Inför match

Nu har ni mött alla lag i serien. På torsdag vänder serien och det är Sillhövda som besöker Spjutsbygds IP. Har serien sett ut som du trodde innan?

Som helhet tycker jag serien känns väntad där Giffarna är den positiva överraskningen. Annars så är det nog ingen som trodde innan att Mörrum skulle ha 0 poäng.
 
Har dina förväntningar infriats vad gäller Trions lag, dess spel och resultaten?

Spelet tycker jag har funkat hyggligt men vi har varit för ineffektiva både i defensiven och i offensiven vilket har gjort att vi tappat lite "onödiga" poäng. Sen så är vi nykomlingar och jag är ny med kanske ett nytt sätt och spela så vi ska ha lite tålamod. Men mot Rödeby och Jämshög skulle vi vunnit. Mot Giffarna, Högadal och Hörviken anser jag också att vi är förtjänta av 3 poäng men där är matcherna lite mer tajta. Mot Sillhövda, Hasslö och Ronneby är förlusterna solklara och vi förlorar mot bättre lag.
 
Vad tar ni med er från förra veckans drabbning mot Hasslö?

Att det är svårt att vinna några matcher om man ligger under med 2-0 efter 5 minuter. I och med att vi hade ett uselt försvarsspel över hela banan så fanns det inget anfallsspel att tala om. Vi vann mot Asarum så vi kan slå alla lag i serien men vi kan nog förlora mot alla också. Det håller inte att bara gå ut och ställa in skorna.  
 
I det senaste mötet mellan lagen blev det förlust med 3-0, hur ska Trion motverka ytterligare en förlust mot Skogsrivalerna Sillhövda?

De leder serien så det blir så klart svårt, men med en ruggig inställning och ingen respekt så kan vi kanske gå ut och göra en bra match.

Vi satsar på publikrekord

På torsdag den 1 juli möts Sillhövda och Trion hemma på Spjutsbygds IP. En match man bara inte får missa. Därför vill vi passa på att utlysa en liten utmaning till alla våra besökare. En gemensam utmaning där vi tillsammans ser till att läktaren blir knökfull och där publikrekordet är i fara.

Kom alltså till vår underbara idrottsplats den 1 juli klockan 19.00, berätta det för alla du känner och några till och så försöker vi slå publikrekord då!

Resning

På fredag klockan 19.00 vore det bra om så många som möjligt kan infinna sig på Spjutsbygds IP. Dels ska det ju spelas match i reserv div 2 östra mot Sillhövda AIK. Men det vankas också resning, ja resning av tält alltså.

Det är förberedelserna inför helgens trionläger som pågår för fullt och på fredag är det alltså tältresning som står på schemat.

19.00 börjar vi alltså.

Är det så att man inte kan/vill vara med på själva lägret finns det en del andra göromål förutom tältresning. Man kan till exempel hjälpa till i köket (vilket innebär att man gör maten, diskar, serverar alla lägerdeltagare, ser till att kakfat och saft är fyllda osv) eller så kan man vara en riktig hjälte och enbart stå för städandet på söndagens eftermiddag mellan 16.00-18.00. Finns det något du känner att du skulle vilja hjälpa till med litet som smått, tveka inte att höra av dig till oss.

Ju fler desto roligare, ett gammalt fint motto.

Vinst för c-laget

Man skulle kunna säga att matcherna duggar tätt nu såhär efter midsommar. Ja, man skulle till och med kunna säga att det går att titta på Trion i någon form varje dag denna veckan, för precis så är det.

På tisdagskvällen var det dags för c-laget att bjuda in till match på Spjutsbygds IP. Ankaret stod för motståndet och det blev en målrik drabbning. Danne Lindblad gav Trion ledningen när han stod rätt placerad vid en hörna. Enligt uppgift var det coachen Daniel Edin som gjorde ett taktiskt drag och såg till att Lindblad fanns vid den bakre stolpen.

Efter det första målet kunde dock Ankaret både kvittera och ta ledningen två gånger om innan halvleken var över. 1-3 var alltså resultatet i paus.

Inför andra halvlek gjordes ett par byten i trionlaget. Bland annat kom Dennis Törnström in och man kan väl säga att han hade en stor del i den förändrade matchbilden. Med ett äkta hattrick, alltså tre mål i rad, såg han till att Trion plötsligt hade ledningen med 4-3. Dennis spelade även fram till 5-3.

I slutminuten kunde Ankaret reducera till 5-4 och lyckades även få en spelare utvisad vid målsituationen. Matchen slutade alltså med trionseger 5-4.

Nästa match för Trion spelas imorgon när b-laget möter KAIF. Vi kan även passa på att tipsa om att det blir dubbelt Trion-Sillhövda på torsdag och fredag. Matchtätt var det ja.

Förlust för b-laget

På måndagskvällen var det dags för IF Trions b-lag att ta sig an starka Lyckeby GoIF på Lyckåvallen i reserv div 1. IF Trion börjar bra och kan ta ledningen tidigt i matchen. Tobias Fabbekes nickskarv nådde fram till Dennis Törnström som med ett par älgkliv tog sig förbi sina motståndare och snyggt sköt in bollen i mål.

Lyckebys replik lät dock inte vänta på sig speciellt länge. Kvitteringen kom efter en hörna och det skulle heller inte dröja länge innan Lyckeby tagit ledningen med 2-1. Innan paus ökade de dessutom på ledningen med 3-1 med ett skott utifrån som smet in bakom Linus.

Lyckeby var farliga på fasta situationer. 4-1 kom i andra halvlek efter en hörnvariant som når ut till en lyckebyspelare som får på ett hejdundrans skott. Bollen går rakt upp i krysset.

Trion fick igång spelet lite bättre mot slutet av matchen och Dennis Törnström kunde också göra sitt andra mål för matchen när han vände upp i straffområdet och sedan la in bollen. 4-2 till Lyckeby blev också slutresultatet.

Kiosken på Skärgårdsvallen

Dags för ännu ett kioskbetyg, denna gång är det ett återseende då Skärgårdsvallens kiosk utvärderades redan förra året när båda lagen spelade i division 5.

Hasslös lilla kiosk ligger nära planen men är skyddad från bollar bakom ett nät. Kiosken säljer korv med bröd för 15 kr, lite dyrare än vad Spelarfruarna är vana vid.


Till kaffet kan man välja antingen chokladboll eller ”köpe” kakor. Spelarfruarna funderar på vad som hände med allt hembakat som var så vanligt i kioskerna förr.


Kiosken har ett litet utbud av godis och chips. Däremot kan man välja att få mikropopcorn för endast 2,50 kr. En rolig idé tycker vi som Skärgårdsvallen är ensamma om (i allafall än så länge i Spelarfruarnas kioskutvärdering).

I Hasslös lilla kiosk hittar vi idag årets trevligaste personal. Högsta betyg för bemötande. En bit från kiosken står även Björn Skarpsvärd och grillar korv. Mannen som är allt i allo i kväll, då han verkligen springer mellan korvgrillandet och speakerbåset som är beläget på läktaren. Att denna man inte ramlar och slår halvt ihjäl sig i den lilla, lilla trapp som är upp till speakerbåset är imponerande men sen har han väl å andra sidan sprungit dessa trappsteg ett antal gånger förrut.

     
Och här vi dem, årets trevligaste kioskpersonal!


Kaffebetyg:
 
Louise ”Lelle” Dahlstedt: 3 av 5 koppar, gott men kallt.


Dagens kaffepanel består endast av en person då de annars så självklara kaffedrickarna avstod kaffe denna varma kväll. Så slutbetyget för kaffet blir 3 kaffekoppar av 5 möjliga.

I helhet är det ett mysigt intryck man får i Skärdsvallens kiosk.



Skada



Under torsdagens match kände Jens "Salle" Salleke att något inte stod rätt till.
- Det kändes som att jag plaskade runt i vatten i slutet av matchen, förklarar Salle efter matchen.

Förklaringen fick han efter matchen när han tog av sig skon. Ett köttsår hade bildats på den högra hälen. Som tur är har ju Salle Fotfilen som sponsor och innan matchen mot Sillhövda AIK, på torsdag klockan 19.00 Spjutsbygds IP, ska foten vara i fin form igen.

                                  

Skärgårdsvallen

   

Torsdag den 24 juni innebär inte bara lövmarknad i år, utan även en resa ut till Hasslö för att inta arena Skärgårdsvallen. Parkeringen är en grusplan utan markerade platser och kommer man som vi 5 min sen är det lite svårt att hitta plats. Men det kan ju innebära att flera personer valt att söka sig ut till dagens match.

Ingången till arenan består av en rödmålad klubbstuga och en stor ingång med Skärgårdsvallen skrivet över. Bredvid ingången upptäcker vi att här ligger Hasslös egna gym, Skärgårdsvallen gym.

Entré nummer två består av gul stuga där dagens inträdespengar tas emot, 50 kr och 40 kr för pensionärer.

Efter inträdet kommer omklädningsrummen som är välstädade och fräscha. Inne i hemmalagets omklädningsrum står Hasslö GOIF:s emblem fint målat på väggen.

Gästtoaletterna ligger på sidan av huset och även dem är fräscha och välstädade.

På ena väggen hänger en tavla som det står ”köpes, säljes, bytes” på . Här kan man fritt sätta upp det man önskar göra, en trevlig ide tycker vi.

Efter omklädningsrummen får man traska en liten bit bort till en välskött gräsplan. Vill man njuta av solen kan man välja att sätta sig på en av de små träläktarna borta vid avbytarbåsen. Önskar man hellre sitta i skuggan finns det en fin träläktare med tak på andra sidan. Ovan läktaren står Skärgårdsvallen skrivet, fint.

Den större träläktaren känns och ser gammal och mysig ut. Eftersom flera av oss spelarfruar har några gamla idrottsskador lägger vi märkte till att handikappanpassad läktare är det då inte, att komma upp och ner för trappstegen är utmaning i sig.

Speaker och grillmästare för dagen är Björn Skarpsvärd, för många av oss även känd som fotbollsdomare. Speakern har ett eget inglasat rum på läktaren, eftersom speakern för dagen även är grillmästare har även han det kämpigt med trappstegen. Björn vill att vi skriver om det nya högtalarsystemet och visst är ljudet inget att klaga på tycker vi.

Då är det dax för denna omgångens poäng. Vilken underbar arena, ska det bli årets första 5 poängare? Ja nästan, 4,5 poäng blir det denna gången. Avdraget blir pga det långa avståndet från omklädningsrummen, gästtoaletterna och entrén till planen.


Dagens födelsedagsbarn

Thomas Andersson fyller 33 år.



Spelarfruarna önskar ett stort grattis.


Hasslö - Trion

Spelarfrufotograf Lotta Törnström var självklart på plats ute på Hasslö vid torsdagens drabbning. Så här såg matchen ut genom hennes kameralins.













Om man inte vill vara med på bild, eller skulle vilja använda någon av bilderna så är det bara att ta kontakt med Spelarfruarna så ordnar vi det.




DerbyDuellen

Här kommer den traditionella derbyduellen som äger rum innan derbymatcherna mellan en Trionspelare och en motståndare. Denna gång är det de gamla kompisarna tillika målvakterna Ola Karlsson, IF Trion, och Niklas Jonsson, Hasslö GoIF, som drabbar samman.



Hur har ni laddat inför matchen?
Ola: Tagit det lugnt, försökt laddat som bara den inför matchen.
Nicke: Så hårt.

Hur går det i matchen?
Ola: 3-1 till Trion.
Nicke: 2-0 till oss.

Vem vinner armbrytningen?
Ingen av gossarna vågar sticka ut hakan och tror därför att den andra ska vinna. (Nicke kommer dock fram efter matchen och påstår att han la sig)



Här ser man tydligt att det är Ola som går segrande ur armrytningen. 

Armbrytningsresultat:
IF Trion - Derbymotståndarna
5-1


Hasslö GoIF - IF Trion

Spelarfrun med datorn hade ju helt missat tiden och anländer när ca tio minuter har gått av matchen (i halvlek fylls de första 10 minuternas händelse på) då leder Hasslö med 2-0 redan! Man tror inte att det är sant.


Det är inte bara Spelarfrun som är sen utan hon anländer samtidigt som BLT glider in, i inte mindre än två bilar. En för fotografen och en för reportern.
Under de 5 minutrarna det tar för datorn att komma igng har KOffa sprungit offside inte mindre än två gånger.
Min 15: Ola G får en fin passning och är ensam med målvakten där målisen gör en benparad.
Min 16: MMMMMÅÅÅÅÅLLLLLL!!!!Bollen kommer ut till Ola efter att ha lekt flipperspel i Hasslös straffområde. Ola drar sin gubbe innan han stänker in bollen i mål. 2-1
Min 17: Håkan lägger in bollen i Hasslös straffområde back nickar bort.
Min 17: Björn gör allt för att få igång laget.

Laget:
      Ola

Elias   Björn   Pule   Salle

Tobbe J   Alle   Håkan   Ola G

          Timmy   Koffa

Avbytare: Daniel L, Pontus J, Linkan och Nicke

Min 20: 3-1 Hasslö.
Min 24: Salle går tufft in i tackling precis framför mål.
Min 26: Hasslövarning då Alle får tugga gräs. Koffa tar frisparken som smyger förbi ribban.
Dennis in som yttermittfältare, Elias ut och Tobbe J back.
Skarpsvärd briefar lite mellan sina två jobb, korvgrillare samt speaker. Andra Hasslömålet var tydligen en liten miss av Trion.
Dennis promenerar nu upp på topp, klappar om Koffa som får bli ytter.
Min 31: Björn nickar bort bollen.
Min 33: Pule gör en perfekt brytning precis utanför straffområdet. Bollen till hörna. Hörnan blir lång.
Min 35: Håkan är stark på mitten, tar bollen och spelar sedan en lång boll till ´mot Dennis. Hasslömålvakten, tillika fd Trionspelare och Palles bror, Niklas hinner först.
Min 37: Tobbe håller undan och kan ta bollen.
Min 38: Timmy tar sånär bollen.
Min 39: Pule får gult kort, Spelarfrun såg inte varför. Frisparken tas ner enkelt av Ola.
Min 40: En djupledsboll rinner över kanten när Salle håller undan. Inspark till Ola.
Giffrana - Högadal 1-0.
Min 41: Hasslö får nästan straff. Det luktade straff enligt Benny Slätt.
Min 42: Tobbe J får RÖTT kort! Hasslösupportrarna klappar högt. Trion får frisparken. Spelarfrun såg inget, fullt sjå med tangenterna.
Min 44: Pule tar mark men blir upphakad, den Trionskapubliken är upprörda. Frispark till Trion.
Min 44: Hasslöforward blir ensam med Ola men får på en tåfis och Ola kan ta den.
Halvlek. Spelarfrun ber om ursäkt för den dåliga rapporteringen.

Spelarfru-Anna som sett det röda kortet och refererar:
Tobbe J fick en armbåge, domaren båser och Tobbe J brusar upp.
Forograf-Lotta går in i diskussionen och påpekar att det nog hände något innan också.

Spelarna är ute på planen igen.

Som det ser ut spelar Trion 4-4-1 där Pontus har gått in som högerback istället för Tobbe J som blev utvisad. Håkan har offrats och Timmy spelar innermittfältare medan Dennis är ensam på topp.
Min 46: Trion har första chansen. Ola G skjuter utanför.
Min 47: Dennis sträcker ut men hinner inte före målisen Nicke.
Min 49: Pule gör skottfinten i eget straffområde och drar bollen bakom stödjebenet, den anstormande motståndaren hinner inte med.
Min 50: Ola får ett tillbakaspel blir lite stressad men spelar lugnt ut till Salle.
Min 50: Ola G klckar bollen vidare i ett väggspel med Dennis, tyvärr hinner bollen smita över linjen.
Min 52: Pules bror Pärlan har nu dykt upp, ända från Göteborg har han rest för att se denna match...
Min 52: Alle och motståndare krockar på halvplan och det blir frispark til Hasslö.
Min 53: Salle kör brytning med snurrfint, en helt ny stil! Som så ofta från just Salle "Gummimannen" Salleke.
Min 53: Frispark till Hasslö när Salle drar i tröjan. Frisparken som kommer från kanten slås till inspark av de vita. (Trion spelar för dagen i vita strumpor, gröna shorts och vinrda tröjor).
Min 55: Spelarfrun syr av en utflykt på taket som Mille och hans kusin smider planer på. et nyinköpta Lövmarknadsfyndet, plastkniven, är borta och den kanske kan ligga på just taket, spekulerar grabbarna.
Min 55: Timmy tar bollen av Hasslöback, spelar Koffa som ger sig ut på en utflykt a la Anja Persson. Koffa får på ett hårt skott som går över målet.
Min 59: Hasslöspelare tar sats ända inifrån skogen när han kastar inkastet som blir långt men inte farligt.
Min 60: Riktigt farlig frispark av Hasslö som smiter utanför Olas ena stolpe.
Min 60: Dennis tar sats mot mål men Hasslöbacken hinner precis få en tå på bollen så chanser rinner ut i sanden.
Min 62: Timmy är sååå stark! Koffa halkar på det torra gräset.
Min 63: Två skott av Hasslö som båda landar och sparkas bort av Björn.
Vi kan även meddela att Lelles bil åkte ända till Listerby innan den undrade vart Hasslö-rondellen tagit vägen.
Min 65: Hasslö tar sig fram centralt, istället för att skjuta spelar han sin medspelare som är offside.
Min 66: Pontus J stör forwarden precis i skottögonblicket så Ola får en lätt räddning.
Min 66: Dennis tar sig fram offensivt och Niklas lår är det enda som hindrar ett Trionmål.
Pule är enorm!!!
Min 68: Riktigt farlig chans av Hasslö som spelar sig fint fram till ett läge men där är Ola och greppar bollen.
Min 71: Salle letar boll i skogen.
Min 73: Hasslöhörna. Ola boxar bort. Bollen kommer tillbaka och en fin nick letar efter målet men Ola är där också.
Timmy ut och Daniel L in. Linkan klappar om Timmy, Timmy verkar upprörd och går ut i skogen för en kort stund.
Min 74: Hasslö ska bara lägga in bollen men känner sig kanske lite för säker och strumprullaren är ett faktum. Bollen bort.
Min 75: Pontus J är uppe hos offensiv målvakt. Vilken utflykt!! Undra om han har picknickkorgen med sig...
Min 75: Ola gör en superräddning på ett närskott, hörna. Hasslöspelarna stör varandra och chanser blir ofarlig.
Min 76: Alle sätter in en perfekt avvägd kroppstackling och bollen går till Trion-inkast.
Min 77: Dennis blir puttad i ryggen när han ska nicka. Frispark. Koffa lägger upp bollen, stegar, knorrar runt muren och där står han, Trionföredettingen, snygg räddning till hörna. Dubbelhörn. Dennis nickar via domare till inspark.
Min 80: Salle fippsar ett par fipps på kanten innan han klackar bollen till Ola G.
Linkan in, Koffa ut.
Min 81: Han börjar med att brotta ner en Hasslöback.
Min 82: Pontus J trixar offensivt.
Det är mycket DOMAR`N just nu.
Min 83: Ola gör ytterligare en kanonräddning.
Min 83: Mille är inne på planen nu.
Min 84: 4-1. Riktigt snyggt skott av Hasslös Oliver Toll.
Min 85: Pule gör en glidtackling ut till hörna. Resultatlös. En Hasslöspelare försöker sig på en luring då han gömmer sig bakom utskjutande delen av läktaren innan han tar sig in på planen då hörnläggaren ska slå bollen.
Min 88: Spelarna förske först slå in bollen i kiosken och sedan skjuta ner en stackars supporter på läktaren. Här får man vara med om man inte vill bli midsommarsnurrig redan nu.
Min 88: Daniel L tråcklar sig genom planen.
Min 89: Ola G går ner i spagat.
Min 90: Steve får en fin snettinåtbakåt pass och lyckas från ca 2 meter lägga bollen 5 meter utanför.

Matchen är slut. 4-1 till Hasslö.

Spelarfruspoängen:
3 poäng - Pule
2 poäng - Ola-målvakt
1 poäng - Salle

Hasslö GoIF

...Hasslö GoIF inför aftonens drabbning på ön.

För att få lite mer information om klubben och laget där ute på ön så besöker vi deras hemsida: www.hasslogoif.com
Där finns historik av Nisse Göransson
Föreningen bildades 1934. De första aktiviteterna var boxning och tyngdlyftning.
I början av 40-talet kom friidrotten och man hade några framgångsrika år men i slutet av 40-talet började friidrotten dö ut. Samtidigt med detta får fotbollen sitt genombrott.
1947-1948 Ansöker föreningen om inträde i Svenska Fotbollsförbundet och det erhölls.
På 50-talet hade Hasslö in hemmaplan ute på Aspö och Bergsvallen som erbjöd en plan bestående av grus och småsten.
1956 Invigdes Skärgårdsvallen.
1959 Gick laget för första gången upp i div 4.
Förra året spelade laget i div 5 där de slutade på en fjärde plats men tog sig vidare upp i seriesystemet efter kval.

 


Lika som bär

 
Kapten Elias?                Pippis pappa?

Är det någon som kan se skillnad på Pippis pappa och Kapten Elias??


Utflyktstips

En solig dag som denna kan ju en utflykt sitta fint. Och för den fotbollsintresserade finns det ikväll möjlighet till en lite speciell utflykt. Klockan 18.30 möts nämligen Mjällby AIF och Kalmar FF på Brunnsvallen i Ronneby.

Det kostar 80 kronor att gå in, men om man är under 16 så går man in gratis.

TränarTomas har ordet

Imorgon är det matchdags igen för våra triongrabbar. Då styr vi kosan mot Hasslö och självklart har vi kollat läget i laget med TränarTomas såhär en dag innan match.



Lördagens match mot Asarum gick ju riktigt bra. De hade ett lag med riktiga bjässar i men Trion lyckades ändå ta hem alla poäng. Hur laddar man om efter en sådan match?

Ja, kanske den skönaste segern jag haft i Trion än så länge. Vi gör en bra match mot topplaget Asarum och jag tycker vi vinner rättvist. Nu har vi spelat mot de flesta av lagen och vi har varit med och styrt spelet i de flesta av matcherna, så nu är det bara att trumma på och om möjligt lägga in en till växel.
 
Hasslö har de senaste säsongerna varit ett aber för Trion, förra säsongen tex (när man vann femman) lyckades man inte att ta en enda poäng av Hasslö. Hur ska du ändra på detta?

Vi vann med 4-1 på försäsongen och vi är ett bättre lag nu. Har svårt att tänka mig att dem skulle vara bättre än Asarum och Ronneby så vi går in med ett stort självförtroende och vill "äga" matchen och som vanligt skapa målchanser genom ett spelövertag. 
 
Vad har du för erfarenheter, tankar och kunskaper om Hasslö?

Inte mer än den tidigare nämnda träningsmatchen. Men det är ett ungt lag som bara har en växel och det är framåt i full fart. Det blir mycket springa men är vi lite smarta i vårt spel ska vi kunna straffa dom som i träningsmatchen. Men det visar sig hur det blir.
 
Några förändringar sedan förra matchen?

Några förändringar blir det säkert. 
 
Blir Elias kvar på sin högerback?

Elias gjorde en mycket bra match som högerback. Han visade med rutin och spelintelligens upp ett stort spel. Det är stor konkurrens i alla lagdelar och således även i backlinjen. 

SponsorDuellen



SponsorDuellen har avgjorts och som vinnare står Blekinge Läns Tidning. BLT lyckades pricka in tre rätt medan Sydöstrans två inte räckte till seger.




I nästa omgång av SponsorDuellen går vi in i kvartsfinaler, mycket spännande! Så håll utkik, i första matchen ser vi AC EL som möter Rödeby Allivs.

IF Trion - Asarum

Spelarfru Anna extraknäckte i helgen som förste fotograf och såhär såg den härliga matchen mellan Trion och Asarum ut genom Annas kameralins.

     

     

     

     

   

Vill man inte vara med på bild, eller skulle vilja använda någon av bilderna, så är det bara att ta kontakt med någon av Spelarfruarna så ordnar vi det.



Midsommarfirande

På fredag är det midsommarafton för den som missat det. Man vill ju inte vara utan sina kära trionvänner en sådan dag så just därför kan du nu fira din midsommar på Spjutsbygds IP.

Man får själv ta med mat och dryck, tar man med sig något roligt spel blir man nog extra poppis tror Spelarfruarna. Kanske något att satsa på?

Firandet börjar 14.00 och pågår tills vi stupar av trötthet, så droppa in vilken tid du själv vill. Hoppas du kommer!

Åvallen

Förra lördagen var vi på plats i Rödeby för att se vårt Trion spela på Åvallen och givetvis krävs det ett arena-arrangemang från detta. Parkeringsplatserna längs asfalten är fullsatta, säkert sedan en längre tid. Vi söker oss ut mot ”åkern” där möts vi av en positiv överraskning....en parkeringsvakt. Nästa positiva överraskning blir vid entrén (iaf för en del), pensionärer och ungdomar betalar 30 kronor istället för 50 kronor. Och inte nog med det, är du pensionär blir du också bjuden på kaffe och kaka. Tillförlitliga källor påpekar dock att entrén öppnat endast 10 minuter innan matchstart och 20 minuter in i matchen var den stängd. En hel del inträden försvann nog där.

     


Vädret bjuder på en blandning av sol, regn, moln och blåst. Men som vanligt kan inget stoppa våra spelarfruar Malin, Ninni och Sara som redan sitter bänkade med datorn igång. Lotta med sin kamera är även hon redan i full gång.

Väl inne på arenan möts man av den finaste gräsplanen hittills och då har vi sett en del planer. Gräs på hela planen hör inte till det vanliga annars. Runt planen på sluttningen står ett par bänkar och i mitten två stycken sittläktare, varav man på den ena satt dit orangea plaststolar. Ja, fast satt dem iaf inte märkte flera av oss.

Omklädningsrummen ligger belägna i något som påminner om en stor barack. Trions grabbar byter om i ett litet rum och väskorna står tätt ihop. I en hörna står Trions egna stereo och att döma av reklamen är den sponsrad av Lejon Event.

   


Duscharna ligger mellan två omklädningsrum, denna dagen står dock det andra omklädningsrummet tomt.
Laguppställningarna hinner inte dras innan matchen, men utlovas i halvlek. Men ingen laguppställning hörs idag.


Så till dagens betyg. Tack vare en kanonplan blir det denna gång 4 poäng till Rödeby AIF:s Åvallen.


           


Sydöstran

Var det någon som saknade artikeln om lördagsmatchen mot Asarum i Sydöstran idag? Det kan bero på att de glömt att lägga in den. Som nitiskt Trionfan tog en person i föreningen kontakt med Sydöstran och fick där en ursäkt att de missat att lägga in just den matchen i papperstidningen. Så under eftermiddagen kan den nyfikne gå in på Sydöstrans hemsida och läsa reportaget. Är man inte fullt lika nyfiken kan man vänta till morgondagen då det kommer i papperstidningen.

Spelarfruarnas klädloppis


Klädloppisen som Spelarfruarna stod för i lördags inbringade väldigt mycket kläder, helt klart över förväntan och vi vill tacka alla generösa givare.

Alla plagg som dukandes upp kunde man köpa för 10 kronor stycket. Bland kunderna såg man några som gjorde riktiga fynd. Vi hoppas att alla är nöjda.

                       

Klädloppisen var ju till förmån för IF Trion och under Asarumsmatchen i lördags kunde Spelarfruarna skänka 571 kronor till IF Trion. Lite märkligt med just 571 då alla plagg kostade 10 kronor men det var kanske någon som lämnade lite dricks. Här nedan ser ni när kassör Nina Dahlstedt tar emot gåvan av Spelarfru Louise Dahlstedt.


Stabil seger för b-laget

Idag var det derbydags på Spjutsbygds IP igen när Trion tog emot Rödeby i reserv div 1. Det blev en stabil seger med hela 7-2 för triongrabbarna.

Målskyttet inleddes redan i minut 12 när Linkan rundade sina motståndare och la in bollen bakom rödebymålvakten. Fem minuter senare ökade Danne L på ledningen efter fint förarbete av Per och Linkan. Efter 19 minuter stod det 3-0 till Trion sedan Hilding gjort mål med ett skott utifrån.

Även Adam skrev in sig i målprotokollet efter att ha snappat upp bollen i en lite trasslig situation i rödebys straffområde. Hildning slog sedan till på ett äkta hattrick när han, efter fint förarbete av Danne L vid båda målen, gjorde både 5-0 och 6-0 innan första halvlek ens passerat.

I andra halvlek spräcker Rödeby Linus nolla och gör 6-1 i den 48de minuten. Men om inte spiken redan var ispikad efter första halvlek så såg Linkan till att den definitivt blev det med sitt 7-1 efter mycket snyggt förarbete av Dennis.

Rödeby fick dock på ett sätt sista ordet när de gjorde matchens sista mål och fastställde slutresultatet till 7-2 i den 69de minuten.

Nästa match för b-laget spelas den 28 juni när man möter Lyckeby på bortaplan.

IF Trion - Asarums IF FK

Välkomna till dagens match på Spjutsbygds IP. Det har redan varit full aktivitet på idrottsplatsen då Spelarfruarna öppnade sin klädloppis redan klockan 13.00. Under vår tid i klädloppisen som är belägen strax utanför inträdet kunde vi se Trionspelarna anlända i en rad olika bilar, Asarum körde mer samäkning då det anlände två minibussar innehållandes massa grabbar.

"Mattan" har under den senaste tiden tagit sig rätt bra och visar idag upp sig från sin allra grönaste sida under 2010. Båda lagen är redan ute och leker på gräset för att komma igång inför matchen. Ser man till tabellen kan detta bli en rätt tuff match för Trion då Asarum vid vinst i dag går upp som serieledare. Asarum ser ut att vara ett målfarligt lag.

Trion placerar sig innan dagens match på en nionde plats och vill givetvis uppåt.

I den pågående SponsorDuellen kan Spelarfruarna meddela at BLT efter två spelade matcher leder med 1-0. Men det är många matcher kvar...

Med en timme kvar till matchstart har Asarum gått in i omklädningsrummet och stängt dörren, nu ska taktiken dras upp!

Från loppishållet kan vi informera att BG har köpt ett par gummistövlar storlek 39 och även lagt ett bud på klädställningen som står uppställd.

1,2!!! Hörs i högtalarna. Lasse kollar systemet.

Ursäkta avbrottet men det behövdes en liten förflyttning av loppisen. Nu husserar den innanför inträdet.

Vi kan också meddela att världens sötaste lilla tant har varit på IP, inte för att titta på fotboll utan för att köpa sig en glass och sen gå hem och titta på det stora bröllopet.

Ett mer avancerat uppvärmningssystem kan nu skynjas hos båda lagen. Indiandans för Trions del medan stretch nu står på tur för Asarum.

Speakern gör ett redan ett gott jobb, eventuellt lite mikrofonkåt...
Lotteriförsäljaren för dagen Claes Lindqvist lämnar dagens priser ett bäddset, en bullängd a la Nina Dahlstedt och en myff/flyg/getingsjagar (mycket bra i dessa tider!).

Laguppställningen:

               Ola


Elias   Björn    Pule   Salle

Tobbe J    Alle   Håkan   Ola G

           Timmy    Koffa

Avbytare: Linkan, Pontus J, Adam och Fabbe

Lagen går in för en sista genomgång.
3 små supersöta tjejer (Ronja, Jonna och Lova) har tagit sats mot godiset. Idag har en av dessa har till och med en handväska med sig där hon sedan kan placera godiset.

Idag grattulerar vi Kathie Johansson som fyller 46 år just idag på kronprinsessans bröllopsdag.

Idag när fotografen har tagit ledigt (för första gången i Spelarfruarnas historia) är det Anna Brander som vikarierar. Som det ser ut nu så gör hon ett bra jobb.

Spelarna har marserat in och vinkat till publiken, det är nu det gäller.

Spelet är igång!
Min 1: Tobbe J får ett skott på mål och susningen genom publiken inträder.
Min 2: Alle slår en långboll till Timmy som seglar över hans försvarande back. Timmy försöker lobba målvakten som precis får fingertopparna på bollen och kan avvärja ett givet mål.
Min 3: Hela familjen Tilving hänger nu i Spelarfrusluckan då Lotta har gjort nya tallriksunderlägg med de båda systrana på.
Min 5: Ola får göra sitt första ingripande, stabilt.
Min 5: Björn ska nicka tillbaka till Ola men bollen tar eventuellt på något felkammat hårstrå och går istället till Asarumsanfallaren som inte hinner reagera innan han får den på benet och till inspark.
Min 6: Elias gör en iskall tillbakanick, inte alls rädd efter förra debacklet.
Min 6: Ola gör en kylig dragning framför en Asarumsspelare.
Min 9: Asarum går på anfall och det är på tuvan att dte blir en riktigt farlig målchans men som sagt....på tuvan. Hörna Asarum. Hörnan går på första stolpen, Håkan nickar rakt upp och sedan når en Asarumare högst, Ola tippar bollen i ribban och får bollen tillbaka som han boxar över mål. Hörna igen där Pule lägger ut till ytterligare en där en blå nickar över mål.
I Asarum måste det finns något slags tillväxthormon i modersmjölken, det är riktiga män som står på planen för de blå. Mellan Trions två innermittfältare och Asarums dito måste längdskillnaden vara minst 40 cm totalt!
Min 11: Timmy vinner boll offensivt och blir upphakad i skottögonblicket. Tobbe J får sedan hand om bollen där han på sin kant går förbi en spelare och fixar fram en hörna. Koffa slår den i huvudet på Björn som nickar strax ovanför ribban.
Enligt Spelarfruarnas egna analys spelar Asarum 4-3-3 med tre centrala mittfältare och offensiva ytterbackar.
Inom loppet av 2 sekunder ramlar två barn i trappen men med tanke på avsaknaden av gråt gick det nog bra.
Min 14: Håkan kommer lite efter i en situation och kapar på mittplan, det resulterar i dagens första ostskiva. risparken går i reklamskyltarna.
Min 16: Elias rensar rakt i Pules rumpa som befinner sig ca 3 meter bort, aj?
Min 16: Timmy tar sig förbi sin back men får bollen för långt ifrån sig.
Min 17: Asarum har en riktigt farlig målchans men bollen når inte riktigt pannan på den framrusande anfallaren.
Min 18: Koffa slår en tåpajssvepare som når fram till Timmy. Timmy försöker komma förbi sin anfallare men domaren gör en domarinsats a la Slovakien - USA och blåser av Timmy för oförklarligt ruff.
Min 21: MMMMMÅÅÅÅLLLL!!!!! Tobbe J slår "världens finaste inlägg" (enligt Lelle) och Alle håller sig fram där han knoppar in bollen med huvudet. 1-0.
Min 22: Asarum replikerar snabt men Ola kan snyggt rädda till hörna. Som blir en dubellhörna. Björn blir fälld i straffområdet, lägger sig och frispark till Trion. Domaren kallar till sig syndaren för ett snack men inget kort utdelas.
Min 25: Salle kommer in framför och snor bollen från sin motståndare.
Min 25: Ola räddar till hörna. Nick strax utanför Olas stolpe.
Min 28: Elias "slår ner" en Asarumare men ingen åtgärd.
Än så länge är det en rolig och händelserik match.
Min 29: Spelarfruarna hör Warren från publiksidan: - Nej, nu börjar det ordna sig...
Min 29: Stark som en Björn tar sig Timmy in i straffområdet vid linjen slår han en boll till Tobbe J som lägger in den men domaren vinkar för offside och Tomas är skogstokig!!! Han är inne vid mittcirkeln och domaren får ta sig ett snack med honom.
Min 31: Håkan gör en klassisk tjejgrej på en långboll och bollen studsar precis över hans hjässa.
Ronneby - Mörrum 2-0
Min 34: Ola G kör nästintill karatesparken i eget straffområde men domaren ser tydligen inte det.
Min 35: Farligt igen till Asarum men Ola snor bollen precis framför framrusande motståndare.
Min 38: Elias kastar sig på ett inlägg och nickar bollen till hörna. Hörnan nickas sedan utanför.
Syan har lite otippat vunnit i lotteriet.
Min 40: MMMMMÅÅÅÅLLLL Ola G slår en lånboll till Timmy. Timmy plockar ner bollen och lägger den helt enkelt i mål! 2-0.
Min 41: En Asarumare skriker BLÅS till domaren och får gult kort.
Min 42: Anna Brander kommer ut från herrarnas omklädningsrum.
Min 43: Pule nickar bort ett inlägg.
Min 43: Håkan och en lång Asarumare nickar ihop. Efter en del hällande av vatten så står båda spelarna på benen.
Min 46: Domaren blåser halvtid.

I högtalarna hör man Journey´s "Don´t stop believing", ljuv musik för ett Trionöra.
Ronneby-Mörrum 4-0

Asarum är ivriga ut medan Trion avvakar lite.
Avspark.
Spelarfruarna noterar att Fabbe kommit in som mittfältare, Ola G ut och Håkan blir ytterspringare.
Min 47: Hörna Asarum som nickas långt bort av Trionspelare.
Vi tackar för det fina MMSet vi fått från Dennis Törnström som är på Öland.
Ronneby - Mörrum 5-0.
Min 50: Timmy tar sig fram och fjuttar iväg ett skott men målisen är med.
Min 51: Elias tar bollen, drar ett par spelare och tar sig fram offensivt. Framme vid strafområdet träffar han på Koffa som får ta ver bollen. Koffa skjuter men på något viss så blir det en fösare och inget annat.
Vi har funderat lite på det här med "88" och "89" i Asarum. Vi har hittat en kille med nummer 89 men ingen med "88". Är "88" inte med eller har han ett annat nummer?? Svårt.
MIn 52: Koffa tar en frispark på högersidan. Bollen tar en underlig riktning och måplvakten är tvungen att rädda till hörna på vänstersidan. Koffa springer över hela planen och tar den också, inget märkvärdigt.
Min 54: Timmy har en vass chans där bollen till slut går till hörna. Bollen blir lång och går till inspark.
Fotograf-Anna har tid att hämta bollen i buskarna och Nina Dahlstedt har verkligen kvalat in som Spelarfru, hon gräddar våfflor och sufflerar samtidigt blogg-skribenten!! 6 poäng av 5 möjliga för Nina denna lördagseftermiddag.
Min 57: Asarumshörna. Bort.
Min 58: Timmy spelar en lång boll till Tobbe J som blir fri i mitten. Målvakten räddar friläget.
Alle har gått ut (får behandling på andra sidan oklart vart) och Adam har gått in som högerytter vilket gör att Håkan är på mittfältet igen.
Min 61: Trionhörna som slås bort.
Min 62: Fabbe kör lååååånglöpet med bolen och blir av med bolen på offensiv planhalva.
Min 63: Adam tar sig in i straffområdet men bollen petas till inkast.
Jämshög - Rödeby 1-0. Började klockan 16.00
Min 63: Elias knuffas lätt och kastar sig till marken. Frispark. Asarumsanhängarna låter sitt missnöje höras. Frisparken lägger Koffa över mål och skriker något på F, tror det är fan.
Min 65: Asarumarna passar i backlinjen och Koffa försöker ta bollen men tyvärr.
Eric D kommer och vill låna kioskens kyl, hans mamma vet inte riktigt om kylen kan ta hand om dessa varor.
Min 67: Uffe Edin köper sin andra glass för eftermiddagen.
Min 67: Frispark till Asarum på vänsterflanken. Trion tar bort.
Ronneby - Mörrum 6-0
Min 69: Fabbe bryter på mittplan passar inte rätt.
Min 69: Tobbe J får gult kort, kapning bakifrån.
Min 71: Pule gör en riktigt snygg glidtackling och får med sig bollen ur sitiationen.
Min 71: Ola gör en lysande räddning på ett närskott, returen han lämnar snappar han själv upp.
Min 72: "89" gör ett par dribblingar och skjuter över.
Min 73: En Asarumare får gultkort. Sen tjabbar en annan Asarumare till sig ett gult han med. På frisparken luras Koffa och Elias lite då Koffa hoppar över bollen. Elias lägger bollen utanför trots lurigheterna.
Min 72: Fjösigt skott av Asarum, Ola plockar lätt upp den. Nästan jobbigt att böja sig ned...
Min 76: Släktsamarbetet Koffa/Tobbe J slår tyvärr inte väl ut och de blir av med bollen.
Min 76: Adam rensar bort.
Min 77: Koffa blir nedknuffad nr han tar emot bollen i fallet vifftar han lite extra med benen men klarar sig från gult. Hans kombatant får däremot ta emot ett.
inkan in och Koffa ut.
Min 78: Linkan tar sig förbi på vänsterkanten, försöker lägga in bollen men målisen är med.
Min 79: Asarum gör mål genom Marcus Jeppsson. 2-1
Min 80: Nytt kort för de blå när de sparkar Adam på hälsenan.
Nu tycker kioskpersonalen att ett rött kort hade suttit fint.
Min 81: Tobbe J laddar....och missar hela bollen.
Jämshög - Rödeby 1-1
Ronneby - Mörrum 6-1
Min 83: Elias slår bollen in i skogen.
Min 83: Ett svepande inlägg av Asarum som det blir en felnick på.
Min 84: Skott längs marken strax utanför Olas stolpe.
Min 85: Björn manar på sina manar.
Pontus in och Adam ut.
Min 86: Kanonskott på egen spelare av Asarum i Trions straffområde.
Min 87: Nervöst i kiosken.
Min 87: Hörna Asarum. Bort.
Min 88: Timmy får på ett närskott som målvakten får på sig.
Min 89: Ola blir attackerad och får frispark.
Min 90: Björn rensar bort.

Slut!!!! Grabbarna sträcker händerna i luften.


Spelarfruspoängen:
3 poäng: Ola - för alla sin räddningar i matchen
2 poäng: Timmy - stark som oxe
1 poäng: Björn - för sin följsamhet i försvarsspelet

Klapp på axeln till Tobbe J.

Koffa har fullt sjå med att krama alla söta tjejer som sprungit in på planen.

TränarTomas

Inför dagens match har Selarfruarna givetvis tagit sig ett snack med tränarTomas.
På lördag väntar ju match mot topplaget Asarum, hur laddar ni upp inför den matchen?


Vi har laddat upp som vanligt. Vi har haft en bra träningsvecka med fint väder så det finns inget att klaga på.
 
Trots förlusten mot Rödeby så kändes det som att spelet flöt på riktigt bra, det är ju bara målen som saknas. Har ni övat extra mycket på avslut i veckan?

Ja, vi gör en bra match mot Rödeby och flera avsluten var riktigt bra. Tyvärr hade vi inte marginalerna med oss då antingen stolparna eller målvaken stod i vägen. Men detta är en stor anledning till att fotboll är den största sporten i världen. Den är så oförutsägbar och Rödeby vann matchen genom ett annat sätt att spela, och i denna match mer effektivt. Ja, det har varit en del avslut de senaste veckorna men vi har även gnuggat på hur vi ska komma till klarare chanser samt försvarsspel.   
 
Vad vet du om Asarum?

Ett lag som vill ha bollinnehav och kommer med en klar spelidé. Det blir ett bra test för att se hur långt vi har kommit med vårt egna spel och om vi kan hålla uppe det även mot de absoluta topplagen.
 
Blir det några ändringar i laget jämfört med hur det såg ut mot Rödeby?

Ja, en hel del. Innermitt blir helt nytt och Alle är tillbaka. Elias kommer spela ytterback och Koffa kommer spela forward. Jag har stora förhoppningar att detta kommer slå väl ut då de har speciella egenskaper som kan passa för de nya rollerna. Det är många frågetecken som kan bli utropstecken imorgon och vi är fyllda av revanschlusta efter den förra matchen. 

SponsorDuellen

I den sista åttondelsfinalen är det lite av giganternas kamp, Blekinge Läns Tidning möter Sydöstran. För BLT har vi sportchef Jonny Samuelsson medan Jerry Nilsson försvarar Sydöstrans heder.

Blekinge Läns Tidning: är länets klart största lokaltidning med en upplaga på omkring 35 000 ex. Sydöstran ligger på strax under 12 000 ex, förklarar en BLT-medarbetare stolt.

Vad har då Jonny Samuelsson för meriter att skryta om inför SponsorDuellen?
Jo, han har varit sportchef på BLT sedan 2005 och skulle inte detta vara nog har han dessutom en bakgrund som både spelare och tränare. Då han bor på Sturkö har det naturliga valet givetvis varit AIK Atlas men han har också en tränarsejour i BK Eken bakom sig. 

Värt att notera i Jonnys tipsrad är att han trots sitt Sturköhjärtat väljer att tippa mot AIK Atlas i derbyt mot Jämjö GoIF. Vad gör man inte för att stå som segrare mot Sydöstran?

Sydöstran har hela 107 år på nacken. Det har respekt med sig, säger sportjournalisten Jerry Nilsson. Han fortsätter: - För en lokaltidning, med betoning på lokal, är det ett måste att synas och sponsra idrottsföreningarna. Finns det något roligare än idrott? Knappast.

Jerrys intresse för sport förstår man då han sprungit på Sydöstran i 17 år (!) trots sin ringa ålder. Jerry spelade fotboll i många år och då huvudsakligen som målvakt. Han avslutade karriären hos Trions skogsrevaler Sillhövda innan han, enligt honom själv, blev ombedd att sluta...

Inför den stundande uppgiften att få BLT på fall kommentarerar han:
- Ödmjuk som jag är anser jag att chanserna att klå motståndaren är synnerligen goda. Jag chansar en aning, men magkänslan finns där.  

Spelarfruarna önskar båda duellanterna lycka till. Svaret, vilken tidning är bäst på fotboll, kommer på måndag då sista matchen avgörs. 


Spelarfruarna spejar

Under torsdagskvällens spelarmöte inför helgens matcher lyckades Spelarfruarna nästla sig in och tjuvlyssna lite. Vi kan redan nu avslöja att det finns en del nyheter i startelvan inför den kommande matchen mot Asarum (givetvis inget vi kan gå ut med så här redan på fredagen). Har du missat det så har Trions a-lagsherrar match mot Asarum på Spjutsbygds IP klockan 15.00 lördag den 19 juni. Kan man inte närvara fysiskt så kan man givetvis följa grabbarna här på bloggen, precis som vanligt! Och då avslöjar vi vem som kommer att spela vart.

På söndag klockan 15.00, Spjutsbygds IP, är det b-lagets tur att spela och det mot ärkerivalerna Rödeby AIF, det ska utkrävas revanch så missa för allt i världen inte denna drabbning!

Något annat som avhandlades på torsdagens möte var Ölandslägret som komma skall. BG Printzlow förberedde grabbarna på att det kanske kommer finns en regel där man måste ha en tjej på planen hela tiden (Spelarfruarnas tips är ju då att ha minst två av kvinnokönet så de också kan få byta någon gång!) under Ottoasrunespojks cup. BG slutade framförandet med:
- Så grabbar nu är det bara att sondera terängen.
Hur detta sondera av terrängen ska gå till gick han inte in på, det kanske är fritt för varje sonderande herrspelare att själv avgöra?

Trionläger

Det kommer fortfarande in anmälningar till Trionlägret och i denna stund har 70-strecket passerats. Finns det fortfarande barn där ute som vill vara med på denna höjdpunkt under året, lägret är 3-4 juli, går det bra att anmäla sig till Lina Brynjebo: 0734 - 20 21 06

Förberedelser pågår

Vi släpar påsar och säckar med kläder. Sorterar i tre högar, dam, barn och herr. Det är alltså förberedelser inför lördagens klädloppis som pågår för fullt. Vi vill dock påminna om att det fortfarande går utmärkt att lämna kläder. Herrkläder är något av en bristvara så det blir vi extra lyckliga och tacksamma för. Välkomna på lördag klockan 13!

Betta på bebben

Det kan väl inte ha undgått någon att det bor en liten trionbebis i Spelarfru Ninnis mage. Den lille krabaten är beräknad att titta ut i slutet av augusti.

Nu vill vi även involvera våra läsare i den här trionbebisen. Detta genom att alla som vill får lägga en gissning på när bebisen kommer och vilket kön det är. Som utslagsfråga får ni även gissa på vikten på bebisen.

Det kostar 10 kronor att göra en gissning. Du lämnar din tia och din gissning i Spelarfruluckan i kiosken på Trion, eller till valfri Spelarfru vid valfritt tillfälle. Det går också bra att maila till [email protected], gissningen blir dock inte registrerad förrän du lämnat tian till oss.

Gissa alltså på:
Vilket datum kommer Ninni och Björns bebis titta ut?
Vad blir det för kön?

Utslagsfråga:
Hur mycket kommer bebisen väga vid födseln?


SponsorDuellen



SponsorDuellen är avgjord, det blev riktigt spännande då duellen slutade 4-4. Sveas lyckades pricka in den avgörande matchen och gick om Hårloftet på upploppet som det heter. När målskillanden får göra sitt så står Sveas som vinnare!! Sveas trodde att det i omgången skulle bli 35 mål och det blev 36, Hårloftet var en bit ifrån då de trodde att det skulle göras 19 mål.




Spelarfruarna grattulerar Sveas!

Hjälp till i kiosken!

Nu till helgen behövs mycket hjälp i kiosken!
Kioskchef Susse efterlyser två personer som kan sköta grillen och två personer som kan stå uppe i kiosken.

Ska du på matchen? Ja, men så slå en signal till Susse då och passa på att hjälpa till när du liksom ändå är på plats (står man i kiosken är det gratis inträde dessutom)! Annars kanske kiosken inte kan hålla öppet, och det får ju bara inte hända.

Kika i IF Trions gästbok för mer information.

Klädloppisen

På lördag slår vi upp portarna till vår klädloppis. Från klockan 13 är det bara att komma och shoppa loss på idrottsplatsen i Spjutsbygd.


Sprid det till alla du känner!

Allt överskott från loppisen kommer gå direkt till IF Trion och vill du skänka kläder så går det fortfarande bra. Ta kontakt med någon av Spelarfruarna, eller skicka ett mail till [email protected] så kommer vi tillsammans på en bra lösning för överlämning. Barnkläder, damkläder, herrkläder, väskor, skor. Allt tar vi emot så länge det är helt och rent.

Klädloppis lördagen den 19 juni klockan 13.00 alltså!

Ronneby BK b - IF Trion b

På måndagskvällen åkte ett gäng Triongrabbar västerut, närmare bestämt till Ronneby. Matchen i reserv division 1 slutade 2-1 till Ronneby BK efter att Niklas Andersson gjort ett mål för Trion.

Av det knapphändiga referatet kanske ni förstår att Spelarfruarna inte var på plats.

Egby 2.0

Du har väl bokat in vecka 28 för utflykt till de öländska vidderna?
Då åker vi till Öland och Egby för att under en helg umgås, avgöra Ottoasrunespojks cup, uppträda i melodifestivalen och allmänt bara ha det bra.



Det kommer kosta 200 kronor per person (för vuxna) och då ingår lunch på fredagen, frukost, lunch och grillning på lördagen samt frukost på söndagen. För de som anländer redan på torsdagen blir det frukost på fredagsmorgonen också. Utöver detta kommer det även finnas piroger till försäljning till den ringa summan av 10 kr/st (inkl sallad och tzatsiki).

Anmäl genast ditt deltagande till Egbygeneral Ulf Edin!

Om du är osäker på vad en helg i Egby innebär så ta ett snack med någon som var med förra året så får du garanterat en lång härlig utläggning om hur underbart roligt vi hade då!

Självklart är det okej att ta med sig hela familjen. Det finns möjlighet att ta med sig en husvagn och campera i den, men annars sover vi i bygdegården på medhavda madrasser.

För den som tänker ta med husvagnen och har funderingar över det går det bra att prata med Spelarfru-Fotografen Lotta Törnström som är den som är mest hemmastadd i Egby.


SponsorDuellen



Denna omgång av SponsorDuellen sträcker sig över en ganska lång tid, hittills har bara hälften av matcherna spelats och det är Hårloftet som har ledningen med 2-1. Inför de avslutande tre matcherna har sponsorerna tippat lika resultat i två av dem så nyckelmatchen är FC Giffarna - AIK Atlas där Sveas tror på hemmaseger medan Hårloftet har plitat ner en tvåa.

Avgörandet faller ikväll, vi får helt enkelt vänta och se.

Intresserad av tabellen?? Se här.

Kiosken på Åvallen

Under helgen var det Åvallens kiosk som var under Spelarfruarnas granskande ögon. När vi tittar in i kiosken hittar vi en Trionbekanting i Micke Eriksson. Det bådar ju gott!

Givetvis går Rödeby AIF:s kiosk i blått och vitt. Den är fint placerad precis innanför ingången och lite upphöjd så även kioskpersonalen kan se vad som försigår på planen vid lediga stunder.



Kaffet på Åvallen får ett väldigt högt betyg, hela 4 kaffekoppar av 5 möjliga, bäst denna säsong!

Ninni Holgersson


Warren Johansson


Anne-Lie Edin


Tittar man in i kiosken ser man en del godis. Plockgodiset tycker Spelarfruarna är i det dyraste laget då en bit kostar 1-1,50 kronor men å andra sidan spar man in pengar när man köper "färdiga" godispåsar, här tycker vi att priset är ganska billigt. Det finns givetvis också glass.

                                  

I kiosken kan man även köpa RAIF-mössan. Det är alltid roligt med lite klubbattiraljer i kiosken anser Spelarfruarna.


                                

Något som Spelarfruarna hittar i kiosken som vi inte hittat någon annanstans är de rosa ponchosarna (ja, de är rosa fast den på bilden är gul) man kan köpa för 20 kronor. Otroligt billigt och otroligt smart. Varför har inte fler föreningar ponchosen som utbud? Det kan ju inte vara strålande fint väder jämt.




Rödeby - Trion

Det rafflande derbyt mellan Rödeby och Trion förevigades självklart av Spelarfru-Fotografen Lotta Törnström.















Om man inte vill vara med på bild så är det bara att höra av sig till Spelarfruarna så ordnar vi det, samma sak gäller ju förstås om man vill använda någon bild i något sammanhang.


Dagens födelsedagsbarn

Andreas "Silverfisken" Christansson fyller idag 25 år.
Det gör också Fredrik "Pärlan" Persson men han blir inte 25 utan 34 år.

   

Hoppas ni får en bra dag!


Torhamns GoIF b - IF Trion c

På Korpavallen var det på söndagen strålande fint väder med inslag av en del vind, dock inte av den isande sorten. Trion gick segrande ur striden med 3-1.

Det var Linus "Hilding" Hildingsson som i slutet av första halvlek kunde, efter ett antal lägen i matchen, lägga in 1-0 vilket stod sig i halvtid. Under vilan sattes Dennis Törnström in och visade tidigt vart skåpet skulle stå, 2-0 precis i inledningen. 3-0 lät inte vänta på sig länge. Även denna gång var det Dennis som stod för nätandet efter att ha dribblat bort ett par spelare.

När halvleken endast är 10 minuter gammal kan Torhamn reducera till 3-1 som dessutom blev slutresultatet.

För tabellen se här.

Klädloppis 19 juni

Du har väl inte glömt bort vår klädloppis den 19 juni?
Då kommer vi sälja kläder på Spjutsbygds IP från klockan 13.
Vi kan varmt rekommendera ett besök.



Allt överskott från loppisen går direkt till IF Trion. De kläder som vi inte får sålda skänker vi vidare till någon bra hjälporganisation.

Om du vill skänka kläder så går det fortfarande fin fint.
Leta upp eller ta kontakt med någon av Spelarfruarna så ordnar vi det!

Rödeby AIF - IF Trion

Spelarfruarna är på plats på Åvallen och kan konstatera att det är en sjukt fin plan matchen ska spelas på idag. Grabbarna har varit ute och känt på planen och rapporterar att det är den bästa plan de spelat på i år. Vi misstänker att de gått någon slags kurs på golfbanan.

Det är en smått nervös samling trionsupportrar som laddar upp inför det stundande derbyt. Vi har fått rapporter från Bostorp att Susse tagit en för nerverna. Den ständige chauffören har ju numera en son med körkort och vi misstänker därför att det inte bara kommer vara Jörgen som har ryggsäck med sig.

Vinden är frisk i Rödeby. Ekbladen yr runt öronen och det kan bli intressant för det laget som får börja med orkankänslan rakt i nyllet.

Trion var ute tidigt och kände på bollen, innan Rödeby ens gått in i omklädningsrummet så stod triongrabbarna och måttade inlägg. Efter en samling inne i omklädningsrummet har våra grönvita grabbar kommit ut igen och Tobbe J missade precis öppet mål från cirka en halvmeters avstånd. Vi ser det som att då har han gjort den missen och alla försök under matchen kommer däför sitta i mål.

Pule har sin vana trogen västen bakochfram och vi undrar lite över hur han skulle göra om han skulle hamna i ett lag som inte har väst... fast det kanske inte är något alternativ.

Grabbarna ser laddade och tända ut, vi hoppas bara att de inte blir övertända.

Anne-Lie har hittat sin plats på Åvallen. På en stubbe snett bakom kiosken. Rödeby har inte hängt med på att trionsupportrarna alltid kommer tidigt, så än så länge har ingen av oss kunnat betala inträde. Vilken miss.

Regntunga skyar har nu dragit in över Rödeby och vi hoppas bara att det inte blir någon nederbörd.

Domartrojkan har kommit ut på planen även de och vi noterar att de är väldigt unga, yngre oss vill säga. Om man tittar åt pensionärshållet så missar Kalle något idag då pensionärer får tio kronor rabatt och dessutom blir bjudna på kaffe och kaka!

Sveas, som denna vecka duellerar i Sponsorduellen, egen "Lillen" kommer förbi Spelarfruarna och deklarerar:
- Säker tvåa!

Hedersordförande Lennart Ohlsson är givetvis på plats på en sådan viktiga match som denna. Utrustad med en kryka i ena handen och ett paraply i det andra tar han sig fram mot läktaren.

Dagens laguppställning:

          Ola

Salle   Björn    Pule   Pontus J

Tobbe J   Koffa   Fabbe   Ola G

              Timmy  Dennis

Avbytare: Pontus L, Linkan och Elias

Lagen hälsar på varandra.
Matchen är igång!
Min 1: Första frispaken till Trion. Rödeby nickar bort.
Min 2: Salle går in framför en Rödebyspelare och får inkast.
Min 3: Fabbe slåren fin boll ut till Tobbe J, bollen går till inkast.
Min: 5: Rödeby slår fram bollen i luften. Pule jonglerar lite innan han lyfter bort bollen.
Min 7: Timmy tar sig åt huvudet ftr en duell men ingen åtgärd från domaren.
Min 8: Det blåser så mycket att bollen stannar i luften när Rödebys målvakt gör en inspark.
Min 8: Per Pettersson får en skott chans strax utanför Trions straffområde men Fabbe sätter hårt mot hårt!
Min 9: Domaren tar ned bollen med magen och avbryter därmed Rödebys anfall.
Min 9: Fabbe drar på ett skott längs marken, bollen passerarmålvakten men studsar sedan i stolpen. Ingen grönvit är med på retur.
Min 11: Djupledsboll där Dennis sräcker ut, stressar målvakten till rensning ut i ån.
Min 12: Fabbe och Per i ytterligare en duell, denna gång får Rödeby frispark på mittplan.
Min 12: Salle går offensivt, spelar vägg med Dennis men sedan går anfallet offside.
Min 13: Frispark till Trion till höger om straffområdet. Koffa tar den. Han går på skott men målvakten kan ta den i skopan.
Min 14: Ola G bryter Rödebys back i uppspelet men när han sedan passar Timmy tar Rödeby hand om bollen.
Min 16: Salle fintar bort en spelare och får skottläge men han "passar" målvakten istället för att gå på kraft.
Min 16: Dennis går förbi sin spelare och kan i sin sidledslöpning få på ett skott som går i insidan på den bortre stolpen, går längs linjen innan målvaktn kan slänga sig över bollen.
Min 18: Skott över.
Min 20: Per kommer nära mål och skjuter men Ola är med på den och får göra sitt första riktiga ingripande i matchen.
Min 21: Pontus J går på utflykt.
Min 23: Trion spelar sig ur ett prikärt läge, mycket fint. I anfallet som blir kommer Timmy fri en han är offside.
Min 25: Fabbe är upprörd efter att ha blivit trampad på älarna väldigt många gånger utan åtgärd.
Min 26: Den blåbänken får ett utbrott och instruerar:
MEN PASSA BOLLEN DÅ!
Min 27: Spelarfruarna som har till uppgift att göra arenarepportaget gör detta under match. Är matchen inte underhållande?
Min 27: Pule nhar förmodligen cyklat hit.
Min 28: Ola G gör sälen bakvänt.
Min 29: Frispark till Rödeby, blir ofarlig.
Det har kommit till Spelarfruarnas vetskap att Pontus J är en riktig psykare på planen sådant tycker vi om!
Min 30: Ola fintar och skjuter. Returen rakt ut men ingen är med på den.
Min 31: Salle slår en smörpass längs med linjen till Dennis.
Min 33: Ola G på ytterligare skott och träffar denna klockrent i ribban.
Ronja blir fälld av Emilio straxutanför linjen men är lika glad för det.
Min 34: Timmy trixar i straffområdet och går ifrån sin motståndare slår in bollen mot Dennis men målisen får t benet och kan avvärja.
Min 36: Salle slår ett högt inlägg som Dennis hoppar högt för att nå men bollen snuddar bara frisyren och går ut.
Min 39: Salle fortsätter att dominera och jobbar till sig en inspark till Ola.
Min 39: Regnet har kommit.
Min 43: Dennis slår in bollen men Timmy blir trängd och duckar istället.
Min 44: Dennis står mitt framför målvakten och får på en kalaspingla men rakt på målvakten som gör en reflexräddning.
Min 44: Åvallen ser åter ljuset. Paraplyer ner!
Halvtid.

I paus har Linkan och Elias värmt upp aktivt, och det ser även ut som att Linkan är på gång att hoppa in. Pontus har gått ut, Tobbe J tar hans plats på ytterbacken, Koffa flyttar ut på yttermittfältet och Timmy går ner på innermittfältet tillsammans med Fabbe. Linkan kommer alltså in på forwardplats.

Min 46: Tobbe J får iväg ett riktigt bra skott som smiter precis utanför.
Min 47: Linkan skjuter, precis utanför, tar några arga stamp när han inser att bollen inte går dit han vill.
Min 49: Frispark till Trion ungefär mitt på offensiv planhalva, Dennis och Ola ser båda sugna ut. Dennis tar skottet men får ingen ordentlig träff och bollen går i muren.
Min 51: Pule rensar bort bollen till hörna sedan Trion tappat boll i backlinjen. Pule är även först på hörnan och får bort bollen. Ola G slår sedan en kalaspass till Dennis som inte lyckas ta sig förbi.
Min 52: MÅL till Rödeby. En rödebyspelare tar sig fri och är helt själv med målvakten. "Helt ologiskt sett till matchbilden", hörs från läktaren. 1-0.
Min 53: Koffa slår en snabb frispark till Ola G som står helt fri i bortre delen av straffområdet, han får dock inte ordning på bollen och chansen är borta.
Min 54: Pule varnad och frispark precis utanför straffområdet. Trion ställer fyra man i muren och frisparken går rakt i Olas famn.
Min 56: Linkan springer rakt in i Rödebys målvakt som blir liggande. Linkan försöker stanna och vika undan men hinner inte i tid. Målisen är uppe på benen igen och verkar har repat sig från närkontakten med Kötte.
Min 57: Dennis blir uttacklad i avbytarbåset. Frisparken går än en gång till Ola G till slut som är fri i straffområdet. Han skjuter ur dålig vinkel och ingen trionspelare når fram på returen.
Min 60: Salle kör slalom på offensiv planhalva, han petar den till Ola G som får iväg ett hejdundrans skott som målvakten räddar till hörna. Hörnan läggs av Koffa och blir resultatlös.
Min 61: Trion skapar mycket. Timmy laddar bössan och målvakten får refelxrädda. I nästa läge får Dennis ett skott rakt i ansiktet som nästan blir farligt, men bollen går ut till inspark.
MIn 63: Pule sträcker ut sitt låååånga ben och avstyr en snabb vändning från Rödeby i sista stund.
Min 64: Trion skapar ännu en farlig chans, ett lurigt inlägg längs marken styrs ut till hörna i sista stund. Ola G slår hörnan som även den blir lurig längs marken ingen trionspelare var dock med på den lurigheten.
Min 65: Trion försöker ställa offside, men domaren är inte riktigt inne på samma linje och det blir en farlig chans till Rödeby. Bollen går dock i burgaveln.
Min 66: Hörna till Rödeby. Hörnan magas ut till ny hörna. Vid hörnan ropar rödebyspelarna för ungefär miljonte gången efter hands. Men eftersom Fabbe tar sig för ansiktet så gjorde domaren nog rätt i att inte blåsa.
Min 69: Dennis blir nermosad till höger utanför straffområdet. Frisparken nickas dock bort.
Min 70: Ola G lägger ett stenhårt inlägg längs marken men målisen släpper tyvärr ingen retur.
Min 71: Frispark till Rödeby som Ola kan plocka ner.
Min 72: En rödebyspelare springer sig fri, men lägger bollen utanför mål.
Min 73: Frispark till Rödeby efter en närkamp mellan de två kaptenerna. FRisparken tas bort av trionspelarna och i vändningen sätter Dennis full fart, men får inte fram bollen hela vägen.
Min 74: Tobbe J skjuter utifrån, bollen smiter precis utanför stolpen.
Min 75: Timmy och Victor välter vid ena långsidan, frispark till Trion.
Med en kvart kvar kan vi konstatera att rödebys tränare helt har tappat rösten.
Min 78: Linkan får en frispark med sig för ovanlighetens skulle. Frisparken lägger Koffa och bollen går till Ola G som skjuter över.
Min 79: Frispark till Trion och varning till Rödeby vid mittcirkeln. Frisparken når fram till Dennis som nickskarvar men målisen fångar bollen.
Min 81: Dennis och Linkan samspelar och bollen går till Timmy som skjuter. Bollen går utanför.
Min 82: Rödeby gör 2-0 efter lite trassel i Trions backlinje. Rättvist tycker de blåvita på planen, men det är de nog rätt så ensamma om att tycka.
Min 85: Frispark till Trion och varning till en rödebyspelare. Tobbe J lägger frisparken som målisen tvingas rädda till hörna. Hörnan rensas bort.
Min 87: Linkan får en varning sedan han fått ett mindre utbrott när domaren dömer att bollen är ute.

Då var matchen slut och det slutar alltså med rödebyseger med 2-0.

Spelarfrupoängen går idag till:
3 poäng: Salle, för en mycket bra insats i första halvlek.
2 poäng: Pule, även han för en bra insats i första halvlek.
1 poäng: Fabbe som kämpar och vinner nickdueller och försöker hålla uppe humöret även i andra halvlek.

Nästa match spelas hemma på IP nästa helg, på lördag klockan 15.

Armbrytning Tobias Fabbeke vs. Victor Bergström



Som alla vet så är det derbymatch mellan Rödeby AIF och IF Trion, och vad passar inte bättre än en tuff armbrytningsduell.
Idag har vi vår heta innermittfältare Tobias Fabbeke i duell. Och på andra sidan bordet har vi Rödebys tuffa Victor Bergström.

Lite frågor innan duellen:

Hur har ni laddat inför matchen?

Victor: Började ladda för några dagar sedan, tänker mycket på kosten. Kollade även på Tshabalalas mål igår och ska själv göra ett likadant mål idag.

Fabbe: Pule och jag träffades en timme innan och kollat på gamla VM-krönikor och lyssnat på VM-låtar. På vägen hit har vi dunkat karatekid låten i bilen, det blir jag blixter taggad av!

Hur har ni laddat inför armbrytningen?

Victor: Känner att det är sekundärt och inför denna matchen behöver jag inte ladda. Haha!

Fabbe: Jag har laddat mest mentalt, ser positiva bilder framför mig och det är att jag vinner!

Resultat i matchen?

Victor: Kommer bli en jämn match men vinst till Rödeby. 3-2 och Per Pettersson avgör.

Fabbe: 1-3 till Trion. Koffa avgör i 87:e minuten, han skruvar in en frispark

Resultat i armbrytningen?

Victor: Fabbe har långa armar men tror att jag vinner!

Fabbe: Tufft men jag avgör ganska snabbt!

Hur är nerverna inför fotbollsmatchen?

Victor: Under kontroll, klart det känns lite extra inför skogsderby. Men det blir skoj!

Fabbe: Nerverna är under kontroll. Men ska inte sticka under stolen om att man är nervös eftersom det är min moderklubb som jag möter för första gången i seriesammanhang.

Vi tackar grabbarna och önskar dom lycka till!



IF Trion - Derby motståndarna
4-1



Dagens födelsedagsbarn

Johan Lindblad fyller 20 år idag!



Grattis!


Fakta om...



Årets roligaste match spelas denna vecka mot Rödeby AIF.
För att få lite mer information om Rödeby AIF går vi in på deras hemsida, www.raif.se.
Där möts vi av "Blekinges blåvitt" som de själva skriver, vet inte vilka likheter det finns mer än just färgerna så det låter vi vara osagt.
Rödeby AIF bildades 15/8 1932.
Åvallen där hemmamatcherna spelas invigdes 10 juli 1955.
Genom åren har föreningen haft en vidsträckt verksamhet fotboll, friidrott, orientering, skidor, bandy, ishockey, bordtennis, handboll och gymnastik.
2005 sattes publikrekord i matchen mellan Raif - Kaif, 1548 personer var och såg på just den matchen.
I år styrs klubben av Fredric Karlsson och under honom styr tränare Dan Johansson herrlaget.


Grattis i stora lass

Spelarfruarna säger ett stort grattis till Linus Johansson som enligt uppgift har tagit körkort idag! Kör försiktigt Linus och låt mamma Susse låna bilen ibland!

Vi vill också passa på att säga ett stort grattis till Henrik Kötte Lindqvist som tar examen idag. Linkan har utbildat sig till polis så ovanstående information om nyblivna körkortsinnehavare kanske kan vara till nytta för framtida spaningar. Stort grattis farbror Polis!




TränarTomas har ordet

Jämjömatchen gick ju galant och hälsningsfrasen (-Hej, loosers!) tyckte Spelarfruarna var riktigt go!

Haha, ja. Man måste psyka dom lite i alla fall. Det var vissa spelare som fick höra lite mer, men det är med glimten i ögat så det är nog lugnt.

På lördag är det då dags för ännu ett derby. Denna gång är det Rödeby som står på tur och det är en viktig match rent historiskt sett. Trion har fått agera lillebror under en lång tid men nu kan det vända. Hur ska Trion rå på Rödeby?


Det Rödeby vi mötte på försäsongen var riktigt dåligt. Men nu har dom en ny tränare och en del nya spelare som inte platsar i Kaif så det blir säkert tufft. Men jag hoppas att vi kan utveckla det spel vi hade under vissa stunder mot Jämjö och Jämshög, då kommer det säkert bli ett bra resultat.

Kommer derbynerverna att påverka spelet och matchen tror du?

Säkert. Vi har flera spelare som är riktigt laddade inför matchen så det kommer smälla och det påverkar spelet. För mig personligen är det bara en vanlig match så jag kommer i alla fall ha en rätt anspänningsnivå. Hoppas jag kan få in lite av det på laget så spelarna inte spårar ur helt och att det bara blir massor med kötta och spring. Vore bra om vi kunde tänka lite också.

Trion har den senaste tiden tagit en del poäng (4 matcher i rad utan förlust), har laget hittat sitt sätt att spela nu?

Vi har en offensiv balanserad trupp och det vill vi dra fördel av. Detta kanske har påverkat defensiven, men jag tycker vi har börjat hitta en nyttigare balans nu där noll insläppta spelmål på de två sista matcherna visar att vi är på rätt väg.

Det ryktas om att Alle inte kommer få spela på lördag, stämmer detta?

Ja, han kommer inte spela mot Rödeby då detta var en överenskommelse mellan Trion och Rödeby vid övergången. Det är ingenting jag tänker på alls då det är en bra konkurrens i truppen och det kommer in någon annan som får chansen. Det ser bra ut inför matchen.

Hur laddar du?

På lördag är det så äntligen dags för det efterlängtade derbyt mellan Trion och Rödeby. Vi litar på att spelarna laddar upp precis på rätt sätt, vi vet att vi själva laddar för fullt för att kunna skriva så det glöder på lördag.

Men hur laddar du?
Filar du på hejarramsorna? Vilken är i så fall din favorit?

Övar du på att applådera så högt du bara kan? I så fall kan vi rekommendera att be Björn om tips då han har rykte om sig att vara en riktig högapplåderare.

Sjung upp, värm upp, ladda upp.
Så ses vi på Åvallen på lördag!

Panelen

Är du bra på att tycka en massa saker, har alltid åsikter om det mesta och vill gärna framföra dessa. Då tycker vi i Spelarfruarna att du skulle vara den perfekte medlemen i "Panelen". Tanken är den att vi ska samla ett gäng diskussionsglada människor och ställa lite frågor exempelvis: Vad tycker du om kvaliten i "Blekingefyran?" eller "Den nya kiosken, vad tycker du om den?". Hur "debatten" kommer se ut är helt upp till dig!

Du kanske är den sortens person som har massa frågor men inga svar, då kan du skicka frågorna till Spelarfruarna så ska vi försöka få Panelen att svara på dessa.

Spelarfruarna tar gladleigen emot anmälningar och frågor per mail eller i kommentarsfältet.






Edinskans mugg

Alla de som stått i kiosken på IP vet att Anne-Lie Edin är lite speciell i sitt kaffedrickande, hon ska ha en porslinsmugg - Sydöstranmuggen. Men nu är det så att Lena Wanner-Brynjebo har löst "problemet", man kan säga att hon hottat upp Sydöstranmuggen. Se så fin:



"Edinskan" var väldigt nöjd och kommenterade detta med:
- Om Zlatan kan få en staty i Rosengård så kan väl jag få en mugg på Trion!

Sjung om studentens lyckliga dar

Musik hörs över hela staden. Ballonger och björkris fästs på dörrar och balkonger. Hurrarop, blommor runt halsen, sång tills rösten försvinner. Vita mössor, skumpa och hoppande lyckliga individer på flak efter flak.

Studenttider är härliga tider.

Stort grattis till alla i trionfamiljen som tar studenten i år!

Trionlägret 2010

Det går fortfarande utmärkt att anmäla sig till årets Trionläger. Lägret riktar sig till barn mellan 4-18 år och pågår från klockan 10.00 den 3 juli till klockan 16.00 den 4 juli.

Klicka på bilden för att läsa mer!


Snillen spekulerar

Inför lördagens rafflande derby har Spelarfruarna ställt frågan:
Vad tror du om matchen Rödeby - Trion?

 Alexander "Alle" Latvaletho, Trionspelare
- Vet inte. Jag hoppas jag får spela, det hade varit roligt.

 Andreas "Silverfisken" Christansson, Lagledare i Trion
- Jag tror faktiskt vi vinner med 5-2. Det kommer vara en jämn match till de sista 20 minutrarna.

 Benny Slätt, "Chefsvaktmästare" på Spjutsbygds IP
- Jag tror faktiskt det blir svårt, de har säkert många KAIFare med men jag tror ändå vi vinnner med 2-1.

 Lasse Hoberg, Morfar till en Trionspelaren Timmy
- Jag är ju uppfödd i Rödeby och har även spelat i Rödeby AIF men jag tror Trion vinner med 3-2.

 Per Pettersson, Rödebyspelare
- 4-1 till Rödeby! Nej, jag bara skojar. Jag tror det blir en mycket jämn match där något av lagen vinner med uddamålet.


SponsorDuellen

Den näst sista åttondelsfinalen går mellan Svea Service och Hårloftet.

Svea Service: är en av Karlskronas äldsta butiker, den öppnade 1909 och har således över 100 år i branchen. Butiken drivs idag av Fredrik "Lillen" Svensson och hans bror Daniel Svensson, totalt jobbar det fyra personer i butiken.

"Lillen" berättar:
- Vi sponsrar IF Trion därför att jag har spelat i klubben från 5 års ålder tills för 2 år sedan (Spelarfruarnas anm. det vill säga i 21 år!), så det är fortfarande klubben i mitt hjärta och jag följer laget så mycket jag kan.

Om Sveas chanser att ta hem matchen spekulerar Fredrik så här:
- Vi räknar med att Pär Pettersson i Rödeby (Spjutsbygdsbo och f.d. Trionspelare) bara gör 2 mål mot Trion och våra grabbar minst gör 3. Det lägger grunden till den vinnande tipsraden i duellen mot Hårloftet.

Hårloftet: är en frisersalong som startades under 2007. Den är belägen på Mörtövägen i Rödeby och har två anställda. Om du testar frisören kan du sedan ge ditt betyg här.
Hårloftets medarbetare är kanske inte de flitigaste i publiken på den blekingska fotbollen men det händer ändå att de tar sig en titt. Hårloftet hoppas trots detta på en seger i denna omgång av SponsorDuellen.

Varför sponsrar då hårloftet vår fina förening?
- Vi tycker att Trion är ett bra lag och vi tycker det är roligt att vårt namn får synas inom sportsammanhang och reklam är ju alltid bra!
 






Mustaschutmaningen är avgjord

Den enväldiga spelarfrujuryn har konfererat och slutligen enats om en vinnare i vår mustaschutmaning!

Motivering:
Med stolthet såg han ut att bära sin mustasch. Med ett fantastiskt engagemang, där han både såg till att skicka in bilder på sin egen mustasch och på andras, höll han liv i mustaschutmaningen.

Det råder ingen tvekan om att Tobias Fabbeke är en värdig vinnare av mustaschutmaningen 2010. Grattis!
Fabbe får nöjet att välja fritt från utbudet i vår lucka i kiosken. Där finns allt från knappar till våfflor och eftertraktade tallriksunderlägg.



Självklart vill vi gärna också dela ut ett tröstpris.

Motivering:
Han kom in sent i tävlingen, men höll ut till slutet och fick till en riktigt snygg mustasch. Johan Dahlstedt får som tröstpris ett mustaschpaket – vi misstänker nämligen att han kanske saknar sitt överläppshår. Grattis!

  




SponsorDuellen



SponsorDuellen för omgång 10 är klar. Det är The Bones som går vidare. The Bones lyckades skrapa ihop 4 poäng medan Hoglands mäktade med 2 rätta matcher. Denna gången behövde alltså inte matchen avgöras på målskillnad.  



Spelarfruarna tackar Hoglands för sin medverkan och välkomnar The Bones till kvartsfinal.

Damlaget

Under söndagen spelade våra fina damer match mot Karlskrona och fotograf Lotta Törnström såg matchen genom sin lins.













Vill du inte vara med på bild på bloggen? Hör av dig till Spelarfruarna så tar vi bort dig.


Målkalas för c-laget

Det blev ett riktigt härligt målkalas på Spjutsbygds IP på måndagen när Trions c-lag tog emot Tving i reserv div 2 östra.

Målskyttet inleddes av Eric Dahlstedt som höll sig framme på en retur och bara kunde peta in bollen i helt öppet mål. C-C stod sedan för 2-0 med ett kanonskott utifrån. Linus Hildingsson tryckte in 3-0 på hörna. Linus var även sist på bollen vid 4-0, men det målet var helt Marcus Dahlgrens förtjänst som gjorde ett fantastiskt förarbete (slalomåkning från sin backposition och hela vägen fram).

4-0 var också resultatet efter den första halvleken. Trion fortsatte på samma sätt i andra halvlek och gjorde 5-0 ganska omgående, Dennis petade in bollen på ett inlägg från Linus. 6-0 stod Carlos för genom ett fint och lurigt skott längs marken. 7-0 satte Marcus Dahlgren snyggt med vänstern rakt upp i krysset. Även nästa mål satt i krysset, men då var det Dennis som stod för skyttet vid en frispark. 9-0 signeras Tobbe J som bryter igenom försvaret och lägger in bollen. Tobbe stod även för 10-0 när han sprang sig fri på en djupledsboll från Dennis.

10-0 blev alltså slutresultatet.
Målkalas är ju nästan bara förnamnet.

Trion-Jämjö

Ett strålande Spjutsbygds IP inbjöd till många fina matchbilder under lördagen. Här är resultatet av Lotta Törnströms fotografering.

 



















Vill du inte vara med på bild? Ta då kontakt med Spelarfruarna så tar vi bort den.


Nyförvärv

Trion har fått ytterligare ett nyförvärv. Denna gång är det Mikael Sztanski, närmast från Nättraby GoIF, som gör oss sällskap. Han blev spelklar förra veckan och har redan hunnit med att spela i de grönvita färgerna.



Den rutinerade målvakten provar på Trion för att få en ny utmaning och prova på något annat. Hans mål är att spela a-lagsfotboll.
- Det måste man ha som mål, förklarar Sztanski.
Han avslutar med att berätta att han trivs mycket bra i föreningen.

Dagens födelsedagsbarn

På självaste nationaldagen har Trion två födelsedagsbarn nämligen Jerry Andersson som blir
36 år och Micke Persson fyller 24 år.

  


Grattis grabbar!


IF Trion - Jämjö GoIF

Äntligen får vi vara hemma på IP igen. Som vi har längtat.
Uppladdningen pågår för fullt, inte bara hos spelarna. Det råder även febril aktivitet i kiosken och Spelarfruarna Anna och Ninni kämpar med att få fart på grillen.

Från andra sidan rapporteras att stämningen är på topp i det grön-vita omklädningsrummet. Jämjö anlände i god tid och tog sin samling mitt på gräset i den stekande solen. Det såg även ut som att de smidde planer för hur de ska formera sig vid fasta situationer.

Fabbe värmer sin vana trogen upp i svarta långbyxor, trots att vi andra svettas i kortärmat och kortbyxor. Spelarna har nu börjat värma upp lite mer seriöst. Elias, som ju är avstängd idag, står på mittplan och smider planer med TränarTomas.

Även domarna har tagit sig ut på planen och värmer upp för fullt längs ena långsidan.
Björn värmer upp höfterna ordentligt med någon slags hula-hula-dans på andra sidan.

Med tio minuter kvar börjar publiken ta plats på läktaren. Lasse Ds vikarie Arne Nilsson läser upp lagen och hälsar alla välkomna.

Spelarfruarna vill även passa på att skicka en krya-på-dig-hälsning till Johan Dahlstedt.

Dagens bollkallar Nemo och Demian Andersson och Linnéa och Kevin Törnström tar plats bakom varsitt mål och nu väntar vi bara på spelare och domare.

Trion ställer idag upp med följande lag:
Ola
Snej  Björn  Pule  Pontus
Ola G  Alle  Fabbe  Häkan
Dennis  Timmy (kapten för dagen)

Avbytare: Linkan, Daniel Lindblad, Nicke, Oscar

Min 1: Dennis blir avvinkad för offside när Trion skapar sin första offensiva framstöt.
Min 1: Därefter är Jämjö uppe på offensiv planhalva och känner lite på den sidan av planen. Läget blir dock inte farligare än att Ola kan skopa in bollen.
Min 2: Matchens första frispark till Trion, nästan precis vid mittlinjen. Snej lägger den, Dennis skarvar vidare och Jämjö rensar bort.
Min 4: Frispark till Jämjö på vänsterkanten utanför straffområdet. Björn försöker rensa bort bollen får dock ingen bra träff med huvudet. Dennis missar också nicken och Håkan rensar bort till hörna. Hörnan blir farlig, en jämjöspelare står helt själv i bortre delen av straffområdet. Hans skott går i stolpen.
Min 6: Trion kämpar fram bollen hela vägen ner till hörnflaggan, men där blir det stopp. Timmy och Pontus försöker hjälpas åt för att ta sig fram, men jämjö kan rensa bort.
Min 8: Ola G får bollen ut på kanten, hans inlägg går dock rakt i famnen på jämjös målvakt.
Min 9: Hörna till Jämjö efter att Björn glidtacklat ut bollen. Hörnan blir lite halvlurig längs marken men jämjöspelaren som får bollen får ingen träff och det blir inspark till Ola.

Just nu är det mest böljande spel, utan några direkta chanser åt något håll. Björn och Fabbe sköter det högsta snacket för Trions del, och bollkallarna bakom mål har en del att göra.

Vi kan konstatera att både Pule och Snej stoltserar med nya fina frisyrer dagen till ära.
Min 15: Duell på kanten mellan postisOla och postisJohan. Frispark till Jämjö, bollen går till hörna. Hörnan blir riktigt farlig, men Pule kan till slut rensa bort bollen till ännu en hörna. Den hörnan blir dock helt resultatlös eftersom domaren blåser frispark till Trion.
Min 18: I kiosken hoppar Nini upp och ner åt "fnutterisparkarna" på mittplan som gör att Trion förlorar bollen.
Min 20: Pontus får sträcka ut och ta det låååånga benet före i en löpduell på kanten.

Många felpassningar och mycket tjong från båda lagen nu. Matchen står och väger.

Min 24: Publiken vill ha frispark när Alle blir nergjord på mittplan. Istället kan Jämjö anfalla vidare och lossar ett skott som dock går många meter utanför.
Min 25: Skott utifrån från Jämjö. Bollen smiter en liten bit utanför Olas högra stolpe.
Min 26: Frispark till Trion mitt på offensiv planhalva sedan Dennis blivit nertacklad. Ola slår frisparken. Som går rakt i muren. Bollen når till slut ändå ut på kanten där Dennis finns, han spelar bollen till Björn som dock blir av med bollen ut till hörna. Hörnan är bra, går till Björn, som tyvärr inte får träff med huvudet.
Min 29: MMMMÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLLLL. Trion spelar riktigt fint och bollen går ut till Ola G på vänsterkanten. Han tar emot bollen, skär in och lägger in bollen i mål. 1-0.
Min 31: Frispark till Jämjö bara någon meter utanför straffområdet efter att Fabbe fått bollen på armen. Bollen går i muren.
Min 32: Frispark till Trion på högerkanten. Bollen går in i straffområdet, men ingen trionspelare får tag på bollen.
Min 34: Dennis sätter full fart och tar sig förbi alla sina motståndare. Målvakten kommer dock ut och räddar. Det  verkar dock som att han får bollen på ett väldigt obra ställe om man är pojke. Efter en stund är han på benen igen.
Min 35: Trion har frispark på mittplan, Fabbe går upp i duell med målvakten, men bollen går ut till inspark.
Min 36: Snej stjäl bollen och avancerar offensivt. Han lägger ut bollen till Ola G som gör ett inlägg som jämjö kan nicka bort.
Min 37: Dennis och Ola G samarbetar på vänsterkanten, Olas inlägg blir dock för brant och når inte Timmy som rusar fram.

Min 39: Matchens första varning går till en jämjöspelare som toksatsar i en glidtackling mot Ola G. Ola klarar sig dock från att bli mosad eftersom han lyckas hoppa över benen.
Min 40: Frispark till Trion som går fint mot mål. Där är självklart Fabbe och nickar, men domaren vinkar av.
Min 42: Alle lägger en fin passning till Dennis som speedar förbi sina motståndare men när han ska lägga in bollen så går den rakt i ryggen på en jämjöspelare.
Min 44: Ola G slår en fin pass till andra sidan som inte riktigt går fram. Han reparerar dock misstaget genom att själv vara på plats och vinna tillbaka bollen.
Min 45: Hörna till Trion som jämjömålvakten når högst på.

Nu är det paus och vi i kiosken hoppas på en strid ström av besökare upp hit.

Vår lille Oskar minglar lite med motståndarna så här i halvlek. TränarTomas kommer ut på planen och pratar med Daniel L, vi gissar att detta samtal utmynnar i ett inhopp från Dannes sida. Daniel börjar värma upp medan de andra avbytarna byter solen mot skuggan i båset.
Håkan är det som går ut medan Danne tar plats på högerkanten, som nu har blivit "Juniorkanten" där spelar nämligen redan Pontus (född 93) spelar.

Andra halvlek har nu startat.
Min 46: Hörna till Jämjö. Danne nickar bort men domaren har redan blåst frispark till Trion, oklart varför.
Min 48: Salle bryter ett Jämjöanfall.
Min 48: Frispark en it utanfr straffområdet. Dennis ser riktigt sugen ut.Det är ju lite hans avstånd då bollen hinner dala innan målet men tyvärr så hinner dne inte dala tillräckligt.
Min 51: Pontus tar för sig på kanten och tar sig frammåt. Hans djupledsboll till Timmy blir lite för lång så målvakten kan komma ut och ta bollen först.
Min 51: Dennis visar sig stark och bryter sig fram. Han blir ihärdigt uppvaktad och skjuter men bollen går utanför. Publiken skriker efter frispark men domaren visar sig iskall.
Min 52: Jens slår frisparken som nästan når Fabbes huvud, istället rinner bollen ut över kortlinjen.
Min 55: En Jämjöspelare ramlar ihop i offensivt straffområde, helt själv är han. Ser lite ut som om det är foten som är boven i dte hela Han kommer upp på fötter.
Min 56: Klapp-klapp-spel av Trion.
Min 57: Dennis är riktigt snabb och tar bollen framför en Jämjöspelare som efter duellen är tvungen att byta. Tränaren skriker
- Varför lägger du dig inte ner!!??
Bytet går inte blixtersnabt, avbytaren är nämligen tvungen att ta en rusch från b-planen och kan vara lite trött när han väl kommer fram till målet närmast parkeringen där Trion har en resultatlös hörna.
Min 59: Frispark till Jämjö, inte jättelångt från mål. Muren visar sin specialitet - täcker fint!
Min 61: Ola trixar och trixar men tappar boll.
Min 61: Elias gör en insats för matchen trots sin avstägning. Han hämtar bollen till en inkastare och tar sin position vid mittlinjen på en stol, han är inte helt olik en tennisdomare där han sitter. Lite inspirerad av Franska öppna kanske?
Min 63: Lolo kommer in i kiosken och tvättar sina kladdiga händer samtidigt som Spelarfruarna säljer sin andra våffla för dagen. Våfflorna har INTE gått som smör i solsken denna solkensdag.
Min 64: Jämjöavbytarna värmer upp mycket aktivt.
Min 66: Fabbe lägger ut bollen över linjen och man kan se hans besvikelse då han viftar med armarna.
Matchen har hitintills inte bjudit på speciellt många farligheter.
Min 68: Salle lyckas på vänsterkanten men blir bryskt undanskuffad, frispark. Denna gång är både Ola G och Dennis intresserade av att slå den. Det blir Dennis, en Jämjömurare får ut en fot och hörnan hägrar. Ola Gs hörna blir träbenet ut till en ny hörna. Denna gång når markbollen Dennis som bara får en snurr på bollen. En Jämjöare lägger ut till en tredje hörna. På den tredje hörnan blir bollen lång och hög, den träffar Björns huvud till inspark.
Min 71: Danne och Timmy har fint samspel men bollen blir lång.
Min 73: Jämjöanfallaren får en jörn på ryggen och frisparken är ett faktum. Frisparken plockar Ola lätt ner och slår en lång utspark mot Timmy men den andra målvakten på planen kan ta bollen.
Min 75: MMMMMMÅÅÅÅÅÅLLLLL!!! Publiken är i extas då Timmy går in i en duell med en Jämjöback samt deras målvakt. Målvakten blir nedmejad av sin egna spelare medan Timmy kan lägga in bollen till 2-0.
Min 77: Trion har frispark på högersidan. Linjen domaren stegar ut avståndet till muren och flyttar muren NÄRMARE bollen, mycket ovanligt.
Min 78: MMMMMMÅÅÅÅÅLLLL!!! Ola G lurar först av sig Jämjöbacken genom att gå åt ena hållet, sen lurar han målvakten genom att gå åt andra hållet, innan han lägger in boll hinner han gå åt ett tredje håll. 3-0.
Min 79: Timmy Andersson är påpassligt framför mål när bollen kommer från vänstersidan. 4-0 till Trion och Spelarfruarna har svårt att hinna med!
Min 80: Jämjösupportrar lämnar nu Spjutsbygds IP.
MIn 81: Linkan har kommit in som forward, Fabbe ut och Timmy ner som innermittfältare.
Min 83: "Tennisdomaren" gör åter en utryckning och hämtar boll.
Min 84: Oskar in och Ola G ut. Detta ger att Dennis blir yttermitt, Oskar innermitt och Timmy forward.
Min 85: Timmy ut och Nicke in.
Min 85: Nicke får sträcka ut då han ger sig på en rusch från halva planen ner till kortlinje.
Min 89: Linkan vräker sig fram i straffområdet och får frispark emot sig.
Min 90: Matchen är slut och Trionsupportrarna är nöjda. 4-0.

Idag var det väldigt svårt att utse poängen men vi fördelar våra poäng på detta vis.
Spelarfruspöoängen:
3 poäng: Jens "Salle" Salleke
2 poäng: Timmy Andersson
1 poäng: Dennis Törnström

Klapp på axeln går till "Tennisdomaren" Elias som gör en stark insats vid sidan av planen.


DerbyDuellen

Idag är det derbymotståndet Jämjö GoIF som gästar Spjutsbygds IP och som vanligt blir det en rafflande armbrytning innan match för att se vilket lag som är starkast....iallafall innan match. Under dagens duell är det även en intern Postfight vi får bevittna, på ena sidan av bordet hittar vi brevbäraren och goifaren Johan Holgersson medan andra sidan har intagits av Trions Ola Gunnarsson som enligt ryktet ska vara Postens snabbaste postombud.



Hur har ni laddat upp inför matchen?
- Jag har badat i mitt badkar som jag alltid gör innan match och dessutom köpt tuggummi, det är min uppladdning förklarar Ola.
- Inför armbrytningen har jag laddat upp med att lyfta skrot hela morgonen, säger Johan.

Johan du förekommer ofta på bild i de lokala tidningarna, är det så att du mutat fotograferna eller är det helt enkelt så att du bara är ovanligt snygg?
- Ja jag är snyggast i Jämjö GoIF.

Hur tror ni matchen kommer sluta idag?
- Jag tror matchen slutar 4-2 till oss såklart, säger Gunnarsson.
- Vi vinner med 2-0, tror Johan.

Något ni vill tillägga?
Ola: Jag vill bara tillägga att eftersom Timmy ha dragit ifrån i skytteligan så är det dax för en målexplosion från min sida. (pelarfruarnas anm. Det återstår väl att se om Ola kan leva upp till sina förväntningar).

Inför att själva armbrytningen ska dra igång är Ola självsäker och tror på seger. Johan däremot känner sig säker på förlust redan innan de satt igång.
- Jag är kass på armbrytning, säger jämjöspelaren.

Killarna enas om att ta vänstern, det kan vara någon slags skada som spökar i högerarmen hos Johan.
Armbrytningen är snabbt avklarad, Ola vinner solklart och Johans klocka stryker nästan med på kuppen.




Armbrytningsresultat:
IF Trion - Derbymotståndarna
3-1


Uppladdning pågår

Imorgon är det full fart på IP. Spelarfruarna kommer självklart vara på plats och som vanligt blogga direkt från matchen mot Jämjö som börjar klockan 15.00.

Vi kan dock rekommendera ett besök i Spjutsbygd för att se matchen live. Kiosken är öppen, från grillen kommer korvar serveras på löpande band och Spelarfruarna gräddar som vanligt våfflor så det står härliga till. Välkomna till IP imorgon alltså, men också välkomna hit till bloggen om ni inte har möjlighet att vara på plats.

Även imorgon är det möjligt att skänka kläder till vår kommande klädloppis (19 juni). Ta med hela och rena kläder, skor, väskor och dylikt och lämna över det till valfri spelarfru. Vinsten från loppisen kommer gå direkt till IF Trion.

Ses imorgon!

TränarTomas har ordet

På lördag är det ju laget du hade hand om förra året som står för motståndet. Känns det lite extra speciellt att möta Jämjö?

Nja, inte direkt och det är ingenting jag har gått runt och funderat över. Men visst ska det bli kul att slå dem, men det gäller ju alla lag.
 
Är Jämjö den enda förening du haft i Blekinge innan Trion?

Ja, det stämmer bra det. Flyttade ner hit 2007 så jag har inte bott här så länge.
 
Vad vet du om hur laget ser ut den här säsongen?

Ungefär som förra året. Tappat lite spets i Johan A och Anton men fyllt på med lite nytt folk.
 
Vet du vad som är deras svagaste och starkaste punkt?

Roger och Håkan i backlinjen är väldigt bra spelare och personer. Där ligger klart deras styrka. Och så fort dom år en frispark runt mittlinjen så flyttas dessa herrar upp och bildar en offensiv kraft. Kamara ska vara snabb så dom lär försöka hitta honom och Amir. Gillar inte att prata så mycket om andra lags svagheter men jag sätter frågetecken på deras kanter, offensivt. Så de som vill analysera med ett taktiskt öga kan kolla om dom spelar mycket centralt. Så klart vet jag styrkor och svagheter hos enskilda spelare, men vi får se på lördag om vi lyckas utnyttja dessa.
 
Hur ser läget ut i IF Trion inför lördag?

Koffa, Tobbe och Elias är de som inte är tillgängliga från de som startade matchen mot Jämshög.  
 
Så vad tror du resultatet kommer skrivas till?

I matchen mot Jämshög släpper vi inte till något spelmål och eftersom Elias inte är med så lär det inte bli hands. :) Därför håller vi nollan och våra forwards gör mål. 3-0


Dagens födelsedagsbarn

Mikael "Kurre" Karlsson fyller idag hela 30 år.

 

Grattis på födelsedagen och hoppas du får en bra dag!


Egby 2.0

I sommar är det ännu en gång dags för trionfamiljen att inta Egby. Vi kör en repris på förra årets succé och under fredag - söndag vecka 28 blir det gott om aktiviteter i Egby på Öland.


Det kommer kosta 200 kronor per person (för vuxna) och då ingår lunch på fredagen, frukost, lunch och grillning på lördagen samt frukost på söndagen. Utöver detta kommer det även finnas piroger till försäljning till den ringa summan av 10 kr/st (inkl sallad och tzatsiki).

På fredagen är tanken att det blir någon form av träning för den fotbollsspelande delen av trionfamiljen. På lördagen kommer den klassiska Ottoasrunespojks cup att gå av stapeln och det blir sannolikt även en repris på förra årets melodifestivalsuccé på kvällen. Börja alltså fila på just ditt succénummer redan nu. Mamma och Pappa Printzlow blev ju förra årets vinnare, så lite heta tips kanske man kan få där.

Ett mer detaljerat program för helgen kommer längre fram.
Anmälan och betalning görs till Uffe Edin.



UPPDATERING:
För de som väljer att anlända redan på torsdagen så kommer det serveras frukost på fredagmorgonen också. Tänk så bra.


Förlängd anmälningstid till Trionlägret

Anmälningstiden till Trionlägret har förlängts till den 10 juni. Så har du inte anmält dig eller ditt barn ännu kan vi rekommendera att slänga iväg en anmälan till lägerledningen.



Alla barn i åldrarna 4-18år är välkomna. Lägret hålls helgen 3-4juli. Vi startar upp på lördag kl 10 och avslutar söndag kl 16.

Övernattning uppe på idrottsplatsen natten mellan lördag - söndag sker i egna eller våra tält, klubbstugan kan användas för det minsta. Vill man sova hemma är detta helt okej men tala om detta för ansvariga ledare innan man avviker.

Priset för lägret är 350 kr och syskon 300 kr. I dettta ingår 1 T-shirt, 1 vattenflaska och 1 fotboll och all mat under helgen.

Betalningen sker på plats i samband med lägerstarten.

Anmälan lämnas till någon i Ungdomssektionen eller på mail [email protected]
I anmälan behövs: Namn, adress, storlek på T-shirt, född år, telefonnummer hem, telefon nummer under lägertiden, övrigt bra att veta t.ex. allergier, mediciner m.m.

Vid frågor funderingar kontakta Lina Brynjebo 0734-202106 eller Jenny Färm 0708-459922

Nyförvärv

Trions senaste nyförvärv är nog kanske till och med det sötaste föreningen haft genom tiderna. Hans namn är Junior men i vissa kretsar kallas han även "Lill-Timmy", detta eftersom det är Timmy Anderssons lilla hund vi pratar om.

          


Motorpavallen



Ytterliggare en arena i Blekingefyran har inspekterats av Spelarfruarna, denna gång är det Motorpavallen i Jämshög. Spelarfruarna får ett varmt välkomnande när vi kommer till arenan, funktionärerna är väldigt trevliga och hjälpsamma. När vi ändå är inne på entrén såg vi att det fanns olika priser för olika grupper; studerande upp till 20 år får komma in gratis, detsamma gäller för ungdomar upp til 16 och dessutom finns det på Motorpavallen pensionärspris. Detta har vi inte sett under våra turnéer genom Blekinge.

Motorpavallen är en mycket trevlig arena med stora ytor. Huvudrollsinnehavaren, gräset, är välskött och man har en mycket fin plan att spela på. Vid varje mål finns det en bollhållare vilket ser lite lyxigare ut, dessutom är bollkallarna på plats och hämtar bollen åt storspelarna.

                          

Något som verkligen imponerar på fruarna är läktaren! Läktaren har tak och dessutom saknar den pelare som annars är standard på läktare med tak, det finns med andra ord inga hinder från att se allt som händer på planen. Runtom planen finns det dessutom bänkar för den som hellre sitter någon annanstans än på läktaren. Anne-Lie Edins favoritställe finns ocks det, en sten med fin utsikt över händelserna. .

     


Spelarfruarna tar sig in i bortaomklädningsrummet och kan där se att den annars så obligatoriska massagebänken har slopats. Man satsar på öppna ytor, vidare hittar vi två duschar. På väggen i duschrummet syns även en hylla för schampoo och krokar för handdukarna. 

        

Givetvis går allt i vitt och blått, Jämshög IFs egen färg. Spelarfruarna ser också att Motorpavallen är handikapanpassad, det finns handikaptoalett och en ramp upp under tak. Vad gäller högtalarsystemet är fruarna enbart positiva. 

                                                

Hur många poäng får då Motorpavallen av Spelarfruarna? Jo, det blir den högsta poäng vi hittills delat ut hela 4,5 poäng.



Sponsorduellen



I veckans sponsorduell är det Hoglands som möter The Bones.

Hoglands: Hoglands är klädaffären som ligger i hörnet Ronnebygatan/Rådhusgatan. Den har legat där sedan 20 år tillbaka. Dagens ägare har haft affären i 27 år, ett ganska stabilt företag med andra ord men själva företaget Hoglands har funnits ännu längre, i hela 75 år! Imponerande! Företaget sysselsätter tre personer.

The Bones: The Bones är hårdrocksbandet med rötter i Spjutsbygd, där mamma och pappa Kalle och Syan Andersén fortfarande bor kvar. Anledningen till sponsringen är att grabbarna följt föreningen både i med- och motgång från division 2 ända ner till division 6 men också för att Linkan ska ha hotat med batongen om de inte sponsrade. Alla metoder är väl välkomna?

Bandet startades 1988 men hette då "The Skulls" och bytte namn till dagens The Bones 1996. I bandet ser man Beef Bonanza, Boner, Spooky Fred och Andi Nero. Det blir en del resande för grabbarna som kan vara borta upp till 150 dagar om året men man kan ändå se dem uppe på IP ibland.

Vi har hört rykten om att IF Trion har nämnts under en konsert utomlands,stämmer detta?
- Ja, det stämmer. Vi hade en spelning i Stuttgart den kvällen. Vi berättade att vårt fotbollslag heter IF Trion och att hela det giget tillägnades IF Trion. Spelningen gick bra och Trion vann sin match så det var en kanonkväll!











Bilder från Jämshög - Trion

Fotografen fick under söndagens match som vanligt till ett par riktigt fina bilder.




Finns det någon som absolut inte vill vara med på bild, skicka då ett mail till [email protected] så plockar vi bort bilden.




Vinst för c-laget

C-laget åkte ikväll till Jämjö för ett möte i reserv div 2 östra. Inför kvällens match låg lagen trea (Jämjö) respektive fyra (Trion) i tabellen.

Matchen börjar med farliga målchanser åt båda håll, en händelserik inledning. Trion tog sedan tag i matchen och gjorde 5 mål på rad och vann alltså den första halvleken med 5-0. Daniel Lindblad gjorde två mål, Pontus Johansson nätade en gång, Oscar gjorde ett mål och Fabbe slog till på ett riktigt tjusigt mål när hans inlägg från högerkanten gick rakt in i bortre.

Andra halvlek blev ganska avslagen, men Jämjö börjar ta vara på sina chanser och med fem minuter kvar har de gjort tre mål och det står 5-3. På övertid kan Fabbe göra ännu ett mål och punkterar matchen med sin nick i mål.

Mellan Trions stolpar debuterade idag Sztanski. Tack vare en grym utspark fick han till och med en assist när han spelade fram Daniel Lindblad till ett av målen.

Efter 6-3-segern går Trion förbi Jämjö i tabellen och ligger nu alltså på tredje plats.

Sista dagen för anmälan till Trionlägret

Idag, den 1 juni, är det sista dagen för anmälan till Trionlägret! Förberedelserna pågår för fullt för att alla härliga barn ska få ett par härliga dagar uppe på Spjutsbygds IP. Så har du ett barn som du inte har anmält till lägret ännu tycker vi det är dags att göra det nu!



Alla barn i åldrarna 4-18år är välkomna. Lägret hålls helgen 3-4juli. Vi startar upp på lördag kl 10 och avslutar söndag kl 16.

Övernattning uppe på idrottsplatsen natten mellan lördag - söndag sker i egna eller våra tält, klubbstugan kan användas för det minsta. Vill man sova hemma är detta helt okej men tala om detta för ansvariga ledare innan man avviker.

Priset för lägret är 350 kr och syskon 300 kr. I dettta ingår 1 T-shirt, 1 vattenflaska och 1 fotboll och all mat under helgen.

Betalningen sker på plats i samband med lägerstarten.

Anmälan lämnas till någon i Ungdomssektionen eller på mail [email protected]
I anmälan behövs: Namn, adress, storlek på T-shirt, född år, telefonnummer hem, telefon nummer under lägertiden, övrigt bra att veta t.ex. allergier, mediciner m.m.

Sista anmälningsdatum är 1 juni

Vid frågor funderingar kontakta Lina Brynjebo 0734-202106 eller Jenny Färm 0708-459922


Kiosken på Motorpavallen

Vi gjorde förstås även ett besök i kiosken på Jämshögs hemmaplan och där möttes vi av trevlig personal och en uppsjö av s-märken i olika färger och smaker.


Bredvid kiosken finns en mycket imponerande korvbar där korvmästare Pether Book serverar grillade korvar på löpande band.

Kiosken har två luckor, en med fullt fokus på godis och en med glass, kokt korv och allt annat som vanligtvis finns i en kiosk.

Det är s-märken som är grundpelaren i godisutbudet. Vi som är vana vid långa rader av olika sorters godis i vår egen kiosk skulle kanske kunna tycka att det är lite enformigt med en sort. Men faktum är att s-märkena ändå bjuder på bra variation i smak och att de dessutom är riktigt färska höjer ju helt klart betyget.

     


Den trevliga kioskpersonalen i form av Liselotte Holmberg och Katarina och Anna Gajos.

Kaffeligan:
En liten men kräsen kaffepanel ger följade betyg (man kan maximalt ge 5 kaffekoppar)

Anne-Lie Edin
 - Det är beskt, men ändå svagt på något konstigt vis.

Susse Karlsson
- Svagt, inte så bra.