Listerby IK - IF Trion

Då har den enda spelarfrun (med sin assistent för dagen Elize Andersson) anlänt Åsavallen ett par hundra meter väster om den berömda Shellmacken, förövrigt Ken Karlssons sambos hak. Så dit måste man åka och handla. Japp då var vi klara med sponsorerna för idag.
Vi kan övergå till andra fakta så som att Fabbe anländer i civila kläder med flickvännen Malin Hildingsson, fd Trionspelare. Fabbe deltar inte i dagens match, vi vet ej om det är pga av petning eller om det beror på hans ryggskada som hindrade honom från att fullfölja Backarydsmatchen.

Detta är Trions andra bortamatch i rad och vi börjar sakna Spjutsbygds IP men på fredag då.....då får vi äntligen hålla till i kioskregionen med vårt bloggande för då möter ju Trion Nättraby GoIF.

45 minuter innan match börjar listerbyspelarna anlända planen men triongrabbarna syns ej till ännu.

Dagens lag ser ut som följande:

                     Ola

Salle   Elias   Pule   Pontus J

Tobbe J   Alle   Björn   Nicke

         Timmy        Dennis

Avbytare: Thomas, Linus H, Daniel L, SnyggAnton och Oscar

Som ni ser är Pule tillbaka efter en tids skada. Hans egna ord är:
- Jag har testat det (han syftar då på det sträckta låret) rätt hårt den här veckan och tror att det ska hålla.

Våra grabbar har nu kommit ut på "mattan" och de spelar för dagen i helsvart!

Elize har kommit på att Listerby IK blir LIK, det låter ju inte så bra kanske......
Avbytarna ska man nog inte slänga in vid farliga målchanser för deras uppvärmningsskott går låååångt över, varje gång!

Bortapubliken (alltså vi) är imponerade av den fina gröna mattan som Listerby kan stoltsera med. Den är väldigt tät, jämn och utan sumpgropar.

1,2,1,2 "blås i micken", 1,2,1,2 "blås i micken". Listerbys speaker kollar utrustningen 23 minuter innan match och vi hör honom men väldigt, väldigt tyst pratar han.

Spelarfruarna har fått sig en titt på matchprogramet och Trion försöker avskräcka motståndarna med att skriva upp Linkan, Gusten och Koffa! OOOOOOOO de ryser nog nu!
Programmet är förövrigt prydligt gjort där information om serien, dagens domare och sponsorerna till matchbollarna finns.

Grabbarna ställer upp för inmarsch och speakern har skruvat upp ljudet på anläggning och presenterar båda lagen. Spelarfrun har utan sin assistent, som hellre ville ha lite sol på sig (det är ju snart studentdax), placerat sig på en bra position så nu kan vi dra igång dagens drabbning..

Spelet är igång!
Min 1. Trion har 100% bollinnehav.
Min 2: Tobbe J slår sin första djupledsboll men Dennis är offside.
Min 3: Lite fjöppel i backlinjen och en kort tillbakapass men Ola reder upp saker och ting genom att lägga ut bollen till inkast.
Min 3: Frispark till LIK strax utanför vänster del av straffområdet. Ola tar den lätt i skopan.
Min 4: Fint kortpassningsspel i backlinjen innan en långboll slås på Dennis som kommer fri med målvakten. Hörna-resultatlös.
Min 6: Timmy trollar i straffområdet men det leder bara till inkast.
Min 7: Alle laddar bössan och skjuter över.
Min 9: En lång frispark från Listerby vållar lite problem i Trions straffområde men det reder upp sig till slut när Ola gör svandyket efter bollen.
Min 10: Salle gör en passningsfint.
Min 11: Trion har skott strax utanför.
Min 12: Trionfrispark straff utanför straffområdet. Tobbe J stegar fram. Han går på långt inlägg som precis når över fingertopparna på målvakten och går till trionspelare som inte får in bollen.
Min 13: Daniel Edin och Linus Johansson har sponsrat ovannämda Schellmack och anländer åter Åsavallen.
Min 14: Långboll på Timmy och han är SNABB!! Tar sig förbi målvakten men en Listerbyspelare hinner emellan så Timmy sparkar ner honom av bara farten. Frispark emot sig.
Min 15: Listerby får in ett inlägg från vänsterkanten men deras forward har inte lika stor bringa som Trions tränare så bollen rinner föbi.
Knattelaget som sitter på sidan pratar om att Listerbyspelarna har bråkat innan match men det är inget som spelarfruarna kan bekräfta.
Min 16: Listerby får hörna. Eidur Gudjohnsens look-a-like (tillika lagkaptenen) i Listerby slår hörnan som Salle nickar bort.
Min 18: MMMMÅÅÅÅÅLLLL!!!! 0-1. Nicke gör mål i öppen kasse efter att Pule spelat Timmy som istället för att gå på skott slår en pass till målgöraren. Mycket snyggt!
Min 19: Listerby får hörna som blir lite farlig då ingen Trionspelare vill ha bort bollen men stabile Ola gör en insats genom att lägga sig på bollen.
Min 22: Tobbe J skjuter och målvakten räddar bollen till retur som Listerbyspelar gör en bissa på, Trion vill ha straff för farligt spel men ingen signal från domaren.
För dagen är det fint snack i trionlaget. Båda lagen spelar en fotboll som innebär att bollen spelas på marken till andra lagkamrater. Inte helt vanligt att se i dagens division 5 fotboll.
Min 24: Ola boxar ut bollen som går till listerbyspelare men Elias kan rensa.
Min 26: Straff till Listerby efter att Elias blir knuffad i ryggen och sedan tar livtag på samma spelare. Ola chanslös 1-1. Fredrik Martinsson är målgörare för de vita.
Min 28: Niklas slår en lååång boll till Timmy som lägger bollen förbi målvakten men i gaveln på fel sida nätet.
Listerby supportrar filosoferar om straffmålet: Han har tur som får med sig ett sådant där mål.
Min 30: Salle slår lyran som blir farlig i straffområdet men det är ju alldeles för många hemmaspelare i vägen.
Min 31: Pontus Lindskog med flickvän Sandra besöker kiosken. De är tydligen törstiga då jag från min position kan se 4 läsk i händerna!
Min 31: Listerbyhörna som "Gudjohnsen" lyckas skruva utanför linjen innan den åter går in på planen. Inspark.
Min 33: Stensmaken börjar befästa sig i spelarfruns bak så efter paus kanske man ska satsa på träläktaren istället?
Min 34: Salle avväpnar 1-1målskytten i eget straffområde.
Min 35: Dennis får en chans framför mål då ett inlägg kommer i höfthöjd. Inspark.
Det fina spelet har kommit av sig och det är mest "sparka och spring" och "solorider" som uppvisas.
Min 37: Dennis förlorar en nickduell men får ändå frispark...emot sig. Supportrarna är frågande.
Min 37: Listerby har frispark på "halva halva". Salle nickar bort, Tobbe slår långt och Dennis springer men målvakten kommer emellan.
Min 40: Timmy bryter sig fram och får på ett skott, målvakten gör benparad.
Trion har innan match hört ryktet att Listerby är rätt gnälliga på planen men ännu har de inte vissat detta speciellt tydligt men det är lååångt kvar.
Min 41: Coachen skriker!! Timmy har huvudskada. Domaren rusar ut till sidan: - En gång till och du får gå härifrån, är orden till den något upprörde Patrik. Timmy är uppe på benen.
Min 45: Spelet liknar mest tennis.......
Min 45: Tveksam avblåst offside på Listerby men tur för Trion.

Halvtid! Nu ska kiosken hinnas inspekteras. Puh.... =)

Linkan har i halvtid ägnat sig åt den nya sporten "kasta barn så högt du kan" och är nu riktigt poppis! Mamma till barnet kan luta sig tillbaka och ta det lugnt resten av matchen. Barnvakten är här!

Nu är vi igång.
Min 46: Linjedomaren viftar lite för tidigt och spelet blåses av. Publiken är galen!!!!!! "Det är skandal" hörs från läktaren. Listerby får frispark. Hm....
Min 46: Domaren pratar åter med trionbänken, utan påföljande utvisning. Matchen hettar äntligen till!!
Min 48: Frispark rakt utanför Listerbys straffområde. Elias laddar två gånger i muren.
Min 49: MMMMMMMMMMMMMMMÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLLLLLLLLLLL!!! 1-2 Tobbe J plockar bollen av två Listerbyspelare och lägger in den i mål helt enkelt.
Framför spelarfrun sitter hela familjen "Kurre" - Stor kurre, Lill kurre och Senior kurre (pappa till "pojkarna" förmodar spelarfrun).
Min 51: Publiken pratar med lagledare Edin och tycker det var värt 60 kr för att se honom så arg.
Min 52: Trion har frispark nära mål. Tobbe J laddar och skjuter bollen över.
Min 54: Listerbys nummer 10 får gult kort på grund av kapning av "Prinsen".
Min 54: Sandra får en speta i rumpan. Ja, jag sitter nu på träläktaren!
Min 55: Frispark till Trion på Listerbys straffområdeslinje. Coachen skriker: -Vi måste vara noggranna gubbar". Dennis träffar muren, till hörna. Dennis nickar hörnan mot målvaktens vänstra kryss men tyvärr är han med på den och kan avstyra ett givet mål.
Min 60: Dennis klackar med sig bollen och lyckas få till en hörna. Resultatlös.
På läktaren sitter många experter som nog någon gång på 50-60-talet spelade i allsvenskan själva. De agerade nog domare också i någon högre serie efter sin spelarkarriär.....
Min 63: Listerby får en resultatlös hörna.
Min 65: Alle gör en genialisk pass men han är ett oförstått geni!
Min 66: Elias river ner en spelare innanför straffområdet, det blir frispark utanför straffområdet. Det är lugnt på taket.
Min 69: Björn P får en pass snett innåt bakåt i straffområdet men tyvärr ställer sig en motståndare i vägen.
Man kan tro att Oscar blivit utvisad från bänken för på läktaren sitter hans "Look-a-like" fast med kvinnliga former och långt ljust hår, möjligen hans syster?
Min 71: Dennis är på väg fram, fäller sin motståndare och får frispark. Där Salle hoppar så högt att publiken blir väldigt imponerad.
Min 74: Listerby försöker placera en frispark i Olas långa hörn men han är med på noterna.
Min 74: Anne-Lie frågar försynt om spelarfrun vill ha något från kiosken men hon är för tillfället strängt upptagen och svarar NEJ! Men Anne-Lie förstår.
Min 76: Timmy slår en kanon djupledare till Dennis som inte riktigt hinner före målvakten.
Min 78: MMMMMMÅÅÅÅLLLLL!!! 1-3 Nicke kastar till Dennis som lägger ner bollen till Timmy som lägger in bollen precis vid stolpen. Målvakten är där men kan ändå inte freda målet.
Min 80: Dom är dumma mot Timmy.
Min 81: Timmy bryter sig fram och de är dumma mot han IGEN men Timmy är opåverkad.
Min 82: Elias har en farlig nick som en back lyckas hålla utanför målramen.
Min 84: Dennis snor bollen av en passiv back, går mot mål och lägger bollen precis utanför stolpen.
Min 84: Listerbysupporter noterar att Listerby byter väääldigt mycket. Trötta? Taktiskt drag? Ingen vet.
Min 88: Listerbys nummer 5 får gult kort efter att ha dragit Pontus J i armen när han är på väg fram.
Min 89: Trion gör sitt första byte. SnyggAnton entrar planen istället för målskytten Nicke.
Min 90: Listerby har en kanonchans men någons ben lyckas vara i vägen för 2-3.
Min 90: SnyggAnton rör bollen för första gången.

Matchen är slut. Slutresultat: 1-3 vilket innebär att Trion åter är i SERIELEDNING!!!!

Då och Nu

Detta kanske inte är den svåraste kandidaten i Då och Nu-kategorin. Men det kan mycket väl vara den mest välklädda. Flugan är på redan som liten plutt. Vem är detta?



Gissa så återkommer vi med det korrekta svaret under morgondagen!

Filmtipset

Här kommer ett filmtips för regniga fotbollsfria sommardagar:

Filmen "Offside" är som hämtad från vår egen förening. Föreningen i filmen ligger på en liten ort som de flesta flyttat ifrån. Fotbollslaget på orten är ett gammalt anrikt lag men spelar nu i de lägre divisonerna. Åker man ur serien detta år kommer man att spela i korpen följande säsong. Hoppet tänds dock när en före detta engelsk storspelare kommer till klubben, är han frälsaren?


Spelarfruarna kan verkligen rekommendera denna film! Känsliga tittare kanske till och med får en tår i ögat. För den som känner att en engelsk språkkurs hade suttit fint är denna film en bra början. Så poppa popcornen, hämta snuttefilten och slå dig ner i soffan!

En poäng i Ronneby

Vårt b-lag var idag i Ronneby och fick med sig en poäng hem från matchen. Trion hamnade i underläge efter att Ronneby fått en straff i första halvlek. Straffsituationen var inte så mycket att diskutera. Per tog fel på stenhård boll och motståndarens fot och ben. Inte så konstigt som man kan tro. Bollen var nämligen ungefär i samma hårdhetsgrad som en skelettdel.

Trion kvitterade i andra halvlek och hade en rad fin fina chanser. Chanser av typen som fick publiken att slita sitt hår och tjuta som tjejer. 1-1 är ändå ett godkänt och bra resultat.

Andra reflektioner från matchen:
- Linjemännen var helt borta. Alltså inte ens närvarande. På motsatta sidan agerade Ronnebys tränare flaggviftare...
- Daniel Edin fick utgå i paus. Skon gick totalsönder och för den som är intresserad av att köpa backklippans dojjor, säljs de nu till högstbjudande.
- I kiosken fanns det nästan mer bollar och västar än godis, men enligt rapport ska korven varit supergod. Man kan tro att Bullens korv alltid är Bullens korv... men icke.
- Antalet tillresta trionsupportrar var långt fler än hemmalagets hejarklack. Är det möjligen så att Trion har den mest hängivna, nervösa och uppoffrande publiken?

Fiskelycka

I veckan har vissa av herrarna varit ute och provat fiskelyckan. Vissa har verkligen haft lyckan med sig. Storfiskarna har varit på hemlig plats men spelafruarna kan avslöja som enda digitaltmedium att det är i Spjutsbygd med omnejd som man hittar dessa bjässar.

    
Daniel Edin och                 Björn "Pule" Franzén

Daniel var väldigt blygsam med vikt och storlek på sin fisk. Pule var till och med tvungen att gå in och förklara att den var riktigt stooooor och här ni bildbevis.

Dagens födelsedagsbarn

Idag får vi gratulera Daniel "Gusten" Gustafsson som fyller 24 år.



Hipp Hurra och massa grattis från Spelarfruarna!


Inför bortamatchen mot Listerby IK

På söndag är det dags för våra triongrabbar att åka hela vägen över kommungränsen för att möta Listerby IK. Med en match mindre spelad ligger Trion på tredje plats, två poäng efter serieledarna. Listerby parkerar på sjunde plats just nu.

Inför söndagens match har Listerby tre förluster, två oavgjorda och två vinster. I deras senaste match blev det vinst över Fridlevstad. Matchen mellan Listerby och Trion är den sista i denna veckans omgång, vilket kan kännas lite extra spännande för den analytiske. Klart när man tittar på de matcher som redan spelats är att det utan tvekan är en serie där allt är möjligt. Söndagens match är, som alla andra matcher, riktigt viktig.

Lite historia om Listerby IK
Listerby Idrottsklubb bildades den 29 mars 1933. Ett antal fotbollsintresserade grabbar hade till denna dag utlyst ett möte i Listerby sockenrum. Efter ingående diskussion beslutade man att en idrottsklubb skulle bildas.

Fotboll var det som stod på föreningens agenda från första stund. Man gjorde en plan, med löparbana runt, och införskaffade sedan en boll för hela 12 kronor.

Läs mer om Listerby IK

Förra säsongen hamnade Listerby på en kvalplats till division fyra, men fick i kvalet se sig besegrade av Sillhövda och FC Giffarna. (För övrigt hade Trion och Listerby samma poäng vid slutet av förra säsongen och kvalplatsen blev Listerbys tack vare bättre målskillnad).

Spelarfruarna hoppas som vanligt att så många trionsupportrar som möjligt styr kosan mot den fina idrottsplatsen i Listerby. Matchen börjar klockan 17.00 på Åsavallen.

Tolfte spelaren

Vi får hoppas att Trions tolfte spelare är på plats på söndag och ser till att grabbarna vinner!


Fjodor


Vad samlar du på....

...Tobias Fabbeke?




Badankor är svaret!


Tobias "Fabbe" Fabbeke  har ankor i alla möjliga utföranden, se bilden som är hämtad från Fabbes badrum. Spelarfruarna frågade Fabbe varför det blev just badankor:
- För att de är så jävla coola, blev svaret.

De senaste ankorna fick av sin mamma i födelsedagspresent nu i lördags. Nu har Fabbe så mycket ankor att de har växt ur den hylla där de förvaras så nu har samlingen spritt sig till badrumsskåpet.

Ankantalet uppgår nu till ca 30st.

Spelarfruarna hoppas att du också har en samling hemma som vi får ta del av, maila oss så gör vi ett hembesök.


Berra har hört...

Berra C-son har under den senste tiden figurerat på Spjutsbygds IP där han fler än en gång fått höra knattarna förundras över Ola Karlsson. Berra var på plats när knattarna studerade målvaktsträningen för seniorer. Det var ca fem målväktare som var på plats men de räknades tydligen inte i de smås ögon, analysen löd nämligen att det bara var Ola som var riktig målvakt för han stod i det riktiga målet och hade långbyxor på sig!

Innebär detta att även Fabbe kan stå i mål då? Han är ju alltid "vinterklädd" på uppvärmningarna.

Rekordförsök

Året var 1984. 1600 personer vallfärdade till Spjutsbygds IP för att se IF Trions herrar möta Karlskrona AIF i div 3. Nu 25 år senare tycker Spelarfruarna att det är dags att slå detta rekord.

Vill du vara med och försöka slå herrarnas publikrekord? I så fall tycker vi att du ska ta med alla du känner till Spjutsbygds IP fredagen den 5 juni klockan 19.00 för att se toppmötet mellan IF Trion och Nättraby GoIF. Vad är väl bättre uppladdning inför nationaldagen än att titta på fin fotboll från en fullsatt läktare?

Kom igen, nu slår vi publikrekord!

Möt våra spelare

Idag får ni lära känna BLT:s egen stjärnreporter lite närmare:



Namn : Tobias Bengt Holme Fabbeke 
Ålder : Nyss fyllda 27
Tidigare klubbar : Rödeby AIF
Position : Allt ovanför backlinjen
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Har typ 25 olika sorters badankor i badrummet.
Vad tycker du om laget/föreningen : Jättetrevlig förening!
Meriter : Har vunnit blekingefyran med RAIF men har också ramlat ur division 3 med samma lag. Fabbe har inte blivit tunnlad en enda gång sedan han blev tunnlad av Joachim Latvaletho (Alles pappa) när de spelade i Rödeby. Tobias önskar också att han kunde säga att han aldrig missat en straff, men det skrevs historia när han brände en mot Olofström i fjol.

Visste du att...

... IF Trion blev utsedd till årets förening 1983 av Blekinge fotbollsförbund. Det året segrade herrlaget i division 4 och damlaget vann div 3.

Är det det som krävs, seriesegrar alltså, för att bli årets förening?


Lika som bär

Tänk att två människor på olika sida av planeten kan vara så lika!!!
Fotografen av dessa båda bilder visste varken ut eller in under sin resa till Thailand. Hade fd ordföranden följt efter honom eller var det "bara" hans dubbelgångare?

            
En trionsupporter?     En thailändare?

Veckans lag

IF Trions herrar har återigen en spelare med i veckans lag. Den här veckan är det Dennis Törnström som tagit plats som vänsterforward i ett tremanna anfall tillsammans med Pierre Nilsson, Karlskrona AIF och Hasslö GoIFs Petter Ernberg.



Kan utnämningen i veckans lag bero på att Dennis flyger fram på planen?


Trion - Backaryd

Vår fotograf hittar även till metropoler som Backaryd. En varm lördagseftermiddag såg det ut såhär. Våra triongrabbar vann matchen och genom Lotta Törnströms kamera såg det ut såhär:


      
       
         
         
      

Trion - Hällaryd

Det var i och för sig ett litet tag sedan, men det är ju omöjligt att inte vilja se bilder på våra grabbar. Såhär såg det ut när de vann mot Hällaryd och upphovskvinnan till bilderna är som vanligt vår eminenta pressfotograf Lotta Törnström.

      

      


Klubbmästerskapen i golf

  




Hittills anmälda:

- Patrik Federley
- Daniel Edin
- Björn Franzén
- Linus Johansson
- Elias Anessiadis
-Elize Andersson
- John Johansson
- Dennis Törnström
- Jens Salleke
- Björn Printzlow
- Daniel Gustafsson
- Per Brynjebo
- Mathias Karlsson
- Timmy Andersson
- Jonas Lundberg
- Tommy Andersson
- Martin Olsen
- Eric Dahlstedt
- Glenn Nileby
- Karl-Henrik Pettersson
- Micke Lindskog
- Sandra Bergman
- Pontus Lindskog
- Linus Hildingsson




På förmiddagen den 13 juni avgörs klubbmästerskapen i golf på Bergagården i Rödeby. Alla får vara med oavsett kön, ålder, sexuell läggning och golferfarenhet. Eller nej förresten, alla får inte vara med det är endast medlemmar i IF Trion som är välkomna att deltaga. Om vi blir färre än 12 stycken kommer mästerskapet att äga rum vid ett annat datum. Anmälan sker senast den 6 juni till spelarfruarna, även startavgiften på 100 kr måste betalas innan den 6 juni.

Varje deltagare måste ha egna klubbor att spela med. Det går inte att låna klubbor av andra under spelets gång. Har man ingen utrustning får man se till att låna ihop till en innan spelets början.

Mer information kommer senare.

Till vinnaren utlovas en finfin pokal!

Visste du att...

... det är jobbigare att köra rehab än att stå i mål när Trions herrar har skotteknikövning.



Linkan, Alle, Eric och Linus

På tisdagsträningen hade Linkan och Eric fullt upp med att freda sig från alla bollar som gick utanför målet.

Stolta spelarfruar

Vi är vanligtvis stolta över våra grabbar, men idag är vi faktiskt lite extra stolta och ler lite extra. För ni har väl sett hur fint det ser ut i tabellen såhär års?


Kiosken i Backaryd

Nu kommer vi till den ständigt återkommande punkten vid bortamatcherna: utvärderingen av kiosken. Denna veckan var vi på besök i Backaryd, en förening som verkar vara på uppgång.

Kiosken inhystes bakom ett fönster i en del av klubbstugan. När man kikade in lite snabbt såg det ganska tomt ut men vid en mer noggrann översikt kunde spelarfruarna se att det fanns lite lösgodis, någon chokladbit och (enligt den handskrivna "menyn") två sorters glassar. I kön får vi dock höra att en av spelarfruarnas favoritglassar är slut.



Kiosken säljer ju självklart kaffe. Kaffet är riktigt billigt, 5 kronor, men omdöme om dess smak och karaktär varierar kraftigt. Den ene påstår att kaffet är blaskigt och fesljummet medan den andre säger att kaffet är utsökt. Då spelarfruarna inte anser sig vuxna nog dricker ingen av dem denna svarta dryck och kan därför bara lita till andra personer i den frågan.

Godis är dock spelarfruarnas specialité (om de själva får säga). Vi får inte riktigt våra godismonster att somna med hjälp av Backaryds kiosken men den klassiska kexchokladen finns och det var tur annars hade betyget blivit långt ner i botten.

En sak som driver upp betyget för kiosken hos de gula är den grillade korven och de trevliga korvgubbarna! De hade verkligen koll på läget. När träställningen som grillen stod på började brinna är det ingen fara på taket, det fixar korvgubbarna enkelt med en vattenkanna.

     
Korvgubbe på hugget                                 Stereon

En sak som fångar spelarfruarnas funderingar (har i och för sig inget med kiosken att göra) är hur spekarn gör när det regnar på Vitavallen, fast å andra sidan kanske det aldrig regnar där?

Lika som bär

Här kommer facit:

   
Pierre                         Gusten

Visste du att...

... 1980 började föreningen med damgymnastik. Ledare för detta var den smått legendariske julmarknadsgeneralen Lennart Bohnsack.



Lennart Bohnsack
Bild från www.pro.se

Dolda talanger finns det tydligen gott om i föreningen och Spelarfruarna skulle gärna få reda på fler, skicka ett mejl till oss om du känner till en dold talang hos någon i föreningen.


Lika som bär

Har du någon gång gått på stan och träffat Gusten??
Har han inte hejat och tittat oförstående på dig?
Här har du svaret, Gusten är nämligen tvilling...med Pierre.
Vet DU vem som är Gasol-Gusten och vem som är hans bror??

    

 


Backaryd SK - IF Trion

Backaryd har inför dagens drabbning två vinster, tre förluster och en oavgjord i bagaget. Laget parkerar på plats åtta i tabellen och Trion ligger just nu på en fin andraplats.

Spelarfruarna har nu anlänt till Backaryd, räknat antalet konstiga insekter och spanat in våra grabbar. Ett stort plus för att programblad ingår i inträdet. Dock ett litet minus för den stora snubbelrisken på läktaren. Vi anar också att de inte räknat med någon direkt storpublik då antalet platser på läktaren är lätträknade. Men som vanligt är trionsupportrarna många och läktaren är nu full.

Nu kommer domarna ut och det börjar närma sig matchstart. Killarna ser taggade ut.

Trion ställer idag upp med följande lag:
Ola
Pontus Elias Pärlan Salle
Fabbe Alle Björn Tobbe J
Timmy Dennis

Min 0: Födelsedagsbarnet Fabbe värmer upp med att dansa schottis, eller nåt ditåt.
Matchen är igång.
Min 2: Trion skapar sin första riktiga chans och första bollen rensas ut i skogen.
Min 3: Spelarfruarna börjar oroa sig för de regntunga skyarna och stakar ut flyktvägen till bilen.
Min 4: Frispark i bra läge till Trion. Elias stegar fram, slår en hög skruvad boll till Pärlan som nickar. Målvakten plockar enkelt. Spelarfru Elize reflekterar över att Timmy klippt sig.
Min 5: Backaryd har sitt första skott mot mål. Högt över.
Min 6: Stolpträff för Backaryd. Trionpubliken håller andan.
Min 7: Anne-Lie Edin rapporterar att kaffet är svagt och fesljummet..
Min 7: Farlig chans för Trion. Timmy tar sig fram på vänsterflanken, slår in bollen till Dennis som slår bollen mitt på målvakten.
Min 8: Elize letar fel i programbladet.
Min 9: Alle får iväg ett skott mot mål. Målvakten plockar.
Min 11: Timmy stjäl bollen vid frispark för Backaryd. Efter fint passningsspel landar bollen till slut hos Björn som får en bra chans. Björn är för övrigt överallt i inledningen av matchen.
Min 15: Backaryd lägger andra bollen i skogen. Ett skott mot mål som till och med passerade skyddsstaketet. Daniel Lindblad värmer upp i spurtstil bakom Ola och publiken har redan börjat smågnabbas.
Min 16: Pontus Johansson gör en starkt tillbakalöpning och en fin brytning.
Min 17: Byte i Trion. Tobias Fabbeke ut, Daniel Lindblad in. Enligt uppgift har Fabbe ont i ryggen och tvingas därför utgå.
Min 18: Backaryd tar sig förbi på högerkanten, kommer fri med Ola men lägger bollen i burgaveln. Tjejtjut från nervösa fans på läktaren.
Min 21: Tobbe J gör en bra hemåtlöpning och stjäl bollen. Trion skapar lite chanser och Backaryd fjöpplar en smula i försvaret.
Min 23: Nu tänds grillen och doften av tändvätska drar in över läktaren. Publiken verkar sugna på korv och vi får hoppas att Backaryd är förberedda på hungriga trionsupportrar... i annat fall vet vi att Anne-Lie är en mästare på att micra korvar.
Min 25: Hörna till Trion. Elias nickar nästan in bollen och publiken funderar över om han blundade?
Min 27: Alle stjäl bollen på mittfältet. Bollen hamnar till slut ute hos Tobbe J, Salle gör en överlapp men Tobbe väljer inlägg istället. Spelet vänder, Ola kommer långt ut och det blir en en-mot-en-situation som Ola vinner.
Min 29: Hörna till Backaryd som blir farlig, men Ola sträcker upp sig i sin fulla längd och plockar bollen.
Min 33: Backaryd skjuter ner varandra. Är det en bra taktik? Efter en rusch längs kanten gör Tobbe J kissande hunden vid hörnflaggan.
Min 38: Björn fippsar loss på kanten. Två fipps och han är förbi. Slår bollen till Timmy som dock bara fippsar en gång, en lång gång....
Min 40: Hörna till Backaryd. Det blir en lång variant som Elias skarvar bort. Timmy är nere och hämtar bollen vid egen hörnflagga.
Min 41: Efter en period utan chanser till något av lagen lyckas Backarys så när komma loss på ett farligt friläge. Bollen går dock utanför och det blir Olas inspark.
Min 42: Dennis får tag på bollen, Björn gastar ÖVERLAPP, men Dennis spelar  bollen till Timmy. Målvakten räddar. Timmy sätter sig i ansiktet på en motståndare.
Min 43: Timmy kommer loss på högerkanten. Lägger in bollen. Backarydsspelare rensar bort till parkeringen. Hörnan blir resultatlös.
SLUT första halvlek.
En ganska händelsefattig första halvlek. Backaryd slår mest långbollar och Trion har svårt att skapa några riktigt farliga chanser. Vi hoppas det blir bättre till andra halvlek, nu ska vi göra ett besök i den fina kiosken.

Japp, då är vi igång.
Min 46: MÅÅÅÅLL!!!! 1-0. Långboll från Salle till Dennis som gör ett mellanting mellan skott och inlägg. Timmy fläker sig och där satt den.
Min 47: Dennis skottar tätt utanför krysset.
Spelarfruarna ser många bekanta ansikten på plats bland annat har Ivan Svensson hittat hela vägen till Backaryd.
Min 50: Danne slår en fin boll till Dennis på kanten. Dennis lägger in den och Timmy får till en karatespark. Inspark.
Min 51: Många spelare är spekulanter på frisparken som nästan är på halva planen. Dennis tar den till slut och lägger den...över.
Min 52: Dennis slår matchens högsta skott. Bollen var upp i himlen och vände innan den ramlade ner.
Min 53: Backaryds målvakt passar till Timmy men det lyckas bli inspark ändå.
Min 54: Nu brinner träställningen som grillen står på. Vattenkannan kommer fram och räddar tillställningen.
Min 57: Alle får på ett kanonskott!! Målvakten boxar ut bollen. Timmy fick i en situation tättin på gult kort på grund av stämpling?
Min 59: Backaryd får på ett skott HÖGT över. Backaryds supporterklubb: OOOOOOOO.
Min 61: Backarydsspelare glänser med en klack strax utanför Trions straffområde.
Min 62: Backaryd håller sig kvar i straffområdet efter en hörna. Hemmapubliken skriker på straff men det blir, som tur är, bara inspark.
Min 65: Tobbe J fläker sig och får på ett hyffsat skott som går utabför.
Min 67: Backaryd skapar en farlig chans, men Pärlan nickar undan.
Min 68: Spelarfrun går till bilen för att hämta förlängningssladd, ja vi har tänkt lösa strömförsörjningen denna gången.
Min 69: Backaryd får nära nog en farlig chans, Elias rensar loss. Trion behöver komma igång igen nu annars kan det bli jobbigt...
Min 70: Hörna till Trion. Hög variant där Pärlan är först på bollen. Daniel Lindblad får nästan in bollen. Bollen går ut till Dennis som lägger den över.
Min 72: MÅÅÅÅÅÅÅÅL. Tobbe J kommer loss på kanten, lägger den snett inåt bakåt till Dennis som sätter den.
Min 73: Efter att fyra personer försökt sätta i sladden har Spelarfrun nu löst strömförsärjningen.
Elize meddelar att hon är hungrig.
Min 76: Stort jubel i publiken när Backaryd gör ett byte. Vi skulle gärna ge er namnet men kännarna på bänken betvivlar att namnen och numrena i programbladet stämmer...
Min 79: Salle gör en offensiv utflykt. Tar sig fram och får iväg ett helt okej skott, dock rakt på målvakten. Är han målsugen tro?
Min 81: Ola får en lurig tillbakapass. Fippsar upp den och rensar.
Min 82: Salle gör ett inlägg mot bakre stolpen där Björn finns och han försöker sig på en "bissa".
Min 83: Dennis trampar eller något liknande på målvakten... Aj. Dennis är ju, som ni vet, ingen liten kille...
Min 84: Silverräven utvärderar sin dagsform. Passar även på att fixa till frisyren innan han trycker ner kepsen på huvudet igen...
Min 87: Elias slår en frispark som Pärlan nästan når.
Min 88: Timmy får till ett kalasskott som träffar stolpen. Dimper ner framför två helt fria trionspelare som inte lyckas få in billen.
Min 88: Timmy är STARK på mitten (Kanske lika stark som domaren - Percy Stark...?) får bollen med sig mest hela tiden och Trion skapar ännu en farlig chans.
SLUT!
Seger för Trion och vi kan även meddela att en av spelarfruarnas pappa gissade rätt på resultatet...

Härligt med tre friska poäng och vi ser nu fram emot att bli tackade... men icke... de fastnar med segersången på mitten. Vad hände med sälen? Fast å andra sidan tar de av sig tröjorna nu... så vi är nöjda ändå...

Besökare

Spelarfruarna funderade innan de startade denna blogg på hur många besökare sidan skulle tänkas få. Vi slog på stort, 50 besökare får ju vara målet. Igår slog vi besöksrekord med 102 unika besökare!!!

Spelarfruarna vill tacka alla för ert stora intresse. Det verkar som att ni tycker att detta är lika roligt som vi tycker. Vi har fått mycket rolig respons folk kommenterar inlägg, de skickar bilder och ger förslag på saker vi kan skriva om. Vi är väldigt tacksamma.

Nu måste ju nästa mål vara att få 200 unika besökare!! =)

Dagens födelsedagsbarn

Idag får vi gratulera Tobias "Fabbe" Fabbeke som fyller 27 år. Han har meddelat att det enda han önskar sig i present är tre poäng med hem från matchen mot Backaryd. En utmärkt önskan tycker spelarfruarna förstås.



Då och nu

Antalet korrekta gissningar på vår förra Då och Nu visar ju att det kanske inte var så klurigt som vi trodde. Självklart är det Dennis Törnström som tagit plats i sin fina gåvagn.


  
Då och nu

Inför bortamatchen mot Backaryd SK

Imorgon lördag är det åter dags för våra grönvita grabbar att snöra på sig fotbollsskorna och kämpa för att ta med sig ytterligare tre poäng. Motståndarna är Backaryd SK som vann sin senaste match med 0-2 över Listerby.

Backaryd tog sig upp i division fem inför förra säsongen och klarade sig kvar genom en mittenplacering i tabellen. Föreningen har en mycket bra hemsida, men tyvärr är det lite ont om historia (som ju är spelarfruarnas favoritämne i vanliga fall). Dock hittar vi en bloggkollega som vi kan tipsa om istället.

Dessutom finns det på hemsidan information om att medelåldern i Backaryds trupp är 24,4 år, medelvikten 78,4 kilo och medellängden 180,1 8 cm. Ja, vi är en smula imponerade och är därför beredda att ha överseende med avsaknaden av historia...

Det är kanske inte alla som varit i metropolen Backryd tidigare, men om du klickar här hittar du karta och vägbeskrivning.

Imorgon lördag klockan 15.00 hoppas vi att så många härliga trionsupportrar som möjligt styr kosan mot Backaryd för att heja fram de grönvita.

Möt våra spelare

Idag får vi möta en kille som tagit ett tidigt sommaruppehåll men som tänkt sig vara tillbaka i höst:



Namn
: Sebastijan " AG " Rajic
Ålder : Tillräckligt ung för att inte hamna längst ut på kanten!
Tidigare klubbar : Perstorp SK, Bälinge BIK och Nättraby Goif
Position : Back, är även vänsterfotad enligt coach salle.
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Har nintendo tumme.
Vad tycker du om laget/föreningen : Goa och snälla pågar.
Meriter : Skåne Top 12 i bordtennis som 15åring , största fotbollsmerit är 1-1 i DM mot Kristianstad FF Div2 (med Bälinge Div6), är regerande Trion mästare i FIFA09 och jag slår Koffa i bordtennis med vänstran!

Målskyttar

Nu har det gått en fjärdedel av säsongen och spelarfruarna tycker det är på sin plats att publicera målskyttarna.

A-lag:
1. Dennis Törnström 7 mål
2. Elias Anessiadis 4 mål
3. Timmy Andersson 2  mål
3. Tobias Fabbeke 2 mål
5. Tobbe Johansson 1 mål
5. Fredrik "Pärlan" Persson 1 mål
5. Björn Printzlow 1 mål

B-lag:
1. Linus Hildingsson 4 mål
2. Timmy Andersson 3 mål
3. Johan Dahlstedt 1 mål
3. Elias Anessiadis1 mål
3. Uffe Nilsson 1 mål

C-lag:
1. Daniel "Gusten" Gustavsson 1 mål
1. Tobias Fabbeke 1 mål
1. Tobias Lindblad 1 mål
1. Björn Printzlow 1 mål

Då och nu

Den här lille plutten är inte så liten längre, men vem är det?



Gissa allt vad ni kan så lovar vi att ge er rätt svar under morgondagen.

Pokerturneringen

I går kväll kvart i åtta samlade sig fjorton förhoppningsfulla pokerproffs (!?) framför sina datorer för att göra upp om vem som är den bästa pokerspelaren. Spelarna delades upp på två bord, sju på varje. Det dröjde inte överdrivet länge innan Arne Nilsson fick säga hej då, han blev förste man att bli utslagen.

Efter lite drygt en timme drog det ihop sig till finalbord, då var fyra spelare ute. Efter ytterligare drygt en timme var det bara tre pokerspelare kvar parlan1 - Fredrik "Pärlan" Persson, slatan - BG Printzlow och så 68Baggen - Peter "Bagarn" Johansson. BG var den som hade minst chip med sig in i superfinalen. Bagarn som under hela kvällen spelat väldigt vågat var den första av herrarna som fick ge sig efter en all-in som inte riktigt höll hela vägen. Kvar var BG med ca 20 000 chip mot Pärlan med sina dryga 40 000 chip.

Efter ett dåligt beslut av Pärlan en bit in i heads-upen kunde BG ta över som chipleader och lätt ro hem spelet och de 700 kronorna. Grattis BG!

Spelarfruarna tyckte nog att det under spelets gång snackades alldeles för mycket och spelades alldeles för lite.

Då och nu

Det blir ännu mer familjen Edin idag. Gårdagens "Då och nu" verkade vara ganska lätt, för det var ju Timmy Edin!!!

          

Duktiga pojkar

En av våra hemliga källor stod igår och pratade med hedersordförande Lennart Olsson. Han sa under deras samtal ett flertal gånger att "den lilla 15" jobbar stenhårt och är överallt på planen. "Den lilla 15" innebär Björn Printzlow.

Idag mötte samma källa Lennart i Rödeby och de pratade om matchen som spelades i går och källan kan meddela att Lennart var mycket nöjd över herrlagets insatts. Han sa att han tyckte Trion spelade en tuff och stark fotboll vilket var roligt att se. Sen sa han:
- Jag beundrar den lille 15. Han jobbar så hårt och är så positiv i sina ord under matchen.

Det är verkligen roligt att höra att det gamla gardet är stolta över våra fina pojkar. Då pratar vi verkligen om det GAMLA gardet Lennart fyller nämligen 90 år den 13 augusti i år.

Spelarfruarna har även sett i dagens upplaga av Blekinge Läns Tidning att Timmy Andersson spelar på mittfältet i "veckans lag". Vi grattulerar och hoppas att vi snart får se fler av våra förmågor omnämda.

Grattis på bröllopsdagen

Det har kommit till vår kännedom, ja det mesta kommer faktiskt fram till spelarfruarna på ett eller annat vis, att två av Trions absoluta trotjänare och största supportrar firar 20-årig bröllopsdag idag. Ulf och Anne-Lie Edin firar alltså porslinsbröllop idag. När de gifte sig 1989 såg de kanske ut något åt detta hållet:


IF Trion - Hällaryds IF

Nu börjar det så smått närma sig matchstart. Hällaryd har anlänt i buss, en buss så stor så den nästan inte kom in till vår idrottsplats. Triongrabbarna har varit ute och luftat sig, men har nu återvänt till omklädningsrummet för att få dagens visdomsord från coachen.

Med tjugo minuter kvar till match lufsar nu både hemmalag, bortalag och domarteamet omkring på planen. Triongrabbarna ser laddade ut, korven är varm, grillen är igång, publiken strömmar till... vi är med andra ord redo för match.

Enligt insatta källor ser Trions laguppställning något annorlunda ut för dagen. Pule är fortfarande skadad och Pärlan kommer därför ta hans plats. Vår källa berättar också att Timmy kommer ta ett kliv upp i anfallet, Tobbe J ett steg ner på kanten och Björn spela på innemittfältet tillsammans med Alle.

Dagens vinnare i tävlingen har nu anlänt.
Vår eminente speaker läser upp laguppställningarna och kioskpersonalen har gått på jakt efter påsar till godiset. Dessutom trillar sponsorpengarna till ett nytt matchur så smått in, men mer behövs!

Trion ställer idag upp med följande lag:
Ola
Pontus Pärlan Elias Salle
Tobbe J Björn Alle Fabbe
Timmy Dennis

Matchen är igång!!
Min 1: Hällaryd går på storoffensiv och lyckas precis att missa målet. Ola får sitt första utbrott!!
Min 3: Hällaryd får på ett bra skott mot Olas högra kryss men Ola är med på noterna och tippar till hörna. Hörnan plockar Ola sedan enkelt.
Min 4: Trion har en halvchans. Leder till inspark.
Min 5: Tobbe J får ett kanonskott i burgaveln.
Min 7: Hällaryd har hörna som nickas ut till en kille som skjuter upp i himlen.
Idag ser spelarfruarna, dagen till ära, att hedersordförande Lennart Olsson är på plats. Han har till och med intagit första parkett på en stol strax utanför planen. Vi hoppas att killarna ska visa sig från sin bästa sida idag när sådant fint besök är på plats.
Min 8: Elias är hård som sten!
Min 9: Dennis köttad av inte mindre än 4 Hällarydspelare.
Min 11: Lång utspark från Ola som Dennis snappar upp. Han lobbar dock....över.
Min 11: Hällaryd skär in från vänsterkanten och får på ett skott....över.
Min 12: Alle briljerar på mitten.
Min 13: Inlägg från vänsterkanten, Dennis är nära att nå bollen på pannan men en Hällarydsspelare hinner före.
Min 13: Långboll från Björn till Fabbe som befinner sig i vänster del av straffområdet. Fabbe håller på att lirka in bollen i krysset men icke....
Min 15: Snygg nedtagning av Björn på mitten. Det är nog den spelare som börjat bäst i Trion idag.
Min 16: Mål Hällaryd. 0-1. Nummer 2 får bollen i straffområdet, samtidigt som han lägger sig bakåt får han på en lobb som Ola inte når.
Min 20: Elias och Björn spelar sig fint ur en situation och bollen passas till Tobbe J på kanten som tar mark. Han får in bollen till Dennis som sedan har Hällarydspelare mellan sig och målet.
Min 21: Timmy slår en fin boll i djupled till dennis som lägger in bollen i MMMMMMMÅÅÅÅÅÅLLLLLL!!! 1-1
Min 22: Spel bakom läktaren, sikten obefintlig från kiosken.
Min 23: A Edin har börjat skaka och har svårt att behålla kaffet i muggen.
Min 24: Tobbe J filmar att han blir stämplad på foten.
Min 25: Dennis vinner nickduell och bollen når fram till Timmy som lägger bollen över.
Min 27: Fabbe försöker döda publiken?? Lödar ut mot sidan men...ber självklart om förlåtelse. Det finns ju bara gentlemän i denna föreningen.
Min 30: Hällaryd kommer ännu en gång runt på högerkanten men denna gång fastnar inlägget i burgaveln
Min 31: Hällarydspelare slår in en pass från deras vänstra kant till en spelare precis framför Ola men han missar.
Min 32: Timmy blir fälld när han är på väg igenom, får frispark. Dennis går inte på kraft lägger bollen precis utanför.
Min 33: Timmy har farlig chans men målvakten räddar.
Min 36: Lelle reflekterar....Hällaryd spelar bra. Sen funderar hon vidare på om hon vågar sig in i duschen utan att ha en massa folk springande där. Hon kanske får ta en av sina vaktande bröder till hjälp. Fortsättning följer....
Min 38: Timmy slår en lyra till Dennis som lobbnickar...över. Är det nåt som går??? Att man MÅSTE lägga bollen över mål och inte i?
Min 40: Publiken vill ha straff när Dennis går fram som en ångvält och blir liggande på gräset. Det blir istället hörna.
Min 41: MMMMÅÅÅÅLLL!!! Hörnan går in i straffområdet där Pärlan nickar ner till Elias som får in bollen och gör mål med foten för omväxlings skull. 2-1
Min 43: Frispark och Dennis byter taktik, går på kraft. Bollen studsar upp precis innan mål och träffar målvakten i ansiktet men det är ingen fara med han.
 Halvtid.

Spelarfruarna summerar: Trion började ganska lojt men har under tiden spelat upp sig men är ännu inte riktigt uppe på sin fulla kapacitet. Hoppas att den obligatoriska utskällningen av coachen i halvtid ger resultat i andra. Spelarfruarna tycker också att det varit en ganska händelselös första halvlek och har haft lite att rapportera om.

I halvtid pikar speakern bortalagets fans för att de packar upp hela kylskåpet på läktaren istället för att handla i den eminenta kiosken. Hoppas de inte tar illa upp.

Spelarfruarna kan även meddela att hela familjen Salleke är på plats, den enda som saknas är äldsta systern som är bosatt på Öland och därför har giltigt skäl till frånvaro.

Alla spelarna är uppställda på planen nu saknas bara domarna. Nu springer de ut på planen!!!
Matchen är igång!!!!
Min 46: Glen Nileby vinner INTE i lotteriet.
Min 47: En röd blir kapad och domaren blåser hårt i pipan. Frisparken blir ofarlig.
Min 49: Björn tycker att domaren blåser när han har fördel av bollen. Han hoppar upp och ned.....
Min 49: Påföljande frispark blir farlig när Dennis nickar mot mål men målvakten greppar bollen.
Min 50: Hasse Bergqvist vinner ljusfatet.
Min 51: Alle får varning.
Min 52: Anne-Lie Edin får springa bort till andra sidan och micra korvar. Spelarfruarna tar tid.
Min 53: Dennis gör en monsterlöpning med sina älgkliv men får bollen för långt ifrån sig när han börjar närma sig farligare marker.
Min 54: Elias lägger frispark ut på BLT-skylten. Är det bra?
Min 54: Tobbe J skjuter ner en Hällarydspelare. Som tur (?) är tappar han bara luften och inget vitalt tar skada.
Min 55: Nu börjar matchen hetta till. Spelarna smäller på lite extra nu, sånt gillar vi.
Min 56: Ola gör en superb räddning på ett skott som går i Olas högra hörn. Hörnan blir resultatlös.
Min 57: Hällarydspelare sparkar hål i luften och Timmy bryter sig fram. Anfallet till hörna som blir ganska farlig då bortaspelare skjuter bollen på mål.
Min 58: Hällaryd får en chans på grund av fjöppel i Trionförsvaret.
Min 60: MMMÅÅLL!!!! 3-1. Fabbe tar sig fram på kortsidan och slår in en boll som tillslut landar hos Tobbe J som bara har att lägga den i maskorna!!
Min 61: Lelle har nu kommit ut ur duschen och är hungrig. Hon tar en grillad och glömmer att betala!!
Min 62: Anne-Lie är nu tillbaka efter korvtinandet. Det tog bara 10 minuter fram och tillbaka.
Min 63: Hällarydssupporter prutar på korven. Kioskpersonalen är på sitt bästa humör idag!!
Min 64: Elias slår långboll som Timmy snappar upp, Timmy lägger in bollen till Dennis som.....håller inne med skottet, vi undrar varför!
Min 66: Ola gör ytterligare en storräddning.
Min 69: Linjedomaren missar en solklar offside på Dennis som i sin tur kan passa till Björn P som skottar in bollen i krysset!!!!! MMMMMMMMMMMMÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLLLLLLLLLLLLLLL: 4-1
Min 71: Timmy lägger bollen på målvaktens ben.
Min 72: Anne-Lie Edin som letat sig in i kiosken kan nu slappna av vid 4-1 och berättar om när Uffe och Jörgen hade djur i groggen som hoppade. Efter att killarna (på den tiden var de killar) konstaterat detta fortsätter de dricka. mmmm
Min 73: Fast nu blev hon nervös igen.
Min 75: Avbyterna kommer tillbaka till bänken efter uppvärmning. Ska någon av dem få förgylla denna tillställning?
Min 77: Dennis laddar kanon och den går i MMMÅÅÅLLL!!!!! 5-1!!
Min 78: Mönsteranfall som tyvärr störs av att en Hällarydspelare kommer ivägen.
Min 79: Timmy lägger bollen snett inåt bakåt till Alle som slår till på volley som målvakten räddade.
Min 80: Nu är Pärlan uppe i anfallposition. Trion förlorar bollen och Pärlan har långt hem....
Min 83: Fint anfall som leder till trionhörna.
Min 84: På hörnan är Långepärlan framme och nickar in bollen! MÅL!!! 6-1.
Min 85: Vid ställningen 6-1 får tränaren ett vansinnesutbrott och skäller på spelarna att de måste ta i och inte sluta spela.
Min 85: Fabbe ut och Daniel Lindblad in som vänsterytter.
Min 89: Hällaryd får en chans men Ola är med på den.
Min 90: MMMÅÅÅÅLLL! Dennis gör sitt tredje mål för dagen! Notera, inget äkta hattrick!

Matchen är slut och supportrarna är mycket nöjda.
Grabbarna tackar publiken dock utan "sälen" då tvätterskan inte var så nöjd sist den användes.

Inför kvällens match

Ikväll kommer ju som bekant Hällaryds IF på besök till Spjutsbygd för att möta våra fina triongrabbar. Hällaryd har lite blandade resultat med sig inför den här matchen. Två vinster (mot Olofström och Backaryd), två förluster (mot Hasslö och Kallinge) samt en oavgjord (mot Listerby).

Kvällens flaggviftare och pipblåsare blir:
Kranislav Miletic, Kallinge (huvuddomare)
Per-Ola Persson, Jämjö
Nickolas Persson, Karlskrona

Inför kvällens match ser tabelläget för lagen ut som nedan och där kan ni också se att det spelas ett par andra matcher i division fem ikväll. Välkomna till Spjutsbygds IP klockan 19.00.

 

Uppladdning

Vad är väl bättre uppladdning inför kvällens match än nedanstående. Det är sådana här saker som gör IF Trion till den där föreningen med det lilla extra. Det lilla extra som gör att det alltid känns välkomnande och roligt att komma upp till IP.


Då och nu

Denna lilla grabb var ett trionfans redan som spermie, vem är han?

             

Svaret får ni som vanligt vänta på ända tills i morgon.

Vinnare i tävlingen

Till denna veckas tävling har ingen från bortalaget vågat skicka in svar så det blir endast en vinnare och denne är:

MIKAEL "KURRE"KARLSSON

Rätt svar på frågan är: 1990 fick Joakim Andersson (dagens ordförande i herrsektionen) Gustav Gustavssons minnesfond.

Spelarfruarna gratulerar "Kurre" och hoppas att han ska bli väl underhållen under morgondagens match.

Visste du att...

... IF Trion 1958 beslutade att köpa in två handbollsmål, trots att ingen handboll bedrevs.



Spelarfruarna sorterar in denna händelse under avdelningen "Mindre genomtänkta investeringar".


Möt våra spelare

Här får vi möta en spelare som haft lite otur i början av säsongen:



Namn
: Jonas "Lunta" Lundberg
Ålder : 19
Tidigare klubbar : Rödeby AIF
Position : Backlinjen
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Jag har inget körkort men är snäll ändå, vad mer kan man önska sig??
Meriter : Har tunnlat en av världens bästa spelare två gånger i samma byte, har även varit med och vunnit en intern-cup i Warberg (i innebandy). Kammade hem poängligan i Rödebys p90-gäng ett år, 7ass 16mål (7manna), spelade lite mer offensivt på den tiden. Är utan tvekan en av världens bästa corrongspelare med potatismjöl tillåtet på spelbordet.

Då och nu

Denna gång var det tydligen lättare att gissa den lilla pojken ni fick se i går. Det är alldeles rätt att det är Patrik "Coachen" Federley direkt hämtad från det ljuvliga 70-talet.

       




Möt våra spelare

I dag möter vi mannen med den märkliga löpstilen:




Namn
: Jens "salle,snej,spike,bene,crouch,pisset" Salleke  (red.anm. oj oj oj vilken älskad människa!!)
Ålder :Nästan som pule (red.anm. 24? 31?)
Tidigare klubbar : Kaif, Hästö IF och Lyckeby GOIF
Position : Allround
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Simmar lika bra som Eric "The Eel" Moussambani.
Vad tycker du om laget/föreningen : Mycket bra förening.
Meriter : Salle är obesegrad i bechvolleyboll på Långö 2008, har allsvenska(pojk) MERITER och han är även regerande trionmästare i poker!!

Bildkavalkad från Kallinge - Trion

Som vanligt var vår fantastiska fotograf Lotta Törnström på plats vid gårdagens match och här kommer en bildkavalkad med hennes underbara bilder:

     

     

     


Då och nu

Det ser ut som om denna trionkillen var ett busfrö som barn, men vem är han?



Svaret ser ni i morgon här på bloggen.

Kiosken i Kallinge

I går blev det till att inspektera hemmalagets kioskverksamhet som vanligt vid Trions bortamatcher. Spelarfruarna hittade till kiosken i halvtid där man fick stå i kö ett tag eftersom publiktillströmningen var relativt stor. Kioskpersonalen jobbade på i snabbtakt och man blir ganska förvånad när man kommer fram och man i luckan möts av två unga killar. När jag frågar om jag får ta en bild är det inga problem utan de ställer upp som vana modeller.



Sortimentet består av det klassiska: kokt korv, dricka, kaffe och några godisbitar. Är man godissugen så stillar man nog inte just det suget i just denna kiosken, spelarfruarna kan även tycka att 1kr för den billigaste godisbiten är i dyraste laget. När vi möter ett Trionfans tycker denna att vi måste ge ett plus för att det finns tefat att köpa.

Det finns endast kokt korv (Bullens så klart) men den smakar som den bör och att notera är att man serverar grovt korvbröd till, kanske något för den hälsomedvetne.

Kaffet kostar bara 5kr och serveras i relativt små muggar men som en Trionsupporter sa:
- Det är ju riktigt bra pris om man vill bjuda någon!
Och det kan ju spelarfruarna hålla med om.


Samanfattning: En kiosk som får en placering i de mellersta regionen i rankingen. Definitivt inte dålig men den utmärker sig inte. Den trevliga personalen är ett plus! Undra när spelarfruarna ska stöta på de första sura kioskmedarbetarna?

Visste du att...

... 1962 ansågs IF Trions ekonomi så stark att alla spelare i A-lag, B-lag samt bandylaget fick en träningsoverall.


Spelarfruarna misstänker att föreningens nuvarande, eminenta, kassör drömmer ljuva drömmar om en stark ekonomi och tider då en träningsoverall var allt man behövde för att vara nöjd.

Kallinge SK - IF Trion

Dagens match blir viktig i toppen av femman. Visst är det lite tidigt att titta tabellen redan men i går lyckades både Hasslö GoIF och Nätrraby GoIF gå på pumpen vilket innebär att IF Trion vid seger kan gå upp på andra plats med 10 inspelade poäng, lika många som Hasslö men med bättre målskillnad.

Kallinge är också tvungna att vinna om de ska ha en chans att hänga på toppen, vinner de idag går de om Trion i tabellen.

Det har kommit till spelarfruarnas kännedom att Björn "Pule" Franzén inte kan deltaga i dagens match pga av en sträckning i låret som han ådragit sig på träning under veckan. Enligt Coach Federleys egen utsago kan det bli ett par veckors frånvaro för mittbacksgiganten, Trions egen Allesandro Nesta.

Nu är vi på plats på betongläktaren och redo för match. Vi spanar in domarna och bollarna och konstaterar att det är den internationella stilen med gula bollar.

Trion ställer idag upp med följande lag:
Ola
Pontus Elias Pärlan Salle
Fabbe Björn Timmy Anton
Dennis Tobbe J

Avbytare:
PicNic, Daniel Lindblad, Alle, Palle, Linus Hildingsson

Matchen är igång
Min 2: Frispark till Kallinge som tillslut resulterar i ett inlägg som Ola (för dagen i keps) kan plocka ner.
Min 6: Kallinge skjuter ett skott utifrån. Ofarligt.
Min 7: Trion får sitt första skott på mål genom Dennis.
Min 9: Dennis och Anton jobbar fram matchens första hörna. Bollen landar hos Timmy, någon meter utanför.
Min 10: Skott på mål från Timmy. Målvakten greppar bollen.
Min 11: Hörna igen till Trion. Trion biter sig fast i straffområdet, men möter en mastig köttmur och det blir mest fjöppel med bollen.
Min 13: MÅÅÅÅÅL. Fabbe rundar målvakten och lägger in bollen. Linkan är lycklig på läktaren eftersom han precis gissat att Fabbe kanske skulle kunna snubbla in en boll...
Min 14: Är familjen Edin nervöst lagda? Timmy tänder nu sin andra cigg för matchen och vi tolkar det som ett nervöst tecken.
Min 15: Dennis får en djupledsboll från en Kallingespelare men målvakten hinner först.
Min 16: Dennis lägger in en bra boll, Tobbe J lyckas nästan få in den. Kvinnorna i publiken tjuuuuter.
Min 17: Hörna igen till Trion efter långboll från Pontus till Dennis. Hörnan blir lång och går förbi alla hoppande huvud.
Min 18: Elias får iväg ett skott som smiter tätt utanför. Mannen som senast köpte kioskens alla löständer tycker att någon borde fläkt sig och styrt in bollen.
Min 19: Björn tar ner bollen med ansiktet.
Min 19: Hörna till Kallinge som Ola lätt plockar ner.
Min 20: Timmy passar Dennis som lobbar bollen tätt ovanför.
Min 21: Dunderchans efter fint spel av Timmy och Dennis, men offside... Strax efter forcerar Timmy allt och alla och får iväg ett skott mot mål.
Kallinge håller sig mest på egen planhalva med hela laget och är inte så aggressiva vilket gör att Trion skapar en del chanser men att det är väldigt trångt i straffområdet.
Min 23: Salle tar sig hela vägen fram till motståndarnas straffområde och blir nog lite förvånad att det gick så lätt. Bollen utanför men hörna till Trion. Fabbe hoppar upp som ett ljus, men missar bollen.
MIn 26: Tobbe J faller i straffområdet, vi hoppas att det inte var ett försök till filmning, i så fall ska han nog inte satsa på en karriär i Hollywood.
Min 27: Björn kämpar till sig bollen på mitten, spelar ut till Fabbe som lägger vidare till Tobbe J som lägger bollen i burgaveln.
Min 28: Frispark till Trion. Tobbe J nickar bollen med örat, till inspark.
Min 29: Gult kort till Pontus efter kapning vid mittlinjen. Eller frustrationsspark... Frisparken lägger Kallinge ut till.... inkast..
Datorns termometer visar 11 grader och sol. De många trionsupportrarna trivs på sin läktarhalva.
Min 32: Farlig nick på mål från Fabbe. Målvakten får göra ett svandyk ner till sin högra stolpe.
Min 35: Frispark högerflanken för Trion. Kallinge nickar bort, Dennis snappar upp bollen och skjuter... över
Min 36: Kallinge skapar sin farligaste chans. Det kan också ha varit dagens högsta skott.
Min 37: Farligt skott från Kallinge.
En utsänd räknare räknar till ungefär 50 tillresta trionsupportrar.
Min 38: Kallinge skapar ännu en chans. Ola räddar med kepsen.
Publiken önskar sig ett mål till innan paus. Men Trion lyckas inte skapa några riktigt farliga chanser.
Min 44: Trion skapar några småchanser. Timmy lägger en boll som blir ett mellanting mellan inlägg och skott.

PAUS
För att sammanfatta första halvleken så har Trion haft nästan allt spel, men eftersom Kallinge backar hem så mycket får de svårt att skapa några riktigt farliga chanser. 1-0 känns helt klart i underkant. Spelarfruarna ska nu gå och undersöka kiosken. Om rapporteringen avtar i slutet av matchen beror det på brist på ström till datorn...

Då var vi igång igen.
Min 46: Kallinge skapar en hyfsat farlig chans och har under de första minuterna i andra halvlek skapat fler och farligare chanser än de gjorde på hela första halvleken...
Min 48: Trion får iväg sitt första skott mot mål i den andra halvleken. Målvakten plockar enkelt.
Min 49: Trion skapar ännu en chans men blir avblåsta för offside.
Min 52: Hörna till Trion och publiken börjar nu tippa resultat och nästa målskytt.
Min 53: Fabbe fick en smäll mot nyckelbenet och låg en stund och åmade sig men är nu uppe och studsar.
Min 55: Spelarfruarna upptäcker nu att Alle kommit in istället för SnyggAnton. Alle forward och Tobbe J ner på Antons plats.
Min 56: Björn skriker allt vad han kan på bollen men Dennis provar skott, ett messkott!
Min 56: Alle snor bollen och bryter sig fram men målvakten är med på noterna.
Min 57: Dennis kommer fri med målvakten. Försöker sig nog på en lobb men målvakten får den i magen.
Min 61: Timmy bryter sig fram på kanten och får på ett inlägg som går till inkast på andra sidan.
Min 61: Från läktaren skriker Tommy på killarna.
Min 62: Saras kex kastas omkring på läktaren och är nu inte hela längre.
Min 63: Tobbe J får in en boll som håller på att gå ut över kortlinjen. Dennis får den i  magen vilket leder till hörna. Hm...
Min 65: Tobbe J kommer framifrån och skottar men han väntar sekunden för länge, det täcks bort.
Min 66: Timmy dras i tröjan, frispark.
Min 67: Alle har en superchans när han får bollen rullande mot sig. Skottet går ÖVER!
Min 67: Dennis ser Tobbe J framför mål men Tobbe står tydligen mm offside.
Min 68: Söt Kallinge-kille går förbi. Nyduschad och godluktande.
Lotta Brander  har "La voix"-rösten när grabbarna närmar sig offensivt mål. Värmer hon upp inför morgondagen?
Min 70: Kallinge back skriker ut sin smärta i närkamp med Timmy. Ser ut som om det är foten som smärtan så.... Kallinge påstår stämpling. Kurre tycker han ska komma tillbaka när han brutit benet eller nåt....
Min 72: Trionfrispark ca 8 meter utanför straffområdet. Elias skjuter utanför.
Min 73: Dennis plockar bollen av Kallingeback, spelar Tobbe J i boxen som lägger bollen....utanför
Min 74: Timmy och Alle gör gemensam sak och mosar en motståndare. I nästa situation får Timmy en tillsägelse.
Min75: Kallinge försöker sig på en cykelspark utan gott resultat.
Min 76: Ännu fler trionfans anländer, lite sent kan man tycka.
Min 76: Pontus blir manglad framför publiken. Publiken skriker och domaren Lasse Bark fnissar.
Min 77: Pappa Edin står nu utanför kravallstaketet och mamma Edin är på väg ut. Jobbigt???
Min 80: Timmy tar sig fram, stark som han är och fixar till slut hörna. Resultatlös.

Ja, som ni kanske märkte blev det dåligt med energi i datorn där på slutet. Vi har ännu inte löst strömförsörjningsproblemet på bortamatcherna, så goda idéer kan sitta fint.

I slutet av matchen gjorde faktiskt Trion ett mål till. Det var Dennis som klackade bollen från målvakten och sedan la den i öppen kasse. Dock tyckte domaren att målvakten hade bollen och dömde därför bort målet. Något upprörda känslor i trionklacken.

Kallinge spelade upp sig i andra halvlek, skapade fler chanser och hade lite mer bollinnehav. Trion var dock ändå det bättre laget sett till matchen som helhet.

Matchen slutade 1-0. Helt klart för få mål, men i slutändan är det ändå tre poäng som räknas.

Lotta Törnström - pressfotograf

Idag har spelarfruarnas egen pressfotograf, Lotta Törnström, en bild med i BLT. Bilden föreställer Dennis Törnström som hjälper lagkompisen Timmy Andersson att stretcha ut benmusklerna. Frågan är om detta är bra för Trion som lag, är det en krampkänning Timmy har, hur påverkar det motståndarnas syn på föreningen och framförallt är Timmy otränad?

Vi gratulerar Lotta och hoppas att fler alster ska synas i dagspressen.

Glöm inte att tävla!

Ni glömmer väl inte att tävla om en fribiljett till nästa hemmamatch?

Klicka här för att hitta frågan som du måste svara rätt på för att vara med i utlottningen om gratis inträde. Vinsten gäller för nästa hemmamatch, det vill säga IF Trion - Hällaryds IF tisdagen den 19 maj klockan 19.00.

Rätt svar skickar ni som vanligt till [email protected]

Visste du att...

... IF Trion hade ett bandylag fram till 1970.

Spelarfruarna har helt olika relation till bandy. Den ena, som härstammar från nordligare breddgrader, skulle kunna tänka sig att bandy blev en del av Trion igen och om det inte går så borde i alla fall vantar införas som obligatoriskt för publiken på läktaren, då den klassiska bandyklappen är ett trevligt inslag. Den andra spelarfrun, som kommer söderifrån, har inte riktigt förstått tjusningen med bandy än. Det verkar vara kallare än en träningsmatch på Rosenholm och så är det ju faktiskt rätt synd om målvakten som får stå i ett gigantiskt mål och försöka fånga en minimal boll.

Inför bortamatchen mot Kallinge SK

I morgon, fredag, bär det västerut för våra Triongrabbar. Klockan 19.00 blåses matchen mellan Kallinge SK och IF Trion igång på den uppiffade Jernvallen. Inför den pågående säsongen har Jernvallen fått konstgräs och även ett nytt omklädningsrum. Längs med ena långsidan har även en ny läktare växt fram. Just det där med omklädningsrummen känns extra välkommet eftersom det alltid (så länge spelarfruarna kan minnas i alla fall) har funnits en viss förvirring var ombytet ska ske när det är matchdags i Kallinge. Läs mer i Sydöstrans artikel.


Lite historia om Kallinge SK:

Den 18 oktober 1929 höll Kallinge SK sitt första styrelsemöte. Då bestod verksamheten endast av cykel och gymnastik, men efter ett par år kom önskemål om att även fotboll skulle bli en del av föreningen och i dag är Kallinge Sportklubb en renodlad fotbollsförening.


Den första seriematchen spelades på Bredåkra Hed 1931 och slutade 4-1 till motståndarna Karlshamns FF.


Efter att ha spelat i division 6 i tre säsongen tog Kallinges herrar steget upp till division 5 i år efter att ha kvalat mot BK Union och Hanö IF. Efter fyra spelade matcher har laget en seger, två oavgjorda och en förlust i bagaget.
Kallinge SKs hemsida


Då och nu

Här har ni svaret från gårdagens lilla fundering. Vem kunde tro att den småknubbige lille bebisen skulle dras ut och bli en lång, smal och armviftande högerback? Så blev det. Spelarfruarna har en smula svårt att faktiskt se att det är Mr Salleke i den blåa outfiten, men det ska det tydligen vara...

     


Har du en bebisbild hemma som bara väntar på att få bli publicerad? Visst har du det! Ta kontakt med Spelarfruarna så ordnar vi det.

Möt våra spelare

Idag möter vi en tuffing:




Namn
: Timmy "Fete" Andersson
Ålder : född 89 och är 23år (red. anm. Hm.... Hur tänkte han här?)
Tidigare klubbar : Karskrona AIF och Rödeby AIF
Position : Mittfältare /anfallare
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Sitter alltid bredvid Ola innan match.
Vad tycker du om  laget/föreningen : Bra lagfester
Meriter : Vunnit div 6 med Trion, vunnit div 5 med KFC och dessutom spelat i alla divisioner mellan 2an-6an.

Visste du att...

... publikrekordet för Spjutsbygds IP är hela 3500 personer. Rekordet sattes när damlaget låg i allsvenskan och mötte Umeå.

Spelarfruarna funderar självklart på när under säsongen detta rekord ska slås?!
Bestäm en match och samla ihop alla du känner så slår vi rekordet!

Möt våra spelare

Idag möter vi en kille som höjer stämningen, nämligen:


Namn
: Björn Printzlow  (har alltid längtat efter ett smeknamn!)
Ålder :Nästan 30
Tidigare klubbar : Lyckeby GoIF
Position : Innerback och innermittfältare
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Har sett dom flesta tecknade serierna o kan det mesta om alla figurer.
Vad tycker du om laget/föreningen : En förening som blomstrar mer än någonsin!
Meriter : Björn har gjort flest a-lags matcher av alla nuvarande trionspelare och han är dessutom ordförande i Herrklubben!

Då och nu

Vi börjar nu en ny serie som vi kallar "Då och nu". Man kommer ena dagen att få se en bild från förr i tiden där man kan fundera över vem det kan vara. Dagen därpå publicerar vi en nu-bild där man förhoppningsvis ser vem personen är. Så här har vi första bilden, en riktigt svår en. Vem är tjockisen på bilden som kommer direkt från 80-talet?


Lika som bär

Denna gång har spelarfruarna blivit tipsade. Historien förtäljer att Warren på polenfärjan en gång fick ta i hand med en vilt främmande man på grund av av sin likhet med den denna man. Spelarfruarna är dock helt oförstående och ovetande om vem den där Ron är... såklart.

                  
Ron Jeremy?                              Warren Johansson?

Se hit alla barn - det blir ett Trionläger även i år

Har du ett fotbollsintresserat barn?
Är du ett fotbollsintresserat barn?

Om du har svarat ja på en av ovanstående frågor tycker vi att du genast ska anmäla dig till årets Trionläger. Den 27-28 juni hoppas vi att hela Spjutsbygds IP ska krylla av barn i olika storlekar som alla har ett och samma intresse: Fotboll.

Alla barn från 4 år och uppåt är välkomna. De som vill får självklart sova över i tält på idrottsplatsen mellan lördag och söndag. Vill man hellre sova i sin egen säng går det lika bra. På lördagskvällen ordnas ett disco och lägret avslutas på söndagen klockan 14.00.


Visst låter det ungefär hur bra som helst? Gå då genast in på IF Trions hemsida för att läsa mer om hur du anmäler dig/ditt barn och vad som händer på årets Trionläger.

        

Möt våra spelare

Idag möter vi en kille som har speed under fötterna:



Namn
: Tobbe "Håret" Johansson
Ålder :22
Tidigare klubbar : Born and raised in Trion
Position : Yttermitt/Anfallare
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Fd filmstjärna (en av huvudrollerna i "La Familia", som producerades i otroliga 8 exemplar!).
Vad tycker du om laget/föreningen : Ett gött gäng!
Meriter : Vunnit B-slutspelet i Åhus beachsoccer cup.

Visste du att...

... IF Trion en gång i tiden hade en juniorlandslagsman, Tomas Svensson, som gjorde Sveriges första mål i premiärmatchen.


Spelarfruarna funderar självklart på när Trion kan tänkas få nästa landslagsman. Om vi inte lyckas vaska fram en ny Zlatan så kanske ett alternativ i alla fall kan vara att göra samma målgest som valfri landslagsspelare, kanske även tralla igenom nationalsången innan match och varför inte även införa en fjärdedomare som håller reda på tilläggstiden (fast i väntan på en ny matchklocka kanske det vore bra om fjärdedomaren kunde hålla reda på de andra 90 minuterna också...)

Möt våra spelare

Idag möter vi en av de allra trognaste trionkillarna:



Namn : Daniel"Martin Hansson"Edin
Ålder : 20
Tidigare klubbar : För evigt trogen Trionspelare
Position : Back
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Springer alltid längst ut mot målet på uppvärmningen
Vad tycker du om laget/föreningen : Mycket bra
Meriter : Var lagkapten en gång i c-laget

Tuffa grabbar

Här får vi chans att se Tobias "Mini" Lindblads tatuering. Tobbe gjorde sin tatuering i november förra året och resultatet blev en svart drake. Han funderade ca ett år innan han skred till verket. Han hittade bilden på internet men sen har tatueraren gjort om den liten. Han blev väldigt nöjd och tycker den ser riktigt cool ut.

Tobias vänsterarm

Eftersom "Mini" inte har fyllt arton än så fick föräldrarna intyga att det var okej, kanske betalade de också? Tobias håller med om att det är som ett gift att tatuera sig och planerar redan inför nästa tatuering som förmodligen kommer bli på underarmen där några kinesiska tecken då kommer synas.

Tävling

Nu drar vi åter igång en tävling. Nästa hemmamatch är redan tisdagen den 19 maj.
Denna gång kan man vinna fribiljetter till matchen IF Trion - Hällaryds IF som spelas kl 19.00 ovangivna datum.

Frågan är:
" 1990 var det en kille som fick Gustav Gustavssons minnesfond, vad hette han? "

Svaret kan du hitta på IF Trions hemsida. Vi vill ha ditt svar mailat till [email protected] senast 24.00 söndagen den 17 maj. Vinnarna presenteras här på bloggen under måndagen den 18 maj.

Lycka till!

Lika som bär

Just denna kategori här på bloggen verkar vara populärast.
Idag har vi svårt att se skillnad på en av Trions stjärnor och en filmstjärna.

                
Jens Salleke?              Spike i Nothing Hill?

Möt våra spelare

Idag får vi möta "Speakerns" favorit:



Namn
: Johan ''Lungan'' Dahlstedt
Ålder : 22
Tidigare klubbar : Har alltid varit Trion trogen
Position : Anfallare
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Har aldrig varit hos en hårfrissör (mamma fixar det)...
Vad tycker du om laget/föreningen : Lagfesterna är alltid bra!
Meriter : Vann som ung alla grenar i en sjukamp i fridrott.

Spelledigt

Idag är det spelledigt för alla Trions grabbar. Då passade några av dem på att göra en god insats för föreningen, de såg till att damlaget fick den service de förtjänar. I damlaget fick idag en av spelarfruarna börja från start med löftet att slå in en kasse för publiken.

Innan match ramlade det in tre förväntasfulla killar som skulle stå i kiosken. För dagen fick den andra spelarfrun agera chef i Susses domäner och det var ju inte så svårt med sådana proffs som tillhandahölls. Killarna hade själva bestämt att Björn P och Salle hade kaffet medan Dennis placerades i godiset pga sina goda matematikkunskaper.
Detta är Dennis första gång i kiosken man han avancerade alltså snabbt förbi kaffet medan Salle och Björn som provat kiosktjänst en gång tidigare fortfarande är kvar i nybörjarstadiet. Kaffekillarna kommer ihåg sist de stod i kiosken:
- Det var då Anna B fick på ett kanonskott, minns Salle.
- Ja det snyggaste målet som gjorts på IP genom tiderna, tror Björn.

     

Björn får agera speaker inför matchen och gör det med bravur. Han har en riktig pondus när han välkomnar alla och läser upp laguppställningarna, han hittar till och med ett fel i laguppställningen som han snabbt rättar till. Detta kanske blir Björns uppdrag i föreningen när han slutar spela om många, många år?

Det är inte bara kioskkillarna som gör en insats idag vi ser även att linjedomarna kommer från herrlaget. För dagen råkar båda domarna ha geografiskt klingande smeknamn Erik "Buskaboda" Jansson och Thomas "Stockholmar´n" Andersson. För Thomas är det första gången han ska utföra det hederssamma uppdraget att ta flaggan i hand. Enligt initierade källor är Stockholmar´n blixternervös inför matchen. Det syns dock inte när huvuddomaren Fabbeke blåser igång matchen.



Efter matchen får jag en pratstund med duon.
Thomas medger att han gjorde ett enda misstag under matchen, en offsideavvikning men annars är han nöjd. Det blir nog flera matcher i den gråsvarta tröjan.
Buskaboda gör, som vanligt, inga misstag och gjorde i torsdags sin första huvuddomarinsats. Han fick döma damsjuan som spelade mot Ronneby. För att få sådana uppdrag har han gått på linjen under två års tid.
Till sist frågar jag linjedomarna hur de tycker linjerna ser ut i år, är de verkligen raka?
- Ja de är spikraka, anser Thomas och Erik håller med.

Hur gick det då i matchen? Spelarfrun lyckades tyvärr inte tåa in någon boll bakom maskorna men såg till att Veronica fick lägga en straff i mål och med det göra damernas första mål för säsongen. Dagens match slutade tyvärr med vinst för gästande Olofström.

Möt våra spelare

Idag får ni träffa morgondagens polis, nämligen:



Namn : Henrik "linkan" Lindqvist
Ålder :26
Tidigare klubbar : Rödeby AIF
Position : Forward
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Vann DM guld i 50m frisim som ung och har varit med i scouterna "ALLTID REDO"
Vad tycker du om laget/föreningen : Grym sammanhållning, bra på alla vis.
Meriter : Linkan har blivit en del av KÖTTEfamiljen. Han har blivit DM mästare i handboll ett flertal gånger. En hyffsad skadelista har jag hunnit med också, de måste ju ses som en merit?

Mustaschkampen

Här kommer resultatet av gårdagens fråga om mustascher:


                          
Mustasch 1-Tommy Andersson Mustasch 2-Jens Salleke Mustasch 3-Björn Printzlow


                       
Mustasch 4-Dennis Törnström       Mustasch 5-Eddie Brynjebo

Spelarfruarna tycker att även du ska göra som herrrana i Trion, skaffa en mustasch och varför inte då passa på att gå med i mustaschkampen!
Syftet med tävlingen är att stödja forskningen kring prostatacancer och har man ingen mustasch att tala om kan man ändå göra en bra sak genom att skänka pengar. Hade det inte varit roligt om någon av just våra älsklingsmän hade blivit svensk mustaschmästare!! Ute i butik har nu spelarfruarna även sett att man kan köpa små pins som föreställer mustascher, festligt!
 

IF Trion - Olofström IF

I kväll möts IF Trion - Olofström IF. Det är en viktig match i jakten på toppen. Lyckas Trion vinna kommer det leda till att man rör sig uppåt i tabellen och bla passerar Olofström. Skulle Trion däremot förlora tappar man mark.

Olofström har två vinster sedan innan, en mot Kallinge i premiären och så nu senast 1-0 mot Backaryd. Man förlorade andra omgången mot Hällaryd med 4-3.

Trion har i bagaget en oavgjord i första matchen mot nykomlingarna Belganet/Hallabro som överraskat i de första omgångarna. Andra matchen blev det en enkel vinst mot skogskonkurrenten Fridlevstad. I senaste matchen mot Hasslö borta blev det förlust efter att man tagit ledningen i första halvlek men inte lyckats hålla undan hela vägen ut.

Trion saknar i dagens match Kristoffer "Koffa" Andersson som förmodligen blir borta ett tag pga knäskada och Alexander "Alle" Latvaletho som är på utlandsresa. Björn "Pule" Franzén är ett osäkert kort inför match då han varit sjuk i veckan.

Tjugo minuter kvar till match. Grabbarna värmer upp för fullt i ösregnet. Spelarfruarna hänger för dagen i kiosken och liverapporterar alltså samtidigt som vi säljer korv och godis. Även en munter domartrio har nu gjort entré på planen.

Trion ställer idag upp med följande lag:
Ola
Pontus Pule Elias Salle
Fabbe J Björn Timmy Nicke
Dennis Tobbe J

Domarna får gå in och hämta båda lagen, rädda om frisyren?

Min 2: Första skottet på mål. Nicke stod för avlossandet.
Min 3: Matchens första hörna, till Trion. Resultatlös. Olofström slår en långboll på sin snabba forward, Ola rensar med sitt längsta ben. Olofström skapar ytterligare en farlig chans. Ribbskott!
Mest kamp på mittplan.
Min 8: Fabbe kör soloride men blir av med bollen mot 4 OIFare.
Min 9: Dennis gör snygg klack på mittplan men Tobbe får den på armen.
Min 10: OIF har en frispark rakt framifrån ca 15 meter utanför straffområdet.
Min 11: Kurre gör entre, på IP då alltså.
Min 13: Pontus J har långa benet framme och avvärjer ett försök att få in bollen framför mål.
Min 13: Dennis går upp i nickduell med målvakten men förlorar tyvärr den.
Min 17: Olofström har det mesta av spelet och Trion får just nu öva försvarsspel en hel del.
Min 18: OIFare försöker få straff, går inte hem hos Lasse Bark.
Min 19: Dennis skjuter höjdare.
Min 20: Farligt avslut från Olofström som resulterar i en hörna.
Min 21: "Prinsen" nickar bort hörnan.
Min 22: Hörna igen för Olofström, farlig inåtskruvad variant som dimper ner framför en Olofströmsspelare som skjuter bollen långt åt pipan mot långlinjen. Resulterar i ytterligare en chans, Ola plockar skottet lätt.
Min 24: Trängelsel framför kioskluckan! Spelarfruarna har svårt att se.
Olofström har en vindsnabb forward!
Min 26: Fin löpboll på kanten till Nicke som lägger bollen utanför.
Min 27: Boll ut på kanten till Fabbe som lägger in den till Tobbe J. Nick mot mål, men ingen direkt superfarlig chans. Trion börjar nu få igång sitt spel en smula.
Den upphaussade speakern missar andra matchen i rad! Hm....
Min 30: Hejarklacken har vaknat till liv och skriker Heja Trion allt vad de kan från ena kortsidan. Vi hoppas att även spelet vaknar till liv snart, det ser något stressat ut just nu.
Min 31: Dagens speaker meddelar att Mörrum har gjort 1-0 på Fridlevstad.
Min 35: Trion har frispark tätt utanför strafflinjen. Coachen ger direktiv: - Prova en säker, Dennis!
Min 36: Elias tar frisparken som styrs in i MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLLLL!!!! Trion - Olofström 1-0.
Min 37: Farligt skott från Olofström, Ola räddar till hörna. Salle rensar bort hörnan.
Min 40: Tobbe J får en snedspark som går lååångt utanför målet.
Min 42: Trionmål bortblåst pga av hands.
Min 44: Olofström får hörna som Elias nickar bort.
Pausvila!
Publiken strömmar ner från läktaren och upptäcker att regnet slutat strila ner.

Min 46: Hörna till Trion som till slut resulterar i en frispark för Trion, dock resultatlöst.
Heta tips från våra utsända på läktaren gör gällande att Lunta nu lämnat över sina kryckor till Storkurre. Vi klurar lite på om det möjligen är så att någon alltid måste ha kryckorna.
Min 48: Hörna till Trion. Fabbe nickar Elias i huvudet och spelet vänder.
Min 51: MMMMMMÅÅÅÅÅÅLLLLLL!!!! Dennis får en djupledsboll av Tobbe J som han förvaltar på bästa sätt.
Min 52: Fabbe bryter in från vänsterkanten och avlossar skott, utanför.
Min 56: Mål till Olofström. Skott utifrån som smiter in vid högra stolpen.
Koffa står utanför kiosken och räknar alldeles rätt på växeln, ett ämne som kioskpersonal???
Min 57: OIF farligt skott precis utanför.
Min 58: Björn får på ett giftigt skott.
Min 59: Olofström får på ett farligt skott. Ola "lätt" irriterad över detta.
Linkan kör hårt med mamma och pappa. "Betala det", Håll den här" osv osv...
Min 61: Dubbelhörna till OIF dock utan resultat.
Min 64: Dennis har för liten bringa, bollen lyckas smita förbi och in i händerna på Olofströms målvakt.
Min 66: Snedspark utanför av Björn Prinsen Printzlow.
Min 67: Måå...eller nej. Vi trodde det skulle bli mål, men Dennis volleyskott fastnar i burgaveln.
Min 68: Spelarfruarna upptäcker att SnyggAnton kommit in istället för PickNick.
Min 69: Trionsupportrar vid sidan försöker psyka linjedomaren.
Min 70: Friläge Dennis, målvakten köttar ner. Domaren vågar inte döma straff således frispark 1 dm utanför straffområdet. Muren står nu nästan inne i målet.
Min 70: Dennis skjuter i muren, får en andra chans skjuter i muren.
Min 71: MÅÅÅÅÅÅÅÅLLLL!!! Dennis Törnström! 3-1
Min 71: Coach Federley får tillsägelsen, är lite eldad efter offsideavblåsningar och utebliven straff.
Min 73: Ola nere för räkning, oklart varför.
Min 74: Ola uppe och studsar.....
Min 75: Claes Lindqvist köper kioskens ALLA tänder!!!
Min 75: Dennis avlossar ett skott, tydligen sugen på ett hattrick. Nu har lagen även börjat köra B8-stuket och kör alltså alla efter bollen. Oklart hur effektivt det är...
Min 76: Tobbe J gör en snygg tvåfotsdribbling, men missar tyvärr inlägget och det blir målvaktens boll.
Min 77: Dennis tar sig fram på kanten, får iväg ett bra skott som målvakten räddar. Domaren varnar en Olofströmsspelare. Upprörda Olofströmsspelare, vi tror de vill ha en offsideavblåsning.
Pärlan kommer in och ersätter Pule vars sjukdom nu tog ut sin rätt.
Min 83: Tobbe J får iväg ett skott som målvakten mirakelräddar!
Spelarfru nr1 har lite problem med räkningen i smågodiset. Det är storordrar så här på fredagar!
Min 85: Snygg-Anton skjuter, en Olofströmsspelare styr bollen tätt utanför. Resulterar i en hörna. Trion kör en kort variant och Dennis håller i bollen vid hörnflaggan. Ny hörna. Nick av Elias, tätt utanför.
Coachen skriker sig just nu hes, mestadels på domaren.
Min 86: Dennis driver mot mål, avlossar ett tungt skott. Målvakten boxar ut till hörna. Som blir resultatlös.
Även på planen pratas det.
Björn: Här är jag, här är jag. (men får inte bollen)
Fabbe: Nu ska vi sjunga grabbar (underförstått att de laddar för segersång efter matchen)

SLUT!
Seger för våra fina grabbar!
Grabbarna tackar publiken med ett vackert svandyk framför läktaren. Publiken är dock en smula svårflörtad, eller stelfrusna.

Vinnarna i tävlingen

Efter en dramatisk dragning har vi nu två vinnare i veckans tävling, (för rättvisans skull har vi dragit en vinnare från bortasupportrarna också).

Totalt kom sju svar in (varav sex korrekta) och vinnarna är: (trumvirvel)

   

och (trumvirvel igen):

   

Alltså Anne-Lie Edin och Helena Nyman.
Grattis och välkomna ikväll!
Säg till i insläppet så får ni som nu kammat hem denna storvinst komma in gratis.

Det var Bertil Havby (Stengöl) som var Trions första ordförande och damer fick betala hela en krona för att vara medlemar det året.

Gissa mustaschen

Vilka är dessa mustaschprydda herrar??


             
Mustasch 1                         Mustasch 2                         Mustasch 3


  
Mustasch 4                       Mustasch 5

Svaret på detta ser ni på bloggen i morgon lördag.

Dagens födelsedagsbarn

Idag får vi grattulera Timmy Andersson som fyller 23 år.


Foto hämtat från www.facebook.com

Vi hoppas han kan fira sin födelsedag med en vinst!
Grattis, grattis!!

Möt våra spelare

Efter att ha presenterat nyförvärv är det då dags för alla andra grabbar att få sin tid i rampljuset. Vi börjar med den hårtskjutande:



Namn : Dennis "Denta" Törnström
Ålder : 22
Tidigare klubbar : Fjöset, Nättraby och Sillhövda
Position : Anfallare för det mesta, ibland på kanten men aldrig på egen planhalva!
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Är med i mustasch-kampen (fattar inte att ingen har märkt det).
Vad tycker du om laget/föreningen : Precis Bliiiiixter-bra.
Meriter : Är med i ett Guiness-rekord i godis-ätning.

Tävling

Under fredag lunch kommer vinnarna i veckans tävling att dras. Så om man vet att man har svarat rätt på frågorna kan man under fredagseftermiddagen hålla lite extra utkik här på bloggen. Vi kommer även att meddela de lyckliga vinnarna per mail. Skulle man mot förmodan inte hinna gå in på bloggen eller titta sin mail under fredag eftermiddag kan man lite försynt fråga i insläppet om man vunnit.

Det finns fortfarande tid kvar att svara på frågan som ställts, se marginalen till höger.

Det kommer dras en vinnare från Triongänget och en från Olofströmsgänget.

Spelarfruarna tackar för visat intresse!

Lika som bär

Här har spelarfruarna åter svårt att se skillnad.

                   
Kristoffer "Koffa" Andersson??          Nils Karlsson Pyssling??

   

Derbydramatik

Idag var det dags för derby mellan IF Trion och Rödeby AIF i Reserv div 1. Spännande värre och bättre blev det när Trion kunde ta ledningen med 1-0 genom Linus Hildingsson. Rödeby kvitterade innan Trion åter kunde ta ledningen. Denna gång genom profilen här hos Spelarfruarna för dagen, Uffe Nilsson. Uffe nickade bollen i mål, men lyckades samtidigt på något sätt som våra spejande ögon inte såg bryta näsan. Iväg med Uffe till sjukhuset och enligt sena uppgifter till Spelarfruarna blir det operation för att få näsdelarna på plats igen. Alltså andra operationen som drabbar triontruppen denna veckan...

   
1. Uffe in action. 2. Uffes blod. 3. Uffe med bruten näsa på väg till sjukhuset.

I andra halvlek kunde Rödeby både kvittera och sedan även ta ledningen med 2-3, som också blev slutresultatet för kvällen.

Lika som bär



           
Super Mario??                      Warren Johansson??


Uffes viktigaste match

Idag är det dags för matchen som denna stora spelare väntat på, det är faktiskt enda anledningen till att det blev ännu en säsong i fotbollens tecken. Ulf Nilsson ska idag med sina mannar i IF Trion möta laget där han fostrats och spelat match ,efter match, efter match... Nämligen Rödeby AIF. Trion fick i år chansen att spela reserv division 1 och ska för första gången på länge i seriesammanhang möta ärkerivalen hemma på Spjutsbygdsgräset.

Uffe (Lundell?) med guran under en av alla trivselaktiviteter
som ordnats under åren. Foto: Sara Persson

Spelarfruarna fick en liten pratstund med Uffe inför matchen. Vi frågar försiktigt om det verkligen blir sista säsongen.
- Ja det här blir absolut sista säsongen säger den rutinerade mittbacken. Det är inte kroppen som tar emot som man skulle kunna tro, jag kan spela minst tio år till men jag vill göra annat i livet.

Ulf och hans fru Eva har två barn som Ulf kan lägga tiden på istället, Viktoria och Martin. Uffe, eller "Chocken" som han kallas, berättar att Martin går i hans fotspår som en riktig tuffing på planen. Martin, som är fem år, spelar redan i IF Trion.
- Detta sitter i generna. Jag såg aldrig min far spela men han var lika tuff han så det är inget man kan lära ut, utan det sitter där.
Ulfs pappa kallades för "Skräcken", vad ska då lille Martin få för namn? Jo det är redan klart, "Terror" passar bäst.

Uffe har verkligen rutin han startade sin karriär 1972, alltså samma år som bröderna Lindblads mamma fyllde 2 år och Bertil Corneliusson inte varit ordförande ett enda år. Sin första match i A-laget gjorde Uffe som 16-åring, 1983! Då var det fortfarande många av killarna i dagens triontrupp som inte ens var påtänkta!

41-åringen berättar att han har många minnen från sin fotbollskarriär, det är svårt att välja ut något speciellt ögonblick men han kommer ihåg att han med Rödeby AIF ett år låg i division 4 och vann bara två matcher på hela säsongen men båda råkade vara mot.... IF Trion.

Ett annat starkt minne är när han av sin tränare i Rödeby får till uppgift att punktmarkera en spelare i Bromölla, sedemera lagkapten i Mjällby. Tränaren sa:
- Du ska följa honom överallt!! Om han så går ut och skiter så ska du stå bredvid med toapappret.
Vi känner ju alla Uffe, han gjorde som han blev tillsagd! Efter 20 minuter av matchen har  "offret" redan tröttnat och frågar:
- Är du bög din jävel?
- Ja, svarar Uffe lite lugnt.
Det går ytterligare lite matchtid. Spelaren tappar mer och mer humöret.
- Du är den största bögen som finns!!!
- Är du ledig på fredag, kontrar Uffe.
Då brister det.
- Du är den SÄMSTA FOTBOLLSSPELAREN jag någonsin mött!
Då tackar Uffe genom att ta i hand. Bromöllaspelaren fattar ingenting. Då förklarar Uffe genom att säga:
- Alla här på planen vet att jag inte är någon fotbollsspelare men du sa precis att jag var det så jag får tacka.
- BYT UT MIG!!!!!

Ja det är sådan han är, Ulf Nilsson. Vi undrar om han kan avslöja några av alla sina tjuvknep men där är han lite hemlig och säger att han iaf har vassa armbågar....
Uffe berättar själv att han är ganska duktig på att "filma", där har han och frugan utarbetat ett hemligt språk så hon vet om det är lugnt på taket eller om ambulans ska tillkallas.

Denna förhoppningsvis sevärda tillställningen äger alltså rum ikväll på Spjutsbygds IP kl 19.00. Varmt välkomna!

Möt våra nyförvärv

Dagens nyförvärv var av förklarliga skäl inte med vid fotograferingen eftersom han är rykande färsk::



Namn : Patrik "Bagaren" "PalleP...." Jonsson
Ålder :18+
Tidigare klubbar : IF Trion och Rödeby AIF
Position : Back
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Jag är en jävel på att "baka"
Vad har du för intryck av laget/föreningen : Denna låt säger allt!
Meriter : Medlem i Mensa

Dramatisk träning

Enligt uppgifter till Spelarfruarna var det en dramatisk träning för triongrabbarna idag. I varje fall för Kurre den äldre som fick åka pling-plong-taxi från idrottsplatsen.

Det var i en närkamp med Björn Printzlow som Kurre tog ordentlig sats för att vinna bollen, men enligt vad Spelarfruarna erfar var hans ena ben inte riktigt på samma köttarnivå. Det ska ha låtit ungefär som när man slår ihop två benskydd. Problemet var bara att några benskydd som slogs ihop var det inte, snarare ett ben som gick av.

Spelarfruarna hoppas att Kurre den äldre repar sig kvickt.

Tuffa grabbar

Vår genomgång av våra tuffa grabbar fortsätter. Tatueringar = tuffa grabbar i det här fallet. Näst på tur är Timmy Andersson.

På Timmys kropp hittar vi tre tatueringar. Alla tre är placerade på armarna, men han har en fjärde planerad om ungefär en månad som ska göras på det obefintliga sidfläsket (aj aj säger Spelarfruarna).


          

Timmy gjorde sin första tatuering när han var 16-17 år. Det är bandet som går runt vänsterarmen (överst på bilden till vänster) och det är också den tatueringen han är mest nöjd med. Den senaste, TA-tatueringen, gjordes så sent som förra året.

Den tredje tatueringen är också den hemligaste. Det är bara ett fåtal personer som vet vad den står för och fast Spelarfruarna pressar Timmy allt vad vi kan så kan vi inte ens få fram en liten ledtråd. Mycket mystiskt.

Möt våra nyförvärv

I dag får vi möta ytterligare en kille som kommit till föreningen:



Namn : Elias "Frälsaren, Messias, Greken" Anessiadis (red.anm. kärt barn har många namn...)
Ålder :25år
Tidigare klubbar : Kaif, Sillhövda och Jämjö
Position : Håller oftast till i backlinjen
Kan du avslöja något vi inte vet om dig :Många vet nog inte om att jag har en SM-GULD-medalj i beach-handboll.
Vad har du för intryck av laget/föreningen :Härligt gäng och en mycket trevlig förening.
Meriter :I min första match på Spjutsbygd IP gjorde jag två mål, vi vann den matchen med 6-0 kan jag även informera om.

Nättraby GoIF B - IF Trion C

Coachen och hans fru anlände Nättraby IP som ett verkligt campingpar iklädda likadana trionoveraller och likadana adidasskor. Coachen som var på plats för att se sina adepter ta sig an Nättrabys B-lag kunde se hemmalaget ha en 1-0 ledning i halvtid. I första halvlek fick han också se den blivande polisen gå ut med en nygammal lårskada och med orden:
- Fi... vilken lyckad operation!! Linkan var väldigt uppgiven och besviken men fruarna hoppas som vanligt att det ska gå över snabbt.

Spelarfruarna tog sig en liten titt på Nättrabykiosken då A-lagen möter varandra senare i år. Som kiosken såg ut idag kan nog fruarna lova att denna kiosk kommer gå upp i ledningen vad gäller division 5 klubbarnas bästa kiosker, efter Trions kiosk då alltså...

Spelarfruarna kunde inte vara kvar till slutet av matchen pga av sjukdom men enligt säkra källor förlorade Trion med 4-1 där den alltid så hårt jobbande Björn P gjorde Trions enda mål. Vi hoppas att A-laget tar revansch den 5 juni hemma på IP.

Kiosken på Skärgårdsvallen

Spelarfruarna gjorde förstås ett besök i kiosken på Hasslös hemmaplan Skärgårdsvallen. Självklart bara ur utvärderingssyfte...


Den lilla lilla kiosken ligger precis intill läktaren och även precis intill planen. För den bollrädde kan ju detta kännas lite småläskigt, men ett nät mellan plan och kiosk gör att man står säkert från boll i huvudet när man handlar.

Personalen i kiosken var väldigt trevlig, det är ju alltid ett plus när man utan diskussion ställer upp på bild för Spelarfruarna. Utbudet är dock i minsta laget. Vi siktar lite eldoradogodis på bakre raden samt lite tablettaskar och några klubbor.

     

Ett stort plus får Hasslös kiosk för sitt låga pris på glass. För glassälskare som Spelarfruarna är det närmaste ett himmelrike när glassen kostar som mest tio kronor. Det är även ett klart plus att det finns thé som alternativ till kaffe. En bit bort från kiosken grillar man korv. Vid just den här matchen hade man lite problem med logistiken och låg därför lite efter i antalet färdiga korvar när den hungriga publiken strömmade till. Vi rekommenderar att man tar kontakt med vår kioskdrottning Susse för att få lite tips när det gäller detta.

Slutsats: Hasslös kiosk får mycket väl godkänt när det gäller bemötande. Godisgrisar kan nog önska sig ett par sorter godis till att välja mellan, så på utbudsfronten blir det ett godkänt (men så är vi ju också bortskämda med Trionkioskens utbud)

Möt våra nyförvärv

I dag får vi möta ytterligare ett av alla våra nyförvärv, nämligen:



Namn : Mathias "Skuggan" Karlsson
Ålder : 20 år
Tidigare klubbar : Rödeby AIF.
Position : Mittfältare och forward
Kan du avslöja något vi inte vet om dig : Jag har en varm personlighet som får alla som träffar mig att älska mig. Jag är en underbar människa!
Vad har du för intryck av laget/föreningen : Härligt lag, bra gemenskap.
Meriter : Kom 3:a i dm-stafett.

Tävling

Nu har man åter chans att vinna en fribiljett till Trions hemmamatch, denna gång gäller biljetten endast till matchen IF Trion - Olofström IF på Spjutsbygds IP den 8 maj kl 19.00.

Denna gång är det en dubbelfråga som ska besvaras genom att man sänder ett mail till [email protected]. Vi vill ha in rätt svar senast kl 24.00 torsdagen den 7 maj.

"Vem var IF Trions första ordförande och hur mycket kostade årsavgiften för damer det första året?"


Svaret på frågorna hittar man på Trions hemsida. Man måste svara rätt på båda frågorna för att vara aktuell för vinst och vinnaren presenteras på spelarfruarnas blogg under fredagen den 8 maj.

Bildkavalkad från Hasslö - Trion

Spelarfruarnas egen fantastiska pressfotograf Lotta Törnström var på plats på Skärgårdsvallen med kameran i högsta hugg. Här kommer en bildkavalkad från matchen mellan Hasslö GoIF och IF Trion. Klicka på bilderna så blir de större.

     

     

 













Inventering av Allivs

Efter att ha varit ute på Hasslö begav sig de flesta spelarna och ledarna till Rödebys ICA affär för en inventering. Trion har i många år haft hand om just denna syssla och börja bli riktigt vassa på att räkna kattmat, vykort och strössel. Spelarfruarna hittade några av spelarna i fullkoncentration 55, 56, 57, 58.... ååå nej nu tappade jag räkningen.

I kylhyllan bland yoghurten hittar vi en glad Daniel Edin.

- Det är lite kyligt bland yoghurten men Nickes närhet värmer mig så det är inga problem, berättar Daniel.
Just nu är räknerekordet 35 st. Innan kyldisken så räknade Danne ananas och saft.

Inte långt ifrån Edin hittar spelarfruarna en damspelare,Ellinor Lönnquist.

Ella är på första hyllan och har fått räkna inlagd gurka.
- Jag tycker detta är asroligt. Jag har inventerat 3 gånger innan åt en annan förening men då var vi inte på Allivs, skrattar Ellinor. Ella har inte hittat favvohyllan än.

Man kunde ju tro att man hittade Per Brynjebo i sin favorithylla - kaffe och te, men icke han säger nämligen så här om valet av hylla: - Jag ska aldrig mer dricka skiten!

Per är en rutinerad inventerare med sina 4 gånger. Han har under dessa år fått en favorithylla: smågodiset! Per avslutar med ett flin:
- Du kanske inte ska nämna mitt svaga G i matte?

I godiset stöter vi på några av damlagets nyförvärv för året Ida Melin och Elize ANDERSSON.

Tjejerna går in stenhårt för sin uppgift.
- Vi skulle bara ha godishyllan! Vi gick in i detta med 110%. Vi gör jobbet, inga misstag tillåts, berättar Elize och Ida håller med:
- Räknar vi fel så får vi börja om.
Flickorna berättar också att de bara äter godiset som ligger på golvet.

Vi går vidare och hittar inventeringsmästaren Jerry Andersson bland hårprodukterna.

- Om jag skulle vara tvungen att välja bland hårfärgerna till mitt eget hår så skulle det nog bli åt det rödlätta hållet, berättar Jerry för spelarfruarna.
I vanliga fall jobbar Jerry i Fabriksboden så han har precis inventerat där och tycker att det är en fantastisk möjlighet att även få göra det på fritiden. Hans enda tips till nybörjarna är:
- Räkna rätt!

Nitlotten för dagen drog nog iaf grabbarna i vykortshyllan. För de som varit med och räknat just dessa produkter behöver spelarfruarna nog inte säga mer.

     
Edin och Eric Dahlstedt konfererar medan Björn Printzlow håller räkningen.

2-1

Ja, som ni kanske märkte tog strömmen slut där när det började närma sig slutet. Matchen slutade i varje fall med vinst för Hasslö med 2-1.

Efter en rekordsnabb inventering på Allivs ska nu den har spelarfrun undersöka dagens solresultat. En röd vänsterarm ser just nu ut att segla upp som vinnare, men nosen är inte långt efter...

Nästa match för våra Triongrabbar blir nästa fredag på hemmaplan i Spjutsbygd mot Olofström.

Hasslö GoIF - IF Trion


Idag är spelarfruarna på plats på Hasslö för att följa det spännande mötet. Vi är inte direkt ensamma. Hela bortre sidan av arenan är full av exalterade trionsupportrar. Vi har intagit den varma sidan, på läktarsidan är det halv storm och nästan minusgrader. Underligt väder här på ön.

Spelarna är nu på väg in. Ett avbräck för Trion är att Koffa är skadad och har tagit plats vid sidan av planen med sin Nalle Puh-ryggsäck på ryggen.

Trions startelva ser ut som följande:
Ola
PontusPule Elias Jens
Anton Alle Timmy Nicke
Dennis Fabbe

Avbytare:
Björn, Linus, Tobbe, Lungan, Daniel

Nu är matchen igång. Trion för dagen i svart, får börja med boll.
I ett försök att räkna trionsupportrarna kommer vi fram till att det nog troligtvis är ett 50-tal trionianer som hittat till hasslö.

Min 3: Dennis har ett skott som ser ut att vara så inne som en boll kan göra utan att faktiskt vara det.
Min 4: Ytterligare en vass chans genom förarbete av Alle och skott från Dennis. Trion har börjat piggt och ser taggade ut.
Min 5: Hasslö har sitt första skott på mål. Ola matchar för dagen röda strumpor med sin orangea tröja, spelarfruarna funderar på att ge honom en färgkoordinering i födelsedagspresent...
Min 6: Sofie har tappat bort Koffas barn...
Min 9: Hasslö har en farlig chans där trions backar tror det ska bli offside. Ola räddar.
Min 13: Hasslö avblåsta för offside. Lite tur för Trions del det...
Min 14: Hörna för Trion som tyvärr blir resultatlös
Min 15: Dennis vinner ett motlägg mot Rille Fransson ungefär på halva motståndarnas planhalva. Strax efter lossar Fabbe av ett skott som räddas av mr målvakt i Hasslö.
Min 25: Inga farliga chanser till något av lagen de senaste tio minuterna. Mest långbollar och ställningskrig på mitten.
Min 29: Mååååååål. Dennis gör 1-0 till trion genom att först dribbla av sin motståndare och sedan lägga bollen klockrent i krysset, med vänsterfoten.
Min 35: Nu anläder ytterligare trionsupportrar. Dahlstedts för dagen i knutteutstyrsel.
Min 36: Ola gör en bra räddning på en farlig Hasslöchans.
Min 40: Hasslö kvitterar till 1-1. Trion har tappat lite av sitt fina spel nu mot slutet av halvleken och Hasslö pressar på och skapar chanser i varje anfall.

Slut på första halvlek. Ställningen är 1-1 och spelmässigt har laget i princip delat jämt på bollinnehavet. Nu ska spelarfruarna gå till kiosken och buffra drick för att försöka motverka solsting... Om rapporteringen upphör i andra halvlek beror det på elbrist.

Min 51: Mål av Hasslö 2-1. Ett långskott som går in.
Min 57: Ola räddar ett skott.
Min 59: Fabbe tar sig förbi på vänsterflanken och lyckas få till en hörna, resultatlös.
Min 60: Alle kommer på skott i mitten, Rille är med på den.
Min 61: Tobbe J entrar planen, Anton går ut och vilar.
Min 63: Första gula kortet i matchen går till hasslöspelare efter attack mot Pule.
Min 65: Hasslös back gör en raid i trionpubliken, lyckas hålla bollen i spel men kort därefter tar det stopp när Pontus J står i vägen.
Min 66: Ola gör svettig räddning. Sätter igång spelet snabbt och det blir kontring som leder till hörna.
Min 67: "Kryckan" Lunta tar ton från publiksidan. Det hoppar flera grodor ur munnen. Allt för att få igång trionkillarna som inte riktigt är på alerten.
Min 72: Fabbe kommer nästan friställd, försöker lobba Rille men det lyckas tyvärr inte.
Min 75: Alle snappar upp en dålig utspark men får iväg ett fjöppelskott.
Nu får gärna Trion göra mål, reflekterar spelarfruarna.
Min 78: Trion går upp på 3-4-3, Elias blir mittfältare och Timmy forward.
Min 79: Timmy får en smäll i.....skrevet men repar sig.
Min 80: Rille gör utspark till Ola.
Min 81: Hasslö får frispark när Timmy "boxar" en hasslöspelare i magen. I samma sekvens får hasslöspelaren gult kort för snack.
Min 82: Björn byts in istället för Nicke.
Min 82: Rille samtycker inte när hans medspelare får gult kort så han lyckas också dra på sig ett.
Min 84: Gult kort för Hasslö, frustration?
Min 85: Hasslö skott över.
Min 86: Fabbe skadad då han offrar sig framför mål. Publiken skriker (bollen måste in!).
Min 87: Fabbe på benen igen.
Min 88: Timmy gult kort, kommer in sent.
Min 92: Domaren blåser av matchen precis i Dennis skott.

Insläppet noterar ca 160 betalande då är inte Elize inräknad eftersom hon lyckats planka in.....

Inför match

I dag beger vi oss av till "Ön", Hasslö. Vi fick en liten pratstund med en av nyckelspelarna i Hasslö, Rille Fransson. Den före detta mjällbyspelaren berättar att de har ett bra lag och att det bara är Sokrates Argueta Abrego även kallad "Nando", ex trionspelaren som är skadad. Enligt initierade källor har Nando under lång tid haft problem med sin häl och kommer förmodligen enligt Rille vara borta en månad till.

Hasslö är på uppgång nu, hela föreningen andas framåtanda berättar Rille. Han fortsätter tala om att Hasslö har satsat på sina ungdomar och stora delar av truppen idag består av egna produkter. Rille vill starkt framhålla sina unga lagkamrater som gör ett stort jobb och utvecklas hela tiden.


Nando i närkamp med Dennis,
något vi idag tyvärr inte får se.

Rille tippar slutligen slutresultatet till 2-0, till "Ön" då. Vad tror du? Den som befinner sig på Skärgårdsvallen idag klockan 15.00 får se.

RSS 2.0