar och lattjar lite.

Från andra sidan har Spelarfruarna hört att speakern haft lite problem med klockan, micken fungerar i alla fall då Spelarfruarna hört det sedvanliga: 1, 2, 1, 2.

Spelarfruarna tillämpar nu vidskeplighet och byter förare bakom knapparna. Ja, vi är nervösa och eftersom det brukar gå som bäst när spelarfru sara börjar skriva kör vi på det även denna match.

Även spelarna verkar tycka det är viktigt att allt är som vanligt. Pule har nämligen, som vanligt, västen bakochfram.

Vi är mycket glada över att se Timmy värma upp idag. Den axelskada som tvingade honom att kliva av förra matchen var bara en mjukdelsskada och han ser lika taggad ut som vanligt.

Vi har idag snokats förhandsinfo angående Trions laguppställning för dagen:

              Ola

Salle  Pule  Pärlan  Pontus

Dennis  Elias  Alle  Björn

     Timmy   Tobbe J

Avbytare: Fabbe, Palle, Nicke, Stockis och Lunta

Det är ju de två topplagen som möts idag och lagen har väldigt lika uppvärmning. Hittills har deras upplägg varit identiskt.

Det närmar sig verkligen nu. Bara minuter kvar till matchstart och man verkar nu ha fått ordning på matchklockan, det blev nämligen precis 1-0 på prov till Trion. Ett resultat vi gärna ser bli verklighet inom kort. Grabbarna är färdiguppvärmda och traskar in i omklädningsrummet.

Lagen är uppställda, hejarklacken har kört sin första ramsa och där blåser domaren igång.

Min 2: Trions första skott mot mål står Salle för från lååååångdistans.
Min 3: Fint spel mellan Tobbe J och Björn. Bollen landar hos Timmy som avlossar ett skott. Målvakten räddar.
Min 3: Mörrum kommer fram offensivt och Pule tvingas rensa ut bollen till hörna. Hörnan blir dock resultatlös.
Det ser ut som att det inte bara är publiken som är nervös idag. Även spelarna verkar vara medvetna om matchens betydelse.
Min 6: Fint spel av Trion på vänsterflanken där Pontus bland annat bjuder på en fint som mer eller mindre skickar upp mörrumsspelaren på läktaren.
Min 7: Trion har tur när Mörrum sånär kommer helt fri med Ola, men han fick bollen i huvudet istället för att få den med sig och bollen rinner ut till inspark.
Min 9: En mörrumsspelare kommer helt fri i straffområdet på ett inlägg från vänster. Publiken drar efter andan, men han får som tur väl är inte riktigt kontroll på bollen. En riktigt bra chans.
Min 10: Elias tar ett varv med bollen á la balettdansös, passar bollen till Timmy som tar mark och avlossar ett skott som smiter precis utanför.
Min 13: Frispark till Trion ungefär mitt på offensiv planhalva. Bollen tar sig in i straffområdet och Trion lyckas bita sig fast. Mörrum rensar ut till inkast och de är för tillfället bakom björken och spelar. Mörrum får tag på bollen och spelet vänder.
Min 15: Världens chans till Trion, men Tobbe J blir avvinkad för offside.
Min 16: Pontus får spurta på sitt snabbaste och då är det få som hänger med. Han tar bollen och spelar upp. Bollen kommer dock snart tillbaka och Mörrum avlossar ett skott som går tätt över.
Min 17: Coachen höjer rösten för första gången. Frispark för Mörrum som Ola kan plocka.
Min 19: Alle bjuder på en klackdelikatess. Tobbe J når inte bollen, men Mörrum väljer ändå att rensa till hörna. Hörnan blir lång, hamnar hos Björn och Dennis på bortre flanken men Dennis skott skruvas över och förbi.
Min 21: Björn stjäl bollen högt upp på högerkanten, tar sig hela vägen ner, spelar snett inåt bakåt. Men mörrumsfötter kommer ivägen.
Min 22: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Dennis får en boll från Elias på vänsterkanten. Dennis slår en perfekt boll över mörrums mittbackar till Timmy som lobbar över målvakten och sedan förstärker med nick. Öronbedövande jubel på läktaren.
Min 23: Frispark till Trion i ett bra läge några meter utanför straffområdet. Dennis och Pärlan ser båda sugna ut. Dennis skjuter, över.
Min 24: Hörna till Mörrum trots vilda protester från Pärlan och Ola. Hörnan blir bra, dimper ner hos en helt fri mörrumsspelare som avlossar ett volleyskott. Ola sträcker ut och tar bollen.
Min 26: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Björn får en boll från Timmy, tar den med sig i steget. Slår in ett inlägg som Mörrums mittförsvar verkar missbedöma. Bollen hamnar hos Dennis vid bakre stolpen som säkert lägger in den. 2-0 till Trion.
Min 27: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Frispark till Trion. Pärlan hoppar över. Elias lägger en lurig frispark som målvakten inte kan hålla. Timmy är snabbt där och petar in bollen.
Min 31: Salle är på offensiv utflykt och fintar av både en och två spelare. Hans luriga inlägg är dock så lurigt att ingen av hans medspelare är med på den.
Min 33: Spontanapplåd från publiken efter fint spel mellan Salle, Pule, Björn och Elias.
Min 35: Mörrums högerback fintar så mycket med sig själv på offensiva högerkanten att han tappar ut bollen till inkast.
Min 36: En mörrumsspelare går upp i en nickduell med Timmy. Men eftersom Timmy står kvar så blir det ett fall från hög höjd för mörrumsspelaren, rakt ner på ändalykten ser det ut som från läktarplats.
Min 39: Hörna till Trion efter att Tobbe J hållt fast bollen bra på högerkanten i samspel med Salle. Hörnan blir bra och Kapten Elias når högst i en nickduell. Bollen går dock precis över.
Min 41: Frispark till Mörrum. Ola tappar höjdbollen men offrar sig i andraläget och får bort bollen ändå.
Min 42: Alle nickar med örat. Tidigare valde han att använda axeln. Vi får nog ta en diskussion om det där med pannan mot bollen...
Min 43: Timmy kämpar och sliter på högerkanten. Tar sig fram och får fram ett inlägg som dock kommer tillbaka lika fort igen. Allt hans kämpande på kanten leder till slut fram till en frispark som Tobbe J lägger. Bollen blir hög och lång, Salle snappar upp den, men blir sedan av med den igen.

Pausvila och spelarfruarna ska nu intaga en grillad korv.

B-G Printzlow lägger i paus tipset att "Nu är det klart". Men, visa av erfarenhet vet vi ju att det inte är färdigt förrän det är färdigt så vi fortsätter nog att vara nervösa i en halvlek till.

Min 45: Spelet är igång.
Min 45: Mörrum går till attack. Ola och Pärlan missuppfattar varandra en smula och Ola är ca 5 meter från linjen när han då ger bollen en riktig skjuts så den ej återfinns.
Min 47: Dennis har en hel planhalva för sig själv men medspelarna väljer att fortsätta spela på andra delen.
Min 49: Timmy har nu hotpants efter en duell i gräshöjd.
Min 50: Hörna till Trion då mörrumsspelare rensar en "bananare". Hörnan blir för låååång.
Min 52: Pärlan gick på kropp kan man säga då bollen gick mellan benen på honom och motståndaren fick sig en "kyss".
Min 54: Oj oj oj. Pontus stämplar, mosar, tacklar sin motståndare som får riktigt ont. Inget kort.
Min 55: Trion går till attack med sju personer i en rasandes fart! Björn får ett tjuvnyp av Pontus offer och får gult kort retroaktivt.
Min 56: Missförstånd mellan back och målvakt där Tobbe J stressar i hasorna och det ger utdelning i hörna som målvakten enkelt plockar.
Min 58: Lolo är nu hos Spelarfruarna och distraherar.
Min 58: Mörrum har en skaplig chans då bollen befinner sig framför målvakt en lång stund utan att någon får riktigt bort den. Till slut kan den rensas bort.
Trion spelar för dagen runt i hela laget. Trevligt.
Min 61: Inlägg från Pontus där målvakten och hans back blir stressade av Björn. Så pass stressade att backen är tvungen att lägga ut bollen. Hörna, resultatlös.
Min 62: Lite avslaget kan man tycka mest på läktaren faktiskt då de små supportrarna (huliganerna) mest springer runt, runt med godispåsen i högsta hugg.
Min 63: Elias slår en långboll till Timmy som springer och springer. Timmy kommer ur vinkel och får tråckla lite innan han får iväg ett skott som tar insida ribba, insida stolpe.
Min 64: Avbytaren Fabbe jazzar loss vid hörnflaggan.
Min 65: Dennis tar jättekliv längs vänsterkanten. Lite diskutabel situation då domaren blåser inspark istället för hörna.
Min 67: Timmy får en chans men målvakten kommer ut och bollen tar på målisens fötter och ur skottsektorn.
Min 68: Alle glidtacklar, blir avblåst, protesterar och det gula kortet är ett faktum.
Min 69: Timmy klackar till Alle som springer hela vägen med klassikern "passa ena sidan och spring på andra" innan han träffar målvakten iklädd "La Gazzetta dello Sport"-färgade tröja. Returen går till Timmy som får bollen i MMMMMMÅÅÅÅÅLLLL!!! 4-0.
Min 72: Alle trixar och fixar sig ner i spagat i ett försök att få ut bollen till Björn.
Min 73: 17 minuter kvar och 4-0, kan man känna sig lugn nu? Puh...
Min 73: Till läktaren anländer nu en liten dam iklädd prinsessklänning. Söt!
Min 74: Spelarfruarna missar hur Mörrum får frispark strax utanför straffområdet då de drar upp linjerna inför nästa match (mycket orutinerat, matchen är här och nu!). Frisparken blir inte farlig.
Min 75: Dennis ut och Fabbe in.
Min 76: Pontus får gult. Orsak = oklart. Det känns lite som att även de på planen är lite osäkra till orsaken.
Min 78: Björn gör en kanon-nedtagning och smörpassar Timmy som går fram och skjuter. Målvakten får precis benet på bollen.
Min 80: Mörrums vänsterback får på ett skott (som går utanför) efter att Björn tappat bollen. - Förlåt det var inte meningen, ursäktar sig sedan Björn. Spelarfruarna kan ju tycka det är tur, hade det varit med mening vet vi inte riktigt om vi vill ha med Björn på planen.
Min 83: Salle spelar farligt.
Min 83: Dennis in - Elias ut. Timmy blir innermittfältare och Dennis forward.
Min 87: Dennis gör den "flygande kroppsfinten" som går hem.
Min 89: Tobbe J snor bollen av en back. Anfallet blåses av på grund av offside.
Min 90: MMMMMMMÅÅÅÅÅLLLLL!!! 5-0. Dennis lägger in bollen bakom en chanslös målvakt.
Min 91: MMMMMÅÅÅÅLLLL!!!! 6-0. Publiken är i extas! Vilken eftermiddag för oss trionsupportrar!
Min 92: Man tror inte det är sant!!!!! Publiken har tagit ut segern i förskott och klappar in slutsignalen medan Dennis Törnström passar på att göra ytterligare ett MMMMMÅÅÅÅLLLLLLL, sitt fjärde för dagen!!! Matchen slutar 7-0!

Den årliga festen

Den 7 november är det dags för årets fest: IF Trions årsfest. Festligheterna startar klockan 18.00 i Strömsbergs bygdegård.

För 150 kronor får du god mat, fina tal, storartade prisutdelningar, osannolikt mycket underhållning och dans tills svetten lackar.

Vi kan nästan lova att du, genom att närvara på festen, kommer att förlänga livet. Goda skratt brukar det nämligen vara gott om. Spelarfruarna kan nästan lova att detta kommer bli den roligaste årsfesten på mycket, mycket länge!!

Sista anmälningsdag är den 5 november och anmälan görs via ett telefonsamtal till Lasse Dahlstedt (0455 – 432 37).

Anmäl dig nu så du inte missar årets fest!


Inför matchen

Som alla vet är det viktiga matcher på gång till helgen. På lördagen spelar ettan och tvåan i serien mot varandra, alltså Mörrums GoIS FK och IF Trion. På söndagen möts trean och fyran, det vill säga Olofströms IF och Hasslö GoIF.

Det finns ju ett antal scenarion som kan äga rum.
1. Om Trion skulle knipa alla tre poängen på lördag kan både Trion och Mörrum bänka sig på Lilla Holje (eller i soffan) på söndag för att bli klara för division 4. Det vill säga om Hasslö vinner.
2. Om Trion vinner på lördag och söndagslagen delar på poängen så är IF Trion klara för fyran nästa år medan Mörrum måste ta poäng i sista matchen för att vara säkra.
3. Om Trion vinner samtidigt som Olofström tar 3 poäng är serien fortfarande öppen för de tre främsta lagen.
4. Om Trion och Mörrum delar på poängen kan Olofström vid seger gå upp på samma poäng som Trion. Skulle däremot Hasslö ta alla poäng på söndag måste Trion fortfarande behöva spela in ett ynka poäng i sista omgången för att vara säkra.
5. Skulle IF Trion förlora på lördag kan Olofström passera på söndagen och ha allt i sina egna händer inför sista omgången då de möter Listerby IK på borta plan.

Inför helgens drabbning fick Spelarfruarna en liten pratstund med de berörda tränarna.
- Det känns okej för vår del men det är en tuff match på lördag. Trion är ett mycket starkt fysiskt lag, säger Mörrums tränare Mikael Nilsson.

Trions tränare Patrik Federley är fåordig inför matchen. Hans enda kommentar:
- Hoppas de kämpar i morgon.

Inför matchen talar allt, enligt Mikael, emot hans lag då de har skador på några av nyckelspelarna. Nilsson är dock lite lurig och avslöjar inte om dessa spelare är så skadade att match är uteslutet. Det återstår alltså att se vad han ställer för mannar på planen i morgon. Mikael Nilsson avslutar med att säga:
- Vi har allt i egna händer.

En försmak


Vinnare

Denna vecka är det Barbro Ohlsson från Stengöl som vinner fribiljetten till lördagens match. Givetvis hade Barbro alla rätt och det ser då ut som följer:



Fribiljetten kan endast utnyttjas lördagen den 19 september på Spjutsbygds IP.
Varmt välkommen!

Grattis på födelsedagen

Spelarfruarna vill gärna säga grattis till Marta Pia Christina Dahlstedt, eller kassör Nina som vi brukar kalla henne, som fyller 49 år idag.

Nina föddes för 17 897 dagar sedan i jungfruns tecken.



Grattis Nina!

Fem tränare tippar topplagen

Inför slutstriden av division 5 har Spelarfruarna frågat tränarna i de fem översta lagen hur de tror att toppen av tabellen kommer se ut efter 22 spelade omgångar. Tränarna är ganska så överrens om placeringarna och helt överens om att det är svårtippat! Så här tippar respektive tränare:

Olofström -  Andreas Eriksson

1. Mörrum
2. Olofström
3. Trion
4. Hasslö
5. Nättraby

Mörrum - Mikael Nilsson
1. Mörrum   
2. Trion
3. Olofström
4. Hasslö
5. Nättraby

Nättraby - Bengt Larsson
1. Mörrum
2. Trion
3. Olofström
4. Nättraby
5. Hasslö

Hasslö - Roger Karlsson
1. Mörrum
2. Trion
3. Olofström
4. Hasslö
5. Nättraby

Trion - Patrik Federley
1. Trion
2. Mörrum
3. Olofström
4. Hasslö
5. Nättraby

Sammanfattar man detta ser man att 4 av 5 tränare tror att Mörrum och Trion kommer ta de två direktplatserna till fyran och att Olofström får kvala medan alla tror att Hasslö också får kvala. 4 av 5 tränare tror att det är Nättraby som får vika sig i kampen medan Bengt Larsson, lagets tränare, tror att de kommer klara av det då de har en bra känsla i laget. Man kan också se att tränarna tror på sitt lag, som sig bör! Det är bara Hasslö som tror sig sluta på den plats de i nuläget positionerar medan övriga tränare tror att de kommer ta placeringar i täten (förutom Mörrum då men det är svårt att bli bättre än etta).


Efterlyst

Spelarfruarna har på sistone fråntagit Hasse Aro jobbet på "Efterlyst". Spelarfruarna har åter fått ett uppdrag. Har du sett något, vet något eller har en ledtråd till att lösa detta mysterium kan du höra av dig till Spelarfruarna.



Ringen (se bilden) försvann i måndags den 14 september på Spjutsbygds IP under matchen
IF Trion - Tvings GoIF. Helt spårlöst försvunnen är den.

Spelarfruarna kan tyvärr inte gå in på hur stor procent av fallen som klaras upp, detta på grund av att fallen varit få och detta kan slå fel i statistiken. Vi återkommer helt enkelt.

Återträffen på lördag

Det händer mycket nu på lördag. Inte nog med att vi vill påminna er om att komma till idrottsplatsen för att titta på våra herrars sista hemmamatch för säsongen. Vi vill dessutom gärna att alla barn som deltog i sommarens trionläger kommer upp till Spjutsbygds IP.

Det blir fika, lekar och så är det inte omöjligt att ledarna försöker ta revansch i en liten match. Det ryktas också att clownen Sassa kommer på besök.

Tid: 12.30
Plats: Spjutsbygds IP

Vi kommer också att fila på några riktigt bra hejarramsor så alla barn och deras familjer är självklart mycket välkomna att stanna kvar och titta på matchen klockan 15.00.

Det kommer även att säljas en skiva med alla bilder från lägret. Vår fotograf Lotta Törnström har samlat ungefär 850 bilder på en skiva som säljes för 100 kronor.

Alla som var ledare under trionlägret i somras är självklart också hjärtligt välkomna till lördagens återträff.

Hoppas vi ses på lördag!

Tävlingen!

Nu är det såhär.
På lördag spelas sista hemmamatchen.
Det innebär i sin tur att det denna veckan är sista chansen för säsongen att tävla om en fribiljett till en härlig match på Spjutsbygds IP.

Eftersom vi i skrivande stund inte direkt drunknar i svar på veckans tävling så vill vi nu passa på att uppmana er att tävla.

All information om veckans kluriga tävling hittar du genom att klicka här

Lycka till!

Bildkavalkad Trion C - Tving

Här kommer ett par bilder som fotograf Lotta Törnström lyckades få under c-lagsmatchen i måndags mot Tvings GoIF hemma på IP.

      

       

           


Nättrabykiosken

Denna gång har utvärderingen av kiosken kommit till Nättraby. Spelarfruarna har under säsongen fått hjälp av två assistenter som dagen till ära fick testa på ett lite "tyngre" jobb inom Spelarfrusbloggen nämligen att fotografera och dokumentera hur Nättrabykiosken står sig i konkurrensen mot de andra division 5 klubbarna.

Det första man ser när man tittar in i Nättrabykiosken är den enorma godishyllan som dessutom är mycket snygg med "riktiga" förvaringskärl. På behållarna är även priset utsatt, exemplariskt. Enligt uppgift är dock godiset lite dyrt. Plockgodiset som Trion tar 50 öre för kostar här 1 kr.



Glassleverantören är Engelholmsglass vilket verkar vara relativt vanligt bland division 5 klubbarna runt om i länet. Må hända en favorit? Dagens väder bjöd dock inte in till en provsmakning av just glassen. Däremot gick det nog mycket kaffe. Spelarfruarna pratade med två kaffeexperter varav den ena tyckte kaffet var lite svagt medan den andra tyckte det var mycket gott. Smaken är ju som baken....
Man kan i alla fall konstatera att kaffet serveras i fina och praktiska muggar. Det fanns även kaffegrädde som man fick ta för sig på utsidan av kiosken, tyvärr tog dessa slut under matchen enligt uppgift från annat håll. Kanske berodde detta på det enorma kaffetrycket?

             

Personalen är så trevliga att vikarierna får komma på insidan av kiosken. Där upptäcker tjejerna att det är stor stöldrisk av kassan som står öppen men å andra sidan kan man tycka att personalen kanske märker om det finns någon klåfingrig i närheten då man måste hoppa över disken för att kunna roffa åt sig storkovan.

Drickan som är Coca Cola, Fanta, Zingo och Mer placeras snyggt i en riktig drickakyl, vikarierna är imponerade! Till andra kylvaror används en annan kyl. I Nättraby kan man självklart också köpa korv, både grillad och kokt.

             

Slutbetyget blir trevligt och gott men kanske lite dyrt.

Publikrekord på lördag!

På lördag spelas säsongens sista hemmamatch för A-laget på Spjutsbygds IP.
Spelarfruarna vill nu starkt rekommendera att du tar ditt förnuft tillfånga om du funderar på att ligga hemma i soffan och pilla navel istället för att pallra dig upp till idrottsplatsen.

Tänk om vi skulle kunna fylla hela den fina läktaren till bredden med härliga trionsupportrar. Tänk om köerna till kiosken skulle kunna ringla sig långa hela vägen bort till inträdet. Tänk vad fint.

Så ta nu med dig precis alla du känner och kom till Spjutsbygds IP på lördag klockan 15.00.
Vi behöver väl knappast säga att det är en viktig match va?

Välkomna på lördag, vi satsar på publikrekord!

Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Eric Dahlstedt 25 år.



Grattis!


IF Trion C - Tvings GoIF

Spelarfruarna har nu anlänt och är lite svettiga efter sladdkriget som utkämpats men nu är strömförsörjningen tryggad. Det är en solig dag på IP så det sticker lite i ögonen när man sitter på läktaren.

Båda lagen har kommit ut för uppvärmning, även domaren (Nicklas Persson) joggar lätt runt planen.
För Trions c-lag är detta sista matchen för säsongen medan Tving har ytterligare en kvar att spela innan vilan. Innan dagens match har Tving 13 poäng medan Trion skuggar på 12. Sist lagen möttes vann Trion med hela 8-0 men så här i reservlagsserien kan vad som helst hända då lagen kan använda sig av vilka spelare som helst.

Trion har för dagen många spelare att tillgå så det finns folk som fick reda på vid samlingen att de var petade. Däremot var det glesare på linjedomarfronten. Den petade spelaren Nicke får ta den positionen istället tillsammans med Tobbe N.
Så här 17.30 glider en Tvingspelare in på parkeringen och får direktiv av tränaren "Skinkan" vad som gäller.

Trion ställer upp med följande lag:

                    Linus

Per    Uffe    Daniel E    KHP

Swette   Thomas  Daniel L  Fabbe

            Pelle        Hilding

Avbytare: Jimmie, Lill-Kurre, Pontus L, Robin och Gusten

Matchen är igång!
Min 1: Hejarklacken på läktaren är här. - Heja pappa, heja pappa!! Tyvärr sitter pappa Jimmie på bänken just nu.
Min 1: Tving går till attack men Daniel E får huvudet emellan.
För Spelarfruarna finns det idag en ny bekantskap i Trionlaget i form av Peter Larsen även kallad Swette (stavningen känns sådär men vi gör vårt bästa!).
Min 2: Tving har en frispark strax utanför straffområdet som skytten lägger högt och utanför.
Min 3: Dagens första boll på läktaren är ett faktum då Tvings mittback rensar.
Min 4: Första hörnan går till Trion. Daniel L joggar ut för att slå den. Hörnan går mot första stolpen och Tvinghuvud nickar bort bollen. Andra hörnan tar Thomas. Bollen går efter lite flipper ut till Uffe som kan ladda från halva planen. Han får till en fjött och målvakten kan efter försök till styrning plocka upp bollen.
Min 6: Fabbe tar sig förbi på vänsterkanten och får in bollen till Pelle som står på fel ben. Bollen går till inspark.
Min 7: MMMMMMMMMMMMMMÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLLLLLLLL!!! 1-0. Swette bryter på Tvings planhalva, spelar till Daniel L som lägger bollen till Pelle som kan lägga in bollen i mål.
Min 9: Efter lite tveksamheter om offside får Swette bollen och lägger in den i MMMMMMÅÅÅÅÅLLLL!!! 2-0.
Min 10: Uffe överskattar Pers snabbhet och lägger ut bollen till inkast.
Min 11: Trion spelar sig ur ett trångt läge, mycket fint!
Min 12: Tving får en kontring som Uffe kan stanna upp så att Linus får bollen.
Min 14: MMMMMÅÅÅÅLLL!!! 3-0. Pelle tjuvar åt sig en hemmåtpass och förvaltar den på bästa sätt.
Min 15: Medan Spelarfruarna skriver om det föregående mål går Tving upp och gör 3-1.
Min 18: Uffe har börjat mangla motståndarna men domaren tycker det är schysst.
Min 21: Tvings högerback trasslar in sig i bollen och ger upp ett: -ÅÅÅÅ.
Min 21: KHP springer ifatt en fri tvingare och rensar bort bollen.
Min 22: Spelarfruarnas fotograf har tagit plats på andra sidan med kameran i högsta hugg.
Min 25: Daniel E rensar bollen till hörna.  Hörnan går tätt utanför.
Min 25: Fabbe skriker: - Timmy, ta ut mig! Dock ingen aktivitet på bänken.
Min Min 27: Fabbe får sin önskan igenom och Gusten kommer in. Gusten har underställströja på sig (!) nog för att det är höst men ändå! Gusten kanske hade förbrett sig för en hel match som bänkvärmare.
Min 28: Spelarfruarna tror sig se en taktik från Tvingslägret, snabba omställningar. Det är dock oklart om den fungerar.
Min 30: Tvinghörna. Efter fjöppel i straffområdet får Trion bort bollen. Kontring, där Edin slår värsta smörpassen till en djupledsspringande Hilding. Hilding drabbas dock av den gamla klassikern "för mycket tid på sig" och missar målet.
Min 33: Linus snor bollen framför fötterna på en tvingare.
Min 34: Lelle försöker ta sig in på pressläktaren. Väldigt smidig får man lov att säga! ;-)
Min 35: MMMMÅÅÅLLL!!! 4-1. Pelle kommer fri och kan göra sitt tredje mål för dagen. Ska han bli skyttekung i c-laget!!??
Min 36: Linjedomare Nicke har fått igång viftarmen och Trion blåses av för offside gång efter annan.
Min 39: Hilding snor bollen av en back och går i anfall tillsammans med tre andra trionspelare men bollen går förbi.
Min 40: Daniel E krockar med en tvingare och faller ihop, tappnings av luft men han är snabbt på benen.
Min 40: MMMMMMÅÅÅÅÅLLL!! 5-1. Hilding hittar rätt efter att ha blivit framspelad av Gusten.
Min 41: Linus räddar Trion från att få ett till mål i baken.
Min 42: Hörna till Tving. Nick på bortre stolpen men det blir inte farligt. En Trionspelare kan rensa.
Min 44: Edin tacklas bakifrån och får frispark mot sig.
Min 45: KHP går in i ett motlägg. Det smäller men alla parter reser sig upp utan skavanker.
Halvlek.

Halvleksunderhållningen består av Trions avbytare som leker, mycket underhållande.
Trion har gjort ett byte i paus. Per Brynjebo går ut och Jimmie Törnström går in på högerbacken.

Båda lagen står redo, men domarna verkar ha tagit en lite längre fikapaus än vanligt... De kanske lägger upp en extra bra taktik inför andra halvlek.

Min 45: Trion inleder offensivt och skapar en målchans direkt.
Min 46: Linus Hildingsson pratar antingen med sig själv eller med bollen. Lyckas dock inte prata tillräckligt med den för att den ska stanna kvar på planen.
Min 48: Frispark till Tving strax utanför straffområdet efter att Gusten försökt sno åt sig bollen på ett osjysst sätt. Bollen seglar högt över och Linus får hämta bollen i sjumannamålet på b-planen.
Min 49: Tving skapar ett läge efter att ha lagt en snabb frispark på djupet. Bollen går dock över.
Min 50: Thomas skjuter ner en spelare på mittplan, men efter lite kravlande i mittcirkeln verkar tvingspelaren ha fått luften tillbaka.
Min 52: Chans till Trion efter fint spel. Situationen avslutas med ett inlägg från Linus till Pelle som nickar, precis utanför.
Min 53: KHP får en varning. Dock inte efter någon osjysst tackling utan för att ha kastat bort en boll vid ett inkast.
Min 54: Pelle lyckas nästan lobba över målvakten, men bollen smiter preciiis över ribban.
Min 54: Lena Hildingsson visar sin spänst när hon i rask takt studsar nerför läktaren för att hämta en vilsen boll.
Min 56: Frispark till Trion. Daniel Edin lägger den på djupet, lite väl djupt tyvärr.
Min 57: Mål till Tving. 5-2. Det var nära att det blev en straffsituation, men tack vare att tvingspelaren höll sig på benen kunde han också lägga in bollen bakom Linus.
Min 58: Daniel Edin sparkar i marken. Men duktig kille som han är lägger han självklart tillbaka tuvan på ca 1x2 dm som lossnade.
Min 60: Daniel Edin bryter en kontring. Bollen till hörna. Hörnan blir lång och resultatlös.
Min 62: En tvingspelare blir varnad efter att ha blivit lite småarg att han inte fick straff. Spelarfruarna kan väl tänkas hålla med honom lite, han blev ju trots allt manglad mellan Uffe och Jimmie, ingen drömsituation...
Min 64: Spelarfruarna upptäcker nu att Trion har gjort ett byte. Jimmie har tagit plats bredvid avbytarbåset, det var visst fullt i båset, och Robin har kommit in på planen.
Min 66: Gusten tar sig hela vägen fram till straffområdet, lyckas dribbla av en till, är nu i straffområdet. Skjuter. Över.
Min 67: Daniel Lindblad sätter nytt hastighetsrekord på vänsterkanten. Försöker sig på en lobb över målvakten, men bollen går precis utanför. Där är dock Linus Hildingsson som spelar in bollen, men då kommer tvingfötter mellan.
Min 68: Hörna till Tving efter att Linus gjort en benparad. Hörnan leder till en ny hörna. Där tvingas Daniel Edin till rensning, blir en rensningsvariant från den vänstra sidan till den högra sidan av straffområdet. I nästa sitiuation får Tving frispark utanför straffområdet, de försöker sig på en klackvariant som Linus kan plocka.
Min 70: Pontus har nu kommit in istället för KHP och det första han gör är att skjuta i ribban.
Min 72: Tving försöker sig på att ställa triontopparna offside. Bollen dimper dock ner hos Linus som är på rätt sida, men hans inlägg blir lite för långt.
Min 73: Pontus visar att han kan kasta mastigt långa inkast. Kastar hela vägen in till straffpunkten där Pelle får bollen framför fötterna. Vi misstänker att Pelle blev lite paff över att bollen kunde komma så långt, så chansen dog ut.
Min 74: Lill-Kurre har nu kommit in på högerkanten istället för han vars namn vi är lite osäkra på...
Min 78: Tving biter sig fast i Trions straffområde för en stund. Situationen avslutas med att en tvingspelare klackar lite med sig själv, sedan får han bollen till en motspelare som skjuter över.
Min 80: Daniel Edin får en varning sedan han försökt uppmärksamma domaren att linjeman Nicke vinkar offside. Han gör det med en volym på rösten så att mamma Anne-Lie säkert hörde det hela vägen hem. Men istället för att faktiskt döma offside så väljer domaren att döma nedsläpp precis utanför straffområdes linjen. Lite halvmärkligt kan man tycka.

Solen har nu gått ner bakom klubbstugan och det råder ingen tvekan om att hösten är här.

Min 84: Frispark till Trion rakt framifrån, några meter utanför straffområdet. Thomas stegar fram till bollen, får stöd från bänken som klappar igång. Bollen går dock flera meter över målet och Thomas får sedan stå ut med både kråkkraxljud och annat hån från motståndarnas bänk.

En ordvits har plötsligt dykt upp under matchen när det visar sig att det i Tving finns en spelare i backlinjen som heter Stellan. Vilken gör att Spelarfruarna gång på gång tror att Tving försöker ställa trionspelarna offside.
"Stellan" och "Ställ han" låter väldigt som samma ord när det sägs fort (och allra helst med dialekt från de norra delarna av landet).

Min 88: Robin vinner boll på sin högerbacksplats, gång på gång. Han blir sedan fälld och råkar i fallet dra med sig tvingspelaren. Frispark till Tving.
Frisparken leder till en tilltrasslad situation där bollen till slut studsar på "Bullen" och in i mål. Mål till Tving alltså och det står nu 5-3.

Min 90: MÅÅÅÅÅÅÅÅL Trion gör 6-3 med bara sekunder kvar att spela. Lite oklart om det var Daniel Lindblad eller Lill-Kurre som var sist på bollen, Spelarfruarna får erkänna att de var lite ofokuserade just i målögonblicket.

SLUT och vinst för grabbarna i säsongens sista match.
Grattis!

Bakom kulisserna

Under gårdagens match mot Nättraby hade Spelarfruarna den lilla kameran med sig så här bjuder vi på lite "bakom kulisserna".


Kalle kom som ni vet i finstassen och det måste ju Spelarfruarna föreviga. Kalle ville inte visa ansiktet, kan detta bero på att sminket inte höll samma klass som resten??

       
Detta var vad Spelarfruarna såg av spelet/planen under första halvlek. Detta bidrog till lite refererande till skrivansvarige. 

        
När det började regna flydde Spelarfruarna till herrarnas omklädningsrum där sikten för skrivande var ännu värre, tur då att det fanns små tittfönster som de refererande kunde kika ut genom.


      
I paus kom Spelarfruarna på att grabbarna ville ha omklädningsrummet och flydde då in i duschen. Sara tjuvlyssnade för att höra taktiken inför andra halvan. Elize lyckades få Pontus på bild genom nyckelhålet.

Så här kan en match för Spelarfruarna te sig.

     

Glenn räknar

Spelarfruarna kan stolt presentera att vår räknande man Glenn fört statistik även vid matchen mellan Nättraby och Trion.

Första halvlek:

Mål
Trion: 1.  Nättraby: 0.

Avslut
Trion: 8.  Nättraby: 1.

Avslut på mål
Trion: 2.  Nättraby: 1.

Offside
Trion: 1.  Nättraby: 1.

Frisparkar
Trion: 0.  Nättraby: 4.

Inkast
Trion: 16.  Nättraby: 16.

Varningar
Inga varningar.

Utvisningar
Inga utvisningar.

Hörnor
Trion: 2.  Nättraby: 2.

Andra halvlek

Mål
Trion: 1.  Nättraby: 0.

Avslut
Trion: 9.  Nättraby: 7.

Avslut på mål
Trion: 4.  Nättraby: 1.

Offside
Trion: 1.  Nättraby: 0.

Frisparkar
Trion: 2.  Nättraby: 4.

Inkast
Trion: 19.  Nättraby: 16.

Varningar
Inga varningar.

Utvisningar
En utvisning för Nättraby

Hörnor
Trion: 2.  Nättraby: 3.

Bildkavalkad Nättraby - Trion

Lite bilder från söndagens match mellan Trion och Nättraby som slutade 2-0 till våra duktiga grabbar. Bilderna är tagna av Lotta Törnström.




Nättraby GoIF - IF Trion

Spelarfruarna har tagit plats vid sidan av planen i Nättraby och är redo att servera er med information från dagens match.

Dagens match är ju, inte helt otippat, en smula viktig för båda lagen. Anne-Lie har uppnått nya höjder av nervositet, till och med så pass att hon funderat på att stanna hemma... Men tillslut tog hon sitt förnuft till fånga och har nu sett ut en sten bredvid grabbarnas busskurer, förlåt avbytarbås, där hon planerar att tillbringa de kommande 90 minuterna.

45 minuter innan matchen får vi ta del av Nättrabys programblad. Det är alltid plus i kanten från Spelarfruarna när det ingår ett programblad. När det dessutom är av den uppdaterade sorten, som detta var, är det ju extra trevligt. Det enda man inte lyckats så bra med är att stava Elias efternamn rätt, men det är de ju inte direkt ensamma om.

Innan dagens stora match har det bjudits på en förmatch med tjejer från Sölvesborg och Nättraby. Där blev det vinst för Nättraby med 2-0.

Nu, sisådär 40 minuter innan matchstart, gör Spjutsbygds giganter entré på planen.

En Nättrabyspelare går förbi tillsammans med en liten knatte, som för dagen har en grön tröja på sig.
"Du har egentligen fel färg på tröjan idag det känner du va?!"

Spelarfruarna konstaterar att både Jesus och Olof Mellberg nu har kommit ut från omklädningsrummet.

25 minuter kvar till match:
Kapten Elias har dragit igång uppvärmningen. Spelarfruarnas analys av ansiktsuttryck visar att det är ett laddat gäng i gröna tröjor som springer loss.

Det enda orosmomentet skulle väl kunna vara att coachen känns en smula ofokuserad. Det är mest kaffedrickande och mingel från hans sida just nu... Men när kaffet väl är uppdrucket meddelar han att det är dags att gå iväg och skrika lite.
"Släng inte in huvudena här nu grabbar!"
Hur han menar då kan vi tyvärr inte analysera fram.

Nu har grabbarna gått över till smålagsspel och när man tittar på lagindelningen där ser det ut som att Elias även denna match har tagit ett eller två steg upp från backlinjen.

Kalle Andersen anländer för dagen i kostym och slips. Spännande tycker Spelarfruarna. Det ryktas dock att det inte är matchen i sig som ligger till grund för uppklädningen utan ett besök i kyrkan innan matchen. Vi hoppas att han passade på att lägga in ett gott ord hos han där uppe.

Nu är det nära. Pirrigt i magen är bara förnamnet.

Trion ställer idag upp med följande lag:

                        Ola

Salle       Pärlan      Pule     Pontus

        Björn  Elias  Alle  Dennis

                Tobbe J  Timmy

Avbytare:
Fabbe, Daniel Lindblad, Stockis, PickNick, Lunta

Nu är det dags!
"Fotboll är roligt" är de sista orden grabbarna får med sig från coachen innan matchen.

Min 2: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL Trion tar ledningen med 1-0 efter att Tobbe J slagit en fin fin djupledsboll till Timmy som köttar sig fram, skjuter och på returen håller Tobbe J sig framme.
Tyvärr verkar det som att Timmy skadar sig i målsituationen. Vi gissar att det är axeln som fått sig en smäll, han har svårt att springa och behöver nog byta direkt.
Min 4: Timmy byter. Fabbe in på vänsterkanten och Dennis upp på topp.
Min 5: Hörna till Nättraby.
Min 6: Tobbe J snurrar upp Nättrabys Jesus på kanten. Slår en långboll till Fabbe på andra kanten. Hörna till Trion. Det är en bra hörna som kommer till Björn på andra stolpen, bollen dock över när Björn skjuter på volley.
Min 7: Daniel Lindblad är på uppdrag för att hämta linement i omklädningsrummet åt Timmys axel.
Min 8: Nättraby kommer runt på kanten i en väldig fart. Inlägget går ut och det blir inspark till Ola.
Spelarfruarna konstaterar också att Tobbe J verkar vara i extra bra form idag. Passar snygga pass, skjuter och dribblar. Det gillar vi.
Min 10: Nättraby skapar tryck på Trions planhalva och får också på ett bra skott. Ola står rätt placerad och plockar bollen.
Min 11: Hörna till Nättraby, efter att de ännu en gång spelat ut en långboll på deras snabba yttermittfältare. Björn och Alle hjälps åt att få bort hörnan.

Efter 15 spelade minuter konstaterar Spelarfruarna att det är två lag som spelar mycket långbollar samt att det är en kort plan. Kanske inte en jättebra kombination.

Min 16: Chans till Trion. Vi ser dock inte hela händelseförloppet, men det slutar med att Alle glidtacklar mot bollen som går i burgaveln.
Min 17: Ett djupledsinlägg (ja, det kan vara ett nytt uttryck) blir farligt, men Ola är först vid straffpunkten.
Min 18: Långboll från Ola till Tobbe J som inte riktigt kommer fram och förbi nättrabybackarna.
Min 19: Fabbe tar fart och skjuter strax utanför straffområdet. Det blir dock den strumprullande varianten och bollen går utanför.
Min 21: Fabbe vinner boll på egen planhalva och sätter full fart på vänsterkanten. Slår sedan en pass till Tobbe J som dock är påväg åt andra hållet.
Min 22: Nättrabyinlägg från högerkanten, nick, studs och boll hos Ola.
Min 23: Pärlan fippsar lite i straffområdet, Spelarfruarna drar efter andan men Pärlan har stenkoll och får i väg bollen precis i tid.
Min 25: Björn vinner boll på sin kant nere vid hörnflaggan, spelar snett bakåt till Dennis som direkt får ungefär fyra Nättrabyspelare på sig. Dennis spelar till Alle som gör ett inlägg som Tobbe J inte når.
Min 26: Frispark till Nättraby efter att Salle tacklat tufft i ryggen. Blir lite småfarligt, men Björn kan rensa bort.
Min 27: Dennis snurrar runt utanför straffområdet och får iväg ett fint vänsterskott. Inte långt från krysset.
Samtidigt kommer Timmy över till omklädningsrumssidan tillsammans med sjuksyster Lelle. Behandling av axel står på menyn.
Min 29: Björn kör "slå bollen vid sidan och spring på andra sidan" och tar sig fram på kanten. Inlägget blir dock för långt.
Min 32: Tobbe J är nere och hämtar boll på egen planhalva. Tar ett vän-med-bollen-varv, men bollen blir för lång.
Min 33: I nästa läge blåser domaren av Trion för offside. Coachen blir då skogstokig och domaren får gå dit och styra upp.
Min 34: Dennis springer bra på djupet och stressar målvakten till att rensa bort bollen. Timmy kommer ut från omklädningsrummet, något stel i den nytejpade vänsteraxeln.
Min 36: Dennis vinner en nickduell på mittplan, bollen går till Tobbe J som är helt fri, han försöker lägga den mellan benen på målvakten. Men han stänger till och bollen går till hörna. Hörnan blir helt resultatlös eftersom bollen går direkt ut igen.
Stora svarta moln drar in över Nättraby. Här finns ingen läktare med tak, så just nu funderar vi för fullt på vart vi tar vägen när det börjar ösregna...
Inte nog med att det börjar ösregna, stormvindarna gör också entré. Vi har flytt in i omklädningsrummet och har minst sagt lite begränsad sikt. För att vara exakt så ser vi egentligen bara mittcirkeln just nu...
Min 44: Djupledsboll från Tobbe J till Dennis. Dennis springer i en hejdundrans fart, skjuter en markrullare som går precis utanför stolpen.
Min 45: Pärlan rensar bort en boll vid straffpunkten.
Om det var halt innan så är det SUPERhalt nu. De drattar på ändan hejvilt.
I paus kan vi ju inte vara kvar i omklädningsrummet, så just nu gömmer vi oss mellan domarrummet och duschen.
Spelarfruarna försöker tjuvlyssna på snacket i omklädningsrummet i paus. Lite svårt dock och vi hör bara vissa delar "Slå inte passningar grabbar" verkar ju inte riktigt logiskt, så vi missar nog lite av det viktiga.

Min 46: Spelet är igång.
I paus har regnet slutat och Spelarfruarna har återvänt ut och sitter nu vid planen.
Min 48: Dennis och Fabbe spelar sig fint förbi på kanten. Fabbe lägger ett inlägg längs marken mot Tobbe J. Målvakten hinner före men bollen är hal. Dock är Tobbe J inte med på det.
Min 49: Alle har annamat underlaget och glidtacklar som en kung. Domaren tycker inte att den var schysst. Frispark.
Min 50: Nättraby har hörna. Bollen nickas bort till Nättrabyspelare strax utanför straffområdet men han lägger bollen över ribban.
Min 52: På målvaktens rensning vinner Trion tillbaka bollen via Alles huvud som nickar bollen ut till Björn som är på kanten. Björn gör ett inlägg som målvakten får fingertopparna på vilket var tur för Nättraby för bakom smyger Dennis.
Min 53: Fint samspel mellan Pärlan, Tobbe J och Fabbe.
Min 54: Elias får bollen strax utanför offensivt straffområde men träffar inträdeskuren istället för maskorna i målet.
Min 54: Fabbe tar sig förbi på vänsterkanten. Tar sig in i straffområdet med försvarare innanför sig. Fabbe lägger sig och söker straff men den lätta gick inte domaren på.
Min 54: Kontring av Nättraby där Ola tvingas tippa bollen till Nättrabyhörna. Hörnan resulterar i inspark.
Min 57: Nättraby gör en snabbkontring. Pärlan lyckas förhala spelaren och trionspelarna är snabbt på rätt sida av bollen. Nättraby tvingas spela hemmåt och chansen är borta.
Min 58: Spelarfruarna undrar om det är lokalt regn på andra sidan för det är väldigt många uppfällda paraplyn på den sidan.
Min 58: Pontus visar var skåpet ska stå och "bjuder" på en frispark på halva planen.
Min 59: Morgan Westerlund i Nättraby bjuder på en delikatess då han klackar bollen vidare.
Min 62: Man hör ett tjejskrik från publiken på andra sidan då Björn gör ett besök där.
Min 65: Trion bygger upp ett anfall med fina pass och vrickningar men avslutet är för tamt.
Min 65: Trion tar sig åter in i straffområdet. Skott utanför.
Min 66: Björn tar sig in längs med kortlinjen. Försöker spela Tobbe J vid straffpunkten men Nättrabybacken är med och bryter.
Min 67: Fabbe hamnar i dubbelmacka på mittplan mellan jätte 1 och jätte 2. Grimaserar lite.
Min 68: Timmy gör sig redo för byte men har väldiga problem att få av sig tröjan. Uffe får assistera. Pule ut, Timmy in. Elias går ner som mittback medan Timmy blir innermittfältare.
Min 70: Fabbe lägger en perfekt (!) boll till Dennis som tar sig in helt fri i straffområdet. Målvakten går ut då Dennis får bollen långt ifrån sig. Fäller Dennis. Målisen får rött kort, Trion straff och "Jesus" får ställa sig mellan stolparna. Pärlan stegar fram till straffpunkten, MISSAR!!!! Den nya målvakten lämnar retur där Björn lägger bollen i mål!!! MMMMMMÅÅÅÅÅLLLLL!!! Trion ökar på sin ledning till 2-0.
Min 72: Alle lägger en fin boll till Björn. Vikarierande målvakten går ut och gör en glidtackling till hörna. Hörnan nickar Timmy och landar sedan på sin....axel. AJ!
Min 74: Spelarfruarna tar åter plats i spelargången under tack. Regn!
Min 76: Fabbe kommer fri, lägger bollen utanför. Målvakten tvingas leka skogsmulle då ingen boll finns redo.
Min 78: Dennis får en långboll nerifrån, hinner dock inte fram innan den nya målvakten rensar bort.
Min 79: Hällaryds damlag (alternativt flicklag) anländer. Det är full rulle på Nättraby IP så här en söndag i september.
Min 80: Salle skjuter på egen spelare vid rensning. Nättrabyspelare kan då snappa upp bollen, skjuter öööööver!
Min 81: Björn ut och Stockis in. Stockis blir forward medan Tobbe J tar steget ner.
Min 82: Målvakten glidtacklar ut bollen till hörna som blir resultatlös.
Min 82: Tobbe J dödar tid på kanten.
Min 33: Strax utanför straffområdet får Trion frispark. Dennis stegar fram. Bollen går på mål, målvakten som för dagen är sponsrad av Grume tvättsåpa fumlar ut bollen. Alle fixar och trixar på kanten och kommer längs med kortlinjen. Målvakten fjöppelräddar.
Min 85: Väggspel Dennis och Fabbe. Fabbe skär in och spelar till hemmamålvakten.
Min 86: Dennis klackar snyggt till Stockis som blir vräkt i ryggen, utan åtgärd.
Min 87: Nu kommer solen!
Min 87: - Jobba Pelle, Jobba!! Du har ju precis kommit in, hör man från avbytarbåset.
Min 88: Stockis gör ett inlägg som målvakten räddar på sin egen spelare. Det blir nästan självmål.
Min 89: Pontus gör en glidtackling och man kan räkna med att han nu har gräs långt innanför kalsongerna.
Min 89.50: Domaren blåser av!

C-lagets sista match

C-laget har nu kommit fram till sin sista match för säsongen. Serien avslutas med ett skogsderby mot Tvings GoIF. Båda lagen placeras sig i de lägre regionerna av serien men nu står prestigen på spel. Matchen spelas på Spjutsbygds IP klockan 17.30 på måndag kväll.

Spelarfruarna kommer att närvara med datorn i högsta hugg och bjuda på en livebloggning från matchen.


Spelarfruarna tipsar

Söndagsmatcherna duggar tätt för våra grabbar just nu. Lördagsfestligheter måste därför bytas ut mot andra, nyktra och lugna, aktiviteter. Om du har kört fast och inte vet vad du ska hitta på ikväll kommer här lite tips från fruarna:

- gå på bio. se upp för lång långfilmerna bara. skavsår i baken är ingen bra uppladdning.
- spela sällskapsspel. spelarfruarna rekommenderar dock inte Twister som kan leda till otrevliga sträckningar.
- titta på fotboll på tv. bli inspirerad och gör gärna likadant som de allra bästa imorgon.
- bowla. se upp för klot i huvudet eller alltför avancerade bowlingkast bara.
- sätt upp en skylt på dörren "Uppladdning pågår" och pilla navel en hel kväll.

Fokus grabbar, fokus.
Vi ses i Nättraby imorgon.

För den som av okänd anledning inte kan vara på plats i Nättraby kommer Spelarfruarna självklart att blogga direkt från matchen.

Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Tobias Nilsson 23 år!!!



Spelarfruarna grattar och önskar Tobbe en bra dag!


Spelarfruarna räknar - igen

IF Trions lag i reserv div 1 har ikväll spelat match mot Kristianopel på bortaplan. Spelarfruarna är glada att kunna meddela att segersiffrorna för Trions del skrevs till 4-2.

Kvällens match var, helt otippat, av den viktigare sorten. Trion låg ju lite risigt till och seger var riktigt viktigt. Nu är förutsättningarna följande:

- Kristianopel och Karlshamn har, efter förlust ikväll, båda 17 poäng.
- IF Trion har, efter seger ikväll, 18 poäng.
- En omgång återstår.
- I sista omgången möts Kristianopel och Karlshamn. Vid oavgjort hamnar lagen på samma poäng som Trion, men Trion klarar sig då tack vare bättre målskillnad än Kristianopel.
- Vid vinst för till exempel Karlshamn står alltså Kristianopel kvar på 17 poäng, om det nu var otydligt.

Detta innebär:
Att om trionpojkarna inte förlorar med alltför stora siffror den sista matchen så är det klappat och klart att det blir spel i reserv division 1 även nästa säsong.

Är det inte fint så säg?!

Efterlysning

Spelarfruarna har fått in en efterlysning på en mörkblå Nike 90 luvtröja som glömdes efter matchen ute på Sturkö mot Atlas den 3 september. Ägaren till denna tröja har gjort efterforskningar genom att ringa till Atlas kansli där svaret blev att de självklart hade tröjan där. När vedebörande åkte hela vägen ut till Sturkö för att hämta den visade det sig att tröjan varken var mörkblå eller av märket Nike. Lite märkligt kan man tycka, men man har ju hört att färgblindhet och analfabetism är vanligare än man tror.

Har någon sett denna tröja, vet du vart det finns eller är det rent av du som har den nedpackad bland de svettiga kalsongerna du fortfarande inte packat upp sedan matchen? Vänligen ta kontakt med Martin Holmström eller Spelarfruarna.

Bortamatch mot Nättraby GoIF

På söndag är det dags för alla, och då menar vi ALLA, trionsupportrar att leta sig fram till idrottsplatsen i Nättraby. Klockan 15.00 blåser domare Jesper Persson igång matchen mellan Nättraby GoIF och IF Trion. Spelarfruarna tror inte att de behöver poängtera att det är en viktig match, alla matcher är visst viktiga såhär års.

Det förra mötet mellan lagen slutade 1-0 till Trion efter mål av Dennis Törnström i den 60de minuten. Inför söndagens möte ligger Trion på en andraplats i tabellen och Nättraby jagar fjärdeplatsen (just nu ligger de 4 poäng efter Hasslö).

Lite historia om Nättraby GoIF:

Nättraby GoIF bildades vid ett möte den 22 mars 1931.  Egentligen skulle klubben heta YMER då den bildades, men Riksidrottsförbundet godtog inte detta namn eftersom det redan fanns en klubb i Borås som hette så. Därför blev namnet efter diverse diskussioner Nättraby GoIF.

Under våren 1932 blev Nättraby IP klar, den byggdes för strax under 800 kronor. Fotboll var en av de första idrotterna som bedrevs i klubben och det var division 6 och 5 som gällde för herrlaget under de första decennierna. 1978 tog Nättraby steget upp i division 4 för första gången. Mellan 1983 och 2000 var det också division 4 som var lagets fasta plats i tillvaron.

Nättraby IP har byggts om i omgångar genom åren. Den senaste förändringen gjordes 2004 då bland annat nya omklädningsrum blev verklighet.


Spelarfruarna hoppas som sagt att det blir ett stort härligt Triongäng som vallfärdar till Nättraby på söndag! 15.00 är tiden att sikta på. Det är då det händer. 

Tävling - sista hemmamatchen

Inför sista hemmamatchen utlyser Spelarfruarna tävlingarnas tävling. Nu har den trogne supportern varit runt på de flesta division 5 arenor i länet och sett sitt favoritlag spela. Spelarfruarna testar denna gång era kunskaper till max. Vad heter egentligen klubbarnas hemmaarenor? Följande lag ska paras ihop med följande arenor. Självklart ska rätt svar skickas till [email protected] och detta senast torsdagen den 17 september.


Du har chans att vinna fritt inträde till matchen IF Trion - Mörrums GoIS FK som spelas lördagen den 19 september klockan 15.00 på Spjutsbygds IP. Rätt svar och vinnaren/vinnarna presenteras på bloggen under fredagen den 18 september.


Visste du att...

...föreningen 1947 åkte på böter för att reservlaget inte ställt upp till spel i en lottad match?

Man undrar ju lite smått varför en match lottas? Ska man mot förmodan lotta en match är väl hela poängen att man INTE ska ställa upp till spel? Eller är det så att båda lagen är ombytta, står redo på planen när domaren tar fram tombolan och drar vilken av de båda lagen som avgår med segern? För vissa lag medför ju lottningstaktiken större chans att vinna än om man faktiskt spelat matchen. Är detta en ännu en grej som det manliga släktet uppfunnit för att få slippan frugan en stund? Frågorna är många men svaren få.

B-lagets viktigaste match?!

I morgon fredag den 11 september spelar IF Trions b-lag mot Kristianopels GoIF på
Fågelmara IP. Det är en oerhört viktig match i bottenstriden av reserv divison 1.

Så här är läget i nedre delen av tabellen efter 16 omgångar:



Självklart hoppas Spelarfruarna att grabbarna vinner de två sista matcherna som återstår. Det skulle betyda att Trion slutar på 21 poäng, inte behöver förlita sig på hur andra lag spelar och därmed får spela i division 1 även nästa år.

I sista matchen möter Trion topplaget Lyckeby GoIF. Om vi säger att Trion helt hypotetiskt och oväntat förlorar den matchen slutar laget på 18 poäng. Detta scenario betyder att Trion måste förlita sig på andra lag för att få en plats till nästa år.

Kristianopel tar sig an Karlshamn i sista omgången som nu, med två omgångar kvar, har samma antal poäng som Kristianopel. Skulle dessa två lagen i den matchen kryssa betyder det att Kristianopel (om de förlorar i morgon) hamnar efter IF Trion på grund av sämre målskillnad.

Ett oavgjort resultat i morgonens drabbning är inte heller det optimala med andra ord är morgondagens match superviktig, det måste bli vinst!! Spelarfruarna hoppas att så många Trionfans som möjligt kan uppsöka Fågelmara IP lagom till klockan 17.45 då bollen rullas igång.


Svenska spel

Nu har IF Trion lagt upp en "Svenska spel"-banner på sin hemsida vilket innebär att du stödjer
IF Trion om du går till Svenska spel (och spelar då givetvis) via denna banner.

Självklart ska man spela med måtta men Spelarfruarna hoppas att det blir ett hejdundrandes spelande på alla trionsupportrar. Detta kan ju i förlängningen betyda att någon vinner storkovan och till kassör Ninas stora lycka (?) köper upp hela föreningen. Inom kort kanske IF Trion kan bli Sveriges svar på Chelsea?!

Lycka till alla spelfantaster!


Körkortsgrattis

Det har kommit till Spelarfruarnas kännedom att IF Trions och Spjutsbygds egen snabbspringande friidrottare Patrik Nilsson har blivit stor nog för körkort.

Nyfiken är förstås total, vilka kördelar som ingick i Patriks uppkörning? Blev det den fruktade fickparkeringen OCH backa runt hörn eller klarade han sig undan med kör efter skyltar och sväng rätt i rondellen?

Oavsett vilket så vill Spelarfruarna gärna skicka ett grattis och ett kör försiktigt till Patrik!

157

I söndags slogs det inte bara inlägg och passningar i massor på fotbollsplanen. Det slogs också besöksrekord på spelarfruarnas blogg.

Hela 157 unika besökare är vårt nya rekord!

Det är så fint så vi knappt kan tro det. En dag för längesedan när idén om Spelarfruarna föddes var vårt mål 50 unika besökare. Man kan väl säga att just det målet är uppnått.


Veckans lag

Spelarfruarna gillar ju, som ni nu vet, listor väldigt mycket. Men även Veckans lag i BLT är en klar favorit och det är alltid spännande att se om någon av våra grabbar har lyckats slå sig in i laget.

Denna onsdag har Timmy Andersson tagit plats på bänken i veckans lag. Alltid något, tycker fruarna som ju helst skulle se enbart och endast Trionspelare i veckans lag.

Om ni vill ha något att göra så kommer här ett tips och en uppmaning:
- Sätt ihop ditt eget veckans lag. Vilka av alla Trionmänniskor -  supportrar, hundar, eldsjälar, damer, kioskpersonal etc är alla inräknade - skulle du vilja ha i ditt veckans lag?


Lika som bär

Förutom viktskillnaden på dessa två kan man tro att det är samma person.
Kan du se skillnad?


      
Kicki?                Anna B?


Den viktiga uppladdningen

I tider då matcherna är viktigare än viktigast är det självklart bra att såväl spelare som publik laddar upp ordentligt inför matcherna.

Publik
Om det väntas bli en riktig nagelbitare är det ju lämpligt att ha naglar att bita på så att fingertopparna slipper lida för nervositeten.

Om du är av typen som inte kan sitta still under matcherna är det bra att äta, dricka och promenadträna innan match så att du orkar vandra omkring i 90 minuter.

Om du är en sådan som står still, men som gärna "hjälper" grabbarna på planen med diverse sparkar i marken är skor med stålhätta att föredra. Man vet aldrig när en sten dyker upp framför tårna.

Preparera halsen med té och halstabletter för att kunna heja det högsta du kan i 90 minuter.


Spelare
Att sova ordentligt och förbereda sig mentalt är förstås viktigt. Men Spelarfruarna vill nu dela med sig av lite tips på hur ni ska tänka med mat och dryck inför en match. Läs mer på www.uppladdningen.nu!

Dagen före match behöver du lagra kolhydrater för att orka prestera så bra du bara kan. Det är också viktigt att dricka mycket vatten. Dels för att du behöver en vätskereserv när du ska springa som en tok i 90 minuter, men också för att kolhydrater binder vatten.

När dagen är kommen, ja matchdagen alltså, är det bra att äta 3-4 timmar innan matchen. Då ska det finnas gott om kolhydrater på tallriken. 1-2 timmar innan matchen är det dags att smaska i sig ett litet mellanmål för att hålla uppe blodsockernivån. På matchdagen är det lämpligt att hoppa över fet mat och mat med för mycket fibrer i.

Visste du att:
En spelare förflyttar sig mellan 8-9 km och 12-14 km under en match på 90 min. Medelenergiåtgången ligger mellan 1800-2000 kcal för en man. (De högre siffrorna gäller vanligen mittfältspelare.)

Specialanpassade kostråd för olika idrotter.


Bildkavalkad Trion - Listerby




 





Återsamling för lägerbarnen

Lördagen den 19 september hälsas du som var en av våra fina deltagare på sommarens Trionläger åter välkommen till Spjutsbygds IP. Ta med din mamma och pappa och dyk upp 12.30 så bjuder vi er på en härlig eftermiddag på idrottsplatsen. Det blir lekar, fika och bus!

Man kommer kunna köpa en CD med ca 850 bilder från Trionlägret till priset av 100 svenska kronor.

Klockan 15.00 spelar föreningens a-lag (herrar) sin sista hemmamatch för säsongen. Vi ser gärna att ni då tar plats på vår stora läktare för att heja fram de grön-vita till seger. Självklart bjuder vi er på inträdet till denna match.

Hoppas vi ses den 19 september!

Dagens födelsedagsbarn

Idag grattar Spelarfruarna Kristoffer "Koffa" Andersson som fyller 27 år.



Grattis! Grattis!


Glenn räknar

Vid söndagens herrmatch var fotografens assistent Glenn inte bara fotografassistent. Han höll också stenkoll på det mesta som hände på planen och Spelarfruarna kan därför nu stolt presentera:
Glenn räknar!

Glenn förde lite statistik på antalet mål, avslut, avslut på mål, frisparkar, hörnor, offside, gula kort samt straffar under matchen.

I första halvlek såg det ut såhär:

Mål
Trion - 2. Listerby - 1.

Avslut
Trion - 7. Listerby - 5.

Avslut på mål
Trion - 5. Listerby - 1.

Frisparkar
Trion - 5. Listerby - 9.

Hörnor
Trion - 2. Listerby - 3.

Offside
Trion - 2. Listerby - 0.

Gula kort

Inga kort delades ut i första halvlek.

Straff
Trion - 0. Listerby - 1.

I andra halvlek såg det ut såhär:

Mål
Trion - 0. Listerby - 1.

Avslut
Trion - 6. Listerby - 6.

Avslut på mål
Trion - 3. Listerby - 2.

Frisparkar
Trion - 8. Listerby - 11.

Hörnor
Trion - 2. Listerby - 1.

Offside
Trion - 4. Listerby - 0.

Gula kort

Inga kort delades ut i andra halvlek.

Straff
Inga straffar i andra halvlek.


Någon som vågar sig på en analys av dessa siffror?

IF Trion - Listerby IK

När Spelarfruarna anländer till IP har en taggad Tobias Fabbeke redan börjat värma upp. Hoppas detta tyder på att laddningen är till max. Vi är lite chockade men alla är ju olika.
Listerby IK anländer i buss och Spelarfruarna är lite avundsjuka....

Dagen till ära har vi Elize, Ida och Ninni som assistenter. Elize börjar med att kasta solglas på läktaren. Det är en helt ny sport där reglerna kan utvecklas ytterligare.

Vid Trionvinst idag kan Trion sämst komma på en kvalplats till division 4. Listerby måste också vinna för att få lite andrum till kvalplatsen nedåt.

Med 49 minuter kvar anländer domartrion med Lasse Bark i spetsen följt av Bo Ludvigsson och Anders Petersson.
45 innan match kommer grabbarna in!!! Publiken jublar dvs alla Spelarfruarna!!

Det är något oredigt på läktaren idag då Ida och Elize har gjort Spelarfruarna sällskap.
Nu anländer Trions knattar och ska träna på B-planen. Man får hoppas att de är utrustade med hjälm, tandskydd och övrig full hockeyutrustning.

- Ola är i form idag. Det ser jag på stegen, kommenterar Ninni.

En halvtimme innan match:
- anländer E-Types look-a-like till läktaren.
- Anne-Lie hänger för ovanlighetens skull....tvätt.
- apbergets invånare har anlänt.

20 minuter innan match:
- Fabbe gör sit-ups.
- SnyggAnton ligger i gräset och spanar in Ola.
- Startelvan börjar trappa upp inför match och går på tvålagsspel.
- Coach Federley samspråkar med Listerbys ledare.
- Det luktar grill ända upp på läktaren.

10 minuter innan match:
- Listerbyspelarna har gått in i omklädningsrummet.
- Speakern tar till ton och berättar hur de andra matcherna i serien har slutat i denna omgång.
- Polisen och militären anländer läktaren.
- Knattarna dribblar mellan koner.

Listerby kommer in på planen och liknar Fjöset eller..... Milan. De är alltså väldigt, väldigt lika domarna som är klädda i rött och svart. Speakern meddelar att dagens domare Lasse Bark fyller 60 år på tisdag. Spelarfruarna grattar självfallet!

Trion ställer upp:

       Ola

Salle    Pärlan Pule Pontus

Tobbe J  Alle  Björn  Dennis

      Timmy  Elias

Avbytare: Fabbe, SnyggAnton, Palle, Nicke och Daniel L

Spelet är igång!
Min 1: Strax efter att Ida har konstaterat att Pärlan är så stabil halkar han.
Min 2: Dagens första hörna är Listerbys. Det blir en rätt farlig hörna då det är lite småtrassligt framför mål. Bollen går till slut strax utanför Olas stolpe.
Min 3: Fotografens assistent Glenn har för dagen stol med sig. Trött i benen?
Min 4: Timmy blir mosad i ryggen och det blir frispark strax innanför Listerbys planhalva.
Min 4: Björn försöker sig på en halv bissa. Bollen gick ut till Dennis som fick på ett långt inlägg.
Min 6: Dennis tar ut bommen och Listerbyspelaren stöper, tydlgen schysst för det kommer ingen signal.
Min 7: Publiken är lite upprörd och undrar hur en Listerbyspelare kan ha vita strumpor (lika som Trion).
Min 8: Dagens vinnare av inträdestävling, Louise Dahlstedt, syns till på läktaren.
Min 9: Domaren blåser av matchen och SRINGER in i byggnaden. Vad ska han göra? Läsa regelboken, byta tröja, hämta korten, dricka kaffe, kissa eller väntar han ett viktigt samtal!!!??? Frågetecknena är många!
Min 10: Domaren är tillbaka med en gul tröja. Ombytet tog 50 sekunder.
Min 10: MMMMMÅÅÅÅLLL!!!Timmy slår en snabb frispark till Dennis på kanten som hoppar över en glidtacklande motspelare. Dennis lägger in den med högeryttersida mot bakre stolpen där Tobbe J nickar in bollen!!! 1-0.
Min 12: Elias och Alle kör nickleken på mittplan.
Min 13: Publiken skriker (!!) när Timmy blir neddragen. Tobbe J stegar fram till bollen och slår en lång boll till Dennis som hoppar upp i nickduell. Bollen går ut ur straffområdet.
Min 14: Nummer 14 halkar och tittar argt på sina skor. (han kanske inte vet att just denna planen är insmord i glidmedel, något som vikarierna konstaterade förra matchen).
Min 16: Salle blir kapad, hoppar upp av ilska och går mot motståndaren.
Min 17: Alle laddar för ett volleyskott men missar hela bollen.
Min 17: Dennis skär in och skjuter. Målvakten får fingertoppsrädda till hörna. Resultatlös.
Min 20: Timmy kommer fri med målvakten. Timmy lägger bollen till höger men målvakten är där, räddar till hörna. Hörnan går efter ett tag till Dennis som skjuter, över!
Min 21: Dennis försöker sig på en brasilianare. Fippsar upp bollen men får den sedan i bakhuvudet.
Min 23: Nu har det gått så långt att Ida inte vågar prata med Elize av rädsla för att hamna på bloggen så hon smsar istället Elize......
Min 24: MMMMÅÅÅLLL!!! Vilket fantastikst spel! Elias spelar till Tobbe J på kanten som slår bollen längs med marken in till Timmy som sätter foten till. 2-0.
Min 25: Listerby har en ung supporter på läktaren som skriker: - Kom igen nu Listerby!!!!!
Min 25: Frispark i farligt läge till Listerby. Ola ställer upp 5 man i muren, Listerby ställer en man i muren. Anne-Lie som gosar bebis bakom målet blir nästan träffad av frisparken som går över målet.
Min 28: Straffsituation i Trions straffområde men domaren släpper det. Hörna. Resultatlös.
Min 30: Tobbe J blir nedmosad. Snabb frispark men Elias är offside. Han har kanske inte förstått det där med offside på offensiv planhalva än, ovan forward som han är.
Min 31: Alle halkar till.
Min 33: Knattarna har nu avslutat träning och går på led med varsin boll. Kanske skulle vara något för de större varianterna i klubben att efterapa.
Min 35: En gammal hederlig överlapp av Elias som sedan passar in till Timmy som har uppvaktning.
Min 35: Elias får en fin boll i luften, petar till bollen i luften som går precis utanför stolpen.
Min 37: Elias gör en rush och står nu och pustar.
Min 40: Listerby spelar sig in i straffområdet och bollen söker sig till en Trionhand. Straff. Straffskytten Nilsson gör inget fel och det står 2-1.
Min 42: Björn halkar. Slår kinden i gräset.
Min 43: Pule halkar och det blir nästan farligt, men bara nästan.
Min 46: Domaren blåser av för halvlek.

I pausen är det som vanligt rusning till kiosken. Även en av Listerbys avbytare passar på att köpa korv. Spelarfruarna kan även konstatera att Fabbe verkar vara redo för inhopp i andra halvlek, överdragskläderna tas av.

Fabbe går in istället för Elias, men Tobbe J flyttar upp på topp, Pärlan tar över lagkaptensbindeln och Fabbe får då med andra ord löpa loss på högerkanten.

Min 46: Salle verkar vara på dribbelhumör idag, fintar av en spelare för minst andra gången under matchen.
Min 48: Fabbe tar sig fram på kanten med en liten snygg snurrfint. Slår en lång fin pass till Tobbe som hinner först på bollen, slår den snett inåt bakåt mot bakre stolpen där Timmy fläker sig. Dock inte tillräckligt för att nå bollen.
Min 49: Farlig chans till Listerby när Pärlan halkar i gräset. Skottet blir av passningskaraktär till Ola.
Min 51: Tobbe tråcklar och tråcklar och tar sig nästan hela vägen fram till straffområdet innan han glömmer bollen.
Min 53: Björn fångar upp bollen på mitten, gör en dragning och slår en smörpass till Timmy. Det är bara Timmy och målvakten, men målisen gör en fotparad eller så slår Timmy bollen mitt på målvakten... det är lite hur man ser det.
Min 54: Målvakten blir tokarg på Pontus, något som Spelarfruarna inte riktigt kan förstå, när de två möts i en duell strax utanför straffområdet.
Min 55: Timmy blir fälld precis när han passat iväg bollen. Ingen åtgärd från domaren som står någon meter bort och kikar.
Min 55: Alle väljer att passa motståndarnas tränare vid sidan av planen.
Min 56: Listerby skapar en farlig chans, spelar snett inåt bakåt (denna klassiker) bollen tar dock på en trionspelare och den efterföljande hörnan blir resultatlös.
Min 58: Listerby kvitterar. Målgöraren gör en...intressant... målgest framför läktaren.
Min 58: Fabbe och Timmy skapar en farlig chans men bollen smiter precis utanför.
Min 60: Spännande situation i straffområdet när Pontus hamnar sittande med bollen mellan knäna och med en Listerbyspelare i knät. Domaren väljer att döma indirekt frispark. Pule skarvar bort.
Min 62: Farlig chans till Trion. Samspel mellan Björn och Fabbe på kanten. Fabbe slår ett inlägg till Tobbe J som stör målvakten så pass att han helt missar bollen. Björn lurar utanför straffområdet och bollen dimper till slut ner hos honom, skottet går dock utanför.
Min 65: Uffe Edin tar två löpsteg på andra sidan. Men tar sedan snabbt plats på bänken igen.
Min 66: Listerby får öppet mål, men skjuter (tack och lov) över. Spelarsyster Rebecka ryter då till ordentligt från läktarplats, mer skärpa i spelet önskas från publiken.
Min 71: Målvakten slår dagens högsta utspark som Björn väljer att nicka med ansiktet.
Min 72: Just nu är det ångestklump i magen och total nervositet hos alla trionsupportrar. Spelet är inte riktigt vad det brukar vara om man säger så.
Min 73: Två listerbyspelare hoppar bock utanför straffområdet.
Min 74: Timmy manglar ner en spelare utanför offensivt straffområde.
Min 79: Det är helt klart Listerby som har flyt och aggressivitet just nu.
Min 80: Timmy tar sig fram på kanten, hoppar över en glidtacklare, spelar in till Dennis som skjuter utanför.
Byte i Trion, Alle ut Elias in.
Min 81: Dennis skjuter en Listerbyspelare huvudet, hörna till Trion som tyvärr blir resultatlös.
Min 82: Dennis tar sig snyggt fram på kanten, inlägget når ingen vit spelare.
Min 84: En listerbyspelare kör ett brottargrepp på Elias. Alternativt har han uppfunnit den nya grenen "Kast med liten grek". Den efterföljande frisparken når målvaktens händer först.
Min 86: En liten analytiker på läktaren spår slutresultat till 2-2.
Spelarfruarna håller nu alla tummar som finns för att Trion ska göra en Sverige.
Min 89: Frispark till Trion. Frisparken nickas bort till hörna för Trion. Som även den blir resultatlös.

Slut. Matchen slutar 2-2. Trions andra halvlek kommer inte gå till historien som deras bästa. Nya tag för grabbarna på söndag när det är dags för bortamatch mot Nättraby.

IF Trion dam - IFK Karlshamn

Spelarfruarna har nu anlänt IP och även hunnit med en sväng in i omklädningsrummet för att kolla läget med tjejerna innan match. Som vanligt är det en härlig stämning under omklädningen. Mycket prat och skratt.

Trots uppladdningen får Spelarfruarna några ord med Carina Hörnell, en veteran i dessa sammanhang. Hur laddade du för dagens match under gårdagskvällen?
- Jag satt hemma framför tv:n och titta på Zlatan. Jag fick ett par riktigt bra tips som jag ska använda idag har jag tänkt.
Spelarfru Ninni som agerade vikarie förra herrmatchen berättar att hon laddade upp med att äta kött, potatis, massa sås och så sallad då så klart. Det kryper också fram att efter måltiden festades det vidare på massa godis och chips!

En timme innan match tittar herr Bergquist över den gröna mattan och rättar till tuvor som ligger på fel plats. Trions damer har också entrat planen och leker lite med bollen i mindre grupper.
50 minuter innan match entrar också IFK Karlshamn planen.

Trion hoppas på att ta sin första poäng för säsongen så här när Spelarfruarna är på plats och rapporterar. Senast det begav sig var det som ni hört en jämn match där Karlshamn drog det längsta strået. Karlshamn ligger på en sjunde plats med 18 poäng. De har verkligen ingenting att spela för då de är klara för division 4 även nästa år men inte har en chans att nå upp till toppstriden. Trion har som vi vet inte heller något att spela för men att ta sin första seger är ändå en stark drivkraft enligt spelarna i laget.

Äntligen spelas det lite riktigt musik på IP då Lasse Winnerbäck sjunger för full hals. Just nu är det Coach Federley och Pules paradnummer från Melodifestivalen som hörs i högtalarna.

Dagens domare är Senad Damati från Ronneby och till sin hjälp har han Linus Johansson och Thomas Andersson. Om de tre domarna ska värma upp ytterligare kommer de nog inte orka matchen! Huvuddomaren har värmt nästan lika länge som tjejerna genom att jogga och tänja och de två linjedomarna har nu fippsat till varandra en lång stund. Man blir lite orolig....

Det ska noteras att på Spelarfruarnas plats på läktaren låg det en godispåse vid anländandet. Vi misstänker att det kan vara vikarierna som varit i farten!
Det är väldigt lite publik idag! På läktaren sitter det endast 6 stycken IFK Karlshamns supportrar.

Trion ställer upp med följande lag:

               Åse

Maria   Evve P     Sofie    Emme

Annie   Evve A    Ninni   Veronika

              Ellen     Sara


Avbytare: Madde K, Lolo, Siv och Carina

Trion saknar idag några spelare, ingen nämnd ingen glömd!

Matchen är i gång.

Min 1: Åses första inspark är ett faktum då Karlshamn får iväg ett löst skott som går långt utanför.
Min 2: Fint spel av Trion på högerkanten som till sist blir IFK:s inkast.
Min 2: Matchens första frispark då Emme ruffar i ryggen.
Min 4: Carina mopsar redan upp sig på bänken. Domaren missar en offsideavblåsning och Carina är inte sen att påpeka detta.
Min 4: Nu har även Trionsupportrar i form av Daniel Edin och Pontus Johansson letat sig upp på läktaren.
Min 5: IFK:s högerytter får på en fin boll till forward men Maria kan enkelt avvärja till inkast.
Min 6: Oj Oj Oj ännu fler killar på läktaren denna gång är det Nicke och Alle som ansluter.
Min 7: Karlshamns nummer 9 fintar bort 3 Trionspelare och lägger en boll mot mål som Åse tar hand om.
Min 7: Spelarfrun Sara får röra bollen första gången sedan avspark då hon nickskarvar ett inkast vidare.
Min 8: Evve P slår en djupledare till Ellen som får sträcka ut steget till max. Karlshamns målvakt hinner precis före och slår upp bollen.
Min 8: IFK får på ett skott i ytterdelen av krysset som studsar ut på kanten.
Min 10: Hörna Karlshamn. En kort variant som Trion kan rensa bort.
Min 11: Frispark till Karlshamn strax utanför straffområdet som skytten lägger utanför kortlinjen en bit från mål.
Min 11: Emme ut och Siv in.
Min 12: Ninni får på ett inlägg som så när går till Ellen men målvakten är med.
Min 12: En Karlshamnsspelare kommer fri med Åse som går ut och tar bollen framför fötterna på spelaren.
Min 13: Ninni ut och Lolo in.
Min 14: Karlshamnsspelare skadad på mittplan, inget oschysst men spelet blåses av. Spelaren bärs av planen. Uppkast, denna konstiga regel, Lolo passar tillbaka till Karlshamns målis.
Min 16: Annie snurrar upp sin spelare på kanten med en hederlig "vän med bollen" övning.
Min 17: Solen visar sig över Spjutsbygd.
Min 17: Karlshamn har bollen på egen planhalva, Trion försöker ställa offside men det lyckas inte. Karlshamnsspelare kommer återigen fri med Åse. Hon skjuter i virket och bollen går till annan Karlshamnsspelare men chansen dör sedan ut. Matchens farligaste chans hittills.
Min 20: Maria ramlar precis när IFK slår en boll i djupled men Maria lyckas ändå ta bollen....med ansiktet.
Min 21: Annie slår inlägg som målvakten plockar helt ohotad.
Min 22: Veronika och Maria samarbetar på vänsterkanten men det leder till inkast som i sin tur går till inspark för Karlshamn.
Min 23: Veronika gör en dragning och tar mark på vänstersidan. Slår inlägg som målvakten plockar upp.
Min 24: Trionfrispark på högerkanten som Evelina A slår mot mål där målvakten är bredd.
Min 24: Veronika ut och Madde K in. Lolo ut (pga ryggont) och Ninni in.
Min 26: Linus är flitig med flaggan (med all rätt). Karlshamn har säkert 10 offsideavblåsningar hittills.
Min 27: Ellen ut och Carina in.
Min 27: Emme är inte rädd i närkamperna, det smäller högt men schysst.
Min 28: IFK-tjej kommer åter relativt fri med målvakten. Det är bara Sofie som är ett störande moment i ryggen. IFKaren rundar målvakten och ska i stort sett bara lägga in bollen MEN hon lägger den utanför.
Min 29: Dubbelbyte - Evve A och Emme ut, Lolo och Evve P in.
Min 30: Maria prickar läktaren vid rensning.
Min 30: Maria avväpnar Karlshamns forward.
Min 31: Skott från Karlshamn som mittförsvaret står i vägen för.
Min 32: Karlshamns måvakt gör en riktig luring när hon fintar utkast till högerkanten. Hela Trionlaget förflyttas och hon lägger ut den till en fri vänsterback istället.
Min 34: Maria spelar hemmåt och Åse kan rensa.
Min 34: Frispark till Karlshamn på halvaplanen som hon lägger i mitten där en annan spelare kan fånga upp bollen och rulla in den utom räckhåll för Åse. 0-1.
Min 37: Sara ut och Ellen in. Siv ut och Emme in.
Min 37: Ett bra skott av Karlshamn som Åse plockar.
Min 38: Veronika ut och Annie in.
Min 38: Maria halkar igen och Lolo skirker: -Av med sockiplasten nu Maria!
Min 40: Carina får en djupledsboll och tunnlar en motståndare men får sedan bollen för långt ifrån sig.
Min 40: Carina pressar Karlshamnsback som lägger ut till inkast. Fel inkast och bollen går till Karlshamn.
Min 41: Sofie bryter Karlshamnsspel framför mål och rensar bort.
Min 42: Karlshamnare kommer fram på sin vänstra kant och skjuter ett hårt skott över.
Min 42: Sofie och Maria kan i samspel rensa bort bollen.
Min 43: Nu kan inte Spelarfrun hålla reda på alla byten längre så vi lägger ner den biten. Det är helt klart fria byten i denna serie! Och de används flitigt!
Min 44: Evve P kan ta bollen av en IFKare när hon snurrar i straffområdet.
Min 44: Fint inlägg av Karlshamn till en fri tjej framför mål som försöker lobba Åse på mållinjen men Åse kan ta bollen.
Min 45: Det sista som händer i halvleken är att Evve P halkar. Det verkar vara halt just runt mittlinjen idag. Det kanske ska meddelas herrarna som senare ska spela på samma plan.

Tjejerna är åter ute på planen och spelet blåses igång.
Min 45: Karlshamn lägger ut bollen till högeryttern som får på ett fint inlägg men Åse är med och plockar ner det enkelt.
Min 47: Karlshamns nummer 18 (Elin?) dribblar sig igenom försvaret, även Åse och kan enkelt lägga in bollen. 0-2.
Min 48: Maria tar sig åt låret. Skada?
Min 49: En Karlshamnstjej tar sig förbi längs kortlinjen och kan spela in bollen mitt framför mål där hennes lagkompis kan sätta foten till, 0-3. 
Min 50: Carina kör "ljuset" när hon ska nicka men det lyckas bra ändå för Siv får bollen.
Min 51: Sara fälls och får frispark. Hon verkar lite irriterad just nu. Ellen kliver fram och tar frisparken. Bollen går utanför mål.
Min 52: Insparken som följer hittar en Karlshamnstjej som springer mot mål och lägger in 0-4.
Min 53: Sara fixar fram en hörna till Trion. Evve A stegar fram. Lägger en fin hörna som landar vid straffpunkten. Sofie nickar/får bollen i huvudet, sen kan Karlshamn rensa bort.
Min 54: Maria bryter ett givet friläge då hon kastar upp vänsterbenet i huvudhöjd. Inte dåligt vig!
Min 55: Lollo peppar på från sidan.
Min 55: Karlshamn har coach från läktaren (en man man sett på bild på bff:s hemsida), han peppar på HELA TIDEN.
Min 57: Annie gör en tunnel.
Min 58: Evve A gör en riktig gammal hederlig stämpling av motståndare men domaren ser inte men han hör nog hennes skrik. Ingen åtgärd dock.
Min 59: Sara lägger en fin djupledsboll men Karlshamn hinner före.
Sofie sliter hårt i backlinjen. Ser ut som hon snart ska explodera.
Min 60: Karlshamn vinner boll strax utanför straffområdet och lobbar över Åse. 0-5.
Min 61: Carina och Karlshamnsspelare vill båda nicka på bollen. Slutar med att Carina får ont i näsan.
Min 62: Karlshamnsspelare varnad. Varför? Hm.... vet inte riktigt, protest kanske.
Undra om Trion har gått över till fembackslinje eller om Carina är släpande forward.... Hon är i alla fall överallt just nu.
Min 63: I andra halvlek är det Tomas tur att vifta med flaggan stup i kvarten. Trion kör en utpräglad offsidetaktik.
Min 64: Evve P gör en cruyff-fint som går hem.
Min 66: Djupledsboll av Karlshamn till forward som Evve P hinner ifatt och kan avväpna. Hon hinner även tackla ner motståndaren utan frispark innan hon rensar bort bollen.
Min 67: Karlshamns nummer 18 gör återigen mål. 0-6.
Min 68: Annie räddar Trion när hon framför mål rensar till hörna.
Min 69: Resultatlös hörna till Karlshamn.
Min 69: Karlshamn gör 0-7.
Min 70: Åse räddar ett närskott rent reflexmässigt. Tyvärr går bollen tillbaka till Karlshamn som kan lägga in 0-8.
Min 72: Skott tätt utanför av Karlshamn.
Min 72: Ett bra skott långt utifrån som Åse räddar genom att få fingertopparna på bollen och lägga den i ribban innan hon tar bollen.
Min 73: 0-9.
Min 74: Evve A skriker ut sin frustration när hon får bollen till inkast.
Min 75: Karlshamn gör 0-10 återigen på friläge.
Min 78: Carina och Ellen köttar på.
Min 79: Veronika och Sara samspelar och går till anfall. Anfallet tar slut med ett motlägg strax utanför Karlshamns straffområdet. Sara ligger kvar och tas nu om hand utanför planen. Knäskada? Inte bra! Då alla sjuksystrarna är på planen får Ninni agera omplåstrar istället.
Min 81: Djupledsboll av Karlshamn som förvaltas av forwarden till 0-11.
Min 82: Skott utifrån, 0-12.
Min 83: Lollo spelar fel och skriker: - Jävla f......iiiiisss rumpa!!! Läktaren skrattar.
Min 84: Skott som går i ribban och studsar två gånger i marken. Domaren ser inte att det är mål men då går linjedomaren in och korrigerar. 0-13.
Min 85: Nu har Sara och hennes omplåstrare Ninni fått fanclub då det hänger 5 grabbar på räcket bredvid och ser om omplåstrandet.
Min 86: Åse avstyr långt utanför straffområdet till inkast.
Min 87: Sofie säger: -Mamma jag kan lägga den. Hm... mamma (!!) men lilla gumman. =)
Min 88: Trions farligaste målchans. Evve A och Veronika spelar sig förbi på kanten genom fint väggspel. Veronika skjuter och Ellen är med på returen, tyvärr utanför.
Min 90: Domaren blåser av.

Tyvärr hade Spelarfruarnas blogg ingen bra inverkan på våra damer då säsongens största förlust är ett faktum. Sista matchen i årets division 4 är den 20 september klockan 15.00 mot Märserums IF på bortaplan.


Inför match

I morgon söndag spelar våra underbara grabbar ytterligare en match i jakten på en division 4 plats. Som ni förstås redan läst så finns det många senarion som kan utspela sig under de fyra sista matcherna i herrarnas divison 5. Man kan säga att det är en riktig nagelbitare.

Första matchen mot Listerby på Åsavallen slutade 1-3 till IF Trion. Om inte Spelarfruarna minns fel var det väldigt jämt i första halvlek som också slutade så jämt den kan göra 1-1 men att Trion i andra malde på i samma tempo som Listerby inte riktigt kunde stå upp emot.

Listerby IK kommer till spel i en uppåtgående kurva. På de senaste 6 matcherna har Listerby 5 vinster, vilket talar för en stark form och ett bra självförtroende. Listerby ligger på en sjätte plats och behöver vinna för att känna sig säkra på att slippa bli indragna i dramatiken som äger rum runt nedflyttningsstrecket.

Trion å andra sidan ligger innan denna omgång på första plats med samma poäng som tvåan Mörrum. Trion måste vinna för att kunna tuffa på mot seriesegern. Förlust kan innebära att de senare tvingas kvala om division 4 platsen.

Det blir med andra ord en spännande match på Spjutsbygds IP i morgon klockan 16.00.

Vinnare!

Av hela två (!) inskickade svar har Spelarfruarna nu dragit en vinnare i veckans tävling. Vi hälsar Louise Dahlstedt extra välkommen till matchen imorgon, vinsten är ju som vanligt gratis inträde.

Louise svarade rätt på frågan 1963 gjorde IF Trion investeringar i den kontorsmässiga delen av föreningen. Vad var det som investerades? 

Rätt svar är en stämpel och en begagnad skrivmaskin.

Grattis Louise och varmt välkommen till morgondagens viktiga match.

Spelarfruarna räknar

En riktigt inbiten trionfantast har just nu förbundets hemsida som startsida, räknar poäng och spelar upp hundratals olika scenarion. Ungefär där är Spelarfruarna just nu och vi vill gärna dela med oss av våra visa beräkningar.

Just nu ligger Trion och Mörrum etta och tvåa på samma poäng.

Scenario 1:
Mörrum vinner alla sina resterande matcher, inklusive den mot Trion (ve och fasa). De hamnar då på 52 poäng.
Trion vinner tre av fyra matcher och hamnar då på 49 poäng.
Bakom toppduon skuggar Olofström och Hasslö.
Om Olofström vinner alla sina matcher hamnar de på 48 poäng. Hasslö hamnar då, med tre vinster och en förlust, på 41 poäng.

Scenario 2:
Trion vinner alla sina fyra matcher. Inget annat spelar någon roll, då är det klart. Och Spelarfruarna kan ju känna att detta helt klart är det bästa alternativet för allas blodtryck.

Scenario 3:
Mörrum vinner alla sina matcher, 52 poäng.
Olofström vinner alla sina matcher, 48 poäng
Trion vinner två matcher, spelar en oavgjord och förlorar en, 47 poäng
Hasslö, 41 poäng.
Inget bra scenario då Trion trillar ner på kvalplats.

Scenario 4:
Trion vinner två matcher och spelar två oavgjorda, 48 poäng
Olofström vinner alla sina matcher, 48 poäng.
Målskillnaden avgör och just nu ligger Trion bättre till när det gäller det.

Summan av kardemumman:
Trion har råd att tappa tre av tolv poäng på de resterande matcherna. Man kommer då komma upp i 49 poäng och då kan varken Olofström eller Hasslö (eller Nättraby) komma ifatt hur gärna de än vill. Om man vill vara på den säkra sidan alltså.

Vid förlust(er) hamnar saken i ett helt annat läge. Ett läge som vi väljer att förneka tillsvidare.


(Spelarfruarna reserverar sig för eventuella matematiska felberäkningar)



Inför damernas match

På söndag spelar IF Trions damlag mot IFK Karlshamn hemma på Spjutsbygds IP. Spelarfruarna (eller i varje fall den ena eftersom den andra ska stå på planen) kommer då att bjuda på livebloggning från matchen.

Damlaget har minst sagt haft en tung säsong och ligger, med två matcher kvar att spela, sist utan poäng. I onsdags förlorade man mot BK Union och det blev då helt klart att laget flyttas ner till division 5 nästa år.

De senaste matcherna har damerna dock fått igång sitt spel något bättre än tidigare på säsongen och även om de inte kan hålla sig kvar i division 4 så är de två resterande matcherna viktiga. Målet är att avsluta på bästa sätt och framförallt bli av med nollan i högerkolumnen.

Det senaste mötet mellan IFK Karlshamn och IF Trion var en jämn historia. Trion gjorde då första målet, Karlshamn kunde dock kvittera ganska omgående. 1-1 stod sig länge, men med några minuter kvar fick Karlshamn in segermålet.

Förhoppningsvis blir även söndagens match jämn och välspelad. Välkomna till Spjutsbygds IP klockan 11.00 för att följa matchen live och om du inte kan närvara där går det som sagt lika bra att följa händelserna här på bloggen.

Listig tävling

Du glömmer väl inte att tävla?
I potten ligger som vanligt gratis inträde till herrarnas hemmamatch på söndag. Idag, fredag, är sista dagen för att vara med och tävla, så skynda skynda.

Allt om tävlingen hittar du här

Och om du inte har gjort din listiga lista om varför IF Trion är din favoritförening så är det ett hett tips att göra. Ett exempel på hur listan skulle kunna se ut:

1. För att grönt och vitt är mina favoritfärger
2. För att vi har en sådan bra speaker
3. För att det finns en så snygg ny digital klocka på idrottplatsen

Gör en listig lista

Dagens födelsedagsbarn

Henrik "Linkan" "Kötte" "Mahoney" Lindqvist fyller 26 år idag.


Grattis önskar Spelarfruarna!


Lär känna coachen

Ni ser ju vanligtvis coachen vid sidan av planen, men nu har Spelarfruarna tänkt att ni ska få lära er lite mer om fotbollsspelaren Patrik Federley.

Fotbollskarriären började redan på 70-talet då Patrik som 3,5-åring tränade med Sandareds IF, en förening från Borås där han som liten pojk bodde. När Patrik sedan flyttade söderut kom han till en gräsplätt i Rödeby. Barnen i området var indelade i kvarterslag och Patrik var ett av många barn som spenderade fritiden på gräsplätten. När Patrik var ca 5 år gammal tog han steget från kvarterslaget till Rödeby AIF och vid 16-års ålder hade Karlskrona AIF fått upp ögonen för den hårdskjutande talangen.


  
Patriks skotteknik då och nu.

Patrik fick chansen att provspela för Karlskrona AIF. Det var inga mjukisar som spelade i laget då.
- De försökte göra allt för att få de nya killarna att veta sin plats. Det var inte tal om att man skulle be om ursäkt eller vara rädd om sin lagkompis, nej det var kötting på hög nivå som gällde, minns Patrik.

Den annars så kaxige Patrik fick kalla fötter och visade sig inte på KAIF-träningen på flera veckor. Han satt hemma hos mamma....

Till slut tog han sitt förnuft till fånga och gick dit igen. Det är nog något han aldrig ångrat. Patrik fick nämligen en lååång karriär i föreningen, det är klubben i hans hjärta, ja efter IF Trion då vill säga (Spelarfruarnas anm.)
Peter Ketzenius, Patriks fadder när han kom upp och dagens tränare i Karlskrona AIF, säger att Patrik inte var rädd att ta för sig när han kom upp.

- De äldre spelarna tänkte nog att vem fan är den där lilla pojken, säger Ketzenius.

Enligt Peter Ketzenius var Patrik lika öppen och positiv när han kom upp som junior som han är idag.
- Hade vi tråkigt på träningen så var det Patrik som skojade till det.

Spelarfruarna kan här släppa en riktig hemlis. På Patriks första träningslägret var det inte han själv som bjöd på öl utan det var lagkaptenen som köpte ut och så kom de överrens om att Patrik skulle säga att det var han som bjöd. Det gillade de andra i laget som tog Patrik till sina hjärtan. Sedan dess har personerna som var inblandade hållit sig till den storyn, att det var Patrik som bjöd alltså. Patrik hade på den här tiden en fruktansvärd vänster! Den var grym. Målvakterna brukade plocka ut de bästa skyttarna för att träna dem. De tog den lilla junioren Patrik, till de etablerade spelarnas avundsjuka.

Målvakten Rille Fransson har vid ett flertal tillfällen stått i mål och fått känna på Patrik skott och Spelarfruarna måste därför självklart kontrollera om ryktet om den vassa vänsterfoten stämmer.

- Nej, det stämmer inte alls! Det var som att plocka upp hemåtpass när Patrik sköt. Nej, jag skämtar bara, han hade ett ruggigt skott. Patrik kunde ha varit så oerhört mycket bättre än vad han var om han tagit fotbollen mer seriöst. Jag tror att han skulle kunna ha blivit Blekinges bästa forward, säger Rille Fransson.

Patriks fru, Malin Federley, minns när Patriks karriär började gå mot sitt slut. Det var 2002 och KAIF:s B-lag spelade hemma på Västra Mark. Patrik hade gjort 4-5 mål och hans anfallskollegas föräldrar satt bredvid på läktaren och tyckte att tjockisen kunde spela deras son någon gång. Det var då det hände. Patrik hoppade upp i en duell och landade fel. Det var precis, precis i början när de träffats och eftersom Malin kommer utsoknes ifrån så skulle hon dessutom sova över hos KAIF-spelaren. Det slutade tyvärr med att det blivande paret fick lära känna varandra på akuten i Karlskrona istället för hemma hos Patrik i den kala enrumslägenheten. Patrik lyckades ådra sig en knäskada, vilket innebar menisk, kors och ledband kaputt.

Patrik fick därefter lämna KAIF och kom till slut till IF Trion under vintern 2003. Det var på den tiden Ingmar Svensson var tränare. Hur han lyckades övertala Patrik att komma till detta bonnagäng är för Spelarfruarna en gåta. Men efter att ha vunnit division 6 2004 slutade Patrik sin aktiva karriär och blev herrtränare 2005. Sedan dess har han varit föreningen trogen om man bortser från det enda året han var med i KFC och hjälpte till på ledarsidan.


Namnsdagsbarn

I serien "Namnsdagsbarn" har turen idag kommit till Tobias Bengt Holme Fabbeke. Spelarfruarna kan från en säker källa informera att Tobias under hela "livet" i magen hette Pontus men att föräldrarna Fabbeke sedan ändrade hans namn till dagens. Varför? Det kan vi tyvärr inte svar på men spekulerar i att han helt enkelt såg ut att heta Tobias.

Bengt är ett namn som funnits i Sverige sedan 1300-talet fast då stavades namnet Benkt. Bengt är latinskt och betyder "den välsignade". Bengt hade sin storhetstid under 1940-talet men är idag ovanligt som tilltallsnamn på nyfödda. Det finns ca 110 000 personer med namnet Bengt varav 60 000 har det som tilltalsnamn och 8 stycken är kvinnor. Bengt firar vi den 21 mars varje år. Tobias har fått namnet Bengt efter far sin. 

Holme är ett släktnamn på Tobias mammas sida. Innan Anita gifte sig med Bengt hette hon Holmesson. "Fabbes" morfar tyckte helt klart att den lille pojken skulle heta Holme i förnamn men han fick inte sin vilja igenom.
- Tur att han inte fick bestämma, anser huvudpersonen själv.
Holme är en kortform av gamla fornsvenska namn så som Holmfrid, Holmsten och Holmfast. I Sverige idag finns det ca 40 män och 2 kvinnor med namnet Holme. Det lustiga i detta är att 18 av dessa finns i Karlskrona!! Varför det är på detta viset har Spelarfruarna ingen aning om. Finns det någon som vet? Skriv en liten kommentar.

Källa: www.svenskanamn.se




I en värld av listor

IF Trions herrlag är bubblare på "Veckans lista" som Fotboll i Blekinge presenterar. Fattas bara annat tycker Spelarfruarna som alltid är precis lagom partiska och helst vill se de grön-vita överst på alla listor.

Listor är ju överlag ganska trevliga tycker Spelarfruarna. Därför vill vi nu uppmana våra läsare att göra en fin lista och publicera den bland kommentarerna. Temat för listan ska vara "Därför är IF Trion min favoritförening" och bestå av tre punkter.

Den bästa listan kommer att belönas med ett hedersomnämnande här i bloggen.

Våra snyggingar

Vi Spelarfruar är väldigt stolta över våra spelare. Vi har även noterat att IF Trion har det snyggaste herrlaget i hela Blekinge. Oavsett vart i länet vi åker för att se våra kelgrisar så är det alltid de grönvita som har de snyggaste yttre. Eller???!!!
När man ser desa bilder börjar man ju faktiskt undra.


     

     

     

     

I slutfasen

Nu är september här och således även slutfasen av fotbollssäsongen. Våra fina grön-vita herrar har bara fyra futtiga matcher kvar att spela. Men spänningen är å andra sidan allt annat än futtig.

Den närmaste matchframtiden för IF Trions herrar ser ut som nedan:

2009-09-06 16:00 IF Trion - Listerby IK 
2009-09-13 15:00 Nättraby GoIF - IF Trion 
2009-09-19 15:00 IF Trion - Mörrums GoIS FK 
2009-09-26 13:00 Märserums IF - IF Trion

IF Trion leder ju just nu tabellen på samma poäng som tvåan Mörrum, men med bättre målskillnad. Matchen den 19 september kan med andra ord bli en nagelbitare utöver det vanliga.

På kvalplatserna ligger just nu Olofström och Hasslö, fyra respektive sju poäng efter Trion. Precis under kvalstrecket ligger Nättraby på 32 poäng - alltså bara en poäng från kvalplats och åtta poäng upp till serieledarna och tvåan. I samma omgång som Trion möter Mörrum ska även Hasslö och Olofström mötas.

I den jämna tabellen är det svårt att göra någon avancerad analys. Lagen som ligger lite längre ner i tabellen har ju överraskat gång på gång under säsongen. Allt är med andra ord möjligt och Spelarfruarna ger grabbarna tipset att sikta på vinst med många mål i de resterande matcherna för att vara på den säkra sidan.


Livebloggning

Spelarfruarna kan redan nu göra reklam för söndagens livebloggning. På söndag kommer nämligen först damernas match att bevakas. Damerna spelar mot IFK Karlshamn på Spjutsbygds IP och matchen börjar 11.00.

Lite senare på dagen, 16.00, spelar herrarna mot Listerby IK också det på Spjutsbygds IP och självklart livebloggar Spelarfruarna även från denna matchen. Så det blir fullt sjå att följa bloggen på söndag alltså.

Varmt välkomna att vara på plats på Spjutsbygds IP under hela söndagen. Senare kan man gå in och läsa det där lilla extra om matcherna, det du inte visste hände.

Tävling

Till söndagens match mot Listerby har man självfallet möjlighet att vinna fritt inträde. Denna gång ska man svara på frågan:

1963 gjorde IF Trion investeringar i den kontorsmässiga delen av föreningen. Vad var det som investerades?

Är du osäker på vad det kan ha varit som investerades kan du självfallet hitta svaret på IF Trions hemsida. Svaret vill Spelarfruarna ha mailade till sig ([email protected]) senast fredagen den 4 september. Vinnaren/vinnarna presenteras under lördagen den 5 september.

Lycka till!

Trion-Backaryd

På plats i lördags hade vi vår eminenta fotograf Lotta Törnström här är lite av vad som fångades på bild.

   

   

   

   


Tillbaka från storstaden

Nu är Spelarfruarna tillbaka från sitt äventyr i den kungliga huvudstaden. En mil har avverkats tillsammans med sisådär 26 000 andra.

Spelarfruarna har kommit fram till följande under helgen:
- Det krävs en kartläsare, en som hittar litegrann och en som äter vindruvor i baksätet för att man ska ta sig fram med bil i Stockholms innerstad en lördagseftermiddag.
- 26 000 tjejer innebär långa köer till toaletterna, oavsett hur många bajamajor som placeras ut.
- En mil är långt, men inte längre än att det går att springa på ren vilja.
- Att göra ett glädjehopp för kameran en timme innan start när man har ett dåligt knä är en rätt usel idé.
- Vid promenader i Stockholm bör bra skor användas (inte sandaler eller ballerinaskor) avstånden är visst något längre än i Karlskrona.
- På Tjejmilen är kilometern mellan 4 km och 5 km väldigt mycket längre än man kan tro. Känslan är att den är minst dubbelt så lång som den borde vara.
- Att sova överst i en våningssäng efter Tjejmilen är förenat med livsfara vid uppstigning.
- Det blir en repris av utflykten nästa år. Supporters, löpare och övrigt löst folk som vill följa med är välkomna att anmäla sig redan nu.

Nu är vi alltså tillbaka i Blekinge, inklusive lite träningsvärk och trötta ben. Vi laddar nu för en härlig vecka som avslutas på bästa sätt i helgen, hemmamatch på Spjutsbygds IP.

RSS 2.0