Nytt hos fruarna

Nu börjar Spelarfruarna så smått vakna till liv efter semesterdvalan.
Höstsäsongen närmar sig med stormsteg, grabbarna tränar för fullt och Spelarfruarna funderar över nya saker att skriva på bloggen.

En av våra nyheter som vi nu stolt kan presentera är att vi kommer börja med lite olika omröstningar. Den första är redan på plats här till höger. Rösta!

Tips och idéer när det gäller omröstningar tar vi självklart gärna emot.

Efterlysning

Ja det sägs ju att det som händer på Öland stannar på Öland. Den regeln är självklart undantagen från Spelarfruarna och därför skulle vi gärna vilja ta del av bilder och eventuella filmer från trivsellägret.

Bilder går utmärkt bra att skicka till [email protected] som vanligt. Och om ni har en fin film, låt säga från melodifestivalen eller så, som är upplagd på till exempel youtube så går det himla bra att skicka en länk.

Så den nya regeln blir då alltså: det som händer på Öland stannar på spelarfruarnas blogg.

:)

Veteranturnering

Nu till helgen, rättare sagt på lördag den 1 augusti kommer årets veteranturnering mellan
IF Trion, Rödeby AIF och Lyckeby GoIF att gå av stapeln på Spjutsbygds IP. Spelarfruarna fick en pratstund med Bertil Corneliusson som håller i trådarna för IF Trion. Han berättade att detta är en turnering med gamla anor, turneringen har spelats ca 40 gånger genom åren med vissa uppehåll.

För att få vara med måste man ha fyllt 40 år och ha tillhört föreningen man representerar någon gång under sin karriär. Vissa av spelarna har ju provat på alla tre klubbarna och kan därför välja vilket lag de vill representera. Det hålls dock inte så hårt på reglerna för spelarna har en tendens att dra på sig skador, speciellt sträckningar... Märkligt!
 Bertil berättar om förra året då Trions lag krympte mer och mer så att de till slut fick ta hjälp av några spelare från de andra lagen.
- Vi håller inte så hårt på reglerna, huvudsaken är att det blir någon turnering och att alla har en trevlig dag, säger Bertil.

Bänkar man sig på läktaren på lördag kan man få se några gamla storspelare. Under åren har tex. Lyckeby haft med Tony Persson som spelade för IFK Göteborg i allsvenskan när det begav sig man har också kunnat se duktige Sonny Svensson på planen.

Det är en del prestige i turneringen. Vandringspokalen har vunnits av Lyckeby 4 gånger nu vilket innebär att de endast behöver en vinst till för att få ta hem bucklan till Lyckåvallen och placera den på hedersplatsen. Corneliusson berättar att Lyckeby har haft en jädrans tur de senaste åren när de avgått med segern. Som förra året när de lyckades göra mål när det endast var 30 sekunder kvar och därmed knäppte Trion på näsan som annars skulle vunnit pokalen MEN det räknas ju det också framhåller Bertil.

Planen är att kiosken självfallet ska vara öppen på lördag så man kan köpa kaffe, läsk, korv med bröd och godis. Ett problem har dock uppstått genom att Susse jobbar, är det någon som vill stå i kiosken på lördag? Ta kontakt med Susse Karlsson.

Första matchen blåses i gång på lördag den 1 augusti klockan 12.00 på Spjutsbygds IP.

Bildkavalkad - del 2

   

   

   

   

   

   

   

   

     

     

Bildkavalkad - del 1

   

   

   

   

   

   

Lördag - melodifestivalen

På lördagskvällen fick hela Egby höra fin musik då det var dags för melodifestival i församlingshemmet. Efter att Björn övertalat och delvis även kuppat in deltagare ställde till slut sju bidrag upp i tävlingen.


Bidrag nummer 1: Tobias Fabbeke framförde Trasdockorna kombinerat med ett vackert bildspel.


Bidrag nummer 2: Mamma och pappa Printzlow intog scenen och framförde Värsta schlagern.


Bidrag nummer 3: Björn Franzén och Patrik Federley letade fram rocktakterna och framförde Winnerbäcks Solen i ögonen.


Bidrag nummer 4: Direkt från 80-talet kom Snygg-Anton, Anna Brander och en av Spelarfruarna som framförde schlagerklassikern Bra vibrationer.


Bidrag nummer 5: Jonas Lundberg gjorde succé med Öppna din dörr, och hans snack innan och efter framförandet blev som en vacker prick över i:et.


Bidrag nummer 6: Vad vore väl en melodifestival utan ett pojkband. Med fantastisk dans gick Buskis, Snygg-Anton och Pontus Lindskog rakt in i publikens hjärtan med låten Amanda.


Bidrag nummer 7: Jens Salleke och Björn Printzlow var sista bidrag ut och tog publiken med storm då i snygga scenkläder framförde Nattens drottning.

    
Efter en omröstning stod det klart att vinnare i Egbys melodifestival på trionvis blev B-G och Kristina Printzlow.
Att ha en melodifestval visade sig vara ett mycket lyckat grepp, taket på församlingshemmet kan aldrig tidigare varit så nära att lyfta som när världens bästa förening höll melodifestival.

Lördag

Så kom lördagen och de som missat klockan dagen innan fick nu sin chans att ta sisådär 12 varv runt konerna de också.

  

Efter alla varv på klockan gick de flesta som om de hade bajs i byxan, sidledsgång nedför trappan var en nödvändighet, dock var det nu dags för den prestigefyllda Ottoasrunespojks cup. I Egbyupplagan ställde fyra lag upp och det blev ett gäng tuffa matcher där även hönsen vid slutet av planen ofrivilligt fick sin del av spelet.

   

Lagen som ställde upp var, från vänster:
Lag Inga kompisar
Team LBJ
Syltans pojkar
TA Gräv

   

Efter ett tufft och jämt gruppspel och semifinaler var det till slut TA Gräv och Team LBJ som möttes i finalen. Dessa lag möttes i finalen även vid förra årets upplaga och Team LBJ var revanschsugna och ville väldigt gärna bära hem den ståtliga pokalen. Dock blev det även i årets upplaga TA Gräv som stod som segrare, matchen slutade 4-0. I matchen om tredjepris blev Syltans pojkar vinnare och kammade alltså hem en bronsplats.

Fredagen

Fredagen började självfallet med lite frukost. Brödet är specialbeställt från Möllebackens bageri och är endast för trionfolk...
Efter frukost var det dags för uppställning och hissning av trionflaggan till tonerna av Trionherrarnas egen kampsång framförd av Björn P, Salle och Dennis.

   

Grabbarna fick svida om till träningskläder och joggingskor. På schemat stod 4,5 km löpning till stranden där 8 löpningar i vattnet stod på programmet tillsammans med lite styrka. Efter det åter 4,5 km löpning.

   

   

Efter vattenspringet trodde några att deras sista stund var kommen medan andra passade på att posa i vattnet.
Pasta och köttfärssås bjöds till lunch och efter det åter en träning för grabbarna denna gång med fotbollsskor och på gräsplan men utan boll. "Klockan" och styrka var det som gällde.

      

Vissa tog det lugnt medan de tittade på andra som jobbade.

  

Under dagen fanns det spelarfruar som cyklade iväg och plockade lite blommor för att smycka köket.

På kvällen blev det (en ganska lätt) tipspromenad där det fanns ett lag som hade alla rätt och tog hem varsin penna som pris. Vid indelningen av lag uppkom ett visst kaos. Här ser ni Pule leta efter sitt lag.


Dagens födelsedagsbarn

Grattis, grattis!!!
Idag fyller John "Biffen" Johansson 17 år.
Epatraktorn får väl hänga med ett år till.



Spelarfruarna hoppas på en kanonfödelsedag!

Inför Ottoasrunespojkscup

I morgon lördag kommer den andra upplagan av Ottoasrunespojkscup att gå av stapeln på "Tomta" i Egby.

I första upplagan av denna cup kunde man köpa spelare mellan lagen. Spelarfruarna satt i sekretariatet förra året och kan därmed rapportera att det förra året kostade duktigt med pengar om man under spelets gång ville värva någon av motståndarna. Lag TA-gräv var uppbackade av TA-grävs VD Tommy Andersson och kunde därför köpa Björn Printzlow för måååånga 100-lappar, till och med över tusenlappen. Medan Team LBJ stod handfallna inför summan som begärdes för att få ha Björn kvar i laget. Men som i alla stora fotbollsaffärer har spelarna inte mycket att säga till om, se Samuel Eto'o i FC Barcelona.

Det absolut snyggaste laget förra året var Team LBJ som lagt ner mycket tid på sina matchdräkter. Inför årets upplaga ryktas det om att LBJ bytt matchtröjor.

      

Man kan se detaljer så som att Linkan är sponsrad av sin mammas arbetsplats MAXI och att lagets minsting är sponsrad av CSN samt Bolibompa och att "Viken" har Regane som sponsor. Utseendet är ju inte allt och TA-gräv (med stålarna) kunde ta hem finalen genom en storseger.




På bilden intill får TA-gräv sitt pris under årsfesten 2008.


Reglerna inför årets cup har ändrats lite och det går inte att köpa spelare mellan lagen men istället ryktas det om att lagen kommer ha kvinnlig fägring som en extra liten krydda, uppgifterna har tyvärr inte gått att få bekräftade i skrivandets stund.


För de som inte vet vem Ottoasrunespojk är kan Spelarfruarna släppa denna information här och nu genom att berätta att det är Ola Karlsson, Trions målvakt (den samme som var prisutdelare förra året).

Så här sover man på Öland

Här på lägret får man ju själv välja hur man vill sova och det finns många olika varianter:

     
I bilen.                                   Under bordet.                    I husvagnen.

          
På liggunderlag.             Bakom orgeln.                  På scenen.

     
I sovsal.                                 Tillsammans.                    I tält.


 I vindskydd.

Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Patrik "Palle" Jonsson 25 bast.



Grattis!!!

Vägbeskrivning - Egby

För att alla ska hitta kan nu Spelarfruarna presentera en superbra vägbeskrivning. Vi förutsätter att alla hittar till Ölandsbron!



- När du kör av Ölandsbron siktar du mot Borgholm.
- Halvvägs till Borgholm i Rälla svänger du mot Högsrum.
- När du kommer till T-korsningen i Gärdslösa svänger du vänster mot Byxelkrok.
- Efter att du kört denna vägen ca 1 mil är du framme i  Egby.

Här kommer lite information om Egby:
Egby ligger på Ölands östra sida. Byn har Ölands minsta kyrka och ligger i Ölands minsta socken, Egby socken som ligger i Borgholmskommun.
 
I byn, längs med vägen, ligger byns idrottsplats som kallas "Tomta". Det är här den årliga och väldigt stora turneringen Ottoasrunespojkscup spelas i år. Den största föreningen i byn heter Egby Bollklubb men det finns även andra föreningar så som Egby Byaförening, Köping- Egby Centerorganisation samt Köping- Egby Hembygdsförening.

Ölands minsta kyrka har lågt i tak men upplevs ändå ganska stor på grund av sin generösa bredd och den halvrunda absiden. Kyrkan uppfördes på 1100-talet. Den medeltida kyrkan är uppförd enligt den medeltida öländska alnen om 47 centimeter. Kyrkan byggdes utan torn men 1818 tillkom tornet vid en ombyggnation.

Under vår vandring i byn har Spelarfruarna noterat stora åkermarker och många traktorer. De långsmala ägorna delas av med stenmurar. Spelarfruarna kan även informera att det är extremt mycket flugor i Egby.

För den historiskt intresserade kan Spelarfruarna informera att det runtomkring Egby finns många lämningar från järnåldern att se.


informationen är hämtad från: http://www.lansstyrelsen.se/ samt http://www.wikipedia.org.


IF Trion goes Öland


Under helgen kommer IF Trions herrar vara på träningsläger i Egby på Öland. Grabbarna med barn, respektive och annat löst folk anländer Egby någon gång under torsdagskvällen. Dock är förbredelserna i full gång. Mat ska handlas, gräs ska klippas, husvagnar ska få plats och tipsrunda ska ordnas.

Lotta Törnström hälsar genom Spelarfruarna alla lägerdeltagare välkomna till Egby.

            
Under helgen bor vi i församlingshemmet i Egby.

Nyförvärv

Som alla tydligt kunde se är det Pelle "Lill-Stockis" Andersson som är den nya spelaren i IF Trion.

        
Foto: Elias Anessiadis

19-åringen kommer senast från Karlskrona AIF och positionerar sig som mittback eller anfallare.

Spelarfruarna önskar Lill-Stockis varmt välkommen till föreningen!

Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Joel Svensson 19 år.
Spelarfruarna grattar och hoppas Joel får en bra födelsedag!


Nyförvärv

Herrarna har nu åter kört igång efter sommaruppehållet och på dagens träning var det ca 35 spelare på plats, då saknades ändå 7 spelare. Spelarfruarna är imponerade!

IF Trion har under sommaruppehållet kunnat göra klart med ett nyförvärv.
Kan du gissa vem?



Svar kommer inom kort.

Kan det vara på väg ytterligare nyförvärv??
Det återstår att se. Häng kvar på bloggen så får du se.
Spelarfruarna håller er alltid uppdaterade med det senaste.

Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Daniel Lindblad 18 år.



Spelarfruarna säger GRATTIS!

Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Jens "Snej" Salleke 24 år.



Spelarfruarna grattar på dagen!

Dagens födelsedagsbarn

Idag är det SnyggAntons dag, an fyller nämligen myndig, 18 år!



Spelarfruarna hoppas SnyggAnton får en bra födelsedag!

Trion- Hasslö

Spelarfruarnas mästerfotograf var självklart på plats vid helgens match på Spjutsbygds IP. Så här kommer ett gäng bilder från matchen Trion - Hasslö, Lotta Törnström är kvinnan bakom kameran.

   

   

     

   

 


Sommarlov för Spelarfruarna

Hur mycket vi än tycker om vår blogg och hur gärna vi än vill servera er med fina inlägg året om, dygnet runt, så behöver även Spelarfruarna lite semester.

Därför går vi nu in i sommartid. Det blir lite färre inlägg och lite mer bad för fruarna.
Men kika in med jämna mellanrum ändå, vi vet ju med oss att helt kommer vi inte släppa vår lilla bebis.

IF Trion - Hasslö GoIF

Ja då sitter den ensamma Spelarfrun på läktaren medans hennes kompisar är i Åhus och spelar rumpan av motståndarna. Dagens match är återigen en toppmatch. Det är Hasslö som besöker oss på Spjutsbygds IP denna högsommardag. Förra matchen mot Hasslö förlorade ju faktiskt Trion. Pojkarna blev nog lite väl självsäkra när de i halvtid hade ledning med 1-0. I andra halvlek kunda GoIF göra 2 mål och kamma hem segern. Innan dagens match har Hasslö 27 poäng medan Trion stoltserar på sina 31. Hasslö vill ju komma upp och fightas med de "stora" lagen och då är en vinst idag mycket viktigt.

Båda lagen har anlänt och är just nu i omklädningsrummen för att byta om. Från Trionlägret är det hög musik och jubel när rätt låt spelas, vilken verkar vara "Don´t stop stop believing" med  Journey. Den har spelats minst 4 gånger nu. Det klappas händer och sjöngs med.
Hasslö spelarna anlände IP i bar överkropp, det får man ju ändå se som ett plus, de kanske försökte visa motståndarna sina styrka??
Att de sedan försökte få över motståndarnas tjejer genom att kramas...... Ja, den gick inte hem i alla fall. Vi faller inte så lätt.

Från läktaren har man nu en perfekt översikt av matchtiden. Man skulle lätt kunna tro att de digitala siffrorna skulle vara svåra att se i dagsljus men de är knivskarpa så ingen kan missa det. Det är för dagen tryckande hett på IP, eller ja i hela Sverige kanske? Spelarfruarna hoppas att middagsbrisen som just nu sveper fram ska avta så att "Hawaii-folket" ska påverkas negativt av den (för dom ovana) stillastående luften.

35 min innan match: Båda lagen är ute på planen och värmer. Notera att det för dagen är så varmt att Fabbe har skippat sin overall och lattjar runt endast iklädd shorts och t-shirt.
Klockansvarige testar att klockan fungerar. Just nu står det 1-1 på resultattavlan, innan ledde Trion med 5-1. En försmak av vad som komma skall? När det blir mål blinkar texten "GOAL" på tavlan, häftigt. Jag fick nästan min jumbotron!!

20 min innan match: Lindskogsföräldrarna anländer. Anne-Lie undrar hur de tänkte när de klädde sig idag för båda har blå tröjor.......

11 min innan match: Speakern har börjat tala. En massa "dravell" men nu läser han upp laguppställningarna. Båda lagen går in för att ta de sista grejerna innan domarna blåser igång.

Liam och Carl Knutsson är idag bollkallar!! Mycket välkommet inslag!

Trion ställer upp enligt följande:

                 Ola

Pärlan    Elias   Pule   Salle

Björn    Alle   Timmy   Fabbe

          Dennis   Tobbe J

Laget ser lite annorlunda ut idag. Spelarfrun fick ändra lite mot vad hon trodde i sitt eget huvud.

Spelet är igång!
26 sekunder: Timmy gör sin första kapning.
48 sekunder: Elias lägger ut till Hasslöhörna. Resultatlös.

Min 1: Dennis får en djupledsboll går in i straffområdet. Ger bollen till Björn som passar/skjuter precis utanför stolpen.
Min 3: Tobbe J blir fälld några meter utanför straffområdet. Dennis tar frisparken. Han lägger den över och ut på parkeringen, tror dock alla bilarna klarade sig.
Min 4: Tobbe J får på ett hyffsat skott som Rille räddar till hörna. Björn tar hörnan. Rille plockar.
Min 5: Tobbe J avstyr en fin djupledsboll från Hasslöförsvaret (som kunnat bli riktigt farlig).
Min 7: Fotografen och hennes trogna hund är på plats.
Min 8: Hasslöspelare får på ett skott som Ola tar i skopan.
Min 8: Björn spelar Dennis som skjuter ett ofarligt skott strax utanför stolpen.
Min 9: Elias tar bollen och avanserar slår en bra djupledare till Dennis som passar Björn som "passar" Hasslö.
Min 10: Nättraby - Fridlevstad 1-0.
Min 10: Trionspelarna pratar mycket med varandra idag. Det verkar vara en fin stämning.
Min 11: "Pärlanfamiljen" har anlänt jag har nu span på två döcoola tjejer vid namn Ebba och Erika!
Min 12: Fabbe kommer förbi på kanten. Spelar snettinått bakåt men Hasslöspelarna är med på den.
Min 13: Spelet vänder och Hasslö gör mål genom Joel Karlsson. 0-1. Spelarfrun vet nu att raden framför BARA består av Hasslösupportrar som står upp och applåderar.
Min 14: Pärlan skriker "FFFAAANN". Domar´n tar ett snack med honom....
Min 15: Hasslö har en farlig nick precis utanför Olas stolpe.
Min 15: Tobbe J får på en volley som går i en båge men dimper ner lite väl sent. Inspark.
Min 17: Pärlan är rutinerad och gör en passningsfint i ett trängt läge och låter bollen gå till inspark.
Min 18: Fabbe skriker "Den är min" men missbedömmer nicken med ca 5 meter. Oj
Min 19: Fabbe, Timmy och Dennis har ett fint samspel. Fabbe och Hasslöspelaren stöter ihop båda faller. Coachen tycker det är solklar straff och.....skriker! Domaren går ut för att lugna ner. Hasslödelen av publiken applåderar friskt.
Min 21: Alle slår en boll till Dennis som fintar lite och försöker hitta en lagspelare framför mål utan att lyckas.
Min 22: Första gula kortet till Hasslöspelare. Tobbe J fälls någon meter utanför straffområdet. Björn, Pärlan och Dennis är intresserade av att slå. Det blir Dennis som träffar reklamskyltarna.
Min 25: Frispark till Trion som Rille lätt plockar ner.
Idag kan man på IP se många lägerdeltagare både stora som små.
Min 26: Timmy tar bollen dribblar av ett par spelare och skjuter en "markare" som går tätt utanför, tror Rille ändå hade koll på den.
Min 27: Tobbe J vänder bort en back och råkar slå honom i ansiktet samtidigt, konstigt nog inte åtgärd från domaren.
Min 28: Publiken har lite problem med hur någon kan bli offside när han är på rätt sida. De missade visst att han kom från offside.
Min 29: Hasslö får ytterligare en varning, varför är oklart från Spelarfrus håll.
Min 30: Pärlan sparkar ner en rödblå. Frispark på kanten.
Om Spelarfrun själv får analysera så får Hasslöspelarna oändligt mycket tid att behandla bollen och passa rätt spelare. Hm...
Min 32: En Hasslöspelare ligger ner. Rille är upprörd och befinner sig på halva planen för ett snack med domaren. Hasslöpubliken ropar efter kort men det blir inte ens frispark. Spelarfrun missade hela situationen.
Min 34: Timmy gör en perfekt brytning på mittplan.
Min 34: Pule gör karatesparken och får frispark emot sig, ofarligt.
Min 36: Elias lägger snygg boll till Dennis. Dennis tittar upp slår bollen vidare till Tobbe J. Tobbe J drar en spelare och får på ett bra skott som någon är på. Hörna. Frispark till Hasslö.
Min 37: Återigen frispark strax utanför Hasslös straffområde. Pärlan slår en snabbis. Bollen går tillslut till inkast för Trion.
Min 38: Trionspelarna samarbetar inte så bra, lite luftsparkar osv. Det resulterar i att Hasslöspelaren kommer fri med Ola. Pule är honom tätt i hasorna. Hasslöspelaren lägger bollen utanför.
Min 39: Timmy dribblar åter och får på ett skott som tar på Hasslöspelare. Hörna. Pärlan går på nick, bollen går till Tobbe J som skjuter utanför via blåröd. Hörna som efter mycket fippel lyckas ta i stolpen inte mindre än 2,5 gånger!! Inspark dock.
Min 43: Hasslös mittfältare (Danne?) tar ner bollen drar Timmy och slår en fin boll till kantspringaren som lägger in bollen framför mål där killen lyckas lägga bollen över mål. Det går ett sus genom publiken.
Min 44: Hörna till Hasslö. Trion rensar bort.
Min 45: En kvinna på läktaren SKRIKER "Akta rygg". Hela IP hör att han har en i ryggen, ja rentav hela Spjutsbygd. =)

Halvtid.

Spelarfrun har idag kostat på sig lotter men det blev tyvärr ingen platttång. Ska bli intressant att se vem som vann den, någon sommarsnaggad man kanske?

Min 45: Spelet är åter igång.
Min 45: Tobbe J går på skott. Utanför.
Min 46: Tobbe J slår en fin boll till Björn mellan inner- och ytterback men han är tydligen offside.
Min 47: Coachen och Pärlan snackar taktik vid sidan. Undra vilka genidrag de sitter inne med.
Min 48: Alle slår en fin boll till Fabbe. Inlägg som målvakten plockar.
Min 49: Dennis kör axeln i kinden på Hasslöspelaren när han vill ta bollen, inte populärt på läktaren. Frispark.
Min 50: Hasslöhörna. Pärlan nickar bort.
Min 51: Hasslöforwarden får en fin löpboll. Han hinner ifatt den och lobbar Ola men bollen går över målet också.
Min 52: Rille gör sitt första misstag i matchen. Slår en fisinspark som Tobbe J kan snappa upp. Lite stressad får han iväg en fösare och Rille räddar upp sitt misstag.
Min 55: Trion är halvfarliga framför mål ett antal gånger men ingen boll i maskorna.
Trion kör verkligen sin specialite långbollarna idag.
Min 55: Rille brottar ner Fabbe i straffområdet, ingen åtgärd.
Min 56: Trion försöker slå något slags nickrekord innan Dennis får på ett skott utanför. Bollkallarna är med idag och det ligger bollar prydligt vid stolparna.
Min 57: Timmy gör illa sig och publiken säger "Där fick du". Hm... Tur att den andra (lite mer hetlevrade) Spelarfrun inte är här idag.
Min 58: Dennis kommer nära Rille och bollen lyckas räddas.
Min 58: Väderrapporten från IP kan meddela att den nu regnar.
Min 60: Alle fläker sig och räddar till hörna. Resultatlös
Min 61: Hoberg/Kristianssons dubbelvagnen entrar läktaren för att slippa regnet.
Min 62: Salle får gult kort. Spelarfrun missade så klart situationen.
Min 62: Fotografen har idag med sig "paraplyhållaren Glenn", vilken tur så linsen inte blir blöt. Undra om man kan köpa den på samma ställe som bokhyllan Billy?
Min 62: Åska har hörts men inga blixtar synts till.
Min 65: Nu blev man hund- och paraplyhållaresvakt. Körigt.
Min 66: Dennis skjuter klockrent i ribban.
Min 66: Bagar´n försöker muntra upp spelarna "Det kommer snart Dennis".
Min 67: Björns tåpajsförsök går över.
Min 68: Nättraby - Fridlevstad 5-0.

Min 69: Farligt. Pärlan försöker "maga" bollen till Ola men Hasslöspelare är med men får "bara" hörna. Hasslöskott tätt utanför.
Min 72: Skott utanför av Trion.
Spelarfruarna kan meddela att den söta Carina Turesson, den gamla Trionspelaren, (förmodligen) är gravid.
Min 74: Domaren står ivägen när Hasslö ska rensa bort bollen vilket leder till att Trion får ett inlägg. Hasslöspelaren får tån på bollen innan den når Dennis som är skottredo.
Min 77: Pule ut och Pontus J in. Pontus högerback och Pärlan mittback.
Min 78: Inlägg från Fabbe, Björn går på nick, bollen bort.
Min 79: Nu körs det bilar på läktaren, leksaksbilar alltså.
Min 80: Det är en mycket tät match!
Min 80: Mer taktiksnack från Coachen men nu med Timmy.
Min 82: Nya drag. Timmy upp som forward, sen är det lite oklart hur resten av laget är formerat.
Min 82: Hasslös "Steve" får sitt andra gula och blir utvisad. Det är inte första röda denna säsongen...
Min 83: Greken går upp i nickduell med Hasslös målvakt och blir avblåst.
Min 85: Timmy blir varnad.
Min 85: Det ser mörkt ut, både på planen och på himlen.
Min 86: Salle sparkar efter Hasslöspelaren när båda ligger ner. Linjedomaren påkallar uppmärksamhet men huvuddomaren gör inget åt saken.
Min 87: En Hasslörensning går olyckligt rakt i ansiktet på Timmy. Han är åter uppe på benen.
Min 88: Fabbe mot mål och vrickar bollen in framför mål men ingen där.
Min 89: Störtskuren "Allan" har nu intagit Spjutsbygd.
Min 90: Timmy jobbar hårt. Hämtar till och med bollen till Hasslö.
Min 92: Domaren kollar klockan.

Min 92: Domaren blåser av och Hasslösupportrarna hoppar upp!

Trion förlorar åter mot Hasslö i årets serie men kan nu ta sommarledigt som SERIELEDARE!!!

Vi hoppas att tjejerna i Åhus kan ta revanch för de möter Hasslö klockan 17.00.


Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Linus Hildingsson 17 år.



Spelarfruarna grattulerar.

Liveblogg

På grund av sjukdom lämnas en av Spelarfruarna hemma istället för att åka till sanden i Åhus. Eftersom hon legat hemma helt ensam i två dagar och tittat i taket så kommer den lite snoriga och mycket uttråkade tjejen att sitta på läktaren på Spjutsbygds IP. Detta innebär att ni kommer få all den service som Spelarfruarna brukar stå för vid match.

Så glöm inte att titta in bloggen även i morgon lördag.

Skytteligan C-laget

Här kommer skytteligan i C-laget.


Fabbe             2 mål
Kalle               2 mål
Dennis            2 mål
Linus H           2 mål
Pontus J         2 mål
Johan D          2 mål
Gusten           1 mål
Tobbe L          1 mål
Björn P           1 mål
Buskaboda     1 mål
Biffen              1 mål
Ken                  1 mål
             

Man noterar att C-laget har många målskyttar och ingen direkt målkung men denne "kung" har ju hela hösten på sig att visa att han kan.


Vinnare!

Spelarfruarna kan stolt presentera vinnaren i tävlingen:
Ewa Nilsson.

Ewa har svarat rätt på frågan Vem har titeln Klubbmästare i IF Trion?
Självklart är det Lasse Dahlstedt som är rätt svar.

Välkommen till Spjutsbygds IP på lördag Ewa. Matchen börjar 15.00, bara säg till i inträdet så får du komma in gratis.

Grattis!


Klockan är på plats

Under gårdagen kom så den efterlängtade matchklockan på plats. Spelarfruarna hade till och med en fotograf på plats. Så här såg det ut.

         

Nu kan domarna alltså inte "mygelläggatill" en massa tid utan nu ser alla hur långt det gått. Spelarfruarna tackar också då vi slipper ha mobilen som tidtagning och kan ta emot sms och telefonsamtal under match. Så hör man något runt om på arenan så är det bara att höra av sig så kan det stå i livereferatet.

Spelarfruarna intar Åhus

Lördagen den 4 juli intar Spelarfruarna Åhus tillsammans med ett gäng tjejer. Det är nämligen dags för ÅhusStrand Beachsoccer. Förra året var ett gäng grabbar från Trion där och när herrarna nu har match på speldagen så är det klart att vi tar på oss ansvaret att föra traditionen med ett lag från Spjutsbygd med i cupen vidare.

Det är 6 lag med i vår grupp. Lagen som hamnar på plats 1-4 går vidare till A-slutspel på söndagen. Lagen som hamnar på plats 5 och 6 går vidare till B-slutspel på söndagen.

Hur vi än gör blir det alltså spel på söndagen också. Fin fint.

Lördagens matcher:
09.00 mot Röke
11.40 mot Tjörnarp BoIF
14.20 mot Waterloo 1
17.00 mot Hasslö GoIF
19.40 mot Sisters

Efter diverse avhopp, skador, sjukdomar så är det i dagsläget lite oklart vilka som faktiskt kommer dra på sig strumporna på lördag. Så om du är sugen, hör av dig till Spelarfruarna snarast.

För den som tycker att JA, det verkar vara en kul tillställning och gärna vill komma och heja så hittar ni speltider här. Där går det också att följa resultaten.

Trionlägret

Spelarfruarna vill passa på att tacka alla som var med och gjorde årets Trionläger till en succé och vi hoppas få se alla söta barn igen nästa år.



I dagens Sydöstran kan man läsa om lägret så spring och köp tidningen.

Skytteligan i A-laget

Vårt A-lag går ju till sommarvila som serieledare, hur det än går i matchen mot Hasslö, även om det så klart sitter fin med en vinst på lördag...

Efter 13 spelade matcher har laget gjort 41 mål, vilket ju nästan måste vara något slags trionrekord. Även om varje mål är en laginsats så måste det ju finnas någon som kan peta in bollen. Skytteligan i A-laget ser inför sista matchen på vårsäsongen ut såhär:

Dennis     13  mål

Timmy     10  mål

Tobbe J     6  mål

Elias          4  mål
Fabbe        4  mål

Alle            1  mål

Björn P      1  mål

Nicke         1  mål
Pärlan       1  mål


 


Skytteligan i B-laget

Så här i sommaruppehållstider får ni nu, helt exklusivt för Spelararnas blogg, skytteligan för reserv division 1.

Linus H              5 mål                            
Timmy               4 mål                   
Niklas                2 mål
Alle                    2 mål
Uffe                    1 mål
Lungan               1 mål
Elias                   1 mål
SnyggAnton       1 mål
Oscar                  1 mål




 


Glöm inte att tävla



Du har väl inte missat att du kan vinna en fribiljett till helgens match? Just nu är det lite sisådär med antalet korrekta svar, vilket alltså betyder att oddsen för att vinna om man svarar rätt ökar.

Klicka på bilden för att se frågan och lite övrig information.

Ett hett tips är att rätt svar går att hitta på www.klubben.se/iftrion

Melodifestivalen



 








Årets alternativa melodifestival kommer gå av stapeln på Öland 24-25 juli. Christer Björkman och hans medarbetare är tacksamma om tävlingsbidragen börjar strömma in nu. Christer är tyvärr på semester hela juli men han hälsar genom sin pressekreterare att hans stand in i år blir Patrik Federley. Anmälningarna sker antingen till Patrik eller till Spelarfruarna.

Regler:
- Låten måste vara svensk.
- Man får "sjunga" solo eller ha en grupp.
- Du/ni sjunger inte själva utan det är bara till att mima (precis som de stora artisterna gör).
- Inlevelse är nog nyckeln i framträdandet.
- Jury är ju självklart på plats och en vinnare kommer utses.
- För att det ska bli så roligt som möjligt hoppas tävlingsarrangörerna att deltagarna går in för detta stenhårt.
- Alla som följer med till Öland är fria att deltaga, så som spelare, ledare, barn, flickvänner (pojkvänner) och annat löst folk.



Anmälda:

- Niklas Andersson
-Björn Franzén
- Patrik Federley
- Björn Printzlow
- Jens Salleke
- Anna Brander
- Sara Persson
- Malin Federley

RSS 2.0