Dagens födelsedagsbarn

Idag säger vi grattis till före detta klubbmästare Lars Dahlstedt som fyller 55 år.



Grattis!


Träningsmatch

På lördagen, i bitande isvind och cirka 10 minusgrader, gick IF Trions första träningsmatch av stapeln. Det var egentligen mer en träning med match, men för oss fotbollstörstande supportrar var det efterlängtat med en matchsituation att titta på igen.

Ramdala stod för motståndet och matchen slutade till sist 1-1.

Trion provade sitt nya spelsystem, 4-3-3, och med lite mer träning och fler matcher så tror vi att det här kommer bli en riktigt rolig säsong.

Lotta Törnström hade självklart kameran med sig och såhär såg det ut genom hennes lins idag:











Pratbubblan

Du har väl inte glömt att du kan sitta som gubben i lådan innanför pannbenet på Ulf Edin!? Vad är det egentligen som försiggår i denne mans huvud? Hur ser tankarna ut eller säger han något överraskande? Det är upp till dig.


Medlemmar

Nytt år och nytt medlemskap i IF Trion. Det är dags att betala medlemsavgiften nu.


Familj kostar 500 kronor medan en aktiv medlem kostar 400 kronor. Spelarfruarna tror att kriteriet för familj är att man måste bo på samma adress.
Är man över 15 år och ska spela fotboll måste man utöver medlemsavgiften även betala in en licensavgift på 100 kronor.

Betalningen sker sedan till bankgironummer 495-1315 där det är viktigt att du skriver namn, adress och framförallt personnummer. Om du inte får med all information som krävs är det bara att skicka ett kompletterande mail till [email protected] eller ringa medlemsansvarige Lena Nilsson på telefon 0455 - 432 48.

Dagens födelsedagsbarn

Igår fyllde herrsektionens Joakim Andersson 36 år.
Bättre sent än aldrig så Spelarfruarna firar Jocke idag istället.



Grattis!


Sko dig!

Är du trionspelare och har planer på att köpa nya fotbollsskor till den kommande säsongen?
I så fall är den kommande veckans träningar helt rätt för dig.

Trion är sponsrade av Puma och på tisdag och torsdag kommer 5-6 olika pumamodeller att finnas för provning eller beställning för trionspelarna. Vi får självklart lite fin rabatt också, -20-40% på klubbpriset.

Tisdag:
Herrarna tränar och från klockan 18.00 i omklädningsrummet på Rosenholm kommer skor att finnas för provning/beställning. Björn Printzlow ansvarar för att ta emot beställningarna.

Torsdag:
Damerna tränar i Fridlevstad och från klockan 18.00 finns Henrik Lindqvist och skorna på plats på parkeringen.

Herrarna tränar på Rosenholm och från klockan 20.00 går det att prova/beställa skor i omklädningsrummet. Henrik Lindqvist ansvarar för att ta emot beställningarna.

Turneringarnas turnering

DM, KM och Svensk Fastighetsförmedlings cup i all ära, men förra helgen avgjordes den troligtvis viktigaste turneringen för året: IF Trions bordtennisturnering.

Föga förvånande sattes ett avancerat spelprogram och solklara regler upp. Tio dubbelpar deltog, först till sju poäng var det som gällde och även "målskillnaden" räknades för att allt skulle bli helt korrekt.

De tio lagen som deltog var:
Jägarn & Pule
Team Elin
Alvén & Jimmy
Ola & Oscar
Salle & Adam
Tim Pick
Palle & Tobbe
Kjelle & Gusten
Tomas & BG
Kalle & Kurre

Efter många tuffa matcher stod till sist Jägarn & Pule som segrare och innehar därmed den ärofyllda titeln Bordtennismästare tills dess att nästa turnering går av stapeln.

Värt att notera är också att mästarna vann i utklassningsstil med 7-0 över tränarparet Tomas & BG som inte hade någon bra kväll sett till bordtennisresultaten.


Svensk Fastighetsmedling Cup 2010

Då var det lottat till Svensk Fastighetsförmedling Cup 2010 och våra stoltheter ,IF Trion, ska lite otippat spela i metropolernas, metropol...Kyrkhult. Det hela går av stapeln söndagen den 7 mars så det är raggsockor, mössa, filt och varm choklad som gäller den första (utomhus) tävlingsmatchen 2010.

Redan första matchen hettar det till då IF Trion skrider in i turneringen och möter seriekollegan och tillika ärkerivalerna Rödeby AIF. Andra matchen är minst lika het då det är Olofströms IF som står på den andra planhalvan, i den tredje matchen möter Trion Märserums IF. Spännande!

Vill du se alla grupper? Titta här.

Spelarfruarna smyger

Spelarfruarna har börjat smyga i buskarna på de andra lagen i serien för att kunna leverera det senaste till våra trogna läsare. Denna gång kan vi skvallra om att det var så länge sedan Jämjö-spelarna tränade att skorna har krympt och ger upphov till ohygliga blånaglar. Enligt uppgift till Spelarfruarna är det blånaglar i allra värstaste graden. Personen detta gäller har haft svårt att använda vanliga skor en sådan snöiga dag som denna, har även ryktats om att personen fått uppsöka läkare....

Man kan ju hoppas att detta kommer leda till minskad träningsnärvaro, vilket i sin tur leder till sämre kvalité hos Jämjö som ger fördel för IF Trions fina grabbar.

Har du något skvaller om någon annan förening som du tycker Spelarfruarna ska skriva om skicka då ett mail till [email protected].

Spelschema 2010

Idag var det spelordningsmöte för division 4 och här kan vi se resultatet:

10 april IF Trion - Mörrums GoIS FK
17 april Sillhövda AIK - IF Trion
25 april IF Trion - FC Giffarna

2 maj Kristianopels GoIF - IF Trion
7 maj IF Trion - Högadals IS
12 maj Ronneby BK - IF Trion
16 maj IF Trion - Hörvikens IF
24 maj AIK Atlas - IF Trion
30 maj Jämshögs IF - IF Trion

5 juni IF Trion - Jämjö GoIF
12 juni Rödeby AIF - IF Trion
19 juni IF Trion - Asarums IF FK
23 juni Hasslö GoIF - IF Trion

1 juli IF Trion - Sillhövda AIK
6 juli Mörrums GoIS FK - IF Trion
30 juli IF Trion - Hasslö GoIF

4 augusti Asarums IF FK - IF Trion
8 augusti IF Trion - Rödeby AIF
14 augusti Jämjö GoIF - IF Trion
20 augusti IF Trion - Jämshögs IF
25 augusti IF Trion - AIK Atlas
28 augusti Hörvikens IF - IF Trion

4 september IF Trion - Ronneby BK
11 september Högadals IS - IF Trion
18 september IF Trion - Kristianopels GoIF
25 september FC Giffarna - IF Trion

Vill ni se hela spelprogrammet gå in här.

Träning Rosenholm




Björnen sover...

Som ni kanske har märkt har Spelarfruarna gått lite i ide och vi kommer att fortsätta med det till en bit in i februari. Givetvis ska ni gå in och titta till vår lilla blogg även under januari eftersom det inte är helt omöjligt att det kommer poppa upp ett och annat inlägg men vi är inte på högtryck just nu.

När Spelarfruarna har vaknat upp ur sin dvala kommer det hända grejer bland annat så har Spelarfrusstaben utökats och en massa nya ideer kommer att testas.

Pratbubblan

Här ser vi Uffe Edin sitta och filosofera men vad är det egentligen som försiggår i Uffes huvud?
Nu har du chansen att sätta ord på hans tankar.


Årsmöte

Onsdagen den 13 januari är det åter dags för årsmöte. Klockan 19.00 drar mötet igång. Vi uppmanar medlemmarna att dyka upp. Spelarfruarna kommer vara där iallafall.

Ett litet test

Trettondagen och inget att fördriva tiden med, varför då inte göra Spelarfruarnas lilla quiz?

Dagens födelsedagsbarn

Idag säger Spelarfruarna ett stort grattis till B-G Printzlow som fyller 49 år.

Grattis på födelsedagen B-G!


Division 4 2010

Den 17 januari kommer alla division 4 klubbar samlas för att spika spelschemat för 2010 men redan nu kan Spelarfruarna avslöja att IF Trion kommer att spela sin första division 4 match på väldigt, väldigt länge hemma på Spjutsbygds IP mot förra årets seriekollega Mörrums GoIS FK.

Redan i andra omgången ser vi ett hett skogs/riksväg 28-derby då IF Trion åker till Holmsjö för att ta sig an Sillhövda AIK.

Spännande, spännande!

(Spelarfruarna reserverar sig för eventuella ändringar)


Vinnare i julkalendertävlingen

Spelarfruarna kan nu stolt presentera vinnaren i julkalendertävlingen:

Anders Pettersson

Anders lyckades hitta alla bokstäver som ju bildade meningen "Endast tomten och lungan är?". Kanske inte en helt grammatiskt korrekt formulerad fråga, men det korrekta svaret är i varje fall nakna/naken.

Anders vinner ett spelarfrukit som består av:

- En dvd med den fantastiska filmen från säsongen som gick
- En almanacka full av bilder från det gångna året
- Fem knappar med valfritt motiv

Grattis Anders och tack till alla er andra som följde julkalendern och som var med och tävlade.

Slutspel stora DM herrar i Ronneby

Självklart var fotograf Lotta Törnström också på plats i Ronneby idag för att föreviga Trions insats i DM. På grund av tekniska problem i form av mycket publik i liten sporthall och därmed svårt att hitta en bra plats för vår fotograf så blev det inga bilder från första matchen. Men de två sista matcherna såg ut ungefär såhär:

Trion-Högadal






Trion-Mjällby







DM

Ja då var vi på plats i den inte allt för stora sporthallen i Ronneby. Den som valde att DM-slutspelet skulle spelas här borde ju få gå någon form av liten kurs i fotbollsintresse. Ja, intresset är stort och sittplatserna är få. En inte helt lyckad kombination...

Men men, vi har intagit vår ståplats, siktar två allsvenska spelare på andra sidan och laddar för fullt för Trions intåg i turneringen.

Just nu möts Asarum och Kristianopel och det stå 2-1 till Asarum med en minut kvar att spela, men med 40 sekunder kvar kvitterar Kristianopel och 2-2 blir också slutresultatet.

IF Trion - Saxemara IF
Trions lag ser i stort sett ut som i gruppspelet. Både Linus och Ola är dock på plats, enligt uppgifter på grund av en lite krasslig Ola.

Snej tar plats på forwardsposition till en början tillsammans med Timmy.

Trion har efter en minut en farlig chans, men hans tåfjutt letar sig inte in.
Strax efter gör Saxemara 1-0. En konstig situation där ingen, inklusive domaren, är säker på om bollen är inne eller inte.

Man kan säga att det är Saxemara som för spelet rätt så ordentligt, men Trion kämpar på bra.

7 minuter återstår.

Min 6: Elias skapar sig en fin chans, men missar returen.

Min 5: Saxemara ökar på ledningen till 2-0

Min 4: Ola G och Snej i fint samarbete, men Snej får inte riktigt träff på bollen framför mål.

Min 4: Saxemara utökar ledningen till 3-0.

3 minuter återstår och Trions passningar går inte riktigt fram till rätt personer.

Min 3: Saxemara gör 4-0 efter fint väggspel.

En minut återstår.

Min 1: Mååååål. Timmy gör 4-1.

Ja, vi räknar alltså neråt idag eftersom matchuret gör det och allt blir så mycket enklare då.
Elias skjuter dagens högsta skott och det får avsluta den här matchen som alltså slutar med förlust för Trion med 4-1.

IF Trion - Högadals IS

Då var det dags för våra triongrabbar att gå ut på planen igen. Mellan matcherna har vi kunnat konstatera att det inte bara varit arrangörerna som inte anade intresset utan även kiosken där det rått brist på både korv, kaffe och bullar.

Matchen är igång och Trion har redan skapat två farliga chanser. Timmy har haft en och Snej en.
Min 11: Mååååål. Tobbe J gör 1-0

Det känns redan som en helt annan tändning och kämparanda hos trionkillarna i denna matchen. Det verkar nästan som att de hört våra önskemål från läktarplats.

7 minuter återstår och Trion skapar mest och är det lag som för spelet.
Ola G tappar bollen på mittplan och Högadal får ett friläge. Men Ola K räddar.

Min 6: Mååååål. Calle gör 2-0 efter att ha tagit tillvara på sin egen retur.

Min 4: Måååååål. Timmy gör 3-0 efter mycket fint förarbete av kapten Elias. Det är enorm skillnad på Trions spel.

Min 4: Måååååååååål. Dennis gör 4-0. Stänker upp bollen i nättaket.

Min 2: Högadal reducerar till 4-1.

En minut återstår av matchen.

Min 1: Mååååååål. Elias ökar på ledningen till 5-1. Viktigt för målskillnaden.

Matchen slutar 5-1 till Trion. Härliga tider. Vi håller nu på och spekulerar lite om framtiden och kan konstatera att de fortfarande har chansen, förutsatt att de vinner över Mjällby. Vilket ju kan ses som en spännande utmaning. Men det hänger också en smula på hur det går mellan Högadal och Saxemara. Om Saxemara vinner med för många mål spelar det ingen roll om Trion skulle vinna mot Mjällby.

Den direkt avgörande matchen i den andra gruppen slutar med seger till Asarum med 2-1 över Ronneby och det blir  därför Asarum som går till final. Vi insåg nu också varför det varit lite sisådär med stämningen på den här sidan av idrottshallen... hela publiken verkade nämligen tillhöra Asarum...

Nu möts Högadal och Saxemara och resultatet i den här matchen är ju helt avgörande för vilka chanser Trion ska ha för att gå vidare. Just nu står det 4-4 med 1.50 kvar att spela. Matchen slutar 4-4.

IF Trion - Mjällby AIF
Nyblivet division 4-lag mot nybilvet allsvenskt lag. Men inomhus är inomhus och så länge triongrabbarna kämpar ordentligt är allt möjligt.

Mååååål. Trion tar ledningen med 1-0 redan i första anfallet. Oscar LK Svensson gör Trions mål.

Mjällby kvitterar sedan till 1-1.

Måååååål. Trion tar åter ledningen. Elias gör 2-1.

Förutsättningarna är att Trion måste vinna med 4 mål.

Trion kämpar på bra. Mjällby har störst bollinnehav, men  Trion håller än så länge ihop det bra. 5 minuter återstår.

Mjällby kvitterar på frispark.

Några minuter senare tar de även ledningen med 3-2 efter en hörna.

Med en minut kvar av matchen ökar Mjällby på ledningen till 4-2.

Mjällby hinner även göra 5-2 innan slutsignalen och går vidare till final.

Trion kämpade på bra, men orkade inte riktigt hela vägen. Å andra sidan ska det ju vara lite skillnad mellan allsvenskan och division 4...

Final
Mjällby AIF - Asarum

4 minuter kvar av finalen och ställningen är olidligt spännande, 1-1.

Stora-DM är slut för denna gång och det var just "storebror" som tog hem spelet. Mjällby AIF vann över Asarum IF med 3-1 i finalen trots att Asarum hade många fina chanser. Spelarfruarna grattar Mjällby och önskar fortsatt lycka till med säsongen.

Här kan du läsa resultaten från samtliga matcher i slutspelet (pdf-dokument)


Dags för DM

Idag är det dags för våra trionkillar att anta en härlig utmaning i DM-slutspelet. Klockan 14.30 är det dags för första matchen för Trion i Ronneby sporthall och vi hoppas att alla härliga trionsupportrar som vanligt samlas för att heja.

Spelschema
14.30 Saxemara IF - IF Trion
15.45 IF Trion - Högadals IS
16.45 IF Trion - Mjällby AIF

Vi ses i Ronneby.
Och för er som inte kan ta er till sporthallen kan ni självklart följa dramatiken direkt här på bloggen.

RSS 2.0