Veckans lag

I dagens "Veckans lag" fick Trion med sin senaste målspruta Dennis Törnström på topp. Grattis till detta!

Spelarfruarna noterar även att Sillhövda använde samma distributör av löpsedlar när de vann serien som Trion gjorde förra året vid denna tid, för hos båda lagen kan man nämligen se samma stavfel: SERIESEGARE!

Spelarfruarna har tippat

Innan serien drog igång i april var det ett reportage i Sydöstran om vår "verksamhet" och där fick vi även tippa hur Blekingefyran skulle sluta 2010. Hur gick det då? Vet Spelarfruarna egentligen vad de pratar om? Här kan ni jämföra:



Spelarfruarna lyckades pricka in tre rätt av fjorton, kanske inget toppresultat precis men helt ute och cyklar är vi nog inte. FC Giffarna var en missräkning, likaså Hasslö GoIF men annars så, eller?



Tråkiga nyheter

Jens "Salle" Salleke har rapporterat att han tyvärr inte kan vara med på b-lagets sista match mot Lyckeby i helgen på Spjutsbygds IP. Han beklagar verkligen det inträffade MEN förklarar sitt frånfälle med att det är rea i kiosken.



Under kvällen är det enligt uppgift avslutningsfest på ip så har man dåligt med godis kanske man kan smyga upp bredvid Salle och fråga snällt. Han ska nog inte vara omöjlig.

Kiosken på Svartaled

I torsdags var Trion på besök i Sölvesborg för en avslutande match i division fyra mot FC Giffarna, farmalag till Sölvesborgs GIF. Efter en del letande hittades kiosken nedsläkt och öde. Det fanns alltså ingen kiosk öppen och därför är det väldigt svårt att skriva ett kioskreportage.

De tillresta trionsupportrarna var inte helt nöjd med denna lösning och kaffesuget nådde under kvällen oanade höjder. Familjen Andersson som var hungriga redan innan match fick innan hemfärd besöka Lasses för att stilla kurrandet.


Svarta Led



I torsdags var Spelarfruarna på besök på den fina arenan Svarta Led i Sölvesborg. Bilden ovan visar den fina stora ingången, men där skulle ju inte vi gå in... 
























Vi tar istället det som känns lite mer som bakvägen och letar oss in genom grindarna. Säkerheten verkar vara på topp i Sölvesborg i alla fall.



Väl inne ser vi den stora, fina, gröna gräsmattan breda ut sig. På Svarta Led finns både en stenläktare och en träläktare med tak vid sidan av den fina A-planen.



Spelarfruarna är ju stora fan av läktare med tak då det helt klart gynnar vårt bloggande vid ostadig väderlek. Men just denna kväll var det bara att flytta blicken från stor fin gräsplan, fina läktare och löparbanor och istället titta lite till höger.



Där hittar vi konstgräsplanen. Väl upplyst, vilket är en klar fördel då mörkret har sänkt sig över idrottsplatsen redan innan grabbarna hittat ut på planen.

     

Som tur väl är fanns det ju tydliga regler för hur vi skulle bete oss vid denna konstgräsplan. Linjerna får högsta betyg, men fattas bara annat när det inte direkt är någon som på egen hand ska försöka måtta fina raka linjer. På Svarta Led hittar man omklädningsrum under läktaren, mycket finurligt. Massagebänken är på plats och i duschutrymmet hittar vi tre duschar och tre toaletter.

 

Ja, någon läktare fick vi ju inte sitta på. Något kaffe fanns inte att köpa. Några små knattar som kunde hämta bollar fanns inte på plats. Men sjukvårdspersonal fanns det. Ganska oväntat. Den tappra trionpubliken tog plats vid sidan av planen, några sittandes bakochfram på den lilla stenläktaren med borttappad känsel i baken som resultat och några på upphittade plaststolar.

Hur gärna vi än vill ge bra betyg så blir det svårt i det här fallet. Kanske hade läget varit ett annat om matchen spelats då det var tänkt, på lördagen, och förmodligen då även på naturgräset. Men som läget var nu så blir det endast plus för att omklädningsrummen ligger nära och är bra. Visst kan man tycka att sjukvårdspersonal på plats är ett plus, men för den tillresta trionpubliken hade nog bänkar och lite kaffe varit värt mer.

Betyget blir alltså 2 poäng av 5 möjliga. Det finns otrolig potential, men man kan väl säga att den inte riktigt togs tillvara denna torsdagskväll.

 


Trion - Torhamn C-laget

Fotograf-Lotta var på plats när c-laget spelade sin sista match på ip i onsdags. Så här såg matchen ut genom hennes ögon.




SponsorDuell - FINAL

Finalen är avgjord och Spelarfruarna kan kora den bästa sponsorn under 2010 och det är.....Familjen Dahlstedt! Under finalen lyckades Familjen Dahlstedt att få sex rätt, det var bara det förvånande resultatet Sillhövda-Jämshög 0-0 som familjen gick bet på. Ett stark insats och Spelarfruarna önskar ett stort GRATTIS.



Vi tackar BLT och alla andra sponsorer som varit med i SponsorDuellen under året för deras insats här på bloggen men även för deras stöd till föreningen. Ett stort tack och välkomna som sponsorer för IF Trion även under 2011.

FC Giffarna - IF Trion

Självklart vill vi även bjuda er på bilder från säsongens sista match för våra herrar i division 4.
Vill man inte vara med på bild så hör man av sig till [email protected] så ordnar vi det.

Förklaringen till oskärpan i bilderna är avsaknad av både ordinarie fotograf och ljus. Ja, och att våra grönvita spelare är så snabba också förstås...
















Dagens födelsedagsbarn

Födelsedagsbarnet idag heter Pontus Lindskog. Han fyller 19 år.



Spelarfruarna önskar Pontus en riktigt bra födelsedag!


Sista matchen på IP = halva priset

Lördagen den 2 oktober klockan 13.00 spelas den sista matchen för säsongen hemma på Spjutsbygds IP. Då kan man, förutom att njuta av fotboll, även passa på att köpa en riktigt stor påse godis.

Vid den sista matchen är det nämligen 50 % rea på allt godis i kiosken.

Smarrigt va?

Och för övrigt är det alltså b-laget som spelar säsongens sista match på IP. Motståndet står Lyckeby för.

Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Mattias "Kjelle" Dahlgren 23 år.



Ett stort grattis från Spelarfruarna.


FC Giffarna - IF Trion

Nu är Spelarfruarna äntligen på plats. Vi var ju tvungna att fotografera innan det blir alltför mörkt. Planen är dock upplyst så spelet kommer vi kunna följa.

Vi kan meddela att c-laget kom på tredje plats i serien då Sillhövda besegrade Jämjö.

Alle innan match:
- Det är fan kallt med långkalsonger.

Trion ställer upp med:

             Stanszki

Tobbe J   Salle   Elias   Pule

Adam   Alle   Koffa   Daniel L  

          Timmy    Dennis

Avbytare: Eric D, Pontus L och Hilding

Vi noterar att Koffa, Salle och Alle är kycklingar och spelar i långkalsonger. Notera även att Tobbe J är snyggt brun!

Min 1: Domaren kommer ut till sidan och vill ha väst. Man ser inte skillnad på honom och Trionspelarna. Ledare Daniel Edin tycker att Spelarfruarna ska släppa datorn resa sig ur solstolen och serva domaren istället för att själv ta några steg...
Min 2: Backlinjen spelar farligt.
Min 4: Timmy tar emot bollen, vänder upp och spelar. Bollen går efter några turer till Koffa som spelar tillbaka till Timmy som avlossar kanon. Bollen tar på en Giffare och ställer målvakten men den går inte i nätet utan precis utanför. Hörna till Trion.
Min 5: Ny hörna till Trion då målisen räddar bollen över ribban.
Min 6: Alle får bollen. Koffa skriker från vänsterkanten men tar inte löpet. Alle slår en fin djupledsboll mot hörnflaggan men ingen där.
Min 7: Tobbe J skjuter bollen över skyddsstängslet och Spelarfruarna hoppas att den stackare som ska hämta bollen är väl insatt i hur terängen ser ut för kommer man utanför lyset är det riktigt mörkt.
Min 8: Elias kör sin patenterade tillbaka nick när man blir lite sådär rädd innan egen målvakt tar bollen.
Min 9: Dennis lårar bollen vidare efter inkast av Tobbe J, ingen där.
Min 9: Salle skriker:- Aj, aj jag är borta. Efter sin felpositionering.
Min 11: Giffarna har hörna, bollen går in i straffområdet. Stanszki skriker men missbedömer bollen. Hörna till Giffarna. Vid hörnan får Trion frispark.
Tommy Andersson är mycket besviken på att kiosk saknas på arenan. Han vill ha korv!
Min 15: Vikarierande fotograf Sara klagar på att spelarna rör sig för fort.
Min 16: Adam och Tobbe J pressar bra på högerkanten och vinner ett inkast.
Min 16: Elias avstyr med pannan ett solklart friläge till Giffarna.
Min 17: MMMMÅÅÅÅLLLL!!!! 0-1. Tobbe J har bollen vid egen hörnflagga får iväg en långboll som Dennis plockar ner vid mittplan. Dennis spelar en djupledare mellan innerbackarna och Timmy tar löpet. Timmy dribblar bort målisen och kan lägga in bollen.
Min 18: Giffarna är i Trions straffområde och Stanszki liksom fastnar i mattan.
Min 19: Pule spelar vägg med en Giffares rygg. Pule spelar till Timmy i djupled som tar emot och vänder runt. Han ser att målvakten är på picknick, exkursion eller utflykt, kalla det vad du vill, och kan skjuta bollen i MMMMMÅÅÅÅÅLLLL!! 0-2.
Min 23: Spelarfruarna med Rebecka P på flanken konstaterar att Tobbe J verkligen är snygg i sin bränna.
Min 24: Koffa fipsar sig förbi ett antal spelare.
Min 25: Frispark till Trion strax utanför straffområdet. Koffa eller Dennis? Koffa! Bollen går nästan i mål, sjumanna målet som står bredvid alltså.
Min 27: Salle tar ner en stenhård boll på sitt bröst och bringa som en cornflakesflinga.
Min 27: Pappa Lindqvist gör en bollkalle insats (då dessa saknas) så Trion slipper hämta bollen i mörkret. Risk för bortfall av spelare!
Min 28: Koffa blir varnad då han är sen in i en situation på mittplan.
Min 29: En Giffare tar sig förbi ett par Trionspelare på kanten, in i boxen, spelar men Elias hinner före.
Min 30: Hörna till Giffarnas om leder till hårt skott som Elias nickar bort.
Min 31: Koffa satsar på skott från egen planhalva.
Min 32: Fint kortpassningsspel av Trion.
Min: 36: Giffarna gör 1-2. Först har killen en klalasträff på gång men Trionspelare täcker. På returen klipper han in målet istället.
Sara, tvåa i den interna skytteligan, är het på fotbollsmarknaden. Hon har precis fått en förfrågan om spel på söndag.
Min 38: Giffrana tar sig in i straffområdet och skjuter över.
Min 41: Kakstund hos Spelarfruarna och övriga Trionklacken.
Min 43: Dennis ramlar helt utan orsak.
Min 43: Eric är framme och vill ha mer kakor, säger: - Jag skulle ta en till Daniel Edin också. (mmm säkert)
Min 45: MMMMMÅÅÅÅLLLL!!!! 1-3. Från ingenstans alls går Trion upp och gör mål. Stanszki slår en utspark till Dennis som prickar in bollen.

Halvlek.

Ska Giffarna byta målvakt? Det är full uppvärmning på en Nisse i målvaktskläder i alla fall.

Domaren får hämta Trionspelarna i omklädningsrummet. Pontus L meddelar att han skadat axeln på uppvärmningen.

Mycket riktigt, Giffarna byter målvakt.
Min 48: Hörna till Trion. Alle nickar utanför.
Min 49: Tomas tar en kaka.
Min 49: Stanszki räddar till hörna. Elias hoppar riktigt högt och nickar bort.
Timmy och Alle delar inte bara hela livet med varandra de delar även vattenflaska. (Trots att detta är strängt förbjudet enligt reglementet) Mysigt. Kärlek!
Min 51: Giffarna skruvar ut bollen och någon ropar: - Hörna! Domaren försöker skämta: -Är det du eller jag som ser dåligt?
Min 55: Pule kör en regelrätt kapning. Varning, ord och inga visor!
Min 57: Elias spelar en djupledare till Timmy som springer på sitt allra fortaste. Han skjuter och målvakten räddar.
Min 58: Koffa spelar en smörare till Dennis som tar mark och kan lägga in bollen i nätet. MMMMÅÅÅÅLLL!!! 1-4.
Min 61: Alle tar bollen av en Giffare som är på väg mot mål.
Min 61: Dennis får två försvarare mot sig och ett fälleben sticks ut. Dennis liksom stannar i luften innan han sedan far i marken. Dennis tar själv frisparken och dundrar in den bakom en målvakt som ser ut som ett frågetecken. MMMÅÅÅLLL! 1-5.
Min 63: Daniel L gör en snygg brytning med karatetouch.
Min 64: Juniorerna, Hilding och Pontus L¨, får en snilleblixt: - Vi går in och värmer upp.
Min 64: MMMÅÅÅLLL!! 1-6. Adam lägger en djupledare till Dennis. Dennis lobbar över målvakten och är riktigt i sitt målesse. Ett äkta hatrick. Giffare får varning och domaren säger: - Nu håller du klaffen annars har du spelat färdigt.
Min 66: Dennis mosar Pule i ryggen.
Min 67: Trionspelarna börjat kommunicera med publiken, mycket trevligt. Man kan säga att det känns som att matchen är avgjord nu.
Min 68: En Giffare får varning för snack.
Min 68: Eric sträcker. Rebecka: - Men snyggt Eric!
Min 69: Dennis skjuter hårt, målvakten räddar.
Min 69: Mål till Giffrana 2-6 på en retur.
Min 70: Elias kommer flygande längs marken och inser att nu kommer ett ben att gå på Giffaren, som tur är fäller han in benen och får bara ett gult kort för besväret.
Min 72: Dennis bryter sig fram och avlossar kanonen. Målvakten tippar till hörna. Koffa slår hörnan och målvakten boxar bort bollen.
Min 74: Koffa tar ett riktigt löp.
Min 74: Sztanski slår sig i stolpen då han räddar till hörna. Ofarlig.
Min 75: Hilding in och Adam ut.
Min 76: Koffa är väldigt het och joggar mest hela tiden...till skillnad mot vad vi är vana.
Min 77: Tobbe J är på offensiv utflykt. Spelar högerback men befinner sig i vänsterforward position, blir av med bollen. Koffa frågar: - Har du supit hela veckan eller?
Min 78: Pule försöker deala: -Jag är med dig, du får den igen. Men nej han får inte låna bollen.
Det är mycket citat tagna från spelarna idag men vi sitter såååå nära planen så vi hör allt dem säger.
Min 79: Timmy kör blåsfisken och andas liksom inne i munne sådär som 100-meterslöpare brukar göra.
Min 79: Danne L skjuter och målvakten räddar till hörna.
Min 79: Pontus L byter med Pule.
Min 81: Eric in på topp och Daniel L ut. Timmy går ner på mitten.
Min 81: MMMMÅÅÅLLL! Dennis gör sitt femte mål för matchen då Trion leder med 2-7.
Min 82: Hilding testar lyckan, över.
Min 83: Snedspark farligt nära Spelarfruarna.
Min 83: Timmy kommer ut till Tomas och undrar varför han inte får spela på topp, han verkar lite orolig för sin skytteligaledning.
Min 84: Elias springer ifrån bollen. Snabb som en vessla.
Min 86: Alla är dösugna på att göra mål. Även Elias kommer upp på en frispark. Grabbarna kramas och skrattar, de sista skälvande minuterna av säsongen. Elias skjuter frisparken strax över krysset. Salle kommenterar: Rätt nära, med en väldigt sarkastisk ton.
Min 89: Koffa skriker till Sztanski när han inte får bollen: - Nu har jag sprungit här i 83 minuter!
Min 90: Elias blir helt fri i straffområdet, efter sin fortaste rusch i karriären, fastnar i någon slags obefintlig tuva och missar hela bollen. Ger sig inte och krossar målvakten som tar bollen. Publiken gapskrattar.
Min 91: Publiken klappar händerna och Anne-Lie Edins telefon ringer "Don´t stop believing". Vilket grej.

Matchen är slut!

Spelarfruspoängen:
3 poäng: Dennis för alla dessa otaliga mål.
2 poäng: Koffa som springer HELA matchen.
1 poäng: Salle där bak.

SponsorDuellen - FINAL

SponsorDuellen är framme i final. Vi har två starka sponsorer kvar i tävlingen. På ena sidan har vi jätten BLT där Sporten har tagit sig genom duellerna med bravur.

BLT gick in i SponsorDuellen genom ett toppmöte där ärkerivalerna Sydöstran stod för motståndet. Vinst 3-2.

Kvartsfinalen för BLT:s del stod mot Sveas. Båda sponsorerna hade tippat exakt samma rad och målskillnaden fick avgöra till BLT:s fördel. Det blev en riktig rysare då BLT trodde på 24 mål, Sveas på 25 mål och slutresultatet blev 23 mål.

I semifinal blev det hårt och då menar vi HÅRT motstånd i form av rockstjärnorna från Spjutsbygd, The Bones. BLT lyckades pricka in sex rätt och känns heta inför finalen.

I den andra ringhörnan har vi utmanaren, Familjen Dahlstedt. Redan första matchen för Familjen Dahlstedt blev en rysare. Man mötte Daniel Edin och båda sponsorerna hade tippat exakt samma rad. Med hjälp av målskillnad kunde familjen ta sig vidare.

I kvartsfinalen blev det en familjefejd då Mamma och Pappa ville slå Familjen Dahlstedt men de fick stryka på foten även de trots att de bara hade fel på en match. Familjen Dahlstedt var nämligen omutbara då de lyckades pricka in ALLA matcherna. En stark insats!

Semifinalen blev en jämn drabbning då ACEL stod för motståndet. Familjen Dahlstedt lyckades vinna på målskillnad. De kunde fira vinsten tillsammans med Eric och Ninas födelsedagar.

Inför finalen har Spelarfruarna givetvis pratat med båda lägren. Familjen Dahlstedt säger inför finalen:
- Att vi skulle komma till final var ingen överraskning för oss. Vi lever med fotboll varje dag hela sommarhalvåret så lite kunskap har ju fastnat. Vi ser inte BLT som ett hot mot segern. Om man har problem att leverera en tidning till oss varje dag, hur ska dom då klara ett så här svårt tips !!??
- Vi är övertygade om att de sista matcherna blir svåra att tippa. Det är för många lag som inte har något att spela för och därför kommer att ställa upp med bottenskrapet av spelare, säger Dahlstedts.

- Vi vill också passa på att tacka alla Trionspelare för en väl genomförd säsong. Det är alltid lika kul att vara ett Trion-fan. Nu återstår även en av de hårdaste matcherna nämligen ÅRSFESTEN. Då ställer vi i familjen Dahlstedt givetvis upp med fullt lag. För Trion i tiden!

BLT är nöjda med att vara i final och säger så här om sin plats:
- Härligt! Vad det än gäller så kommer ”tävlingdjävulen” inom en fram. Klart vi vill gå hela vägen när vi nu kommit så här långt.

Ni har ju verkligen visat framfötterna i SponsorDuellen, är ni segervissa även inför finalen?
- Nej, fam Dahlstedt har nog lite mer inside om lagen, jämfört med oss. Vi får mest lita på det som står i tidningarna – och det stämmer ju sällan, eller hur? Det blir nog ytterst jämnt mot Dahlstedts, så den här gången tippar vi resultat på matcherna också … för säkerhets skull.

Bara hos Spelarfruarna kan ni även läsa vad BLT:s Jonny Samuelsson tycker om:
2010-års Blekingefyra?
- Att de lag som ligger i botten skulle hamna där var inte oväntat. Trodde nog att Rödeby och Atlas skulle fått det ännu besvärligare. Nykomlingarna Trion och Hasslö har gjort bra ifrån sig, men det var egentligen ingen större överraskning. Båda lagen har starka trupper.

Vann rätt lag?
- Ja, rätt lag vann. Sillhövda har haft den jämnaste truppen, kryddat med några individuellt skickliga spelare som höjt laget.

Vilket lag tror ni tar kvalplatsen? Och vilka lag åker ur?
- Asarum KAN få problem ute på Sturkö, men jag tror de vinner med ett nödrop - och då hjälper det inte att Ronneby besegrar Högadal. Kvalplatsen till Asarum. Förhoppningsvis klarar sig Saxemara kvar i trean utan kval, men jag tror att varken Asarum eller Ronneby klarar av att kvala sig upp. Då betyder det att tre lag får lämna; Mörrum, Rödeby och Nopeln.

Och så till sponsorernas rader:



Matchen Kristianopel - Hörviken är en nyckelmatch då det är enda skillnaden på de två raderna.

Spelarfruarna önskar sponsorerna ett stort lycka till!!!


C-laget

Under onsdagskvällen spelades det en viktig match i reserv division 2 östra på Spjutsbygds IP. Om Trion förlorade skulle det innebära att Torhamn, som stod för motståndet, skulle gå om i tabellen. När det var ungefär 7 minuter kvar av matchen låg Trion under med 1-3 och förlusten var ett faktum men då ryckte grabbarna upp sig. I sista minuten kunde Trion få in 4-3 målet och avgå med segern.

Detta var sista matchen i serien men alla matcher är inte spelade. Som det ser ut nu kommer Trion sluta på en tredje plats men Jämjö kan gå om men då behöver de vinna mot den klara seriesegraren Sillhövda.


TränarTomas har ordet

Det är dags för årets sista match, hur tror du matchbilden mot Giffarna kommer se ut?

Eftersom matchen kommer att spelas på konstgräs så kommer det gå fort. Det ska verkligen bli intressant att se hur vårt spel kommer att hålla mot ett tekniskt Giffarna. Vi ska spela vårt spel så får vise hur långt det räcker. Eldprov om man säger så. 


Är det några överraskningar i laget?

Nä, laget kommer ungefär se ut som det brukar. Några är säkert borta. Men det blir ett bra lag som åker västerut. 

Om du sammanfattar året, vad säger du om:

 
-Grabbarna i laget?

Ett gäng goa gubbar. Många bra fotbollsspelare med bra attityd både på och utanför planen. 

-Spelet?
 
Det utvecklas och blir bättre hela tiden. Inte helt oväntat har vi spelat bättre på hösten. Det tar lång tid för en tränare att få sin prägel på laget. Jag har väl börjat så smått få det men det finns mycket att jobba med. Men det är kul!

-Er position i tabellen?

Som nykomlingar ska vi vara nöjda. De lagen som ligger före oss har gjort en bra säsong och jag tycker vår säsong speglar positionen. 

-Föreningen i stort?

En bra förening med mycket folk som hjälper till. Att jag och de andra tränarna har fått jobba ostört uppskattar jag verkligen. Spelarfruarna har så klart varit toppklass och ni är unika. 

Vilken spelare har utvecklats mest detta året
?

Tycker att alla spelarna har utvecklats i det spel vi försöker spela. Men två som har tagit stora steg är Fabbe och Håkan från när jag såg dem i vintras. 

Ska du träna Trion även nästa år?

Jag är jäkligt sugen på en fortsättning. Även föreningen och flera spelare har hört av sig och vill att jag ska fortsätta och det är så klart jättekul. Vi är just nu i en förhandling och jag ska få besked om en fortsättning inom en vecka. Blir det en fortsättning så kommer det bli ett litet annat träningsupplägg med mer snabbhet och rörlighet. Jag har medvetet prioriterat bort det och satsat på teknik och vårt spel i år. Men snabbhet och rörlighet är mycket viktigt så blir det en fortsättning kommer ni garanterat få se mer explosiva spelare med förhoppningsvis bra teknik och spelsinne. Då kommer vi kunna utveckla vårt spel ytterligare.


Kiosken på Vägga


Spelarfruarna var förra helgen i Karlshamn för att inspektera kiosken på Vägga IP. Även kiosken på Vägga är lite speciell då man går in en liten cafeteria istället för att köpa sina varor i en lucka. Inne i kiosken kan man sitta ner och man ser planen fint genom fönstret så man behöver inte missa något trots att det är en lång kö.

     

Man kan köpa både korv och hamburgare, något som Spelarfruarna gillar skarpt. Tyvärr var 90 grams hamburgarna slut då Spelarfruarna når längst fram i kön, vi gissar att det var bollkallarna (som var en hel skock) som tog de sista men då kan man välja variant större istället. 

En liten pojke som står i kön tittar ner i glassboxen och ser rent ut sagt ledsen ut när han ser att den är helt tom men det är inte där man förvarar glassen och den lille killen får sin glass ändå.

     

Godishyllan är inte den största vi sett, ganska mager till och med. Några olika sorter finns det, lite popcorn, chips och choklad.

Kaffeomdöme:

Anne-Lie Edin
+

Ulf Edin
+

Henrik "Linkan" Lindqvist

Kommentar: Det smakar stjärt (Spelarfruarnas anm. Så dricker han ju inte kaffe heller)

...


SponsorDuellen



Finallagen är klara, redan innan är Familjen Dahlstedt klara och nu kan även BLT stoltsera med en finalplats av 2010-års SponsorDuell. Detta efter seger över The Bones med 6-5. Eftersom målskillnad inte behövde avgöra detta spelade det ingen roll att BLT glömt rapportera resultaten.



Vi tackar The Bones för en väl genomförd tävling.

Flyttad b-lagsmatch

OBS OBS
B-lagsmatchen Rödeby AIF - IF Trion som skulle spelats på söndag klockan 11, har fått en ny tid nämligen 15.00.
Samma dag alltså, men ny tid.

IF Trion - Kristianopels GoIF i bilder

Vikarierande fotograf Anna såg helgens drabbning mellan IF Trion och Kristianopels GoIF såhär genom sin kameralins. Som vanligt gäller att om man inte vill vara med på bild så hör man av sig till [email protected] så ordnar vi det.








Sista matchen

Vi vill bara påminna om att årets sista match för våra fina grönvita pojkar är flyttad till nu på torsdag klockan 19.30 på konstgräset i Sölvesborg.

Så packa picnickorgen, ta med en stol och en filt, samåk i stora lass och styr kosan västerut på torsdag. Sölvesborg kanske känns långt en torsdags kväll, men eftersom det är sista matchen för säsongen så är det självklart värt det.

Vi ses med hejarramsorna redo på torsdag!

IF Trion - Kristianopels GoIF

Det är ganska precis en timme kvar till matchstart och på Spjutsbygds IP blåser friska vindar. Det är höst idag, så där så att vantar och kanske även mössa och fullt underställ inte hade varit helt obekvämt. Och det är nog tur att det här är näst sista matchen för säsongen. Risken för frostskador börjar nu nämligen bli överhängande för oss supportrar.

Förhoppningsvis kommer dagens drabbning att värma en smula...

Grabbarna har varit ute på planen en stund och testat varandras målvaktstalanger. Men man har också passat på att påbörja uppvärmningen genom att skjuta iväg i snitt varannan boll långt åt pipsvängen. Vi hoppas att dessa bollar sedan kommer sänkas ett par meter och förslagsvis sitta fint i krysset.

Sista matchen för säsongen, borta mot FC Giffarna har enligt uppgift flyttats från lördag till torsdag den kommande veckan. Vi är lite osäkra på tiden, men konstgräs har vi hört att det ska bli.

I kiosken pågår nu förberedelserna för fullt. Extra mycket värmande kaffe kokas och korv läggs i kokaren. Spelarfruarna ska även sälja våfflor idag så det vispas smet för fullt. Vad som händer på planen just nu är dock lite osäkert, detta eftersom kiosken än så länge kör med stängda luckor för att få behålla värmen så länge som möjligt.

Nu har luckorna åkt ner och vi kan konstatera att grabbarna bytt från löpuppvärmning till speluppvärmning. Fabbe har i samma veva bytt fördelaktigt från löpskor till fotbollsskor. Kapten Elias visar vem det är som bestämmer när han till en början gör lite som han vill, inklusive tar bollen med händerna. Med Don't stop believin strömmande från högtalarna och leenden på grabbarnas läppar så det det ut att bli en härlig eftermiddag det här.

Drygt en kvart kvar till matchstart.
Det verkar inte bara vara kioskpersonalen som känner sig lite frusna idag. Än så länge är det bara Dennis som står ut i shorts. Övriga kör hela mjukisoverallvarianten.

Grabbarna har nu lämnat planen och gått in i omklädningsrummet för de allra sista förberedelserna.
Vi kan också konstatera att ett tydligt tecken på att det blåser mycket är att våfflorna liksom blåser av från tallrikarna. Spännande.

Något mer som känns spännande är att det verkar vara vuvuzelor på plats på läktaren idag. Vilken stämningshöjare.

Publiken strömmar, nåja anländer i alla fall, till IP och vi kan även se att vikarierande fotograf Anna är på plats på andra sidan.

Kristianopels fans verkar riktigt rutinerade, med diverse ljudattiraljer och något som låter som inspelade hejarramsor.

Grabbarna är på väg ut på planen och IF Trion ställer idag upp med följande lag:
Ola
Pontus  Elias  Salle  Pule
Koffa  Alle Fabbe  Håkan
Dennis  Timmy

På bänken ser vi:
Hilding, Daniel L och Thomas

IF Trion börjar med boll och där är matchen igång.
Min 2: Matchens första frispark till Nopeln på mittplan sedan domaren tyckt att Alle varit för tuff i sin jakt på bollen. Det blir dock ingen direkt chans av det hela eftersom Trion sedan får frispark direkt.
Min 3: Trion tar sig fram snyggt och bra på högerkanten efter fint samspel mellan Koffa och Håkan.
Min 4: Nopeln går till anfall. Blir dock avvinkade för offside och Ola får bollen.
Min 6: Frispark till Trion ungefär mitt på offensiv planhalva ute vid högerkanten. Koffa, för dagen i underställsbyxor, lägger in bollen i straffområdet och Nopeln rensar bort.

Min 8: Salle tar snyggt ett steg upp i precis rätt läge och Nopelnanfallaren springer offside.
Min 8: Spelet vänder och Dennis provar skott för första gången i matchen. Skottet är blir mer ett mellanting mellan inlägg, passning och skott och han får ingen direkt kraft bakom. Målvaktens boll.
Min 9: Trion vänder spelet snabbt och får på ett riktigt bra anfall. Håkan skjuter och bollen rullar längs med mållinjen fast vill inte leta sig in.
Min 10: Fabbe vinner en viktig nickduell utanför straffområdet. Inkast till Nopeln som till slut går ut till inspark för Trion.

Jämjö - Sillhövda 1-0

Min 13: Koffa lägger in bollen, vid bakre stolpen kommer Dennis och är så när att får en tå på bollen. Men Nopeln kan rensa bort.
Min 14: Ola K fintar bort en kristianopelspelare. Ja Ola K som i Ola-målvakt. Iskallt var ordet.
Min 15: Frispark till Trion ett par meter utanför den högra straffområdeshörnan. Koffa lägger in bollen i straffområdet och domaren blåser av för gruff.
Miin 16: Jätteläge flera gånger om för Nopeln men trionspelarna lyckas täcka undan bollen i sista stund. Hörna till Kristianopel. Hörnan blir hög och lång och kan rensas bort av Trion.
Min 18: Frispark till Trion några meter utanför straffområdet, lite till vänster. Dennis ser sugen ut. Dennis lägger en fin boll mot bakre stolpen där Elias kommer springande. Målvakten når dock först på bollen. Koffa fångar upp andrabollen, skjuter via en motståndares rygg och det blir hörna till Trion. Hörnan blir resultatlös.

Min 21: Alle tappar boll på offensiv planhalva, men revanscherar sig direkt när han jobbar hem och vinner tillbaka den.
Min 23: Bollen studsar nopelns väg i Trions straffområde och det är inte direkt någon hårdbevakning på deras anfallare. Men ett trionben lyckas i sista stund få bort bollen.
Min 28: Trion håller fint i bollen och hjälps mycket effektivt åt att vinna tillbaka den när den för en stund hamnar hos Kristianopel.
Min 28: Nopelnklacken vaknar till liv och försöker höja stämningen på läktaren genom lite fin hejarmusik.
Min 30: Salle verkar ha tagit de hala skorna på sig idag. Får kika lite på gräset i närbild när fötterna glider undan när han slår en passning.
Min 33: Alle skjuter från distans och får på en riktigt bra träff. Kristianopelmålisen lyckas dock nå bollen.
Min 34: Dennis försöker övertyga Elias om att han ska ta en djupledslöpning istället för honom, men det verkar gå så där med det och Elias vänder hemåt igen.
Min 35: En trasslig situation precis utanför nopelns straffområde som resulterar i en varning till en Kristianopelspelare och frispark till Trion. Elias och Dennis ser båda sugna ut. Elias lämnar bollen och tar plats i muren istället. Koffa och Dennis står kvar. Koffa springer fram, hoppar över bollen, Dennis skjuter i MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Han skruvar den snyggt runt muren och in i mål, och det är 1-0 till Trion.

Min 39: Dennis snor åt sig bollen utanför straffområdet, är stark och håller emot bra. Hans skott täcks dock och bollen går ut till Håkan. Han spelar in bollen till Timmy som tyvärr är offside.
Min 41: Timmy verkar vara på klackhumör idag. Två gånger i rad har han klackat vidare bollen. Mycket snyggt, men också lite lurigt då hans medspelare inte riktigt verkar vara med på noterna.
Min 42: Bra läge till Trion när Alle spelar in bollen i mitten. Där kommer Dennis farande och når först på bollen med en tå. Bollen går dock utanför.
Min 43: Elias får koppla på superspeeden när han får jaga efter en helt fri kristianopelspelare. I sista stund får han foten på bollen och det blir hörna. Hörnan kan till slut, efter lite trassel rensa bort bollen.

Regnet har gjort entré över IP och då passar domaren på att blåsa av för halvtidsvila.
I Jämjö leder hemmalaget alltjämt med 1-0 över Sillhövda.

Idag verkar klubbstugan vara ett populärt tillhåll. Vi kan se ansikten i alla fönster som spanar ut mot planen.
Björn går med bestämda steg över planen med siktet inställt på kiosken och passar föredömligt nog på att lägga tillbaka lite grästuvor när han ändå passerar.

Vi får rapporter om att Sillhövda i sista stund innan pausvilan kvitterat mot Jämjö. 1-1 i den matchen alltså.
Underhållningen är total i kiosken, eller vad sägs om en värmande danssvängom. Det är ju ändå lördag.

Det är dags för andra halvlek och spelarna tar sig ut i det diagonala regnet.
Inga byten vad vi kan se i Trion.
Min 46: Timmy blir fälld två gånger om och får till slut frispark några meter utanför straffområdet. Det är många som ser sugna ut men det blir Elias som tar den. På första försöket går bollen i muren och han får en chans till då får han bra träff men målvakten gör en bra räddning. Timmy håller sig framme på returen men får ingen riktig träff.
Min 48: Dennis gör en riktigt bra löpning på kanten, skär in och skjuter. Men hans skott seglar tyvärr en bit över.
Min 50: Pule vinner en nickduell och bollen går vidare till Koffa som tar några steg innan han lägger in bollen i straffområdet. Där kommer Dennis men når inte riktigt bollen.
Min 51: En långboll mot Dennis som är snabbast och hinner också först till bollen. Han skär in och skjuter, men bollen går över.
Min 53: En kristianopelspelare blir liggande på Trions planhalva efter en närkamp och tar sig med mycket möda och stort besvär upp på benen igen efter en stund i gräset. Han får dock styra de haltande stegen mot bänken för att byta.
Min 55: Hörna till Kristianopel, hörnan rensas bort och i spelvändningen spelar Alle (tror vi, det är lite svårt att hinna med i vändningarna när det dessutom är en mindre rusning till våfflorna här i vår lucka) fram Dennis riktigt snyggt. Dennis är iskall i avslutet och lägger in bollen i MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. 2-0.
Min 57: Alle tar sig framåt, tar sig hela vägen in i straffområdet och ordnar fram en hörna till Trion. Trionspelarna samlas framför målvakten, men Koffa halkar precis när han ska lägga hörnan och den går inte dit han vill.

Asarum - Hasslö 1-0

Min 59: Elias provar skott från distans, men får kika långt efter sin boll som inte träffar mål.
Min 61: Pule kör sin patenterade tittfint, men passningen går inte riktigt dit han vill.
Min 62: Alle spelar fram bollen till Timmy, mycket snyggt. Men den blir aningen aningen för hård och målvakten kan fånga bollen först.
Min 63: Hörna till Trion, men nopeln kan nicka bort. Trion fångar dock upp bollen i andravågen också och då är det nära att bollen når Elias huvud.
Min 65: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Fint förarbete av Salle vad vi vet, resten av förarbetet utspelar sig i den berömda läktarskuggan. Bollen letar sig fram till Koffa som skjuter och målvakten är nära att ta den men bollen smiter in vid stolproten. 3-0.
Min 67: Fabbe får en tillsägelse om att lugna ner sig ett par hekto.
Min 68: Boll på kanten att springa på för Dennis, igen. Han fintar bort sin motståndare och lägger in bollen i mitten där Timmy kommer kasande. En kristianopelspelare är dock först och det blir hörna. På hörnan når Kapten Elias högst och kan nicka in bollen i MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. 4-0.
Min 69: Koffa och Timmy kör nickleken med varandra i utkanten av straffområdet. Koffa får till slut bollen men halkar med båda fötterna precis när han ska avsluta.

Min 75: Danne L har kommit in och det ser ut som att det är Pule som gått ut, men det är oklart om någon tar hans ytterbackplats eller om Trion går ner på en trebackslinje.

Jämjö - Sillhövda 1-2

Min 76: Kristianopel reducerar genom att på klassiskt vis spela in bollen snett inåt bakåt. 4-1
Min 78: Dennis slår på stort och klackar bollen vidare till Koffa.

Trion har gjort ett byte till. Linus Hildingsson har kommit in och Fabbe har gått ut.
Min 80: Domaren får gå in och styra upp ett gruff mellan Koffa och hans motståndare. Det verkar dock inte vara så mycket med gruffet för det är mest bara stora leenden på spelarna.
Min 81: Thomas byter med Koffa.
Min 82: Elias är på offensiv utflykt och får nästan bollen i straffområdet efter riktigt fint samarbete mellan Håkan och Dennis. Tyvärr drattar Elias på ändan precis när han får bollen.
Min 83: Ola gör en kalasräddning på ett friläge.
Min 84: Kalle och Syan över matchmaking med lilla barnbarnet och lilla tjejen Hedda som är på besök i kiosken.

Jämjö - Sillhövda 1-3. Vinst för Sillhövda i den matchen innebär också serieseger.
Min 88: Alle provar skott utifrån, men kristianopelspelarna kan täcka det och det blir ingen farlighet där inte.
Min 89: Timmy verkar målsugen. Prova skott utifrån han också, men träffar inte målet utan skyltarna tyvärr.
Min 90: Stabilt spel av Trions backlinje som ännu en gång ställer anfallarna i Nopeln offside.
Min 90: Alle blir varnad.
Min 92: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Dennis gör sitt tredje mål för matchen. 5-1.

Och det blir också det sista som händer i matchen.
Dagens spelarfrupoäng går idag till:
3 poäng: Dennis - riktigt bra jobb under hela matchen och gör dessutom tre mål.
2 poäng: Alle - gör ännu en riktigt bra match och avslutar dessutom med sälen framför läktaren.
1 poäng: Elias - stabil i backlinjen och även farlig på sina utflykter framåt.

Nästa, och sista matchen, för säsongen spelas alltså i Sölvesborg på torsdag klockan 19.30.

SponsorDuellen

Det är dags för semifinal nummer två och nu är det The Bones mot BLT som ska göra upp om den andra finalplatsen. Självklart har vi känt de två duellanterna lite på pulsen inför denna viktiga omgång.

Hur känns det att ha kommit fram till semifinal?
- Det kändes från början att det var en självklarhet att vi skulle gå långt :), säger The Bones.
- Mycket bra. S k ”experter” brukar ju vara usla tippare men med lite flax har vi nått ända hit, svarar BLT.

Kommer ni gå ända till final?
- Självklart vill vi nå hela vägen nu när vi tagit oss så här långt. Bara turen håller i sig …, säger BLT som alltså väljer att lita på tumhållning och flax även i det här viktiga läget.
- Vi är ödmjuka inför slutspurten men hoppas och tror på en finalplats, säger The Bones.

Någon match som var speciellt svår att tippa?
- Jag tror Sillhövda lever farligt i Jämjö och matchen Rödeby–Mörrum kan nog sluta hur som helst. I den sista matchen beror det helt och hållet på vilket lag Giffarna kommer med, säger BLT.
- Mest svårtippade match denna omgången är rödeby-mörrum,den är ungefär lika intressant som att lyssna på en ulf lundell låt eller slicka på en glasruta...., menar The Bones.

Såhär har då BLT och The Bones tippat. I skrivande stund har BLT inte inkommit med några gissningar på hur många mål som kommer göras, men vi hoppas kunna komplettera med detta snarast.


Dagens födelsedagsbarn

Dagens jubilar är Nina Dahlstedt som fyller 50 år.



Massor med grattis!!


TränarTomas har ordet

Sista hemmamatchen är ett faktum. Det är Kristianopel som ska besegras denna gång.

Hur ska ni kunna ladda upp och vinna de återstående matcherna, de gäller ju trots allt inte så mycket?

Huvudprincipen i fotboll är att vinna matcherna. Förutom det så vill vi utveckla vårt spel och spela en fin effektiv fotboll. Det är huvudmålen för de återstående matcherna.

Sista matchen på IP, vad gillar du bäst med Spjutsbygds IP?
Att A och B planen ligger så nära varandra. Det går fort att ta sig mellan planerna. Detta gör att det finns oändliga träningsmöjligheter i just fotboll. Men ska man utveckla idrottsplatsen så ska man kanske satsa på ett fint enklare gym med framförallt fria vikter. Det är viktigt att ha visioner även för idrottsplatsen.

När man kikar lite i tabellen så ser man att ni tagit fler poäng och gjort fler mål på hemmaplan. Trivs ni bättre på hemmaplan eller är det en tillfällighet?
Det är inte alls en tillfällighet. Spelarna känner sig trygga på hemmaplan och det är enklare att få in sina rutiner. Även publiken gör sitt och lyfter laget.

Vilka målskyttar tror du visar sig under matchen? Någon som sett extra het ut på veckans träning?
Dennis var en av de bästa spelarna i förra matchen. Löper mycket och skapar chanser. Skulle förvåna mig mycket om han inte gör mål på lördag.

Bakom mina solglasögon

Nej det var inte Susse, Glenn eller Claes Linqvist.



Utan det var vår allas Anne-Lie Edin som fanns bakom sina solglasögon.


SponsorDuellen

Det är avgjort!!! Båda lagen lyckades pricka in 5 rätt vardera. Detta innebär att målskillnad får avgöra semifinalen. Totalt gjordes det 23 mål i omgång 24 vilket innebär att Familjen Dahlstedt tar hem matchen eftersom de trodde på 29 mål och det är ju närmare 23 än vad ACEL:s 31 mål.




Vilken glädje i Familjen Dahlstedt som dessutom har två födelsedagsbarn i familjen denna vecka, massor att fira.

Vi tackar ACEL för en väl genomförd SponsorDuell 2010.

Vägga IP

                 

Vägga IP är en sådan där arena som man även kan friidrotta på så runt planen finns löparbanor. Man kan även hitta häckar, vallgrav och mattor av diverse slag. Denna dag finns det till och med vatten i vallgraven, eller?

   

Längs ena kortsidan hittar vi en massiv läktare utan tak, just denna dag kan Spelarfruarna skåda hela två personer där. Inte så trångt med andra ord. På motsatt sida hittar vi läktare med tak. En väldigt fin läktare som kanske är lite i behov av en renovering men läktare med tak ger extrapoäng oavsett skick. På läktaren finns utmärkta platser för press och även för speciella personer som redan reserverat. De obligatoriska "i-vägen-stolparna" finns de med. Spelarfruarna är ju rutinerade och stolparna skymmer därför bara mittplanen.


    

     

Det finns två sorters avbytarbås den gamla nostalgiska som kanske inte ser så skön ut men de som används är de nya genomskinnliga som ser riktigt bra ut. Man får verkligen plats med en bred trupp.

Högadal bjuder på fina program vid inträdet och musiken som spelas på uppvärmningen är den bästa under bortaspelandet i division fyra 2010.


   

Resultattavlan får många plus då den är digital och Spelarfruarna slipper räkna ut varje gång vilken minut spelet befinner sig i. Speakern är också mycket bra på att uppdatera de andra matcherna på tavlan. Ja, speakern, en trevlig typ! Innan match fick Cia hundgodis, Spelarfruarna fick låna lite ström och han bjöd även på en del skratt då laguppställningarna skulle läsas upp.

Målen har sådan där ställning som Spelarfruarna gillar men tyvärr räcker inte alla finesser på Vägga IP. Arenan är inte sådär "gärdsgårdsseriemysig" utan passar bättre som arena för lag som spelar högre upp (ja vi vet att fler lag spelar på denna arenan men det är Högadals hemmaarena som vi utvärderar), så poängen för arenan blir 3,5 av 5 möjliga.

Dagens födelsedagsbarn

Idag är det Eric Dahlstedts tur att fylla år. Eric har kommit upp i hela 26 år.



Grattis från Spelarfruarna!


1000 inlägg

Ja tänk.
Nu har Spelarfruarna passerat 1000 publicerade inlägg. Rätt så fantastiskt tycker vi.
Bloggen föddes ju i april förra året och sedan dess har vi skrivit om allt från vem som är lik vem, vad som finns i kioskerna runt om i länet till hur det ser ut när IF Trion åker på läger på Öland. Det har också blivit en hel del livereferat, vi har lärt oss att nummer 9 samlar på badankor och så har ju sponsorer tippat resultat i stora lass.

Att ha passerat 1000 publicerade inlägg känns riktigt stort.
Läs det allra första inlägget i Spelarfruarnas mastiga historia här


Högadal - Trion

Veckans skörd av bilder från fotograf Lotta Törnström.



Vill du inte vara med på bild? Hör av dig till [email protected] så tar vi bort den.

Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Tobias Nilsson 24 år.



Grattis, grattis!!!!


Eftersnack

Efter lördagens match var det dags för Alle, Daniel Edin och Timmy att visa framfötterna. Ungdomarna hade nämligen under fredagskvällen slitigt vid köksbänken och fått ihop ett helt gäng kanelbullar som de bjöd sina kära lagkamrater på. Uppskattat eller utskrattat?? Uppskattat skulle vi tro.


Bild hämtad från facebook.com

Elias, några år äldre än de redan nämda grabbarna, bjöd inte på bullar efter matchen utan drog fram ett par öl. All information är givetvis inte från Spelarfruarnas håll (eftersom vi inte uppehöll oss i omklädningsrummet efter match) utan bara från säkra källor som är väl insatta.

Anne-Lie Edin verkade ha haft en tung match eftersom hon i bilen hem fick kramp i ena benet.


Högadals IS

...Högadals Idrottssällskap bildades 1921.
Tittar man tillbaka har klubben genom åren bedrivit
löpning, terränglöpning, bordtennis, bandy och givetvis fotboll.
Det har funnit många fina framgångar under årens lopp i de olika sporterna.
Om detta kan ni läsa vidare om på HIS hemsida www.klubben.se/his.
Något som kan vara värt att notera är att Stefan Ravelli
(bror till Thomas & Andreas Ravelli) 1979 gjorde 4 mål i HIS-tröjan.
Klubben styrs i dag av ordförande Anna-Carin Zielinski.
Laget drivs av tränarna Johan Fhanger och Henrik Zielinski på Vägga Idrottsplats.


Högadals IS - IF Trion

Spelarfruarna är denna bortamatch i tid men datorn glömdes däremot så herr Federley fick skicka bud med annan Trionsupporter men nu så är vi alla på plats.

Spelarfruarna noterar direkt att Högadal har satsat på sin uppvärmningsmusik, det är verkligen den senaste och hetaste musiken som skrålar ut genom högtalarna. Man blir nästan lite partysugen så här på lördagseftermiddagen.

Båda lagen har börjat sina uppvärmningar. Reflektioner:
- Högadalsspelarna ser väldigt unga ut.
- Dennis och Elias kanske tränar på någon slags hörnvariant då Dennis hoppar bock över en stående Elias, allt för att hoppa högst.
- Daniel Edin satsar mer på uppvärmning av bollkallarna än uppvärmning av Ola. 
- Spelarna får passa sig när de kommer utanför planen för stålskenorna som går runt planen är väldigt hala!
- Högadal har satsat på ett fint matchprogram där lagbilden uppenbarligen togs tidigt på våren då snö kan skådas runt de shorts- och t-shirtsprydda spelarna.

Spelarfruarna ser att Samuel Ulvenhag förmodligen kommer att starta då han får värma upp med de andra startande grabbarna.
Båda lagen har än så länge haft precis samma uppvärmning. Det är väldigt jämt även i tabellen mellan dessa lag, Trion har 33 poäng och 0 i målskillnad medan Högadal har 32 poäng och +1 i målskillnad.

Trion som är en hundförening har verkligen kommit till en arena som tar hand om våra älsklingar. Cia fick innan match godis av speakern. Gissa om han är poppis nu!?

Anne-Lie Edin tar en sväng på planen och pratar med grabbarna.

Och där skiljer sig uppvärmningarna åt Trion kör kolonner medan Högadal kör snabba starter.

Stockholmar´n, inte tränarTomas alltså, kör en egen uppvärmning där han kör dansmoves till låten innehållandes raden "Mother fucker". Det är riktigt technotunk som spelas kanske inte vår favorit men men... de byter ju låt iaf till skillnad från andra föreningar.

Sara:
- Hur känns det idag?
- Lite mer fladdrig idag än vanligt.
Och då går låten "Don´t stop believing" igång.
- Vilket tecken, säger Anne-Lie
Men i mitten av låten är det visst hack i skivan. De kanske kände att låten tände trionspelarna lite väl mycket inför matchen då det är DERAS låt.

Susse klagar på att hon inte får kaffe. Tydligen har kiosken inte öppnat än 8 minuter innan match.

Lagen har gått in i omklädningsrummet.

Speakern kör laget. Det går sådär när de i rad stående Alexander Latvaletho och Elias Annesiadis läses upp. Det blir mer någon slags suck till efternamn men väl försökt.

Trion ställer upp med följande lag:

             Ola

Pule   Salle   Elias   Pontus J

Tobbe J   Alle    Håkan   Samuel

          Dennis    Timmy

Avbytare: Pontus L, Thomas och Daniel L

Lagen byter sida.
Min 2: Ola rör bollen för första gången.
Elias bär i dag den tyskalagkaptensbindeln "I´ve got a little captain in me", hoppas den ger extra tur!
Min 3: Elias bryter snyggt. Tar mark och spelar väggspel med Timmy, får tillbaka bollen men blir av med den på straffområdeslinjen.
Min 3: Pule tar ner bollen emd axeln.
Min 3: Högadal spelar in bollen framför mål men de skjuter utanför. Trion trodde de ställde offside men det gjorde dem inte.
Min 4: Samuel gör en snygg utsidavändning med motståndare i ryggen. Motståndaren gör en sväng förbi läktaren och Samuel kan spela bollen vidare.
Min 5: Elias och Håkan gör gemensam brytning.
Det känns lite som att Trion står på hälarna. Ola meddelar: - Upp på tå grabbar!
Min 6: Dennis snor åt sig bollen, spelar Samuel som försöker nå Alle i straffområdet men tyvärr.
Min 7: Högadal slår en djupledsboll men Pontus är med och kan bryta i straffområdet efter att ha varit fint följsam.
Min 8: Högadal skjuter ett fint skott som lägger sig uppe på målet.
Min 10: Samuel har kommit in i mitten och dribblar sig fram innan han passar Timmy. Timmy träffar Högadalspelare på inlägget.
Min 10: Coach Eriksson skriker på grabbarna. Han vill att Trion ska hålla mer i bollen.
Min 11: Alle sköt och hade visst glömt att vänsterfoten kanske inte är dne bästa. Bollen passas till Timmy och målvakten tar den.
Min 12: Dennis bryter ett uppspel, passar till Alle som slår in bollen mot Håkan men den når inte fram.
Min 12: Högadal går på kontring får iväg ett skott men Ola tar den.
Min 14: Elias är nog inte van i sin nya frisyr då bollen rullar över hans huvud då han försöker nicka bort bollen.
Min 15: Pule kommer glidande på båda fötterna.
Sillhövda-Rödeby 1-0
Min 16: Salle bryter.
Min 17: Elias nickar tillbaka till Ola.
Det lite ovanliga i Högadal är att en utespelare har nummer 1. Ett helt nytt grepp.
Min 18: Första frisparken går till Trion då Dennis blir bortscreenad. Elias och Dennis visar intresse för bollen som ligger ca 10 meter utanför straffområdet. Dennis skjuter bollen över.
Min 19: Pule försöker kapa i höfthöjd, frispark.
Min 19: Vi noterar att cafeterian är öppen.
Min 20: Ola får fläka sig på ett skott utifrån. Hörna. Bollen nickas utanför av Högadal.
Kristianopel-Jämshög 0-1
Min 21: Alle och Timmy spelar ett snyggt väggpass emellan sig. Alle kommer längs kortlinjen och spelar Dennis som inte får träff.
Min 22: Alle bryter precis framför näsan när en Högadalsspelare laddar bössan.
Min 26: Tobbe J kör saxen när han får bollen och det blir lite svårt att få bollen med sig då.
Min 27: Pontus får bollen lite för långt ifrån sig och får störta fram. Han bryter då med sidan till men det fungerar.
Samuel gör ett väldigt fint intryck på fruarna.
Min 28: Trion har haft ett litet spelövertag de senaste minutrarna och man kan höra en viss frustration hos Högadal.
Sillhövda-Rödeby 2-0 trots att speakern på plats på Vägga vill ha det till 0-2 men Spelarfruarnas säkra källor vet att det är 2-0.
Min 31: Alle bryter på mittplan och ramlar därefter men han är ju hård som en bandyboll och studsar upp.
Min 32: Varning på Högadalspelare efter ett misslyckat försök att hänga med Samuel.
Min 32: Pontus blir nedriven i eget straffområde, ingen straff.
Min 33: Timmy skjuter på täckande Högadalspelare. Hörna. Tobbe J:s hörna går genom hela strafformådet.
Sillhövda-Rödeby 3-0
Min 35: Offside på Timmy när Samuel slår en djupledare.
Min 36: Viss missbedömning i Trionförsvaret så en Högadalare kommer i full fart mot Ola. Högadalaren är först och bollen smiter förbi ena stolpen. Puh
Min 38: Tobbe J lägge rin bollen, Timmy får tag på den och klackar vidare. Högadal lyfter i väg men bollen fastnar på Dennis som skjuter. Målvakten tar bollen.
Ronneby-Hörviken 1-0
Bollkallen på vår sida är väldigt aktiv och ser väldigt rutinerad ut. Han har alltid en boll i handen som han kastar till spelarna innan han springer och hämtar den andra bollen.
Min 40: Ola får rädda till hörna efter att Elias blivit tunnlad och Salle avhängd. Salle nickar bort hörnan.
Min 42: Ola får visa sina starka sidor när han räddar ett friläge som innan såg ut som ett givet mål.
Min 43: Dennis ser kort ut när han är i närkamp med Högadals jätte.
Min 44: Snygg pass av Dennis till Timmy som står offside.

I paus leker trionavbytarna loss lite med bollen, men det verkar inte vara någon som fokuserar lite extra på uppvärmningen och vi får därför ana att det inte blir några byten i paus.

Nu tystnar musiken och spelarna kommer ut på planen igen. Dags för andra halvlek.
Min 45: Elias benskyddsskarvar en boll bakåt och Salle får sträcka ut sina mastiga ben och slå ut bollen till inkast.
Min 47: En hemåtpass ger ett friläge till Högadal, men Ola kan styra upp verksamheten och rädda bollen i sista stund.
Min 47: Frispark till Trion mitt på offensiv planhalva. Håkan lägger frisparken, över.
Min 49: Daniel L värmer upp på löparbanorna.
Min 52: Samuel gör ett fint förarbete, kommer inte riktigt till något skottläge, spelar vidare till Tobbe J som inte heller får något bra läge. Han faller dock och skulle nog gärna vilja ha frispark. Men icke.

Just nu är det inget skönspel från något av lagen och hela tillställningen känns smått avslagen. Om detta resultatet står sig så blir det Trions första 0-0-match sedan premiären förra året. Men det är ju ett par minuter kvar...
Min 55: Pule laddar bössan och skjuter, över.

3-0 i matchen Ronneby-Hörviken.

Min 56: Timmy fälld, skriker högt och Högadalsspelaren blir varnad. Frispark till Trion i högd med hörnflaggan. Tobbe J lägger en lurig frispark längs marken som styrs ut till hörna, som blir resultatlös.
Min 60: Tobbe J snor åt sig bollen på mittplan och trasslar samtidigt in sig lite smått i motståndarens ben.
Min 60: Jätteläge till Timmy som kommer fri, bestämmer sig för att lobba över målvakten som kommit ut en bit, men lobbar tyvärr över hela målet.
Min 61: Fint läge till Högadal i spelvändningen, men han skjuter tack och lov utanför.

Min 62: TränarTomas ska göra en käck målvaktsräddning när bollen går ut mot sidlinjen. Hans nonchalanta stil går dock inte riktigt hem och han missar bollen. Ingen målvaktskarriär i sikte för Tomas.

4-0 i matchen Ronneby-Hörviken.
Min 66: Dennis skär in framför sina motståndare och tar sig hela vägen in i straffområdet. Han kommer dock inte riktigt till avslut och bollen går ut till Samuel som gör överstegsfinter på löpande band, försöker nå Dennis längre bort i straffområdet men Högadal kan rensa bort.
Min 67: Högadal lossar skott, Olas handskar visar såpatendenser och det blir retur, bollen går ut till en ny högadalsspelare som lyckas träffa Salles mastiga ben.
Min 68: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Tobbe J skjuter från distans, ingen direkt superträff men målisen lyckas tappa in bollen så att den rullar saaaakta in över mållinjen. Tobbe J firar detta med en målgest vi aldrig sett tidigare. 0-1.
Min 69: Alle kör bensaxen på mittplan, frispark till Högadal.
Min 70: Pule träffar foten på motståndaren, frispark snett utanför straffområdet. Bollen seglar över.

Min 71: Tobbe J blir kapad bara en liten fotlängd utanför straffområdet. Högadal försökte två gånger om att få stopp på Tobbe och till slut blir det alltså frispark. Elias lägger den, skruvar in den i muren och blir psykad av mittbackskollegan Salle som sedan springer upp för att visa hur det ska gå till vid den efterföljande hörnan.

Tomas A värmer upp och vi kan då konstatera att han har två lika skor på sig. Enligt uppgift handlar det om skoskav och att han bara kan ha ny sko på ena foten och får köra gammal sko på den andra.

Byte i Trion, Samuel ut och Danne L in.
Atlas-Hasslö 0-1.
Min 79: Dennis skjuter in bollen i häcken, häcken bakom mål alltså inte inte målvaktshäcken.

Ronneby - Hörviken 5-1
Min 81: Dennis tacklar ut sin motståndare över sidlinjen, spelar sedan vidare till Timmy som lägger en boll till Danne L på huvudet. Han nickar ner till Alle som laddar den stora bössan, bollen går dock över.
Min 84: Timmy fixar och trixar i straffområdet men blir hela tiden stoppad preciiiis innan han kommer till bra avslutslägen. Spelar vidare till Pule på kanten som lägger in bollen och Danne L är nära att få en tå på bollen.
Min 86: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Håkan gör 2-0 till Trion efter fint förarbete av Dennis och Alle.

Trion byter. Tobbe J ner på vänsterbacken, Pule ut och Tomas in. Tomas har värmt upp med att sitta still på bänken ett tag. Kanske ett vinnande koncept.

Min 87: Dennis krockar med en motståndare, frispark utanför straffområdet. Dennis ser lite halt ut men väljer ändå att ta frisparken själv. Lägger den fint längs marken, men målis kan plocka.

Kristianopel - Jämshög 0-2
Ronneby - Hörviken 5-2
Min 89: Dennis skjuter utifrån, från dålig vinkel, målvakten får reflexrädda. Bollen går då till Alle som försöker placera, men bollen går utanför.
Min 90: Härliga små psykningar från Salle igen, denna gång mot Timmy som skickats iväg på en hejdundrans djupledslöpning.

Där är matchen slut och Trion kan alltså åka hem till öst med en fin vinst.

Dagens spelarfrupoäng går till:
3 poäng: Samuel - gör ett riktigt fint första intryck på Spelarfruarna.
2 poäng: Ola K - räddar man flera frilägen så är man absolut förtjänt av spelarfrupoäng
1 poäng: Elias - stabil insats i backlinjen, som vanligt.

Dagens klapp på axeln går till Alle som gör ännu en bra match!

TränarTomas har ordet

På lördag är det ju dags att styra kosan västerut och möta Högadals IS.

Vad tror du om matchen på lördag?
Blir säkert en öppen match. Högadal har gjort en ganska dålig höst medan vi har varit hyfsat stabila nu på slutet. Vi går in i matchen som favoriter. 

I det förra mötet mellan lagen blev det 1-1 hemma på Spjutsbygds ip. Vad minns du från den matchen?
Att det var en av de matcherna vi skulle vunnit. Ganska jämt spelmässigt men vi krossade dom i antal chanser.

Hur ser laget ut inför lördag?

Saknar en del spelare. Koffa och Fabbe jobbar, Gunnarsson och Linkan  är borta. Några positiva nyheter är att Daniel Lindblad som spelade till sig en ordinarie tröja är tillbaka i träning efter en lång sjukdom och att Samuel är kallad till truppen på lördag om han kan komma loss från sitt jobb. 

Om vi vänder blicken ut mot resten av landet och ett par snäpp uppåt i seriesystemet, är du nöjd med AIKs säsong?
Haha, jag är van och luttrad. Det är en del av charmen i AIK , allt är inte hugget i sten. Attityden och känslan är viktig. Nu har attityden fått sig en känga men känslan finns kvar. Men nästa år, då jävlar....

SponsorDuellen


Spännande, spännande SponsorDuellen går in i semifinaler. I den första ser vi tungviktsmötet:
ACEL - Familjen Dahlstedt.

Spelarfruarna frågar båda parter lite inför matchen, man kan säga att de svarar helt olika. Familjen Dahlstedt väljer att inte ge några kommentarer av något slag medan ACEL skriver en hel roman. Så här lyder ACELs hälsning till Familjen Dahlstedt:
- Jag har medvetet tippat fel i någon match eftersom Familjen Dahlstedt är helt och hållet fotbollsanalfabeter. Det tog ju flera år innan Lasse visste att man skulle göra mål i motståndarnas mål för att vinna. Nu kan han det, fast han har ju noll koll på vilka lag vi möter. Senast i veckan undrade han när vi skulle möta Milan och Malmö FF, eftersom det stått om dem i tidningen trodde han att de var i samma serie som vi.

Som ni ser av raden nedan att döma så har ACEL med Arne Nilsson i spetsen valt att tippa fel i matchen Kristianopel-Jämshög eftersom alla matcher i övrigt är identiska med Familjen Dahlstedt.



När Spelarfruarna frågar vilka ACEL vill möta i finalen lyder svaret:
- Vem jag får möta i final spelar ingen större roll, fast eftersom jag bott granne med bröderna Andersén och mina barn har spelat deras skivor i alla tider, skulle det vara kul och få möta dem (The Bones, Spelarfruarnas anm.). Tror ni att man kan få deras autografer?
Spelarfruarna kan tyvärr inte lova något men om de vinner finalen skulle vi tro att allt är möjligt.

Vi önksar båda lagen lycka till!

Bakom mina solglasögon...

Spelarfruarna kan här presentera en ny utmaning för våra läsare. Utifrån ett antal frågor och svar ska ni sedan gissa vem det är som gömmer sig bakom solglasögonen, lite som leken "20 frågor" men med betydligt färre frågor och svar också för den delen. 



Spelar du/har du spelat fotboll?
- Ja

Har du spelat i IF Trion?
-Nej

Är du född i Karlskrona kommun?
- Ja

Är du under 30 år?
- Nej

Har du barn?
- Ja


Kan du lista ut vem detta är? Lycka till!

Pratbubbledags

Det var alldeles för längesedan vi körde en pratbubblebild, så nu är det dags.
Vad tror ni sägs på den här bilden?

Skriv en kommentar till detta inlägg. Den vi väljer till bästa pratbubbleförslag hedras med oändligt mycket ära och berömmelse här på bloggen.


Välkommen Christoffer

IF Trion har i dagarna fått en ny spelare till truppen. Det är Christoffer Johansson som blivit klar för föreningen. Christoffer kommer närmast från Fridlevstad.

Enligt uppgift till Spelarfruarna har Christoffer redan inventerat läget i föreningen genom att på ett ytterst föredömligt sätt vara med vid inventeringen på CityGross.

Spelarfruarna hälsar Christoffer varmt välkommen till IF Trion.

Förlust för b-laget

På måndagen spelade b-laget sin näst sista hemmamatch för säsongen och tyvärr blev det förlust med 0-1 för våra grönvita killar.

Asarums IF FK kom på besök till Spjutsbygds IP. Trion satte full fart från början och skapade många bra lägen, visade upp fint spel, men lyckades inte trycka in bollen. Istället var det Asarum som i den 31 minuter kunde ta ledningen med 0-1 med ett fint skott utifrån.

I andra halvlek fortsätter Trion rada upp chanser. Linus i mål får också göra flera kvalificerade räddningar på bra chanser från motståndarna. Med 4 minuter kvar har Elias en nick som målvakten räddar på mållinjen och i slutsekunderna är samme Elias millimeter från att nå först på en djupledsboll. Men det här var en sådan kväll då bollen inte ville hitta in i mål och Trion fick gå mållösa och poänglösa från planen.

Det kan bli en rafflande avslutning för reservlaget då det är jämt i tabellen och Trion nu bara har tre poäng ner till den otrevliga platsen under strecket.

Nästa match för b-laget spelas på fredag, 10 september, klockan 18.00 i Nättraby.

Dagens födelsedagsbarn

Idag är det Kristoffer "Koffa" Anderssons tur att fylla 28 år.



Spelarfruarna hoppas Koffa får en bra födelsedag!


Trion - Ronneby

Bilder, bilder och åter bilder!! Visst är det härligt att Lotta Törnström följer varje steg grabbarna tar!!?



För de som vill ta bort någon bild är det bara att höra av sig till [email protected]

En stund i kiosken?

Kioskchef Susse efterlyser hjälp till kiosken vid damernas match på onsdag, 8/9.
Matchen börjar klockan 18, men om du ska regera i kiosken är det lämpligt att vara på plats sisådär en timme innan så att allt är förberett och klart till matchstart.

Visst vill du väl hjälpa till en liten stund i kiosken?
Ja, men hör då av dig till Susse så är saken biff.

Spelarflykt?

Under lördagskvällen florerade rykten om att stora delar av spelartruppen har skrivit på för en annan förening. En förening som tydligt är ute och fiskar med den stora håven. Huruvida ryktet, som avbildas i skriven form på bilden nedanför, är lämpligt att prata högt om även en söndagsförmiddag råder det dock stora tvivel om.


Är det så här de nya "Svenska kontrakten" ser ut?

Visst för att Milan har fått Zlatan spelklar men ska detta betyda att även "lilla Milan" är ute efter de allra bästa spelarna? Är det storhetsvansinne som drabbat skogsklubben i dessa övergångstider?

Det är högst oklart om mutor varit inblandat, men enligt vad Spelarfruarna erfar kommer den som lyckas tyda texten även i nyktert tillstånd att belönas rikligt. Vad "lilla Milan" kan skaka fram för belöning är dock om möjligt ännu mer oklart.



Kiosk

Lite sent men bättre är väl det än aldrig!? Denna gång är det kiosken i Hörviken som ska utvärderas av Spelarfruarnas kritiska ögon. Kiosken är fint placerad i bortre delen av domar/materialbyggnaden. Som kioskpersonal har man relativt bra sikt över planen. Alldeles utanför kiosken hittar vi även grillbyggnaden. Grillbyggnaden består av tak, så på Gröna Vallen behöver inte grillmästarna stå ute i regnet. Förövrigt en mycket trevlig grillmästare denna dag!


    

Grillkorven är god och Spelarfruarna gillar upphägningen av senap och ketchup. 

Går vi sedan över till kiosken kan vi se att utbudet kanske inte är det största vi sett genom åren. Godiset består av några sorters lösgodis samt chips och någon chokladbit. 

       

Vid glassen kan vi konstatera att det är Ängelholmsglass som bjuds, just denna dag är kanske inte glass högsta prioritet men den finns där och det är viktigt!
På ett fat hittar vi bullar som man kan köpa till kaffet som just denna gång inte blir utvärderat, det blev enligt uppgift H2O-skadat av allt regn.

Som avslutning kan vi känna att priserna kanske är lite i dyraste laget när vi ser att en korv kostar 15 och en dubbel 25! Det hjälper inte att chipsen är prissänkta.


     


IF Trion - Ronneby BK

Spelarfruarna har innan bloggningens början varit bort på omklädningsrumssidan och kollat läge. Det som gjort mest intryck är den stickande känslan i ögonen av allt linnement som som smörjs. Ronnebyspelarna har stått i ring på planen och skrattat en hel del, vi är lite nyfikna på vad som är så roligt men men...


Dagens match är rikigt viktig för Ronneby (som ligger trea) då ettan Sillhövda och tvåan Asarum möts, vilket innebär att någon av dem kommer att tappa poäng.
- Blir det tre poäng idag? undrar Spelarfruarna
- Om det blir!! Vi ska spela bort dem från toppstriden, svarar Dennis Törnström.
Så Trion bjuder upp till fight trots sitt mittemellan läge med 15 poäng upp till kval och 18 poäng ner till femman.

Benny Slätt backar bak sin bil när han inser att parkering vid stängslet kan innebär bollmärken i lacken.
Kioskpersonalen stärker sig med pizza innan de ska grilla korv.

Printzlows bebisen har inte anlänt så hysterin har inte riktigt kommit igång men vi gissar på anstormning vid vagnen, hoppas Ninni är förbredd.

Nu, med 39 minuter kvar, kommer Triongrabbarna ut. Ronneby har varit ute ett bra tag och började sin uppvärmning med att gå på skott. Grabbarna ser lite frusna ut då alla har långärmat utom en.

Arne dyker upp i kiosken något sliten. När Spelarfruarna undrar vad som står på får de svaret:
Firmafest.
Är du på idrottsplatsen måste du ta ett besök förbi Arne och kolla status. Vilken syn!

Alle håller på att skadeskjuta sina egna spelare. Är det så smart?
Linkan skickar iväg Ola G på en löprunda. De ser ut som att dessa två herrar kommer spela avbytare. Vi återkommer i frågan senare.

Asarum -Sillhövda (efter 30 minuter) 0-2

Ryggsäcken hänger tryggt på Warrens axel ja....så här på en lördagsmatch.

Spelarfruarnas analys: Ronnebyspelarna ser inte så fokuserade ut. De ser mer avslappnade ut när de ligger i gräset och sträcker muskler.

Musiken som strömmar ur högtalarna verkar falla Benny Slätt på läppen, han trallar med. Spelarfruarna däremot saknar "vinnar"-skivan.

När kommer bebisen!!??
Men nu kommer faster Rebecka (tror vi) och farmor Christina.

4 bilar i karavan anländer, vi misstänker kö vid infarten. Grabbarna spelar småspel precis nedanför, där Koffa kör en tvåfotsdribbling gånger 7. Han är het, man kan ju hoppas att målsnittet hänger i och att foten inte svalnat. Det väller in små, små bollkallar genom grinden.

Tjocktröjorna som spelarna envisats med att ha på sig hela uppvärmningen åker nu av och en del hud kan skymtas. We like!

Arne pratar och meddelar: 
Halvlek
Asarum - Sillhövda 1-2
Hörvik - Atlas 1-2

Trion ställer upp med:

             Ola

Pule   Salle   Elias   Pontus

Tobbe J   Alle  Håkan   Koffa

         Dennis  Timmy

Avbytare: Linkan, Nicke, Ola G och Fabbe

Trion går in i omklädningsrummet.

Nu skriker grabbarna och en av dem lyckas komma upp i falsett. Ola gör någon slags lördagsdans vid uppställningen.

Matchen är i gång!
Min 1: Nicke gör juniorjobbet, vattenflaska på andra sidan.
Min 1: Pule gör sin första brytning och spelar Alle.
Min 1: Första frisparken går till Trion i mittcirkeln efter att Koffa blivit nedriven. Koffa lägger bollen på Pules läpp som i sin tur spelar till Dennis som blir avblåst för ruff.
Min 2: Elias skjuter bollen förbi klubbhuset och in i vegetationen.
Min 5: Salle går på dribbling och lyckas dribbla ett par spelare innan han levererar.
Min 6: Fint väggspel av Ronneby, inspel i straffområdet där Salle finns. Salle kör benskyddsträsparken och det blir lite oroligt.
Min 8: Salle kör stödjebensfinten som INTE finns med i "vän med bollen"-filmen.
Min 9: Backlinjen vill ju också känna på bollen och spelar mellan sig. Lite sådär så man får dra efter andan men allt går bra.
Min 10: Domaren vinkar offside på Trion, lite oklart om det var det.
Min 10: Ronnebyare försöker sig på en filmning men inget som domaren går på.
Min 12: Håkan lyckas få bollen på handen i eget straffområde, domaren ser detta men vifftar bort det. Ronneby tycker inte riktigt lika bra om dte beslutet som Spelarfruarna.
Min 13: Salle bryter och spelar till Tobbe J.
Min 14: Arne tappar mikrofonen? Kan någon titta till den lilla själen?
Min 15: Pontus tar mod till sig och går in hårt i en nickduell som han vinner.
Min 15: Oklart vad Fabbe gör. Dans eller skidåkning?
Min 17: Ronnebyare nere för räkning. Klockspelsträff? Ronnebyledare springer in utan flaska, har de lärt sig något som vi andra missat? Spelaren hoppar ut på ett ben så förmodligen var det benet som blev skadat, det längsta benet alltså.
Min 18: Tobbe J får en luftpass som han sparkar vidare mycket vackert men den rinner tyvärr ut över kanten.
Min 21: Ronneby kommer upp på en kontring där de kan sätta 0-1 bakom Ola.
Min 22: Hörna Ronneby. Det blir farligt framför mål då ingen tar bort bollen men bara för en stund.
Min 24: Alle jobbar hårt och bryter bollen.
Min 24: Hörna till Trion. En jättelång hörna då alla spelare står på första stolpen. Bollen går ut.
Min 26: Timmy tråcklar på offensiv planhalva, passar. Efter en del pass skjuter Timmy och målvakten verkar sponsrad av Grume tvättsåpa men hinner ikapp bollen.
Min 27: Kim Färm försöker sälja in en Trionknapp till en Ronnebysupporter men det går inte så bra.
Min 27: Skott utifrån där Ola räddar och tar egen retur. En snabb vändning av Trion där Dennis kommer nästintill med fri med målvakten, skjuter över.
Min 28: Publiken blir förtvivlad när Dennis missar mål men det var inte riktigt införstådda med att spelet var avblåst.
Min 30: Trions nyaste spelare försöker att ta sig fram på ip men det blir stopp gång efter annan då det ska kelas och tittas.
Min 31: Dennis skjuter på Ronnebyspelare och Koffa hinner inte fram innan målvakten.
Min 31: Ronneby får bollen precis utanför Olas stolpe.
Min 33: Timmy slår djupledare till Dennis som kör tvåfotare och passar. Trion håller sig kvar på offensiv.
Min 34: MMMMÅÅÅÅLLLL!!! Elias slår en pass till Tobbe J som snyggt nickar fram Koffa som bara behöver peta in 1-1.
Johan Lindblads look-a-like (iaf bakifrån) springer linjedomaren.
Min 35: Koffa nickar i knähöjd.
Min 35: Dennis till Timmy där målvakten räddar till hörna med en hand. Koffa håller på att göra en Hörviken i repris.
Min 37: Elias jagar boll i offensivt straffområde. Koffa skjuter så där så man tror att bollen går in men den går i gaveln.
Min 39: Håkan tar boll på mittplan spelar ut till Tobbe J.
Min 41: Salle blir bortscreenad. Får frispark.
Min 42: Pontus J springer efter bollen och lyckas hinna fram i tid men får bollen på hakanoch till inkast.
Min 42: Snett inåt bakåt sen lägger han bara in den. 1-2.
Min 43: Timmy snurrar så mycket att han får frispark.
Min 44: Båda nummer 7 (vår lilla Alle) har en dust på mittplan.
Min 44: Alle försöker göra bensaxen, misslyckas men får ändå frispark emot sig. En variant på frisparken leder till att Ola får ett skott på sig som han kan ta.
Paus.

I paus får Björn fin pappapresent från lagkompisarna och alla andra nyfikna passar på att hälsa på Ninni och lille Alvin.

Vi får rapporter om att det i matchen Asarum-Sillhövda blivit 3-4.

Matchen är igång igen.
Min 45: Ronnebymålvakten försöker på mygelvis få lite extra tid att gå, så Dennis får springa dit och stressa lite.
Min 47: Tobbe J lägger en fin fin boll till Pule, men domaren hinner blåsa för frispark innan det blivit tydligt att Trion borde fått fördel.
Min 48: En ronnebyspelare ligger vid mittlinjen, oklart vad som hänt. Trion får frispark några meter längre fram i nästa situation. Dennis och Koffa verkar sugna på frisparken. Dennis hoppar över, Koffa klipper till. En riktigt bra träff som dock seglar någon meter över mål.
Min 51: Trion går till anfall. Dennis gör en tvåfotare, spelar vidare till Koffa som lägger en riktigt bra boll över backlinjen där Pule kommer studsande. Blir dock avvinkad för offside.
Min 53: Alvin, 4 dagar, tar plats på läktaren.
Min 54: Skott utifrån från Ronneby, Ola tippar ut till hörna.

Fabbe har kommit in, Pule har gått ut och det verkar som att Håkan tar Tobbe Js plats på kanten och Tobbe J hoppar ner på backen. Fabbe blir således innermittfältare.

Hörviken-Atlas, 3-2, slut.
Min 58: Dennis kommer flygande mot målvakten och försöker nicka in bollen. Målisen når dock högst och fångar bollen.
Min 59: En ronnebyspelare tar sig fram, har Elias i hasorna. Ola räddar. Hörna. Tobbe J rensar bort hörnan.
Min 61: Frispark till Trion i höjd med hörnflaggan ungefär. Koffa lägger frisparken som dock blir lite lång.
Min 63: Dennis kastar långt inkast. Elias håller sig framme men hans nick blir snarare bort från mål istället för mot mål.
Min 64: Håkan skjuter, över. "Nej, inte så högt, säger Lena och Nina unisont"
Min 65: Trion har riktigt mycket tur när bollen i princip studsar på mållinjen och sedan över. Hörna till Ronneby, Ola fångar.
Min 67: Fabbe avstyr ett ronnebyanfall i sista stund. I spelvändningen når bollen fram till Timmy som försöker springa igenom spelarna i ronnebyförsvaret.
Min 67: Ronneby vänder spelet, Trion har ännu en gång väldigt mycket tur och får hjälp av stolpen denna gång.
Min 68: Hörna till Ronneby. Salle rensar bort.
Min 69: Där tog turen slut för Trion. Mål och 1-3 när en ronnebyspelare tar sig fram och kan lägga in bollen i bortre delen av målet.
Min 71: En ronnebyspelare får stå fri i straffområdet och skjuta, Ola räddar.

Min 73: Hörna till Trion. Trion kör klungan framför mål, Ronneby kan dock nicka bort bollen. Koffa får en ny chans, men på andra försöket blir de grönvita avvinkade för offside.
Min 74: Ronneby går till anfall. Skjuter från distans, utanför.
Min 75: Trion får inte riktigt igång spelet nu och det hade ju varit en fördel när de är på jakt efter reducerings- och kvitteringsmål...
Min 76: Glenn hämtar sin lotterivinst. Han vinner kakan även denna gång och Nina erbjuder sig att baka direkt till honom istället.
Min 77: Frispark till Trion snett utanför straffområdet. Dennis tar den, skjuter i muren.
Min 77: Elias håller sig kvar i offensiven och fångar upp bollen. Tar ner på bröstet, lossar skott. Över.

Ola G har kommit in, Elias har gått ut.
Det ser även ut som att Nicke är redo för inhopp.
Min 79: Dennis blir helt frispelad, men inser nog inte hur fri han är. Skjuter över.
Min 80: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL. Nicke, som precis har kommit in gör mål i första bolltouchen. Nicke ersatte Koffa. 2-3.
Min 81: Hörna till Trion, Ola lägger den. Ronneby nickar bort.
Min 82: Ronneby gör mål igen och det är deras nummer 11 som gör det, igen. Stolpe in denna gång. 2-4.
Min 84: Hela ronnebylaget vill ha straff eller frispark eller alltihopa när en av deras spelare trillar. Men den gubben går inte domaren på och spelet går vidare.
Min 86: Ronneby skjuter tokutanför och skickar iväg bollkallarna på en riktig utflykt.
Min 89: Frispark till Trion ungefär mitt på offensiv planhalva. De väljer en kortvariant till Ola G som skjuter. Utanför.

Där är matchen slut och det blev alltså förlust för triongrabbarna med 2-4 idag.

Dagens spelarfrupoäng går idag till:
3 poäng: Salle för en stabil kämparinsats i backlinjen. 
2 poäng: Dennis för att han som vanligt skapar många lägen framåt.
1 poäng: Nicke, ja gör man mål direkt när man kommer in så får man poäng.

Dagens födelsedagsbarn

Idag är det Henrik "Linkan" Lindqvists födelsedag. Han fyller 27 år.



Ett stort grattis från Spelarfruarna!


TränarTomas har ordet

Då var det dags för match igen på lördag och denna gång är det Ronneby som står för motståndet. Vad tror du om matchen?
En riktigt tuff match så klart. Ett topplag som krigar för en kvalplats. Men vi kör på och försöker spela en fin fotboll så får vi se om vi kan ta alla tre poäng.

Senast mot Hörviken spelade ni riktigt bra, är det förändringar som gör att det börjar stämma eller är det helt enkelt så att allt börjar falla på plats nu?
Inga egentliga förändringar men spelarna är tryggare med bollen och med trygghet vågar man mer. Titta bara på Håkan på hans utveckling, tryggare bollbehandling, bättre passningsspel och förtroendet att våga och komma till avslut. Det ger resultat.

Hur ser laget ut på lördag?
Som det ser ut nu så har vi en bra trupp att tillgå. Laget är inte bestämt ännu.

Finns det något favoritväder du helst spelar i? Detta med tanke på regnandet i lördag.
Haha, sol är väl bättre. Men visst, i riktigt mycket regn så borrar man ner huvudet och bara kör. Det kan vara rätt bra det.

Vad har du själv för spelarmeriter i fotboll?
Mycket begränsade. Var en snabb forward som ung och sprutade in mål. Men ingen vidare på fotboll. Var bättre på innebandy. Slutade med sporterna rätt tidigt. Brudar, alkohol och lumpen var viktigare. Däremot började jag som tränare tidigt och det är mer andra tränare och min akademiska tränarutbildning som styr min fotbollsfilosofi än min erfarenhet som spelare.


Betta på bebben - upplösningen

Trions blivande fotbollsstjärna har ju sett dagens ljus och det har nu blivit dags att redovisa vem som vunnit den rafflande gissningsleken Betta på bebben.

För att inga oklarheter ska uppstå, redovisas här alla gissningar:

Tommy
12 augusti, pojke, 3225 gram

Susse
21 augusti, pojke, 3020 gram

Anne-Lie
22 augusti, flicka, 3030 gram

Salle
24 augusti, pojke, 4100 gram

Lotta B
25 augusti, pojke, 3200 gram

Inger
26 augusti, pojke, 3100 gram

Louise Dahlstedt
27 augusti, pojke, 3170 gram.

Lotta T
28 augusti, pojke, 3990 gram

Kathie
28 augusti, pojke, 3420 gram

Sara
30 augusti, pojke, 4057 gram


Lotta T
1 september, flicka, 3550 gram

Oscar & Stina
3 september, pojke, 3400 gram

Malin F
3 september, pojke, 3437 gram

Glenn
3 september, pojke, 3147 gram

Marre
4 september, flicka, 2995 gram

Glenn
6 september, flicka, 3749 gram

Elinor
7 september, pojke, 3850 gram

Madelene Salleke
10 september, flicka, 3025 gram

Den lille gossen föddes ju på natten den 31 augusti, vilket alltså betyder att det är Sara som kommit närmst med sin gissning. Lotta T är lika nära med sin gissning på den 1 september, alltså en dag ifrån, men hon gissade att det skulle vara en liten tjej som tittade ut då.

Återigen ett STORT grattis till Ninni och Björn!


Bebben är här

Den 31 augusti kom han så äntligen till världen, Ninni och Björns lille son.
Enligt uppgift från föräldrarna mår hela familjen bra.

Stort grattis önskar Spelarfruarna, som naturligtvis också återkommer med det rafflande resultatet i Betta på Bebben.


Gröna Vallen



Turen har kommit till Hörviken och Gröna Vallen. Spelarfruarna kan bara spekulera men vi sätter våra pengar på att arenan heter Gröna Vallen på grund av den gräsvall som går runt tre sidor av planen. Det gör att planen är lite nersänkt och att man som publiken står lite högre än normalt och kan se spelet bra (vanligtvis vill säga, denna dag belägrar Spelarfruarna domarrummet för att slippa hällregnet och just domarrummet finner vi bakom några träd och bakom en del publik).

I insläppet hittar vi två trevliga män, modell äldre, som sitter under tak. På den ena sidan av planen finns en träläktare. En vacker dag kan det nog vara lite trångt att få plats på läktaren men en sådan regning dag som i lördags behöver man inte trängas alls för den saknar tak. På motsatt sida av planen ser vi de ursnygga båsen, som går helt i grönt. Mycket bra val av färg.

Målen på planen är av lyxvariant där nätet sitter uppspänt på en ställning, det gillar Spelarfruarna. Tänk de stackars målvakterna som annars kanske trasslar in sig när bollen ska hämtas ut. Vissa får ju faktiskt hämta ut bollen fler än en gång varje match.

   

Runt hela planen hittar vi bollkallar som inte har en lätt dag i ovädret. På vissa ställen kan Spelarfruarna se mödrar hållandes paraply över sina älskade små änglar. Regnet verkar inte besvära en del av "Kallarna" då de flitigt hämtar bortsparkade bollar. På Gröna Vallen går även alla bänkar och bord i den gröna nyansen.

       

Nära planen hittar vi en byggnad som inhyser kiosk, domarrum, materialrum och toaletter för publiken. Att få köa till toaletterna borde inte vara det vanligaste, man har nämligen tre stycken placerade på kortändan.

       

Omklädningsrummen är placerade en bit längre bort men är helt okej efter Spelarfruarnas smak. Ett fyrkantigt omklädningsrum som just idag är fyllt med dimma. Vidare inne i duschen noterar vi kakel på väggarna samt en bastu. Det finns inte mindre än fem (!) duschar men då funderar vi på om man inte måste dela dessa med motståndarna, något som vi inte gillar men eftersom våra grabbar vann kanske det kändes helt okej för dem.



            

Så till poängen. Spelarfrurna delar idag ut 4,5 poäng av 5 möjliga till Gröna Vallen i Hörvik.


RSS 2.0