Det-här-gör-jag-när-det-inte-finns-någon-fotboll-att-lägga-all-fritid-på-nr 4

I dessa mörka tider trycker Spelarfruarna för mer sällskapsspel!! Hur roligt är det inte att samla ett gäng och sen gå loss på spel efter spel?

  

Spelarfruarna rekommenderar att trionkillarna spelar mycket spel och dessutom vinner många av dessa så att de inte tappar den där vinnarkänslan som de varit bortskämda med senaste året.

Tips 4: Spela spel!

Tips på helgaktivitet

Den 31 oktober, det vill säga imorgon, firas grannens dag. Det kanske inte är världens mest kända tradition, men likväl kan den vara värd att uppmärksamma.

Hur kan man då fira denna fina dag?
Ja, man kanske hälsar på surtanten i trappuppgången, låter bli att glömma soppåsen utanför dörren eller varför inte struntar i den där festen hela natten.

Om man tycker väldigt mycket om sina grannar kan ju en kaka vara ett trevligt inslag för grannsämjan. Tycker man lite mindre om sina grannar kan man ju baka till exempel kanelbullar så att det doftar sådär underbart i hela trappuppgången och sedan låta bli att bjuda grannarna.

Vi kan också tipsa om kommande viktiga händelser såsom musikfri dag (21 november), köpfri dag (25 november) och tangons dag (11 december) för att nämna några.

Som vi konstaterat tidigare, såhär års behövs alla tänkbara tips för att överleva utan alla fotbollsaktiviteter som tidigare tagit upp all vår lediga tid.

Så, hur ska du fira grannens dag? Har du en surtant i din trappuppgång?

Pratbubblan

Idag, en helt vanlig torsdag i oktober, är det dags för en nyhet hos Spelarfruarna. Nämligen Pratbubblan. Detta går ut på att ni funderar ut vad personerna på bilden kan tänkas prata om och skriver detta i kommentarsfältet. Det förslag som Spelarfruarna gillar allra bäst kommer att läggas in i en pratbubbla på bilden.

Den allra första bilden är förstås tagen av Lotta Törnström och ser ut såhär:

Ja, vad är det som sägs på bilden?


Vem tar över?

Anne-Lie Edin har meddelat att hon varvar ner efter säsongen som precis har tagit slut. Efter 15 år i herrarnas tjänst vill hon nu ha en lite paus, ett litet andningshål. Hur kom det sig då att Anne-Lie engagerade sig i herrlaget för 15 år sedan när hennes egna söner var små pluttar och spelade i varsitt pojklag?
- Det var väl som allt annat, man halkar in på ett bananskal och så rullar åren på.

Anne-Lie har svart bälte i förbredelse inför match. Detta är ett axplock av saker som hon måste ha koll på under en helt vanlig hemmamatch:
- Ola sitter längst in till vänster. Han vill ha två uppvärmnings t-shirtar.
- Bredvid Ola sitter alltid Timmy. Han vill ha en ensam krok och inte dela med någon annan. Han ska ha nummer 17, en uppvärmnings t-shirt, medium i shorts och storlek 4 i strumpor.
- Sen har vi Fabbe som sitter till höger. Där är det nummer 9 som gäller, en t-shirt till uppvärmningen, L i shorts och storlek 4 på strumporna.
- Koffa sitter närmast dörren till vänster (om inte Koffa är med är detta Dennis plats). För hans del är ordningen nummer 10, 1 t-shirt, M i shorts och storlek 4 på strumporna.
- Dennis sitter (när Koffa är med) närmast dörren till höger. Han vill ha nummer 11, en t-shirt, L i shorts och 4 i strumpor.
- Björn P vill alltid ha en vit uppvärmnings t-shirt, helst en han tar med hemmifrån.
- Pule har alltid två uppvärmnings t-shirtar.

Så här rullar det på för varje spelare. Ring Anne-Lie mitt i natten och hon kan rabbla detta som i trans.
- De flesta är djävulskt noga med hur det ska vara, berättar Anne-Lie. Koffa brukar komma fram och fråga om han får medium i shorts och säger jag ja då så är allt lugnt, fortsätter Anne-Lie.

Egentligen vill Anne-Lie inte mista kontakten med fotbollen och alla sina pojkar men hon känner att just nu behövs det ett "break" för att samla kraft.
- Året som gått har varit väldigt speciellt. Jag har som sagt hållit på i 15 år men matchen hemma mot Mörrum var magisk. Spelarna var så glada innan match, de gick runt och pratade en massa, satte sig vid flaggstången med en kopp kaffe, det var fint väder och de sjung årets låt "Don´t stop beliving". Jag kände doften av svett, gräs och liniment. Magiskt!

Att förbreda en match är som ett heltidsjobb. Man måste vara på plats innan grabbarna börjar strömma till, kläderna måste vara på plats innan den första spelaren anländer och kaffet ska vara klart ca 75 minuter innan match. Sen är man kvar 1-1,5 timme efter att matchen är slut för att sortera tvätt och annat som behöver göras efter en match. En hemmamatch tar 5-9 timmar.

Det har givetvis blivit bättre sedan den tiden då familjen Edin skötte allt själva. Först lade man fram kläderna, sen tog man inträde, stod i kiosken och sen allt efterarbete. Sedan ingick det givetvis att ringa bortalagen, gå på möten med förbundet och allt annat som hör till sektionsarbetet. Det har inte alltid varit en dans på rosor. Fru Edin kommer ihåg en gång när hon fick sy hop västarna för att killarna skulle ha något att träna i. Damerna som på den tiden låg i allsvenskan var just då i Italien på träningsläger och där satt Anne-Lie och sydde ihop västar...

Efter den tiden kom sen Patrik Federley in som en frisk fläkt tillsammans med Ingmar Svensson. Det ingav ny kraft där det var mycket trivselgrejer på schemat. Patrik införde träningskläder och "Kalles kiosk" till exempel.

För att kunna vara på IP så mycket som behövs har Anne-Lie tagit semester och pusslat med schemat så nu när alla är lediga från fotbollen måste Anne-Lie jobba ihop sina 65 timmar som hon ligger back.

Så frågan kvarstår, vem ska ta över efter grabbarnas egna passup och största fan?

Det-här-gör-jag-när-det-inte-finns-någon-fotboll-att-lägga-all-fritid-på-nr 3

I del nummer tre kan Spelarfruarna presentera vad den avgående tränaren gör nu när fritiden är nästintill oändlig. Innan matchandet var slut började Patrik sin snickarutbildning som han nu tagit till en helt ny dimension, han har börjat snickra i hemmet.

När man snickrar kan tyvärr en och annan skada uppstå.



En del navelluddspillade har också förekommit men Spelarfruarna har dock inga bilder på detta.


Tips 3: Passa på att utbilda dig. Kan vara heltidsstudier men varför inte ta en fin liten kvällskurs i din hemliga passion nu under uppehållet.


Meddelande från kaptenen

Spelarfruarna har äran att vidarebefodra ett meddelande från Kapten Elias till alla spelare.

Ta med 40 kronor till nästa träning och lämna dessa till Elias. Pengarna ska inte gå till Elias privata kassa utan han har tänkt att fixa och trixa lite inför den där årsfesten.

40 kronor till Elias alltså. Glöm inte det!

Visste du att...

...Trion var ett riktigt publiklag under 80-talet. 1983 sattes rekord igen då Blåningsmåla kom på besök i Div IV, hela 1200 åskådare såg matchen. Trion ledde serien före just Blåningsmåla. Detta året var det ofta 300-400 åskådare på hemmamatcherna.

Kanske något att jobba på till nästa år? Storpublik på matcherna är ju alltid trevligt.

Stora DM

Då var lottningen till stora DM klar och det ser ut att bli en härlig utmaning för våra triongrabbar. Trion kommer att spela i grupp A fredagen den 13 november i idrottshallen.

Övriga lag i gruppen är Kristianopels GoIF, Lyckeby GoIF, Jämjö GoIF, Karlskrona AIF.

Matchtider:
1  19.00 Lyckeby GoIF - Jämjö GoIF
2  19.15 Kristianopels GoIF - IF Trion
3  19.30 Karlskrona AIF - Jämjö GoIF
4  19.45 IF Trion - Lyckeby GoIF
5  20.00 Kristianopels GoIF - Karlskrona AIF
6  20.15 Jämjö GoIF - IF Trion
7  20.30 Lyckeby GoIF - Kristianopels GoIF
8  20.45 IF Trion - Karlskrona AIF
9  21.00 Jämjö GoIF - Kristianopels GoIF
10 21.15 Karlskrona AIF - Lyckeby GoIF



Koll på tiden

I natt är det dags att ställa tillbaka klockan en timme och därmed också göra kroppen och knoppen lite lagom förvirrad.

Det finns lite olika varianter för att komma ihåg vilket håll klockan ska skruvas. En timme bak eller en timme fram. Det kan ju få lite spännande konsekvenser om man väljer fel håll.

Spelarfruarna brukar oftast köra efter varianten man ser tillbaka på sommaren, alltså ska klockan ställas tillbaka en timme. Har du något annat bra tips?


Inför division 4

Idag går det att läsa i tidningen att Asarums IF och Högadals IS inte får slås ihop. Föreningarna hade planer på att satsa på ett gemensamt A-lag i nästa års Blekingefyra, men så blir det alltså inte.

Reglerna för sammanslagningar säger att det inte är tillåtet att slå ihop två lag i en serie som slåss för att gå upp i en riksserie. Och eftersom division 3 är just en riksserie blir det ingen sammanslagning.

Vidare betyder detta också att Olofström, som hamnde på fjärde plats i kvalserien, inte tar sig upp i nästa års Blekingefyra.

Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Jimmie "Tasse" Törnström 30 år.



Spelarfruarna riktar ett stort grattis till födelsedagsbarnet.


Mera golv

En klar, en kvar.
Igår lade tappra trionmedlemmar ut golvet i Telenor Arena Karlskrona. Imorgon går eventet som är anledningen till golvläggningen av stapeln och efter det ska ju golvet bort igen.

Om du inte redan anmält dig och känner att det är din tur att faktiskt hjälpa till lite i föreningen så hör av dig till Linkan (0703 - 23 03 81) nu direkt.

Lite golvläggning i några timmar kan ju faktiskt de flesta överleva. Och, som det heter, ju fler vi är desto fortare kan vi få fredagsmys.

Så här såg golvläggningen ut under onsdagskvällen:

   

   

   


Det-här-gör-jag-när-det-inte-finns-någon-fotboll-att-lägga-all-fritid-på-nr 2

Spelarfruarna fortsätter sin serie "det-här-gör-jag-när-det-inte-finns-någon-fotboll-att-lägga-all-fritid-på" med att ta en titt på vad Tobbe J har hittat på den senaste tiden.



Tobbe J är ju ganska mån om sitt utseende så så här i grådaskiga tider passar han på att förbättra brännan lite genom att ta med sin kära Josefina på en resa till Cypern.

       

       

Det ser inte helt fel ut tycker Spelarfruarna och berömmer Tobbe J för det fina initiativet.

Tips 2: Ta med någon du tycker om och åk till ett varmt land.

Ännu mera hjälp!!

Linkan sliter sitt hår, det fattas fortfarande folk till onsdagens golvläggning. Golvläggandet börjar 22.00 i tennishallen i Telenor Arena och håller på ca 3 timmar. Har vi tur kanske Spelarfru Anna dyker upp med "säcken" full med godsaker, man vet aldrig.

Ring Linkan för anmälan 0703 - 23 03 81.


Det-här-gör-jag-när-det-inte-finns-någon-fotboll-att-lägga-all-fritid-på-nr 1

Vad gör alla människor i föreningen nu när fotbollen ligger lite i dvala? Nu har i och för sig träningarna börjat på söndagar men det är fortfarande oändligt mycket fritid om man jämför. Spelarfruarna har ju givetvis bestämt sig för att ta reda vad de vilande fotbollsspelarna och dess supportrar sysslar med.

I första delen får vi möta Glenn Nileby och Lotta Törnström.

När fotbollen ligger nere på Spjutsbygds IP åker dessa tu till Danmark för att se ännu mer fotboll. Till saken hör ju också att Glenn passade på att fira sin femtionde födelsedag också.

       
Vi är svenska fans allihopa!

Var det någon som såg den "svenska trionflaggan" under matchen?

TIPS 1: Åk till annan ort och se något annat lag du tycker om spela fotboll.

Kvalet klart

I helgen avgjordes kvalet till division 4. Spelarfruarna får grattulera Hasslö GoIF som efter ett antal kvalmissar denna gång höll ändå ut och kunde säkra evangemanget mot Atlas AIK i lördagens match. Matchen på Sturkö slutade 1-1 vilket gör att även Atlas är klara för divison 4 nästa år. Segrare i kvalserien blev FC Giffarna trots att de förlorade mot Olofströms IF. Det blir med andra ord Olofström som missar avangemang till fyran.

Som de flesta uppmärksamma fotbollsupportrar vet så kanske Olofström ändå kommer att få spela division 4-fotboll nästa år då ett samgående mellan Asarums IF och Högadals IS är på gång. Den som lever får se som det brukar heta.

I dagsläget är det följande lag som kommer spela division 4 2010:
Asarums IF FK
Atlas AIK
FC Giffarna
Hasslö GoIF
Högadals IS
Hörvikens IF
IF Trion
Jämjö GoIF
Jämshögs IF
Kristianopels GoIF
Mörrums GOIS FK
Ronneby BK
Rödeby AIF
Sillhöva AIK



Hjälp!

Nu behöver vi hjälpas åt lite igen. Det handlar om golvläggning, det handlar om tennishallen i Telenor Arena Karlskrona, det handlar om onsdag kväll/natt och fredag kväll.

Så, om du missade det förra golvläggningsögonblicket får du alltså en ny chans nu.

Onsdag 22.00 börjar själva golvläggningen i tennishallen i Telenor Arena Karlskrona. Det är svårt att säga exakt hur lång tid det kommer att ta, men räkna med runt tre timmar.

Fredag 17.00 är det dags att plocka bort golvet igen. Förvånansvärt nog är det ju då på samma ställe som där det lades ut.

För att hjälpa till och dra ditt strå till stacken för IF Trion tar du kontakt med Linkan (0703 - 23 03 81). Svårare än så är det alltså inte. Både damer och herrar är välkomna att hjälpa till. Och ja, ju fler man är desto fortare går det...

Visste du att...

...herrarna spelade div IV första gången 1958.
1961 avancerade samma lag till Div III, en av spelarna i det laget var dagens ordförande Bertil Corneliusson som alltså kanske skulle kunna komma med lite säkra tips inför nästa säsong.

Träning och fritid

Spelarfruarna vill passa på att påminna alla triongrabbar om att nu är det minsann dags att börja vänja sig av med soffliggandet. I alla fall en kväll i veckan. På söndag startar nämligen inomhusträningen i Rödeby klockan 20.15.

Det är ju som sagt än så länge bara en dag i veckan, men misströsta inte. Om du känner att du har svårt att veta vad du ska göra med all din tid när det inte finns träningar att åka till, matcher att titta på eller anledningar till att bita på naglar så ska självklart Spelarfruarna hjälpa dig.

Håll utkik här efter det-här-gör-jag-när-det-inte-finns-någon-fotboll-att-lägga-all-fritid-på-tips.

Visste du att...

...Trion vann div 4 1985 med enbart en poängs marginal. Efter den sista och avgörande matchen mot Lyckeby stod följande i en av lokaltidningarna: Sammanhållningen är något som Trion lever högt på, både på och utanför planen. Till ödesmatchen på Lyckåvallen hade ett hundratal supporters kommit för att heja fram sitt lag. Dragspel, gitarr och andra instrument fanns också med för att öka stämningen. På planen sprang killarna som spelat ihop i Trion sedan pojklagsåldern. - Alla hänger ihop i föreningen. Det gör oss lite originella, samtidigt som allt fungerar så bra.

Vissa saker, viktiga saker som många supporters vid avgörande bortamatcher och fin sammanhållning, ändras aldrig. Tack och lov.

Snygging

Under sommaren fyllde hedersordförande Lennart Olsson 90 år. Detta firades sedvanligt med stort baluns och födelsedagsbarnet fick då denna snygga tröja att iföra sig. Lennart hälsar att tröjan passar fint.

  

Frågan är ju nu hur herr Olsson ska klä sig inför årsfesten, blir det skjorta eller blir det matchtröja? Det är bara 24 dagar kvar till årsfesten för den som inte anmält sig är det hög tid nu, platserna verkar gå åt just i år. Det är över 75 anmälda.


Visste du att...

...på Trions första bollplan i Spjutsbygd fanns det en enorm sten. Inte sällan lurpassade hemmalagets backar bakom stenen.


Har denna sten möjligen ersatts av en grop nu? På b-planen finns ju en välkänd ryggbrytargrop som det säkert skulle gå att lurpassa i. I alla fall om man antingen ligger platt på mage eller är ungefär 30 cm lång.


Kvalfyllt

Det är kvalfyllda tider just nu. Inte för Trion som kan ligga hemma i värmen och ladda inför division 4, men för andra som får frysa i höstrusket och försöka tygla nervositeten i dessa spännande kval.

För vår del är det ju självklart kvalet till division 4 som är intressant. Där är det Giffarna, Hasslö, Atlas och Olofström som gör upp om hela tre platser till division 4.

Efter två spelade kvalomgångar är det klart att Giffarna håller sig kvar i fyran efter vinster mot Atlas och Hasslö. Olofström är just nu det lag som ligger på fjärde plats och därmed får fortsätta i division 5 nästa år. Om det ska bli ändring på det behöver Olofström vinna mot Giffarna nästa helg samtidigt som det inte får bli oavgjort mellan Hasslö och Atlas.

Spännande värre med andra ord.
Och ja, vi är rätt så jätteglada att de redan påfrestade nerverna slipper vara med om detta, att allt redan är klart, att vi slipper frysa ihjäl under träd som börjat tappa sin löv, att vi kan luta oss tillbaka och följa dramatiken på håll.

Dagens födelsedagsbarn

Idag gratulerar vi Glenn Nileby på den stora dagen. Glenn fyller 50 år idag och enligt vad Spelarfruarna erfar firar han sin födelsedag på ett alldeles speciellt sätt. Ett hett tips kan vara att titta på matchen mellan Sverige och Danmark ikväll och samtidigt hålla utkik efter Glenn.



Grattis Glenn!

Lägga golv

Under torsdagsmorgonen träffades tio trionsjälar för att bidra till klubbens ekonomin genom att lägga golv i Östersjöhallen.

      

     

Vissa var piggare än andra.
- Att gå upp innan klockan 8 på morgonen är så tidigt att allt går med automatik förklarar Fabbe. Han spekulerar vidare i att det är svårast att få upp honom mellan klockan 8 och 10 på morgonen.

För den som tycker att Fabbe bara ligger och latar sig kan Spelarfruarna informera att han har en liten annan dygnsrytm då toppjournalisten kommer hem från jobbet vid halv ett tiden på natten.
Fabbe var trots den tidiga timmen först på plats!



Vissa hade en "bad hair day".



Vissa jobbade så hårt att de blev svettiga.



Vissa, så som Dennis och Anna B, fastnade inte på bild en enda gång.

Spelarfru Anna B var på plats men på grund av skada var hon endast passup och det jobbet gjorde hon väldigt bra då hon bjöd arbetarna på kaffe, saft och hembakat.



Spelarfruarna har ju hört ryktet att högerbacken Salle har det fantastiskt bra med sin Anna. Salle har nämligen full service hemma då Anna sköter om sin "man" med största omsorg.
Vissa har det bra!

På lördag (ja, dagen är ändrad) kommer ett nytt triongäng för att städa bort golvet.

En röst från forna dagar

Spelarfruarna har fått en pratstund med herrarnas ordförande Joakim Andersson. Den största anledningen till vårt intresse för Joakim var att han var med sist IF Trion spelade i division 4. Spelarfruarna är ju inte med på den tiden så vi får förlita oss på andras information om den tiden.

Joakim har alltid varit föreningen trogen. Han började i knattelaget som 6-åring 1980. När han var junior hade Jocke blivit så duktig att han fick vara med de stora grabbarna, i division 3.
- Vi åkte ur det året men jag fick mest sitta på bänken, minns Joakim.

Jocke fortsatte spela i föreningen och blev mer och mer etablerad. Som den ledare han är fick Jocke dra på sig lagkaptensbindeln efter ett tag. Det blev 11 år i a-lags fotbollen och spel i alla divisioner från trean och nedåt innan Jocke var tvungen att lägga av på grund av skada 2001.

Joakim minns säsongen när Trion fyllde 60 år, det var 1996 för den oinvigde.
- Som lagkapten fick jag har tröjan med nummer 60 på ryggen. Tyvärr gick det inte riktigt som föreningen tänkt sig eftersom vi åkte ur fyran det året. Ska man vara ärlig hade vi ett lag som nog inte hade platsat i femman ens men vi kämpade på. Vi tog några poäng men det räckte inte och degraderingen var ett faktum.

Jocke försökte sig på en comeback under Glenn Nilebys ledning 2007 men knät höll bara vårsäsongen. Efter det har Jocke funnits i föreningen och inför detta året blev han ordförande i herrsektionen.

Tillbaka till tiden då Trion låg i fyran. Enligt Jocke var storspelarna på den tiden Martin Owesson och Pär "Pärlan" Franzén (Pules bror). Spelarfruarna kan även gissa att Jocke var en av de framträdande spelarna då han till och med var lagkapten.
Likheterna mellan då och nu tycker Jocke ändå är den speciella trionandan som råder inom föreningen. Längs vägen har sammanhållningen varit viktig, visst har den varit större under vissa år och mindre under andra men den har alltid legat där i bakgrunden.

Man får inte glömma att Trion var en elitföreningen under 80-talet så visst är det skillnad. Idag ses vi ju som ett lingonlag men föreningen jobbar sakta men säkert för att ta sig uppåt. Målet som föreningen haft under ett antal år har nu äntligen uppfyllts genom uppflyttningen till division 4. Just nu diskuterar man hur ett nytt mål ska formuleras. Givetvis är det kortsiktiga målet för 2010 att klara sig kvar i fyran, de lite mer långsiktiga målen har ännu inte jobbats fram men givetvis vill man etablera sig till ett starkt lag i division 4. Det är ju svårt att sätta upp en allt för hög målsättning då föreningen inte har så mycket att bygga på i ungdomsleden för tillfället.
- Det som är väldigt viktigt i föreningen är att bygga långsamt och varsamt utan att förstöra den goda andan som nu finns i klubben. Det är lätt att glömma bort en sådan sak när man vill uppåt, säger Jocke.

Till sist måste ju Spelarfruarna fråga den självklara frågan (det skulle ju vara tjänstefel annars): Är tränaren inför 2010 klar?
- Nej. Det ser dock ut som att det ska vara klart inom en snar framtid, berättar herr ordförande.
Spelarfruarna har fått ett löfte om, att vi som det första medie, ska få publicera vem det blir. Så håll utkik!


Citerade

Spelarfruarna har tidigare i veckan blivit kontaktade av fotbolliblekinge.se som gillade vår betygssättning av kioskerna i division 5 så idag kan man läsa om detta på deras sida.

Vi tackar och tar emot.

Spelarfruarna har luskat runt lite mer på nämda sida och hittat ett foruminlägg som vi är mäkta imponerade av. Pelle Nilsson visar upp sin drömelva som han vill ta ut från årets division 5. Se och njut!

Konsten att måla

Kombinationen få mål bakåt och många mål framåt är ju, inte helt otippat, ett segerkoncept. Trions a-lag gjorde i år hela 66 mål. Allra lättast att hitta målet verkar grabbarna ha haft på hemmaplan då hela 50 av målen gjorts vid matcherna på Spjutsbygds IP.

Dennis Törnström gjorde i år 17 mål och vann därmed skytteligan i a-laget. Men helt spikrak var inte vägen mot skytteligaledningen. Han gjorde 13 mål de första 11 matcherna men sedan satte den stora torkan in. Dennis måltorka varade i 9 matcher, men lossnade med ett bang när han gjorde fyra mål i matchen mot Mörrum.

- Det känns bra att vinna skytteligan, men det var på håret. Timmy och Tobbe kom ju ifatt när min måltorka satte in. Det är alltid kul att göra mål och det är extra roligt att vinna skytteligan ett år som detta när det blev serieseger. Hemligheten bakom att jag gör många mål är nog att jag är den som försöker göra mål mest av alla. Om man skulle räkna ut statistiken är jag nog den som har flest skott som är menade att gå på mål. Där många kanske väljer ett passningsalternativ, väljer jag att skjuta, säger Dennis.



Dennis minns säsongens skönaste mål. Det var mot Nättraby hemma på Spjutsbygds IP.
- 1-0 mot Nättraby hemma är skönast, eftersom det var en sådan jämn och viktig match. Dessutom var det ett nickmål också och jag brukar nästan aldrig göra mål med huvudet.




Spelarfruarna betygsätter

Efter att Spelarfruarna under säsongen varit på plats på varenda bortamatch och inspekterat kiosken på de olika arenorna kan vi här avslöja att den bästa, självklart enligt vår egen smak, är (trumvirvel):

HÄLLARYDS IF:S KIOSK
Motiveringen lyder: Trots att vädret när vi var i Hällaryd var bland det sämsta vi haft under säsongen var alla i "personalen" på gott humör och ursäktade sig för att sillamackorna uteblivit på grund av regnet. I Hällaryd fanns det mesta man ville ha och guldkornen bestod i lättöl, toast och kokosbollar, något som ingen annan förening hade i sitt sortiment. Spelarfruarna gillar när man vågar ta ut svängarna och satsa på lite otippade kort. En del av godiset var i dyraste laget men Hällarydskiosken får ändå ett högt betyg. Man sålde också det fina Hällarydsparaplyt (lite orättvist kanske att vi var tar upp det eftersom alla kiosker inte kunde utmana i denna gren på grund av det fina vädret vid deras matcher men å andra sidan är det svårare att få publiken nöjd i hällregn). Hällregn i Hällaryd... fyndigt!

De andra klubbarna som var med i divsion 5 får följande betyg (utan inbördes ordning):

Väl godkänd
Nättraby GoIF - får ett högt betyg för den snygga presentationen av sitt godisutbud.
Fridlevstad GoIF - fin presentation av utbudet och den grillade korven var klar innan matchstart.
Mörrums GoIS FK - nostalgiskt med de gamla "pizza-klubborna".
Hasslö GoIF - högt betyg för den otroligt billiga glassen.

Godkänd
Märserums IF - magert godisutbud men en fin termos.
Olofströms IF - alldeles för litet plockgodisutbud.
Backaryd SK - väldigt litet godis- och glassutbud.
Kallinge SK - lite godis men plus för de två unga killarna i kiosken.
Belganet-Hallbro IF - kaffet ingår i entreavgiften.
Listerby IK - motiveringen till avsaknad grillkorv: "Vi grillar ingen korv för killarna ligger ju bara i division 5". 


Spelarfruarna noterar även att ingen av kioskerna i division 5 var så undermålig att det krävdes ett underkänt betyg. Man kan även se att för att fånga Spelarfruarnas intresse behöver man ha en ganska maffig godishylla och helst en massa glass att toppa detta med. Kaffet har fått en ganska så central del i betygsättningen endast på grund av fru Edin då vi andra inte är några hejare på just den där mörka drycken.

Spelarfruarna betygsätter inte IF Trions kiosk på grund av jäv. Givetvis tycker vi annars att den är bäst! Det finns MÄNGDER med smågodis att välja och vraka bland, dessutom är det billigt. Spelarfruarna vill ge en stor eloge till de krafter som gör att Trionkiosken är just den bra kiosken som den är.


Fotbolliblekinge.se

Fotbolliblekinge.se är en sajt som Spelarfruarna gärna rekommenderar. Den ger lite kul och annorlunda infallsvinklar på det som händer i fotbollsväg i länet.

Extra trevligt är ju att fotbolliblekinge verkar tycka att Spelarfruarna också är värda att rekommendera. Tillsammans med till exempel Sportbladet och Fotbollskanalen får vi lite extra uppmärksamhet längst ner på sidan.
Hur fint som helst!



På lågvarv

Ja, som ni kanske märker är det inte riktigt lika många inlägg här just nu. Säsongen är slut och det betyder inte bara paus, vila och återhämtning för våra fina fotbollsspelande grabbar. Det betyder också paus, vila och återhämtning för Spelarfruarna.

Därför blir det lite färre inlägg än vanligt, men vi siktar ändå på att lyckas hålla farten uppe med sisådär ett inlägg om dagen så det är ett hett tips att hålla koll här som vanligt.

För som ni vet är vi alldeles för nyfikna och har alldeles för många idéer för att helt lägga ner verksamheten, även under den här årstiden när vinden viner och vi mest bara är överlycklliga att vi slapp frysa ihjäl på en läktare för att följa triongrabbarna i ett kval...


Fruarna behöver hjälp

När du ändå sitter där i soffan och pillar navel kan du väl hjälpa Spelarfruarna en smula? Vi behöver hjälp med att kora årets...

... mest spännande match
... bästa visdomsord från coachen
... godaste godisbit i kiosken
... supporter
... tabbe
... citat
... skada

Det är även fritt fram att komma på en helt egen kategori om man så skulle vilja.
Skicka ett mejl till [email protected] eller skriv en kommentar till detta inlägg.

Vad ska du göra i helgen?

Så har vi då kommit fram till fredag. En härlig helg ligger framför oss MEN vad ska man hitta på? Första helgen utan fotboll och det känns ganska tomt måste vi erkänna. Inga tabellräkningar, inga nervösa sammanbrott och ingen spännande match att se fram emot.

Vad gör du nu när du har massor med fritid?

Du kanske ägnar dig åt frimärkssamlingen som samlat damm hela säsongen, kanske sysslar du med en vintersport som vi inte vet om eller så kanske du bara ligger i soffan och zappar mellan kanalerna på sin höjd. Spelarfruarna vill veta! Du spelare eller supporter skriv en liten kommentar, hur ser ditt liv ut just nu?

Trions sista utpost

Jag vet inte om du som läsare har studerat tabellen så ingående som vi Spelarfruar har gjort. Något som gör Spelarfruarna riktigt stolta är att IF Trions a-lag under säsongen endast släppt in 17 mål i serien! Får lov att säga att detta är riktigt bra. Det lag som har släppt in näst minst mål är Hasslö GoIF och de har släppt in 31. Det är alltså en differens på 14 mål till den som har släppt in näst minst mål. Tänk då vad differensen till de andra lagen är. Det är verkligen något att vara stolt över. 

Denna säsong är det Ola Karlsson som stått samtliga 22 matcher. På dessa matcher har Ola hållit 12 nollor. När Spelarfruarna frågar Ola hur det kan komma sig är han väldigt blygsam med sin egen insats.
- Vi har haft en stark backlinjen och ett bra lag, är keeperns enda kommentar.

          
Ola "in action". 




Sa vi guldhattar?

Ja, visst var det väl guldhattar och guldfest som stod på veckans meny?














Spelarfruarna solar sig i glansen

Spelarfruarna vill passa på att tacka alla som läser och som lämnar så fina kommentarer. Vi har fått massor av stöd sedan vi började vilket givetvis är roligt. Men å andra sidan är det inte så svårt att skriva när man har ett sådant fantastiskt lag och en så underbar förening att skriva om.

Här kommer ett axplock av alla fina kommentarer som varit riktade till oss under året.


Från Sarah (Spelarfruarnas anm. detta inlägg är från maj med tanke på serieseger)
Hej på er! Vilken underbar blogg, fick tipset av Linkan i helgen och är grymt imponerad av ert engagemang. När seriesegern är klar (för det blir den väl??) är det er de bör tacka!!
Kramar från Kalmar


Eddie
"Spelarfruarnas...." har jag intills för 10 minuter sen ej haft nöjet att besöka. Har dock fått mig till livs några olika omdömen om densamma. Samtliga i översvallande positiva ordalag...Detta kunde ju inte rimligen vara med sanningen överensstämmande trodde då jag. Men nu har alltså äfven jag sällat mig till de trognas skara. Vänligen fortsätt på inslagen väg...//Eddie


Kerstin
Hej!
Är tyvärr förhindrad att komma och se denna spännande match. Jag är så glad att du är på plats och att jag kan följa dramat vid datorn. Ni gör ett toppen-jobb!!

Kram Hasslö-mamma


Hällarydsspelare
En kanon blogg, mkt roligt att läsa=)


Anonym
Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Den här bloggen är helt sjukt bra! Haha


Johan
Mycket ang om ert gräs och vatten. Ni har en riktigt fin och stämningsfull anläggning som många lag i femman gärna vill ha men "gräs och vatten" borde inte få användas i samma mening när det gäller er idrottsplats för det är som asfalt. Ett stort lycka till i avslutningen dock!! =) OCH, Kanonblogg!!


Mörrums Bloggare
Grattis tjejer!! Ni är verkligen grymma! Med denna bloggen borde ni vara högre i seriesystemet än 4an;) Ni har ju fullkomligen utklassat min(vår) blogg denna säsong.. Så nu sitter jag o lusläser er och låter mig inspireras av den =) Nästa år blir det en hårdare fight om "bästa bloggen" Även om ni e storfavorit!! Kör hårt så ses vi nästa år!

Det är så man blir tårögd! TACK!


 

          Bild från i lördags där Spelarfruarna  verkligen visade sin gråtmilda sida.

          

Årligt party

Du som är medlem i IF Trion har väl för allt i världen inte glömt att anmäla dig till årets viktigaste, roligaste, underbaraste och finaste fest?

Svida om till din snyggaste partystass. Snöra på dig dina bekvämaste danseskor. Värm upp rösten för allsång. Stretcha armen för att vara redo för en skål.

Ja, du kanske inte behöver börja just precis nu. Men lagom till den 7 november tycker vi att du ska vara redo.

Tid: 7 november, 18.00
Plats: Strömsbergs bygdegård
Anmälan görs via ett telefonsamtal till Lasse Dahlstedt (432 37).

Ju fler, desto roligare.

RSS 2.0